A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

uxi Boldizsárnak 6 hónaposan (csak szopott még) volt vesemedence gyulladása, és napokig kanalaztam neki a Panadolt, azóta is szereti, bár szerencsére tán ha 3x kellett. Szoktam mondani, hogy azzal kezdtem a hozzátáplálást. :wink:
Asszem fekszem, amíg tehetem, jó éjszakát mindenkinek!
tjuditot

Tücsi :)
Fiúk jól vannak, élezik a nagyizást.(én is :D) Bence segge folyton ölben, ennek ellenére, nem reklamál, ha letesszük véletlenségből. 8) Berci reggelente sír kicsit, mikor suliba megyek, de utána minden ok vele. :)

Ági :)
Szerintem az a minimum, hogy a doki levetkőzve megvizsgálja a gyereket, tüdő, szív, szem, fül. Legalábbis nálunk így van. Megnézi a csípőjét, fütyijét. Súly, hossz és fejkörfogatmérés is van. Plusz még kérdezget is, hogy mit csinál a gyerek, van-e probléma, kérdés stb. :) Itt pelenkában mérnek. :)
Ezt a szőrös hát és gerincproblema összefüggést még nem hallottam. Szerintem hülyeség. :roll:
Kajamennyiség passz. Délelőtt 1OO-at eszik üvegből, a többi ciciből megy és nem mérem.

Kata :)
Román rendőrök :roll:
A suli okés, a koránkelés fáraszt, nem a tananyag. :D Holnap megyünk kiállításra, nem kell fél 6-kor kelnem. 8)

Nenőke :)
Happy Birthday! :D

Emi :)
Szegény macsek! :(

Uxi :)
Berci is nagyon szereti a Panadolt. Úgy hívja, hogy "fini gyógyszi". :D

Judit :)
1 hetesen megfordult?! :shock: Nem semmi. :)

Voltunk oltáson, hivatalos adataink: 62,5 cm és 6917g.
A nyaka megint piros, kaptunk rá kencét és szárazon kell(ene) tartani. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Gyerek egyet hangosan nyögött, én mint rugó fel. Erre pisi elintézve, ki a konyhába inni, s mit látok: reggelre nincs felfőzve a tej a nagyoknak. Fazék odatesz, szgép benyom, s nem megjöttek Judittól a képek?
Akkor lövöm őket, pedug úgy gondoltam majd visszaküldöm neki utasítással együtt, tegye ő fel, de mert MA sűrű a programom, így most az eccerűbb megoldást választottam, meg különbenis, felfőtt a tej, mék aludni.
További szép álmokat.

Kép
kissmanó

Judit képek:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
kissmanó

Andrea: berbécs=birka
Így már megkerült az állat?

Kép
kissmanó

Judit :)
Szépek a gyerekeid! :)

3 napja nem kakilt Bence. :( Már kapott ma kamillateát, gyümilevet, direkt popsiban mértem lázat és semmi. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Judit, nem, mi Újpalotán lakunk, és ide is járunk dokihoz. Szépek a gyermekeid.

Uxi, beteg volt Beni, hogy a két hósat kapta még csak?

kispiskóta

Egcsi: s látod, hogy zavarná?
Mert amíg őt nem zavarja, addig azért nem akkora nagy a gond.

Kép
kissmanó

Zsú: klassz az új avatarod. :wink:

Kép
kissmanó

Köszi. :lol: Ez a kedvenc képem! Imádom, ahogy néz.

kispiskóta

El is hiszem. Olyan aranyos pózban van. A tekintete, meg mellé a mimika.............

Kép
kissmanó

Íme az eredeti: :lol:

Kép

kispiskóta

Sziasztok!

Nem kell valakinek egy Emi? :shock: Odaadom ingyen, még postaköltséget sem kérek...
Na jó, csak vicceltem, de mindjárt leesik a fejem. Emi óránként kelt az éjjel és hisztizett,1:50-kor úgy gondolta reggel van és fel akart kelni. Beni ehhez képest semmi, szinte felüdülés őt szotatni ehhez a hisztigéphez képest. :shock: :?

Kispiskóta,
nem volt beteg, csak kicsit taknyos, meg költöztünk is és nem volt dokink. Most mentünk el hozzá a múlt héten először.

Kata,
az anyatej csöpentése taknyos orrba nem hülyeség, nekünk a régi gyerekdokink tanácsolta, Beni születése után a gyennyes szemére is azt csepegtettem és elmúlt. Azt mondta,antibakteriális hatású. Nem az a "kuruzslóféle" doki, 50-es pasi.

Judit! Nagyon helyesek vagytok! Hozzáátápi panadollal :D :D :D .

KépKépKépKépKép
uxi

De cuki! :lol:

KépKépKépKépKép
uxi

Zsú: mármint hiteles másolat. Az eredeti valahol ott szuszog melletted :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Amilyen fos volt a tegnapi napom ugy is végződött!!
el kellett altatni a macskámat :cry:
daganat volt a máján és áttétes lett a gyomrára.nem tudott enni 2 napja csak feküdt de látszott hogy az is fáj neki.
infuzióval még kb 2 napja lett volna de inkább nem hosszabbitottuk meg a szenvedését.
nagyon hiányzik mert 13 és fél évig volt nálam.

Bridzsi

Kép
esztora

Uxi: ajánlok egy cserét. Oké?
Emit Edinával. Csak egy pár napra. Lehet akkor mindketten rájönnénk, hogy ha már tűrni kell, jobb a sajátunk.
Legújabb húzása: annak ellenére, hogy csak az írás füzetet javasoltam őszi szünetre vigye a nagyszülőkhöz gyakorolni, ő elvitte a számtant is. S mert ő pakol a táskájába (néha leellenőrzöm, de csak felületesen), tegnap nem tudom megvolt-e. Ma reggel mikor belekukkintok, kérdem, hogy ugye tegnap azt mondta, hogy a tanítónéni beszedte a matek füzetet. De ugyanakkor látom, hogy egy kockás lap lóg a levegőben, rajta a hármas számok gyakorlása. Itt aztán a gyerek kiböki, hogy hát igen, tanítónéni összeszedte, de neki nem volt mit, mert Bükszádon maradt Mamánál. Hú, de megcibáltam a fülét. Megígértem neki, hogy ha előkerül a régi füzete, mindent az új füzetből átmásol, s nem fog érdekelni, ha pl. egy egész hétvégéje erre megy rá.
Tegnap én a cégünk honlapján dolgoztam, apjuk tanult a gyerekkel, azért derült ki csak ma reggel.
Ráadásul a vallásból a reggeli meg esti imádságot sem sikerült jól megtanulják (csupa kényelemből lenne jó, ha a vallást nem köteleznék..... elviekben fakultatív, gyakorlatilag csak magát a vallást lehet megválasztani..... hülye román tanrendszer...... oké, tudom, álltalános műveltség és társai, de azóta mióta vallásóra van, gyermekem hetente templomba akarna minket rángatni, sajna nem vagyok egy nagy templombajáró............. na, ezt most épp neked írom, mikor közben írsz a gyülekezetekről.... ebben sem lehetünk egyformák).
Na, most jól kipanaszolkodtam magam.

Kép
kissmanó

Bridzsi: vagy inkább Esztora? Melyiket szereted jobban?

Sajnálom szegény párát, de mintse szenvedjen, jobb így neki. Nektek tény, hogy hiányzik, de tudatosan cselekedtetek mikor elaltattátok. Állatbarát módon.
Pussz

Kép
kissmanó

Kormi ha már váltunk akkor az előbbi!

Bridzsi

Kép
esztora

:lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Kép
kissmanó

Lillusnak cupp a 4 hós kobakjára.
Anyája adja neki át.

Kép
kissmanó

Segítsetek!

Tegnap este óta van a bal cicimen a bimbó felett egy kb 2 négyzetcentis piros folt. Tegnap kicsit fájdalmas volt a mellem, ki tudtam tapintani a tejcsatornákat. Forró zuhanyt vettem, kicsit masszíroztam, majd lefejtem. Ma reggel már nem olyan fájdalmas, baba kiszívta. Remélem, nem mellgyuszi, bár tegnap nekimentem egy ajtónak a védőnőnél. :twisted: Amúgy mellgyuszinál lehet szoptatni? Azt sem tom, milyen dokihoz kell ezzel menni.

Kösz, most még megyek aludni. :wink:

Hiányolom a nagyon rég távol levők közül Szücsit, Marykiskacsát.

Kép
kissmanó

Ági: símán lehet ütéstől az amit tapasztaltál.
Mellgyuszival sűrűn, nagyon sűrűn ajánlott a szoptatás, jót tesz neki a melegvizes zuhany, a kimasszírozás, sőt szerintem a szopi utáni maradék kifejése.
Reméljük mire visszaolvasol, az aluka használni fog, s csak egy vaklárma volt az egész.

Kép
kissmanó

Ági, lehet, hogy mellgyuszi kezdete, amíg nincs láz meg ilyenek nem kell dokihoz menni. Tedd mellre, amilyen sűrűn csak tudod ádámot. Szopi közben próbáld masszírozni is. Meglátod elmúlik.

Tudom valakinek rossz, amit most írni fogok, előre is bocsi, de meglepődtem reggel. Már több hete két ciciből szoptatok. És mindig volt egy olyan érzésem, hogy egyre kevesebb van a cickókban, de Marci nem reklamált, hát nem pánikoltam. Ma reggelre a bugyim is tejes lett. Az ágyat ki kellett takarítanom, mert szerintem az ágynemű tartóba is jutott. :lol: Na, de vajon, mitől? A Laktoherbet a párom szokta főzni nekem két naponta. Az van ráírva, hogy 10 percet áztassuk, nos a tegnapi filter fél órát ázott. Elég sötét színe lett. Este gondoltam meghúzom. Lehet ettől lett reggel az ázás? :roll:

Manó, csak szorgalmas a lányod. :wink: Meg szeleburdi, mert otthagyta. :D

kispiskóta

Megkaptátok már a tgyást? Minden hónap 6-ig szokott megérkezni és még sehun semmi. :shock:

kispiskóta

Zsú éppen most jött az sms hogy pénz állt a házhoz!
kicsit bekavar a 4nap szünet náluk is.

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú: ma (már) nem veszem rossznéven a fent leírtakat. Sőt, örülök, hogy van baba, aki nem kell anyájával együtt kínlódjon a fehér piáért.
De azt azért hadd jegyezzem meg, hogy szerintem kevés köze lehet az áztatásnak a ma reggeli árvízhez. Volt alkalom, mikor én is ottfelejtettem (a házi készítésű, tehát nem filteres) a teát, s nem volt ilyenben részem.
Szerintem a sok kétcici hozta meg az eredményt, csak épp egybeesett a tegnap esti teával.

Nincs kedvem menni rendelőbe. Hideg van, havazik, borús, de nagyon, dolgom van, ami favágás tipusú munka (ergó nem szeressem). Csak típus, mett weblapos foglalkozás, gázzal fűtünk, fát nem vágunk.

Kép
kissmanó

Manó, Marci már 3-4 óránként eszik, kb egy hete. Nem hinném, hogy ettől. Sőt, elkezdtem tornázni 4 napja, és féltem, hogy csökkeni fog, mert mindenhol ezt lehet olvasni. Na mindegy nem tudom, de örülök neki.

Bridzsi :D, nálam semmi.

kispiskóta

HAVAZIK Manó? de jó nektek!!!

kispiskóta

Zsú: egy hét múlva visszatérek erre a témára. Oké?
Nem miattad, miattam. Addig nincs helye találósdinak, az a Gurgi szektora.

Kép
kissmanó

Havat több ok miatt is útálom: előszöris csökkennek az eladásaink, időjárásfüggő termékeink vannak. Másodsorban ha egyszer havazik, nehezen olvad el az utcánk utolsó 200-250 méterén. Ugyanis északos, rajtunk kívül szinte senki nem jár, hóeke sem, még a derékig érő hóban sem. Szal nagyon szar akkor a közlekedés. Meg utca eleje jó meredek, macskaköves, csúszkálós, akinek nincs terepjárója az szivatja a többieket a csúszkálásokkal.

Kép
kissmanó

Manó, mivel foglalkoztok?

kispiskóta

Manó, imádságot adnak fel házinak megtanulni? :shock:

Igen, mi járunk gyülibe, de ebben a kérdésben viszonylag liberális (vagy inkább konzervatív?) vagyok. Na mindegy, szerintem az imádság beszélgetés Istennel, egy személyes kapcsolat, nekem fura, hogy házinak ilyet adnak. Én még az asztali (evés előtti) imát is szokatlannak tartom, de talán azért, mert nem ebben nőttem fel, (ateista a családom)Férjemék(anyósék) szoktak, én nem vettem át tőlük, mert nem igazán tudom átélni, nekem versike marad. :oops:
Hittanra sosem jártam, lehet csak azért furcsállottam ezt a házit. (vagyis jártam felnőttként, de az beszélgetés volt a Bibliáról, hitünkről, nem igazi hittan)

KépKépKépKépKép
uxi

Ná Ági!

Lehet, sőt, minél többet kell a gyulladt mellből, a baba szívja ki legjobban. Ez a nőgyógyász hatásköre, nekem sajna többször is volt Eminél.
(De az exgyerekdokink -akit sajna el kellett hagynunk költözés miatt- kezelt ki belőle, tőle kaptam a legjobb tanácsokat. PEdig ötvenes pasi. ) :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: suliban van vallásóra, s az ahhoz tartozó házi ez az imádságtanulás.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Judit! Nagyon szépek vagytok! :D És Boldi már jár oviba?

Egcsi! Akkor most nagy lehet a boldogság nálatok. A szüleid unokázhatnak, a gyerekeid pedig kényeztetve vannak, foglalkozva van velük amíg iskolában vagy. Meg eleve, a Te szüleid. Nekem is nagyon jó érzés anyukámékkal együtt lenni. Remélem, hogy majd a fiaimnak is jó lesz felnőttkorukban is velünk lenni. :D
Amit Ági írt a szőröshát-gerincprobléma összefüggésről az igaz. Ez is megfigyelésen alapszik. De nem az egész hát szőrös, hanem csak egy kis területen látható sűrűbb és esetenként hosszabb szőr. Keresztcsont felett és deréktájon látható. Van akinek kis kiterjedésű, van akinél nagyobb. :wink:

Bridzsi! Tetszik!:lol: Szegény cicus. :( Nekünk 9 évvel ezelőtt kellett elaltatni a kutyusunkat, mert az utolsó hónapokban már nagyon szenvedett. Számomra olyan, mintha egy közeli családtagomat veszítettem volna el. Ilyenkor mindig a Paff a bűvös sárkány jut eszembe. Csak itt a sárkány éli túl a barátját......
Tegnap kérdeztelek volna (volna, mert 2x is elszállt a levelem), hogy jól ,működik-e a mosógépetek?

Zsú! Sztem is Marcika jól belehúzott a szopiba és Te pedig veszed az adást, több tejet gyártasz. Laktoherb csak körítés. Ha fejnél lehet, hogy Te is betársulhatnál a tejboltba Lidikóka és Ckat mellé. :lol: Na jó, ez csak vicc volt. Remélem, hogy nem bántódtál meg ezen se Te (se Ildi se Ckat) . Puszit is küldök: pussssz :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsú, Kormi! Jó az avatárotok. :lol:
Amúgy nálunk az avatár -Avagy az utolsó légidomár- egy rajzfilmhős. Mindannyian szívesen nézzük a Nickelodeonon. Még felnőtteknek is szórakoztató. Komoly dolgokról szól, de emellett poénos megjegyzések, fordulatok is vannak benne.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!
Gyermekem jól viselkedett, így anyuka úgy döntött este elmerészkedik a barátnőzős mozizásra - Felkoppintva c. filmet nézzük meg.

Zsú
én spec. örülök, hogy ilyet olvasok. Mi másfél hete küzdünk, volt nap, hogy 7ből 5 volt 2 cicis, 2x került este elő fagyitej, most ott tartok, hogy az esti 2 szopi a 2 cicis. De ehhez minden praktikát be kellett vetni! 3 napja ismét 4 More Milk-et szedek (ilyen 6 hetes kora óta nem volt), szoporító fejések, mindennek evése-ivása, ami segíthet. Szóval jó érzés olvasni, hogy lehet ebből az állapotból visszaút. :D

Kép
Kép
emma1976

Majd reagálok, csak megyünk sétálni, és piacra.

kispiskóta

Szasztok!

Megjottunk a dokitol. Minden okes, csak taknyos. Jo alaposan megvizsgalta. Azt hiszem kezdodik neki a "felunk az idegenektol", mert mar a doki megjelenese megremitette. 2 hete meg nevetett ra. :?
Kaptunk 2 fele orrcseppet. Azt kell cseppentsek neki orrszivas elott. Ejjel is kellett orrot szivni. Olyankor van orditas. Kis pindurom! Miota beteg, nagyon nyugtalanul alszik es ejfel utan nalunk kot ki.

Zsu! Orulok a tejcsi aradatnak. En mindig benne hagyom a filtert, de ilyen meg nem volt. Mondjuk reggelre mindig tele vannak a cicik. De Egon olyankor is ket cicibol eszik. :D

Kormi! Jo az avatarod. Csak most latom. Edesek vagytok.
Ja! Apa azt mondta, hogy kabitoszeren kivul, barmit kuldunk. :lol:

Agi! Surun kell szoptatni es fejni es ha nem mulik nodokihoz lehet vele menni. En anno csecsemos osztalyra mentem es ket nover fejtem ki nekem. Igy nem kellett dokihoz sem mennem.

Esztora! Szegeny cicus. :cry:

Egcsi! Puszika a kis oltasosnak! Hogy viseli?

Uxi! Aha, ertem. De azert en utanna megis kiszivnam neki.
Emi postazas. :lol:

Judit! Nagyon szep gyerkoceid vannak. Ahol 3-an vagytok, az tetszik a legjobban.

Dorka hol vagy????? Gyere man!!!!!!!!!!!!!
molkata

Emma! Én szinte minden etetésnél két ciciből szopiztatok. Van amikor az egyik elég, hiába kínálom meg a másikkal. De ez volt a nagyoknál is, így már nem ijedek meg.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

sziasztok!

Kormi! Lilla köszöni a puszikat! Anyája átadta neki! Avatar szupi!

Judit szépek a gyerkőcök!
Bridzsi! Szegény cicus! :(

KAta! Gyógypuszik mennek+++++++++++++

Ma szuri+mérlegelés, azután jelentkezem!

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok,

Bridzsi: :lol: (de fura,de jó) nem dobnál képet a frizkóról?

Mellgyuszi: nekem sokszor volt, én is sokat szoptattam a "beteg" ciciből, plusz forró fürdőben áztattam a didkókat, és utána fejtem, általában este... nem kiszívni teljesen 100%-ig, mert visszajön...

Uxi: nekem jöhet Emi! Adjam a címet!? :wink:

Zsú: szoptatás: nekem is volt ilyen pont egy pangós időszak után, ez baromi érdekes. Hogy érted, hogy két mellből szoptatsz? 10 perc egyik, 10 perc másik? miért?
Nagyon cuki Marci, megértem, hogy az a kedvenc képed! Zabálnivaló!

Judit: szépek vagyok!

Kata: gyors gyógyulást nektek!

Családi pótlék és tsai: Rohadtak! Szóval semmi levelet nem írtak, hogy nem fogadják el az igénylést, mert régi tipusú a személyim, holott előtte csináltattam lakcímkártyát és dirrekt rá is kérdeztem, hogy kell-e új személyi? Kb. 1,5 hónapos volt a gyerek amikor elkezdtünk telefonálgatni, ill. személyesen bemenni, hogy mi a helyzet, na utána volt a mizéria az új személyivel. Na beküldtük, beküldtünk mindent, pont 2. hónap előtt, mivel visszamenőleg csak 60 napot fizetnek... Bankszámlaszámot becsatoltuk stb. Várok, várok, semmi pénz, semmi papír, na személyesen be kellett menni, aztán jött a levél, hogy nem fogadják el a férjemmel közös bankszámlánkat... Na már 3 hónapos volt a gyerek, uccu neki bankszámlát csináltatni, amit most csatoltunk be... kíváncsi vagyok mikor szándékoznak utalni? Ha a férjem nem dolgozna, kíváncsi vagyok mi a francból élnénk meg több, mint 3 hónapig? :evil:

Andrea
Kép
kindernay

Hányat mutatok Anya?

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Andi mi a baja a lábadnak?Tündéri a kisfiad, kis vasgyúró.
pillangó7

juhéééééééé, Andi: csúcs ez a kép.
így fogja majd évek múlva mutatni, hogy mutter, ennyi sört lökj ide

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Van pár percem, gondoltam visszaolvasok, de beindult a topik megint alig győzöm :D

TGYS és CSP
A tgys az ma érkezett nekem is meg a számlámra, a 4 napos ünnep bekavart náluk is. De mostanában tényleg 6-án már rajta szokott lenni mikor még Zsani után, meg Gréti után kaptam 10-11-én volt csak rajta, ha ezek a napok hétvégére estek még később (nekem az OEP a kifizető). Ja meg tényleg, aki szülés előtt már igénylete a TGYS-t (mint én is június 11-től már azt kapom) azoknak mostanában telik le a 168 nap és igényleni kell a GYED-et. Már én is megtettem, mert a revizorok 30 napot ülnek rajta, csk utána megy el kifizetésre. most számolgatom hogy decemberben 26 nap TGYS lesz kifizetve, a 4 nap GYED meg szerintem valamikor karácsony körül fog jönni, és utána talán januárrna eddgi jutottama helyreáll a rend.

Bridzsi
OFFSajnálom a cicust, nekünk pont most lesz 2 éve hogy a kutyusonkat kellett elaltatni. Ő is családtag volt. Most is van egy ugyanolyan vizslánk, mi fél évig bírtuk kutya nélkül (pontosabban télre nem akartunk kiskutyát, így is az első telet az előszobánkban töltötte, de most már igazi kinti kutya, de nem házőrzésre való az tuti, éjszakára bezárjuk a kenneljébe mert őt féltjük hogy el ne lopják ,vagy meg ne mérgezzék, a másik kutyut is valamivel megmérgezték.

Kormi
Én se szeretem a havat. Főleg azért mert olyankor seperni kell (kertes há hátránya). Hókotró igaz jár, de mikor leesik az első hó utána autóval nem lehet közlekedni, pontosabban lehet, csak a biciklisekre kell nagyon figyelni (én is járok biciklivel, de havas úton sose) volt olyan hogy a néni épp előttem esett el a biciklivel. Még jó hogy én figyeltem és nem ütöttem el, ha egy nagyobb autó megy utána az tuti rácsúszik.

Andrea
Gyönyörű ez a nagy fiú, látszik hogy van mit a tejbe aprítania :D

Na ennyire értem, most szaladhatok tovább, megyek az oviba Grétiért, ebéd után elozom, mert nem eszik bent (ő így fejezi ki a beszoktatást, nem tombol nem hisztizik csak nem eszik, ezzel bünteti magát meg engem egyelőre. Az óvónők is tanácstalanok. Ha van valakinek valami ötlete hogy mit csináljunk vele azt szívesen fogadom mert mi kifogytunk.

Nadine
KépKépKép
nadine

Bocsi, nem tudok visszaolvasni, de úgy örülök,hogy megint pörög a topik.

Szopigondjaink vannak :cry: .

Kérdés: mennyit kell egyen 24 óra leforgása alatt egy 4 hónapos baba? Ha linket írtok be ahol rákershetek,azt is megköszönném :) .

Zs.
Vendég

szép napot!

Andiiii, micsoda combiiiik!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Szili is elnevezte az ilyen mutatásokat, csak ő így hívja: "3 sört apának!" :lol:

Tgyás én 31én megkaptam mindent! :o meg is lepődtem!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?