A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Emano,
nem egyszerű a helyzetetek..

Memme,
most nézem 56 nap.... Hűűűűűűűűűhaaaaaaaaa!

Györgyi,
jól érzem, hogy Jázmint alig viseli meg a fogzás? Ti homeóztok a fogzási fájdalmakra? mit kell majd adni?
fotó a csudabarna szemű kisasszonyról? :lol:

Veronikusz,
túlvagytok rajta és ez tök jó! ez az ismétlő volt vagy az első oltás?
mindkét csajszlid hosszú, nem? a fényképek alapján gondolom csak..

Miklós és Csipa összebarátkoztak :lol: , együtt néztük Talmát vasárnap, 2 hely volt az ölemben Csipa szerint :lol:
Miklós meg kicsit megszeretgette, úgy 20 szőrszála bánta (pont vedlik) :lol: - állatorvos gyerek, mentünk persze kezet mosni
macsek tudja, hogy Mica érinthetetlen, én meg persze vigyázok rájuk :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Tünde,
most csak jegyzetel a kisasszony.. aztán ha kijön, elkezd törleszteni.. :lol: :lol:
tuti imádni fogja Bene a hugit!!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!
Csak egy pillanatra ugrottam be, mert Áron belázasodott ma már 2 kupot is kapott. :(
Rosszul viseljük sajna, de persze ebben is van jó, mert ma rengeteg gyógypuszit kapott :D :D :D
Most alszik ma először igazán, remélem még egy órácskát kitart. Korán is keltünk 5:40-kor .... :?
Memme
Nálam is "rogyog a fazék".... :D lasagna lesz, gyors és finom :D

Hanna

Kép
hanna09

Nálunk ebéd kész(rántott karfiol, krumpli, tápszer), két kölök egyszerre durmol, engem meg vár a mosogatás.

Brigi,
a gyümülcsöt úgy kezdtem, hogy kb. másfél hete megkínáltam Flórit almalével 2-3 napig, aztán körtelével, majd baracklével(lereszeltem a gyümölcsöt és szűrön keresztül kinyomtam a levét). Aztán a gyümölcslé mellé kb. két napja megkínáltam a reszelt almával is és végül is 2-3 nap alatt eljutottunk odaáig, hogy egész szép mennyiséget megevett tegnap Flórka. Sztem még egy-két napig almát adok, aztán körtét, barackot. Banánt majd csak utána.
Jankónak egyébként úgy készítettem anno, hogy picit megpároltam az almát, körtét és egy kis párolólével felhígitva összeturmixoltam. Pont olyan állagú lett, mint az üveges bébiételek, és nagyon szeretett mindent. Később aztán kevertem is őket(alma-körte, alma-barack, alma-sütőtök). A barack nálam egyébként konzerv barack, csak le szoktam mosni, hogy ne legyen túl cukros.

A korkülönbséggel kapcsolatban a védő nővel is beszéltem, meg egy anyukával a tanácsadáson. A védő néninknek egész nagy volt már a lánya(olyan 10 év körüli), mikor megszületett a tesó, de náluk is volt féltékenység, a tanácsadáson az anyuka meg azt mesélte, hogy a hét éves fiát most viszi pszichológushoz, mert újra bepisil éjszaka. Szóval "megfelelő kor" szerintem nincs, így meg hátha jókat játszanak majd együtt.

mtünde,
úgyhogy nem parázni előre. Tudod, mit írtam korábban: adott lesz a helyzet, oszt meg kő oldani. És meg is fogod. Nálam nem sok sutább éccsanya van hidd el, aztán mégis minden rendben... És egyre inkább!!!!

gyuzsó,
akkor ha jöttök, lesztek... Én talán a fényképek alapján megismerlek, de biztos-ami biztos legyen nálatok egy szál vörös rózsa(tudom, hogy a szegfű ocsóbb, de nem mertem leírni, nehogy aztán kapjak, amiért ide is becserkészem a politikát). :oops:

emano,
mire is írtad, hogy nem vékony Flórka?

na, irány a konyha, tudjam má', mi a kötelességem. :arrow:

Kép
Kép
paklincs

gyuzsó,
te mindig hozod a formád. Hogy annak idején Flórkát legergőzted, dehogy szegény Ágoston gyereket leflórázod?! Anyuka biztos örült... :)

Kép
Kép
paklincs

Kinek mi a véleménye a babakexről?adhatom már gyümihez?
8án már 6 hónaposak leszünk :lol: Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Gyuzso!
szerencsére ez már az ismétlő volt. Nem lesz több. :D
én nem tudom, hogy magasak-e vagy sem. Szerintem normális. Szofi kb 90, Kata kb 100 cm. :P :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Képzeljétek nem is meséltem hogy éjjel egyszer keltünk csak!
Olyan jó volt!

Gabi!
Elfelejtettem írni, hogy ez ami veled történik ez már botrány! Küldünk ++++++++++++++++++++++ és még több +++++++++!

Memme!
Nekem olyan fura amit a bébi-szityóről írsz mert én is sziterkedtem de nekem a gyerek érdeke volt az első, mindent az eredeti napirend szerint csináltam pont hogy ne billenjen ki a baba. Én biztos elbeszélgetnék vele a dologról... hiszen ráadásul még fizetsz is!

Gyuzsó!
Ti meg ne udvaroljatok férre mert figyelek ám! :D

Emano!
Megnyugodtál már egy kicsit?

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsa
még nem sikerült megnyugodnom,Bálinttal is folyamatosan vitázunk!
majd megoldódik ecccer minden

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

emano!
Mit dolgozik a férjed, hogy még hétvégén is ott szenved szegény :( ???????
Hétközben is ilyen sokat dolgozik?????
Babakekszet bevallom :oops: én Orsinak 6 hónaposan már a kezébe adtam...én nem tudtam, hogy gyümibe kell aprózgatni :oops: :oops: :oops: azt hittem simán lehet és én adtam...és imádta :D na meg persze a babapiskótát :lol:

memme!
nem semmi a bébiszityód....végülis amikor már meglesz a babóca akkor már nem is akarod őt????? Csakm ost amíg nehezebben bírod a nagylányt??????

Zsófiék meg költöznek már???????

Na mennem kell....leállt a hamupipőke dvd :?

Tényleg mi lesz ha Dani mondjuk egy évesen teletabit akar nézni???? Ors meg hamupipőkét?????
Akig várom már, hogy tavasz legyen és délelött délután játszóterezés :D nem lesz tvbámulás....

Szép estét....

Kép

Kép
cukipofa

Gyuzso
Szerencsére nem viseli meg, legalábbis nem veszem észre. Így nem is adok neki semmit. ELőre ugye minek és végülis nem kell úgy tűnik. Szóval fogalmam sincs mit kell a fogra adni. Ha nagyon nagy fájdalmai vannak chamomilla, ha nyűgi osanit. Ennyit tudok, de homeodoki nélkül nem adnám az biztos.

Emano
Nem ismerem azt a kekszet, de nem is kap semmi ilyesmit Jázmin. Szerintem nem kell. Inkább gyümi simán. Sok mindent kitalálnak, csakhogy megvegyék az anyikák, akik a legjobbat akarják. NA ezt jól ki is használják.... :twisted:

Vali
Csúcs vagy a szoptatással, én is annyira szerettem volna ha így alakul, de Jázmin nem így akarta és fejhettem 6 hónapos koráig. Hm. :? Nagyon ügyi vagy és legyél büszke magadra!!!!!!

Kép
gyorgyi33

Cukipofa!
mi a kezükbe adtuk és mivel nőtt a foguk, különösen hálásak voltak, hogy rághatnak és masszírozhatják vele az ínyük. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emano!
Privit megkaptad? Én rendes (háztartási) kekszet adtam Pankának reszelt almával, meg reszelt barackkal. Belemorzsoltam. Szerette. Most direkt a kedvedért megnéztem a Panna-füzetkémet, 8 hónaposan kapott ilyet.

Veronikusz!
Magasak. Szerintem, és Pannához képest, aki most kb. 90 centi. (anyukája 157 :oops: ).

Cukipofa!
Na igen a TV. Nálunk a tavalyi hányós kórságnál kezdődött, addig nem nagyon érdekelte. Még jó, hogy nyáron-tavasszal-ősszel ki lehet menni.

ANcsa!
Lelkem az megvan, bár most sikerült lefoglalni magam, nagytakarítottam két napig apunál, aztán holnaptól itthon folyt.köv. Szabin vagyok egész héten. De azért egy fodrász belefér holnap. :lol: Meg csütörtökre tervezek némi csavargást. Lara nagyon szép, hallom anyós megy csütörtökön. Már nem beteg :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Emano, ilyet én is vettem, de nekünk nagyon nem vált be, egyrészt tök édes, mivel telenyomatták cukorral (!!!), másrészt meg valahogy szétolvad a szájban, mi a teljeskiörlésű, bio, tönköly kekszet adjuk, azt ugyanannyira szereti, sőt, jobban! és sokkal egészségesebb! sztem ti is próbáljatok valami kevésbé intenzív ízűt, mert utána ehhez fog hozzászokni...de ez csak az én véleményem, nem muszáj egyetérteni :wink: (ja, én Auchanban vettem ilyene biokekszet, nem kell hozzá biopiac se)

KépKép
barimami

Sziasztok!

emano!
Látom nagyon megoszlanak itt a vélemények...
Szóval én bevallom töredelmesen mindenkinek, hogy alapvetően HIPP bébiételekkel kezdtem Orsi hozzátápiját.
Ennek két oka volt.
1. volt szerencsém látni, hogy hogy csinálják ezeket az ételeket, láttam a termőföldjüket és hogy mennyire szigorúan ellenörzik a minőséget. Így teljesen nyugodtan adhattam neki és soha semmi baja nem volt.
2. Van egy ismerősöm aki itt dolgozik egy laborban a közelben és bevizsgált pár cuccot miután megszületett a kislánya. Ezek után ő is mérlegelt, hogy inkább bébiételt ad.

Amúgy sem tiszta semmi...amúgy is káros anyagok jutnak a szervezetébe bármit csinálsz, de hogy az újpesti biópiacon vásárolt cuccban patkányméreg, sőt EGYÉG gusztustalan dolgok voltak....az már tényleg felháborító...

Bocsi nem akartam felborzolni a kedélyeket, de egyébként kaptam hideget-meleget a bébiételek miatt...nagyon rossz véleménnyel vannak róla az emberek. :oops:

Veronikusz!
Látom nemsokára szülinapi party :D
Mit kap a nagylány????????

Szép estét...

Kép

Kép
cukipofa

Emano, mi sima babapiskótát adtunk, ami nem olyan cukrozott fajta. De ezt is adhatod nyugodtan. Én nem vártam 8 hónapig, és kiflit is kapott már hamarabb. Úgysem evett belőle sokat, csak szopogatta.

mtunde

Paklincs,
meg fogtok ismerni, minden csaj ott fog búgni a kocsi körül.. :lol:
na jó, piros sídzseki lesz rajtam! :lol:

Barbi,
jók a keksztippek!!! Kösziii!!

Veronikusz,
magasak, az utcában a 3 éves kislány 1 m-es, neki is mondták, hogy 95 cm az átlag.. De melyik gyerek olvasta ezek a táblázatokat?!

Kriszta,
jó fodrászolást holnapra!! :lol:

Hanna,
Áronnak rengeteg gyógypuszit küldünk!!!!

Borsa,
Flórára fog Mica vigyázni az oviban.. :lol: , a hős testőr... :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Paklincs,
ja, nevek jól mennek.. :lol: :lol: :lol: :lol:
pedig megfogadtam, hogy először megkérdezem, HOGY HÍVJÁK a babát... :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Kriszta!
akkor magasak. :D Bár Szofi már így indított: 62-63cm-rel született!!!!! :D :D :D csak tudnám hogy hogy fért ki/el???? :lol: :lol: :lol:

Emano!
bármit adsz, vigyázz, hogy ne fulladjon meg ha egy darabot már lerágcsált/leáztatott!!! Én figyeltem őket mégis volt néha kis öklendezés. Ők is meglepődtek szerintem, hogy sikerült "leharapniuk" :D

Cukipofa!
nagyon egyívásuak vagyunk. Én is bébi kaját adtam, mert - bár a normál főztömet dicsérni szokták - de SK készült babakajáimat nem ették lányok. Tiszta ciki. :oops: Tudomásul vettem. :oops: :cry:
Igen, hamarosan buli lesz, de még nem tudom hogy mit vegyek. Most gyűjtöm az ötleteket. :D :D

Gyuzso!
hát igen. Még nem tudnak olvasni. :lol: :lol: :lol:

Hanna!
Áronnak sok-sok gyógypuszi :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Na, mi meg a másik véglet: születési hossz 48 cm. :lol: Így elfért :lol:

Kép
Kép
kriszta36

a Hippről nekem is jó véleményem van. az egyetemen volt egy évfolyamtársam, aki a gyümölcs tanszéken diplomázott és ukrán terepen vizsgálta a kihaló félben lévő régi-régi almafajtákat. talált egy falut, ahol óriási almaültetvények voltak, tiszta bioalma, értsd: évtizedek óta nem volt pénz vegyszeres hozamnövelésre és gyomirtásra.. (az ukrán falvakról helyzetéről, gondolom, nem kell sokat mesélnem). szóval a lány felvette a kapcsolatot a németekkel, kiment egy ember a HIPP-től és bevizsgálták az almát, vegyszernek nyoma se volt, attól kezdve a falu beszállítója lett a HIPP-nek. A lány megírta a témáról diplomamunkáját , a falu óriási sikertörténetként könyvelte el, hogy pénzhez jutottak (munkanélküliség kb 95 %), a következő évben már szobrot akartak emelni a főtéren a lánynak.

ennek ellenére a férjem ellenzi az üveges bébiételt, és nem tudom meggyőzni arról, hogy nem veszélyes. :(
zill

Gyógypuszikat örömmel vettük remélem álommanókat is külditek! :D Rám férne a mai nap után :wink:

Veronikusz
62cm??? De a képek alapján Te sem vagy 2m???
Nagy pocid volt?

Borsa
Már akartam írni régóta, hogy mi is szeretnénk harcba szállni Emmácska kegyeiért,aki csodaszép, de ilyen sok hódolóval most nem szeretnénk versenyre kellni, kivárunk :wink:
Mivel régimódi vagyok várunk a fiatalabb, édes kis csajszikra. :D Tünde, Memme reszkessetek:wink:

Emano
Most már jobban :D Ti? Balázs baba mi jót csinál???

Tünde
Ma összekészítettem a csomagot, holnap férjem elviszi és feladja a titkárnője!
Bocsi, de nem voltunk sehol most, hogy lázas volt! :oops:

Kép
hanna09

Na tessék egyedűl maradtam...
Dani már alszik, Orsi kikönyörögte magát nagyiékhoz...
Férjem vitte ki vörösvárra.

Hát igen a bébiétel egy örök harc lesz...
Nálunk az is van, hogy én eszméletlen allergiás vagyok.
Már úgy születtem, hogy egy speckó tápszert kellett behozatni külföldről, aztán pár hét múlva kiderűlt, hogy súlyos asztmám van...azóta meg csak csúszok a lejtőn lefelé...
Nem tudok semmilyen gyümit megenni, mert kihányom (állitólag azért, mert másfél éves koromig csak azt kaptam és megutáltam).
MInden évebn kijön rajtam valami ételallergia.
Na szóval kicsit NYOMI vagyok és reméltem, hogy a gyerkőcök nem lesznek ilyenek.
És a HIPPeket aztán tényleg teljesen nyugodtan adtam, soha egy kiütés nem volt rajtuk...

Veronikusz!
Hát mondjuk nekem sem ette meg Orsi amit csináltam, mire közölte a védönő, hogy rakjak bele egy kis cukrot, mert nem elég édes a gyümölcs...na hát erről ennyit...a HIPP meg ráadásúl NAGYON FINI...

Hanna!
Repítettem az álommanókat :D hátha...
Végülis csak a 13. kerből mennek :D

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa,
micsoda luxus, csend a házban :lol: :lol:

Hipp,
az én emberem volt a gyárban bejáráson, azt mondta nagyon komoly a beszállítók ellenőrzése és a gyártás, ezt nyugodtan adhatom.
Nálunk most megy is, csak a barack tűnik jónak, a többi fogja a hasat és így is vadásszuk a kakit.. :cry:
most meg nincs szezonjuk..
körtétől ordított éjjel, annyira fújta..

Emano,
mi ma autóztunk, rájöttem, hogy mostmár nagyon szorítja a ülés biztonsági öve a gyereket, érlelődik a 0-18 kg-os ülés, azt lehet fordítva is bekötni, a 9-18-ast nem (megnéztem a neten..) Mennek az árak lefelé, jön év elején az új kollekció.. :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Hanna,
örülünk, hogy javultok!! Nyugodtan beállhattok az Emma- hárembe!! :lol: :lol:
Több fiú hátha fogja anyagilag bírni a kiscsajt.. :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Megint ilyen későn jutok a géphez...
Enci ma csúcsot döntött!!! :D :D Délelőtt fél 10ig aludt!!!
rohantam a szobájába 8kor hogy nincs-e vmi baj??? de csak durmolt... :D na ennek örömére délután nem volt alvás, ami
nem nagy baj,mert jöttek ismerőseink, szóval elvoltunk.
csináltam képeket is,mindjárt rakok fel....
Vendég

a képek:::

Nórival(4 éves), párom keresztlánya
Kép
Enci nemcsak az anyja csizmáját veszi fel, hanem másét is :D
Kép
És : miniben-csizmában :D
Kép
Vendég

Látom egyedül maradtam megint...
Ancsa???? te vagy??

Megyek én is, jó éjszakát :D

Kép
Vendég

Sziasztok!

Én nem vagyok bébiételellenes, már csak azért sem, mert Bene 7-9 hónapos koárig konyhánk sem volt :) És sajnos a bio cuccokban sem nagyon tudok hinni. Én nem lepődöm meg azon, amit Cukipofa írt, kb erre is számítottam. Ráfogják, hogy bio, és eladják drágábban. Ráadásul olvastam egy tanulmányt, hogy a mostani gyümölcs-zöldség vitamintartalma kb 20%-a annak, ami a 60'as években volt, és már akkor sem ovlt csúcs. Úgyhogy nyugodtan kihányhatjuk :) (szerencsére én cak terhesen hányok a gyümölcstől :))

mtunde

Sziasztok!

Gabi, itt vagyok, :lol:
De Te gondolom már nem :cry: megnéztem a SzF-ket és most válaszolok.

Vali,
Most igen még sok az a pár hónap, de nem sokáig! És akkor szeretettel várunk Titeket!
:wink:

Borsa,
Gratula az egyszer keléshez, remélem ma éjszaka is hozzátok ezt a papírformát!
Nagyon kis rendes vagy, hogy már most a hüségre neveled a lányod! :lol:
Az enyém még pasizhat, nem is tilthatnám meg, mert ahogy vigyorog a pasikra, hát az tündéri, és minél nagyobb annál édesebb, majd meglátod Te is! :wink: Múltkor voltunk a Deichmanban Anyukámmal, Anyuval szemben álltam Lara a kezemben, és Ő nem Anyut nézte, de folyamatosan vigyorgott és magyarázott, nem tudtuk hogy kinek mert nem volt ott senki, aztán hátranéztem és ott volt egy óriás pasi plakát! :lol:

Veronikusz,
Szegény kicsi lányok, de remélem jól vannak továbbra is!!!
Örülök, hogy tetszik a kép.
Hát igen nem aprózzuk el!

Memme,
Köszönöm, örülök, hogy azért már én is látszom benne!
A szeme az enyém, így sötét barna, de nagyon érdekes mert vannak helyzetek, fények amikor meg sötétkék!

Hú már csak 56 nap! De szuper!!!!
Készülődés hogy halad?

Tünde,Ez jó, majd ha kint lesz akkor tuti elmondja véleményét!

Gyuzsó,
Bár nem engem kérdeztél, de válaszolok rá, ha nem baj.
Szóval mi próbáltuk a dentinox gélt, pár percig hat, de nem igazán, és hát úgye mi négy hónaposak voltunk mikor kijött az alsó kettő és után jött is a többi, és jön is, így Masni ajánlotta a Osanit homeós bogyót, ami Magyarországon nem kapható, a Pharmafutárral hozattuk, de megérte, nagyon jó! Ez olyan bogyó amit szájon át kell bevenni, és elszopogatni, Lara olyan kis édes mikor beveszi, már tudja mit kap, és nyitja a száját és mosolyog, csak kis kápszeresnek hívjuk ilyenkor!

Nincs közös kép Micáról és cicáról!

Hanna,
Küldöm a sok, sok gyógypuszit, remélem a ma éjszaka jól lesz, és holnap jobban ébred a kis trónörökös!

Kriszta,
Nagyon helyes!!! Örülök, hogy elfoglalod magad, így is kell! kint van a kép a szobában valahol? Nem kell hogy a falon legyen, lényeg hogy valahol ott legyen ahol TE és a Férjed vagytok!

Veronikusz,
Mit szeretne a kisasszony? És hogy lesz a buli? Hú nem semmi, már 3 éves lesz!!!

Gabi,
Nagyon édesek a képek!
Olyan nagy már Enci baba!!!

ancsaboszi

Babakeksz,
Mi nem adunk, mert mindegyikben van tejpor, és Larának lehet hogy van tejallergiája, így egy éves koráig próbálunk kerülni mindent, amit csak tudunk amiben tej lehet!

Hipp,
Én a rendes kaján kívül, amit én főzök szinte majdnem csak ezt adom neki, még Humánát kapott, meg az a gyümölcsös fincsit, nem jut eszembe a neve.

Ringató,
Györgyi
Gyertek ide, ez tényleg nagyon jó volt, 6 voltunk csak 5 Anyuka és 1 apuka és a babák, hát szuper volt :lol: , nagyon jó volt a csaj aki tartotta. Lara nagyon élvezte, mosolygott, kacagott és sikítozott, ja és repdesett örömében. Igaz Barbi? :wink: Úgy érezte ilyen jól magát, hogy a délutáni alvása is kimaradt, és nem is látszott rajta, mondjuk hazafelé végig sírt :cry: ,. de élvezte a foglalkozást.
így vettünk is egy bérletet, és jövő héten megyünk megint!

Zsófi?
mikor leszel megint?

Hát ennyi,
Most már én is megyek
Mindenkinek szép estét!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Hanna,
remélem, már el is felejtettétek, hola lázmérő.

Gabi,
azt a múltkori képet, amikor a nagy fekete csizmában pózolt, azt nem lehet überelni. :)

Györgyi,
én meg téged szoktalak felemlegetni, ha az anyatejes táplálásban való kiratás jön szóba. Kérdezni kelll a acicit és akkor válaszol. Arról nem is beszélve, h a szopi egészen más életmód, mint a fejés, pláne az hozzátápi. Kellenek a bíztató példák.

Bébiszittyó:
most, h kiötöltem, hogy már csak pár hét, aztán max. alkalmanként hívom el egy-egy sétáltatásra, 3-4 órára, most megkönyebbültem.
Az van, amit érzek, hogy nem igazán fogadja el ő Melindát, úgy ahogy van. Igyekszik ugyan, és elismerte pl. hogy a babakocsis altatás nem tett jót Melinda alvási szokásainak.
De. Pl. az volt a véleménye, hogy " Melinda nem tud várni, mindent erőteljesen közöl-követel, nem szokott egyedül tevékenykedni", mert én rögtön ugrok, ha jelez. Mire megkérdeztem, hogy mit gondol, Melinda mit csinál, amikor én főzök, mosogatok, teregetek, vasalok, porszívózok, feltörlök, tusolok, kakilok, olvasgatok, agyalok a szakdogámon, naplót írok vagy egyszerűen leheveredek, mert kész vagyok. Márpedig ezek a tevékenységek minennaposak. Merthogy ő abban a tévhitben élt, hogy én állandóan a gyerekemmel foglalkozom, és tőle is azt várom (és a dolgozószobában gépelve azt akarom hallani), hogy ő ÁLLANDÓAN játszik Melindával. Mire én mondtam, hogy ilyet sose hallhatott tőlem, sőt. Nem kell nonstop fejlesztő foglalkozást tartania. Merthogy észrevette, hogy "Melinda egyedül is elvan". Igy két hónap után... És erről engem is tájékoztatott. :? De legalább észrevette és szöget ütött a fejébe, hogy ekkora hassal, pláne majd a testvér mellett nem is tudnék rögtön ugrani, folyton a földön ülve játszani. Ezért nem engedtük a nagyszülőknek sem, hogy folyton fogjáka karjukban.
Az viszont nagyobb gáz, hogy állandóan a húga kislányához viszonyítja Melindát. Ismerem őket, egyidősek velünk. Kistündér teremtés, csak más: visszafogott, halk, rossz evő (Melinda "erőteljesen követeli" a kaját, ha éhes), inkább szemlélődő, lassabb, passzívabb. Melinda nem mesélteti magának a könyvet, hanem ő mutogatja, közben gesztikulálva magyaráz. Míg az a kislány az anyukája öléből csinálja végig a zenebölcsit vagy egy méterre elmerészkedik tőle, addig Melinda a körben bulizik, túlénekli a foglalkozásvezetőt, tapsol, rázza magát, flörtöl - meséltem már. De annak a kislánynak az anyukája is ilyen. Én meg ilyen vagyok. (Mellesleg annak a kislánynak az anyukája konfliktuskerülő, inkább lenyeli a dolgokat és elfojtja, és pl. saját bevallása szerint nem képes egyenletesen ápolni barátságokat, kapcsolatokat. Ezt nem én, ő mondta magáról.)
Nekünk viszont nincs szükségünk arra, hogy mást várjanak el Melindától, mint ami.
Nem tehetek róla, hogy ez a nő nem tud igazán feloldódni (pl. zavarja az ottlétem (bár amikor itt van, Melinda számára én eltűntem és nem is mutatkozok), önértékelési gondokkal küzd. Csak ez nem a mi problémánk.

Bocs, h sok voltam, de remélem tanulsággal szolgál.

További jó éjt mindenkinek!

(Felment a savam, nem tudok aludni). De irgum burgum, ha valamelyik gyerkőcről reggel azt olvasom, hogynem aludt! Merthogy az összes álom-manó lelépett tőlem.

Kép

Kép

Kép
memme

Hanna!
nagyobb volt mint Katával (53cm), de messze nem akkora mint sokaknak :D nem is értem! :shock: én 165cm vagyok (ha össze nem mentem azóta :lol: )

Cukipofa!
NEM VAGY NYOMI!!! :D :D
a védőnőket meg nem kell bemutatni :oops:

Gabi!
édesek a képek!! ez a csizmás-szoknyás főleg! :D

Ancsa!
még nem tudom mit kapjon, mert ugye megy majd a bunyó, hogy ki játszon vele vagy hogy Szofi ne is nézze meg. :oops: :oops: :D
buli nem tuod! mondtam a férjemnek de nem volt lelkes :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gabi :wink: :D :D :D
Jók a képek!!!

Ne útáljatok nagyon, de tegnap tényleg lehetett valami a levegőben, vagy a küldözgetett álommanóitok mind nálunk kötnek ki :D , mert Kristóf reggel 7-kor(!) felébredt egy "rapid szopira", majd délben már fel is bírt kelni... Addig én is fél óránként járkáltam be, hogy nincs-e valami baja. Csak az volt a gáz, hogy a barátnőm meg várt minket egy csavargásra, én meg itt ültem indulásra készen 3 órán keresztül... :D De persze felkelteni nincs szívem.

Kép Kicsit még álmos... :o) Kép Hát így... délben.

És most megint várom, hogy felébredjen. Ma megyünk csípőszűrésre. Épp időben... Időpontot majd 2 hónapja kaptam.
Jövök, amint tudok.
Pusza

Kép
vkbrigi

Sziasztok!
Hanna, Vali, Gyuzsó!
Micsoda pasijaitok vannak! Emmus olvadozhat hogy ilyen háremre tett szert :D Aranyosak vagytok!

Ancsa!
Ma megint front vagy mi lehetett a levegőben mert 3-ig óránként kelltünk aztán szunya 3/4 7-ig én kómázom ő most alszik :D
Hát úgylátom Lara is egy igazi csajszi!

Memme!
Szerintem ne vond le azt a következtetést hogy egy bébi-szityó csak ilyen lehet, mert Eszter mellett bizti jól jön majd a segítség, hidd el találsz egy jobbat! És ez olyan hülyeség hogy meg akarja változtatni Melindát, hiszen pont az a lényeg hogy kialakuljon a saját kis egyénisége. Megértem hogy kiakaszt a csajszi! Én lehet hogy újat keresnék!

Brigi!
Arik a képek!

Hipp
Mi is azt adjuk Gyuzsó elgondolásához hasonlőan, hiszen mi is székrekedúősek vagyunk amire jó a barack, de azt most nem tudok máshonnan leakasztani. Szerintem nem kell emiatt lelki-furdalásomnak lennie, hiszen jót teszek a gyerekemnek, lásd Kati bió-piac sztoryját!

Barbi!
köszi a keksztippeket!

Tünde!
Te gyümihez adtad a piskótát? Vagy csak magában?

Emano!
Remélem minden rendben van nálatok!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Én magában adtam a kezébe piskótát, vagy almába-barackba belereszeltem, törtem-áztattam.

mtunde

Sziasztok!!!!!

Cukipofa
férjeméknek családi vállalkozása van. Épületmodelleket csinálnak. És az apja egy munkamániás ember, aki sosem törődött azzal,hogy családja is van!Na mindegy!!!!!!
Amúgy hétközben is sokat dolgozik, fél 8-tól este 6-ig + még ezt átmegyek kikapcsolni,megnézni stb.

kriszta36
megkaptam a privit. Nagyon-nagyon köszönöm

Gyuzso
„0-18 kg-os ülést, azt lehet fordítva is bekötni”

A gyerekülést is be lehet kötni fordítva??Sajnos még nem volt időm utána nézni!!!

Borsa
Helyzet változatlan!Tegnap „bánatomba” aludtam 1,5 órát aminek az lett az eredménye hogy éjfélkor még a plafont bámultam!

Balázs 10kor leraktuk aludni és éjfélkor már fenn volt!Nem tudom miért csinálja ezt napok óta!
Azon gondolkodom, lehet ,hogy a tejem már nem elég tápláló!Napok óta nem kap tápszer!Vagy nem lakik jól egész nap,azért nem alszik!Folyamatosan ezen gondolkodom!!!!!
Nem tudom mit csináljak!!!!

Azt nézem nem jó a vonalzónk????!!!!Holnap van 8-a,elvileg dátumilag holnap vagyunk 6 hónaposak!!!!

na megyek
szép napot!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok,
Látom, megy a bébipapi pro-kontra. :lol: Nálunk többtényezős oka van annak, hogy bébipapi mellett tettük le a voksunkat. Nagyon kicsi a lakás, egy légtér. Bene egyetlen biztos és nyugodt alvása délelőtt 10h körül zajlik. Nyilván közben nem matatok. :? Másrészről férjem éjjel-nappal dolgozik (mint sokunknak), így amikor hétvégén együtt vagyunk, intézünk mindent, együtt vagyunk, "menekülünk" ebből alukból. Útközben megintcsak nem megy a főzés. Harmadrészt Stahl Judit sem vagyok, és a szó legszorosabb értelmében tök béna a konyhában. :? Nem vagyok se büszke, se semmi, mindenesetre kb 70%-ban bébiételt kap Benőke, vegyesen hippet és univert.

Gyuzsóka, mi is használtunk dentinox gélt. Nem tudom, fájdalomcsillapításra mennyire alkalmas, mindenesetre a nyammogással, csámcsogással megnyugtatta magát a fiatalúr, és sokszor épp emiatt sikerült visszaaludnia. Ha nagyon eldurvult a helyzet éjszaka, pl órák óta zokogás, akkor panadol baby. Nekünk bevált. Györgyi, sajna a fogak miatt egész nap megy a nyüszi, már én sem vagyok magamnál. Viszont tény, hogy egyre többet lehet vele játszani, és ilyenkor elfelejt mindent. Imádja, ha "üldözzük", nagyokat kacarászva menekül. :lol: Jázmint akkor nem viseli meg?

Memme, rávilágítottál valami nagyon fontosra, amin napok óta rágódom. Minden egyes nap ragaszkodtam a délutáni gyerekszellőztetéshez. Mondán, Benő nem alszik, csak babakocsiban délután. Viszont itt a rossz idő. Rá kell szokatnom arra, hogy sikerüljön elaludni kiságyban különösebbb hiszti nélkül. Irtózatosan nehéz, merthát nincs ajtó, amivel kizáromelőle a külvilágot, magamat... Szóval ma nagyon erős a szél, el is kezdem... :oops:

Mint oly sok másra, erre is megoldást várok a költözéssel. De pontosabbat még mindig nem tudok. Innen meg kiraknak dec 31-én, ez már tuti. :oops:

Megyek, pihi, mert BEne alszik.

PUSZI.
vbea

Emano, ugyanezen okok miatt (gyakori ébredés éjszaka) kezdtük el mi is esténként tápszerrel (is) etetni Benét. Sajna nem segített, pedig közben én is betojtam, hogy nem elég a tejem, vagy nem elég tápláló. A június-júliust és augusztus nagy részét úgy csináltuk végig, hogy éjszakánként legalább 8x keltünk. Semmi nem segített. Én már nem hulla, hanem zombi voltam, orvoshoz kellett mennem stb. Páran tudjátok. Na, nem is riogatásnak írtam, de aztán egyszercsak kibújt egy fog, még egy és még egy. Aztán ezek a dolgok csökkentek, és most durvultak el ismét, hogy 5 újabb fogmanó támadott... Szóval, lehet, hogy ezért... :roll:

Bocs az elgépelésekért. :oops:
vbea

vbea
miért raknak ki?Lemaradtam....

Iszonyat szél van,amit Balázs is érez :cry: és utál!iszonyat nyűgös

emano/Andi
KépKép
emano

Vbea
most 1-2napja nem kap este tápszert,mert marad annyi a lefejtből hogy elég neki estére 200-220 körüli adagra!!
fogunk kijött már 2,de biztos jön a többi,de ha az éjszakázásokat így folytatjuk ki fogok merülni!!sztem ezért is fáj ennyit a fejem....

emano/Andi
KépKép
emano

Borsa,
szó sincs róla, hogy ezt gondolnám általában véve a bébiszitterségről. Másképp nem kerestük volna ezt a megoldást Csak ez a nő ilyen. És a szülés után is szükségem lesz segítségre, de keresek mást.
Én meghallgatok, sőt kérdezek is mást a gyerekemmel kapcsolatban és úgy általában véve is. Különben nem olvasnálak titeket. De azt hiszem, neki is jót tenne egy kis olvasgatás-tapasztalás. Melindával kapcsolatban még sosem mondta senki, hogy türelmetlen, sőt.
Nem tudom mit lépne egy ismerős házaspár kislányára, aki kb. egyéves koráig tényleg mindig mindenért visított - szó szerint - és a saját szüleit is kikészítette ezzel.
Most voltak nálunk az unokahúgomék - ő védőnő, de nem ez a lényeg - és mesélte, hogy amikor tőlünk telefonált a párjának, az megjegyezte, hogy milyen lassú lett a beszéde és nyugodt a hangja, amit annak tudtak be, hogy átvette a mi tempónkat, így hatott rá az otthonunk légköre. Pedig én hányszor, de hányszor pörgök be, de nekik valahogy mégis ez jött le. Ezt a nőt meg valami zavarja, és hiába a pozitív visszajelzések, mert gondoskosom róla hogy legyen, valahogy mégis mesterkélt maradt, eltagad dolgokat, nem találja magát ebben. Mindegy, majd lesz más.

No, én meg próbálok leszakadni a témáról.

Kép

Kép

Kép
memme

Sziazstok!

Ancsa

NAgyon messze van. :cry:

Hát én NAGGYOn bébiételellenes vagyok és biopárti. Úgyhogy inkább nem is szállok bele ebbe a vitába...

Eni

Nem hál Istennek. Szerencse!!! :D

Kép
gyorgyi33

Hozzánk tuti nem értek ide az álommanók.. :lol: :lol:
Viszont a hidegfront igen, itt dübörög a ház előtt, még szerencse, hogy van szélvédett erkélyünk, így ide szorultunk aludni..

Memme,
tényleg jobb lesz Nektek egy másik szitterrel.. Savkötő, keksz nem segít? Remélem jobban vagy ma reggel!!

Nálunk nem tudna sok kárt okozni a szittered, Mica mindig levegőn alszik, próbáltuk bent, de sokkal kevesebbet aludt, így ő választott, én meg elfogadtam :lol: de nekem még nem kell segítség :lol:
Rossz időben is, esőben is kint alszik :lol: , de ez itt falu, leszámítva afémflexelést a szomszéd építkezésen :lol:

Brigi,
szépek vagytok, jókedvű a Fiatalúr!! Micsoda alvókája van!!

Gabi,
nagyon csajszli Enci!! Akkora nagy lány már!!! Szépek a képek!!

Eni,
értem a helyzeted, ez a bevállalható kompromisszum!! Drukkolunk, hogy kész legyen az új kucok időben!!!

Györgyi,
én mindig csodállak, amiért ennyit teszel, hogy bioval nőjön Jázmin! A Te értékrendedbe ez fér és ez nagyon jó!
Nálunk biorépa és karalábé van betárazva a fagyóban, én termeltem, szedtem, de még törpe a manó hozzá :lol:

Emano,
van 0-18 kg-os ülés, azt amíg nem ül a gyerek úgy kötöd be, mint egy hordozót, utána meg menetiránnyal szemben
mi ezzel szemezünk, au outletben van olcsóbb is, csak más színben.. :lol:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

KépKép
Kép
gyuzso

voltunk kerékcserén, 1500 volt :lol: :lol:
amíg cserélték, én bütyköltem a muki gépét, nem bírt telepíteni egy cd-t, gondolom ezt számította bele :lol:
nem hiába foglalkozik félig it-val az emberem.. :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso
közbe volt időm nézelődni (Balázs alszik)
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... cts_id=807
mi ilyet néztünk egyenlőre

emano/Andi
KépKép
emano

Szaisztok!

Juhé, sikerült pár álommanót elcsípnünk az éjszaka, de hajnalban sikerült megszökniük :? 3 kor ébredt Áron először :D engem ez annyira meglepett, hogy nem tudtam vissza aludni :D
Nem is kellett mert ezek után óránként kelt, majd fél hatkor az utolsó álommanó is megszökött :(
Végül is nem az a baj, hogy sokat felébred, hanem az, hogy nálunk egy szopi minimum 1 óra :? és ha 3x kel.... :?

A szél sem segít sokat ezen az alvás mizérián...
Borsa, Steffi Ti hogy aludtatok?

Memme
Irígylésre méltó, hogy Melinda elalszik magától az ágyikóban, sajnos nálunk nem ez a helyzet és nem is vagyok elég erős, hogy rászoktassam :(
Egyébként én nem ismerlek személyesen, de az irásaid alapján nagyon helyén van az értékrended, a képek alapján pedig Melinda egy csodaédes, életvidám kislány :D biztosan nagyon jól csinálod, amit csinálsz :D :D :D

Gyuzso
Imádjuk a bebe confortot, nekünk creatis hordozónk van (csuda csini piros), már szemezgetek az autósüléssel is és nekem is ez tetszett meg :D

Kép
hanna09

sziasztok!
tegnap alig volt időm géphez ülni, martin le se szakadt rólam egész nap. 6kor kelt este 6kor meg már esti fekvés volt. úgy látom senki nem tud lekörözni minket alvásban mi továbbra is 12x kelünk. tegnap úgy volt hogy 6-10ig úgy félóránként utána talán 2órát lehúzott vagy nem is tudom aztán 5kor felébredt apja ébresztőjére, de visszavergődte magát alvásba segítség nélkül! na jó megfogta a karom és bújt hozzám :lol: aztán ma 7ig aludt. most megint kidőlt. szerintem este 7kor itt megint alvás lesz. annyira ki vagyok akadva, nem az alvás miatt azt már megszoktam, a férjem alig látom, tök sok a munka! dehát ez van... na mindegy vasárnap itthon lesz és ünneplünk!

eni!
én max. megértelek alvás ügyileg! én nem szeretem gyógyizni a gyerekem, de a doki azt mondta, ha ennyira nyugtalan az alvása adjak neki panadolt vagy nurofen. múlt héten 1x adtam neki, de nem nagyon hatott szerintem, úgyhogy hagyom. majd lehet még vmikor megpróbálom, ha nagyon ki leszek fáradva. ja! útban vannak a dvd-k. dvix-es a lejátszótok? mert csak akkor tudod lejátszani ill. bs player programmal, de ha beszélek a férjemmel átküldöm e-mailben és csak fel kell rakni a gépre és menni fog a dolog! szerintem a szülőszobával is ez volt a gubanc!

cukorfalat!
ez rád is vonatkozik, légy szi az e-mail címed és küldöm a progit a héten remélem odaér a dvd is :lol:

memme!
hülye ez a bébiszityó, de komolyan! a te gyereked a te házad vagyis a te szabályaid érvényesek! és ez vonatkozik mindenkire! hagyd a francba néz más után, bár tudom nem egyszerű... képecske????

hanna!
olvastad, továbbra is szarul alszunk. hétvégén hét elején kicsit tele volt a fejem is, de már jobban vagyok, viszont a fejfájás mindennapos. hát mindennel meg lehet tanulni együtt élni, ha nagyon gáz akkor dobok egy gyógyszert. mikor randizunk?! :lol:

borsa!
válaszoltam! édesek a bébik együtt!!!!!

zsu!
overáll? képzeld én egy csomó cuccot megnyertem vaterán ki vagyok ennyit nem akartam na mindegy. hanyas cuccokat is hord micu??? és emma?? :oops: borsa válaszolsz légy szi? csak kiváncsi vagyok!

vali!
én is csodálom a kitartásod! nagyon ügyi vagy!!!!

paklincs!
olyan szépek a gyerkök! és úgy tetszik ahogy becézed őket! nem szokványos, de annyira kedves ahogy hívod őket!!!!!

hajhullás: hát majd elmúlik. de most komolyan. nekem is csomókban hullt, de már nem. igaz már alig van hajam :roll: most épp növesztem is :lol:

brigi!
tök édi kristóf! irigy-irigy az alvás miatt!

kriszta!
pankáról kép? és folyamatosan drukkolok nektek!!!!!!

gabi!
eredmény mikor lesz? édes enci!

ja képzeljétek az állandó fejfájás, szédülés miatt elmentem vérvételre és hát tökéletes a vérképem! úgyhogy nem értem mi lehet, mivel tényelg folyamatosan szédelgek fáj a fejem... azért nyilván a nem alvás és a fáradtság is benne van... valakinek valami tipp? azt feltételezzük, hogy a szememmel nincs valami rendben...

hú de sok vagyok, na elég már belőlem!
szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hanna,
Áronnak boldog 2. hófordulót!!
nekünk bézs creatis hordozónk van :lol: ha egy szerelem elindul :lol:
megnéztem a bömbidet, harapósnak tűnik :lol:
3-ig alvásért irigy-irigy...:lol:

Dóri,
Tündérnek is boldog hófordulót!!

Tikó,
Dorinának is boldog boldogot!!

Manóka,
Mikoltnak is így utólag boldog hófordulót!!

Emano,
Anyák lapja kuponnal 43e...:lol:
http://www.brendon.hu/campaign/viewer.a ... tid=139227

KépKép
Kép
gyuzso

Memme, teljesen jól látod ezt a leányzót, a leírtak alapján tényleg önértékelési problémákkal küzd, de sajnos a babáknak egy határozott, vidám és "boldog" gyerekvigyázóra van szükségük, nem lehetsz te az, aki lelki támogatást nyújt!!

Ha adok üvegeset, én is Hippet szoktam, Dani szereti ugyanúgy, mint a főztömet (már ha a neki pancsolt cuccaimat annak lehet nevezni, sajnos én se vagyok egy konyhatündér, de már dolgozom az ügyön), csak mondjuk a hipp keksz tényleg sz@r volt sztem, ezért mondtam helyette ezt a tönkölykekszet...

Ancsa, Lara tegnap nagyon édes volt tényleg, ahogy sikkantgatott, meg ilyenek! Dani is rákedzett hazafelé a kocsiban, az utolsó 25 percben végig énekelnem kellett neki, h ne sírjon (valamiért akkor nem sír, pelenkázásnál is ha nyugtalan, ezt alkalmazom), legalább jól begyakorlom az új dalokat!:D te próbáltad már?

Györgyi, nézz körül a ringato.hu-n, sztem van még bőven tanfolyam a környéketeken, nem? legalábbis én a mi kerületünket néztem és itt vagy 5 helyen tartanak órát a közelben! nincs olyan ringató, ami nem ennyire felkapott helyen van, meg nem az Ili tartja? (talán akkor kevésbé ment híre és nincsenek olyan sokan rajta)

Emano, gyerekülést csak menetiránynak megegyezően lehet bekötni!

És én is nagy biopiacos vagyok, mondjuk nekem megvannak az árusaim, akikről mindent tudok, hogy hol termesztenek, mennyi ideje bio, stbstb., és aki emberileg picit is nem szimpi, attól sose vásárolnék, mert nem bízom az árujában sem, de akiktől veszek, azok tudom, h annyira hisznek a bio- és az egészséges életmódban, h soha nem tennének olyat, h ráírják, h bio, csakhogy drágábban adhassák el, mert egyszerűen ez ellenkezik az egész életvitelükkel, értékeikkel, stbstb...ezzel nem azt mondom, biztos van ilyen is, csak ez egy hosszú folyamat volt, amíg én megismertem az árusokat és most már nyugodt szívvel vásárolok tőlük...

ja, ettől függetlenül, ha olyan a szitu és az Ikeában ebédelünk, kaphat Dani a párolt zöldségemből, nem ez a lényeg, épp hogy rugalmasnak kell lenni sztem mindenben és nem szabad szigorúan ragaszkodni, h oké, csak biot ehet a gyerekem, de ha lehet és olyan a szituáció, akkor mindenképp biot adok, mert nem tömöm feleslegesen vegyszerekkel! és bocsi, ha hosszú voltam :oops:

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?