A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007. őszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Kis színes sztori:
tegnap jön a postás, persze épp aludna el a kis béka, erre csönget, zörög stb... Vilmosnak hozott levelet. Mondom neki, h ő nem tudja aláírni. Erre a postás, nézi a hasamat (esküszüm nektek 3 kg maradt rajtam szülés után, és nincs is nagy, se terhes hasam, persze vmekkora van) szóval még nem jött ki??? Mondom neki, hogy de, már kijött, erre ő: ahááá, akkor már jön is a következő :evil:

zannyát!!!!!

csatlakozom Gabcihoz a kétgyermekes anyukák előtti kalapemelésben...

Ááááá, olyan szutyok idő van, hogy megyünk így sétálni?

Zsu: hogy haladsz Pankával?

KépKép
1macsek

sziasztok
hát a séta az ugrott. mi most bundazsákban az ágyon és szellőztetünk. amúgy sem árt ;)
votlam ma turiban, olyan klassz cuccokat vettem a kölyköknek... majd meglátjátok rajtuk a képeken..

Macsek, a férfiaknak f*ngjuk sincs a terhességről. mit vársz? :? :lol:

Gabcii, nálunk a két gyerekkel boldogulni titka, h sírnak. tegnap délután míg Apuka haza nem ért felváltva kapdostam fel őket. próbáltam a kettőt együtt, de összeakadt a lábuk az ölemben :? :lol: amúgy meg rengeteget alszanak még. mondjuk a hajnali 2es etetésnél épp nem volt kedvük visszaaludni :evil: Apukával virrasztottunk egy félórát kb. én mérgesen ültem a kissámlin, ő meg próbálta csitítani a gyerekeket 8)

Kép
an°°di

Sziasztok!

NA a csaj a tegnapi 730 milis adagja után fél 4-ig szunyált, majd azóta zabafesztivl van, eddig 440 mili (ebből 120 tegnap 11-kor fejt tejcsi)...

parámat próbálom jegelni, állítólag 3-4 nap alatt reagál a cici, ha a gyerkőcnek nőnek az igényei... Addig is cicizés + fejés...
Vasárnap megyünk haza Debrecenbe... na majd út közben is kajáltatok, meg ahol érem (mondjuk otthon is bármikor tudok etetni az út meg 2 óra)

Amúgy tegnap végül is pont annyi tejem volt fejéssel, mint amennyi neki kellett, tehát no para... és Hajni 7-7-5-5-3-3-ban szoptatok! :-)

Csatlakozom a 2 gyerekes anyukák csodálóihoz!

Zsu feléd mi van?
Móni?????

Ja és zöldes, meg darabos meg mindenféle a kaki (de legalább van... most persze meg állandóan) állítólag normális, mert a pocifájósoknál előfordul... azt jelzi, hogy nem képes mindent megemészteni amit megevett... bár a mennyiség láttán ezt nem is csodálom!

Jutta

KépKép
jutta

Andi... a fél órás altatás nálunk alapból befigyel :wink:
Jó, mondjuk nekem egy gyerkőcöt kell szopiztatni...

De ha ekkorák és ilyen gyorsan nőnek nem értem miért nem alaszanak többet... Nővérem szerint 5 kg felett már illik 6-7 órát aludni, a te gyerkőceid meg lassan odaérnek...
(nála a 2 gyerek más súllyal és tempóban fejlődött, de mindegyik kb 5 kg-nál aludta át az éjszakát... az egyik 3-4 hetesen - 4 kgval született, innen az elmélet)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, nagyon sokat alszanak ők, de elszórva és nappal is. az éjszakai etetésekkel meg már írtam, h az a helyzet, h ha éjfélkor esznek, akkor 6kor ébrednek, ha 2kor, akkor a következő kaja 7kor van. a gáz csak az, h nem bírok fennmaradni éjfélig, ill. nem bírok felkelni (tegnap éjszaka is kinyomtam az ébresztőt és aludtam tovább :? )
különben is, mi az h átalussza az éjszakát? 8tól 8ig? vagy 10től 8ig?
Hajni, iszonyatosan irigyellek az éjszakáidért, azt ugye tudod? 8) :roll:

Kép
an°°di

Jutta, szerintem is azért van a zöld kaki, mert most sűrűn eszik. Nálunk is van időnként.

Hajni, bocs, nem akartam feszegetni a szoptatás témát :oops:

Andi, hova jártok turiba? Ha már mi is jobban mászkálunk, akkor én is teszek egy turi körutat, mert tényleg nagyon szupi cuccokat lehet beszerezni. Turiba az Ikreket is vitted?

Én eddig egyszer merészkedtem el egyedül Tescoba, mert nem volt gatyám ami jó rám, és gondoltam akármit kapok ott a méretemben az jó lesz. Férjem 1 óra múlva telefonált, hogy azonnal húzzak haza, mert üvölt a gyerek, mint a sakál, pedig akkor mentem el, amikor 3,5-4 óra alvást szokott produkálni :cry: Nagyon-nagyon rossz érzésem volt ettől, a férjem is eléggé kiborult, mert sajnálta Nadint nagyon, úgyhogy én egy darabig azt hiszem nem fogok gyerek nélkül közlekedni. Gyerekkel meg egyelőre nem tudok :?

Én is csodálom a két, meg a három gyerekes anyukákat is nagyon! :)

Andi, nekünk a közeli üvöltős-mozgós képek mindig elmosódottak lesznek. Ti hogy csináljátok, hogy ilyen jól sikerülnek a közeli fotók? Valami hipi-szupi gépetek van? És azt akartam még kérdezni, hogy az ikerkocsitok egymás mellett, vagy egymás mögött ülős?

Sétálni mi sem megyünk, de lusta vagyok ablaknyitás miatt felöltözteni. Meg most amúgy is alszik, nem akarom felkelteni, ha meg kivárom, hogy magától kelljen, akkor már nem fog szerintem ablaknyitásra sem visszaaludni.

Macsek, ez aztán a pimaszság! De jó volt a sztori :-) Én még lazán terhesnek nézek ki, a hasam is olyan petyhüdt. De jövő héttől elkezdek tornázni, remélem olvadni fognak rólam a kilók :-)

KépKép
kertikiri

Jutta, az elmélet megdőlt, mert Nadin 4 kilóval született, majdnem 6 hetes, és éjszaka a maximum a 3 óra, amit alszik. Nappal volt már 5 óra is.
Andi, Te ébreszted őket éjfélkor? Ha kinyomod az órát, akkor nem is kelnek, ha nincs aki keltse őket? :roll:

KépKép
kertikiri

10-11-től 7-8-ig kb az már átalvás! :-)

Én meg 11-ig tuti fent vagyok, ha ő 9-kor szunyál is... ha egy kicsit rendeződünk, nem fáj a pocija... meg nem eszik össze-vissza... meg ha a tejcsim is újra beáll, megpróbálom 11-kor megszoptatni, és lássuk... (kb. ha 10 éves lesz :lol: )

Mondjuk ebben az éhenkórász korszakában is aludt 9-től fél 4-ig... de ha 11-től aludt volna fél 6-ig, az már szupi lenne...
Na ha 3 hós koráig sem alukál rendesen... akkor jön a tápi kiegészítés estére, annál tovább nem nyúzom magam... az még vagy 8 hét...

Kakira tud vki vmit mondani?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Csak egy gyors életjel ... ha ezt életnek lehet nevezni. Próbáljuk túlélni, ennyit tehetünk kb.
Visszamentem dolgozni a nyelviskolába, így legalább nem ülök itthon egész nap egyedül. Nem mondom, hogy egyszerű dolgozni, de itthon agyalni még rosszabb volt. Lassan az általánosba is vissza kell mennem, jövő héten letelik a hat hét, nem hiszem, hogy utána kiírnak táppénzre.
Laci rengeteget dolgozik, alig van itthon, de legalább nincs ideje gondolkodni. Nekem sajnos van, de egyre kevésbé tudom elviselni a magányt, meg az üres házat, az üres gyerekszobával. Állandóan sétálok, hogy ne kelljen itthon lennem. Ja, és nem tudok aludni, legszívesebben éjszaka is csak sétálnék, ahelyett, hogy a plafont bámulom. Meg az evésről is szépen leszoktam, csak akkor vagyok hajlandó enni, ha nem vagyok egyedül, az meg ritka. Szóval ilyen "szépen" élünk most. Nem ezt vártuk, de ezt kaptuk az élettől. Biztos megérdemeltük, bár arra még nem sikerült rájönnöm, hogy miért...

Nem akartam zavarni.... bocs...
marek

Jutta, a szakirodalmo szerint (Picik és kicsik), semmi god, ha zöldes a kaki. anyatejes babáknál bármikor előfordulhat. ha nyálkás, az se gond. asz se, ha 3-4 naponta van csak kaki

Kiri, turiba egyedül mentem Káposztásmegyerre. asszem, az Neked egy kicsit messze van. ;) Apuka itthon maradt az ikrekkel (még van az apasági szabijából), akik abban a pillanatban ébredtek, azaz csak Petra, ahogy kiléptem a liftből (honnan tudhatta? :roll: ). a kocsink egymás melletti, mert csak az fér be a liftbe. szellőztetni én bundazsákkal szellőztetek, és sétálni is abban szoktunk. a legtutibb ruhadarab!!! csak beledobod a gyereket egy szál rugiban, a fejére egy sapka, és kész! imádom!
a fényképeuőgépünk szerintem elég drága volt, de most már talán látom, h miért érte meg akkor drágábbat venni. tényleg klassz képeket lehet vele csinálni. hátha még értenék is hozzá... :shock: :roll:

Kép
an°°di

Marek, sose zavarsz!! Jó hogy visszamentél dolgozni... a suliba is menj minél hamarabb!! És néha írj pár sort!
(a gyerekszobát alakítsátok vissza eredeti állapotra szerintem...)
Szeretünk Téged!!!

Andi, tudom hogy minden kaki jó... csak akkor is fucsa :shock:

Kertikiri, szerintem Apukának meg kell tanulnia egyedül is bánni a gyerekkel... tehát ha szopi után lelépsz 2 órára, akkor igenis bírja ki... ha te otthon vagy akkor tuti nem sír? én mondtam is a páromnak, amikor a szomszédba átmentem fejet szellőztetni a 3. hétben és majdnem hazaráncigált... hogy nincs szopi idő, mit tudok én csinálni, amit ő nem... belátta....
(jó gondolom a párod se lepasszolni akarta a gyereket, csak nem tudta mit tegyen, de mi se tudjuk/tudtuk... csak ringatjuk... megpróbáljuk megvígasztalni... meg ami jön... és őt is megértem, kb. azt érezhette, amit mi is az első napokban egyedül a síró kölökkel... amikor azt se tudjuk mi a baja... de mi is azért tapasztaltuk lassan ki, hogy mi a helyzet, mert muszáj volt, nem volt kit hazahívni... mondjuk egy csecsemős nővér néha jól jött volna)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, akkor mi a kakikérdés?

Kép
an°°di

Ja és Jolka! Az evés közbeni kakiról (mostanában nálunk is ez a divat :lol: ) Ti jutottatok az eszembe...

Mivel az összes kakitémának utána olvastam, az is kiderült számomra, hogy ez természetes, mert a szopóreflex erősíti a végbél mozgását! (a természet milyen okos, ha új cucc jön, akkor némi kakinak illik távozni... :D )

ÉS ZSU, találtam egy fórumot, ahol egy szopis tanácsadó válaszolt hozzánk hasonló helyzetben lévő anyukának:

"Kedves Móni!

Sok oka lehet annak, hogy egy mama úgy érzi kevés a teje. Levelébõl olvasom azt, hogy a hatodik hét körül érezte „kevésnek bizonyult a tejem”. A legtöbb anya átél hasonló tapasztalatot a csecsemõ ennyi idõs korában. A hatodik hét körül eljön egy idõ, amikor a babák folyton ennének, és valóban nem találnak annyi tejet a mellben, amennyire szükségük lenne. Új korszak indul ekkortól. A baba fejlõdéséhez nagyobb tejmennyiségre lesz szükség. A hathetes folyton éhes, nyûgösködik, sír, minden kortyot megiszik, folyton mellen lenne. Ez így természetes. Ha szabad neki ekkor sokat, és hosszan szopizni, akkor néhány nap (kb. 3) után olyan magas prolaktin szintet eredményez a sok mellet ért inger, hogy több lesz ettõl a termelõdõ tej. Persze ez azért energiát von el a szervezettõl, amit az anya azzal pótolhat, hogy ebben a rászánt 3 napban sokat pihen, nem végez házimunkát, otthon marad a kicsivel, többet és nyugodtabb körülmények között eszik(meleg ételt),iszik és a fõ étkezések között is bekap néhány tápláló falatot (gyümölcsöt, szendvicset, kását). Ha az anya tud rászánni pár napot, akkor ezután rendszerint ismét elegendõ tej termelõdik és visszatér a korábbi ritmus a táplálásban. A legtöbbször azonban nem így alakul, mert e-helyett a lassítás helyett pótlást kap a csecsemõ. Ez pont az ellenkezõ irányban fejt ki hatást. A mellbõl nem fog hiányozni a pótlásban adott táplálék, nem is fog növekedni a termelése. Az ekkor kezdett hozzátáplálás sokszor néhány héten belüli elválasztódáshoz vezet.
Hát ez is lehet egy ok, de sok más is állhat a „kevés tej” jelenség hátterében.
Nézzünk még néhányat csak felsorolás szerûen:
• vannak orvosok és egészségügyi dolgozók akik szerint idõszerû ekkor már teát, vizet, tápszert adni.
• Nyugtalan csecsemõ. A baba sokat sír, ebbõl a család úgy gondolja, hogy a baba éhes.
• Bíztatás és támogató környezet hiánya.
• Szülõi bizonytalanság.
• Rosszul megítélt gyarapodás. Túl kevés, túl sok gyarapodás.
• Idõhöz kötött etetés (pl.4 óránként),
• A szopás idõbeni korlátozása (pl. csak 10 perc)
• Éjszaka aludni kell, nincs szopi,
• Elkülönített, másik szobában alvó csecsemõ.
• Gyógyszer, fogamzásgátló tabletta szedése.
• Cumi, cumisüveg, bimbóvédõ
Érdemes kutatni a hasfájás okát is, és a fejésrõl is sokat lehetne beszélni még. Ne bánkódjon most már azon, ami elmúlt. Sokan vagyunk, köztük én is, akiknek a gyerekek tanították meg, hogyan váljak magabiztosabbá, ügyesebbé, kitartóbbá a szoptatásban.

Üdvözlettel:
Werner Kati"

Dorka úgy tűnik ezt is hamarabb kezdte... most még csak 4.5 hetes... nem baj a pocifájást is 4 naposan kezdte, pedig azt is 2 hetesen "illik"!
Én a mától - vasárnapig meg teszem amit tudok, de megyünk haza... ellenben hétfőtől egy hétig lazsálok - zabálok - szoptatok - fejek! Itt lesz Anyukám! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Hááát, hogy vki személyesen tapasztalt -e ilyet? (az vmiért megnyugtatna... jó lüke vagyok, mi???)

Tényleg, Andi! Hasfájással hogy álltok? És 9 nap alatt hogy a lótüdőbe híztak azok a kölkök annyit? :shock: :shock: :shock:

(ja most a fedett teraszon szuszmákol, azért vagyok ilyen aktív... :lol: )

Jutta

KépKép
jutta

nekünk volt zöld kaki :D többször is. engem nem zavart, mert láthatóan őket sem
hasfájás? köszi a kérdésed, megvan :evil: :evil: :evil: most épp Huba nyűglődi, szegénykém itt az ölemben, de sehogy nem jó. csak lenne már vége! annyira sajnálom őket! :?

játszószőnyeg: már akartam kérdezni, h akinek van - pl. Hajni, Timi - és hasdználj, leköti az az ilyen pici babákat? nem túl sok inger az még? az ikrek rendesen kb egy hete leskelődnek... sztem még az arcom is élmény lehet nekik... vélemény?

hízás: mittudomén (vállvonogatós sszmájli) :roll:

Kép
an°°di

asszem lelépek szoptatni.. hátha az segít Hubán
:arrow:

Kép
an°°di

Jajj, aludtam délután 2 órát. Kölkök még alszanak. :wink:

Andi: neeeeemmmmmmm. Nem alussza át az éjszakát Lilla. :?
Így alszik, de közben 4-5 óránként eszik. Tegnap pl. 9 kaja, 10 után aludt el, 3 kaja, 7 kaja, 8kor kelés. Közben nincs fent csak azt az 5 percet míg eszik, de mire végez már visszais alszik.
Átaludt éjszaka?? Ammmmegmi?? Ilyen reményeim nincsenek is. :wink:

Marek:
örülök, h írtál. Annyi mindent szeretnék érni, de nem tudok semmi okosat. Dolgozz, próbálj meg valami hobbit találni magadnak ami leköt. És próbáld túlélni ezeket a hónapokat.

Kertikiri:
no problem. :) Nyugodtan kérdezz ha érdekel, már nem érint rosszul. :lol: :lol:

Jutta:
igen, ilyen ugrások vannak 6, 12 hetesen. :wink:

Kaki:
nekünk mindig zöld. :shock: De gondolom a Ha-s tápi miatt is lehet.

Kép
Kép
h@jni

Andi:
játszőnyeget én 1 hete vettem elő kb. Pihiszéken is lógnak ilyen bigyók, azokat eléri, így az jobban izgatja. A jástzószőnyegen is elvan kb 10 percet, nézegeti, de sztem nem igazán érdekli a dolog. Majd ha nagyobb lesz. :wink:
Túl sok inger? Nemtom. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Ja akartam írni, ideért a szél. Elviszi a házat. :evil: :evil: :evil:
Szval készüljetek, így ma nem tudtunk levegőzni. :x :x

Kép
Kép
h@jni

Kép

Kép

Kép

Ezek friss képek!
Mit nekünk Győzike!

Kép
mogyoland

MAREK! Ne kérj elnézést légyszi azért, ha bejelentkezel!!! Hidd már el, hogy szeretünk és érdekel mindenkit mi van veletek! Nagyon jól tetted,hogy vissza mentél dolgozni, addig sem vagy egyedül. Próbálj minnél többet társoságban lenni. Megértem,hogy étvágyad semmi,de egyél néha, nem teszel azzal jót magadnak. És remélem, azért elolvasod amit neked írunk. Vigyázz magadra/magatokra!

Most csak ennyi, most el Tescoba. Este még jövök!

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!
Ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok. Sajnálom, hogy pocakosan nem találtam meg ezt a fórumot, de most is vannak olyan kérdések, problémák, tapasztalatok, amiket jó megosztani hasonló "sorsú" emberekkel.
https://www.babanet.hu/album/index.php?album=13845
dettyk

Detty:
üdv itt. :) Mesélj Magatokról. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok csajok! Detty üdv közöttünk, nagyon jók a otók, szépek vagytok.

Minden csajszinak, köszi, hogy igy bemutattátok magatokat!

Tejparás csajok! Ügyik vagytok hogy próbáljátok leküzdeni és ilyen kitartóak vagytok. Pár naponta nekem is van ilyen "nem elég a tejem" parám és jól jött amit Jutta feltett. Szóval szerintem nálunk is most volt ez a megnövekedett igény. A boltban non stop szopiztunk, emiatt nem nagyon jelentkeztem. Szerencse hogy nem volt túl sok vevő meg hogy tök jó kis technikánk van, a pult mögött nem is látszik mit csinálunk.

A barátnőm pont azt mondta, hogy ő sem mos "egyedül" hajat mert mi van ha pont akkor sir a baba. Elárulom a több gyerekes anyák titkát. Stressz és lelkifurdalás mentesen képesek hajat mosni (sminkelni, rántást csinálni, vezetni...stb) orditó gyerek mellett. Szóval nem az időt osztjuk be jobban, ez tévhit. A másik dolog, hogy mi már tudjuk tizszer idegesitőbb a következőket hallgatni "anya, kapcsold be a minimaxot, anya, hozzál kakaót, én nem alszom csak pihenek ....stb, stb) mint 10 perc babaorditás.

MINDENKINEK NAGYON ÉDIK A KÉPEI! Jó volt nézegetni őket

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ja, elmenetel téma. Marci egy helyet utál valamiért az IKEAt. Kétszer voltunk, de mindkettő orditásba fulladt. Még jó, hogy ott van babaszoba
Egyébként a babák nagyon kedvelik a szupermarketteket

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Detty:
Szia :D én is ugyanezt gondoltam, amikor végre rátaláltam erre a topicra pár napja :D aranyos a kisbaba!!!

Vilmos is ilyen buta angol pólyában volt a kórházban :shock:

Vilmosnak észrevettem az evési "szokását": éjféltől déli 12 óráig kb 5-ször eszik, 2-3 óránként, dél után éjfélig max 3-szor, közben alszik. Eddig éjjel is evett/aludt. Szerintetek ez így ok?

Délután hasfájtunk :evil: bakkker!!!!

Ágika irtó édi, sárgulok az irígységtől, hogy mosolyog:)

Andi: az ikrek mennyi ideig esznek? Én most hagyom Vilit, nem nézem az órát, mert a Jutta által felrakott cikkben azt van , h az nem jó :?

Jutta: jó kis hozamod van :D nekem gőzöm nincs mennyit eszik, ha meg mérem, akkor para indul, úgyhogy inkább hagyom.

Voltunk sétálni, zuhogó esőben + az unokaöcsémmel játszótereztünk, vízhatlan bálnavadász ruhában. Na, hazafelé Vilmos fel is ébredt, nagy volt a hőség az esővédő alatt, gondolom.

KépKép
1macsek

Mogyo: az első képen olyan Ágika,mintha beszélne. Irtó aranyos :lol:
Dettyk: üdv köztünk!
Szépen nő a létszám. Pocakosan, nem voltunk ennyien :lol:
Macsek: ennyire hülye, vagy csak simán pofátlan a postásotok?
Jutta: javult Dorka síróssága?
Hajni: okés, biztos hogy sokat számít a gyakorlat, de sztem a leg meghatározóbb, hogy a gyerek hogy viselkedik. marci után, igazán megérdemelsz egy nyugodt Lillát.Tényleg ám, nem tartottál tőle, hogy mi lesz ha Lilla is annyira sírós lesz, mint Marci? és Marcinál, mikorra rendeződött a dolog? (Zsu, hátha van még reményünk :wink: )

Ádika, elaludt Apán. Hát hogyan cserélek így pelust?

Kép
Kép
gabcii

Macsek: zuhogó esőben játszóterezni és sétálni :shock:
Ciripke: szóval önzőbbnek kell(ene) lenni, az a titka a dolognak?
Na, majd az öcsinél vagy huginál már okosabb leszek én is.

Timi, Móni, jól eltűntetek!

Jóccaka!
Jaaa és megdöglök egy pohár kóláért!!!

Kép
Kép
gabcii

Na most buktam ki és bőgök... marha jó... nem jó ez a szoptatás... utálom... csak a para van vele... túl sok - túl kevés - nem hízik a gyerek... :cry: :cry: - éhes marad... :cry: :cry: :cry:

Gabciii, annyira már nem sírós, csak ha éhes... és az tényleg másmilyen sírás...

Ciripke, te lelkileg hogy bírod ezt a parát... vagy 3. gyerekkel már nem ezen agyalsz naphosszat?

Detty, üdv itt! Bocsi, hogy csak ennyi most... de kicsit depi lettem...

Macsek, ha alszik a gyerek, akkor tuti jól!!! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta: ne add fel, fel a fejjel!!! :D Én is minden nap megküzdök egy ilyen para hullámmal! Nyomkodom a mellem, úristen, nem jön belőle. Nem olyan kemény, biztos üres stb... Nálunk is divatba jött a kaja után ordítunk, úgyhogy...

:shock: :shock:

ááá, 6-kor raktam tisztába, azóta nem mertem, mert bealudt kaja után, remélem nem szívom meg...

gabcii: a postásunk egy, egy...

Jó éjt mindenkinek!!!

KépKép
1macsek

Jutta, igazából mit görcsöljek rajta. Betti felnőtt félig tápszeren, Barnut cicifüggőségbe hajszoltam, Marci is felnő majd valahogy.

Az a baj, hogy mindenben van igazság, abban is, hogy ha tápit kap alszik egyet végre (Betti), a másik meg a tejszaporitó tippek non stop szopival (Barnu). Na most legyen okos az ember!
Az a baj, hogy ha nem jut infohoz az ember ott a nagy bizonytalanság, igy meg dönts el kinek van igaza.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Jutta:
fel a fejjel. És igaza van Ciripkének, nem kell görcsölni. Minden gyerek felnő vagy így vagy úgy. :) Viszont az nagyon nem jó, h így érzed. Én még mindig azt mondom, h nagyon nagyon fontos az anyatej, de fontos az is, h a baba és a mama boldog/kiegyensúlyozott legyen. Erre gondolj, ha kell kis pótlás nem dől össze a világ, de ne érezd úgy, h utálom. :?

Gabccii:
persze bennem volt, h mivan, ha Lilla is olyan lesz, mint Marci volt, de nem paráztam rá, hisz azt is túléltük, gondoltam ezt is túlfogjuk. :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Ja igen, ide illik az egyik kedvenc mondásom, ami úgy érzem tökéletesen igaz:
" Ami nem öl meg, az megerősít."

Így voltam én ezzel, és most is így vagyok. :)
Gabcii:
Nálunk 6 hetesen lett jobb, 3 hósan jóval könnyebb. Szval van remény. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Köszi a biztatást...

Az a baj, hogy mindenhonnan (család, védőnő) azt hallom, hogy jujj milyen fontos az anyatej és kész csődtömegnek érzem magam... ettől még fusztráltabb vagyok ami a tejcsinek és Dorkának sem jó... Legszívesebben 2-3 napra elbújdokolnék...

Tegnap pl. voltunk dokinál, a párom ugrott be receptért, és bár én pedzegettem, hogy írasson fel tápszert csak a biztonság kedvéért - ő persze nem tette...
Nem érti meg hogy a biztonságérzetemnek is jót tenne, ha lenne itthon tápszer...

No nem panaszkodom... :arrow:

(halkan jegyzem meg, hogy el se tudom képzelni Andinak mennyi teje lehet, hogy az ikreket szoptatja, azok meg nőnek mint bolondgomba)

Móni!!! Életjelet kérünk, nálam depisebb már nem igen lehetsz...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Jutta: Ha ez téged megnyugtatna, igenis beszéld meg a doktornővel, hogy írjon tápszert a biztonság kedvéért. De Dorka szépen gyarapszik nem? Eddig sok volt a tejed! Akkor most miért bizonytalanodtál el? Osztom az elöttem szólók véleményét. Az anyatej a legjobb amit kaphat a gyerkőc, de NEM mindenáron! A legfontosabb a kiegyensúlyozott baba és anyuka. És hidd el, ismerem az érzést. Nekem is mindenki ezt szajkózta, hogy csakis anyatej, meg nehogy tápi, mert annál kevesebb tejem lesz, ilyesmi. Kilátástalannak láttam az egész szoptatás dolgot. Én azt mondom, hallgass az anyai ösztönökre. Hallgasd meg a jótanácsokat és dönts úgy, ahogy SZERINTED a legjobb!.
És nekem Ádi megszületése utáni krízisemben ti sokat segítettetek!

Lányok! Baromira száraz Ádika arca és fejbőre. Mivel kenjem be?
Be olajoztam a fejét, az arcára pedig a gyógyszertári testápolóból kentem... nem tudom, lehet-e arcra :?
Most apával sétálnak amíg szép idő van. Én meg addig tudok főzni, meg össze dobom a lakást.
Jaaa, tegnap hazaértünk a tescoból, evett és bealudt. A fürdés kimaradt, nem volt szivem felkelteni. (nameg ki tudja utánna mikor alszik el) Tehát 22- 7ig szunya volt. Nekem is :lol: :lol:
Na, el a dolgomra

Kép
Kép
gabcii

Detty, üdv! Aranyos nagyon Pannalány :-)

Jutta, szerintem ilyen hullámvölgyek folyamatosan lesznek. Próbálj meg pihenni, vízszintesen, meglátod jön a tejcsi. Tegnap én is azt hittem egyébként este, hogy azért üvölt, mert nem jön már semmi. Rángatózott, húzgálta a cicimet, vörösödött a feje, még könnyezett is. Előkaptam az eddigi legnagyobb lefejt mennyiséget a mélyhűtőből (kemény 40 ml :shock: :shock: ), cumisüveget úgy köpte ki, hogy öröm volt nézni. Aztán megnéztem jobban a cicit, és jött belőle. Szóval nem derült ki miért sírt. Lehet, hogy nagyon fáradt volt már.

Macsek, szerintem én azért szeretem ennyire most a szoptatást most, mert az első héten nem tudtam szoptatni Nadint, és akkor nagyon ki voltam ezen borulva. Sebes volt nagyon a cicim, még vérzett is, és még a kórházban letiltottak a szopiról, hogy csak fejjek. Fejni nem tudtam, Nadint nem szoptathattam, császáros is voltam, tejcsi így nagyon későn indult be, és az első pár napban kellett a tápszer. De azóta úgy vagyok vele, hogy ha bármikor eljön az a pillanat, hogy pótlást kell adnom, akkor nem leszek kiborulva és kész. Én is tudom, hogy valószínűleg hosszabban aludna Nadin, ha este adnék még neki, és lehet, hogy hamarosan adni is fogok. Bár fürdés után annyira kóma, hogy lehet üvegből sem enne többet :roll:

Lányok, kezd eltűnni az amúgy sem túl sűrű hajunk :shock: A homlokán húzódik szépen vissza, mint apukájának :D Ugye nem marad így?! Csak kihullik a bébihaja, és jön majd a szép dús gyerekhaj, ugye?

KépKép
kertikiri

Mogyo, nagyon édes Ágika!
Gabci, Ádi nem semmi! 9 óra alvás?! Én már folyamatos 4-nek is örülnék! Kezdek egyébként lazább lenni, most is be van csukva a lányra az ajtó, és éjjel sem ugrok már minden pisszenésre. Így amit alszom, legalább nyugodtabban alszom. Csak elég kevés :cry:

KépKép
kertikiri

Jutta: Tápszer kontra anyatej: ugyan ki mondja meg két felnőtt v gyerek közül, hogy melyik min nevelkedett? SENKI!!! Én anyatejes baba voltam, és állandóan beteg voltam, 3 hónapos koromtól úgy 6 éves koromig.

Egyébként egy ismerősöm kecsketejet ad, neki egyáltalán nincs teje, a baba meg hízik:) De azt nem tuom mennyi idős kortól lehet.

Kriszti: és hogy érted el, hogy elaludjon büfi póz nélkül? :o

KépKép
1macsek

sziasztok
csak egy gyors bekukk, mert hétvége van és főzök. Petra sír, de hagyom most. elvileg alvásidő van, natessék. Huba alszik mondjuk, ügyes a srác na, nem hiába ;)

Detty: szia itt!

tejpara: én ezért szabadultam meg a mérlegtől. majd ha kell tápi, akkor kölcsönzünk újra. inkább próbálok nyugodt maradni és enni, pihenni, inni normálisan, hátha akkor elég a tej. legutóbb, mior mértük, egy mellből jött kb 400-500 ml, azaz annyit ettek meg, és még tudtam lefejni. tegnap este is fejtem majdnem 2 decit. inkább fenntartom a túltermelést: a fagyasztóban elfér, az étvágyuk meg úgyis csak nő. és lelkiekben én már rég felkészültem a tápszerezésre. ameddig lehet, szoptatok és csak azt, de ha kell kiegészítés, kit érdekel? most komolyan, Jutta, Zsu, ne bukjatok ki ezen!

alvás: bebuktam az éjféli ébresztést :? megetettem őket éjfélkor és ébredtek 4kor :evil: klassz, mi? ha nem ébresztek, akkor fürdés után van evés (8tól fürdés, f9 felé kaja és f10re végzünk általában), utána pedig 2 felé, majd csak 6-7kor. erre tegnap kelhettem még egyszer és ki sem aludtam magam. na, mindegy. de nem adom fel. ma éjjel is megpróbálom.... hátha
Gabcii, kicsit utállak :wink:

Kép
an°°di

Na igen, az éjszakák jól telnek :lol: :wink: !
Mondjuk mire elaltatjuk Ádit, megőszülünk, de utánna alhatunk.
Andi,ne utálj. 6-kor már nyöszörgött és félálomban sírdogált is (de csak 7-kor kelt) :lol: És ez kivételes volt. Általában éjféltől 6-ig alszunk :wink:
Na, befejeztem, mert még kiutáltok!

Andi: a hordozókendőt biztonsággal meg tudod kötni? Én úgy parázok, hogy kiesik belőle.
Kertikiri: nyugi,nem marad kopasz Nadin. Majd idővel kinő az "új" haja . Ádika is érdekesen fest félig kopaszon. :D

Kép
Kép
gabcii

hát, azért a kendőben is fogom egy kézzel... ;) biztos ami biztos
éjféltől 6-ig :evil: :evil: mi azalatt 3szor ettünk tegnap :?
:wink:

Kép
an°°di

Segítsetek!

Az eddig jó alvó Viliemet elvitték az ufok...

Egész nap 10 percekre alszik el, azt is csak ölben, fel-felriad. Sétálásból hazaértünk, akkor is 10 perccel aludt tovább, a szokásos másfél óra helyett. :shock:

Mit lehet itt tenni? Eddig jól aludt. Volt, h benéztem, nézelődött az ágyban, 10 perc múlva húzta a lóbőrt... Ma szinte nem is volt az ágyában...

Léci írjátok le, ki hogyan altat, hátha... Lehet h nincs elég türelmem? Persze az apukája most letette az ágyába :(

(mivel sír, persze felsejlett a tejpara, mán megint)

Kösziiii!!!!!

KépKép
1macsek

Jutta! tényleg nem ér ennyit az egész, mármint ennyi idegeskedést. Szerezz egy tápireceptet ha ez megnyugtat! Betti 14 hónapig szopizott tápival, szerintem kapott elég anyatejet!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Jutta:
ezaz, szerezz tápit, ha úgy érzed adj pótlást és nyugi. Ne görcsölj.
Az, h ki a jó anya nem azon múlik, h meddig szoptat. :evil: :evil:
Amugy meg engem is kicsinált anno ez a "aki nem szoptat az nem is anya" nézet. De rákellett jönnöm, h ez így nem jó.
És ha már itt tartunk, sztem Mo nagyon eltúlozza ezt a dolgot. Ott van USA, Franciaország, Ausztria... Sehol nincs ennyire túlparázva a dolog. Sőt.. ott egyenesen hülyének néznek, ha eszedbe jut szoptatni. Szval lényeg a lényeg, nyugiiiiii, ettől sem több sem kevesebb nem leszel. :wink:

Macsek:
mi nem altatunk, így nem tok hozzászólni. Leteszem és maga elalszik, vagy néha rajtam böfi alatt, néha kézben ha megunja....

Kertikiri.
mi is kopaszodunk. :)

Móni:
gyere mááááánnnn. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Regi, nekünk is van egy-két olyan napunk, hogy a hosszú alvások helyett csak rövidek vannak, de aztán visszaállt. Lehet az időjárás is, megérzik a szeles időt.

Altatás: nem tőlem kell tanulni.
1) Kaja, büfi, alvás. Ez a leggyorsabb, és a leghosszabban tartó alvás.
2) Kaja, büfi, nézelődés, tánci-tánci, tánci közben elalvás, vagy üldögélés a pihiszékben, pihiszékben véletlenül elalvás, kiságyba átcsempészés. Kb. 45 perces alvást lehet így produkálni.
3) Kaja, büfi, öltözés, séta 1 óra, séta alatt alvás. Feljövünk, és kis szerencsével még 1,5 óra, ahogy Nálatok is. Ha nem, akkor újra kaja, aztán nyüglődés.
4) Kaja, büfi, nyüglődés, apa párnán ringat, nem jó, anyával táncolás, nem jó, anya mózeskosárban lóbál, nem jó, anya mellé fekszünk és cicizünk 1,5 órát, na ez jó :lol: Most is ezt a típusú alvást nyomjuk. Remélem 9 körül felébred, hogy megfürdethessük. Én fel akartam kelteni 8-kor, de apa nem engedi, mert olyan szépen alszik, mint egy kisangyal :-)

A listámban még véletlenül sincsen "beteszem a kiságyba, megpuszilgatom, kijövök és becsukom az ajtót, mire visszanézek alszik" típusú altatás :-) A majdnem 6 hetünk alatt talán kétszer volt ehhez hasonló.

Andi, és melyik megkötést alkalmazod a kendőnél?

Ja, és azt akartam még mondani, hogy hihetetlen, hogy a pasikkal mennyivel nehezebb, nem? Sokkal több törődést igényelnek, nyűgösebbek, hasfájósabbak, felébresztik a tesót, meg ilyesmi :-) Persze van kivétel, meg lányban is...

KépKép
kertikiri

Kép Kép

mai képek:) a szaros meg még mindig alszik...

Hajni: gyanús nekem Lilla baba :D szerintem ő a suttogó szerinti kisangyal lehet :D

Kriszti: no, nálunk is ezek a variációk vannak. négyestől szoktam őszülni, eddig éjszaka szerencsére az egyes típusút nyomta:)
Én még szoktam nézni, h mikor ásít, és a 3. után megpróbálom letenni, de általában akkor még nem akar szunyálni, viszont utána tényleg visítás következik. Ma kieresztette a hangját a kisördög :twisted:

KépKép
1macsek

Macsek:
azaz, Lilla egy kisangyal. :)
Bár a Suttogót nem olvastam, de sztem ő sem. :lol: :lol: :lol:

Érdekes amugy Marci ugye nem volt az, ő vagy nem aludt vagy aludt, de ugyan így maga. Szval én Őt sem altattam.
Hisz ennyi idősen, ha fejen álltam volna sem aludt, szval nem sikerült semmi praktika, utána meg ugyan ez, leteszem, betakar, puszi, kivövök. Lilla is most hallom, h morog meg dörmög, de azt csak elalszik. :wink:

Na, L. Gesztenyepüré és alvás. :wink:

jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

No tejpara múlóban egy ideig...

Figyelem: MA 780 milit ettünk?!?!? És ezt én produkáltam nagyrészt ciciből, nomeg a ma lefejt 40 (kemény mennyiség ez!) milit is megkapta cumiból...
(most az egyszer nem paráztam a mérleg miatt, hanem megnyugodtam tőle)

Hát persze hogy a cicijeim ki vannak akadva! Megnéztem: 2 hete 450 milit evet, egy hete 550-et...

Andi: 2 dl-t fejsz le??? Mikor? Szopi után??? Vagy este amikor hosszabban alszanak???? :shock: :shock: :shock:
Szerintem te 1,5 liter tejet úgy leadsz naponta, hogy namég!

Mondjuk nem ám 5-6x ettünk mint eddig... hanem 9x, sebaj... gondolom ha beáll akkor csak visszatérünk a 6 kajához!

Ja és csep csaj vasárnap 3,59 volt, tegnap meg 3,76. Legalább meg van az eredménye a sok zabálásnak...

Ja és mindenkinek nagy köszönet a biztatásért!! Tényleg jót tett, nap közben se voltam depis, mert olvastalak Titeket!

ÉS igen vannak akik tápszeren is felnőnek, pl. én! Egy csepp anyatejet se kaptam... No igen, ezt is tudom, de amit Hajni írt... hogy Mo-n gyakorlatilag nem is vagy anya, ha nem szoptatsz - sőőőt ha nem CSAK szoptatsz... És ennek a rohadt nagy nyomását éreztem...

Na megyek aludni, mert az is jó a tejnek...
(meg ne kérdezzétek mitől sikerült a tejserkentés, mert használok én mindent: eszek - sokat!, iszok - rengeteget!, homeopátiás bigyót szedek, teát iszok és vmi gabonákból készül golyócskákat is eszek, ja és 7-7-5-5-3-3-ban szoptatok/ fejek néha, meg állandóan szoptattam, ha úgy tűnt igényli)

Gondolom még lesznek visszaeséseim, de első nagy tej-parás hullámvölgy legaljáról már az első kúszómozdulato megtettem felfele!!

MÓNI :?: :?: :?: :?:
Mi a fene van veled? Lassan aggódom!

Kertikiri altatáson jót röhögtem! No nálunk is hasonló... ahol legjobban tud aludni az a babakocsi... és mi kint hagyjuk a teraszon.... tényleg nem fagynak meg??? Meg jó az nekik?
Dorka úgy bealszik kint, hogy konkrétan a kajáról is megfeledkezik... (ez az egyetlen helyzet, ahol ez előfordul vele)
Amúgy idebent nagy nyűglődés - kis alvás... :shock: :shock:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

végigolvastam mindent, de már nem emlékszem mindenre, annyi mindenre akartam pedig reagálni :oops:

Kertikiri, ha Nadin alszik, akkor hol alszik, ha nem a kiságyban? Kérdezem én, akinek Panka csak az ölében alszik :oops:
És Panka is büfipózban szeret a legjobban, csak féltem a gerincét, hogy nem jó neki :roll:

Ciripke, tetszik a hajmosással kapcsolatos hozzászólásod, talán majd a 3. gyereknél mi is igy nyomjuk, de én is csak akkor fürdök/mosok hajat, stb, ha a párom itthon van.

Tejszaporitás egyelőre megy, már jóval több van, de 2 napja adtam már Pankának 2x tápszert, tegnap 1x és ma is 2x. Nem sokat, csak 30-50 millit, kiegészitésnek. Rájöttem, hogy nem lesz ettől semmi baja, és igy legalább nem stresszelem szét magam.
Holnap jön anyósom, itt lesz pár napig megint, tudok kicsit majd pihenni, az is segit.

Kérdés: kinek milyen mellszivó jött be? Nekem kézi Avent van, de nem tudtam eddig még 50 ml-nél többet leszivni, pedig Panka simán megeszik 100 körül, vagyis a mellszivó nem túl hatásos. Jó lenne valami elektromos, mert a kezem is nagyon lefárad ettől a kézitől. Van valami jó javaslatotok? Köszi :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta:
ez a beszéd. :wink:
És ne engedj a nyomásnak. Anno én is engedtem, most már abszolut nem érdekel. :wink:

Zsu:
én ilyet béreltem: http://www.medela.hu/mellszivok/lactina/frames.htm
De én ugye napi 18 órákat fejtem, szval mi nem nagyon szopiztunk, Marci arra sem volt hajlandó.
Ez napi 210 ft. Bár sztem Neked ez lehet nem éri meg, de amugy nagyon jó, erősen szív, sokat és stimulál. :wink:
De van Aventenek és Medelának is sima elektromos, bár az biztos, h messze ez a legjobb.
Nekem az Avent nem jött be, azzal kb fejtem 30 ml-t fél óra alatt, míg ezzel 150-200 ml-t.

Na megkajáltam tényleg L. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?