Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Erazmusz! Azt szeretném megkérdezni Tõled, hogy ugyanattól az apától és anyától lehet-e két gyereknek különbözõ RH faktorú vércsoportja? Kérlek válaszolj, mert nagyon fontos! Köszönöm!

Tündi
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!

Látom nagyon sokan kérdeznek, nagyon sok mindent Tõled, de azért remélem tudsz válaszolni nekem. 3 és fél hónapja szültem, és egy pár napja pecsételõ vérzésem van. Ez normális? Köszönöm elõre is.

Ivoni
ivoni@szigetlako.hu
Névtelen
 


Kedves Erazmusz! 10 hetes állapotos vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy altatásban m?tétet végezhetnek-e rajtam ilyenkor. Ugyanis egy tályog van a lágyékomban, ami már elérte a szilva nagyságot és rettenetesen fáj. Egyszer már felvágták és kitisztították sebészeten (akkor még nem voltam terhes), de most újra ott van és azt mondta a doki, hogy altatásban ki kell vágni a gyökerét. Nem tudom engedjem-e vagy ne?
Kérlek írj minél elôbb
Buborék
 
 

 
 

Kedves Erazmusz4

én is a tanácsodat szeretném kérni. 3. hónpja szedem a clostit..aciklus5. napján kezdem el és 5 napig szedem 2*1tbl-t. az a kérdésem hogy a peteérés mikor van kb ezután. a ciklusom kb 33-34 napos. jelenleg a 12. napon vagyok.

kérlek minél hamarbb írj ne hogy ki fussak az idõböl.

elõre is köszönöm segítséged. Betty
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!

Problémám hasonló Vera levelében (Márc 6.) vázoltakhoz. 8 hónapja szültem, orvosom szerint nehezen,gátmetszés ellenére hüvelyfal mindkét oldala végig repedt, hoszú varrás, fájdalmas együttlétek, . Orvosom szerint minden rendben, hiszen a sérülések hegekkel járnak és azok akár ilyen lassan is gyógyulhatnak...és különben is szûk és izmos volt a hüvelyem... Sajnos ez engem nem vigasztal -szeretném végre, hanem érezném együttléteinkkor ezt a feszítõ érzést, a hegeket. Ha tudnál segíteni megköszönném.
Zsuzska
Névtelen
 


Lemaradt az e-mail címem: ,mazsimama@freemail.hu Zsuzska
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!

Nagyon el vagyok keseredve, kb. 6 hetes terhes vagyok és az orvosom talált egy jókora cisztát a bal petefészkemben. Azt mondta nem túl kicsi de nem is túl nagy. A kérdéseim a következõk lennének: okozhat-e ez esteleg vetélést? Mitõl keletkezhetett? Egyáltalán mi a teendõ vele? A doki szerint egyelõre ne foglakozzak vele, 2 hét múlva megnézzük megint. De én mégis aggódom. Várom válaszod

Köszi Nicki
Nicki
 


Kedves Erazmusz!
Batrafen hüvelykrémet kaptam, használhatom menstruáció alatt is, vagy várjam meg a végét és ez esetben a Diflucant kezdjem el szedni, vagy egyszerre a kettõt?
Köszönöm,
Solya
 
 


Kedves Erazmusz!
A kérdésem a következõ császár útán mennyi idõ múlva eshetek teherbe?
Az orvosom szerint 2 év de mi elöbb szeretnénk babát.
A másik kérdésem az lenne hogy elképzelhetõ e hogy még egyszer alul mérje az ultrahang a babámat?
Az terhességem alatt mindig elmondták hogy kicsi lesz a babám de azt mondták örüljek neki mert könnyû lesz
megszülni.
Bár hozzá tették lehetne egy kicsit nagyobb én elég alacsony vagyok 150 cm és vékony testalkatú.
A baba súlya pedig 4000 gr
a hossza 60 cm volt.
A szülésem története nem volt egyszerû a lényeg nem szertném mégegyszer ezt át élni.
Hogy lehet hogy nem vették észre hogy ekkora baba?
válaszodat elõre is köszönöm.
Bea
 


Kedves Erazmusz!

Lenne egy kérdésem, most inkább névtelenül. Van egy két éves kisfiam. Szülés elõtt Tri-Regolt szedtem, és utána is ezt írta fel az orvos. Elõtte semmi problémám nem volt vele. Többször "megpróbáltam" szedni, de elõször kellemetlen közérzettel járt, most legutóbb pedig kb. a 8-10. szemnél barnás folyásom lett. Végül 12-t szedtem be belõle, majd abbahagytam. 2 nap után enyhe vérzés jelentkezett, ami kb. 3 napig tartott.
A vérzés jelentkezését követõ 15. napon voltam együtt a férjemmel, megszakított közösüléssel védekeztünk. Viszont pont azon a napon és elõtte volt erõs folyásom, tojásfehérje szerû. Az igazság az, hogy nem terveztünk egyelõre babát, reménykedem, hogy nem lettem terhes. Igazából az lenne a kérdésem, hogy ez a gyógyszerszedés mennyire kavarhat be? És hogy ha a Tri-Regol nem jó, akkor van esélyem valami mást szedni, vagy lehet, hogy már semmilyen gyógyszerrel nem érdemes próbálkoznom???

És még valami. A terhesség jelei (mensi kimaradását kivéve) kb. mikor szoktak jelentkezni? Kérdem én, akinek már van egy gyerekeKép De már olyan régen volt, nem emlékszemKép

Elõre is köszönöm a válaszod!

Vivi
Névtelen
 


Sziasztok lányok!
Azért írok mert látom hogy elég régóta nincs válasz
a kérdéseitekre akinek sürgõs lenne az menjen
a www.velvet.hu -ra és a fórumon belül Dr Laufer Gábor
válaszol a kérdéseitekre elég gyorsan.
Illetve még a wellnesnél is van tanácsadás de ott nem tudom mennyire gyors a válaszadás.
Azért próbálkozzatok máshol is.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv mindenkinek
szuszi
 


Kedves Erazmus, én kezdek aggódni érted. Tessék adniegy jeletKép
 
 


Kinga!
Jól van a doktornõKép, csak sok a munkája, hamarosan jönKép
 
 


Kedves Erazmusz!

18 hetes terhes vagyok, korábban már írtam, de most új félelmeim vannak. A 15. héten a doki észrevette, hogy megrövidült a méhnyakam (nem mondta, hogy mennyire, de nekem tapintásra nem tûnt túl jónak, kb. 1 cm-esnek érzem), a méhszájam szerencsére zárva van. Akkor adott Duphastont, azt be is szedtem. Azóta voltam nála, mert egyre gyakrabban keményedek 5-10 alkalommal egy nap, 20-30 mp-ig, és azt mondta, hogy szedjek magnéziumot, és pihenjek sokat, de nyugodtan csinálhatok azért háztartási munkát, és be is mehetek a városba, de mindent csak módjával. Ami furcsa, hogy pihenés (fekvés, ülés) közben gyakrabban keményedek, mint ha járkálok. Most olvastam viszont olyan véleményt, hogy rövidült méhnyakkal és ilyen gyakori keményedéssel nem is szabadna egyáltalán felállnom, max. pisiléshez és zuhanyozáshoz. Elkezdtem aggódni, hogy most akkor mit tegyek, merjek-e járkálni vagy sem? És a keményedésre nincs valami hatékonyabb szer a magnéziumnál, vagy napi 5-10 alkalom még belefér? Csak akkor kell más, ha gyakrabban jelentkezik? Már azt sem tudom, el merjek-e indulni jövõ héten a kötelezõ 18. heti ultrahangomra (nincs autónk), mert félek, hogy az utazással rosszat teszek.

Kérem válaszoljon!

Köszönöm!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


nikieKép kösziKép

Kinga
Kinga_
 


Szép Jó Napot!

Én nem szeretném most feleslegesen nyaggatni a Doktornõt,inkább az idejáró hölgyekhez szólnék.
Én most 7 hetes terhes vagyok,ez a 3.terhességem,és sajnos ezzel a babócával is úgy vagyok,mint az elõzõ kettõvel.Állandóan hányingerem van,éjjel-nappal,eccerûen nincs erõm semmihez,legszívesebben egész nap csak aludnék,hogy ne érezzem a hányingert.
Biztosan volt már itt szó errõl,de arra sincsen erõm,hogy végig olvassam az elmúlt hozzászólásokat.
Azt szeretném kérni tõletek,hogy ha megmondanátok nekem,hogy pontosan melyik archívumban keressem az errõl szóló hozzászólásokat? Tényleg nem lustaság,mert már hónapok óta olvasom a topicot,a többivel együtt,de eccerûen összefolynak a szemem elõtt a sorok,rám jön a hányinger,az sem jó,ahogy itt görnyedek a gép elõttKép
Tanács kellene,hogy mit tehetnék,hogy javuljon a helyzetem,még messze van a 12.13.hét,hogy jobban legyekKép
Elõre is köszönöm a segítségeteket,nagyon nagy szükségem volna rá!
Még eccer köszönöm,Rita.
rita
 


Rita,
irj ide, a "Friss" kismamák topicja - ba, es ott a lanyok biztos adnak tippeket, elmeselik, nekik mi segitett.

Egyebkent meg ide kattinva kereshetsz az oldalak kozt /az Anyasag temakort ajanlom/, pl. a "hányinger" szora is rengeteg talalatot hoz fel.

-Afonya
Névtelen
 


Kedves Áfonya!

Köszönöm a segítségedet,most kicsit jobban vagyok,neki állok böngészni.
Szia,
Rita.
rita
 


Doktornõ!
Nagy gondban vagyok. 41 éves vagyok, s most 11. hetes terhes. Ez a negyedik terhességem, van három egészséges gyermekem. A gondom, hogy genetikai vizsgálatra kell mennem Budapestre. Amit errõl tudok a Miskolci genetikustól, hogy kérni kell egy idõpontot, amit általában kb. 15. hétre fogok megkapni. Ekkor elvégzik a magzatviz vizsgálatot, s egy hónapos kiméletes életmód kell, hogy kövesse (mármint a vizsgálatot). A vetélés kockázataként az orvos azt mondta, hogy két hónapon belülit is ennek a vizsgálatnak tulajdonitanak. Nekem viszont junius második hetében Spanyolországba kellene utaznom vonattal. Az ottartózkodás alatt sem feküdni szeretnék, hanem jó nagyokat sétálni, túrázni. Mit javasol? Merjem vállalni a kockázatot, vagy halasszam el ezt az utat??? Olyan régen vágyunk rá, hogy elmenjünk ide, de még gondolatban sem kockáztatnánk a baba, vagy az én egészségemet. Ez a kimélet, amire felhivták a figyelmemet, mennyire szigorú kimélet kell, hogy legyen? Elõre is köszönöm a válaszát eva
 
 


Kedves Erazmusz!

Szeretném megtudni, hogy a -6.0 dioptriás szemeimmel, és közel a 34 évemhez, lombik babával determinált vagyok-e a császáros szülésre?
Szilvi
 


Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy akinek a bõrén a sérülések, mûtéti hegek köré vadhús nõ, annak a gátmetszés után is ilyen problémái lehetnek? Esetleg volt már valakinek ilyen problémája?
Névtelen
 


Masodik Nevtelen,
nekem volt ilyen problemam szules utan, pedig elotte nem. Nekem nem konkretan a gatmetszes helyen, hanem kicst repedtem huvelyen belul is, es az ottani varrasnal nott vadhus /polip?/.
ha tovabbi kerdesed van, irj mailt, nem akarom offolni a topicot.

-Afonya
 
 


Szilvi!

Erazmusz úgyse jön, én meg tudom a választ Kép
Én hasonló körülményekkel vagyok megáldva, 33 évesen szültem, a szemem még két dioptriával rosszabb, a kontaktlencseszalonban az "orvos" (de ezek nem orvosok ám, csak kiképzett személyzet) azt mondta (amikor egyszer rákérdeztem), hogy igen, mindenképpen császár legyen. Amikor viszont megkérdeztem a nõgyógyászt, õ azt mondta, hogy ez egy túlhaladott nézet, és elküldött szemészhez. A szemész NAGYON ALAPOSAN megvizsgált, ahogyan még soha nem vizsgáltak meg, és azt mondta, nem lát olyan eltérést, ami ellenjavallná a hüvelyi szülést. Vagyis a dioptria maga még nem jelent semmit, a szemfenék állapota számít. Nem is lett semmi probléma, semmi panaszom nem volt szüléskor és azóta se (2002 tavaszán szültem). Vizsgáltasd meg magad!

Vakond Kép
vakond
 


Kedves Erazmusz!

Egy kerdesem lenne a homersekletgorbemmel kapcsolatban.
Ebben a ciklusban a kovetkezokeppen alakult a reggeli hom(higanyossal merem, s huvelyben)

8. 36,7
9. 36,7
10. 36,8
11. 36,8
12. 36,7
13. 36,7
14. 36,7
15. 36,5
16. 36,5
17. 36,5
18. 36,5
19. 36,5
20. 36,5

Igen, sajnos igaz, s nem irtam felre. Az elmult napokban a hom nem mozdul. Mi lehet ennek az oka, s mit lehet tenni?
Segitseget elore is koszonom!!!!

Eszti
Névtelen
 


Kedves Szilvi és Vakond!

Nekem is erõs myopos a szemem, és szakmailag is érint a téma. Szülés elõtt valóban javasolt szemészorvos általi vizsgálat, aki megvizsgálja a retina (ideghártya)állapotát. Az õ igazolásával vállalható a hüvelyi szülés (amibõl tudjuk, még lehet császár számos más külsõ tényezõ miatt).
Mindez miért fontos?
A myoposoknál általában a probléma oka a szem képzeletbeli tengelyének megnyúlása, ezáltal a tárgyról a szemünkbe érkezõ fénysugarak a retina elõtt egyesül képponttá.
A retina 10 rétegbõl áll, melybõl a belsõ kilenc szorosan tapad egymáshoz és az üvegtesthez, míg a tizedik réteg lazán simul rá.
Nagyfokú myopia esetén (ill. trauma, hajlam, gyulladás, belsõ nyomás csökkenése stb. esetén is lehetséges) elõfordulhat ideghártyaleválás.
Ekkor az ideghártyán egy kis lyuk keletkezik, és az üvegtestbõl folyadék szivárog a retina rétegei közé, a retinarések elvesztítik funkcíójukat, látótérkiesés következik be. Kezdetleges állapotban még menthetõ (teljes ágynyugalom azonnal), a szakadást mûtik meg.
A szülés erõs fájdalommal, erõlködéssel jár, ami nagyfokú myposoknál retinaleváláshoz vezethet a tengely megnyúlása és a retina rétegeirõl írtak összefüggésében.
A "kontaktlencse szalonokban" kiképzett "személyzet", akik szemet is vizsgálnak - fõiskolai diplomát adó egyetemet végeznek el, kemény szemészeti klinikai gyakorlatokkal megtûzdelve. Ismerniük és tudniuk kell az összes szembetegséget (is), elsõdleges ellátásukat. Egy dologban különböznek a szemésztõl: nincs Dr. a nevük elõtt, - tudniuk, ismerniük KELL az összes betegséget, de a Dr híján nem gyógyíthatnak. Igenis sokat tudnak, szakemberek. Elképzelhetõ, hogy Vakond, nem ilyen illetõvel beszéltél, hanem látszerésszel, aki szintén szakember, de nem ebben a témában.
Azért szemorvoshoz kell fordulni ilyen esetben, mert hivatalos papírt õ adhat róla.
Szilvi, szemorvos vizsgálatát kérd ki, célirányosan (szülhetsz-e hüvelyi úton vagy sem).
Remélem segítettem!

Üdvözlettel:
Tima
Tima
 


Tima! Nagyon szakszerû volt a kiegészítés, köszi!
Vakond
Vakond
 


Kedves Erazmusz!

Rutin nõgyógyászati vizsgálaton kiderült, hogy fonalgombám van./Ennél szebben nem tudom írni/
Kislányomat szoptatom napi 5-6 alkalommal. Kérdésem az lenne, mivel már túl estem egy Gyno-Pevaril kúp, Pymafucin kúrán,/nem segített/, hogy szoptatás alatt milyen szájon át szedhetõ gyógyszert lehet a fenti problémára szedni, vagy mit javasolsz?

Köszönöm

BB
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!

Teljesen véletlenül egy röntgenfelvétel alapján kiderült, hogy ún. spina bifida-m van (a pontos lelet: Az S.I. szelvényen spina bifida). Annyit sikerült eddig kiderítenem róla, hogy ezt magyarul nyitott gerincnek hívják. Én most abban reménykedem, hogy terhes vagyok (egy hete késik, nõgyógyásznál még nem voltam); a következõket szeretném tõled megkérdezni:
1. ez, ami nekem van, azonos-e azzal a nyitott gerinccel, ami a babáknál súlyos fejlõdési rendellensségnek számít, és amiért abortusz szoktak emlegetni?
2. fokozotabb veszély van-e arra, hogy a gyerekem gerincproblémával ( ezzel, vagy súlyosabbal szülessen)?
3. lesz-e problémám a kihordással, vagy magával a szüléssel?
( egy orvos már megijeszttett azzal,hogy szüléskor a derekam megerõltetését(?) elkerülendõ 70 %, hogy császármetszésre fog sor kerülni). Nagyobb esélyem van a császárra?
4. mennyire gyakori rendellenesség ez a spina bifida? (a háziorvos szerint minden 3.-ik nõ ilyennel "rohangál", és nem jelent semmit ez a nyitott gerinc, mellesleg tényleg semmi panaszt nem okoz!)

Elnézést, hogy ilyen bõbeszédû voltam.
Elõre is köszönöm!
Sára
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!

Kéredésem a következõ: kisfiam 9 hónapos, 6 hetes korától Continuint szedek és most választom el. Vérzésem a szülés óta nem volt. (A nagyobbik gyerek 3 éves, nála akkor kezdõdött újra ciklusom, amikor abbahagytam a Continuint, kb. rá egy hónapra)Normális ez, hogy még nincs vérzés? Milyen fogamzásgátlási módszert javasolsz a jövõre nézve? A ciklusom régen 28-35 nap között volt, a spiráltól félek, mert ismerõseim közül kettõnek is gondjai lettek tõle.
Köszönöm! Zsu
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!

Decemberben kerestem fel a nõgyógyászomat azzal, hogy gyereket szeretnénk. Megvizsgált, nem talált semmi rendelleneset és elküldött laborba is. A ciklus 4. napján készített vérvétel szerint magas volt a prolaktinom, erre január 1-tõl Bromot szedek. Február 14-én ismételt vérvételen a prolim már teljesen normális értéket mutatott. Azóta is folyamatosan szedem a napi egy szem Bromot. Most ismét felkerestem az orvosomat, hogy ellenõrizzük a proli szintet. Az eredmény az LH-val és az FSH-val együtt jó lett. De a dokim mégis Clostibegyt írt fel nekem a következõ ciklus 5-10. napjára egy-egy szemet. A megfelelõ proliszinttõl számítva ez még csak három ciklus volt, ami nem hozta a kívánt eredménytKép Tényleg máris Clostit kellene szednem? Vagy ez jó dolog, csak én ijedtem met tõle túlságosan? Te mit tanácsolsz? Kezdjem el szedni, vagy várjunk még néhány hónapot, hátha a Bromo mellett is sikerül a bébi?
Nagyon köszönöm a válaszod és további jó munkát kívánok Neked!
Mella
Mella
 


Kedves Erazmusz!
Két havi hõmérõzés és hormonvizsgálat után a nõgyógyászom megállapította, hogy nem volt peteérésem, ezért felírt Clostylbegytet. A 18.napon vettem be elõször (mostanában 40-50 napos ciklusom volt), és úgy tûnik a hõmérsékletem alapján, hogy hatásos volt (18.nap-36,5; 19.nap-36,8; 20.nap-37,0).
A kérdésem az volna, hogy bevegyem-e mind a 10 szemet folyamatosan (ahogyan akkor kellene, ha a 3. napon kezdem szedni), vagy sem?
Köszönöm válaszod: Dió
dió
 


Kedves Erazmusz!
Ugye emlékszik még rám? De ha nem az sem baj. Tudom mennyire elfoglalt.

Nem tudom hogy fejezhetném ki hálámat mindazért a sok segitségért amit az itteni lányoknak és nekem nyújtott. Önnek (és a Gynevacnak) köszönhetem Christopher babámat, aki már lassan 7 hónaposKép

Tervezem hogy meglátogatom Chris babával, talán egyszer valóban eljutunk a rendelõjébe.

Megváltoztatta az életemet és ezért az ajándékért hálás vagyok ÖRÖKRE.

Egy volt "... ma megint megjött" topikos.

Moni
mj
 


Kedves Doktornõ!

Lombik bébi programra jártunk a párommal,és nagy örömünkre a második alkalomra sikerült is össze hozni a babát!!! Egy kis üröm azért vegyült az örömbe,mert sajnos erõs vérzésem is volt közben,ami miatt kórházba is kerültem(5 hetesen),és utána pedig lett két haematomám.A nehézségek miatt a 12.hétre összesen 12-szer vizsgáltak meg hüvelyi ultrahanggal.( most vagyok 12 hetes és 4 napos)A kérdésem is ezzel kapcsolatban lenne: Önnek mi a véleménye az ilyen sorozatos( volt olyan hét amikor 3-szor is volt UH.) vizsgálatokról?!
Halottam(de csak most a napokban) egy finn tanulmányról ezzel kapcsolatban ahol két kontroll csoportot vizsgálva arra a következtetésre jutottak,hogy azokál a babáknál ahol sorozatos ultrahang vizsgálat volt, ott neurológiai eltéréseket találtak a normál mennyiségben ultahangozott babákkal szemben.Ön errõl mit gondol, és hány ultrahang vizsg. az ami normálisnak mondható egy terhesség alatt?
Válaszát elõre is megköszönve,
Tisztelettel: Emese
Emese
 


Kedves Emese!
Nyugati országokban van, ahol mindössze 2 ultrahangos vizsgálatot csinálnak, azt mondják valóban, hogy nem közömbös a babának a sok ultrahang. Én általában kb. 5-6x szoktam csináltatni: a legelején, 13, 18, 28, 32, 36 hetesen. Ha nem szül meg addig, terminus túllépéskor. De biztos meg volt az oka a sok uh-nak, most nem szabad emiatt aqggódni.

Kedves Moni!
Örülök, hogy végre jelentkeztél. Mostanában én se nagyon tudok ide jönni, ma Finnországban vagyok a fiamnál, az õ gépérõl irok. Ha lenne e-mail cim a profilodban, már régen meg akartam kérdezni a terhesség eredményét, lefolyását. Örülni fogok, ha elhozod a babádat!
Erazmusz (erazmusz)
 


Lemaradt:
Üdvözlettel
Erazmusz
Er
 


Kedves Doktornõ!
27 éves vagyok. 8 hete szültem. Még a kórházban észrevettem egy csomót a jobb mellemben, ami nem volt szétmaszírozható.Elmentem egy onkológiai szakrendelésre, ahol az orvos azt mondta pár másodperces manuális vizsgálat után, hogy valószínûleg fibróma, nem kell vele foglalkozni, majd a szoptatás befejezése után(akár 1-2 év) menjek vissza UH-ra.Õszíntén szólva nagyon aggódom,mert a családban fordult elõ már mellrák és nem tudom mennyire lehet tapintással eldönteni egy csomó milyenségét. És félek, hogy ha mégis valami baj van, túl késõn lesz a kezelés megkezdve. Mit csináljak? Kihez forduljak? És mitõl alakulhatot ki ez a fibróma a mellemben?(A mellem egyébként elég érzékeny pár hete.Néha picit fáj.)
Várom válaszod.
Köszönettel: Eszti
Névtelen
 


Kedves Eszti!
Valószínúleg csak a tej csomósodott bele, de egyetértek azzal, hogy nem szabad 1-2 évet várni a pontos diagnózissal. Láttam már szoptatás alatt észlelt mellrákot, és az uiltrahangos vizsgálat nem árt a szoptatás alatt. Menj el egy másik onkológiára, vagy akár engem is felkerewhetsz (ha Bp-i vagy) és beutallak ultrahangra
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz
 


A számítógép játszott velem, ezért nem látható a profilom. Ide irj.
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)
 


Kedves Erazmusz!

17 éves vagyok.
Lenne egy fontos (sürgős) kérdésem!
Hogyan lehet valami otthoni módszerrel (nem gyógyszerrel!) késleltetni a menstruációt??
Hallottam citromról, hogy előtte néhány nappal el kell kezdeni napi 4 citromot natúron enni. Ez elég kegyetlen, nincs más megoldás??
Csak a nyaralás miatt kérdezem, nem lenne jó az úszás-búvárkodás helyett a parton ülni...Kép

Köszönöm:

Ági
Névtelen
 


Kedves Erazmusz !

A menstruaciom ket honapi kesese utan az orvosom
(miutan UH-n megallapitotta, hogy terhesseg nem lathato) Norcolut tablettat irt fel. Kerdesem, hogy mar a Norcolut-os ciklus alatt is nyugodtan teherbe eshetek-e, nem lesz az esetleg ekkor fogant babanak barmi baja, vagy inkabb csak a kovetkezo ciklusban probalkozzunk.

Valaszodat koszonom

Petra
Petra
 


Kedves Ági!
Ez a citromos dolog szerintem kuruzslás, nem lehet késleltetni még gyógyszerrel sem ilyen rövid időtávon a menstruációt. Akkor lehet időzíteni, ha azt már több hónappal előbb megtervezi az ember, és akkor is csak gyógyszeresen.

Kedves Petra!
A norcolut után bekövetkező terhességnek nem árt az előzőleg beszedett norcolut.

Üdvözlettel
Erazmusz
 


Kedves Erazmusz!

Második hónapja mérem az ébredési hőmet végbélben és múlt hónapban a ciklus második felében csak egyszer érte el a 37,1-et, ebben a ciklusban pedig 36,9 volt a legmagasabb. A lányok szerint a "megint megjött" topikban ez alacsony végbélben mért hő. Kiváncsi lennék a véleményedre. (Mindkét ciklusban két fázisu a görbém.)
Válaszodat előre is köszönöm:

Egcsi
egcsi
 


Kedves Erazmusz!
Valaki már kérdezte feljebb, hogy lehet-e szülni spina bifidával. Nekem két gyerek után derült ez ki, egyéb gerincproblémákkal, és sajnos egyre jobban fájó porckopással együtt. Mindenki eltanácsol harmadik gyerektől, van esetleg erről tapasztalatod? Én azt nem értem, hogy ha a terhességet végigcsinálja az ember súlytöbblettel, fájós háttal, stb, akkor az a pár óra szülés tényleg annyit ront még a helyzeten, hogy az indokolná a császárt? Vagy esetleg lehet összefüggés a gerinc és aközött, hogy a lányom feje, ahogy az orvos mondta, nem jól illeszkedett be, ezért volt fájásszünetben is hasogató derékfájásom, és nem megfelelően forgott a szülőcsatornában, ezért kellett vákummal segíteni?

Üdvözlettel:
Viola
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!
Küldtem Neked e-mailt.
Megkaptad?
Eszti(jun.19.)
Névtelen
 


Kedves Erazmusz!

Tudom, ritkán érsz rá, de én szeretnék tőled egy számomra fontos dolgot kérdezni.
Már jó pár éve, hogy ide járogatok, de még mindig nem jött össze a baba. Pontosabban nem maradt meg.
Pár napja nagyon erős fájdalmat kezdtem érezni a petefészkeim környékén. Eleinte nem nagyon érdekelt, majd egyre rosszabb lett. Hétvégén már elviselhetetlenül fájni kezdett. Ma reggel csináltam egy tesztet, mivel már szombat óta késett. Pozitív lett, bár halványabb volt a 2. csík. Nem nagyon mertem örülni neki, az előzmények tudatában. Pár órára rá elkezdtem vérezgetni. A vérzés már elmúlt, de jól megilyesztett. Elmentem az orvosomhoz, ahol mindkét petefészkemben találtak 1-1 kb 7 cm átmérőjű cisztát, de baba sehol.
Elkeseretem, bár bíztatott az orvosom, hogy még lehet baba, csak kicsi. Én ezt kétlem, mivel csak 5 mm-es nyálkahártyát mértek. Ez meg úgy tudom, kevés a beágyazódáshoz.
A kérdésem az lenne, hogy okozhat-e a 2 ciszta téves terhességi tesztet? Vagyis termelhet-e hcg-t, vagy pedig újra elveszíthettem egy babát?
Mit lehet tenni ezekkel a nagy cisztákkal? Az orvosomhoz holnap kell visszamennem, azt mondta, megpróbálja majd erősebben megnyomni őket. Félek, ezzel nem árt-e többet, mintha várok. Ha nem múlik el magától, akkor mit lehet velük csinálni?
Okozhatja a ciszta a vérzést?

Üdvözlettel és köszönettel:
Gitta
 
 


Kedves Erazmusz!

Második kisfiamat két éves koráig szoptattam (napi 3-4 alkalom), most 4 hete, hogy abbahagytam teljesen a szoptatást, ám menstruációm azóta sem jött meg. (Első fiamnál 8 hónapos korában elkezdtem újra menstruálni, pedig őt még szoptattam akkor.) Normális ez, és meddig tarthat, amíg visszatér a menzeszem? Mennyire nyújt fogamzás ellen védettséget ilyen esetben a Continuin tabletta (azóta is ezt szedem)? Ha nem nyújt védelmet, akkor van-e olyan fogamzásgátló, amit "menzesz nélkül" is szedni lehet? Javasolja-e a doktornő, hogy megvizsgáltassam magam a menzesz elmaradása miatt?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Krisztina
 


Kedves Erazmus doktornő!

Kb. egy éve van problémám a menzeszemmel.Régebben Minuletet szedtem. Amikor abbahagytam a rákövetkező három hónapban meg is jött rendesen, csa a 4. hónaptól kezdve jelentkeztek a problémák. Igaz sokat vártam, hátha csak késik, terhesség kizárt volt, így csaknem 60 napos késés után jeletkeztem az orvosomnál aki felírta a Norcolutot majd a Diane 35-t.Be is szedtem majd 3 hónapos kínzás után abbahagytam mert egyszerűen annyira rosszul voltam. Természetesen ujra vártam kicsit több mint két hónapot, majd újra jelentkeztem az orvosomnál. Aki újra felírta a Norcolutot majd egy Harmonet nevű gyógyszert.Jelenleg ist ezt szedem, de még nincsen tapasztalatom, hogy a 21 nap után megjön e vagy sem. Ugyanis ez az első hónap h szedem.
Voltam egy hormonvérvizsgálaton ahol nem találtak semmi rosszat, legalábbis az orvosom nem jelezte felém. A kérdésem az lenne, hogy ( most 26 éves ) mostanában nagyon elkap a vágy, hogy kisbabám legyen. Amit még nem említettem, a legfontosabb.
Kb. egy éve nagyon fáj a bal alhasam. Többszöri hüvelyi ultrh.vizsg.on megállapították, hogy POC-s vagyok azaz policisztás ovárium szindróma ( Ön ezt biztosan jobban tudja mint én h mit jelent ) illetve talán még Endometriózis is fennáll.
Az orvosomnak megemlítettem, h babát szeretnék aki azt javasolta, hogy 26 évesen csak türelmesen és lassan haladhatok a célig.Ugyanis szerinte ( amiben én nem kételkedem ) még egy jó kúra gyógyszertútán is túl kell lennem, azaz Clostyb ill. egyéb hormonális gyógysz.szükségeltetnek ahhoz, h teherbe essek.
Önnek mi a véleménye Tisztelt Doktornő? Praxisa során biztosan találkozott már ilyen esettel én csak a tanácsát szeretném kérni, hogy mit javasol ill. mennyi esélyem van. Kellenek e ezek a gyógyszerek vagy esetleg próbálkozhatok e nélkülük? A ciszták mennyire okozhatnak ez esetben akadályt ?
Elnézését kérem, h nem tudtam rövidebben megfogalmazni problémámat és kérem ha ideje és energiája engedi csak egy pár mondatban írja meg véleményét, esetleg javaslatát.
Előre is köszönöm választát!
Lara
Lara
 


Lányok,

szerintetek abból lehet baj, ha nem védekeztünk és csak kb 2 hete szedek fog.gátlót? Ha teherbe esnék az a magzatra nézve káros lehet?
És ha van tapasztalatok a fent említett problámámmal kapcs. kérlek benneteket, hogy írjátok meg!
Köszönöm előre is!
Lara
Lara
 


Szia Lara!
A leveledben nem írtad milyen fogamzásgátlót szedsz most és hogy tul.kép. milyen hosszú időszak volt, amíg nem védekeztetek.Bár szerintem a fogamzásgátló tabletta szedés megkezdése előtt jó lett volna elvégezni egy bármely gyógyszertárban kapható terhességi tesztet(Már a 3 napos terhességet is kimutatják elvileg). A tablettáról:Ha pl.Continuint szedsz-amellett bizony már jó páran teherbe estek és születtek is egészséges babák- tudomásom szerint.Az esetleges terhességről: Szerintem egy egészséges szervezet egészségesnek indult terhességét egy pár (már beszedett)fog.gátló tabletta nem tudja olyan mértékben károsítani, hogy az embrió elhaljon vagy súlyos károsodást szenvedjen.Tehát ha esetleg terhes vagy, akkor minden valószínűség szerint egészséges babát fogsz szülni.
Névtelen
 


Szia Névtelen!

Köszönöm gyors válaszodat amit most szedek a Harmonet, állitolag gyenge.
Teszt negativ.
Bár már nagyon szeretnék babát, de ugy gondolom hagyom hogy minden a maga idejében ...
Természetesen azt szeretném, ha kb.hat hónapos Harmonet szedés után legalább három szünetmentes hónapra rá teherbe essek.Ezt szeretném és kívánom, hogy mindenki így gondolja végig, ne adja fel!
Mindenkinek jó egészséget és türelmet kívánok!
Lara
Lara
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: