A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Csöppke

Nagyon szép a pocid :D (és nekem ez a felső is nagyon tetszik 8) )

Mary

A kulcsról, bár tudom hogy már döntöttél, azért a sztorit elmesélem. Nekünk Anyósnál meg Anyuéknál is van kulcs. Anyósék nagyon közel laknak, mikor nyaraltunk ő járt át locsolni meg a postáért, Anyuéknál azért van mert egyszer itt jártak Pesten mi nem voltunk itthon és lett volna 2 szabad órájuk amit nem tudtak hol eltölteni, és ide feljönni sem tudtak emiatt. Lényeg a lényeg, Anyósék megcsinálták egyszer azt hogy ugyan itthon voltunk, de bejöttek kulccsal... Egyszer csak arra lettünk figyelmesek hogy nyílik az ajtó. Ez milyen már??? De nem is kopogtak, meg semmi, egyszerűen nyitották az ajtót és bejöttek. És ha éppen kissé olyan szituban találnak minket amiben nem kellene??? Nagyon kiakadtam, de Jani is, elég rendesen kiosztotta szüleit.

Én festtettem a hajam kb 1 hónapja, vn olyan ismerősöm aki rendesen ugyanúgy festeti a haját mint előtte. Sajna én vissza akartam festetni az eredeti szőkésbarnára ehhez képest sötétbarna lettem, rettenetesen áll, úgyhogy tuti hogy még legalább egy festésem lesz...

Kép Kép
szõlõ

Emi

Gratulálok a kislányhoz!!!!! :D A Lili név is nagyon jó. :) Meg a jó AFP-hez is gratula.

A Brendon outletjét nézted bababútorügyben? Nem mondom hogy olcsó, de olcsóbb.

Szösszenet

NAGYON JÓ a babakocsi!!!!! Nekem ngyon tetszik, jó vásár volt, ügyik vagytok.

Kép Kép
szõlõ

Szösszenet!!!

Ne tudd meg, hogy milyen csúnya a 4cm-es lenövésem...barna az eredeti hajam. ott virít a töve, és vörös a festés....vörösre is festem vissza. pár hét, aztán majd. De lehet, hogy előbb... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szöszi,

a mi titkárságvezetőnket is Lilinek hívják és már elmúlt 50. Nagyon aranyos és fiatalos nő, nagyon illik hozzá a neve. Amikor őt megismertem döntöttem el, hogy az enyém is Lili lesz.

Kis-Csillag,

Huh, nem semmi. Bízzunk benne, hogy túl vagy a nehezén és most már tényleg kellemesebb hetek jönnek.

Kép
emi29

Zsálya - Hát ez is szép story .. :? Így menjen az ember ügyeletre a bajával .. ha nem a saját doki, akkor túladagol - fasza :?
Örülök, hogy már jól vagy, és mozog a baba!!! :)
Biztos csoda érzés :) (alig várom :D)

Mary - Most már tuti nem ártalmas befestetned - főleg, ha zavar nagyon :D

Szőlő - Köszi, igyekeztünk jót választani!

Nuska - Értelek .. én meg annyira nem vagyok ezzel képben - szerintem ezt a kérdést a végére hagyom. Aztán hátha vmi netes aukción belefutok egy Ergo-ba (mert pl. októberben hirdettek egyet) és azonnal megveszem villámáron .. nem licitálgatok rá. Ezt sem szeretném elkapkodni, és akkor tuti jó vételt csinálok, mint a babakocsival :D

Ma még egy terhesnacival bővült a ruhatáram - vettem Elenortól egy fekete kord nacit (nagyon helyes), és rendeltem még egy farmert, mert ezt is imádom!

A jógától meg minden tagomban izomlázam van .. :D :shock: ..
Át is raktuk a mai úszásunkat csütörtökre, mert nem bírom megemelni a kezem :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Kiscsillag

Végigolvastam a történeted, és nagyon örülök így ismeretlenül is hogy minden rendben van veletek. Kívánom hogy legközelebb csak akkor kelljen kórházba menni mikor születik a pici.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!

A kulcsos sztorid nem semmi. Nálunk meg fennállna a veszélye annak, hogy ez a sztori mindennapos lenne.....mivel szomszédok leszünk. Még egy telken van anyu háza(amiben most lakunk) és amit építünk , de lesz telekmegosztás, lesz kerítés rendesen közöttünk. Anyukám gondolta, hogy tegyünk kisajtót....de én abba sem egyeztem bele....ezen is megsértődött....Miért nem tud 20 métert gyalogolni??? De nem lesz kisajtó, nem lesz kulcsa....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Zsálya,

a Te történeted se semmi. Örülök, hogy most már minden rendben van. Gyere sűrűbben.

Szőlő,

engem is idegesít az állandó ülés. A védőnő is kikötötte, hogy óránként 10 percet sétáljak. Egyébként a baba is akkor szokott nagyon aktív lenni, ha sokáig ülök. Annyira sajnálom szegényt. :(

Egyelőre a Kikában az RS-ben és az Ikeában néztem körül. A Brendonba is szeretnék elmenni. Meglátjuk....

Kép
emi29

Emi, a Brendon Outletet itt is meg tudod nézni: http://www.babyoutlet.hu/Default.aspx

Én is próbáltm ma sétálgatni de ennyi meló mellett képtelen vagyok óránként kimenni...

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,

köszi, megnézem.

Kép
emi29

Szöszi, most már bármelyik nap megmoccanhat neked is! Eleinte kis önkéntelen izomrángáshoz hasonlított, most már napról napra erősebb. Először csak este éreztem, ma meg már délelőtt is. Tényleg egy csoda!
A védőnőm azt mondta, van egy kismamája, aki 22 hetes, és még mindig nem érzi, de uh szerint minden rendben. A férjem egyik kollégájának a felesége pedig végig nem érezte. Látta, hogy mozog, de beül nem érzett semmit. Mondjuk ő nagyon túlsúlyos volt, de számomra ez akkor is megdöbbentő.
Különben engem már nagyon zavart, hogy mindenki ezt kérdezgette egyfolytában, hogy érzem-e már.. Ja, meg persze, hogy mi lesz a neve. Aztán meg jön a fintor, bármit mond az ember. Szerencsére a hastapizósok eddig elkerültek, mert attól is a falramásznék. Férj, Anyu, tesó simizi, de az teljesen más..
zsálya*

Sziasztok topiklakók!

Szeretné(n)k csatlakozni Hozzátok! Május 20-ára várjuk kicsi babánkat, bár látom, hogy főképpen áprilisi babák vannak, de én nagyon örülnék, ha beszélgethetnék Veletek, annyi sok jó információt, segítséget olvashatok Tőletek!!!
melanieblue

Zsálya, engem azzal tudnak felhergelni hogy "na és, fiú lesz vagy lány?" De már kb a 6. héttől ezt hallom mindenkitől....

Kép Kép
szõlõ

Szia Melanieblue! Üdv itt :wink:

Kép Kép
szõlõ

KisCsillag, de jó, hogy itt vagy, és jól vagytok!!! :D Vigyázz magatokra továbbra is!

melanieblue, szia üdv itt :) Én is májusi vagyok. Van egy táblánk is, ha szeretnél belekerülni, írj egy privit az adataiddal.

Ilyen:

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Melanieblue

üdv köztünk és gratulálok a picurhoz :)

Kép
emi29

[quote="szőlő"]Z írta:szőlősálya, engem azzal tudnak felhergelni hogy "na és, fiú lesz vagy lány?" De már kb a 6. héttől ezt hallom mindenkitől....

Szerintem ennél még rosszabb .. hogy engem állandóan azzal nyaggatnak, hogy "tuti fiad lesz" .. "az én hasam is ilyen volt" .. "az én arcom is ilyen volt" .. "én is ennyit híztam" ..stb. Ezeken kiakadok. Ha nagyon felhúznak, közlöm, hogy "de most én vagyok terhes" :D :D mert nem bírom ki, hogy ne szóljak be, és ne vegye észre magát :twisted:
Amúgy békés természet vagyok :P :lol: (na peeeersze :lol:)

Kép
szösszenet

Szöszi,

nekem meg mindenki azt mondta, hogy tuti lányod lesz, és a végén bejött. Boszorkák...

Kép
emi29

Szöszi, ez tényleg bosszantó lehet :D Én is hasonló okokból mondom azt mindig hogy talán mostmár lehet hogy a kislánynak jobban örülnék... :lol: (Persze valójában tényleg mindegy)

Nekem egyik kolleganőm mikor megutdta hogy terhes vagyok kijelentette hogy márpedig fiam lesz. Mondtam hogy jóoké :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Csöppke!

Küldöm akkor az adataimat priviben!
melanieblue

Igaz, ez is idegesítő.. A körzeti orvosom szerint BIZTOS, hogy lány, mert széles a hasam, anyósom szerint BIZTOS, hogy fiú, stb, stb.. Tényleg uncsi. Nekem meg fogalmam sincs. Jó, mi? A múlt heti uh-n próbálta nézni az orvosom, de a lábikója volt lenn, a buksija meg fenn, és (hogy is mondjam) velem párhuzamosan csücsült. Akkor láthatta volna talán, ha a hátam felől közelít az uh-val, de azzal nem próbálkozott. :) Azért az jó volt, hogy amikor hétfőn éreztem a rugikat, tényleg lenn éreztem a alhasamnál, és el is döntöttem, hogy biztos ott vannak a lábai. Főleg, hogy a gyomromnál meg éreztem valami kicsit keményebb dudort, na az volt a fejecskéje.
zsálya*

Zsálya,

most már nem kell sokat várnod, hogy kiderüljön a neme :)

Kép
emi29

Zsálya, én majdnem biztos vagyok benne hogy nekünk sem fogják tudni megmondani a nemét egy jó darabig, pont azért mert annyira tudni akarja mindenki. :) Kis cseles lesz. (én nem bánom, amúgy sem kérdezném meg ha férjuram nem ragaszkodna hozzá)

Kép Kép
szõlõ

Azt biztos nem bírnám ki, hogy ne kérdezzem meg. Olyan jó lenne végre ha nevén nevezhetném. Persze ahhoz előbb az is kellene, hogy legyen végre egy név, amiben megegyezünk. Könnyebb is lenne, ha csak egy fajtán kellen gondolkodni. :D Szóval nagyon várom a keddet!
zsálya*

Mi születéséig úgyis Mazsinak fogjuk hívni, már a család is kezd rászokni :D

Én szívesen átélném hogy ott a születésekor mondják nekem hogy "gratulálok, kisfiú/kislány" :) Talán a másodiknál.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Remélem a mi babánk ugyanolyan "szégyentelen" lesz a köv. UH-n, mint az eddigieken! :) sajnos eddig olyan picike volt mindig, hogy nem látszik van-e valamije. Még 4 hét, és megyünk a következőre!

hajfestés: úgy tudom, hivatalosan nem készült felmérés ezzel kapcsolatban. (ha minden igaz, a védőnőm mondta) a színező-bemosó tuti nem árt, a festésnél is inkább a szagok-gázok a károsak, de az is főleg a 12.hétig. úgyhogy most már bátran lehet hajat festeni!

Szőlő: szerintem nem is rettenetes a barna!! sőt!!!! :D

ercsi_3

Sziasztok!
Tapizás:nekem a párom és a nővéreim lányai szokták simizni bár előfordult anyóssal is meg a sógórnőmmel.De én igazából csak a páromtól veszem jó néven.A gyerekekkel ritkán találkozok,a többiek meg leszoktak róla.
Én mostanában elég rosszul viselem az állapotom,gyakran gyengének érzem magam és nem sok hiányzik h össze ne essek.Lehet ez áldott állapot de én eddig még nem éreztem.Most minden gondolatom az h vajon él-e még.Tudom h hülyeség de mikor nagyon rosszuk vagyok az jut eszembe h lehet nem él és hullamérgezést kaptam.
Dec. elején megyek AFP-re addig semmi.Lehet felhívom a védőnőt h hogy lehet meglesni a babát,mert múlthét hétfőn voltunk uh-n.De amíg nem érzem h mozog addig is folyamatosan tudnom kell h jól van!
Neveket mi sem keresgélünk bár kaptunk kölcsön utónévkönyvet.
Mindenkinek kellemes babavárást!
Vendég

Gitka ne aggódj! nincs semmi baja a babádnak!! Biztos nagyon jól érzi magát odabent, és sokat ficánkol! csak még nem érzed... De eljön annak is az ideje! (én sem érzem még... :()

Szerencsére engem elkerültek a tapizósok! A legjobb barátnőm simizte meg mindig, mikor találkoztunk, és mielőtt kiköltöztünk volna a párja is megsimizte. Fura volt, de nagyon jól esett! És tudtam, hogy nem lesz ebből rendszer, ez csak "búcsúsimi" volt. Na meg persze a férjem simizi, de ez meg természetes, és meg is sértődnék, ha nem tenné! :)

ercsi_3

Gitka,
Ne aggódj, gondolj arra, hogy egy kis emberke fejlődik benned és neki vidám, nyugodt anyukára van szüksége. (Tudom, hogy ez milyen nehéz. Az első hónapokban nekem is sokszor megfordult a fejemben, hogy mi van ha...)
Ha viszont fizikailag is rosszul érzed magad, akkor menj be a kórházba és ott csinálnak UH-t, vagy keresd fel a védőnöt, ő tud nézni szívhangot.

Kép
emi29

[quote="ercsi_3"]
írta:
ercsi_3Szőlő: szerintem nem is rettenetes a barna!! sőt!!!! :D

Jó reggelt Kismamák!

Ercsi, köszi, de engem a név kötelez, tudod. :lol:

Kép Kép
szõlõ

Gitka, szerintem se aggódj, egészen biztos nincsen semmi baj! De hogy ne legyél ennyire ideges - az tényleg nem jó Neki sem - lehet hogy jobb ha elmész a védőnőhöz vagy kórházba, ahogy Emi mondta. Szerintem attól érzed magad rosszul, hogy bizony elég nagy iramban növöget a pici :wink:

Kép Kép
szõlõ

Ercsi

Találtál már bababoltot kint?

Tegnapelőtt megrendeltem a gyógyszertárban a Hipp Natalt, erre tegnap bementem érte, közölte a patikus hogy senkinek nincs úgyhogy elnézést... :?

Kép Kép
szõlõ

Szép jó reggelt mkinek!

15 hetesek vagyunk. Május 3-ra várjuk a babánkat. Nagy az öröm, mert férjecském családjában első unoka lesz. Mindenki nagyon várja a törpét, de legfőképpen én.
Gratulálok az itteni kismamáknak, és jó egészséget kívánok!

Üdv: Mariann

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szia Mariann, majdnem egyidősek vagyunk veletek, én május 1-re vagyok kiírva, és nálunk is első unoka csk az én családomban :)

Kép Kép
szõlõ

Mariann, Szőlő: nálunk is első unoka, de mindkét családban. Viszont csak tőlünk várják az unokát - mindketten egykék vagyunk. Ja, és még él két nagymama is, ők meg várják a dédunokát.
Vendég

Nálunk már 3. unoka lesz. De én vagyok a legkisebb a családban. Párom az eslőszülött és már nagyon várták anyósék a picit.(sőt már le is mondtak róla, hogy lesz, erre jöttem én...) :) Sajna már csak páromnak az egyik nagyija él, ráadásul párom is május 3-án született. Szépen összehoztuk... :D

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Virág, na akkor képzelem, lesz ám nagy kényeztetés ha megérkezik a pici :wink: Nálunk is 2 nagyi él már csak, férjemnek nem élnek már a nagyszülei sajnos.

Mariann, párodnak szép szülinapi ajándék lenne :wink:

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt mindenkinek és üdv az újaknak!

Nálunk a családban már ötödik unoka, úgyhogy annyira nem újdonság. Én vagyok a legkisebb tesó. Páromnál hatodik unoka....úgyhogy nálunk aztán sokat jár a gólya!!! :lol:

Képzeljétek párom azon töri az agyát, hogy mikor jöjjön a következő....még meg sem született a baba, de már a következő picin gondolkodik!!!???? :shock: Nem semmi.....

Képzeljétek fogytam kettő kilót.... :shock: Utoljára 83 voltam itthon is és a védőnőnél is, most meg 81 kg.... :shock: Nem semmi!!!
Ez mire utal, hogy fogytam???
Amióta itthon vagyok, mondjuk megszűnt a szorulás...nem fáj a gyomrom olyan sokat.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nálunk egyik nagyszülő sem él már.....Párom mivel 43 éves, talán érthető elég idősek lennének már....én mivel 3. gyerek vagyok anyukám 35 éves korában szűlt engem, nagymamám aki 4 dédunokáját megérte két éve ment el..... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Anyukám anyukáját nem ismertem 3 éves koromban meghalt, nagypapám 1999-ben halt meg. Másik nagypapám egy vagy két évre rá...
A férjem apukája pénteken lesz egy éve, hogy meghalt...... :cry: Pedig hogy várta már akkor az unokát.........alig ismertem, de látjátok még most is elérzékenyülök..... :cry: :cry: :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, szerintem az lehet hogy helyreállt az anyagcseréd.

Hű, mennyi gyermek van a családotokban :) Akkor neked az sem lesz újdonság hogy babát fogsz a kezedben, én emiatt aggódom picit, persze tudom, mindne jön majd magától.

Az én férjem szemtelenül fiatal, le se merem írni, de a nagypapáit nem is ismerte :( Nagymamái pedig mostanában haltak meg.

Kép Kép
szõlõ

Én tényleg szemtelenül fiatal vagyok, a nagyszüleimet én sem ismertem. :( Anyukám anno 41 évesen szült engem. Párom egyébként 32 éves. szóval az anyukájáék már tényleg babázni szeretnének.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szőlő!

Hát van egy picike gyakorlatom, de az már régen volt.....8 éves koromban született meg nővéremnek az első baba....több mint két éves koráig nálunk laktak....úgyhogy volt részem baba hordozásban....etettem is, mert tápszeres volt, nem volt nővéremnek elég teje....nagyobbnak is etettem....aztán 10 évesen már én vittem le a játszótérre....Ja pelenkáztam is....a kakisat mindig meghagytam a nővéremnek, a pisiset bevállaltam...öltöztetés is meg ilyenek....szóval babáztam már!!! Bátyám kisfiát is hétvégén ösztönözni kellett a leves evésben....Ki lesz az angyalt játszottunk!!! Képzeljétek így megette a levest....az anyjának csak szórakozott vele....csapkodta a kanalat...rosszalkodott!!! (Nem is foglalkozik vele az anyja, haragszom is rá ezért....)

Szóval volt részem a babázásban.....

Barátnőmnek dec vége jan elején születik a pici , úgyhogy azért megyek majd hozzájuk gyakorolni, frissíteni az emlékeket.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, hozzám is bejelentkezett már egy barátnőm "továbbképzésre" :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!

Mi egymásnak szorítottunk a barátnőmmel, hogy ki fog előbb babásodni....persze mi csak esküvő után álltunk neki a dolognak , egyből sikerült. Négy hónap lesz a két baba között. Babák is biztosan jóba lesznek. Az ő kislánya 7 éves, és barátnője a férjem első házasságából a lányunknak!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni, eddig a magzatok kor szerintbe írtam, de látom, hogy itt elég jó a nyüzsgés, inkább átjönnék hozzátok.
Ha jól láttam én vagyok a legfiatalabb terhességű, de bevallom még nem volt időm végig olvasni mindent.
Én máj. 12.-re vagyok kiírva, 30 éves leszek ( júliusba ), és ő az első babám. Szerintem én leszek a legparázósabb, mert sajnos júniusba már elvesztettem egy babámat, és egy kicsit be vagyok tojva, hogy minden rendben legyen.
Voltam UH-n 5.-én, Akkor voltam pont 13 hetes, és 70mm-es volt a kis drága, és a takóredő is rendben volt. Tegnap voltan a dokinál, és végre hallottam a szívverését is. 26.-án kell mennem afp-re, és dec 3.-án a 18 hetes UH-ra. Remélem minden rendben lesz!
Megdicsért a doki, mert nem híztam még egy dekát sem, pedig bevallom egggyáltalán nem koplalok!Ugyan mindenki szerint nagyon nagy a hasam, már legalább 3 hete kénytelen vagyok kismama nagrágot hordani, mert semmi nem jön rám. Ugyan kívánós nem vagyok, de különböző idöben éhség rohamok jönnek rám, akkor bárhol vagyok ennem kell! Mindegy. hogy hajnali 5, vagy este11.
Most már eldugulok, csak még annyit, hogy mikor érezhetem szerintetek, hogy mocorog a pici?
Puszi
Vendég

Sziasztok!

Na, nekem ma jött el az a pillanat, amikor reggel el kellett mennem valahova, ahova nem mehetek tréningruhába, és nem találtam semmit a szekrényben, ami rám jött volna. :( Végül azt vettem fel, amit anyu egyszer véletlenül itt felejtett. (40-es!)
Szóval most megyek és veszek magamnak valami gatyót. A férjecském azt mondta, vegyek kantáros farmert, mert az olyan aranyosan állna rajtam, de nekem az nem tetszik. Maradok a gumis derekúnál.

Üdv. az újaknak!

Én +3kg-nál tartok.

Kép

Kép
kamilla306

Szia Jezsek!
Üdv. köztünk!
Bár én a vonalzóm szerint idősebb vagyok nálad, dokim mégis annyi idősnek kezel mint téged.
Nov. 26.-án megyek AFP-re és dec. 3.-án uh-ra.
Ezek a dokik összebeszéltek!!!

Én már érzek valamit, vagyis valakit. Ritkán , de egyre többször....
Remélem, hogy nem keverem össze valami mással.
Esténként a kis mocorgó golyócskát is megtalálom, dudorodik és mindig oda úszik a kezemhez....és ott marad...és tegnap kettő akkorát rúgást kaptam....meg sok picit éreztem....este!!!
Tegnap előtt meg a kis golyócska olyan nagyot ugrott, hogy én is ugrottam egyet...férjem megkérdezte, hogy mi bajom van...én úgy meglepődtem....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok,

megpróbálok vonalzót kreálni.....

[url=http://lilypie.com]Kép[/
melanieblue

Na ez nem sikerült :(
megpróbálom újra!!!