A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Vot, látod ezért mondom, hogy hatékony tud lenni. Szerintem Istinek tökéletes volt ez a mix, mert nála valószínűleg erősen bejátszottak a szenzomotoros problémák. Talán pont ezért nem is szerette pont ezeket a feladatokat. De azért nehezen tudom elképzelni, hogy ugyanezek a mozgásformák jól működnek egy pici koraszülött, feszes babánál. De egy nagyon jó terapeuta nagyon jól tudja váltogatni a módszereket gyerektől függően.

Nem tudom, miért nem enged el benneteket, ilyenkor már elég szokott lenni egy laza utánkövetés (mondjuk havi egy ránézéssel, és esetleg visszaesésnél, vagy problémánál jelentkezéssel). Most elkezdhetnék találgatni, hogy milyen motivációi lehetnek, onnantól kezdve, hogy az ember szereti látni a munkája gyümölcsét, odáig, hogy nem bízik a végleges javulásban, vagy hogy lát még olyan tünetet, ami nem feltünő, de még javítandó, de ehhez aztán tényleg nagyon alaposan kéne ismerni titeket és őt. Nem tudom, mikor kezdtetek járni, de pl. új intézménynél vannak olyan gyerekek, akik a kezdet kezdetétől járnak, és valahogy "beleragadnak", életformájukká, heti vagy napi rutinná válik a fejlesztés, a társaság. De ez inkább a szülőkre jellemző- mármint, hogy nem akarják ott hagyni a biztos "otthont".

Az hogy van, hogy ezeket a dolgokat nem tudjátok megbeszélni vele? Csak nekem tűnik úgy, hogy egy kicsit ellentmondást nem tűrő Kornél fellépése?
marcangoló

Bocsánat, de most muszáj mennem, megjöttek a vendégek, de majd visszanézek, és addig is gondolkozom. 8)
marcangoló

Votiv, Zsan

Köszi a bízatást, bár Bendi már jár egy ideje bölcsibe, de ilyen téren még nem hatott rá. Én egyelőre abban bízom, hogy mivel az apja is csak 3 évesen kezdett beszélni, hogy ez egy öröklött dolog nála, meg ugye más dolgokat nem veszek rajta észre, hogy más baja lenne, kivéve, hogy nem tud beszélni. De mindent megért, formabedobó, kirakó, csúzda stb. megy neki ha valamilyen mutogatós mondóka van, csip-csip csóka stb. utánozza mindet, csak közben nem mondja a szöveget, hanem hümmög, meg nevet stb. Egyébként rengeteget kommunikál, de legtöbbször csak egy, ritkábban két szótagig jut el, kb. így dumál, hogy be, bú, tyű, me, hm, ki, bá, mi, ta, mi, ku, ka, (nagymamával így koplett telefonbeszélgetéseket bonyolítanak, Bendi magyaráz nagymama meg próbálja kideríteni mit mond, nem sok sikerrel :lol: )

van néhány két szótagos szava, momó (nagymama), kakó (kakaó) baba, kaka ilyesmik. Jellemző, hogy még alig tud pár szót, de azt már mondja, hogy kaka. Ja mostanában otthon már mindig a bilibe csinálja és utána belenéz és mondja röhögve, hogy kaka. :lol:

meg van egy-két hangutánzó szó amiket mond, pl. kukorikú meg gligligli, ez a kocsira vonatkozik.

Szóval kommunikál sokat, gondolom ez is jó jel, meg próbálom nyugtatni magam, sok történetet hallottam, hogy későn kezdtek el beszélni gyerekek, hogy ez nem is olyan ritka dolog stb.

Macs

Fülesed nagyon édi lehet, én is várom már, hogy Bendi egyszer elaltasson úgy, hogy közben ő alszik el. :lol: És Bendi tényleg nagy csibész, néha férjemmel egymásra nézünk és megkérdezzük egymástól, hogy mivel érdemeltük ezt a sorsot? És mutogatunk egymásra, hogy a rosszaságot melyikünktől örökölte. :mrgreen:

Leni

Nálunk gyerekdoki kérdezte mindig, hogy miket csinál már, meg még az elején vizsgálgatta is és nekem is mondta, hogy a fejét nagyon lógatja és ha ez nem változik, akkor lehet, hogy el kell menni vele ő így mondta, hogy egy kis tornára. De aztán egy-két hét múlva megint megnézte és mondta, hogy már jó, már nem lógatja a fejét így nem mentünk sehova. Meg ortopédiára is elküldött, hogy nagyon befelé dőlnek a lábfejei, meg a dagiság miatt is elküldött vizsgálatra stb.

Ancsi

Ez tényleg elég drága egy doki, eddig is az volt a többiekhez képest...de hát a magán doki az ilyen, olyan árat szab amilyet akar. :? Viszont a várakozás ennyi pénzért tényleg gáz.

Nuk

Már régebben is akartam mondani, hogy az Ikea szeret engem, mert már eddig sem volt messze nekem az Örs vezér tér, de most még közelebb jött. Nyílt egy új áruház az Örs-től nem messze, de nekem így még közelebb lett. Még nem voltam benne, kíváncsi vagyok, kicsit kisebb, mint az Örs vezér téri.

Rylie

Picurka édi lehet a pocakodban. :D

ruz
ruzicsky

Éljen Andris! :D nagy gratula Dóráéknak! :D

Szia Marc! :D

Deni,
én nem kötelező fejlesztésre járásra gondoltam, ketteskénél, hanem pont az aggódás kikerülése végett egy alkalomra minimum, amikor megnézi és kész :D

nekünk egyébként nagyon jó kapcsolatunk volt a gyógytornásszal, mindig mindent megbeszéltünk Ábel kapcsán - bár a trécselés biztos azért is ment könnyebben, mert nő ;) :D

Ancsi,
ne aggódj az afp miatt :D
hajrá a MÁK-kal :D

nekünk lassan esedékessé válik a gyedről gyesre váltás ( :( ) ilyenkor mi a menet? munkahely nem kifizetőhely - akkor MÁKhoz be kell menni, papíron igényelni? :D

Macs, Sün,
gyerekszájak :D

Ríd,
babános sztori tök jó :D

és a koponyaműtétes mamának-babának +++++++++++-ok :D

és Nuk,
neked is nagyon sok ++++++++++++++++++++++! :D

ma voltam T-pontban, a harmadik ügyintézőtől a harmadik infót illetve határidőt kaptam :mrgreen: ez már kezd a vicc kategóriája lenni :lol: :roll: :lol:

Curse,
Adél nagyon helyes :D

Ruz,
tök jó, hogy mindig ott a megoldás, ha jogszabályokról van szó :D
és Bendi helyes :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek

Ja, igen, mostanában mindig nyitva a gépemen a cd-jogtár...de ez nem olyan jó hír nekem, mert épp egy dolgozatot írok, amit már ezer éve le kellett volna adnom, de Bendi betegeskedése miatt még nem tudtam és most gyorsan be kéne fejeznem, de nem bíííííííííírom, és most kezd elegem lenni, mert túl bonyolult és nem értem ésésésésés biztos totál hülyeségeket fogok beleírni és visszadobják az egészet és........ :evil: :evil: :evil: más ennyi idő alatt egy szakdolgozatot megír én meg már itt szenvedek ezzel a hülyeséggel mióta...

Dóráéknak viszont GRATULÁLOK!! :D

ruz
ruzicsky

Isten hozta András Zalánt! :D

Bendi huncutka :)

Curse,
Adél nagyon szép, és Neked naaaagyon jol áll a hosszabb haj :D
köszi a meghivást, majd élni fogunk vele :wink:

Nuk,
remélem, ma már pozitivabban látod a dolgokat! Mindenki nagyonnagyon jokat irt Neked, gondold végig.

Ancsi,
éljen a kicsilány :D és tarifa, bakker :roll: Én dokim is emelt év elején, de mondta, hogy a régi kismamiknak a régi áron...

Rylie,
UH, de jo is az :) vasra fel!

Macs,
Füli éneke zseniális :lol:

Deni, Votiv, Leni, Marcangolo,
nagyon jokat irtatok a témában :)

hsz-ni már nem tudok, megint sirnak, ma is kaka napunk volt/van, tegnap is idegroncsként hivtam Zs-t 5-kor hogy jöjjön haza, egyszerüen nem birok ketté szakadni, (ezt MINDEN NAP megállapitom), befuccsoltam mint 2gyerekes anya :cry: :cry: és sokszor gondolok arra, hogy 1 gyerekkel mennyivel könnyebb lenne, (ez egyik gyerek ellen sem szól!) emiatt meg mardos a büntudat, mert persze imádom mindkettöt, de egyszerüen kevés vagyok..... egyedül vagyok ezzel a dologgal???? bocs, de kibukott.

KépKép
fibi

és hugomék elvinnék B-t Bajára a 7végén h tudjunk pakolni, mert egyszerüen nem haladunk, hullák vagyunk estére. és elöször nem akartam mert meg van borulva szegény, sokat igényel minket, de ma azt mondtam, mehet, mert ott legalább sokan tudnak rá figyelni..... :?

:cry: és nagyon fogtok hiányozni, mert 10 nap mulva el leszek vágva a nettöl... és még panaszkodni sem lesz kinek :(
fibi

voltunk vérvételen (négymarkeres teszten) ott,ahol férjem haverja nőgyógyász (Ceizel is itt "rendel).mindenkinek csak ajanlani tudom.

ha hamarabb gondolkodom,integralt tesztet csinaltatok ,ami 95% pontossagu,az enyem meg 75%.os,de a nyakiredo meret javit majd a pontossagon.
viszont,ha vki ugy dönt,hogy poz.eredmény esetén vállalja a hasbaszurást,azt ok jutanyosan megcsinálják és nem 1 honap alatt,mint hivatalosan.25eFt a vizsgalat,és ha vki ekkor 30eFt-ot fizet,annak "ingyen" megcsinálják a hasbaszurást .de ha nem poz. a teszt,akkor a plusz 5eFt "elvész",azaz bekerül egy alapba,amiből mások szurását fizetiik,uis a hasbaszurosdi valojában 170.000 Ftba kerül.olyan ez az 5eFt,mint egy biztositai alap.
én nem fizettem pluszt,mert nem akarok magzviz vizsgalatot.

csutortokon már lesz is erdmény.

tobbit késöbb,mert touchpadrol nyomom,pda-val.

BZS Tarifája:
nekem azt mondta,h a 24 hetes v. öregebb mamák fizetnek cssak régi tarifával.a sima vizsgalat még hagyján,hisz ilyenre évente 1-2x jár az ember,de a terhesgondozás sűrűbb.
Marcangoló!
neked hogy jött ki a terh.gond. 60-bol?többedik gyereknél 6 hetente kell járni+végén havonta és pár naponta nst-re. ez szerintem min.120eFt,+40eFt UH,+egyéb.
tegnap 27eFtot hagytam ott.szvsz benne lesz ez v.300eFt-ban.:( ezzel a quarter teszttel egyutt.

ancsipancsi

Szia Marcangoló! Én is nagyon örültem neked, bár nem ismerlek a porontyról :lol:

Enyém gyerök is tökéletesen egészséges és kiegyensúlyozott és nem kell neki fejlesztés - Igaz, hajigálom is rendesen :lol:

Vera :) Nincs időm guglizni, mesélj erről az angol nevú emberről, akit Zsancival ennyire szerettek lécciiii

Ruz :) Imádom Bendit, de jó, hogy raktál fel képet róla megint!

Szrek :) Hát ecsémhúgom, téged aztán tényleg nagyon megrángat az élet msotanság! REndkivüli módon együtt tudok érezni, és kivánom a mielőbbi megoldást - internetesek meg :evil:

Andrásnak boldog hosszú életet, nővérkéjét és anyukáját csókoljuk szeretettel!
indianyo

Na csak most tudtam jönni írni.
Köszönöm a hsz-eket. Ezennel megállapítom, hogy a gyerekem normális, az anyám viszont nem az. :?

Ruz: hogy Bendi milyen helyes ilyen kis husisan is! Vagyis hogy volt, és most már tényleg sokkal karcsúbb. Mármint husis volt, helyesnek most is helyes. :D

Nagyon sok gratula és jókívánság az ifjú jövevénynek és a Dórának és az apukának és a tesónak!!!

Nagyon érdekes volt olvasni a többi témát is, de asszem ilyen "későn" (nekem már csörög a pizsi) nem reagálok. Különben sem értek hozzá. Az Ayres eszközök tetszenek, kb. ennyi. :)
És Tüncinek sem szimmetrikus hurkájú a két lábija. A Dévényes mondá is és valamit arról is magyarázott, hogy ez mit jelent, de nem értettem, vagy nem figyeltem. De én gondatlan anyaként nem viszem tornára Tüncit, mert nem volt nála nagy a gond. A lábbefelét pedig korrigálja a sín, amit már csak esténként hord. És már én is látom, hogy nagyon sokat javult. Ha jól értettem az ortopédust ma (ezek a szagemberek olyan érthetetlenül kommunikálnak :shock: ), akkor csak addig kell hordania, míg ki nem növi. Gondolom, utána jön valami korrekciós cipellő.
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
tinu

Ne haragudjatok, de ezt be kell másolnom :lol: :lol: :lol:

ALAPSZABÁLYOK, MELYEKET A FÉRFIAK SZERETNÉNEK, HA MINDEN NŐ TUDNA

Tanuld meg használni a vécéülőkét. Nagy lány vagy. Ha fel van hajtva, hajtsd le

Ne vágasd le a hajad. Soha. A hosszú haj mindig vonzóbb, mint a rövid haj.

Az egyik legfőbb ok, amiért a férfiak félnek megházasodni, az, hogy a feleségek mindig levágatják a hajukat, ráadásul akkor már nem olyan könnyű megszabadulni tőlük.

A születésnapok, Valentin-napok, évfordulók nem szent küldetések, jobb dolgunk is van, mint hogy már megint a Tökéletes Ajándékot keresgéljük.

Ha olyasmit kérdezel, amire nem vársz választ, számíts rá, hogy olyasmit válaszolunk, amit nem hallasz szívesen.

Néha nem rád gondolunk. Nem halsz bele.

Ne kérdezd meg, mire gondolunk éppen, ha nem akarsz a köldökpiszokról, a csoportszexrol vagy a legújabb tőzsdei árfolyamváltozásokról beszélgetni.

A bevásárlás nem szórakozás. Nem, később sem lesz kedvünk. Soha.

Ha megyünk valahova, abszolút mindegy, mit veszel fel. De tényleg.

A sírás zsarolás.

A volt barátod egy seggfej.

Ha akarsz valamit, mondd meg. A finom célzás nem elég. A kevésbé finom célzás sem elég. A teljesen nyilvánvaló célzás sem elég. Mondd meg, és kész!

Nem emlékszünk a dátumokra, ez van. A születésnapokat és az évfordulókat jól láthatóan jelöld be egy nagy naptáron. És többször figyelmeztess rájuk minket, ha közelednek.

Az "igen" és a "nem" a legtöbb kérdésre tökéletesen kielégítő válasz.

Csak akkor fordulj hozzánk a problémáddal, ha azt szeretnéd, hogy megoldjuk. Ha csak együttérzést vársz, arra ott vannak a barátnőid.

Ha egy fejfájás tizenhét hónapja tart, az már betegség. Menj orvoshoz.

Ne színleld. Még mindig jobban elviseljük, ha nem vagyunk elég jók, mint ha átvágnak minket.

Ha amit mondtunk kétféleképpen is értelmezhető, és az egyik értelmezéstől szomorú, vagy mérges leszel, a másik értelemben értettük.

Hagyjál minket nyugodtan bámulni. Úgy is megnézzük, a génjeinkben van.

Megkérhetsz minket valamire, VAGY megmondhatod, hogy hogyan csináljuk. Mindkettot nem. Ha annyira jól tudod, mit és hogyan kéne tenni, csináld meg magad.

Ha csak lehet, inkább a reklám alatt mondd el, amit akarsz.

A kapcsolatunk soha nem lesz újra olyan, mint az első kéthónapban. Törődj bele. És ne nyafogj folyton a barátnoidnek, mintha bizony az ő kapcsolatuk annyival jobb lenne.

A férfiak tizenhat színben látják a világot, mint a Windows alapbeállítása. A barack például egy gyümölcs, nem szín. Nem, fogalmunk sincs, mi az a bézs.

Ha viszket, meg kell vakarni. Meg is vakarjuk.

Nem vagyunk gondolatolvasók. Nem is leszünk soha. De az, hogy nem látunk a fejedbe, még nem bizonyítja, hogy nem is törődünk veled.

Ha megkérdezzük, hogy mi a baj, és te azt mondod, hogy semmi, akkor úgy fogjuk venni, hogy nincs semmi baj. Tudjuk ugyan, hogy hazudsz, de nem éri meg a fáradságot kiszedni belőled, hogy mi az igazság

Jóéjt!

Pussz: Pocak
pocakpacni

Pocak,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amit kiemeltél határozottan igaz nálunk, és az első mondat is. Sőt, annyira, h ez már vagy 10 éve műsoron van nálunk...nem is mesélem el, mivel "nyugatott" anno Levi. De bevált, amit mondott... :shock:

Marc,
priviben megirom az ottani álnevemet, bár nem gyakran irok oda... :lol: inkább olvasok, és te ált. az vagy, akivel egyet értek. Először az otthon szülős témánál vettem ezt észre... :wink:
zsancikant

Indi,
bár Verát kérdezted, és remélem több életrajzi infóval bir, mint én, de ezt a pasit többek között az ilyen munkái miatt szeretjük:

Kép
zsancikant

Sziasztok lányok!

Mindkét gyerek alszik, apjuk 10-kor jön. Hozom a fagyimat (pattogatott kukorica helyett) és vissssssszaolvasok kicsit. Ugye nincs ma semmilyen sorozat és lesz itt valaki?

KépKép
KépKép
lindicita

ez a mostani kedvencem:

Kép
zsancikant

Lindi,
született feleségek, ER és Grace klinika...csak ennyi :lol:
milyen volt a fotózás?
zsancikant

Ancsi, én 4-szer voltam a dokinál (60ezer), négyszer uh-on (9800x3+ 7000), és az utolsó hónapban 4-szer a szülésznőnél, az már nem tudom, mennyi volt.
Köszi a kedves fogadtatást! :oops:
Zsanci, várom a privit, mert megöl a kíváncsiság. :D
marcangoló

Csak engem zavar, hogy a Grace Klinika egy időben van a Született feleségekkel? 8)
marcangoló

Akkro úgy látom jó napot fogtam ki, minden sorozat ma van ...

Marcangoló! Engem csak azért zavar, mert így tuti nincs itt senki, nekünk meg nincs tv-nk.

Zsan!
Fotózás olyan volt, mint úgy általában a mindennapjaink. Hiába szépítkeztünk mindannyian (mert családit is csináltunk ... volna). Mire a 2 gyereket felöltöztettem, megpisiltettem, tisztába tettem én teljesen leizzadtam. Apjuk szintúgy. Grétinek hiába mondtam, hogy tegye el Bajni elől a filceket, a neonzöld mégis a kezébe keveredett, természetesen kupak nélkül, amit természetesen a szájába vett. remélem le tudják retusálni a képről.

Itthon Gréti olyan szépen mosolygott vezényszóra, ott a széken mikor kértem, csak lefele biggyesztette a száját és elfordult. A családi képen 88 variációt próbáltunk, hogy ráférjünk mind a 4-en a képre, mi Petivel már a földön is térdeltünk, Bajni közben megéhezett, úgyhogy átadtuk átmenetileg másnak a terepet és mi elhúztunk a JeansClub próbafülkéjébe szopizni. Visszatérve sem jött össze a dolog, mikor mind a 2 gyerek mosolygott, akkor a csaj a fényképezőgépet állítgatta, mire beállította mindenkinek elment a kedve az egésztől.

Ezután jött a java: képkiválogatás. Nem ment. Úgyhogy fizettünk 10.000.-ft-ot és megkaptuk cd-n az összes képet.

Nektek jól ment?
lindicita

Ancsi!
Ez a 15ezer nagyon durva :shock: Én is sokallottam már a 10-et is, de a pénznél még jobban a 2-3 órás várakozásokat. Bajninál meg azért fájt minden duplán, mert egyrészt nekem is akkoriban emelt, extra időket vártam úgy, hogy az egész család mindig ott volt, ráadásul mire bekerültem már rohantam, nem kérdeztemsemmit, volt hogy meg se visgált, csak ideadatta a beutalókat, ragaszkodott az ottani uh-hoz, de úgy voltam vele, hogy ez van, ha vele akarok szülni, bele kell kalkulálni az egészbe. Csakhogy végül nem vele szültem, pedig lehet vele másképp alakult volna.

Fibi!
Hasonló dolgok járnak nekem is nap mint nap a fejemben. Mennyivel egyszerűbb lenne 1 gyerekkel,sőt egyáltalán gyerek nélkül. és iylenkor úgy sajnálom a gyerekeimet, hogy eg yilyen idegbeteg anyát fogtak ki. De ahogy látom, napról napra könnyebb már. Valamelyik nap mondjuk én is sírva hívtam haza Petit, de pl a tegnapi napunk meg extra jó volt. És a mai délután is.
Csak azon parázok, hogy ha jönne egy harmadik bébi, abba tuti beleőrülnék. Úgyhogy május-június környékén azt hiszem elköltözöm itthonról. Már 3x ebben az időpontban csináltunk gyereket, többet nem kockáztatok. :)

Nuk!
Én is azt látom, hogy a zuraddal kellene egy jót beszélgetned. Persze nehéz lehet, hogy ő meg éjjel dolgozik.
Szerintem is lazíts kicsit, és ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha egy-egy torna kimarad. Én még ennyire sem lennék képes, amennyit te teszel. Nagyon ügyi vagy :)
lindicita

Sziasztok

Ma már kicsit +-abban és ettől hernyónak érzem magam, mert tegnap annyit panaszkodtam :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ma volt sok érdekes, éjjel beszámolok mindenről, most megyek sorozatozni!

nukada

Lindi,
köszi hogy leirtad, már azt hittem, egyedül vagyok ezzel. Én is öket sajnálom, hogy milyen lelki sérüléseket szednek miattam össze :cry: (ma már kinomban Ábelre is rákiabáltam, pedig szegénykémnek fehérlik a 2. foga helye, és szétrágja az öklét teljesen :( ) De amikor egyszerre sirnak, ill. a nagyobbik kezdi, hogy akkor öt is vegyem fel, meg elkezd hisztizni, direkt rosszalkodni, akkor robban az agyam. Zs szerint ez az érzés (hogy nem birok ketté szakadni) majd talán akkor enyhül, ha föiskolára mennek a srácok..... jo kilátások... én sem tudok elképzelni 3. gyereket, igy is gyengék az idegeim.

Hozzátok még jár bébiszittyo? Fotozás jo kis sztori :? :wink:
fibi

és persze nekünk is vannak jobb napjaink, és alapbol jo gyerekek meg édesek, de nagyon sokszor kiborul a bili, és szeretnék több idöt B-vel is tölteni, de akkor meg uszik a lakás, meg semmi másra nincs idö. lehet h a költözés is kikészit, tudtam, hogy nem lesz egyszerü 2 kicsivel, de hogy ennyire.....

és mire elalszik mindkettö, én is esek össze, és ma sem pakoltam szinte semmit. megyek is, elég volt belölem mára..... jo éjt!
fibi

Fibi! Az idegbetegséggel még úgy, ahogy megbírkózom, de szar dolog ez a lelkiismeretfurdalás, mert ahogy elmúlik az idegbaj, rögtön olyan kis dolognak tűnik az, amin felhúzom magam. És bánt, hogy esetleg megbántom valamelyik gyereket. De ezek meg olyan édesek, hogy nem tartogatják a sértődöttséget, ahogy elillan a bajuk, mert megszeretgetem őket, már mennek is a dolgukra, mintha mi sem történt volna.
(egyébként most pár napja jött meg először és ez lehetett a mostani idegbajom oka, legalábbis erre vezetem vissza, mert most már sokkal jobb a helyzet)

Bébiszittyó már rég nem jár. Ahogy a fősulin elkezdődött a vizsgaidőszak, ami kb június, onnantól kezdve nem jön a lány. De az a pár hónap pont jó és elég is volt, mert mire lett egy kis esti rendszer, már egyedül is elboldogultam velük.
Most annyi a könnyebbség, hogy jön takarítónő és rendeljük a kaját.
lindicita

Szóval:
Ma voltunk szomatográfián a Műegyetemen. Csináltak hőfényképet rólunk, nagyon izgalmas volt, Zolinak azt is megmondták, hogy 7-8 éve megrázta az áram és ettől lehet a hátfájása. Nekem persze egyből mondták a pajzsmirigyet... :roll: :roll: :roll: Kell most jódot innom, azt mondta a drnő, hogy 5-6hónap alatt tölti fel a szervezetet a jód, az után lehet fogyni. Addig nem is érdemes, mert jojózni fogok. És azt is megmondták, hogy a bal mellemben volt a "több" tej. Érdekes.
Csak bazisokat kellett várni, 9-kor indultunk és 3 után értünk haza, úgyhogy a Réka-mentes nap is összejött :roll: :roll: :roll: :wink:

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, jól esett minden. Ma volt ott egy rákos kisfiú és tényleg elgondolkodtam, hogy mennyire suttyó vagyok, hogy ilyen piszlicsáré dolog miatt verem a nyálam... Tényleg más már annak is örül, ha a gyereke felébred a következő reggel. Persze biztos, hogy lesz még sok - pillanatom, de igyekszem mindig a jövőbe tekinteni.
Szal tényleg köszi mindenkinek.

Zolival meg majd lejátszom a dolgot, nem akkora seggfej ám, csak néha és imádja a gyereket, csak nem tudja ezt az állapotot elfogadni...

nukada

Most azt is tök jól kezeltem, hogy míg Bajnit szoptattam Gréti kiszolgálta magát, előbányászta valahonnan a bilijét, belekakilt, majd beleöntötte annak tartalmát a wc-be. Csakhogy a wc-n rajta volt az ő ülésszűkítője, így a kaki egy része a wc-be ment, egy része ott figyelt a wc szűkítőn, a nagyja meg a földön volt a pisiben ...
lindicita

Dóráéknak nagy gratula!!

Curse :) Nagggyin édes Adél!! :D torta rulez :D és engem is érdekel a szüléssztorid! :wink:

Ancsi :) Gratula a kislánytesóhoz!! :D afp miatt nyugi! dokid tarifája :shock:

Leni :) Gyerekdokitok :roll: mienk azért kérdezget és megnézi a dedet, és rendszeresen járunk is "tanácsadásra".

Macs :) Füli altató éneke :lol: Egyedül hogy kenderzsuppozod Fülit?

Rylie :) Nagyi :evil: mi ütött belé, hogy most így "fúrni" kezdett? vagy eddig is ilyen volt? uh: de jóó, hogy láthattad a pocaklakód! :D :D

Szrek, Rylie :) Jól írtátok a biztos-ami-biztosról, megértem én teljesen, ezért is írtam, hogy ott motoz a kisördög bennem is, de majd igyekszem lenyomni :wink: :lol:

Ruz :) Bendi tényleg hogy megnyúlt! nagyon cuki! :D

Pocak :) :lol: :lol:

Zsan :) Ezek a képek :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Marcangoló :) Üdv itt! :D örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, tök jókat írsz :D

Fibi :) NEM vagy egyedül! :wink: nem Benned van a "hiba"!! a gyerkők maguknak akarnak, vagy legalábbis annyit, amennyi jut belőled, ez természetes. Csak most fáradtabb vagy és rengeteg a dolgod, kevesebb időd-energiád jut rájuk, ezt megérzik és persze ez nem tetszik nekik. Szóval talán tényleg nem lenne rossz, ha Bálintod Baján élvezkedne a rokonok körében, Te meg jobban tudnál a pakolásra figyelni, kicsit kevesebb lenne a feszkó... :? Mindenesetre sok ++++++++++++++++

Lindi :) májusi költözés :lol: férjednek mondtad már? :lol:

Kép
Kép
denizsa

Indi,
GL amerikai karikaturista, kitalált világa a "Far Side", igen sötét, beteg és abszurd humorral forgat ki mindennapi helyzeteket, vagy humorizál történelmi alakokon (Custert nagyon utálja...). Gyakran szerepeltet állatokat (tehén, kacsa, tyúk, rovarok, hüllők), viszont témái kifejezetten mindennapiak, nem politikai humor.
Nehéz leírni, látni kell. Vagy imádod, vagy gyűlölöd. Szerintem neked bejönne. Sajna neten szinte semmit nem fogsz megtalálni, mert vehemensen küzd a szerzőijog-sértés ellen, és vadászik minden online megjelenő rajzára (Zsána, jobb lesz vigyázni :lol: ) De nálam bármikor fellelheted, majd küldök neked példákat.
1980 és 1994 között jelent meg kb. 4400 rajza, majd elfáradt, és abbahagyta. Csak úgy :wink: ritka és tiszteletreméltó, hogy valaki abba tudja hagyni... 2003-ban aztán kiadták az egészet két kötetben, szép volt a kárcsonyom 8) :lol:
Én leborulva imádom :oops:
kisün

Marcangoló:
Ha nem bánnád, írnék pü-t fejlesztés ügyében, mert már nem látom a fától az erdőt (vagy az erdőtől az esőerdőt :lol: ).
Nem szeretném itt a többieket untatni a kérdéseimmel... :oops: :oops: :oops:

nukada

Marcangoló, a koraszülötteket is másképp tornáztatja, meg a súlyos fogyatékos kisgyereket is, kit-kit a problémája szerint, személyre szabottan. Mi jártunk 1:1-ben is, most pedig kis csoportba, ahol 3-4 hasonló problémájú kisgyerek tornázik együtt.
Végülis semmi tragikus :)
Kornél egyáltalán nem ellentmondást nem tűrő, csak én képviselem szarul az érdekeimet, de ez az életem egyik alapproblémája :oops: :P
itt a 2005-ös közhasznúsági jelentésük, ebből nagyon sok kiderül a biai korai fejlesztőről:
http://209.85.129.104/search?q=cache:Ak ... =clnk&cd=1

Ma du. voltunk Szdorkánál, ő régi topikoló, talán még emlékeztek rá többen. Nyitott egy webshopot, klassz angol rucikból ( www.ruhafalva.hu ), rendelni is lehet rajta keresztül Angliából, de személyesen is fel lehet őt keresni, és irtó klassz dolgokat turizni, állati jó áron :wink: :) Istinek szuper Next meg Marks&Spencer (farmer)gatyókat vettem 1000-1200 Ftért, Lilirózának hímzett kordbársony kötényruhácskát, Next szoknyát uennyiért, meg piros Dior kötényruhát kötött eprecskékkel, és minden csupa klassz angol márka, Next, George's, Adams, Mother Care, Marks&Spencer...
és Ancsi, Zuzi, kb 2 utcányira tőletek, és Neet, kb 10 percnyire tőletek! :D

votiv 8)
votiv

Lindi,
jaja, nagyon jol leirtad: ugyanez nálam is, a legrosszabb hogy bántom öket, és marad a lelkifuri. ök meg ki tudja, mit élnek át közben... mondjuk én is igyekszem mindig megszeretgetni öket utána, meg B-vel szerencsére meg lehet beszélni már mindent. partner a dolgokban :)
ha végre tulleszünk a költözésen, sztem nekünk is a takaritonö lesz a megoldás. (kaját jo ideje rendeljük mi is)
köszi hogy itt voltál, és megbeszéltük, kicsit könnyebb most :)
puszi
fibi

Fibi,
mindenki ámokfut néha, nyugi!!! Ettől a gyerekek sem lesznek lelkisérültek, és te sem leszel rossz anya, csak normális :wink:

Macs,
megyek, hallgatom... tényleg, ha nem ismered Gary Larsont, sürgősen ismerkedj vele, nagyon neked való :wink:
kisün

Nuk :) Örülök, hogy kicsit jobb! azért küldök még ++++++++++++, jól jön az :wink:
denizsa

Deni,
Neked is köszi :D igazad van!!

tényleg megyek...
fibi

Macs,
tecc 8) A-ha-t kedveltem ifjú tinikoromban, ez nagyrészt elmúlt, de néha még most is bekúszik :oops: tudod, széleskörű zenei érdeklődés :lol: Viszont ez egy jó remake, sokkal jobb, mint az eredeti! 8)
kisün

Nuk,
jó, hogy már jobban!!! :lol:
kisün

Zsanci, Vera Hálás köszönet az intellektuális élményért!

ZSanci :) az ajtós kép besz@rás :lol:

Tényleg, nekem ezek úgy hiányoznak - jól elsztorizgatni valami könyvön vagy filmen

Bár másfél évesemmel remekül lehet a minden szárnyas állat madár, tehát a lepke is, sőt aminek csőre van, az is, tehát a Kisvakond is - témát boncolgatni, de még nincs véleménye a mágikus realizmusról :lol:
indianyo

DEC 17. hétfő Állatkerti Játszózoo! írjátok fel a naptárba :wink:

Neet, kb 6 éve nem néztem a BK-t, de ma láttam belőle egy részt és eszembe jutott, hogy a Soma nevezetű gengszter arc 4 napja a szomszéd asztalnál kajált a családjával az ikejában :lol: 2 szép kisgyereke volt, és ahogy hallottam, egy nagyobb az óviban. Tökre megbámultam, mert elég férfias pasi :lol: szegény, biztos azt hihette, azért bámulom, mert felismertem :lol:

Fibi, Deni, Lindi, én olyan szemérmetlen vagyok, hogy szemernyi lelkifurdalásom sincs a gyerekeimmel szemben :? (ami volt, azt a Hellinger családállításon kibeszéltem magamból) viszont egy rakás önsajnálatot érzek (és azt is csak Istók miatt :oops:), mert totál ki tud idegelni :twisted:
és k. nehéz nem látványosan rajongva imádni a lányomat - aki annyira tökéletes remekmű, szelíd, csupaszív, érzékeny, elbájoló, huncut kis tündér, és minden perc vele jutalomjáték -, csakhogy ez ne fájjon a fiamnak... :(

votiv 8)
votiv

Ezek a legjobb pillanatok:
Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Votiv:) Tegnapi zárórában (M2) Vámos Miklós és Carla GAlli beszélt a Hellinger-féléről, kár, hogy elaludtam rajta a felénél - talán vissza lehet nézni a videotárban
indianyo

Banyek Vera,
miután felraktam ezt a pár képet, leesett, h mekkora suttyó vagyok, és hát ezért nem is raktam fel többet...(azaz olvastam egy levelet, amit egy honlapnak irtak, és levetették a képeket. Én hogy tudom ezeket levenni????) szerzői jogok...
úgyhogy lehet, h hamarosan jön, és a fejemre koppint. Mire számithatok???? :roll: :roll: :roll: :roll:

anyai-lelkiismeret furdalás rulez!
és van, köszi... :lol:
zsancikant

Zsan,
dehogy jön és koppint :lol: :lol: De ha jön, akkor megmondod neki, hogy én vagyok te, és végre találkozhatok vele 8)
kisün

Ha tényleg komolyan gondolod, sztem Apa le tudja szedni a képeket :wink:
kisün

Vot :) Akkor nekem is ideje vmi terápiára/cs.állításra vagy vmi hasonlóra járnom :lol:
Bennem néha olyan kettős érzések dúlnak: egyrészt annnnyira imádom a srácokat és olyan boldog vagyok, hogy itt vannak és velük lehetek, de néha tökre kikészülök és akkor jön a lelkifuri... próbálok pozitívan hozzáállni, de azon gondolkodom, miért is van az, hogy nem tudok minden pillanatnak (még a nehezeknek is) örülni, amikor ilyen jó dolgom van... na már megint kezdek zagyvulni, este van :lol:
denizsa

Amikor Dominó a frissen elkészült nagy köcsög tejeskávémat beboritja a számitógépbe, ügyelve arra, hogy mindenhová jusson belőle, a gyapjúfonalas szatyortól a kanyar drága gyermekgondozásinevelési alapkönyvig - na olyankor én artikulátlanul tudok üvölteni egy nagyot, utána még földhöz is kell vágnom valamit. Ded meg csak azt hajtogatja: aaah aaah aaah teljesen megrökönyödve a csorgó kávétől, pont még az én orditásom hiányzik hozzá szegénynek :( Szerencsére azonnal tudok bocsánatot kérni és ő meg is bocsájt mindig.
indianyo

Lindi :) Jaaaj, de édesek!!! :D :D kép jöhet szemből is! :wink:
denizsa

Indi :) Igen, bocsánatkérés sztem is fontos! én úgy vagyok ezzel, hogy ez a legkevesebb, miután kiabáltam :oops: és akkor a legszívszorítóbb, amikor a gyerek vigasztal engem... :roll:
denizsa

Lindi,
szépek vagytok!!!! :lol:

Deni,
ha állandóan örülnél minden pillanatnak, akkor egy ponton az életedben mosolyogva ölnéd halomra a családod... de komolyan, szerintem annyira normális az állapot, amit leírsz! Néha nem lehet örülni, és néha kell másra vágyni, jó ez így, ha az idő nagy részében azért jól érzed magad a bőrödben és a családodban :wink: :lol:

Ordítozni én is szoktam, nagyon szégyellem is magam miatta, mert ez nem egy kiáltás szokott lenni... de legalább D+M anyukáját szídhatom :wink: :roll:
kisün

Indi, Deni,
igen, bocsánatot én is mindig kérek :oops:

Indi,
és ez a pasi egyszerűen egy zseni 8) majd illegálisan küldök át neked példákat :wink:
kisün

nevtanos ismerősöm szerint a szülő (ebben a korban) ne kérjen bocsánatot, az nem tesz jót a nevelésnek... a szülő akkor is maradjon szülő, ha hülye. :lol:
ettől függetlenül én is néha bocsánatot kérek, de akkor mindig hozzágondolom, hogy nesze nekem, ennyire vagyok következetes, megérdemlem a sorsom :twisted:
kezdetben én is a partneri nevelés híve voltam, de 1. nem megy 2. nem is biztos, hogy Istinek jó. Vszínű az ilyen típusú gyereknek jobbak az erős korlátok, meg a meleg-korlátozó szülők... :roll: (én alapból meleg-megengedő kombináció volnék)

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?