Kislányom õsszel lesz 3 éves és még nem használunk párnát alváshoz. Nem tudom, hogy lehet-e illetve szükséges-e párnával aludni (erre fõleg orthopédiai szempontból gondolok). Tudom, hogy a lapos az egészséges, nem is szeretnék mást adni, de nem tudom kell-e?
Várom válaszotokat, ha van köztetek orvos, az õ véleménye különösen érdekelne.
Szija Judit! Nem vagyok orvos, csak anyuka. Látom, hogy fél éve kérdezted, de csak mostanában olvastam.
A fiamnak (másfél éves) pár hónapja oda kellett adnom a kispárnáját, mivel nagyon megszerette, és alváshoz is kifejezetten kérte. Nemrég voltunk a dokinéninél, megkérdeztem hát mi a véleménye a párnáról. Aszonta azokat a bizonyos lapos babapárnákat nyugodtan adhatom neki, olyan lapos, hogy nem okoz semmilyen orvosi problémát. Az Õ szavaival élve: csak "komfort-fokozó" hatása van. Engem megnyugtatott. Mikoo
Kedves Judit&Mikoo! Jo, hogy olvastam, miket irtatok a parnarol, épp a napokban beszélgettem erröl a védönövel, mivel engem is foglalkoztatott a téma. ö mondta, 1 éves kor utan lehet mar parnat adni, ha igényli a kicsi.....
Sziasztok! Judit! Nekem azt mondtak altalanos szabalykent, hogy, ha a gyerek keri, akkor adjunk neki parnat. En is olyan okbol, mint Pocok, adtam Aaronnak parnat, talan masfel eves kora körül. De olyan lapos, hogy szinte nem is parna. De szereti ö is nagyon. Kryss
Pocok,Kryss! Az én fiam is mindig a feje ala gyür vmi plüssallatot,mielött a délutani szunyat elkezdené. Akar a jarokaban, akar a szönyegen...Ezért is beszéltem erröl a védönövel. De mivel a fiam még nincs 1 éves, éjszakara nem kap parnat. Puszik.
Kukacz! Akkor "szegeny " gyerek gyürhet tovabbra is a feje ala valamit! De szerintem, nem tema, eszrevetted, megoldja ö, nem kell neki "holmi" parna... Kryss
Sziasztok! Trixikém is 1 éves kora előtt valamivel kapott bébipárnát. Lapos, puha, nem tud megfulladni benne. Imádja, szinte párnamániás. Ha a kocsiba megyünk valahová és tudom, hogy útközben fog aludni, vinni szoktam magunkkal, azon alszik a hátsó ülésen velem.
Kedves Kryss, Kösz, ennek ellenére jol van. Gondoltam, érdekelhet valakit a téma rajtam kivül. Mas: nekem miért nem sikerülnek azok a vigyorgo, vagy szomoru izék, csak topiknyitaskor???Te hogyan illesztetted be öket a szövegbe???Elöre is kösz a valaszt!!!
Ari lehet a foto!!! Nem tennéd fel??? A törülközös buli nem rossz, lehet, hogy én fogom kiprobalni. En (nem a megfulladastol félve...)parna nélkül alszom, de a mini-parnak is idegesitenek, tul puhak. Kiprobalom a törülkét!!!
En is mindenhova parnakat rakok a lakasban, ha a fiam esik legalabb azokra essen. Mert most, hogy kezd 1 picit jarni, rengeteget esik. Föleg a parnak mellé...