A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Na akkor most

Kép
melanieblue

Sziasztok Lányok!

Üdvözlet az újaknak! Nem fogjátok megbánni hogy átnéztetek ide, mert nagyon pörgős kis topic ez!!!!! :lol:

Én holnap megyek AFP-re, még nem érzem a picit, és kb. 2 kg-nál tartok (majd holnap kiderül). A hasam jó nagy már, és én már a 12. héttől kismama nacit hordok.
Kíváncsi leszek holnap mit mér a védőnő: vérnyomás, súly, mert mindig más, mint otthon :shock: !

KépKép
kisfruzsi

Mary, jó sok gyerek van nálatok. Szerintem ez előny lehet, hogy legalább látásból van valami tapasztalatod. Én egy picit tartok attól, hogy nálunk teljesen az első, de remélem belejövök. Baráti körben van egy-két baba, ők már fölajánlották a tapasztalataikat.

Nagymamámnak (csak az egyik él már) három unokája van, én vagyok a legfiatalabb, s nálunk lesz először baba. Várja már nagyon. Most úgy tűnik, az egyik unokatestvéremék is kedvet kaptak tőlünk, próbálkoznak.

Jezsek, én is üdvözöllek! Van itt egy pár májusi is ám, csak talán kevésbé nyüzsgünk, mint akik áprilisban szülnek. Én május 18-ra várom, 29-én megyek afp-re. Remélem a legjobbakat.
Vendég

Nálunk sok az unoka és dédunoka is akad bőven. Viszon a férjem családjában az első unoka és dédunoka lesz! NAgyon várja már mindenki. Kicsit tartok is tőle, hogy az első unoka lesz :? . Biztos nagyon kényeztetnék majd! Ha hagyjuk! :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Nov. 17-24 között megyek majd az AFP-re. Doktorbácsink úgy számolta, hogy akkor kell.
Én nem érzem a picit még, vagyis azt sem tudom, mit kéne érezni, de figyelek biztos, ami biztos. :roll:
Kb. 4 kilót híztam eddig, ami a mi védőnőnknél kb. 3 lehet. mondjuk 12.hétre 60dkg-t híztam szerinte... 4 hét alatt. :shock:
Lassan nekem sem ártana beszerezni pár kismama nacit... tippet tud adni vki, hol lenne érdemes körülnézni Pesten?

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Védőnő dologhoz: nálam most volt kinn hétfőn, de csak fölírta a leleteket, elmondta a soron következő vizsgálatokat (megbeszéltük, hogy figyeljek a beutalókra, mert így egy kicsit káosz van, hogy nem a "területileg illetékes" nőgyógyászhoz járok), megnézte a leendő gyerekszobát (illetve a helyét), és nagyjából ennyi. Semmi mérés nem volt, legközelebb talán 2 hónap múlva találkozunk, vagy ha gondom van, fölhívhatom. Ti mentek minden hónapban a védőnőhöz is?
Vendég

Én legelőször 8 hetesen voltam. pont hónap végére jött ki, tehát minden hónap végén sétálgatok egy picikét a védőnőhöz, meg a levegő sem árt.

Ja és 10 perce szakad a hó nálunk Tatabányán. :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Én igen, mert én az SZTK-s nőgyógyászhoz járok és szerencsére minden csütörtökön 8-10-ig a védőnő is ott van, amikor a doktornőm rendel. Szóval igen.

KépKép
kisfruzsi

Fmarian,

Látom Tatabányai vagy, ott is fogsz szülni?
Én Révkomáromból vagyok.

KépKép
kisfruzsi

virág 5!

Nálunk a védőnők és a doki összedolgoznak egymással....A védőnő rendel vissza a dokihoz is.
Egy helyen van a védőnő és a doki, egymás melletti helyigségben...ajtó választja el...
Először bemegyek a védőnőhöz. Ha van lelet beírja, vérnyomás, súly mérés ennyi. Aztán kimegyek. Következő körben a dokihoz kell bemenni. ott megvizsgál, (minden második alkalommal vizsgál) aztán uh. (az uh kb egy két perc ) lehet, hogy később több lesz. Kép nincs , mert a kórháznak nincs rá pénze... :(
Minden hónap első hétfőn kell visszamennem. Nálunk így megy mindig!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Fruzsi,

Nem, Pestre járok fel. Bajcsyban fogok szülni. Te?

Mariann
Kép

Kép
fmarian

FMarian!

Tbányán esik a hó??? :shock: :shock: :shock:
Kisbérre is ellátogat????
Nálunk most eső esik....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Milyen érdekes! Mi születésemtől fogva (1-2 költözést leszámítva) Kőbányán laktunk egészen augusztusig! Azóta pedig Révkomáromba.
Én a Szőnyi kórházba megyek szülni. Ki az orvosod? Hátha ismerem, mert sokáig én is oda tartoztam.

KépKép
kisfruzsi

Na...itt már épphogy csak szállingózik. Kár volt ennyire örülni neki... :(
Pedig szép lett volna hulló hópelyhek közt hazasétálni.

Ollem, nemtudom... mostanában bármi előfordulhat. :shock:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Knerczer László...
A poén, hogy anno én is a Bajcsyban születtem. :D

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Jezsek, üdv itt :wink:

Virág, én eddig kétszer voltam védőnőnél, azt mondta legközelebb majd ő hív m ert ki kell jönnie aztán akkor megbeszéljük mikor megyek legközelebb.

Én meg hétfőn megyek AFP-re, lehet hogy a dokihoz időpontot meg hamarabbra kérek mint dec eleje, mert kicsit aggódom hogy minden OK-e, mindegy, ezt majd hétfőig meglátom. Meg szeretném a 18. hetes UH-t összevonni a 4D-vel amit amúgy is akarunk csináltatni, a rendelőben ahová járok tudom hogy van 4D csak nem tudom hogy a dokim csinálja-e...

Kép Kép
szõlõ

[quote="fmarian"]N írta:fmariana...itt már épphogy csak szállingózik. Kár volt ennyire örülni neki... :(
Pedig szép lett volna hulló hópelyhek közt hazasétálni.

Ollem, nemtudom... mostanában bármi előfordulhat. :shock:

Nálunk meg semmi nem esik és gusztustalan szürke minden kint.... Nem komondottan szeretem a novembert.

Kép Kép
szõlõ

Kisfruzsi!
Lehet, hogy Szőnyben találkozunk a kórházban??? Nincs sok idő közöttünk!!!
Még úgy van, hogy én is ott fogok szűlni...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hát őt nem ismerem... :oops:
Mi is szeretnénk 4D-rs menni, de még várunk vele szerintem a 24-26. hétig.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!
Igen pörgősek lettünk. Fél nap alatt másfél oldalt írtunk össze. Elég mindig visszaolvasni, kivel mi történt e kis idő alatt. De ez benne a jó.
Végre feltöltöttem a pocis képeket.
Kép Kép Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Virág5!

Nekünk majdnem egyidős a babánk :D

Én nem járok minden hónapban a védőnőhöz, igaz ami igaz, nem is igazán szimpatikus, nagyon fiatal lány, ami éppen nem baj, jómagam is 26 éves vagyok, csakhát szegénykém nem éppen mondható tapasztaltnak, kb. ugyanazokat a dolgokat mondja el, amiket én is el tudok könyvekből olvasni, szóval nem egy gyakorlatias sajnos :cry:
melanieblue

NAgyon szép kis poci!

KépKép
kisfruzsi

Hú, úgy tűnik még gyakorolnom kell ezt a fórumozást :) nem akartam végig nagy betűt :oops:
melanieblue

Zsuzsa, szép a pocid :)

Melanieblue, megértelek, nekem sem lenne szerintem bizalmam egy közel velem egyidős védőnőhöz, mondjuk ha van gyereke az más, akkor legalább a saját tapasztalatait el tudja mondani.

Kép Kép
szõlõ

Oh, jó reggelt lányok! Ez aztán a szép kis reggeli termés .. nah, így jár aki későn kel (olvashat vissza oldalakat :lol:)
Üdv. az újaknak :D ;)

Csak átfutottam a témákat ..

Nálunk is az a szitu, hogy nekem még él nagyszülő, páromnak meg már nagyon régen nem. Ő jóval idősebb nálam, úgyhogy ez logikus is így .. én apum meg olyan jól néz ki 50 évesen (testépítés a hobbyja :lol:) hogy ha tologatja majd a babát, simán sajátjának nézhetik :lol:
De mindkét szülő-pár nagyon várja a picit :D :D

Valaki kérdezte a kismama nacit - én varrattam Elenornál ;) és meg vagyok vele elégedve! Csinosak nagyon, és az ár is korrekt szerintem!

Nekem sok barátnőmnek van babája, úgyhogy én gyakoroltam többször több helyen az utóbbi időben - mégis az egészséges félsz és izgalom itt van bennem .. hiszen szoptatni még nem szoptattam soha ;) :lol: talán ez a legnagyobb kérdőjel a fejemben .. :)

Szerdán kell mennem UH-ra, már bejelentkeztünk a du.-i rendelésre, amikor videora veszik, és bejöhetnek apucik is. Az én párom egyetlen UH-t sem hajlandó kihagyni, hozzá és a próbáihoz kell igazítanom minden orvosi vizsgálatot :lol: :D

Most nézem, 19 hetesek vagyunk :D :D
Ez a szerencseszámunk - mert mindketten 01.19-én születtünk! :D :D

Kép
szösszenet

Sziasztok lanyok!

CSak nalunk ennyire termekeny a csalad.

Anyosomeknak mar van 6 unokajuk Kisteso lesz a 7.

Van meg egy nagymama es egy nagypapa is, nekik meg kisteso lesz a 9. dedunoka.

Szoval nagy a csalad!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nalunk a szuk csaladi osszejovetel 21 fo.

Szoval ha van valami alkalom min. ennyi emberre kell fozni. :shock:

Magi
Vendég

Nálunk idősebbek a védőnők....de semmi extra, vérnyomás, súlymérésen kívűl semmi....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hű Magika!
Sokan vagytok!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Ha mi szűk családi körben összejönnénk, ami nem szokott megesni, mert apukámék Szentendrén, nővéremék Szigetszentmiklóson laknak, és még karácsonykor sem szoktunk találkozni.... :cry:
Szóval 18 főt számoltam nekünk!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]N írta:ollemálunk idősebbek a védőnők....de semmi extra, vérnyomás, súlymérésen kívűl semmi....

Csatlakozom az előttem szólóhoz! :)

szösszenet,

Én kérdeztem. köszi. majd azért ráqqcs a neten is, hátha van máshol is.

Jajjj...most jut eszembe. hogy lehet csak szépen kéne mosolyognom nővérkémre, és vmi jó minőségű anyaggal meglátogatni... :lol: ugyanis varrónő. :roll: :oops: ezt elfelejtettem egy pillanatra. Apropó felejtés... csak én vagyok ilyen butus, hogy elfelejtek dolgokat, vagy mostanában veletek is előfordul? :D

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Húha. Akkor nkem kimondottan kicsi a családom azt hiszem. Mondjuk mi "unokák" négyen nagyon egyidősek vagyunk, úgyhogy most így éven belül volt 3 esküvő, várható hogy szép sorban jönnek a babák is :wink:

Kép Kép
szõlõ

Jó lett volna, ha nem jövő hét szerdán, hanem ma mentünk volna UH-ra, akkor kiderült volna, hogy ma névnapozunk vagy nem :D :D
Ugyanis ha kislányom lesz, ma van a névnapja :lol:

Kép
szösszenet

Szösszenet!

Alíz???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]A írta:ollemlíz???

Bizonyám :D :D :oops:

Kép
szösszenet

Sziasztok mamik!
én is csatlakoznék, most várom a második kiscsókát, az első három múlt, fiú és látszik rajta
Szőlő! Én is Máv kórház, én is május 1 (vagy április 26, vagy május 08, attól függően, hogy kinek hiszek)
kinél fogsz szülni?
rozsomak

Nagyon szép név: Alíz!!! :D :D :D :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hű hogy mennyi új csatlakozik hozzánk! :shock:
Rozsomak!
Üdv.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szép neve lesz, ha kislány lesz. :) :wink:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Nalunk a ferjem csaladja nagy.

Harman testverek es van meg 4 unokatestver.
A sogoromnak 3 gyerekuk van, Sogornomeknel meg 2 van.
Unokatestvereknel meg 2+1
Nekunk meg ugye Zoli.

Nalunk a szulok es a testverek gyerekestul + nagymama es papa vagyunk 21 fo.
Mi eleg sokat ulunk ossze. Foleg nyaron mert akkor jol elferunk a kertben.

Magi
Vendég

[quote="rozsomak"]S írta:rozsomakziasztok mamik!
én is csatlakoznék, most várom a második kiscsókát, az első három múlt, fiú és látszik rajta
Szőlő! Én is Máv kórház, én is május 1 (vagy április 26, vagy május 08, attól függően, hogy kinek hiszek)
kinél fogsz szülni?

Kisfalvinál. Te?

Kép Kép
szõlõ

[quote="magika"]N írta:magikaalunk a szulok es a testverek gyerekestul + nagymama es papa vagyunk 21 fo.
Mi eleg sokat ulunk ossze. Foleg nyaron mert akkor jol elferunk a kertben.

Jó lehet a nagy családi party a kertben .. mi nagyon kevesen vagyunk .. le sem írom .. :lol:
Bár a főzés miatt nem irigyellek ..
Mondjuk ha jó az idő, és kint vagytok, akkor a kerti sütögetésnél nincs jobb .. azt imádom!
Mi a telkünkön szoktunk összegyűlni ilyesmire, mert sajnos nem kertes házban lakunk .. lakásunk van. Itt max. a játszótérre mehetnék le szalonnát sütni a ház elé :lol: :lol:

Köszi a név-bókot - mi imádjuk ezt a nevet.
Mindjárt hozok egy áprilisi táblát, mert rég láttuk hogy állunk :D

Kép
szösszenet

[quote="rozsomak"]S írta:rozsomakziasztok mamik!
kinél fogsz szülni?

Szió!
Üdv. itt!
Milyen dátumra vagy kiírva?
Van áprilisi meg májusi táblánk :)
Ha az áprilisiba, akkor nekem - Ha a májusiba, akkor Csöppkének kell privit írni, és berak :) ;)

Kép
szösszenet

Szösszenet, gondoltam is pont rád ma mikor láttam hogy Alíz nap van.

Én meg ma csak 1-ig dolgozom, dejónekem :D

Kép Kép
szõlõ

Én meg délben indulok haza, szóval még kicsit kukkolok, aztán lépek is. Lehet este vagy délután leszek még. Attól függ, hogy a netünk működik-e otthon... tegnap este óta sajna meg sem nyekkent. :?
További szép napot kismamák!

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Tidrenczelnél
akkor nem kell verekedni az orvosért...

kismama nadrág - 2in1 boltjait (Lövőház u., Teréz krt. 33.) nézzétek meg, november 30 - dec. 1 között 20% leértékelés lesz, meg van outlet-jük a Lövőház utcában, ott 70%
rozsomak

[quote="fmarian"] írta:fmariann meg délben indulok haza, szóval még kicsit kukkolok, aztán lépek is. Lehet este vagy délután leszek még. Attól függ, hogy a netünk működik-e otthon... tegnap este óta sajna meg sem nyekkent. :?
További szép napot kismamák!

Csak upc-tek van....? Régen annyit szenvedtem velük, mindig betelefonáltam majd közölték hogy 72 órán belül kötelesek a hibát kijavítani. Köszi... Bocs az off-ért.

Kép Kép
szõlõ

[quote="rozsomak"]T írta:rozsomakidrenczelnél

kismama nadrág - 2in1 boltjait (Lövőház u., Teréz krt. 33.) nézzétek meg, november 30 - dec. 1 között 20% leértékelés lesz, meg van outlet-jük a Lövőház utcában, ott 70%

A 2 in 1 nekem iszonyú drága, még 20% leértékeléssel is... :?

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Tényleg jól belendültetek, jó sokat kellett visszaolvasnom! :D

Nálunk első unoka, első dédunoka. Lesz 3 Dédimamija, és 2 Dédipapija Csipetkének. De nem leszünk nagyon elkényeztetve, hisz most költöztünk Németországba...

Szőlő: igazad van, a "név kötelez"!! :D:D:D nem találtam még kismami boltot, de ma délután megyünk körülnézni.

Védőnő: az enyém nem volt fiatal, éppen ezért teljesen hiányzott belőle a lelkesedés, semmi fontos dolgot nem mondott, csak amire rákérdeztem, hogy "ugye ez így van?". Azt se mondta meg, hogy ELŐRE be kell fizetni a csekket, ha az UH-ról képet-videót akarok... :( Egy volt osztálytársam szerencsére védőnő lett, úgyhogy ő az én saját bejáratú netes-védőnőm. :) Bár nincs gyereke, és elég fiatal, én mégis megbízok benne. Bár, gondolom azért is, mert ismerem régóta, és nem fiatalabb nálam... (:D 1 nappal idősebb...:D:D:D)

ercsi_3

Mindjárt indulok is... igen az van. Érdekes, mert eddig nem volt sok gond velük... pedig már egy éve be van kötve.
Nah, ha leszek azt úgyis látjátok.

Még 1x szép napot! És jó étvágyat! :D

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Ercsi, Csipetke hogy viselte a költözést? :)

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"] írta:szőlő
[quote="rozsomak"]T írta:rozsomakidrenczelnél

A 2 in 1 nekem iszonyú drága, még 20% leértékeléssel is... :?

Igen .. nekem is :?
Pedig szép kis kosztümjeik vannak ..
Mondjuk a gatyáktól nem vagyok hanyatt esve (mert varrónő csinál különbet). Meg a felsők is inkább a közép-korosztálynak vannak .. igazán fiatalosat, csinit nem láttam .. :?
Maradok a vadászatnál .. ha látok bárhol bármilyen boltban tunikát, berontok, és anyagától - nyúlékonyságától függően megveszem :D :D És persze fele annyiért, mintha mindezt kismama boltban tenném.
Pl. Takkoban vannak jó cuccok .. nem tudom ismeri-e bárki is :D

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?