Doo, ha nem küldesz brutál méretű és abból is tengernyi képet, akkor
kriemhild@freemail.hu. De ha elbírja a postafiókom, akkor nagyon kíváncsi vagyok!!!
Igen, nálunk az a kérdés, hogy 'hol a cumija' pedig tudják, hogy nem cumizik. És én sem értemmit csinál mindenki ekkora frászt abból, hogy üvölt a gyerekem, hát aztán, majd abbahagyja, utál öltözni és kész, de szegény még nem olyan civilizált, hogy tudná, hogy nem illik hangoskodni. Kb néha olyan érzésem támad, mintha szégyellni kéne magam. Mintha valami szégyelnivaló dolog lenne, hogy sír. És engem alapból nem idegesít, de amikor felhúznak, akkor nagyon idegesít már engem is, hogy sír és már attól csomóban a gyomrom, hogy most, most, most fognak szólni....
Doo, pár jó tanács, ahogy én szoktam:
Én kb hetente 2-3x csinálok valami papit neki (bár most utóbbi időben lusti voltam), mindig van benne krumpli, kb ugyanyannyi,mint a másik zöldség (de ez mondjuk pl spenótra nem igaz...) hát nem tom úgy érzésre. Gondolomm ár te is adsz húst, mivel idősebbek vagytok mint mi. Csinálok egy frankó jó zöldséges pulykanyak-pipiszív ilyesmi húslevest. Kivszek sok répát belöle, két-három közepes-nagyobb krumplit is belefőzök, azt is kiveszem, akár brokkolit is belefőzök (vigyázz a jó mimikrijű hernyókra!!!!), ezeket kiveszem egy tálba, ehhez kb két pulykanyakat hozzákopasztok (csontról husit lefejt) és akkor húsleveslé, a kellő állag eléréséhez. Plusz kevés (kb 1 dl-löttyintésnyi) olajat szoktam beleönteni, nekik több zsiradék kell mint nekünk, illetve olaj a kis agyuk fejődéséhez pl. Na és vettem 2dl.es műanyagpoharakat (de 3dl-es jobb lett volna, mert a 2es az csurigtöltve 2) és azokba töltöm bele. Igy kb 6-8 adag születik. Aznapit megeszi, másnapit hűtőbe, többit mélybe. Ha 3 félét csinálsz, az elég változatos és 2 hétig tuti levan a gond. (Mindig 2 naponként főzöl.) Na és alényeg, én ism egjártam a mélyhűtött-felolvasztottal, de egyzser véletlen sokáig bentmaradt a mikróban a cucc és bugyogásig forrt és akkor ugyanolyan krémes lett, mintmikor csináltam. Ez a titka.
Szóval kiveszed az aznapit, rárakod kicsit a radiátorra (elválik a pohár falától) belepottyantod egy bögrébe és mikró olvasztó vagy egyenest maxon pár perc, megkever pár perc, megkever bugyogásig forr. Aztán persze hűteni kell, de sztem ez még mindig jobb, mint minden nap pancsolni. Nekem alvás után eszik, úgyhogy mikor leraktam aludni, előkészítema kajáját, mire felébred kihűl. De már olyan hideg van kint, hogy az ablakban pillanatok alatt hideg.
A másik receptem a grillcsirke+krumpli+sütőtök. Imádja. Ebbe is megy az olaj, mert a pipimelle nagyn sovány. Volt egy cékla-sültpipi-krumpli-kis sülthagyma-körte, borzalmas volt még a szaga is de imádta, falta. Szóval próba cseresznye. A spenót-krumpli-pulykamell-olaj nem jött be, meg a brokkoli sem (inkább répa) de hát ez van. Néha meg adok boltit (pl borsót, gesztenyét) egyzserűbb, mint házilag.
Na ezt jó bő lére eresztettem, de én szeretem ha a számba rágják a cuccot.
Horilda, az előbbieket neked is szántam!! TI most kezdetek, még nincs husika. Ebben az időben a gyümiket+répát+sütőtököt váltogattam krumplival. Körtéből a császárkörte vagy vilmoskörte vagy melyik a finom, puhát vegyél, ha kicsit keményebb, picit főzd meg. Akár főzd a krumplival együtt. Nekem simán nem ette a krumplit, ezért előbb adtam a natúr gyümiket, utána kevertem krumplival (hogy ugye tudjam, ha kicsapja vmi mi volt az). A körte volt a favorit, de a szőlőért is megveszett (állítólag akkorm ég tilos lett volna (4 hó), de semmi baja nem lett, és imádta).
Pici, naggyon, naggyon tündéri ez a kislány!!! Tessék több képet föltenni! Kötelező!!
Ági, Damján féléves adatai: 69 cm, 8100g, fej 45cm, mellkas47 cm. Szóval az arányok elég jónak tűnnek. (Az én fiam egy kicsit óriás...ahhoz képest, hogy asszem az egyik legkisebb bébike volt....

)
Igy van a laktóz az a tejcukor. A tejfehérje más. Az a tehéntejben kazein névre hallgat. Megmondom őszintén az anyatej fehérjéje foggalmam sincs mi nevű, a tejcukor viszont az anyatejben is ugyanaz a laktóz. De utánanézek majd....
Bocs a regényért, Gyps, a passzív....