A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Gabi, Gyps ezer bocsánat!
Nem tudom hogy csináltam, de most vettem észre, hogy jópár hozzászólást átugrottam :oops: :oops: :oops:
Kösz a tanácsokat, legközelebb jobban figyelek :)
Gabi a tejpép nekem olyan uzsonnaszerű, kifejezettem éjszakára kell valami.
Gyps, milyen az a refluxos baba?

Fogtémában mi is áttörés előtt állunk. Érdekes ugyan, hogy 3 hete voltunk orvosnál mert Milu köhögött, és a doktor bácsi azt mondta, hogy csak a foga miatt köhög (a torkába csurog a nyála), mert ő érzi hogy áttört már az első fog!
Képzeljétek, azóta sincs egy darab fogacsak sem! én nem tudom mit érzett, de elég érdekes a helyzet :)

Ági, ez a fogkefe a fogatlanoknak is jó? Ez az ugye, amin körben szilikon tüske szerű kinövések vannak?

Csilla
Vendég

Kriemhild, nekem is hig lesz a vegere a tejpep, hogy itattad meg vele? Cumisuvegbol? Hallottam masoktol, hogy van aki higabbra csinalja, hogy cumisuvegbol adhassa, de en inkabb kanalazni akarom, persze macerasabb, de mar a tizorai es az ebed is igy megy.

Fura mert az ember azt gondolna, hogy inkabb besurusodik allasaban.

Mensi 2x jott meg osszesen a fel ev alatt, akkor nem befolyasolta a szoptatast nekem. En is Cerezett-et szedek, de mivel mar csak napi fel decit tudok produkalni anyatejet, azt is fejem, hat mar nem igen van ertelme ilyet iratnom, inkabb a rendeset.

Tudja valaki, hogy a Cerezette van egy haviba is?

Nekunk sincs egy fogunk sem meg, kivancsi vagyok mikor bujik ki...
Birom hogy mindent a fogzasra fognak, nathat, kohogest, lazat.
Elina tusszent, nem surun, de azert feltunik hogy tobbszor mint eddig, most akkor ez is azert van??? :roll:

KépKép
horilda

Csak átfutottalak titeket, hogy valamennyire képben legyek.Nagyon nyűgös, lehet ma van a legrosszabb napja?? :( MOst apa itthon van, rajta nyüglődik! Éjjel....nem részletezem! :( Ja és brutálul menstruálok is!!! :twisted:

Milyen fogkeféről írtok?Mi a neve hol lehet kapni? Vagy az a törlőkendő? 6 foga van kint és el kéne kezdeni ápolni.

Most megyek, mert apának dolgozni kéne,átveszem a pindurt.
Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

Horilda, Cerasette 2006ban volt egy haviban is, ugyhogy gyanitom van most is. (Akkor a 3havi 5440 FT volt, az egyhavi 1960 körül).
Én is írtam, hogy elvileg azért csináltatják higra a pépet, h könnyen meg lehessen etetni vele (sztem ennek se füle se farka, azért vagyok itthon, hogy ráérjek a gyerekre, és megtanuljon anállal enni, nem?) Szóval én ilyen aventos tejgyűjtő pohárban szoktam csinálni (kismamacsomagban volt ajándék) (de csak 80vizhez való adagot, úgyhogy nem tom egész belefér-e) és augye adom kanállal s mikor felhigult, abból megitatom vele. Kicsit széles szája van, de azt a keveset (ha kicsit kétoldalról összenyomom a poharat) nagyon ügyike. Meg hát tanulni-tanulni-tanulni kell.
Na akkor nem csak én vagyok ilyen béna tejgyár. Tegnap este előbb adtam a tápot utána a ciciket, a jobbra már sor sem került, mert a balon elaludt. Így utána fejtem mindkettőt, 10 mili jött ki :shock: :( !!
Különben érdekes, de a bal mellem érezhetően több tejet ad. A jobb csak alig. :roll:

Csilla a refluxos annyi mint bukós. De nyilván ha nem bukós a bébid, akkor is adhatod. (Ez csak amolyan 'extra' a tápi részéről.)

Pici, én nem az ellenkezőjét tanácsolom. Ha már eszik annyit (mennyiségben ill. annyifélét), hogy egy kajára az elég, és nem akarod évekig CSAK szoptatni, akkor nyugodtan etesd előtte. Én is igy kezdtem, mert ki akartam váltani egy szopit, ami sztem rendjén is van 6 hó körül.Most már ebédre csak főzi meg gyümi van, szopi már 3-4 hete nincs. Így ha anyu ráér, akár 4-5 órás kimenőm is lehet. És ha nem akarod hirtelen abbahagyni a szopit -gond. nem-, akkor el kell kezdeni elválasztani sztem. Még igy is napi 4x van cici, amig megy. Persze mindenkinek maga dolga, de sztem nekünk anyáknak is kell néha egy kis pihi, romantika... de télleg ez csak az én véleményem. Kép kirándultunk
kriemhild

Ennyi szamárságot összepötyögni, ezer bocsi!!! :oops:

Közben búráttömtem, meg Damjánt vigasztaltam..legyen mentségemre, azért rem lehet érteni.

Lorci kitartás!!! ez lemaradt. (Nekem is megjött, most először (!), együtt ontjuk hősi vérünk...)
kriemhild

Cscsi, igen, az a szilikonos tüskés. Én most elősorben rágókának adom, igazából 7-8 hótól van ráírva, idézem "masszírozza a fogínyt és a szájpadlást, csillapítja a viszketési ingert a fogzáskor". 3 féle van benna a 3. már igazi sörtés kefe. A 2. más formájú, mint az első, azt már akkorra írja, "mikor láthatók az első fogacsák 11/12 hótól" szóval időben el van tájolva szerintem, el van késve :roll: de a funkciója jó! Mi a dm-ben vettük.

Kép
ági_bp

ja, Lorci, szegénykéim!! Jobbulást mindenkinek. Fáj is a hasad?? :? :?

Szerintem minden gyerek utál öltözni, nálunk is nagyon ki kell találnom ki mit hogy mikor vegyen fel, hogy jó legyen. Ma tök jól ment, de néha, főleg ha sietek, hát volt hogy már kész voltunk és komolyan azon gondolkodtam, mindjárt el se indulok, mert már "készen" voltunk mindketten :cry:
Nálunk a rendszer...mostmár az alvások alakulnak, mármint, hogy mikor tenne jót neki az alvás :roll: ez mindig attól függ mikor keltünk reggel. Akkor-ez most a legújabb szokás, bemegyünk a hálóba, és a mi ágyunkon fekve szopizunk, mostanában fekve szeret, és ott elalszik, én meg otthagyom. Én már feladtam, hogy nappal bohóckodjunk a kisággyal, nem szereti kész. Így ott alszik, ráhúzom az ajtót résnyire van nyitva, s rá-ránézek. Csak ezzel az a gondom, hogy Ő eleve érzékeny volt mindig a hangokra, mellette nem lehetett hangoskodni, mert felébredt...jó azért nem járunk lábujjhegyen, de pl nem kezdtem el edényekkel csörömpölni. Most viszont a csendes hálóban van, még jobban azt szokja meg, hogy nyugi van körülötte :roll: :roll: Ezelőtt egyébként az volt, hogy nappal karban szopi közben elaludt, aztán beraktam a babakocsiba, mert abban ITTHON szeret aludni. És általában mire megszokok egy féle rendszert, addigra valami más lesz, legalább nem unalmas, fő a rugalmasság, bár én igen igen bele tudok süppedni a megszokott kis dolgaimba úgy amúgy az élet más területein...Zita legalább rugalmasabbá tett. :lol:

Kép
ági_bp

Csajok!

Irjatok recepteket, milyen fozelekeket adtok a babaitoknak!
Szeretnek otleteket meriteni, azt is lecci hogyan csinaljatok, szoval reszletesen, please!!!!!

Ma krumplipuret adtam bananpeppel, ez a kedvence, ezt en csinaltam, de tobbnyire uvegeset adtam, igy gondoltam hatha vannak jo otleteitek.

Kosszke elore is!

KépKép
horilda

Gyps, nem semmi milyen ügyesen megáll már Damján!!! Kézben cipelted? :roll:

Ilda néhány oldal:
http://freeportal.hu/babakonyha/

http://www.csaladinet.hu/?module=news&t ... y=31&id=78
pici76

Helló!

Gabi, miért nem jöttök gyalogosan (babakocsival)? Ha úgyis ott laktok a XIII. kerületben.
Vagy most a hideg idő miatt?

Doo, értem, értem. Jó, h. leírtad, h. miktől tudsz kiborulni. Nyugi ez nálunk is van. Sőt, szerintem mindenkinél.
Egy lábas már nekünk is bánta.:) De gyakorlat teszi a mestert. Belejövünk.
Igen, ha időre kell menni, meg ez a hülye beöltöztetés, ne melegedjen be, de közben már hisztizik, igen. Emma sem viseli túl jó az öltözködést.
Hát ez van. Néha én is azt érzem, h. milyen kínlódás egy séta, vagy ha elmegyünk tornázni.
Na de képzeld el ezt Pesten, kocsival.
Múlt héten hétfőn én már bőgtem. Még nem is meséltem Nektek.
Szal, be kellett mennem két órára dolgozni, de Feri nem tudott itthon maradni, ment Németorszába.
Egy barátnőmhöz vittem át, akinek ugyanekkora babája van. Már ismeri őt Emma, meg közel laknak a melóhelyemhez.
Na de úgy kellett elindulni, h. egy: egyen a gyerek, kettő: álmos legyen, h. a kocsiban aludjon, három: ne legyen nagy a forgalom.
Odaértünk, ott alig volt parkolóhely, ráadásul fizetős, de az autómata nem működött, akkor gyerekestől, cuccostól átballagni másikhoz...
Na már ekkor kész voltam. Akkor beadtam Emmát (még sosem hagytam másra F.en kívül), akkor elmentem dolgozni, olyan útvonalon, ahol még nem jártam.
Fasza. Aztán melóztam, de közben kattogott az agyam...
Akkor vissza, jól el is tévedtem. Akkor ott megint mire parkolóhelyet találtam. És akkor még utána lementünk Tatabányára.
Nap végére ne tudjátok meg mennyire kivoltam. Emma tündér volt, jól viselkedett, elvolt, de én.....Mondtam, még egyszer ilyet én soha.

Igen Doo, Neked az még megnehezíti az elmozdulást, h. ugye csak szopi van nálatok. Így elég nehéz kimozdulni.
Lesz ez még másképp is.
Próbáld meg kicsit lazábban, sír, sír, öltözni muszáj. Végülis ha belegondolsz, ha nem éhes, nem fáj semmije, csak utál öltözködni, akkor nem kell idegeskedni. Majd abbahagyja, ha leértek.

Kép
niki30

a reflux az felnőttkorban betegség,a gyomor nem zár,picibabánál meg még nem alakult ki.tehát nem azt jelenti,hogy bukós,az ennek eredménye.valójában a záróizom hiányát jelenti.

gyps!kék,éjszakai tápi?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

horilda!vettem egy könyvet,csecsemőkaják 4hótól vannak benne.elpostázzam?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

pici!túró?azt nem szabad.bocitej.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

a kanalas etetés nálunk is megy.DE:este elalvásnál (az első gyerekem is)tejpép,mert pl.a gríz tök laktató.és nem kanalazva,mert valahogy utána nem alszik el.cumisüvegből,nekünk van erre egy külön,rendesen sűrűre csinálom,de a cumit kitágítottam a lyukat.ettől még a cici a minden,nem akar nem szopni.a szopi a babának pszichés dolog is,ettől nem szokik le.persze,ez a napi 1kaja megy így.ez az én véleményem és tapasztalatom.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

niki!

igen,a hidegtől félek.nem annyira a fülétől mint az arcától,azt nem takarhatom be.Patrik olyan,ha orrába felmegy a víz az usziba,márpedig mindig,rögtön arcüreggyulladása lesz még nyáron is.ez tart vissza,kocsival jobb lenne.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Milyen túró Gabi? a receptek közt volt?
Bocsi, Ilda! Úgy gondoltam hogy a linkben találsz olyat ami tartalmazza a összetevőket amiket már ehettek, nem úgy hogy onnan minden mehet. Remélem így érthetőbb....
pici76

Pici, igen kézben vittem, mert a házunktól kb 200 méterre van az erdő, úgyogy nem volt nagy kaland. De már vittük olyan csővázas székben is, nagyon ari volt, el is aludt aztán benne. Majd keresek erről fotót.

Ti mért nem raktok fel többet???

Niki, gratula, ügyes vagy! Én ilyennek neki se mertem volna vágni. (egyébként megfigyelésem, hogy nem kisgyerekes embereknek foggalma sincs mivel jár egy kisgyerek. Mármint már a nagygyerekesek sem igen emlékszenek. Pl főnököm...)

Gabi, bocs, igaz, hogy a refluxbetegség (GERD) felnőtt kórság, de maga a reflux mint történés (magyarul 'visszafolyás', 'Visszaáramlás') babáknál is stimmel. Úgy tudom. Sztem a tápira is az van írva. (Nyilván az ok más, mint te is irtad) Nem próbáltam ilyen estit, nekünk bejött ez. Köszi azért a tippet.

Ági, figyelgetem azóta Dami ökleit és hát néha úgy van, néha nem, szóval nem tudom. :shock:
kriemhild

cscsi!bocsi neked írtam a tápit.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Pici, koszi a linket, nekem is van egy konyvem: Csecsemok szakacskonyve cimmel es ezeket irta az is.
Gabibaba neked is koszi, de nem szukseges elpostazni,
inkabb a Ti szemelyes tapasztalatotokra lettem volna kivancsi, hogy mit esznek meg a babaitok.
Amugy mar egesz sokfajtat megeszik Elina, bar egyszer probaltam olyat, hogy finomfozelek, hat az az egy nem ment le sehogy.
A sutotok es banan+krumpli a favorit, aztan ezenkivul meg 2-3 fajtat megeszik. Eleg ez meg, a heten megptobalom a brokkoli+krumplit is, remelem az is bejon neki.

Ne leptem, Mindenkinek szep estet!

KépKép
horilda

én azért nem teszek fel képeket - vagyis csak nagyon ritkán, mert nekem nekem meghaladja a képességeimet ez a kicsinyít, beszúr... meg lusta is vagyok. de aki megadja az e-mail címét, az felkerülhet a levlistámra :wink: és azoknak küldök "havi képes jelentést" :lol: (tényleg szoktam ilyet csinálni)

ja, és még azért is ideges vagyok, ha nem jut időm enni v csak több részletben! de ilyen most nem volt, szerencsére.
niki, különben sztem is ultra brutál még olvasni is, amit írtál - nemhogy végigcsinálni!!!
nálunk az éneklés nem jön be, mert az enyém annyira üvölt, ha rázendít h a saját hangomat sem hallom. igen, tudom már egy ideje h más babák is sírnak öltöztetésnél. ezért nem értem h miért néz mindenki lemerevedve, ha bőg cicukám :roll: és mindenkinek az első nagyon kreatív kérdése h nincs cumija? grrrr! :evil: el nem tudom képzelni h megoldaná a problémát a cumi :shock: különben azt veszem észre h engem az idegesít fokozottan, ha vki(k) eközben figyel(nek), ill válaszolnom kellene vmire. mert egyszerre nem tudok többfelé koncentrálni.

lányom arcocskája ekcémás lett. tudjátok mitől?! vszeg a homi bogyóktól, amiket fogzásra adtam - uis abban is van laktóz :evil: marha érzékeny a legkisebb mennyiségű tejre. és az a durva h ha ennyire pici a mennyiség, akkor csak sok idővel később jön elő a probléma, tehát nem lehet tudni rögtön h gáz van vele v nincs. mert állítólag 6 hónap után már lehetne az is h nem is reagál annyira szenzitíven az allergénekre, mert van olyankor vmi bélrendszeri érés.

engem is érdekelne egy-egy egyszerűbb recipe. én hamarosan szeretnék répát meg céklát adni. burgival kell dúsítani? milyen arányban? v adjam csak magában?
meg én azzal állok hadilábon h hogyan tároljam a kajcsit: ha frissen készítem, OK - de akkor se mindig tudom h meddig állhat magában hűtés nélkül. ha meg lehűtöm, akkor mire felmelegszik, megőszülök. egyszer mélbe is raktam, na az mire kiolvadt... aztán az állaga sem olyan volt már, mint frissen, ugyh lehet h azert sem ette... :roll: erre van vkinek vmi bevett technikája?
Vendég

mármint mélyhűtőbe... :roll:
Vendég

hozzátápihoz nem tudok hozzászólni még, mert saját tapasztalatom még nincs...

Bogyra!
Íme egy elégedett vevő :lol:
Kép egy elégedett vevő
pici76

mármint zöldséges tapasztalatom nincs...
pici76

halihó!

Ma voltunk drnéninél fél éves státuszon, 7550 gramm, 67,5 cm. :) Fejkörfogat 44, mell 46. :roll: :) Leírnátok nálatok mekkora fejecskék vannak?? Nálunk, khmm, nem kicsi. Bár ezt már a pocakomban mondták :) 98-as BPD-je volt 38 hetesen, akkor Melcsi tartotta bennem a lelket-akkor még csak olvastam, de emlékszem Nekik is ekkora volt :D Vajon mi van Velük? És mekkora fejük van azóta?? :lol: :lol: :lol: Mondjuk arányában okés, a mellkasa nagyobb, mint a feje, az így van rendjén és hát ugye a súlya sem kicsi mellé. Mondjuk ha ehhez 2 kg-val kevesebb lenne :roll: lehet furi lenne :shock: Mondtam is Apukámnak, Zita királynője :) megörökölte Tőle a fejszerkezetét...remélem az eszét is! Okos Apukám van. :D

Kép
ági_bp

Doo, nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy emlékszem, mintha Eszter a múltkori szopis klubban azt mondta volna, hogy a laktóz, az nem ugyanaz, mint a tejfehérje, laktóz van az anyatejben is. :roll: :roll: De nem én kérdeztem Tőle, és közben másra is figyeltem, de erre emlékszem. Egyébként én is adom Zitának a bogyókat, és én meg azzal nyugtattam magam, hogy Te is adod Viktóriának és Te tuti ki vagy már okosodva a témában, úgyhogy akkor ez adható :roll: :roll: Akkor mégsem?? Hmm..
Zitának is újra nyákos lett a széklete pedig volt idő, hogy ég és föld volt a régihez képest, mikor elkezdtem a diétát---bár én ezt most a náthájára fogom. Bár néha ha látom miyen nyákos megint,úgy érzem megyek és iszom egy baromi nagy bögre kakaót!!! :shock:

Kép
ági_bp

ági, nekem is ezt mondta eszter, mert vakóban rákérdeztem. csakh momentán ez az egyetlen olyan tényező, ami szóbajöhet, ill a legutóbb, amikor véres volt, akkor meg én szedtem homis vasat és más akkor sem lehetett. de akkor még nem hittem - most már elég vszínű h kétszer is előfordult. nem azonnal, csak lassacskán, de akkor is. ja és drnéni aszondta h nem uaz van az anyatejben. nemtom, kinek van igaza, de a tapasztalat azt mondatja velem h homi felejtős.
nálunk fej 42.5, mell 44. de mi amúgyis inkább kisfejűek vagyunk - ámde okosak!! :lol: :lol: :wink:
én is azt szoktam mondani neki h Viktória királylány :shock: :D
Vendég

én nem értem h a babanet órája miért nincs szinkronban soha a valós idővel :shock: azt hittem h az óraátállítás majd rendbeteszi, de mégsem.
Vendég

Doo, ha nem küldesz brutál méretű és abból is tengernyi képet, akkor kriemhild@freemail.hu. De ha elbírja a postafiókom, akkor nagyon kíváncsi vagyok!!!
Igen, nálunk az a kérdés, hogy 'hol a cumija' pedig tudják, hogy nem cumizik. És én sem értemmit csinál mindenki ekkora frászt abból, hogy üvölt a gyerekem, hát aztán, majd abbahagyja, utál öltözni és kész, de szegény még nem olyan civilizált, hogy tudná, hogy nem illik hangoskodni. Kb néha olyan érzésem támad, mintha szégyellni kéne magam. Mintha valami szégyelnivaló dolog lenne, hogy sír. És engem alapból nem idegesít, de amikor felhúznak, akkor nagyon idegesít már engem is, hogy sír és már attól csomóban a gyomrom, hogy most, most, most fognak szólni....
Doo, pár jó tanács, ahogy én szoktam:
Én kb hetente 2-3x csinálok valami papit neki (bár most utóbbi időben lusti voltam), mindig van benne krumpli, kb ugyanyannyi,mint a másik zöldség (de ez mondjuk pl spenótra nem igaz...) hát nem tom úgy érzésre. Gondolomm ár te is adsz húst, mivel idősebbek vagytok mint mi. Csinálok egy frankó jó zöldséges pulykanyak-pipiszív ilyesmi húslevest. Kivszek sok répát belöle, két-három közepes-nagyobb krumplit is belefőzök, azt is kiveszem, akár brokkolit is belefőzök (vigyázz a jó mimikrijű hernyókra!!!!), ezeket kiveszem egy tálba, ehhez kb két pulykanyakat hozzákopasztok (csontról husit lefejt) és akkor húsleveslé, a kellő állag eléréséhez. Plusz kevés (kb 1 dl-löttyintésnyi) olajat szoktam beleönteni, nekik több zsiradék kell mint nekünk, illetve olaj a kis agyuk fejődéséhez pl. Na és vettem 2dl.es műanyagpoharakat (de 3dl-es jobb lett volna, mert a 2es az csurigtöltve 2) és azokba töltöm bele. Igy kb 6-8 adag születik. Aznapit megeszi, másnapit hűtőbe, többit mélybe. Ha 3 félét csinálsz, az elég változatos és 2 hétig tuti levan a gond. (Mindig 2 naponként főzöl.) Na és alényeg, én ism egjártam a mélyhűtött-felolvasztottal, de egyzser véletlen sokáig bentmaradt a mikróban a cucc és bugyogásig forrt és akkor ugyanolyan krémes lett, mintmikor csináltam. Ez a titka.
Szóval kiveszed az aznapit, rárakod kicsit a radiátorra (elválik a pohár falától) belepottyantod egy bögrébe és mikró olvasztó vagy egyenest maxon pár perc, megkever pár perc, megkever bugyogásig forr. Aztán persze hűteni kell, de sztem ez még mindig jobb, mint minden nap pancsolni. Nekem alvás után eszik, úgyhogy mikor leraktam aludni, előkészítema kajáját, mire felébred kihűl. De már olyan hideg van kint, hogy az ablakban pillanatok alatt hideg.
A másik receptem a grillcsirke+krumpli+sütőtök. Imádja. Ebbe is megy az olaj, mert a pipimelle nagyn sovány. Volt egy cékla-sültpipi-krumpli-kis sülthagyma-körte, borzalmas volt még a szaga is de imádta, falta. Szóval próba cseresznye. A spenót-krumpli-pulykamell-olaj nem jött be, meg a brokkoli sem (inkább répa) de hát ez van. Néha meg adok boltit (pl borsót, gesztenyét) egyzserűbb, mint házilag.
Na ezt jó bő lére eresztettem, de én szeretem ha a számba rágják a cuccot.
Horilda, az előbbieket neked is szántam!! TI most kezdetek, még nincs husika. Ebben az időben a gyümiket+répát+sütőtököt váltogattam krumplival. Körtéből a császárkörte vagy vilmoskörte vagy melyik a finom, puhát vegyél, ha kicsit keményebb, picit főzd meg. Akár főzd a krumplival együtt. Nekem simán nem ette a krumplit, ezért előbb adtam a natúr gyümiket, utána kevertem krumplival (hogy ugye tudjam, ha kicsapja vmi mi volt az). A körte volt a favorit, de a szőlőért is megveszett (állítólag akkorm ég tilos lett volna (4 hó), de semmi baja nem lett, és imádta).

Pici, naggyon, naggyon tündéri ez a kislány!!! Tessék több képet föltenni! Kötelező!!

Ági, Damján féléves adatai: 69 cm, 8100g, fej 45cm, mellkas47 cm. Szóval az arányok elég jónak tűnnek. (Az én fiam egy kicsit óriás...ahhoz képest, hogy asszem az egyik legkisebb bébike volt.... :lol: )

Igy van a laktóz az a tejcukor. A tejfehérje más. Az a tehéntejben kazein névre hallgat. Megmondom őszintén az anyatej fehérjéje foggalmam sincs mi nevű, a tejcukor viszont az anyatejben is ugyanaz a laktóz. De utánanézek majd....

Bocs a regényért, Gyps, a passzív.... :lol: :oops:
kriemhild

gyps!ugyanígy teszem én is.! :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

gyps - sírással asszem hasonló tapasztalataink vannak. :roll: nem azt mondom h alapból nem idegesít, de megtanultam elviselni - ha egyedül vagyok vele. de ha figyelnek, akkor többnyire nemcsak azt ÉRZEM, hanem tudom is h azt GONDOLJÁK sokan h szégyellnivaló és biztosan nem jól csinálok vmit. szal egy csomó ilyene beszólás h de miért sír ENNYIRE?! azért, mert ilyen fajta! az enyém mindent 100%-ig csinál :lol: különben egy ismerősöm kicsit hasonló típusú lánya már 4 éves és azt mondja h ő már így nagyobbként is olyan h marhára meg tud sértődni, de nagyon tud szeretni is és akkor ölel-bújik - szal nem egy langyosvíz a gyerek.
húst? én még nem adok. csak almát meg krumplit kapott még. de abból is csak keveset eszik meg. egyszer megevett egy kisebb fajta fél almát - asszem véletlen lehetett :lol:
ja és nincs mikrónk :roll: :? mikró-mentes ötlet?
de azért a recipéket elmentem!! köszi :D

vki kérdezte h honnan tudni h csámpi Vikó: onnan h kinyújtja a lábát és a lábfeje befelé áll.
Vendég

Sziasztok!

Csak nagyjából tudtam visszaolvasni. A tejpépet mi is esszük vagyis gabonapép a milumil vanílliásat és én közepesen meleg vízbe teszem és hagyom állni néha kicsit többet teszek bele az előírtnál, és így pont jó. Imádja és szigorúan kanállal. Recept: én nagyon nem főzök még, csak krumpli, alma párolva, sütőtök, répa ezeket főztem. Most akarok céklát, brokkolit és húst mert eddig a húsból az üvegeset ette. A banán a nagy kedvenc most.
Méretek :fej 41,5, mellkas: 40 ez az 5 hós és 2 hetes. Manó jól van pörög mint mindíg étvágya jó és állandóan jókedve van aminek örülök viszont minden reggel 4-kor kelünk. Már kivagyok. Mire lefekszek este van 23:00, 1:00-kor eszik, mire visszefekszek két óra és 4-kor felkel és játszani kell vele. Hú ez meddig lesz így?! Már mindent próbáltam etettem este péppel hogy ne keljen, később fürdettem minden hiába ő akkor kel.

KépKépKép
rena10

jaj, rena, ez dúúúúrvaaa :shock: :shock: mármint a 4kor kelés. (ígérem, soha többet nem panaszkodom :oops: )
Vendég

Köszi a méreteket, azért várom a Többiektől is még!
Hát, Doo, azt hiszem az a másfél cm különbség a fejméreteikben nem oszt nem szoroz...hogy lehet hogy Ti inkább kisfejűek vagytok, mi meg inkább nadfejűek? Hmm...szerintem töknormálisak, oszt kéész 8) 8)
Gyps, tényleg hasonlók az arányok, ez megnyugtat.
Egyébként én a feje miatt találtam Rátok :lol: 30 hetesetn paráztam a BPD-n, s keresgéltem, s valahogy Rátok leltem :lol: :lol:

Rena, Ti együtt alszotok, ugye, ha jól emlékszem? Vagy nem? mert nálunk azóta van normális alvás reggelente, mióta odaveszem hajnalban/reggel, s akkor még húzza a lóbőrt...mondjuk eszik is...és ha megeteted gyorsan 4-kor, sötétben nem alszik el? Nálunk jó sötét van (redőny) s szopizni is úgy kelünk, hogy nem kapcsolok lámpát, mert arra sokszor úgy megébredt :roll: :shock: csak a digit.óra fénye világít. Mit ne mondjak, nekem baromi nehéz, nekem kellene a fény, hogy kicsit észhez térjek, de Ő így hamarabb álomba zuhan újra. Esetleg ezt próbáld ki, hogy tök sötét van, s valahogy úgy csinálod, hogy nem kezdesz el Vele játszani. Vagy megeteted aztán vissza ágyba, lámpa le. :idea: Mi az elején voltunk így, hogy néha 5 körül kezdődött a nap...nehéz, úgyhogy valamit csináljatok, hajrá!

Kép
ági_bp

nálam most pontos az óra :roll:

Kép
ági_bp

Lorciékkal mi lehet? Túró rudi Ricsike? Jajjj...
Lorci értesítetted az embereket, akikkel találkoztatok az elmúlt 1-2 hétben??
Egyébként én 16 hetes várandós voltam, mikor telefonál egy anyuka, hogy voltam-e barihimlős, mert a kislánya, akivel minden héten találkoztam, szal neki az uncsitesója, akivel sülve-főve együtt vannak, na az bárányhimlős...most várják, hogy az övéken is kitör-e és ha igen, akkor ugye már ki tudja fertőzött-e egy ideje??? Para ezerrel mondanom sem kell....aztán kiderült voltam bárányhimlős, anyum mondta, hogy igen, de én tuti bizonyítékot akartam, így elment otthon a gyerekorvosomhoz, és előásták a kartonom...hát én is valami bébikoromba kaptam el, talán 8 hó.

Kép
ági_bp

Dóri! Mi van Veletek??? Rég voltál!

Kép
ági_bp

számból vetted ki a szót: pont dóriékra gondoltam.
na meg ez a nyelven pöttyök - szegény ricsimics :cry:
hát sztem tápizni elég nehéz lehet sötétben...
Vendég

sziasztok!

Az én lánykám vasárnap lesz féléves, tegnap voltunk tanácsadáson, méretek: 7790 gramm, 68 cm, fej-mellkörfogat: 43 cm.

Kaják: én nem vagyok híve a fagyasztásnak, ezért kétnaponta csinálok kajcsit. az üvegest nem nagyon szereti, meg én se, majdnem mindegyikben van cukor kivéve talán az Univert. Persze azért szokott kapni üvegeset is, főleg mikor nagyszülőkhöz utazunk. Stellának a cékla megfogja a hasát, de azért imádja. Én mostanában a főzikbe rakok egy kis fokhagymát, az ad neki egy kis ízt, ugye sót meg fűszereket még nem ehet. De egy másik topikban olvastam, hogy a spenóthoz rakott egy kis banánt, amitől édeskés lett az íze és a baba egyből bekajolta. Hát ötletesebb mint cukrot tenni bele:-) Husit még csak kétszer kapott. Amúgy nagy slágerek: répa-alma-krumpli, cukkini-krumpli-fokhagyma, cékla-krumpli, cékla-alma, banán-meggy, banán-körte, alma-körte. A tejpépet én mostmár mindig gyümölccsel felturbózva adom, még Riellától hallottam és nálunk is bejött. Ja én utálom a mikrot, úgyhogy lábasba víz, belerakom és úgy melegítem fel. Így legalább menet közben meg tudom kostólni, hogy hogy állunk.

Amúgy szerintem addig könnyebb volt kimozdulni, amíg csak szopott, legalábbis én bárhol megszoptattam. Jó mostmár kint hideg van, nyílván nem ülnék le vele egy padra, de sokkal egyszerűbb mint hurcolászni a bébikaját, kiskanalat, törlőkendőt stb........

Ja és képzeljétek a lányom utálja az előkét, úgyhogy anélkül eszünk. Szóval mostmár van egy-két blúzocska ami csak itthoni viselet:-))) Egyszerűen az előkét tépi ki a nyakából.

Mindenkinek szép napot, a mienk Stellának köszönhetően elég hamar elkezdődött, ötkor kelt, de befogom a számat, mivel este fél 8-tól aludt.

Márti
stella2007

sziasztok kedveskéim!
nem kérdezem,mert tudom emlékeztek még ránk és ez olyan yuppiyéyooooooooooo! :wink: :lol:

csak egy gyors jelentkezés volt,még mindig nincs netünk :cry:

HIÁNYOZTOK!!!!!!!!!!!
Nagyon!

puszilunk mindenkit,remélem hamarosan már tényleg jövök!

Kép
bringababa

Szisztok!

Örülök, h. ilyen aktívak vagytok csajok! Különösen Doo, Ági, Gyps, Ilda! Helyes, helyes!

Bringa, üdv és gyere mielőbb! Hogy is felejthetnénk el Tééééé!

Nekünk sajnos nem mértek a súlyon és hosszon kívül semmit tegnap. A doktornéni megállapította, h. Emma fejlettebb a koránál. Kimultak a csecsemőkori reflexek (szerintem ez normális), és sokkal erőssebb (ahogy fel akar ülni), stb...véleményem szerint nem fejlettebb, azért is gondolom, mert veletek beszélgetve szerintem ezek már normálisak ilyenkor.

mindjárt jövök.

Kép
niki30

A lányom tiszta takony. Egyfolytában orrszívunk :cry:

Kép
niki30

Viszont két napja jobban alszik (a nátha ellenére is), mert elővettem a nagy paplanjá. Eddig pléddel takartam és úgy látszik kevés volt. Talán ettől ébredt fel annyit.

Bocs, h. részletekbe jövök.

Kép
niki30

Sziasztok,

Olvasó üzemmódban vagyok most én is. Rengeteget írtok! :)
Ricsike szerintem jobban van, mert igaz, hogy a tegnapi nap rettentő volt, csimpizett, sírt, latszott, hogy nagyon viszket neki, de éjjel viszont aludt. 4-kor ébredt fel először, szóval remélem a gyógyulás útján járunk.

Szia mindenkinek!!!! :)
Nem tudok most reagálni mindenkire. A receptek nagyon jók. Nekem volt egy babaszakácskönyvem, de sehol nem találom! :twisted: Az ilyen húslevesbe készült baba kajánál a levest ugyanúgy fűszerezitek, ahoyg szoktátok enni, igaz? Mármit nem vaj ha van benne só, bors ez az amaz?

Niki nektek jobbulast!
Bringa puszi!

Ja és már nem tudom ki kérdezte, de persze értesítettem mindenkit a pöttyökről, akikkel találkoztam!

Na most mennem kell.
Puszi.

Kép

Kép
lorcika

Csajok!

Ezt a Fluimare-t hányszor lehet befújni egy nap?
Olyan pocsék esős idő van, Emma náthás, nem nagyon tudunk lemenni. Bár jó lenne, ha legalább egy 20 percet lenne levegőn.
Ti hogy szoktátok ezt megoldani? Van aki, tudom a teraszra viszi ki a gyerkőcöt. Az tök jó. Remélem a másodikkal már én is ki tudok menni és addigra lesz saját teraszunk.

Lorci, örülök, h. jobban vagytok!

Kép
niki30

Kicsit pörgök ma:)
Csajok emlékeztek a The night train című fergeteges számra?
Annó ez egy nagyon kemény, pörgős szám volt.
Mindig erre hülyéskedünk Emmának és tök imádja.

Kép
niki30

ZITA MA 6 HÓNAPOS! ÉLJEN, ÉLJEN, ÉLJEN! SOK BOLDOGSÁGOT!

Kép
niki30

Ja, úgy gondoltam tápit azért ne vak sötétben.. :roll: :shock: persze :)

Stella pont én is ezen filóztam, hogy most már nem lesz utcán szopi... :roll: hideg van már ahhoz, sajnos. Mi még nem ettünk mást, most kezdjük majd, de érzem, hogy eddig volt a legkönnyebb, cici elő, aztán ott a meleg kaja :D

Kép
ági_bp

Sok puszi Zitanak!

Kriemhild koszi a recepteket! Bar nem most kezdtuk am a hozzatapit, mar masfel honapja nyomjuk a gyumit, fozelekeket, csak most jutott eszembe, hogy errol is csamcsogjunk, ki mit mikor hogy stb. :D

KépKép
horilda

Niki, köszönjük, igazán kedves vagy!!!
Neked Emma forog már??

Lorci, még nincs tapasztalatom, de szerintem én nem tennék bele fűszert, leveskockát stb... :? Max ha utána mi esszük, miután az Övét kiszedtem befűszerezném.

Niki, azt lehet nyugodtan, mert izotóniás sóoldat, tehát nem csinál semmi különöset, nem marja ki, vagy ilyesmi, ha sokat használod. Szerintem.

Kép
ági_bp

Zita ma egész nap forog..hasra ugye már profin megy...aztán ott játszik, ott is fordul...aztán :shock: sír, hogy fordítsuk meg. A kis Tündér. Aztán megfordítjuk, s kezdődik előről. Jó játék. :D

Kép
ági_bp

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?