A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

ha meg már a szanatorium veszélye fenyeget ( :lol: ), akkor meg van/lesz a közelben csana, ahova lehet vinni a gyereket csak délelöttre, és csak azon a napon, amikor én akarom pár ezer ft-ért. majd kinyögjük valahogy...
fibi

Leni,
jaaaaa, leesett, hogy miért kérdezted, hogy B miért fog sokára oviba menni. mert a kisteso+ a költözés sztem böööven elég trauma lesz neki, hogy január-februárban én rögtön beirassam. És évközben tuti nem akarom vinni (olyan gyerekek közé, akik már összeszoktak, ö meg idegen lenne), csak évkezdésre. szal talán ösztöl.
fibi

Szdorka: dorina.szakolcai@diamant.axelero.net és msn: sz_dorka@freestart.hu

Hellinger:
Tüske Ágnes 06 30 2169104
dec. elseje környkén lesz megint Bp-n
ha akartok, mehetünk egy csoportos állításra együtt :lol:

votiv 8)
votiv

Zuzikám :) hú, nagyon szivenütött, amit irtál! Miért vetted ennyire magadra a szavaimat? Költői kérdés, értem én, nyilván bűntudatod van - ez kisüt a szavaidból. Tényleg jó lenne, ha egy szakemberrel beszélgethetnél a Bazsóval kapcsolatos érzéseidről, biztosan megnyugtatna, ha egy értő kivülálló segitségével sikerülne megoldást találnotok. Pont az egyik ember vagy azon anyatársaim közül ezen a topikon, akiknek csodálatos, ámde nehezen kezelhető gyermek jutott - majd megérted idővel, hogy mi célból - és én nagyon tisztellek benneteket mindazért, ahogyan 24 órában próbáltok boldoggá és elégedetté tenni egy egész családot.

Az jut eszembe, hogy arra feltétlenül kell számitani, hogy az ilyen gyerekek egy közösségbe kerüléskor otthon még erősebben kezelhetetlenné válnak egy időre, hiszen az oviban tekintély az óvónéni, ott komoly közösségi szabályok vannak, igy otthon "eresztik ki a gőzt". Ez valamennyire törvényszerű is, úgyhgoy emiatt ne ijedj majd meg!

Én tudom és hálát adok az égieknek azért az óriási szerencséért, hgoy egy ilyen tündért kaptam, akivel ennyire könnyű az élet. ÉS ezzel a tudattal mégjobban megértem, amikor kétségbeesett soraitokat olvasom.

Leni :) Szerintem 3 éves kor alatt nincs szüksége a gyereknek közösségre.(az én kisfiam is imádja a gyerekeket, de mégis látom és érzem, hogy velem a legjobb neki) Arra ne gondolj, hogy te nem tudod Hankának megadni azt, amire szüksége van. De lehet, hogy örömmel járna a társaság miatt, főleg úgy, hgoy tudja, bármikor hazamehet, mert ez egy lehetőség és nem kötelező. Kipróbálásra mindenképp érdemes - és elsősorban neked.
indianyo

Votiv,
ha csoportos összejön és elrángattok, nekem ott a helyem... :wink:
zsancikant

Fibi :) Hát el kell, hgoy Waldorf-ügyben keseritselek, az az ovi el fog onnan bizony költözni hamarosan a XVI. kerületbe :)
indianyo

Zsanci :) és akkor összekapaszkodva együtt zokogunk? :wink:
indianyo

Indi,
bizony! :wink:
zsancikant

Leni,
bocs, még azt akartam, hogy mivel Hanka még nincs 3 éves, sztem még nem égetö szükség neki a gyerektársaság nap mint nap(persze ez is gyerekfüggö sokszor...). Ne hidd azt, hogy nem vagy neki elég :) De ha Magad miatt vinnéd bölcsibe, mert nem birod, azt is nagyon nagyon megértem!
fibi

Indi,
ejj... :? nade, biztos nem véletlen... akkor szétnézünk a többi oviban :)
és nem láttam ám, mit irtál Leninek, nem utánozlak :lol:
fibi

Votiv: úgy értettem a Vámos elmagyaráztát, hogy eddig egyszerűen vizualizálni sem tudtam, hogy konkrétan mi történik ott. Ő meg egyszerűen, saját szavakkal elmondta, hogy jön valaki, aki bemondja a problémát, választ rá embert stb. Nyilván a hatás, meg hogy szerinte hogy működik, az már Vámos interpretáció volt. De el fogok menni egy családállításra, mert érdekel a technika.
(A Carla által hozott bábuk meg nekem nagyon hajaztak a Polcz Alaine-féle világjátékra. És azt megint sokkal gazdagabbnak tartom. Mellesleg a bábokkal kirakás szerintem nem pótolja a valódi akciót egy csoportban.)

Leni: nem gondolom, hogy a családállítás hit kérdése lenne, vagy hogy nem működne. Csak azt gondolom, hogy a pszichodráma jobb. Cizelláltabb, hatékonyabb, hasznosabb, jobban megalapozott. Most ilyenekre gondolok, hogy ott állandó csoport van. A szerepeket ezért olyanokra osztod, mikor te vagy a protagonista (az, aki a problémát viszi), akiket ismersz és ezért a szerepválasztásba jobban bejátszanak azok az elemek, amik a személy ismeretéből fakadnak (mellesleg a választottnak is több önismeretet szolgáltat, mikor elgondolkozik rajta, hogy miért őt választották). Jobban meg tudsz nyílni egy ismert csoport előtt. Nyilván a csoportdinamika, a csoportkohézió jobban működik emiatt. A játékban a protagonista is részt vesz, nem csak szemléli, hogy mások mit kerekítenek a problémájából (vagyis nemcsak spontán szerepfejlesztés van a kiválasztottak részéről, hanem a protagonista is instruál). A szerepcserék miatt belekerül más szerepébe is, vagyis pl. a saját anyjáéba, apjáéba stb. (szintén hangsúlyozom, hogy nem csak kívülről lát rá emiatt, hanem benne van). És nem utolsó sorban (bár lehet, hogy ez csak nem számít) nem magyaráznak semmit csoportlélekkel, meg semmi misztikus nincsen, hogy basszus, egy idegen honnan találta ki, hogy mi van velem. Ez nekem egy kicsit olyan szellemidézős fíling. Viszont ugyanazokat a belátásokat megadja. Ott is meg lehet nézni családfát. Elfantáziálhatod a családod történetét. Kiderülnek a titkok, az elhallgatott történések a családban. Kimondhatod a mondatokat, amik benned ragadtak. Szóval hihetetlen gazdag és fantasztikus, amit művelni lehet vele, benne. Talán kiderülhet, hogy én meg a pszichodrámát imádom. :D

Kisün: nekem az, hogy "nem értek egyet" olyan kategorikusnak tűnt, talán ha úgy írtad volna, hogy "én így csinálom", akkor nem írtam volna az egyetlen igazságról. :) De részemről a szerencse a beszélgetéssel kapcs., mert én is szeretek beszélgetni.

Kép
Kép
tinu

Judit :) Szádnak bulást ++++++++++++++++

Votiv :) Maci és a kuka :lol: nálunk is volt már ilyen, csak a helikopter és az ablak szerepelt a példában :lol:

Zsan :) Gyerkőcöknek bulást!!!

Macs :) Köszi a zsuppolást! :D (Azért nem értettem először, hogy csinálod egyedül, mert az nálunk a pokrócban forgatásos buli, amihez apa is kell, csak sajna sokszor nem jön össze az esti idő rövidsége miatt :roll: ) de ez is nagyon jól hangzik, amit írtál, majd igyekszem csinálni, csak Bálint már akkora és olyan nehéz, hogy már egyre nehezebb dobálni, legalábbis nekem :oops:

Ancsi :) Lencsi és a névválasztás :lol: szép nevet választott(atok) egyébként! :D

Gabi :) Hű, még mindig beteg vagy?! bulást!++++++++++++

Curse :) A család nem jön el Adél első szülinapi bulijára???? :evil: :evil: apa új melója :roll:
denizsa

Jaj, Fibi, nem nevetgélni akartam a w-ovin, csak angol nyelvű a billentyűzetem, találomra nyomom, igy lett a ( helyett )
és az meg tök jó, hogy egyidőben egyszerre ugyanarra gondoltunk :)
indianyo

Na visszaolvastam még egy kicsit, hogy kihagytam-e valamit és persze igen.
Votiv: azzal nem vitatkozom, hogy a családban helyükre kell, hogy kerüljenek a dolgok. :wink: És akkor ha jól veszem ki, az 1:1-ben családállítás már-már egy kétszemélyes pszichodráma volt. Na, ezt mondom én, hogy pszichodrámán a protagonista mondja ki a mondatokat az élete szereplőinek (mármint a csoporttagnak, akit kiválasztott pl. apjának a játékában). És persze, hogy így hatékonyabb. Nekünk mindig elmondták a csoportvezetők egy-egy katartikus játék után, hogy vigyázzunk hazafelé menet. :D Mármint, hogy úgy a hatása alá lehet kerülni, hogy vigyázni kell, ne üssön el az ótó. Szóval szerintem neked (és mindenkinek, aki családállításban utazik) tuti tetszene a pszichodráma is. Persze a családállítás kevesebb invesztíciót jelent mind a csoporttagok, mind a csoportvezető részéről. Ezért mondtam én, hogy populista (mármint azt te mondtad, de tényleg erre gondoltam :) ). Máskülönben meg el fogok menni én is családállításra, hogy saját szememmel lássam, ne csak hallomásból.

Kép
Kép
tinu

Indi,
ja, semmi gond :wink: amugy a 16. kerület sem lesz messze, majd azt is megnézzük.

Deni,
voltatok ma foglalkozáson, B szeret oda járni?
fibi

Fibi :) Anya és apa beszél: nálunk is nehéz ez, mert ugye főleg este tudnánk Lacival, akkor meg Bálint is kéri a figyelmet, és ha nincs türelme kivárni amíg végzünk, akkor elkezd hangosan "énekelni" :lol: Ti hogy juttok szóhoz?
Friss levegő: Mi ált. délelőtt, mert du. mostanában sokat esik az eső és korán sötétedik, de 1x egy nap minimum, remélem elég nekik :roll:

Vera :) Köszi a megnyugtató szavakat! :D tudom, hogy normális, ha vannak nehéz pillanatok, csak igyekszem megtenni ami tőlem telik (és ahogy Zuzi is írta, törekedni hogy boldog legyen a család), csak néha nem mindig sikerül, szóval érted :wink:

Bocsánatkérést én is úgy értettem, hogy csak akkor ha jogos, ahogy Vera is (és mások is) írta, nagyon egyetértek! És belülről jön, nem vitás. Persze lehet hogy csak az én lelkifurim csillapítására, de sztem a gyerek fel tudja fogni, hogy mit is jelent, mert nekem is többet jelent. Nálunk is az megszeretgetés és esetlegesen a magyarázat a "forma".
denizsa

Bölit KIZÁRÓLAG H. miatt fontolgatom, mert Igi letehetetlensége és fejlesztési igénye miatt nekünk sajna jelenleg a csiri-biri torna, ringató, és hasonló anyával törtpénő társas mulatozások kizártak :cry: Játszótér rada messze, gyakorlatilag kocsival kéne menjek, mert gyalog mire odasétálunk az minima fél óra... és TUDOM, hogy H-nak velem a legjobb - és nekem is vele, de ha szökőévben egyszer megkaparint egy gyereket, azzal OLYAN LELKESEN játszik, hogy elfacsarodik a szívem, amiért ilyen kevés jut neki belőlük :cry:

És bölit kizárólag félnapra, és heti 2-3 alkalomra tudom elképzelni...
már attól is lever a víz, hogy más fogja tisztábatenni... vajon jól megtörli majd a popóját? (tudom, kész kabaré vagyok 8) )

Na, egy uccsó belepofa a családállításba:

nekem az élménybeszámoló alapján LÚDBÖRZŐSEN MISZTIKUS dolognak tűnik, melynek működését nem lehet racionális módon indokolni. Attól is zokognak közben az emberek, ha MÁS mondja ki azokat a bizonyos mondatokat helyettük :shock: :shock: :shock:

Zsanci, H.-nak ez a "NEM! APA!" Úgy értelmezendő, hogy "Anya nem szeret, csak apa!" :cry: (mondja ezt arra válaszként, mikor ömlengek neki, hogy "szeretlek"!!!!) Valamit nagyon elsz@artam???? :cry:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Fibi :) Igen, voltunk, B1 IMÁD oda járni :wink: :D

Zuz :) Ha jobban utána gondolok, asszem igazad van az "igényes topikkal"! :roll:
Nem vagy rossz anya, épp ellenkezőleg!!! Sok ++++++++++++ Bazsónál meddig tart a beszoktatás?

Én nem bántam meg a kis korkülönbséget (még :lol: ), de majd meglátjuk néhány hónap múlva :mrgreen: A szabadidő mondjuk nagyon hiányzik, de asszem erről a luxusról le kell mondanom jódarabig :lol: mert tény, hogy minden percem foglalt :roll:
denizsa

Leni :) Teljesen megértelek, Te tök más helyzetben vagy :roll: Nekünk marha nagy szerencsénk van, mert járhatunk ilyen foglalkozásokra meg játszóra, stb. és én úgy érzem, hogy ez elég Bálintnak. De minden család, gyerek és helyzet más, mindenkinek meg kell találnia a neki megfelelőt. Sztem ne parázz előre (mégha ez természetes is), akkor ez fog "átmenni" Hankának, bár lehet hogy ez sem így lesz és nagyon boldog lesz Hanka :D mindenesetre érdemes kipróbálni :wink:
denizsa

Deni,
mi akkor jutunk szohoz, ha B vacsorázik v fürdik :lol:

Leni,
értelek! én csak azt irtam le, amit olvastam erröl :? (hogy 3 év alatt a gyereknek az anyjával a legjobb otthon, de ez is gyerekfüggö, azt is irtam)
fibi

Leni,
ha majd ott tartasz...a beszoktatást hogy tervezed???? :roll:
zsancikant

szoval hogy csak azért irtam ezt, hogy ne hidd, hogy Te kevés vagy Hankának. mindemellett teljesen megértelek, nekem is szoktak ilyen gondolataim lenni, csak talán "könnyebb", mert B nem játszik el mindenkivel. néhány gyerekkel viszont nagyonis (pl Vince, Verusék kisfia, meg az utcában 2 gyereket is nagyon szeret, szal nála ez lehet h szimpátia alapján müxik)
na de befejezem a mai zagyvalékolást, mentem.
fibi

Leni,
a bölcsi szerintem is abszolút gyerekfüggő, a Lana is nagyon igényelte a gyerektársaságot és a Domi miatt, aki gyakran szopizik, stb. úgy éreztem, nem tudom kielégíteni az igényeit, tényleg szabályosan unatkozott velem néha otthon.
2 és fél évesen adtuk be szeptembertől egy német nemzetiségi bölcsibe, heti 3 napra, és nagyon örülünk, h. így döntöttünk. Nagyon szereti, pedig ő egy eléggé összetett kis lélek, irtó érzékény és nagyon anyás, ugyanakkor nagyon eleven és közösségi is. És mégis, pár nap alatt megszokta, és megszerette, esténként is kérdezgeti otthon, h. mit csinál éppen a gondozónéni.

Fibi, levegőzni szerintem is elég egyszer egy nap, főleg ilyen időben.

Rólunk egy pár szót még, ha nem baj.. :)
Szóval a Lana eléggé különleges egy gyermek, nagyon okos, hamar beszélt, nagyon sok szeretet van benne, ugyanakkor nagy gézengúz is, mostanában elég hisztis, igyekszem ezen nem idegeskedni, mert nála nincs ez ellen (legalábbis még nem találtunk eddig) biztos receptet. Minél jobban "tiltakozunk", annál jobban csinálja, mostanában kivárásos technikával dolgozom, ráhagyom, és akkor nagyjából lenyugszik magától.
A Domi pont az ellenkezője (legalábbis egyelőre). Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, elvan magában is sokszor, bár mostanában azért már beindult a "kiment a Mami a szobából"-sírás, de egyébként csupa mosoly és nyugalom. Éjjel szerencsére nagyjából mindkettő alszik szépen, a Domi párszor szopizik, de azt is félálomban. :)

No ezt most elküldöm, mert zavarognak az ébrenlévő gyermekek, aztán majd még képeket később rakok fel.
Vendég

Tesók különböző igényei: én nem vettem észre :oops: vagyis egyenlőre nem olyan nagy probléma nálunk. Pontosabban, Bencus tök jól elmatat-rágcsál mellettünk, amíg mi Bálinttal építőzünk, rajzolunk, gyurmázunk, kirakózunk, stb. Csak nem hagyhatjuk ki semmiből, ott ülünk mellette a szőnyegen és nem hagyhatjuk egyedül, mert azt nem tűűűri. Igyekszem olyan játékot választani először, aminek egy darabját ő is megfoghatja és rághatja (pl. nagyobb dupló darab), azzal még akkor is jól elvan, amikor mi már rajzolunk és ő ugye nem kaphat ceruzát :lol: Persze közben szopithat és meg is dajkálhatom, Bálint hagyja, de utána őt is megszeretgetem, így mindenki megkapja a magáét :D Program szempontjából én Bálintot veszem "alapul", vagyis az ő igényeit igyekszem szem előtt tartani, Bencust pedig kielégíti a szemlélődés (borzasztóan érdekli minden) ill. a korához mért részvétel, legalábbis egyelőre :) mondjuk nem tudom, hogy később mi lesz :lol: (Egyedül a csiribiri tornára járunk kettesben Bálinttal, addig a nagyi vigyáz Bencusra, szóval még segítségünk is van, hawaii :)
denizsa

Maryni :) Üdv itt! :D Még nem hallottam olyan 2évesről, aki ne hisztizne :wink: ha megtaláltad a csodaszert, szólj!!!
Bencusom majdnem egyidős Domiddal, alig pár nap van köztük :wink: és ő se tűri, ha kimegyek :lol:

Kép
Kép
denizsa

Deni, ez így tényleg hawaii!!! :wink:

Szerintem is elég amúgy heti pár ilyen gyerkős foglalkozás (mondjuk 1 foglalkozás, a többi meg játszótér vagy ismerős anyák ismerős gyerekekkel :lol: )

Ha Igi 3 percnél tovább önállóan elmatatna mellettünk, továbbra is lelkesen utálnám a bölit 8)

Zsan, ha nem lehet Igi velem beszoktatáskor, ugrott az egész projekt. Egyszerűen NINCS KIRE HAGYNOM.

Asszem holnap ezzel indítok a fődedóvónak, és ha nemleges a válasz, nem is tépem tovább a számat. 8)
leni

Bocs mindenkitől, csak erre az oldalra futotta most olvasásilag (minek írtok annyit? itt dolgozó nők is vannak!! :mrgreen: )

Maryni,
üdv itt. "Lana eléggé különleges egy gyermek, nagyon okos, hamar beszélt, nagyon sok szeretet van benne, ugyanakkor nagy gézengúz is, mostanában elég hisztis," itt Lanát írjuk át Eszcire, és képben is vagyunk. :D Tökjól megfogalmaztad.

Ami ebből az oldalból kiderült, sok a spleen meg a depi meg a nyűg. Csajok, nevetésre fel!!! Gyönyörű és /vagy okos gyermekeitek vannak, naphosszat együtt lehettek, van net, meg lehet osztani jót-rosszat, jön a miki és a kari, már idén annyi hó esett, mint az elmúlt 3 évben összesen, hát mi a baj? Rázzátok meg magatokat és örüljetek annak, amitek van és ne mást akarjatok, mert elrohan az idő és akkor már tényleg lesz miért sírni. Írja ezt egy aggastyán. :lol:
Ha vki úgy érzi (pl Leni), h gyereknek jobb lenne bölcsibe, az adja be, és ha jó, maradjanak, ha nem, vissza haza. (De úúúúúgyis jó lesz! Változatos, gyerektársaság, szocializáció és egyéb nagy szavak.)
Aki anyatigrisként egy lépésre se tud eltávolodni, annak meg az a jó, és aki meg a köztes az a köztes.
Aki elhatározta, h 1,2,3,4, stb gyereket fog szülni, az tutira végiggondolta, h miért lesz ez neki(k) jó, most lehet, h vannak kaka időszakok, de tessék a jó oldalát nézni és élvezni.
Marha nagy okosságok jönnek ki belőlem ma, pedig még vár rám egy témazáró összeállítása és még nem is forraltam bort, ja és a BK is kimaradt. (Erik és Tilda összeizzadtak ma?)
Az élet szép.
Úgy még sohasem volt, hogy sehogyse lett volna.
Ha rámosolyogsz a világra, a világ visszamosolyog rád.
Bízz magadban.
Na, a többiért már pénzt kérek. :mrgreen:
neet
neet

Ja, most látom, kretén vagyok: én egy 5-6 hós, igény szerint szopó gyereket magam nélkül nem hagynék senkire. Még 1-2 órára sem. 8) Tehát ez NEM van-e segítségem kérdése.

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Ma egy hete, h kocsival jövünk haza a bölcsiből. (Meg persze reggel is oda.) És ma megszólal Eszci, aki eddig csak a fejét csóválta, h csak apa tud vezetni. Szal ma azt mondta, félúton hazafelé: "-Anyu, most már te is tudsz vezetni!" Ez felért a jogosítvány megszerzése feletti örömömmel. :D

Továbbá, h tessék mosolyogni kicsit, mai gyerekszájak:

"-Anyu, add rá a babámra a cipőt!
-Miért, te nem tudod?
-Én még kicsi vagyok ahhoz, hogy gyerekeket öltöztessek.
"-méltatlankodott.

Valamint:
Én: "- Imádlak.
Ő: "- Én meg simán szejetlek."

neet
neet

Szasz Neet :) Akkor BK helyett mégegyszer beteszem a szülészeti oktatófilmet, legalább te nevess rajta velem:)

http://youtube.com/watch?v=JMKHsrDSGxU
indianyo

Neet, örülök, hogy legalább te a toppon vagy :lol: :lol: :lol:

Mint ős-bölis anyuka:

az első elbeszélgetésre viszi az ember a gyerekét is? És addig ded ott jön-megy, míg anya meg a vezetőnéni fontos dolgokról tárgyal: azaz róla? :roll:
leni

Neet, ez felért egy tőrdöféssel :cry:
Mint említettem, az én gyerekem csak annyit mond, ha megemlítem neki, hogy szeretem: "NEM!!"
(bocs az ismétlésért, de kegyetlenül fáj)
leni

Ez a családállítás érdeskes dolog lehet. Abban mindenesetre biztos vagyok, hogy egy gyerek akkor tud igazán boldog és kiegyensúlyozott lenni, ha a szülők rendben vannak, és mi ott rontjuk el, hogy a gyereket a társunk elé helyezzük, ami bizonyos mértékig, illatve ideig természetes is..........

Indi!
Köszönöm! Valóban csodálatos fiam van :D Aki ma úgy köszönt el a bölcsiben a gyerekektől, hogy "sziasztóóóóóóók, holnap is jövök!" :lol: (bár lehet, ez fenyegetés akart lenni :mrgreen: )

Ancsi!
KÖszi :D
és hogy dinók lesznek??? Na, ezt látom én B-n, hogy teljesen felpörgeti a társaság, teljesen elemébe kerül. Szerintem ez nem baj, olyan jó fejek Lencsével!

Tinu!
Köszi Neked is, jó ötletet adtál. Votiv is ajánlotta egy nevelési tanácsadó barátnőjét, valamelyiket biztos felkeresem. Hátha tudnak valami okosat mondani.

Leni!
Szerintem előfordulhat, hogy egy 3 év alatti gyerek igényli a közösséget. Én úgy gondolom, hogy ha ez csak napi 2-3 óra, és továbbra is otthon alszik, akkor ne hezitálj a dolgon.

Johi!
Hogy vagy??????????????

és persze köszi mindenkinek a megértést. Próbálok mostmár pozitívebb lenni, ne rontsam máá itt a hangulatot :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

Tinu, az egyetemi szakzáróvizsgám (ELTE német szak) témája is a pszichodráma volt :lol: egyébként részben én fordítottam pl ezt a könyvet is:
http://193.16.218.196:8080/monguz/index ... term=14357
de ez már állati régen volt, még a múlt században, hogy én pszichodrámáztam :lol: (végülis nekem annyira nem jött be, ill. annál a csoprtnál, akiket ismerek, vállalni kell hogy vki rendszeresen jár minden héten, és ez most nem fér bele az életembe)
egyébként a Hellingeresek is általában ismerik a pszichodrámát is, meg egyéb módszereket is (többségük pszichológus, de akad pszichoterapeuta és pszichiáter is, néhány teológus, nagyon kevés az, aki mondjuk "csak" bölcsész).

"Persze a családállítás kevesebb invesztíciót jelent mind a csoporttagok, mind a csoportvezető részéről. "

- miért gondolod? én nem így látom. A terapeuta, aki a családállítást vezeti, szakmailag és emberileg is felkészül, sokévig tanulja a módszert, továbbképzi magát stb. Eleve nem lehet akárkiből családállító. A csoporttagok is sztem ugyanúgy megdolgoznak az eredményekért, és ide sem csak egyszer kell elmenni és megoldódik az élet, szóval lehet többször is, de általában annyira megzakkan az ember egytől is, hogy kb annyra vágyik vissza, mint egy alapos gyomorbavágásra :lol: kivéve a mazochistákat, akik rohadtul eltökéltek abban, hogy megjavítsák az életük defektjeit, és ezért hajlandók vállalni a húsbavágó felismeréseket is :wink:

votiv 8)
votiv

XXI. század:

Buddhának egy fa - nekem egy zuhanyzás kellett a megvilágosodáshoz 8)

A lényeg:

2 éves lányomnak jelenleg egy rá maximálisan figyelő anyára van szüksége. Ehhez kell nekem a böli: amíg ő ott van, addig szanaszét fejlesztem Igit, így mire H. hazajön, már lelkifurdancs nélkül tudom igit kicsit parkolópáláyra tenni és H. igényeinek megfelelően VELE LENNI.

o jeeeeeeeeeeeeee...
ha most nem tisztult volna ki így a kép, esküszöm, holnap csak makogtam volna a bölcsiben, hogy mit akarok én ott a gyerekemmel. :oops:

Kép
Kép
leni

Zuzi,
mindig eszembe jut, s röhögnöm kell, mikor L és B elkezdtek körbe-körbe rohangálni a szőnyegen, mint az eszeveszett, s közben skandáltak valamit, le se lehetett őket állítani, szédülésig csinálták. :DDD
különben meg, ha túl nyugis gyerekeid lennének, túl sokat hemperegnél az uraddal :), s útban is lenne már a harmadik. kell az neked? ;-)

Indi,
esetleg, ha apa eljönne, vagy te kimennél, vagy ilyesmi,vagy lenne új apa, meg ilyenek, akkor még vállalnál egy kistesót a cuki kis barnaszeműd mellé? szóval mik a terveid, ha nem titkos? :)

Nyuszi ma 2x úgy bepislantott (gyak. egész nap nem volt hajlandó wc-re ülni :/), hogy folyt a vizelet szana szét minden szoba parkettáján. nem tudom mi lehet az oka, kérdezgettem, de nem válaszolt. most ilyenkor mit lehet mondani neki? azt kezdtem el magyarázni neki, hogy pelusban nem lehet majd ovis, mert ott csak wc-be lehet pisilni, hátha ez bejön :).

és Lencse nagyon igényli a társaságot. állandóan várja a kishaverokat, bárkivel szívesen játszik, már a játszóházban is sokkal jobban elvolt, mint itthon, pedig ott nem haverkodott, csak játszott a sok érdekes játékkal. azután minden nap azt emlegette, hogy mikor megyünk már a tölcsibe (=bölcsibe). szegényt azóta se vittem, pedig megérdemelné, csak most sűrűsödtek a dolgaim. szóval neki pl. jót tenne heti 2-3 alkalom félnap bölcsi, de ilyesmin nem gondolkodom, már most kezdem azt is meggondolni, hogy jövő ősszel, mikor már 3 lesz , oviba adjam-e.
és nyilván azért igényli jobban a társaságot, mert az anyja nem haver, legalábbis nem játszik vele annyit. aki meg eljön (mama, keresztmama) 1-2 órára, az folyamatosan játszik vele, de megállás nélkül. és ő ezeket folyton invitálja telefonon, hogy jöjjenek már. az általam nyújtott programok pedig kimerülnek a különböző helyeken való sétálásban, bábozásban, és építőzésben. :( szóval az oka főként én vagyok, hogy más gyerekek társaságát keresi; s mi lesz még, ha a tesója lefoglal. én már 1 gyerekkel is zombi voltam.

ancsipancsi

Zuzi, ne mááááááááááááá!
Az én hangulatomat pl. kifejezetten javítod jelenléteddel :lol:
(Nuk féle nyalizós szmájli)

ja és mielőtt valaki félreérti: nem kárörvendésből kifolyólag :lol:
leni

Édes Leni,
nehogy má bőgjél!! Reggel engem sem szeretett a lányom csak az apját és este meg az apját nem, de mi ezt fel se vesszük, tudom- tudom, régen szültem, szoptattam, könnyű nekem, sehol már a hormonok.

Bölcsi: volt egy megnézés és fontos dologokról beszélgetés és hiv.os papírok kitöltése, naná, h Eszterrel, ha lenne hova tennem, nem vinném bölcsibe, nem igaz? ;) Aztán az első szülőin aug végén is ott volt (meg még pár gyerkőc) és elunta magát, mert mindketten ott akartunk lenni, és megintcsak nem volt kire bízni a lányunk. De ez mind semmi, mert jött már velem egyetemre is meg most majd szaladavató bálba, igazi első bálozó lesz. :lol:

És majd bőgsz még jókat, amikor beszoktatás van és ő beszokik te meg nem, de ez is természetes, ezt csak én nem hittem el, h annyi dologom van, egyetem stb, nem érek rá érzelgősködni, aztán az se zavart, h végigkönnyezem a másfél órát a Camponában, nélküle és hülyén néznek rám...
neet
neet

Leni,
teljesen jól látod, a kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad.
L. különben kb. 1,5 éves korától azt mondta, mikor kérdeztem, hogy szeret-e, hogy nem. csak apát meg a bucimacit. :D újabban mindenkit szeret , s elvárja, hogy őt is viszont szeressék. na jó, meg is érdemli, nagyon édi kislány. szóval H. is majd megváltozik ezen a téren, a nem nem nemet jelent!
ancsipancsi

Mai utolsó okostóbiáskodás részemről családállítás ügyben:

Egy alkalom nagyjából arra elég, hogy tótágast álljon a "jó-kis-élete" a kedves delikvensnek. Aztán jöhet a többi, ha fel akar állni újra. 8) Ez szerintem sem kevés "befektetés" :roll:

Ancsi, gondolod, hogy Lencse direkt pisil most be? Mert ha nem tehet róla, szerintem nem biztos, hogy jó ötlet érte bármivel is ijesztgetni (lásd. nem lehetsz ovis, ha bepisilsz) :roll: :roll: :roll:
leni

Neet!
most 3 napig jó kedvem lesz :D Jön a miki, meg a kari :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És miylen igaz :!:
Bazsi mostanában, amikor autót rajzol

lyányom itt tologatja a játékbabakocsit, néha akkorákat zakózik vele :roll: És természetesen nem babát ültet bele, hanem autókat. Pannusom készségszinten autózik már :lol: És meg kell zabálni :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Indíííííííííííííí,
folyik a könnyem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PING!
neet
neet

Leni,
honnan tudjam, hogy mé pisil be? :) mondogatom, hogy menni kéne pisilni már, gyerünk már, de tagadja, hogy kéne, s játszik serényen tovább. aztán 1 perc múlva csuri. mondjuk úgy inkább, hogy direkt nem megy a wc-re velem. és kakkantani is rögtön bekakkantott az éjjeli pelusába. pedig nem ijedt meg a wc-n, nincs baja tőle, mert ahogy bepislantott, gyorsan ráültettem pucéron, mert mit ád Isten, szana széjjel a pisis rucik, pisis a hálónk, s csengetnek a fuvarosok, hogy akkor meghozták a két ajtós fenyő szekrényt a hálóba. Nyulam meg vígan ült a wc-ben, s közben magyarázott, hogy hú mekkora nagy tócsa van a szobában :D. persze nem tűnt ijedtnek az ovi miatt, de mást hirtelen nem tudtam kitalálni, mert követelte a pelust.
majd holnap meglátjuk, mert ma volt rajta többet pelus (hosszabb séta miatt), s lehet, hogy a kényelmet jobban kedveli. holnap egyáltalán nem adok rá, mert el se megyünk, várjuk a mamáékat.

Fibi!
mikor rossz az idő , még csak ki se toljuk az orrunkat. és mikor pl. alig tudtam járni, volt, hogy csak az erkélyre mentünk ki ugrálni, ennyi volt a friss levegő, meg a séta. és ha van dolgunk (bolt, város), akkor azt tudjuk be sétának. (bőven nagy séta az is)
ancsipancsi

Zuz,
valami mondatféléd félbemaradt. :D

Nem akaródzik összejönni ma ez a témazáró, pedig beígértem holnapra, és most mit szólnak, ha nem írjuk meg, hanem még gyakorlunk? A többség ezt szeretni szokta, én utáltam volt, hisz nem azért tanultam rá... na nem mintha ezen kölkök tanulnának, de hátha... ;)
neet
neet

Neet,
na hagyd kétségek közt őket, csapj össze vmi témazárót :). én az Egnlish Fileból tanultam, s volt hozzá vmi csodás kézikönyv, amiből a tanár mindig tudott milyen kérdéseket összeollózni.
ancsipancsi

Ancsi,
English file-t még nem láttam, de mifelénk (tanári) azt fikázni szokás. Ha értelmiségi osztály, akkor Headway, ha szakmunkás, akkor meg más (minden évben mást találnak ki, nem győzöm megjegyezni a címeket, de ez valami zöld könyv. :D)
Egyébként inkább az okoz gondot, h pl fordítást, szövegkiegészítést nem lehet velük csináltatni, csak játékos feladatokat, és a kösd össze, színezd ki, stb meghaladja néha a word-beli ismereteimet. (Mármint összeállítani valami pofás kis dogát így.) Vagy kézzel írva kapják, de azt meg nem tudják elolvasni.... nem, ilyenkor nem írok csúnyán, ennek a diszlexiás generácijónak a nyomtatott betűk jobban fekszenek, mint az írott.....
neet
neet

Neet,
az EF is Oxford, nekem tetszett, habár nem igen értettem, hogy miért tér vissza témákra újra és újra (mondjuk a köv. kötetekben).
kezdők ezek, hogy csak ilyen játékos feladatokat bírnak?
btw készíts most el egy jó sémát, és jövőre is jó lesz a többi gyeröknek. :)
ancsipancsi

Leni :) , nem gondoltam, hogy nemtörődöm anyának gondolsz! :) (és már izgultam, hogy miattam nem jössz...)
Nos, a mi bölcsink állami bölcsi, de mivel -mint ahogyan a legtöbb bölcsi és ovi- 120 százalékosan telítve van, csak akkor vették volna fel a gyereket, ha dolgozom, s erről papírt is mutatok...(hazudni meg sajna nem tudok, pedig nem nehéz szerezni egy munkáltatóit...)viszont a bölcsinek van egy játszóbölcsi nevű egysége, ahova hetente 2x viheted a gyereket, 9-től 13-ig van csak, általában a gyeden lévő mamák gyermekeivel, nyugodtabb légkörben. Maga a beszoktatás is sokkal "könnyebb" (a rendes bölcsibe én sem vihettem volna a kicsit!!), a kicsit is viszem. Összesen annyi, hogy naponta 540 ft.,de sztem ez kibírható. (Tekintve hogy biztos lesz pl.olyan hét, mikor nem megy egyáltalán.)Drukkolok, hogy a ti bölcsitekben legyen hely a lánynak!Majd írj hogy mi volt!S én is írok majd tapasztalatokat!
judit_78

És ne izgulj, szerintem nem vesztesz semmit, ha kipróbáljátok! :)
Mary, várjuk a képeket!
Zuzi, Neked nincsenek aktuális képeid a dedekről??
Köszönöm a fogszorításokat, küzdök tovább...
judit_78

Net :) Ha témazáró kell eü. szakközépben, akkor a szülészeti oktatófilm forditása testhezálló feladat :lol:
Én anno egy krimiképregényt olvastam jutalomként a tanitványaimmal középhaladótól felfelé, erős motiváció volt :wink:
indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?