2003.07.03 16:37

2003.07.03 18:28
2003.07.03 20:10
2003.07.04 07:24
Mi most elég jól, jó kis levegő volt és keményedések sem nagyon voltak
és biztosan itthon maradna vmi fontos dolog. Habár elég közel van a kórház , így bármikor be tudnak hozni bármit ami lemarad. 2003.07.04 07:57
2003.07.04 08:05
Most hulla vagyok, úgyhogy megyek is és visszafekszem.
2003.07.04 08:47
2003.07.04 10:00
Mostantól pihi aztán a pici
Teljesen fel vagyok dobva, meg persze egy picit le is, olyan szomorkas volt összepakolni a kis dobozomat bent a cégnél... 2003.07.04 10:41
2003.07.04 12:57
)
2003.07.04 13:37
2003.07.04 14:02
2003.07.04 14:44
2003.07.04 16:10
2 db rövidujjú body volt ami épp passzolt rá, azt az anyósom Olaszországban vette, a többi holmihoz el kellett telnie 2-3 hétnek míg belenőtt. Szóval nem kell megijedni, nyugodtan vehettek 56-ost, ha nem más az első hetekben úgyis jó lesz, és mikor már látjátok milyen iramban kezd fejlődni a baba, akkor lehet neki venni a többi ruhát, mindig épp ami kell.
És igaza is lett, 1 előtt 5 perccel már ott nézelődött a hasamon a pici fiú
Mondta a doki hogy most is hasonló "menetrendre" lehet számítani, úgyhogy ha bármi OLYAT érzek, akkor futás a klinikára, nehogy a kocsit lássa meg először a tesó
2003.07.04 17:46

. Én úgy gondoltam, hogy a melegebb ruhákból kicsit nagyobbakat veszek, mert ha nem lesz még azonnal hideg, akkor legalább később jó lesz. 2003.07.04 20:45
Szóval szerintem a Brendonban érdemes szétnézni, nem túl drágán elég jó választék van ágyikókból. 2003.07.04 20:58
.Biztosan most nehezebb lesz egy picit a picikkel , de nagyon jó testvérek lesznek majd
A rugi ötlet pedig nagyon jó, tényleg igazad van
2003.07.04 22:08
Úgy 7-re vettem észre hogy csak nem múlik ez a fájás, azaz vissza-visszatér. Felhívtam anyukámat mi a helyzet, ő azt mondta szerinte ez már a baba. Hívtam a dokit, ő azt javasolta várjunk még egy kicsit, hívjam 9 körül, ha addig még megvan a fájdalom hívjam újra. Hát csak nem akart múlni a dolog, de abszolút nem volt fájdalmas, inkább csak kellemetlen húzó érzés. Különösebben nem is mértem az időt, hol jött, hol elmúlt. Elérkezett a 9 óra, hívtam a dokit, hogy itt bizony nem változott semmi. Na akkor ő most visszafordul, mert hogy időközben már elindult nyaralni, mi se kell hogy kapkodjunk, fürödjek nyugodtan, készüljek össze, aztán majd a klinikán találkozunk. Nagyjából 10 órára készültem el a fürdéssel, öltözéssel, a csomagom már kb 3 hete össze volt pakolva
Időközben picit erősödtek és sűrűsödtek is a fájások, olyan 5-10 percesek lehettek, és kb annyira fájt mint egy közepes erősségű menstruációs fájdalom, de érdekes módon csak a derekamban. Fürdés után a nyákdugó is elment, úgyhogy már tuti volt hogy innen nincs visszaút
Amúgy nagyon aranyos, kedves és segítőkész volt, ezt az egyet nem kellett volna hogy hülyének néz.
Láttam rajta hogy kicsit ideges, de azért próbálja nem mutatni, annyira hálás voltam neki hogy ott van. De ezt sosem kellett erőltetnem, evidens volt neki hogy ott lesz a szülésnél
De ez csak úgy átfutott az agyamon, tudtam hogy ő nem vezetne félre, úgyhogy kicsit meg is könnyebbültem hogy már nem tarthat sokáig. Ezután kiküldtek hogy menjek pisilni, na az már nem volt túl könnyű, minden lépés nehezemre esett. És szörnyen éreztem magam hogy közben meg végig folydogált a lábam között a magzatvíz
Pedig tisztában vagyok vele hogy ez ezzel jár, mégis olyan szégyenérzet fogott el tőle. Mire visszaértem, néhány perc múlva már "zavartak" is a szülőágyra. Na oda felküzdeni magam a fájdalmak közepette nem volt egyszerű. Én igazából úgy emlékszem, csak ott kezdődtek igazán elviselhetetlenek lenni a fájdalmak. Bevallom őszintén, nem bírtam ki kiabálás nélkül
Nem sikoltoztam vagy ilyesmi, ha jól emlékszem azt mondogattam hogy én ezt nem bírom ki, de a sógornőm aki kint volt a folyosón, utólag azt mondta elég rossz volt hallgatni. Különösebben nem érdekelt, így úgy érzem jobban el tudtam viselni az egészet. Úgy fél, max. 3/4 óra telhetett el így, nekem ez már kicsit homályos. Egyszercsak jött a szülésznő hogy nem érzem-e úgy hogy nyomnom kell. Hát mit tudom én mondtam neki, nyom és fáj ez állandóan. Erre jött a dokim hogy akkor csináljunk egy próbanyomást. Elmondták hogyan lélegezzek, a következő fájásnál pedig kipróbáltuk megy-e. Megtettem minden tőlem telhetőt, majdnem tök jól is csináltam. Elmondták hogy folyamatosan fújjam ki a levegőt, ha elfogy, vegyek még egy picit és amíg csak érzem a fájást, fújjam kifelé. A következőnél már nagyon ügyi voltam
Igazából ekkor már nem is éreztem különösebb fájdalmakat, inkább csak koncentráltam hogy jól nyomjak, arra figyeltem mikortól meddig csináljam, utána meg pihiztem míg lehet. A következő nyomásnál a szülésznő szólt hogy már itt a feje. Még vagy 2 nyomás volt hátra, és kint is volt a csöppség. És tényleg, ahogy mindenütt lehet hallani, abban a pillanatban elmúlt minden fájdalom
Arról fogalmam sincs hogy a doki mikor csinálta a gátmetszést, bár a párom azt mondja ő hallotta. Na engem meg pont nem az kötött le
Én meg ott maradtam volna egyedül, szerencsére a doki szólt a sógornőmnek, hogy most már akár be is jöhet. Úgyhogy az ő kezét szorongattam amíg a doki a gátvarrást csinálta. Nekem az sem volt egy kellemes élmény, sziszegtem is eleget
De persze szavam sem lehet, abszolút nincs nyoma, a doki még ki is húzta a "cérnát" és újravarrt ahol nem tetszett neki, és megvan az eredménye. Varratszedés után max még 1 hétig éreztem hogy ott vágás volt, de az is már csak kisebb kellemetlenségnek tűnt, nem fájt.
Nem akartam ennyit írni, de így sikerült. Végülis nekem kellemes élmény volt az egész a fájdalmak ellenére, úgyhogy szívesen mesélek róla. Megvallom őszintén, mindezek ellenére a mostani szüléstől is félek
2003.07.05 10:40
.Annyi előnye biztosan van, hogy valamennyire tudod már mihez viszonyítani a fájdalmakat.A nyákdugó az nálad milyen volt?Annyi helyen olvastam már, hogy van aki észre sem veszi, hogy "kijön", már csak a magzatvíz elfolyását érzékeli. Habár olyan is lehet, hogy a magzatvíz is csak szivárog és van olyan aki azt sem veszi észre...Nálad kb mennyi mennyiség lehetett? Úgy értem, biztosan észre lehet venni, pl: ha éppen pisilnék, hogy a magzatvíz folyt el éppen?Ne haragudj a kérdéseimért, csak te már ebben a dologban tapasztaltabb vagy. Örülnék ha válaszolnál rá, mert mindenki másképpen éli át.
.hidd el nem fog hiányozni a munkahely
2003.07.05 13:08
Egyébként azzal én is bajban vagyok hogy egy sima szivárgást észrevennék-e, bár közvetlenül a szülés előtt, amikor folyamatosan folydogál ha nem egyszerre folyik el, akkor az azért biztos egyértelműbb. Amikor nekem elfolyt, az már komolyabb mennyiség volt, semmiképp nem egyszerű szivárgás, de azt mondják mindig sokkal többnek tűnik mint amennyi jön valójában. Semmivel nem keverhető össze az érzés, ne izgulj hogy nem veszed észre
Valami hirtelen pukkanásfélét éreztem belül és akkor elöntött. Kicsit olyan mintha bepisilnél, csak nem tudod kontrollálni. 2003.07.06 13:57
Teljesen eluralkodott rajtam a bevásárlási láz. Azért még próbálom visszafogni magam és inkább csak nézelődök, hogy mi hol olcsóbb.
2003.07.06 14:09
Minden ok, mehlepeny hatul van. 1-2 hettel nagyobb a koranal, de az elozo UH-kon is nagyobb volt, szoval szepen novoget... A doki mutatott egy gorbet, minek mi a felso hatarahoz vagyunk kozelebb (kb. 75%-nal). Vagy nem varja meg a szeptembert odabennt, vagy nagybebi lesz
2003.07.06 18:21
Olyan jó Neked, úgy szeretnék már én is ilyen közel lenni a szüléshez 

+ egy szoptatós párnát, ami egy kicsit könnyebbé teszi az alvást. 2003.07.06 19:31
2003.07.07 08:26
És ugye mi pont télen használnánk a mózeskosarat. Te esteleg tudsz erről valamit? De azt hiszem megvesszük, mert tényleg nagyon tetszik. Ti milyen színűt vettetek? 2003.07.07 09:03
!
.
( pedig fiú lesz
ha minden igaz ) 2003.07.07 09:37
Nálunk mondjuk már a második lesz a családban, mert a nővéreméknek már van egy 5 éves kislánya (persze ő a család szeme fénye), de a férjem családjában abszolút a miénk lesz az első.
2003.07.07 09:38
Valahol mintha olvastam volna, hogy a reggeli rosszullét visszatérhet a 3. harmadban, de nemigen számítottam rá, mert az elején sem volt vészes.
Én ezen a héten megyek nőgyógyászhoz, lehet, hogy utána én is megyek uh-ra. Jó, hogy megírtad az adatokat, így legalább lesz mivel összehasonlítani. Nekem eddig mindig csak a fejét meg a combcsontját mérték. A többi(AC, HC) mit jelent?
Majd akkor kitalálunk valami új topikot, ahol tovább tarthatjuk a kapcsolatot.
2003.07.07 10:45
2003.07.07 11:48
2003.07.07 12:22
Én is a 31-ig dolgozom majd, még 3 hét
2003.07.07 14:33
Elég nehézkesen indult emlékszem
2003.07.07 14:44
, kerekebb is, meg keményebb is, mint egy pár hete volt. Amúgy teljesen jól vagyok, csak néha nagyon feszül a bőröm. Kenegetem minden este, remélem nem reped meg. A babuci is rengeteget mocorog, bár most az is úgy tűnik hogy nem annyira erőteljes, mint a múlt héten. Néha itt-ott kidugja valamijét, fogalmam sincs hogy épp mit, de a múlt heti UH-on azt mondta a doki hogy most pont úgy fekszik, ahogy születnie kell. Lehet már így is marad, ha kényelmes neki, de még az is lehet hogy tízszer is megfordul. 

2003.07.07 15:30
.
, remélem lesz folytatása!!!! 2003.07.07 16:59
2003.07.07 17:58
), úgyhogy remélem szép időnk lesz! 2003.07.07 19:21
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|