2003.07.01 22:22
2003.07.02 07:14
Múltkor elfelejtettem megköszönni a bókodat, köszönöm.
Jól esett.
2003.07.07 09:55
2003.07.07 15:40
Felismered, ezt garantalom!
2003.07.10 16:29
2003.07.10 21:09
Errol a "falunk" jut eszembe, ahol van ket gyerekorvosi rendelo. Az egyik dokihoz, ha elmesz, tuti, hogy a gyereked kap 3-4 nem kotelezo, de nagyon fontos vedooltast, kitisztitjak a fulet, vizeletvizsgalatra kuldik, vert vesznek tole, ebbol termeszetesen kiderul, hogy sulyosan verszegeny es johetnek a vas-cseppek. A gyerek tuti ordit, es te, mint rossz anya, aki elhanyagolja a gyereket, megszegenyulve tavozol. En mar az elso alkalom utan megfogadtam, hogy ide nem jovunk tobbet. Kesobb derult csak ki, hogy akik ehhez a dokihoz jarnak, mind verszegenyek, es vasat szednek!
2003.07.14 21:55
2003.07.15 13:31
De már lassan nem látok ki a problémából. 2003.07.15 20:06
2003.07.16 07:23
Figyelj! Egy baba annyit eszik, amennyi kell neki! Persze ezt nem mindig hagyhatjuk rá egy belealvós 2 napos manóra, viszont a te kislányod pontosan tudja már, mennyi kajára van szüksége. Ha éhes, eszik, ha nem, hát nem. Azt javaslom, gondold végig, miért van ilyen erős késztetésed arra, hogy figyeld, mennyit eszik. (Ez az állandó kontrollálás másban nem nyilvánul meg, csak az evésben?) Ha a kislányod azt érzi, márpedig nyilvánvaló, hogy azt érzi, hogy NEKED fontos az, hogy ő egyen, nem pedig a saját kedvére eszik, az összebújásért cicizik, vagy az ételek ízéért eszik, akkor ebből hamarosan játszma lesz, hacsak már most nem játszma ez az egész. Azt javaslom, hogy felejtsd el egy az egyben ezt a kajadolgot! Nincs téma, nincs tragédia, nincs dráma! Az élet legtermészetesebb dolga, hogy eszünk, és a te kis hathónaposod nem fog a terített asztalnál éhenhalni. Ha békénhagyod. De ha az evés számodra ilyen fontos, akkor elkezdhet büntetni téged azzal, hogy nem eszik, és az ellenkezője is lehet: később, talán évek múlva majd elkezdhet zabálni, és akkora lesz, mint egy vízió.
Ezt te sem akarod.
Szóval én is azt látom, hogy a kicsivel semmi gond nincs, a mérleget dobd ki a p*cs*ba, és hagyd őt békén. Ha meg úgy érzed, nem bírod elengedni ezt a kaja ügyet, akkor szerintem keress fel egy szakembert, egy pszihológust (tuuuuuudom, nem vagy hülye, ha ezt írod, agyoncsaplak
), szerintem rövid időn belül megoldódik.
Akkor szoptasd, ha ő kéri.
2003.07.16 14:43
2003.07.17 00:53
Állandóan azt éreztem, hogy szegény gyerek nem eszik rendesen. Tömtem volna, amikor csak lehetett. Aztán megszületett a második gyerkőc, és nagyon nem volt időm, hogy ott üljek a fiam mellett és azt nézzem, hogy 1 óra alatt megette-e a levest?
Mivel nem álltam folyamatosan fölötte, hogy megint keveset evett, elkezdett enni.
Rájöttem, hogy gyerek még éhen nem halt. Vagyis olyan gyerek, akinek otthon van kaja. Nem mondom, hogy most dundi, de ő sosem lesz az. Egyébként a fiam is ilyen kis mozgékony volt, mint a te babád. Most sem csinálok belőle már nagy gondot, ha egy egy étkezésnél kevesebbet esznek. Te sem eszel mindig ugyanannyit! 2003.07.17 09:52
A kommunikációkutatás olyan, hogy azt nézem, hogy miért pont azt mondják/csinálják pont azok az emberek, amit és ahogyan és miért éppen ott és akkor pont azt. Ez így biztos eléggé zavaros - a lényeg az emberi (nem csak emberi) jelzések és jelentésgenerálás folyamatainak vizsgálata. Pl. hogy miért írtál víziót víziló helyett
Kicsit pszichológia, kicsit nyelvészet, kicsit antropológia, kicsit etológia, kicsit kutlúrakutatás, kicsit szociológia. Ezt tanultam, tanítom, és ezt csinálom - ha bővebben érdekel, a communicatio.szoc.bme.hu címen érdemes kutakodni (www. nélkül!), ez a PhD-programunk honlapja. 2003.07.17 16:09

Még végiggondolom, miért írhattam pontosan.
Ha játszma, ebben az esetben nagyon egyszerű (hahaha
): Csak azt lehet büntetni, aki magára vesz dolgokat. Példa: Abigélem ( a 3. gyerek) azzal szórakozik (fontos, hogy tudat alatt csinálja, nem azzal az eltökélt szándékkal, hogy bosszút áll), hogy mikor altatom Ráhelt (4.), "véletlenül" épp arra dübörög el, leejt dolgokat, stb., és ezzel igyekszik felébreszteni a kicsit. Amikor én erre robbanok, egyre jobban fokozódik. Amikor megbeszélem magammal, hogy a legrosszabb, ami történhet, hogy felébred a kicsi idő előtt, és altathatom vissza, vagy hogy nem sikerül és nyűgös lesz, nem tudok mosni, főzni, takarítani, de ez végülis nem nagy tragédia, szóval amikor átlátom, hogy semmi komoly baj nem lesz, ha felébred, akkor valahogy eszébe se jut hangoskodni. A ti esetetekben: megbeszéled magaddal, hogy Cicó nem fog éhenhalni, annyit eszik, amennyit akar, pont. Te nyugodt vagy, nincsenek elvárásaid. A játszma ezennel végetért.
Semmi ördöngösség. Jóval egyszerűbb, mintha már tranzakcióanalízisről lenne szó. 

Tényleg, miért vízió? Esküszöm, nem vizualizálok magam előtt egy vízilovat, bár hasonlítok rá. 

2003.07.17 16:11
. Az lenne a kérdésem, hogy ez só- és zsírmentes diétával kivitelezhető-e? Bár még csak 2 napja csinálom, egy deka sem ment le (ja mégis mit várok?!). A történet tképpen nem egészen ismeretlen számomra, két éve a fiammal uezt végigcsináltam, de esküszöm!!! nem emlékszem, hogy akkor mit, hogy...
. 2003.07.17 16:21
De azért egy laikus kérdés: Ha vizesedtél (vagyis megnőtt a toxaemia valószínűsége) azon mit segít, ha "lefogysz"? Hiszen akkor vízvisszatartás van jelen, és nem hízás. A sót mindenképpen iktasd ki az étrendedből, amennyi szükséges, benne van az alapvető élelmiszerekben. (Úgy tudom.) Kinga, ez a te posztod, én a pszihológiában és a szoptatásban jobban otthon vagyok.
Úgyhogy HELP!
2003.07.17 19:35
2003.07.17 22:01
Egy idő után már kifejezetten jól esett. Sok zöldséget ettem, elhagytam a felvágottakat és kértem a védőnőmtől egy kazit, amin terhestorna volt. Kb. én is ilyen idős terhes lehettem, mert okt. 2-án szültem és ez nyár közepén volt. Nem találtam megerőltetőnek a tornát, hisz pont kismamáknak találták ki. Minden nap tornáztam és 3 hét alatt 5 kg ment le. Nagyon meg voltam ám dicsérve!
ezt a "diétát" és mozgást a szülés végéig tartottam és nagyon kevés jött föl a fiammal.
2003.07.19 11:56
És mint írtam nem változtatott rajta a só elhagyása sem, pedig... 2003.07.20 00:53
2003.07.20 11:01
. 2003.07.20 13:04
.
2003.07.20 16:59
2003.07.21 20:01
2003.07.22 19:06
. Nem sírok, tképpen ezen kívül semmi gond nincs, a baba tökéletesen fejlődik
. Ja és "talán" kislány
.
.
. Sovány vigasz volt számomra, hogy másnap a védőnő mérlege szerint 3 kilót híztam, és védőnéni szerint lehet, hogy a doki mérlege nem pontos, ellentétben a gyerekrendelő mázsájával
. (Van vmi kapaszkodóm
) Egyébként még egy kiló mínusz 

. 2003.07.27 21:38
2003.07.28 09:03
! 2003.07.28 16:19

2003.07.28 20:30
. Egyébként nekem sem jutott eszembe a tea, de mi van, ha valakinek igen?!? Szóval biztos, ami biztos. (egyébként én ezek után óvatosan bántam a petrezselyemmel 'natúrban' is).
. 2003.07.29 14:01
, viszont megdicsértek, hogy már az is valami, hogy megállt a hízás
. Vérnyomás amúgy tökéletes (126/82), ma du. megyek a tegnapi laboreredményekért, de szerintem nem fenyeget a toxémia.
. Most, hogy olvastam a petrustea hatásáról (teaként eszembe sem jutott, de most már én sem eszem csokronként), inkább a gyógynövényeket még 11 hétig hanyagolom.
. Megbeszéltük, hogy "megpróbálunk" diétásan élni - másfél hétig -, és reménykedünk, hogy a közelben nem lesz cukrászda
.
2003.08.16 17:29
2003.08.24 22:57
2003.08.26 07:01

, sokszor mondjuk neki, hogy szeretjük, rengeteget dícsérjük, főleg a férjem, aki egyenesen rajong a fiáért.Bújós, cicás kisfiú. 2003.08.26 22:09
Én azt gondolom, hogy azért hosszú távon ez meg fogja oldani a problémát. 2003.08.26 23:34
. Mármint, a beszoktatás gondolatától, mert a közösség nagyon jó lesz neki, itthon nincsenek kortársai.
. 2003.08.27 07:10

, szóval elég ambivalens vagyok. Ő várja, de szorong is tőle. Tegnap sétáltunk az ovi felé, és először vissza akart fordulni, aztán kíváncsian nézte az udvaron a gyerekeket. Nekünk az a szerencsénk, hgy a 2 legjobb barátnője
is oda fog járni, sőt az egyik csoporttársa lesz. Így talán könnyebb lesz neki, legalábbis remélem.
7(!) hónapos korától feltűnő nála a határok és keretek betartása. 
2003.08.27 08:26
2003.08.27 18:39
És megint csak fontos, hogy TE ne szorongj, mert akkor biztos, hogy fokozottan fog kapaszkodni Beléd, nem akar elengedni.
) A suliról meg ne is beszéljünk... 2003.08.28 10:31
. 2003.08.28 17:23

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|