A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Jó reggelt!

Ma beléptünk mi is a bűvös 30-ik hétbe:) Ettől olyan izgatott lettem, hogy elmondani nem tudom :lol: :lol: :lol:

Móni, Lafi? Hol vagytok? Pihentek??? Remélem, hogy csak azért nem írtok,mert ezerrel az ágyat nyomjátok!

Mindenkinek szép napot!

bingii

Helloka!
Szerintem Lafit még később engedik ki a kórházból, gondolom még várni kell a vizitre!
Vendég

Jó reggelt! Kép

Lego, Lorcsi,
Köszönöm :D

Bingii,
Gratula a 30. héthez :D Szerintem Lafit délután engedik el akkor szokott elkészülni a zárójelentés.

Konkri,
Nagyon jók a képek és a dekoltázsod sem utolsó :wink: :lol: Sajnálom apukádat biztos nem lehetett neki könnyű és így neked sem :(
Vendég

Jó "reggelt"!

Nekem ez a reggel,mert nemrég keltem fe :oops: Nem tudom ti hogy vagytok vele de én hajnalba ha felkelek pipilni,utána nem tudok visszaaludni,csak forgolodk az ágyba akár 1-2 órát,aztán visszaalszom és akár 10ig is:)
Lego,köszi,jól vagyok,semmi jel arra hogy idő lenne,baba sokat mocorog nagyon,de még mindig nem fordult be :cry: Még szerencsére semmim nem fáj,csak a derekam érzem egy hosszabb nap után,amugy mindent ugyanugy tudok még csinálni,mint eddig:)

Móni hogy lehet,rég jelentkezett Krisztián!?
Lafi remélem ma már otthon pihenhetsz:)
Pandácska tényleg nagyon csini vagy:)

KépKép
pocok81

Hello Lányok!

Aztaaaaaaaaa milyen gyönyörű babák... Pandus Dorka sok szívet fog összetörni, az tuti... De remélem nem az én fiamét! :wink:

Lego :) Hédi baba is egy tünemény!!! Remélem Te is úgy érzed, jól döntöttél a 4D genesis-sel. Nagyon szép Hédike!!!
Dorka meg édes lehetett a hó láttán! :)

Konkri :) Nagyon csinos voltál/vagy!!! Gratulálok mégegyszer és nagyon nagyon sok boldogságban, egészségben és szeretetben gazdag KÖZÖSéletet kívánunk Nektek!!!

Igen, Bingi, ma beléptünk a bűvös 30. hétbe... Innen már azt hiszem visszafelé tépjük azt a bizonyos centit...

Ma voltam UH-n kórházban. Minden rendben, szép nagyok vagyunk! Súlyt nem becsült a gép, de Mónival megbeszéltük (napra pontosan egyidős kismamák vagyunk) hogy 1400 gr körül lehetnek a törpéink. Doki meg is jegyezte -megint-, hogy egyszerre fogunk szülni??? :lol: Legalább nem kell 2szer jönnie... 3 hét múlva kell visszamennünk. Érdekes, egyébként, hogy Ő mennyire "sokat" UHz... Mármint eleve 4 hetente hívott vissza, most meg 3 hét. Fura... De jobban örülök ennek, mint szegény (azt hiszem) Móninak, hogy úgy kell könyörögnie egy UH ért. Meg akartam nézetni a méhszájamat, még egyszer sem nézte, mondta várjam meg elmegy a műtőbe... Na mondom azt azért mégsem várom meg... Ráér az 3 hét múlva is! Ugyis zárva van, ugye???!!! :roll: :wink:

Na most jól kiírtam magamból mindent!!! Adós vagyok képekkel, megpróbálok 4 elemet összekaparni valahonnan és lefotozni a babaszobát! Addig is pussz!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
sleepin

Konkri: gratulálok!!!!

Még 4 hetet birjanak ki a bébikék aztán kezdhetnek potyogni a január elejiek :).

Tothzsu: irok privit, engem érdekelnének a részletek, én nem vagyok teljesen elégedett az első szülésemmel és szeretnék gyorsabb, illetve nem is ez a lényeg, hanem zökkenőmentesebbet. Egy dúlával már felvettem az ügyben a kapcsolatot , de biztosan te is tudsz jó tanácsokat adni!

Kép
Kép
normajeane

Most jöttem mag a védőnőtől. Azt mondta, ezzel a méhszájjal jó, ha a 36. hétig kihúzom, de még 3-4 hétig mindenképpen tartsam benn. De én az idén nem akarok még szülni!

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok csajok
koszi mindenkinek.
nagyon arik a babaitok,es ti is szepek vagytok.Mindenkinek akkora a pocija,nekem alig van.Felek kicsi a babikam.A 29-ik heten volt 1250g.Most nemtudom,mert azzal voltam elfoglalva hogy kiszedjem a dokibol,amit vegre tudunk,hogy kukacos.Raadasul most nem hiztam,hanem fogytam 1kg.Eddig 8kg hiztam,amibol egyet visszafogytam.Elenk kis torpike,de nemakarom hogy inkubatorba keruljon,ha megszuletik.

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi,
Szerintem a hízásnak és a poci méretének nincs köze ahhoz hogy mekkora a babád szóval az hogy most fogytál egy picit és nem nagy a pocid nem probléma. Én eddig 4 kg híztam ami szerintem nem sok de Dorka azért így is nagyobb baba a koránál. Amúgy meg nem kevés a 29. héten 1250 g pont normális :wink: nyugi nem lesz pici babád és nem kell inkubátor se!!

Csibe,
Mennyi most a méhszájad? Bocsi de lemaradtam róla :oops:
Vendég

Marcsi,
Megnéztem két helyen is azt írta hogy a 29. héten a magzat súlya már 1250 g :D szóval a babád mérete tökéletes :wink:

Viki,
Képek? Vigyek neked elemet? :lol: :lol:
Vendég

A francba ezzel a babanettel................ Már 2szorra játsza el, hogy belépek, írok, elküld és utána megint be akar léptetni... :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
sleepin

Naszóval, amit írtam és eltűnt:

Pandikám :) Te csak maradj a sejhajodon szépen nyugidabn, rendben??? :wink: :lol:

Amúgy nem találtam elemet. Utálom ezt a fényképezőt. Nagy batár dög, és nem 2 hanem 4 elem kell bele... 2 mindig van, de 4... :roll: :?

Jól jártam. Nekiálltam főzni, gondoltam közben sütök egy kis gofrit. Hát félúton elment az áram. Félkész tészta a gofrisütőben, fél adag nyers tészta a tálban... :evil: Szerencsére nem tartott sokáig. Nagyon fincsi lett. Nincs benne 1 szem cukor sem, csak méz. Nyami...

Hát és nem tudom, mi volt még, amit írtam...

Marcsi!!! Nem parázunk!!! Tökéletes méretű és súlyú a kiskukacosod!!! :D

Ja ma épphogy hazaértem a dokitól, csengetett a védőnő! :shock: Hát mondanom sem kell, szép rend volt... De ő nem ilyen belekötős faja. Rendes nőci! :)

Kép
Kép
sleepin

Koszi csajok Kép

Kép

Kép
marcsitita

Panda! A 27. héten volt a méhszájam 2210-es. Azóta nem nézték. Nem igen foglalkoznak ezzel, hogy ellenőrizgessék.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sleepin: bizony ám, talán most már nyugodtan kezdhetünk visszaszámlálni :)
Nálunk is áramszünet volt, de csak pár percig tartott szerencsére.

Hozzám még nem jött a védőnő 1x se. Majd dec.5-én fog kijönni. Azt mondta akkor beszéljük át a babakelengyét...kicsit elkésett avval,nem de?!

Csibe: pihenj amennyit csak lehet és próbálj nem aggódni! Nem lesz baj!

Konkri: még 1x meg kell jegyeznem, hogy nagyon csini kismami vagy és remélem, hogy örökké tartó boldog házasságod lesz!

bingii

Helloka!
Nem is értem ezt a védőnős dolgot... :shock: első terhességem idején sem jött, szerintem most sem fog!

Ma voltam a nőgyógyinál. 1 cm-re vagyok nyitva, de nem rövidült meg, egyelőre marad a testi-lelki nyugalom..nagyon örültem,komolyan. A sok pihenés miatt sokkal könnyebbnek is érzem magam.
Beszéltünk a kenetvételről, anélkül is megállapította, hogy trciho-akármim van, fel is írt egy kenőcsöt, persze nem receptre :twisted:
Azt mondta,hogy nem lehet nyitott méhszáj idején sem hüvelytablettát, sem kúpot használni. :?
Viszont felírt egy másik vérnyomi csökkentőt, kizárólag vész esetére-amit hiába mondtam a házidokinak-csak akkor kellene beszednem, ha nem tudom kordában tartani a vérnyomást. Azt mondta,hogy a vérnyomi naplóm alapján teljesen jók az adataim, de sajna nem lehet semmit garantálni. Most úgy látta,hogy a 2 ünnep között megyek szülni. :D
Vendég

Pocok!!!!
Pont így vagyok én is!!!!!!!!
Képzeld,hajnalban én is felkelek és ma is 10.21-kor ébredtem fel!És tiszta lelkiismeretfurdalásom volt,hogy éhezik bennem a gyerkőc és utána egész nap ettem:) :lol:
ildi10

Kép
ildi10

Kép
ildi10

Blongyi: szuper, hogy minden rendben:) Most már akkor tényleg nyugodtság legyen ;) Hűűű mindjárt a 2ünnep között vagyunk! :lol:

Ildi: klassz pocak:) Érdekes, hogy neked már mennyire kint van köldököd.

Csajok! Ti kaptok levegőt?? Én úgy egy hete szenvedek olykor. Mintha feszülnének széjjel a bordáim és alig jön luft.

bingii

Jó reggelt,

Panda nagyon szép a kislányod, jó képeket sikerült róla csinálni.

Blongyi nagyon jó, hogy minden rendben.

Konkri nagyon csini voltál az esküvőn, gratulálok mégegyszer.

Ja és mindenkinek nagyon csinos pocakja van.

Bingii nekem is mostanában olyan érzésem van mintha nem kapnék levegőt, mondjuk nekem nem feszülnek a bordáim, egyszerűen csak nehéz levegőt venni.

Ma nem mentem dolgozni, de persze már 3/4 6-kor felébredtem. :twisted:

Lafival mi a helyzet, ugye kiengedték tegnap, és csak azért nem írt mert pihennie kell?

Kép
andi1975

Sziasztok!

Tegnap kiengettek a kórházból,visszaolvasok és majd jövök!Jujj,olyan jó már itthon lenni egy hét után!
Jó sokat írtatok,míg nem voltam! :)

mazsolasyl

Jó reggelt!

Jujj Mazsi!!!!Én maradtam le vagy senki nem tudta,hogy kh-ban vagy????!!!! :roll: :roll: :roll: Mi történt???????

Remélem Lafival és Mónival is minden oké....valaki tud róluk valamit????

Tegnap voltam dokinál...nem túl rózsás a helyzet.:( Méhszáj tovább nyílt.Most 2200-as,fehérje ismét a vizeletben(pedig vittem a mintát,úgy ahogy Blongyi írta :roll: ),vérnyomi határeset. Most figyelnem kell,napi 3x mérni.KEdden csinál UH-t,kiváncsi,hogy fejlődik-e Hédi...nem tetszett neki,hogy kisebb a koránál...2 hetente kell mennem vizsgálatra. Szorítsatok!!!

Bingi
Eddig csak egyszer volt nálam ilyen "nemkapoklevegőt" érzés,de akkor rendesen fuldokoltam..... :shock: Most engem a sav ért el...este alig bírok elaludni.Asszem muszáj lesz bekapnom 1-1 szem Rennie-t.
Vendég

Fú csajok, igy a végefelé közeledve kezdünk problémásak lenni :?

Nehéz levegővétel: ha fent van a poci, normális. Nekem totál lent van, mint aki holnap szül, Botossal is ilyen volt, nincsen ilyen gondom

Marcsi: gyerkőc normális, 8 kg sok, 1 kg fogyás hurrá! Ő nő , te fogysz, ez nem baj.

Csibe: méhszájad kicsit korán nyilik, de ez még nem jelent semmit. Keményedéssel/görccsel hogy állsz? Ha nem igazán van akkor akár kiírt időpontos is lehetsz nyitottan.

Blongyi: védőnő terhesség alatt nem jön látogatni, neked kell menni hozzá. Majd szülés után kéne jöjjön eleinte hetente aztán havonta aztán kéthavonta a bébi két éves koráig. Ha nem jön akkor az szakmai vétség és felelőtlenség. Sajnos nincsen lehetőség választani másikat :(.
Megint nem mondott számot?? 3111 vagy vagy mennyi?? Végig nyitva vagy v. csa kívül? Nem mindegy!! De lehet végig ezek szerint ha nem ad kúpot. Én a belső zártammal még kaphatok. REcept miatt no idegesség, valószínűleg ugyanannyiba fáj a betegnek nélküle, csak tudja. Viszont ezzel a kenőccsel asszem nem sokra fogsz menni :? , de hát ez van.

Fú de büdi a gyerek, bekakált.

mazsi: erről a kórház témáról vhogy én is lemaradtam!! Mi volt/van???

Ildi: gyerkőc nem bír éhezni,max te :) Ő elveszi ami neki kell (már ha jó a lepény, ugye).

Lego: 2200 teljesen jó, pihengessél. Nem gond az ha az ember nem 3000-rel kezd vajúdni, annyival is előrébb leszünk. Jó, hogy ilyen lelkiismeretes, ha kisebbnek látja menjél kéthetente kuksira, előfordul, hogy a lepény nincsen a toppon aztán segíteni kell. De ne idegeld magad ezen, baj nem lesz, max be kell majd feküdj ha tényleg nem nő megfelelő ütemben. EGyik nagyon jó barátoméknál ez volt aztán 2,5 kg-sra sikerült felhizlalni odabenn, ma meg már 4 éves komoly óvodás a kiscsaj és rettentő eleven :)

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!

Lego: ne izgulj nem lesz baj!!!!! Fehérje a pisiben a szex miatt is lehet, úgy hallottam. Szerintem az UH-ok után meg fogsz nyugodni!! Pihenj sokat!!!

Norma: fogalmam sincs,hogy mennyi a szám... :? a külső van nyitva, és most úgy láttam a dokin,hogy jobb a helyzet,mint amire számított.A gyógyszertárban a nő ki sem adta a kenőcsöt. Mondta a doki,hogy nem fedi le teljesen a kórokozót. Ettől függetlenül alig van tünetem, ő is mondta a víszketést, a rossz szagot, de nincsen ilyen. Klion tablettát sem szedhetek. Nem is tudom,hogy hol szedtem össze,mert apu teljesen jól van... :shock: :lol:

Tény és való,hogy a héten csupa jó hírt kaptam, szóval nagy nyugiban vagyok. A napi 4 óra munkától sem tiltott el a doki, de pihenjek sokat.
A másik, mpndtam neki, hogy olykor fáj a hasam alja ami kisugárzik a combtőre is. Azt mondta,hogy sima ortopédiai dolog, a medence csontom "tágul"
Vendég

Csibe,
És tudsz pihenni? Bár gondolom két gyerek mellett ez buta kérdés... Azért még az is lehet hogy túlhordja az ember ilyen méhszájjal mert volt már rá példa :wink: Maradjunk abban hogy a 38. hétig Kiscsibe pociban marad :wink:

Ildi,
Szép pocak :wink:

Bingii,
Nem mindig jut nekem levegő főleg ha befészkeli Dorka a bordám alá a lábát és nyomja felfelé még fáj is.

Andi,
Lafit tegnap nem engedték ki elvileg ma mehet haza de még nem írt semmit.

Lego,
Drukkolok! Mennyivel van Hédi elvileg lemaradva?
Vendég

Köszi csajok!Annyira nem aggódom,tudom,hogy egészséges,max egy kicsit kisebb,mint kellene. De ennek lehet genetikai oka is...mi se vagyunk nagynövésűek apával. :wink: Anno Dorka is "csak" 2580 g-al született. Nem parázok,csak nem szeretném ha emiatt kh-ba kéne mennem vagy előbb indítanák meg.

Pandus
Kb 1 héttel,max 10 nappal van lemaradva.(inkább 10 nap,szerintem)
Ha azt nézem (bár nem akarom hasonlítgatni a babákat),hogy Te Dorkád már több,mint 1,5kg,akkor jócskán el vagyunk csúszva...

Blongyi
Az jó,ha csak a külső van nyitva!Ne izgulj!Nem értem miért nem adott kúpot vagy hüvelytabit.... :shock: Én 2200-as méhszájjal is kaptam,bár folyásom szinte nincs is,de írt fel megelőzésképp.
Most az a veszély nem fenyegetett,hogy sex miatt van fehérje.
:lol: :oops: Az elmúlt 1 hétben semmi nem volt. :oops: Doki előtt 2 napig meg mindig tartózkodom. :lol:

Örülök,hogy Lafi ma hazamehet.REmélem pár sort ír majd.:)
Vendég

Lego,
Nem lehet hogy késöbb volt peteérésed? Bár mondjuk alapból vannak pici meg nagy babák ez nem jelent semmit nem születhet mindenki 3500grammal. Ha a lepény keringése jó és az érettsége akkor tuti nincs baj.

Lafi írt smst jöhet haza várja a zárójelentést :D

Móninak is írtam ő még nem válaszolt.
Vendég

Pandus
Elméletileg május 3-án fogant! Ebben biztos vagyok! Eszerint a lemaradás 4-5 nap.
Ha később ágyazódott be akkor még lehet csúszás.
Majd meglátjuk az UH-n hogyan fejlődik...
Szuszááááá,igaz Konkri???? :lol:

Szupi Lafi...várunk.
Vendég

Lego az jó ha nem aggódsz, nekem legutoljára mikor mérték kistündérkét akkor 2-3 nappal volt lemaradva összességében (4d Uh-n). A fejmérete alapján azonban 1 héttel volt kissebb a combcsontja alapján pedig 1 héttel volt nagyobb. Erre annyit mondott a nő, hogy ez nem probléma max nem lesz óriás bébi csak 3 kg körüli. A doki pedig legutoljára nem is mérte le csak uh-t csinált és azt mondta minden oké. Remélem azért ez tényleg nem gond, én csak jövő héten megyek dokihoz kíváncsi vagyok már nagyon hogy mekkora a kislányom. Ja és én is csak 2300 g-al és apa is csak 2500 g-al született, és most sem vagyunk óriásiak, úgyhogy gondolom ez is számít.

Norma nálunk a védőnő már volt kint és még ki is fog jönni. Nekem azt mondta, hogy a várandóság alatt is köteles kijönni 5-ször, de ő annak is örül, ha legalább 3-szor meg tud látogatni.

Kép
andi1975

Norma. Vannak keményedésiem továbbra is, de nem olyan erős görcsökkel, mint 6 hete.

Panda, próbálok pihenni, amennyit lehet. Bencus ugye bölcsis, ilyenkor délelőtt ha nincs dolgom lefekszem, és csak tv-zek, vagy olvasok, rejtvényt fejtek. A decembertől tartok egy kicsit, a karácsonyi készülődéstől, meg vásárlástól. De megbeszéltük a férjemmel, hogy előre kigondoljuk, kinek mit veszünk, és ha lehet, akkor csak egyszer, max kétszer megyünk vásárolni, többet nem is bírnék.

Nekem azt mondzta a védőnő, hogy ki kell jönnie családlátogatásra, két hét múlva fog jönni. Nem tudom, kinek a családját akarja meglátogatni, az enyém speciel napközben nincs itthon, csak egyedül vagyok. Biztos a körülményekre kíváncsi. Hát azt nézheti. Ha meglátja, hogy 2 szobában fogunk lakini 5-en, nem tudom,mit fog gondolni. Na mindegy, rend van, meg tisztaság, a piásüvegeket és a vizipipát meg majd eldugom, ha jön. :wink:

Tegnap kiváltottam a kismamacsomagot. Volt benne egy avent cumisüveg, meg egy mam cumi. Méág jó, hogy mindenhol azt szajkózzák, hogy ha lehet ne zavarjunk be a cumisüveggel, ha szopizik a baba. Adhattak volna valami értelmesebbet is. Amikor 10 éve Dancsit vártam, akkor volt benn egy csomó minden. Babafürdető, sampon, popsitörlő, meg pelenkaminta, melltartóbetét, egy csomó olyan dolgog, amit úgyis fogsz hazsnálni

Kép
Kép
Kép
csibe76

sziasztok!
közeledve az utolsó hetekben látom mindenkinek szaporodnak a gondjai :lol: bár ettől megijedünk, meg parázunk, meg szenvedünk, de ezek teljesen gyakori kismami-panaszok...más topicba beleolvasva is pont ezeken mentek át a ma már békésen szoptató anyukák...
én is beállok a sorba...az "aljfájásom" mellé elég vérszegény is lettem a 32. heti vérvételen...mától vasat, naponta elevitet kell szednem és még 5 vas szurit is kapok :roll:
Csibe: pont erre gondoltam én is mikor kinyitottam a csomagot...régen olyan értelmes dolgok voltak benne...Barnabás ráadásul rózsaszín cumit kapott :lol: a védőnővel meg ne foglalkozz, ha a vizipipát meg a piásüveget eldugod egy szava sem lehet :lol:
Lafi majd írj, ha hazaértél :lol:

a súly miatt meg szerintem fölösleges lenne paráztatni a mamikat, ha a lepény rendben van, mert megszülni meg nagyon nem mindegy, hogy mekkora a baba...olyan óriásbébi kultusz van, hogy hihetetlen :?
mondjuk inkább figyeljenek oda a jelekre, de egy kismami amúgy is fogékony a parázásra...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Mazsi tényleg hol voltál? mi voltunk figyelmetlenek? :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Ez a lepény érettség hogy is van????? :? :oops: :?: Annyira nem emlékszem már 3 éve mit mondtak....

Vörösbegy
Szedd szorgalmasan a vasat!A szurit sajnálom...nem lehet kellemes. :cry:

Még annyi,hogy Hédi fejvégű (szeerncsére) és eléggé lent van.A doki szerint ezért fáj a szeméremcsontom...totál betette a buksiját a "helyére" és valószínűleg már ki sem mozdul onnan.Ez azért a szülés szempontjából is szuper...csak tényleg nem kellemes érzés,minden mozduláskor éles,szúró fájdalom!!!ÓÓÓacsudába!

Nekem védőnő szinte havonta jön....na jó,kb 5-6 hetente.Eddig úgy össz-vissz 5-6x volt.Én meg 4-5x voltam nála. :shock: :shock:

Mazsi?????
Vendég

Sziasztok!

sikerült ma délelőtt megint széjjeltakarítanom az agyamat is. Aztán csodálkozok, hogy lihegek, nem kapok levegőt. Hühhh...

Ennek a kismamacsomganak van vmi kritériuma, hogy mikor lehet átvenni és, hogy hol? A védőnőm semmit nem mond el :x

Mazsi, mi volt veled??? Hogy-hogy nem tudtunk róla, hogy kórházban voltál??? Mesélj!!! Hogy vagy, mi újság??

bingii

Bingi
A védőnőtől kaptunk(elméletileg mindenki) egy várandós könyvet,amiben van 1 kupon....felicitas kupon.Ezt kell kitölteni és beváltani a felsorolt boltok egyikében...
Még én se váltottam ki,bár lehet nem is fogom.

Most happy vagyok!!!Végre jó dolgok is történnek!
Felhívtam a szülésznőt,akit szeretnék megfogadni és olyan kedves,aranyos volt.Jövő héten be kell mennem,aláírni valami papírt és simán elvállal.:)

Egy kényes kérdés....eddig nem igazán írtunk róla,de érdekel a véleményetek! HÁLAPÉNZ.... Nem mindegy kinek és mennyit,pláne hogy magánrendelésre járunk szinte mindannyian és így is elég sokat leperkálunk....
Vendég

Lego :)

Nekem is nagyon lent van Bendi buksija. És ugyanúgy fáj a szeméremcsontom... Éjjel fordulok, és felébredek rá... :? De inkább ez, mint faros baba...

Ja és Lányok! Kaptam egy papírkát a védőnőtől, a gyermek mellett járó juttatásokról (azt de szépen írtam :shock: ) Szóval abban benne van, hogy NEM a kiskönyv pecsétei fognak kelleni az anyasági támogatáshoz, hanem a doki ad a szülésnél/után egy papírt. Úgyhogy tök mind1, kinek mennyi pecsétje van!

Kép
Kép
sleepin

Lego,
Méhlepény érettsége:
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások
Megkérdeztem a dokimat mennyit szoktak neki adni 50-70 között ennyit mondott. Szülésznő hát ez jó kérdés nővérem 40-et adott de nem tudom mennyit szokás ez engem is érdekelne!!!

Csibe,
Látod látod milyen jó anyuci vagy elrakod azokat az árulkodó üvegeket :lol: :lol: egy szava nem lehet a védőnőnek rád :lol: :lol: (amúgy meg neki semmi köze hozzá ki mennyi szobában lakik nem ez a lényeg sok jó ember kis helyen is elfér :wink: )
Vendég

Viki!!

Igen,a doki ad egy papírt,de csak akkor állítja ki azt a bizonyos papírt,ha megvan a 4 pecséted. :wink: :wink: Na de ezen kár filózni.4x tuti mindenki eljut (már el is jutott) a dokijához.... :D

Hűű,nem vagyok egyedül a fájdalommal.De igazad van,jobb ha így van,mint haránt vagy farfekvésben...

Pandus
Köszi lepényinfót...nekem 2es stádiumu... :?
Anno 3 éve 40e-t adtam a dokimnak...most ezt max 10-20e-el überelem...de a szülésznőt én is passzolom.Akkor nem fogadtam,ügyeletes volt bent,nem adtam neki pénzt.
Vendég

Okés! Értem! :)

Pénz... Nekem doki nem mondott összeget, amikor átestünk a nagy kérdésen. Nálam attól függ, ki mennyit csinál. Mármint nálunk szülésznő is levezethet szülést (vághat, varrhat). Ha a doki csak "áll a sarokban", nem biztos, hogy Ő fogja a többet kapni. Vagy egálba adok... Amúgy én nem magánba járok hozzá! Ő hív kórházba, miért mennék akkor magánba? Nemdebár??? :wink:

Kép
Kép
sleepin

Blongyi: a pasiknak tudod mitől van tünetük? a szifilisztől meg ha nagyon -nagyon durva gombájuk van. Az összes baktérium náluk tünetmentes amit én ismerek. Ezért tudják a nőcit fertőzni lelki nyugalommal.

Én a dokinak nem adok mert nem kért és én is a magánjába járok, ajándékot fog kapni. A szülésznőnek 20-at adtam tavaly nyáron, ha most is ügyi lesz akkor 25-öt kap.

Na, Zsombor csuklik és pipa tőle :)

Doki nekem nem adott igazolást anno, a kórház adta ki a záróval. Lehet nem a kiskönyv alapján? Gondolom nekik adhatott akkor a dokim valamit hozzá.

Ilyen felicitás kupon nálunk nincsen, Botival sem kaptam meg most sem :(

Kép
Kép
normajeane

Ez a hálapénz dolog érdekes. Nálunk ugye nem lehet fogadni sem orvost, sem szülésznőt. Én már Bencénél sem adtam egyiknak sem, hát most sem fogok. Ha valami komplikáció lépne fel, és úgy látom, hogy a doki, vagy a szülésznő tesz értem valami akkor esetleg. Van 3 orvos itt nálunk aki szerződésben van a kórházzal, őket lehet megfogadni. Egyik sem a kedvencem, ráadásul azt hallottam, hogy az egyiknél a tarifa 70 ezer. Nekem ez sok egy kicsit. A barátnőm 4 éve szűlt, akkor fogadott orvost, és szülésznőt is, ő a dokinak 20-at, a szülésznőnek 40-et adott. 32 hétre szült, és mivel 2 napig infúzión volt, hogy leállítsák neki(ami nem sikerült) a szülésznője végig mellette volt.

Nekem azt mondta tegnap a védőnő, hogy ha meglesz a 4. pecsétem a tanácsadóban, akkor ott helyben pecsételtessem le a dokival a papírt, amit tegnap adott. Ha meg előbb jönne a baba, akkor csak 1 pecsét kell, hogy legyen, és a szülőszobán szóljak a dokinak, hogy pecsételjen. Nekem eddig csak 2 pecsétem van, de lesz még 2 UH a 32., és a 36. héten, azzal lesz csak meg a 4. Én nem járok amúgy maszek rendelésre, a kötelező vizsgálatokat úgyis a tanácsadóban végzik el, meg a kórházban, ha bármi kérdésem van a védőnő is segít. Ha lehetne a saját orvosomat megfogadni, akkor természetesen hozzá is mennék, és adnék szülés után is, de így felelegesnek tartom. Miért adjak ki a 9 hónap alatt többezer Ft-ot, ha nem lehet ott velem a szülésnél?

Ez elég sz@r helyzet, de nálunk ez van.

Kép
Kép
Kép
csibe76

[quote="normajeane"]
írta:
normajeaneIlyen felicitás kupon nálunk nincsen, Botival sem kaptam meg most sem :(

Nem kaptál a védőnőnél az első alkalommal egy könyveta várandóságról ,meg a szülésről szól, abban van a kupon. Szemétség lenne, ha nem kapna valaki asszem ez mindenkinek jár! És majd a kórházban adnak babacsomagot is, ha jól emlékszem, abban is van egy kiskönyv, benne kupon babacsomagra.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok, köszönöm az aggódást, végre itthon!A saját ágyam, WCm (!!!!!) és kádam és egyáltalán. Nagyon hamar fáradok, de jól vagyok. Kicsit később leírom mi volt, van. De ez a kórház katasztrófa!!!!
Vendég

Lafi: Öröm olvasni téged! Jó, hogy minden ok és már otthon vagy! :D

Mazsi: veled mi volt?
Ildi: szép pocak! :)
Lego: Hédivel semmi gond! Max nem lesz 4-5kg-os baba de tuti tökéletes lesz! :D
Vörösbegy: sajnálom a szurikat, ráadásul 5!! :(
Csibe: próbálj meg pihikézni, amennyit csak lehet.

Hálapénz dolog: hát nálunk a doki megmondta, mennyi is nála a szülés (mondjuk ez is érdekes dolog...), a védőnőt viszont nem tudom, majd utánakérdezgetek. Igazából csak telefonon beszéltem vele, majd a 35. héten találkozunk, azt beszéltük meg, de nem tudom, hogy rákérdezzek-e, ha nem mondja magától?

KépKép
lorcsi

Lafi!!!! PIHI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem irogatunk órák hosszat gép előtt ülve, rendben??? :D Puszi és vigyázz magatokra!!!

Lorcsi, védőnő helyett szülésznőt akartál írni, ugye?! :wink:

Kép
Kép
sleepin

Bingi :) Írtam privit! Nem kaptad meg???

Kép
Kép
sleepin

Lafi
De jóóó!!!! Ezután csak okosan!!!Pihenni reggeltől reggelig és még 4-5 hetet kihúzni!!!!
:wink: :wink:

Csibe
Unokatesóm veszprémi...ő is sokat panaszkodott.:( Tényleg mennyire más a helyzet pár(száz) km-en belül is....Azért remélem a legjobb élményekkel térsz majd haza. :wink:
Vendég

Lego, hogy őszinte legyek Bencénél sem volt gond. Elég rendes dokit fogtam ki . A szülésznők is kedvesek voltak. Egy doki van, akinél semmiképpen nem akarok szülni. De én minsíg azt mondom, akkor is nekem kell megszülni, akármilyen a doki, és bármennyit is fizetek érte. Majd meglátjuk. Most szerencsére hamar kiszórják a kismamákat, a környéken két szülészet is megszűnt, sokan leszünk. Igaz régebben is sokan voltunk, Bencénél pl. már nem volt babás szobába hely, tele volt mind, plussz két kocsival hozták a babákat szoptatni, és volt olyaan rekesz, ahol két baba feküdt együtt. Rengetegen voltunk, egymásnak adtuk át a szülőágyakat, és volt, aki a vajúdóban szült.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Móni írt smst ő is otthon van jól vannak Lili már 1454 g :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?