Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nem irkalok tul régota ide,a Tarsalgoba, azelött csak a Rendelöt hasznaltam, viszont van egy nagyon szomoru észrevételem.
Mégpedig: sok uj felhasznalo, vagy régebbi indit lelkesen egy ujabb témat, esetleg reményekkel teli, es ahogy latom, mindig akad 1-1 névtelen hozzaszolo, aki leszolja, vagy közli vele, van mar ilyen beszélgetés, akkor is, ha az a masik beszélgetés régi, vagy nem pontosan arrol van benne szo, mint az uj topikban...
Ezek a névtelenek vajon mindig ugyanazok???Miért nem irnak névvel???Es MINDIG, MINDENT elolvasnak, vagy honnan tudjak ilyen jol, hogy valahol, valamikor mar valakik beszélgettek ugyanarrol, mint az uj téma???Vagy a szerkesztök közül akarja vki felhivni igy a figyelmünket a sok felesleges topiknyitasra???De miért névtelenül???Furcsa.
Oszt itt vannak azok a névvel irok is, akik csak mondjak a magukét, meg sem probaljak magukat masok helyébe képzelni, CSAK és KIZAROLAG az lehet a helyes, amit ök gondolnak...Néha az az érzésem, hogy ezek a leanyzok a masok csipkelödésére specializalodtak...
Vagy tévednék???Ok, szolasszabadsag van, de több érdekes témaba beleolvastam, valaki elinditott 1 beszélgetést, valaki meg jol lehurrogta, nyakon zuhintotta 1 jo kis hideg zuhannyal, és a Témaindito többet nem is irt...
Mi a véleményetek erröl???
Mindenkit üdvözlök!!!
Vendég
 


Kukacz,
új topik nyitásánáél ez mindig felmerülő probléma,. Én a magam részéről egyetértek azzal, hogy miért kellene új topikot nyitni, ha már van egy ugyanolyan - vagy hasonló - témában már egy? Így is rengeteg topik van már a bbneten, nem hiszem, hogy odáig kellene menni, mint pl az indexen, ahol kismillió topik van egy témában... És mi az, hogy régi már a topik? Hát könyörgöm, fel kell éleszteni. Én is írtam topiknyitásra hasolnó hozzászólást, de mindig névvel. Na meg is kaptam néhány névtelentől - régebben sokat írtam a bbnetre - hogy milyen okos vagyok és mindenbe beleszólok. Hát, ha egyszer ott van a szólj hozzá gomb, plusz valóban ismertem régebben a társaklgót elég alaposaan, hisz a kedzetek óta olvasom, így tudtam, milyen topikok nyíltak. Most máér nem nagyon tudom követni Kép. És én ismerek olyanokat, akik valóban mindig mindent elolvasnak, bár gúőzöm sincs, hogy csinálják. Hogy miért írnak névtelenül? Nem akarnak névvel konfrontálódni. Nvtelenül meg könnyebb...

Utóbbi névtelenek: egy részük nem akarja vállalni magát névvel, gondolom. Más részük pedig ezzel éli ki magát, hogy névteleül zrikálja a többieket... Velük nem kell törődni.
üdv
ZSóka

Zsóka
 
 


Sziasztok!
Nekem is hasonló a véleményem Zsókáéhoz. Vannak olyan topikok is nyitva, aminek majdnem ua. a neve, mint egy másiknak csak ékezet nélkül, vagy éppen idézőjel közé van téve (feltételezem azért, hogy a lista elejére kerüljön). Vagy ott vannak a keres-kínál topikok pl. első ránézésre a bébiételes üvegeknek 2 topikja is van, vagy etetőszékre is lehet találni legalább 5 topikot. Illetve amikor már nem lehetet új topikot nyitni a keres-kínál rovatban, akkor az "erről-arról"-ba nyitottak olyanokat, amit pedig már be lehetet volna sorolni vmelyik létező topikba is. Tehát sokszor az ilyeneket teszik szóvá.

Abban pedig teljesen egyetértek veled, ha másba nem akkor a topik tartalmába kötnek bele vkik.

Hát ez már csak ilyen. Sajnos!
Arról valóban már nem is beszélve, hogy néhányan CSAK a magukét fújják Kép Jelenleg is van ilyen futóban. Részemről inkább nem is írok oda, bár véleményem lenne a témáról. De ez csak egy vélemény, amivel nem is kívánok másokat meggyőzni, s ebben az esetben nem is kívánok hadakozni a véleményemért.
Néhányan sajnos elfelejtik, hogy nem vagyunk mi Istenek és nincs jogunk vkinek a döntéseit elítélni, s azért sem mert lehet, hogy aki ítélkezik sosem volt olyan helyzetben, hogy teljesen át tudja azt érezni. Vélemény természetesen lehet ...

Ja, még talán annyi, hogy a lehurrogás is lehetne sokkal kultúráltabb. De ehhez még fel kéne nőni!

sziasztok, Phaedra
 

 
 

Hat igen...Köszi, hogy irtatok!!!
A topikélesztés nem rossz 5let, többet probaltam életre kelteni, nem mindig sikerült. De nem adom fel!!!
Puszi mindenkinek!!!
Vendég
 


Sziasztok!
Érdekes, én is morzsolgattam már magamban a szakavakat, hogyan is indítsak el egy hasonló témájú beszélgetést (nem szeretem a topik szót, ha használom is néha). Engem a felvetett témák mellett inkább az érdekelne, hogy kit miért vonz a név nélkül való megjelenés? Mert azt megértem, hogy közvetlen hozzátartozó betegségéről, férj esetleges hiányosságairól, saját eltévelyedésekről, stb. nem szívesen ír valaki névvel, de miért nem ír saját nevében az, aki jó játszótér, szoptatási tanács vagy aktuális közéleti témák iránt érdeklődik? (Ezek csak önkényesen kiragadott példák, lehet, hogy nem is igazak, nem ellenőriztem - de lehetnének is.)
Ugyanakkor az sem lehet véletlen, hogy a csak regisztráltaknak fenntartott témák általában nem látogatottak. Valamiért azoknak sem érdekesek igazán ezek az oldalak, akik egyébként névvel írnak.
Miért?
Várom névvel és névtelenül a hozzászólásokat!
Kíváncsi
 


Ezen felbuzdúlva egy kicsit körül néztem a topic címekben:
-> ua. a topic több téma alá is fel van rakva
-> szinte ua a topic, csak a címben fel vannak cserélve a szavak (ilyenkor az egyik általában elül)
-> egy témára nem ritka a 10 topic (jó ez most hasraütés, de tényleg rengeteg)

Hangsúlyozni szeretném, hogy én csak azokon a topikokon akadtam most fent, ahol egyértelműen felesleges a sokadik pl. babaruha, cipő, babakocsi, játékok stb. keres-kínál kavalkádja, de a többi témánál is akad bőven átfedés.

sziasztok
 


sziasztok !

en is nyitottam egy uj topikot 2 nappal ezelott. ennek az volt az oka, hogy nem nagyon nezegettem / olvastam a babaneted egeszen mostanaig es automatikusan elkuldtem a kerdesem !kulonben teljesen egyetertek veletek, hogy nem kellett volna uj topikkent elinditanom. Sajnos a mai napig nem kuldott senki valaszt, igy ismetelten szeretnem a bsegitsegeteket kerni.
Jatszohazat keresek a Farkasreti ter kornyeken vagy a 8-as ill 53-as busz vagy 59-es villamos kornyeken. az ok amiert fontos lenne a dolog, egyreszt kisfiamnak, aki 9 honapos , szeretnek babatarsasagot talalni, masreszt en is szeretnek kismamakkal megismerkedni !

segitsegeteket elore is koszi 'maxi
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem, új topik ügyileg már elkéstünk. Túl nagy lett a babanet, nem lehet átlátni a társalgót, teljesen megértem, hgoy aki mostanában kerül ide, nem áll neki elolvasni az egészet. A régi topikokra meg már csak az öregek emlékeznek, hogy volt olyan is. És aztán sokszor ugyanarról beszélünk újra, sokadszor. De ez is logikus, hogy nincs az embernek kedve-ideje elolvasni több száz hozzászólást, ráadásnak olyanoktól, akik már nincsenek is itt, hanem olyanokkal akar beszélgetni, akik most itt vannak és most érdekli őket is adott téma. Ebben az értelemben a rég nem látogatott topikokat "törölni" kéne, de ezt a szerkesztők nem támogatják, más szempontok alapján jogosan.
Regisztrálós topikok kihalása érdekes kérdés, tényleg a névtelenség mögötti bátorság adná a beszélgetések savát-borsát? Mert azért a politikás topikba átjöttek a regisztrálatlanok egy-egy alkalmi névvel, regisztrációval és futott azért ugy is. NÉvtelenségnek sokszor az az oka, hogy irója úgy érzi, ezzel rontaná a róla kialakult képet, és ezt nem akarja vállalni esetleg. Vagy esetleg tényleg élvezzük, kedveljük mi nők, ha egy kicsit kavarhatjuk a sz*rt?

Ildi

Ildi
 
 


Maxi!
Írtam Neked a Jatszohazat keresek topikba.
 


Mit szólnátok ahhoz, ha megbeszélnénk a szerkesztőkkel, hogy azokat a bizonyos régi, évek óta nem használt topikokat tegyék ki egy archív dossziéba? Ott aztán elolvashatja, akit érdekel, és nem foglalja annyira itt a területet. Valamint az is helyes lenne szerintem, hogy amikor új témát akarunk nyitni, megjelenne egy témalista a már meglévőkről, hogy abból válasszunk. A végén az "egyéb" lenyomására lehetne csak merőben újat indítani.
Hm?
 


Phaedra, a te problémádon ami teljesen jogos csak a Gabi tudna segíteni, hogy összevonja 1 szó alá az összes hasonló / uolyan topicot könyvtár jelleggel, és így talán átláthatóbb lenne.

hogy miért nem teszi meg? ez rejtély? pedig ahogy te is írtad phaedra tényleg van legalább 1o összevonandó dolog.
na mindegy.

szerintem a legtöbb regisztréált ember szokott névtelenül irogatni, főleg ha negatív véleménye van. Az hogy jogosan negatív a véleménye vagy sem az mindegy, az a lényeg hogy azért nem vállalja fel nyilván a nevét mert akkor romlana az image-ja.
hisz kialakul egy kép az írottakról, és minél általánosabb semlegesebb talán annál annál jobb a többségnek. nem?
persze vannak kivételek.

és azért is gondolom hogy a névtelenek igenis regisztrált felhasználók, mert el tudjátok képzelni, hogy valaki idelátogat tök véletlenül nem is érdekli a babanet de azért jól beírogat?
nem. ezek itt folyamatos viták stb. stb. figyeltétek?

Ti is így látjátok?

Pandora
Névtelen
 


Maxi!

Nekem is 9 hónapos a kisfiam és én a Gyermekek/ 2002. május 1 - 2003 április 31 közötti gyermekek˙(http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html) című topikba írok. Sokan vannak és egy nagyon is élő topik. Gyere nézz be oda, nem tudom, hogy van e arrafelé lakó anyuka, de nem elképzelhetetlen. És havonta egyszer szoktunk találkozni. Télen egy ovi termében, nyárom meg vagy a Margit szigeten, vagy a Ligetben. Akkor aztán jó nagy feltünést keltünk a 20-30 babávalKép Meg mivel egy élő topik biztos ismernek arrafelé játszóházat.

Topiktémához.
Kúltúráltan is lehet szólni, hogy van már ilyen topik. Én is tettem már meg, ha észrevettem, hogy ott árválkodik valaki az egy szem kérdésével. Csak azzal a külömbséggel, hogy megadtam annak a bizonyos topiknak az elérhetőségét...

pusz
sasha

Kép
 
 


Kiváncsi, látod nem olyan egyszerű az élet, most találtam neked két virágosat a harmadikod mellé... Néha beindulok, hogy szivesen segitenék a szerkesztőknek ebben az összerakósdiban, feltéve, ha ők is akarnák. Mondjuk úgy, hogy egy dologra lenne egy topik, archivjában meglennének a régi ilyen témáju topikok, de azokba már ne lehessen irni, és mondjuk ráadásnak a nyitóüzenetben a témához kötődő egyéb linkeket is be lehetne tenni. De ez csak ideiglenes dolog, mert aztán egy év múlva újra ilyen lenne a helyzet, mint most...
Ráadásnak ahányszor változik a társalgó, saját belső linkjei is kihalnak. Pl megtaláltam nagy nehezen egyik bébiúszós topikot, benne volt link két másik itteni bébiúszósra. Ezek a topikok ugyan még élnek, de a linkek már nem voltak jók. A kereső meg sajnos gyenge.

Ildi

Ildi
 
 


SZerintem a topic témában az lenne a megoldás, ha pl valaki folyamatosan olvasná a topicokat. És ő, mint szerk. szólna. Meg akkor talán a kultúrálatlan (szép magyar szó Kép) névtelenekkel is lehetne mit kezdeni. De én úgy tudom, hgoy pl a szerkesztő nem társalgózik. Szerintem ez baj.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
1.)Mi lenne akkor, ha csak regisztráltan lehetne topikot nyitni? Így a "miért szőrős a mellem" témájú szórakozások egy időre eltűnnének, mert nem hiszem, hogy bárki időt szánna a regisztrálásra.
2.)Vagy, mivel vannak olyan kényes "magánügy" témák, amik névvel nem vállalhatók, lenne egy olyan terület, ahol bárki indíthatna témát névtelenül is, de ezeket, mondjuk három hónap után törölnék a szerkesztők autómatikusan, mint ahogy a próbaterületen a hozzászólásokat. Így a "miért szőrös a mellem" csak néhány hónapig lenne zavaró.
3.)Szerintem is lehetne egy külön mappába tenni a régi, már nem használt topikokat, sőt, törölni is néhányat (pl.:visszatelepedési öregotthont keresek)
4.)Ti tudtok topikcímre keresni? Ha ez menne, sokat segítene az eligazodásban. Én korlátozott idejű internethozzáféréssel rendelkezem, ráadásul modemmel, így esélyem sem lenne körbenézni, ha érdekelne egy új téma. Arról nem is beszélve, hogy belenézve egy-egy topikba, előfordul, hogy éppen nem arról szól a topik, amire én gondolok. Előnyöm csak annyi, hogy az elmúlt egy év alatt már nagyjából ismerem a témákat. Viszont valóban jó lenne egy területen belül, egy mappába összerakni a hasonló topikokat, mint pl. a szobatisztaság, arról is van mindenütt.

PildiKép
Áruld már el, hol van a másik két virágos topik???
Kíváncsi topikján kívül, csak egyet tudokKép
Még én sem ismerem ki magam, pedig azt hittemKép Akkor mit csinál az, aki most csöppent ide...

Csi
 
 


Pildi!
Most olvastam a másikban, már tudom, hol vannak a növények!
KöszKép
Csi
Névtelen
 


Szerintem Bigacsigát kellene alkalmaznunk a fent említett szerkesztői posztra! Elképesztően naprakész, s mindenkinek rögtön segít. Dobjuk össze a fizuját, hadd csinálja pénzért, amit szeret! Kép
 


Kíváncsi!

Azt isten áldjon meg, Kép de hadd ne legyek a babaneten moderátor... KépKép
Miért kelljen nekem utálni azt amit szeretek? KépKépKép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Csi!

Ha lemented a gépedre a babanet társalgót, akkor kapcsolat nélkül elolvashatod mind a kb. 10 000 hozzászólást. Kép

Többiek:
regisztráció:
Szerintem, akkor is lehet inkognitóba írni, ha csak regisztráltan lehetne hozzászólni.
Nem hiszem, hogy a freemailon nagy gondot okoznak egy postafiók nyitása fiktiv névvel, azzal a cimmel meg már itt a babaneten akkár hány nicket regisztrálhatok magamnak, ha nem akarom, hogy éppen tudják ki vagyok.
Csakhát ott a névtelen hozzászólás gomb ezért senki nem töri magát, hogy nyisson egy e-mail címet és regisztráljon egy xy nicket magának.
A profilt meg nem kötelező ám kitölteni, meg kitenni a cím lapra és ez alól az sem kibújó, hogy nem tudok angolul. Akkor vagy nem írok bele semmit, vagy veszem a fáradságot, fogom a szótárat...

pl. az indexen és a nlc sem lehet regisztrálatlanul hozzászólni, mégis keletkeznek ott is sikamlós témák, durva és sértő hozzászólások.

Az nlc-n pl. ha valamelyik témához nem szólnak hozzá x ideig, akkor azt automatikusan törlik. Ez bizonyos szempontból jó is, de rossz is.

Én pl. csak azért emlékszem nagyon sok mindenre, mert már három éve olvasom a babanetet.
Annak idején még kevesebben voltunk, kevesebb téma is volt, jobban áttekinthető volt az egész.
Ma már képtelenség egy embernek mindent elolvasni sőt még reagálni is rá. És azt gondolom nem is kell mindenből napra készen lenni.
Talán egy újtól nem is várható el, hogy mindent elolvasson mielött írna.
Ezen a kereső sokat segíthetne, ha rendesen működne, mert akkor rákereshetne mielőtt megkérdezné.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szerintem az nlc-s topictörléses gyakorlat rémes! Egy csomó jó dolgot összegyűjtenek az emberek, és úgy érzik, minden megvan. És akkor törlik, és kezdődik minden elölről Kép
Engem speciel nem zavar a sok topic. Az elmúlt naponnal jól lehet követni, hol van mozgás, és ami érdekli az embert, abba beleolvas.
A névtelenségben tökéletesen egyetértek bigacsigával. Fiktív nevet is remekül lehet használni, nem muszáj ugyanazzal a nickkel írni mindenhová.
Sok helyen már az is sokat segítene, ha nem csak beklikkelné a névtelent, hanem beírna valami azonosítót, és nem írna jelszót. Elég gáz, mikor egymás után sok különböző névtelen jön. És válaszolni akar az ember.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Pandora!
Csak annyit, hogy ez nem az én problémám, de jó lenne átláthatóbbá tenni a társalgót.
Phaedra
 


Biztos, hogy olvassa a Szerkeszto a hozzaszolasokat, mert ma reggelre virradoan a Szegedi topik tele volt finoman szolva keresetlen hozzaszolasokkal egy nevtelentol, de meg kora delelott gyorsan el is lettek tuntetve! Tehat vagy szolt valaki, vagy a Szerkeszto mindig azzal kezdi a napjat, hogy gyorsan vegigszalad az elo topikokon!
En is az "Elmult napon"-nal kovetem a tarsalgast, akarcsak Cory. Ha meg valami miatt irni szeretnek konkret temaban, keresek egy legjobban odavago temajut!

Zsuzsi
 


Zsuzsi: nem olvassa, valaki írta a Szerkesztő topicba, hogy törölje.
Én úgy tudom, abszolút nem társalgózik Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Bigacsiga Kata!
Köszi, inkább nem...Kép

Szerintem a névtelenség egy direkt jelzés is, ami az illető véleményét-hozzáállását fejezi ki. Ha valaki aláírja, mondjuk Bibendumként, akkor senki sem szólja meg, ha viszont nem ír semmit, tuti, hogy feltűnést kelt.

Én az automata törlésnél valahogy úgy gondoltam, hogy némi szerkesztői önállósággal mindez módosítható legyen. Ha pl. valódi információt tartalmaz, akkor maradjon, és kerüljön a helyére, ha viszont nem, akkor törlődjön. Biztosan meg lehet oldani. Nem kerülne törlésre az ünnepekkel kapcsolatos topik, hiszen ez minden évben aktuálissá válik. Viszont egy olyan, mint a "letelepedési öregotthon" ne maradjon fent, és mivel a topiknyitó nem jött vissza, nem is fogja kérni, hogy töröljék a topikot.

És van egy csomó olyan topikcím, ami nem is utal a tartalomra. Ha jól emlékszem, ilyen a "Valamit nagyon elrontottam", és ez nem utal a tartalmára.

Zsuzsi!
Szólt valaki. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem törölte volna magától is.

Kedves Szerkesztők!
Amennyiben olvassátok sorainkat, légyszi' írjátok le a véleményeteket a fentebb elhangzott topikrendezésekkel kapcsolatban!

Köszi
Csi
 
 


Csi. én erről azt gondolom, hogy nem tudhatod, mire lesz később szükséged. Pl letelepedési öregotthonra. Én nem szeretek ilyen infókat sem kidobni. De én ilyen gyűjtögető vagyok, nem biztos, hogy nekem van igazam.
Az elmúlt naponnál nem jönnek elő a régiek, így engem abszolút nem zavarnak Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory!

Persze, ez igaz. De a "meddig nő a hajam", meg a "mitől szőrös a lábam" topikok semmiféle információt nem tartalmaznak. /vagy igenKép/.
Én a "regisztrált felhasználók/utolsó bejelentkezés" lekérdezését használom, ott sem jönnek elő ezek a témák. Gond csak akkor van, amikor egy topikot keresek, mint a minap a zöld topikot, és nem adta ki a kereső. Mivel nem a "témákon" keresztül olvasok, így nagyjából sem tudtam, hogy hol van. Jó, persze meg lehet találni egy idő után, de....

Csi
 
 


Sziasztok!!!
Nagyon örülök, hogy ennyien irtatok!!!
1etértek Coryval, össze kéne vonni bizonyos topikokat. Lehetséges ez???
Velem amugy sokszor elöfordul, hogy keresövel keresek 1 témat, aszongya nekem, nincs olyan. Nyitok 1 ujat, aztan tökvéletlenül par nap utan meglatom, hogy volt 1, ami majdnem egyezett az enyémmel...
Igen, az is jo lenne, ha a tukoros topikok atköltöznének vmi archivba...
Vendég
 


A keresővel tényleg kéne valamit kezdeni, mert valami katasztrófa. Én még soha semmit sem találtam meg, amit szerettem volna Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Teljesen egyetértek azzal, hogy a kereső nagy kincs lehetne. Mint kiderült számomra, többen nem tudják, hogy a topikok cimére is lehet keresni ("tárgy sorban") (mintahogy lehet a szövegre, a szerzőre is), ami azért sokat segitene. Meg persze kell némi keresési rutin (virág, növény, kert stb stb rokon szavak Kép ). Ezzel együtt nem jó a kereső, mert volt olyan, hogy tudtam, hogy van topik, tudtam a cimét és mégse szedte le. Én ekkor megteszem (esetleg), hogy végignézem a témákat, de csak azért mert tudom, hogy létezik. Ha valaki nem tudja, az mért is nézegetné.

A szerkesztők nem olvassák az összes hozzászólást. legalábbis Gabit anno faggattam erről, ő tuti nem (tényleg, rég láttam Gabi nevét a szerk topikban, megvan még???) Szerintem nem is lehet elvárni ilyet senkitől. Nem tudom, közöttünk ma már hányan maradtak, akik még ezt megteszik?? (Napocska, BCsKata és talán kész, én igyekszem amióta végre van adsl, de nem hiszem, hogy visszaállok a mindent olvasásra) Viszotn a topikcimek olvasása, rendszeres rendezése "elvárható" lenne a szerkesztőktől, nem? Tényleg, valamikor Gabi belekezdet egy rendezésbe, miért maradt abba? Mert az még talán segitség lenne, rendszeres rendezés cim alapján (ha meg nem azt fedi a cim, akkor a topik lakói irjanak a szerkesztőnek). Tökre belelendültem, elindult rá az agyam, ebben szivesen segitenék. Mint ahogy a disken rendet rak az ember a file-jai között. (Pl, gyereknevelésen belül összeszedni mondjuk 1, táplálás (szoptatás, hozzátáplálás, tápszeres topikok.... Ami fölül bemegy) 2, pelenkázás, szobatisztaság (...az alul kijön) 3, betegségek, oltások 4,bőrápolás, fürdetés 5, közösségek (ovi, suli, bölcsi) stb stb.
És összeraknám a nagy topikokat egy főgyűjtőbe, azokat, ahol naplószerűen egy-egy brancs megirja mi van velük éppen (osztályok, már megint, friss mamák-babák, első napok (bár kihalt), túl az (ez is) ...) Amikor modemeztem, és néha csak egy-két hetente tudtam megnézni az utolsó ellenőrzés óta levő leveleket (avagy x nap óta levő leveleket), akkor mire ezeket a topikokat lehozza, már magában a találat file-ban, hát az egy kész katasztrófa. És lehet úgy lekérni, hogy főtopikok (anyaság, erről-arról, keres-kinál, stb) szerint, de az ilyen, napló-topikok jól szétszórva vannak. Meg összeraknám egy főgyűjtőbe a település szerinti topikokat, meg a kórházakat is.
Na, lelövöm magam, de ha gondoljátok, én szivesen megirom ezeket a szerk-nek is, meg segitek is (mit tesz az adsl!), bár nyáron a szerkesztőségnek végképp nem szokott ideje lenni (szabadságok).

Ildi

Ildi
 
 


P.Ildi!

KépKépKép Ne temessé még minket... ((túl az (ez is))KépKépKép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Pildi,
Naggggggggyon jo lenne, ha tényleg megcsinalnad. Rendes Töled!!!
Vendég
 


Döntsétek már el, hogy kinek dobjuk össze a fizujátKép Kép Kép

Ildi!
jók ezek a gyűjtőfogalmak, "ami fölül bemegy", "ami alul kijön", és így tényleg átlátható lenne. Bár, gondolom, ez nem kis munka, addig esetleg a topiknév mellé is lehetne egy-egy szót beírni, mint a "valamit nagyon elrontottam" mellé azt, hogy "szobatisztaság".
Jó lenne a település-kórházak szerinti gyűjtés isKép. Végülis, a mai témák nem is igazán szerencsések, hiszen "Mi nők" beszélgetünk az "Anyaságról", és a "Gyerekek"-ről. Szinte minden topik belefér a másik témakörbe.Kép Ja, és a kézimunkás topikok is egy csoportba keerülhetnének...
Ne lődd le magad, tök jókat írsz!

Más:
SZERINTETEK mi lenne akkor, ha a néhány topikot időrendi sorrendben, azaz a mostani gyakorlattal ellentétes sorrendbe jelenítenének meg? Nem a beszélgetősökre gondolok, azt szerintem mindenki így szokta meg, hanem a KÉPTÁR-topikokra. nekem, mint modemesnek ma pl. hét percbe telt, míg meg tudtam nézni az utolsó képet a "Kézimunka, varrás, miegyéb" topikban. Nagytakarítás után pedig mindent kezdhetek elölről...Szívem szerint megnézném a "Keresztöltés-Képtár" topikot is, de mire letölti, addigra gyakorlatilag letelik az előfizetésem.Gondolom, nem csak én vagyok modmes, korlátozott hozzáféréssel, ráadásul csotrogány géppelKép
Kérném a szerkesztőktől, ha nincsen ellene kifogásotok!

Sziasztok
Csi
 
 


Sziasztok!
Ha a Szerkesztők igényt tartanak az összevonási tippjeinkre, én is nagyon szívesen beszállok a bogarászásba.
Sőt a keres-kínál könyvtárban lévő topikok közül azokat, amikben eladásra szánt dolgok vannak, egy idő után aut. lehetne törölni, mivel érvényüket vesztik (vagy ezt már mondta vki?).
Még fizut sem kell összedobni Kép Szerintem írjuk le a Szerkesztő topikba, hátha nem olvassák ezt. Szerintetek?

Csí! Úgy emlékszem, ezt már többen is többször is kérték a Gabitól. (Anno modemes koromban tényleg nagyon jó lett volna ez a fordítottság)
Biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokan most is modemesek. Tehát hajrá Kép kérjük újra, hátha ...

Phaedra
 


Sajnos az a szomorú tapasztalatom, hogy nem gerjednek rá igazán arra, amit jelez az ember...Ha amúgy is benne van a fejlesztési tervben, javul a dolog, de ha mi írunk javaslatot, válasz nélkül hagyják. Kép Pedig sokat jelentene pusztán csak az, hogy jelzik: olvasták a panaszt. Pláne, ha következménye is lenne...
 


Kukacz

Mi a csölatok jelentese?
Mi a cie jelentese?

A kezdo hozzaszolasod a tobbszorosen megnyitot topikokrol szol. Ezeket itt lent ma nyitottad te :
teljesen egyezo szoveggel.
Valoszinu technika ordoge miat, ha van ra mod ilyenkor utana kerd a szerkesztoket hogy a feleslegesen megnyilo sok topic kozul parat toroljenek. Mert reszbe ilyenek miat is lesz ezer meg egy ugyan olyan nevu topic.
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/23303.html?1057782657
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/23301.html?1057782398
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/23302.html?1057782653

Napocska
 


Mapocska!

csölatok = csőlátók
Ezen én is sokáig gondolkodtam! Kép
A ciét nem tudom, sztem elírás.
 


Kivancsi

Megvilagosodtam, napok ota ezen gondolkoztam mi is lehet.

Napocska
 


HihiKép
Sajna nem tudok hosszu ö-t irni, meg a-t vesszövel sem. Ezért irok mindig a-t.Es mindig rövid maganhangzokat. Különben ilyeneket csinal:à... Igy 1xübb. Bocs.Amugy, miutan megnyitottam ezt a topikot & ujraolvastam a cimet,biztos voltam benne, hogy senki sem fogja érteni... Elnézést!!!!!!!
Vendég
 


Hello!1 névtelen aranyember megintcsak megkeseritette az életemet par orara, s majdnem örökre elvette a kedvem a Babanettöl... Talan ez volt a célja??? Nem kéne ilyen érzékeny lelkületü viragszalnak lennem, de az Abortusz topikra feltett képektöl teljesen rosszul lettem. Még bögtem is 1 kicsit! Kép Igen, tudom, ez az internet vilaga, az ember a szamitogép mögé bujva szinte mindent megengethet maganak, de ami sok, az sok... Van 1 baratom, akinek van 1 kamaszlanya, 14 éves. Nos, a kis hölgy is internetezett vadul, és egy beszélgetö forumon-lemezekröl!!!!!& könyvekröl!!!-kapott 3 db hatalmas virtualis fütyit... Hat nem kiabrandito az ilyesmi??? Kép
Vendég
 


Helló, Kukacz!
Megértelek! De ne felejtsd el, hogy a téma címe: abortusz, a képek meg - ha igaz, és nem Csi látja jól - az abortuszról, illetve annak "melléktermékéről" szólnak! Ezért aztán aki küldte, nyilván úgy gondolta, itt a helyük.
Szerintem épp az ellenkező hatást váltotta ki, mint amit szeretett volna. (Bár lehet, hogy éppen ezt szerette volna, hogy virtuálisan belénk rúgjon.) Szóval inkább úgy fogalmazok, hogy éppen ellentétes hatást váltott ki a nemes céllal. A képek megrázóak, egyszersmind tényleg "melléktermék" képzetet keltenek, valamint egy szörnyű dolgot eszközként használtak fel, nem beszélve arról, hogy milyen szöveget tett le elénk a küldője.
A másik itt megint a névtelenség. Tudom, hogy joga van ehhez mindenkinek, ezt a lehetőséget felkínálja a Babanet, csak azt akarom mondani, hogy jellemző, hogy az illető nem vállalta magát. mert lehet szerintem valaki harcosan ab. ellenes, lehet markáns véleménye, de merje vállalni! Ne bújjon a névtelenség ködébe, mikozben mi kitárulkozunk, felfedjük legmélyebb titkaink egyik-másikát! Számomra ez visszataszító. Képzeld, hogy találkozunk vele valahol, ő akkor a barátságos arcát mutatja, mi is jóhiszeműen fordulunk felé, mit sem sejtve, a beszélgetés után pedig undorral meséli a barátainak, na ezek azok a szemét ab. pártiak! De jól fel is zaklattam őket, megérdemli a sok gyilkos disznó! (Mint ahogy P. Évával volt, persze sokkal finomabb változatban, de kellett is, mert Éva máshová is ezzel a névvel ír.)
Ami meg a barátod lányával történt, szégyenletes... De nézzük a jó oldalát, így az a perverz disznó legalább nem molesztálta a kislányt testileg! Remélhetőleg ennyivel be is éri...
Szia, aludj jól!
 


Hello Kivancsi!
Nem olvastam az üzenetet a képek mellett, lehet, hogy majd visszakukkantok emiatt, annyira megrazott, hogy ekkora perverz barmok is vannak, hogy kikapcsoltam a gépet...Az elöbb meg vissza, de ODA nem néztem be. Szerintem is egy fanatikus bunkorol van szo( fujfujfuj, ismeretlenül elitélem, pedig nem lenne szabad...),aki igy akarta felhivni az "Abortuszklub" tagjainak figyelmét arra, hogy milyen ocsmany dolog az ab... Pedig ezt eddig is tudtuk. Szebben is lehetett volna közölni!!! Es nem névtelenül!!! Megint itélek, de ez beszarisag!!! Mar bocs!!!
Vendég
 


Sziasztok!
Talán törölve lesz a kép...Bízom benne, és akkor törölve lesz az azt követő beszólásom is.
Nekem nincsen semmi gondom azzal, hogy névtelenül került oda a képsorozat. Csak feltételezek némi inteligenciát az itt jelenlévőktől, persze hiába. Igencsak bunkóságnak tartom, hogy egy ember/?/, amikor felette nem sokkal elhalt magzatokról írnak, betesz egy ilyen klassz képet. Ehhez, tudjátok gyomor kell, azaz olyan mérhetetlen aljasság, hogy csak na! Komolyan mondom, hogy válogatni kell a szavakat, mert nem szeretnék hasonló szintre sűllyedni, bár bármit mondanék, meg sem tudnám közelíteni azt...
Rendben, értelmezzék félre a mondandóinkat, magasról tojok rá. Kiáltsanak ki AB barátnak, ha attól jobb a lelkük, ám tegyék. De könyörgöm, hány nehéz sorsú anyuka van itt, akiben olyan fájdalmat indít el ez a kép, hogy az esetlegesen erőre kapott életkedvüket ismét romokba dönti?
Kinek-minek képzeli magát???
Ennyire önző nem lehet valaki, hogy ilyen ezközt is bevessen azért, hogy szemléltesse az általa képviselt nézetet! Tök mindegy, hogy mit gondol, de ez nagyon ócska húzás volt.
Én igenis elítélem az olyan embereket, akik mindent bevetnek, és elfeledik a mások érzéseit, csak azért, hogy megmutassák: Íme ez a véleményem!
Elítélem, ugyanakkor sajnálom is, de nagyon. Igen, ez a jó szó, sajnálatraméltó az ilyen ember, aki egy beszélgetésből ennyit képes felfogni, és csak így tud reagálni.

Belegondoltatok? Ült a gépe előtt egy békés szombat délelőtt, nyilván keresgélt egy kicsit, vagy mitöbb, már régen mentette a képet magának, majd, gondolta, hopp, felteszem ide, majd lesz hatása. Lett is. A hatás neve: szegénységi bizonyítvány.
Ááá, hagyjuk.
 
 


Szia Csi!Sziasztok Többiek is!!!Kép
Engem is azért boritott ki az a nyomorult képsor, mert terhes mamak is irnak abba a topikba, Nekik nem hianyzik az effajta izgalom, na meg olyan nök (köztük én is), akik több babat elveszitettek, vagy kénytelenek voltak elvetetni betegség, vagy vmi mas miatt. 2 lehetöség van: a képfelrako illetö egy nagy bunko , vagy pedig sötét, mint az éjszaka, és nem gondolt bele, milyen hatasa lehet a képeinek!!! Vagy mind2!!!(Ez a 3. +oldas!!!)Kép
Vendég
 


Sziasztok!(LAURA)...
Megint irok KEDVENC témamhoz par sort... Szerintem nem lenne szabad lerohanni azt, aki vmiröl nem azt gondolja, mint mi, csak szépen az értésére adni ezt, érvekkel alatamasztva...UGYE LAURA??? Mert ha kellemetlenül bantanak vkit, annak lehet, hogy elmegy a kedve az irkalastol...Azért téged emlegetlek, kedves Laura, mert mig Virag annyit mondott, ha legközelebb tanacsokat osztogatok, irjam ode, hogy ez SZERINTEM van igy, és ebben igaza van, te az ö üzenetét hasznaltad ugrodeszkanak, hogy kiéld magad. Ez pedig FUJ, de csuuunya dolog!!!Na, de fatylat a multra. UGYE???En abban a hitben kezdtem el irkalni ide, hogy itt beszélgetünk a tapasztalatainkrol, kétségeinkröl, stb...

"Csak jokedvem fagyott el, nem a hit,
még forditom sorsomat jora,
keskeny orcamon pirinyo sugar,
nekem viharkeltö ciroka"...
(Nagy Laszlo)

Kép

Sziasztok!!!
Vendég
 


Kukacz,
ne hergeld magad! Árt a szépségednek! Kép
Olvass inkább jó verseket, látod, te is tudod, ilyenkor mi a legjobb megoldás! Kép Szerintem...
(Télleg ne öntsünk má' olajat a tűzre, ég az így is ölég jól...Kép)
 


Sziasztok!
Kivancsi!!!Honnan tudod, hogy nagggyon szééép vagyok??? Amugy nem hergelem magam, csak idönként meglepnek bizonyos dolgok! Kép Tényleg 5 gyereked van??? Mennyi idösek??? Hogy birod!!!??? Ez vmi szuper lehet!!! Ne haragudj, ha ilyeneket kérdezek, nincs kedvem mindent elolvasni, marmint, amiket régebben irtal. Mert gondolom, mindezt mar leirtad vhol...
Sok-sok szerencsét!!! Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Sajnos én is nyitottam korábban egy új topicot, amit jeleztem is írásban a szerkesztőknek, hogy töröljenek, mert utána találtam több ilyen témában indult topicot, de idáig sajnos nem történt semmi :-(

Segítsetek nekem: hogy teszitek a szövegbe a mosolygós, és szomorú arcocskát? Erre még sajnos nem jöttem rá :-(
 
 


Mármint a topicot töröljék. (az előbb elírtam véletlenül)

Bea
 
 


Bea,
orr nélkül, egymás után.
: és ) Kép
: és ( Kép
: és nagy "o" betű Kép
\ clipart {angry} szóközök nélkül Kép
Névtelen
 


ja és Bea, szóljál akkor mégegyszerKép
Névtelen
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: