A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni, válaszoltam!

Kép
Kép
irina

Aniko80, írtam privit, remélem elment :) .

Nyerkit, nekem még nem jött meg, szinte most múlt el. Szülés után 4-5 hétig volt a barnás. Viszont az első szex után 1-2 napig volt ilyesmi :lol: :oops: .
dettyk

Heni
Én is szerettem volna franciául beszélni akislányomhoz, de úgy tudom, az az előnyös - és úgy tanul nyelvet a legkisebb -, ha egy ember csak egy nyelven beszél hozzá, tehát pl. apja angolul, mama magyarul, a bébisintér meg egy harmadik nyelven. De ha azt mondod, ez nem zavarja be, akkor én is próbálkozom.
Íme a cikk a témában:
http://www.szulokhaza.hu/magazin/cikkek ... _nyelv.htm

Kép
granda

Granda a cikkben is az szerepel, hogy párhuzamosan is lehet 2 nyelvet tanulni. Sokan igy csinálják és gyerek tud különbséget tenni a két nyelv között. Én már most is énekelek neki szlovákul, meg zenét is hallgatunk. Én is egyszerre tanultam meg magyarul és szlovákul is és sokan mások is, mert ugye szlovákiai magyar kissebségként mindkét nyelven helyt kell állni, amúgy van akinek nem sikerült:-(
Úgy gondolom ezt a pici nyelvet mástól nem tudja megtanulni, csak tőlem és mivel közel lakunk a SK határhoz még gyakorolhatja is élesben.
Angolul pl. a suliban is simán megtanul, nekem is sikerült.
Szóval nyugodtan beszélj hozzá franciául.

Heni
KépKép
heni81

Heni én erre gondoltam :) :
A kisgyerek életének szereplői mindig, következetesen ugyanazon a nyelven
beszéljenek a gyerekhez. Szülő, bébiszitter, nevelőnő, óvónő, barátok... egy-egy személy
ne váltogassa a nyelveket! Ha a szülők különböző anyanyelvűek, a gyerekhez egy-egy
szülő mindig a saját anyanyelvén beszéljen.

Kép
granda

Sziasztok!

Hát a nyelvekhez sajnos nem tudok hozzászólni, én elcsesztem annak idején. Simán letehettem volna a középfokút németből, de átmentem levelezőre, ahol nem volt nyelvoktatás, szépen elsikkadtam fölötte! :(
Rebekánál meg úgy volt az oviban, hogy középsőben elkezdik a nyelvtanulást, de a többi okos szülő úgy gondolta, hogy elég lesz nagycsoportban elkezdeni. Egy gyerekért meg nem jár be a nyelvoktató! :( :( :evil: :evil:

Dettyk, Horcsog: ki az az Irsai csaj, hogy hívják, hol lakik, lehet, hogy én is ismerem! :D

Kép
Kép
timi26

Anyucik ma olvastam a blikkben és rá kerestem.
Ez olyan szupi.
OXFORD – Ötös ikreknek adott életet egy orosz asszony az angliai Oxfordban. A zenetanárnő természetes úton esett teherbe, de hazájában az orvosok nem vállalták a szülés levezetését, és kényszeríteni akarták az anyát, hogy az ötből három magzatát elvetesse

Élete legnehezebb és legkockázatosabb döntését hozta meg négy hónapja a neve elhallgatását kérő orosz asszony, aki egy pár hétig tartó termékenységfokozó kezelés után öt kislánnyal maradt terhes. Oroszországban orvosai nem vállalták a gondozását, s csak azzal a feltétellel vették fel pácienseik listájára, ha az öt piciny magzatból kettőt vagy hármat mesterséges úton elhajtat. A mélyen vallásos zenetanárnő és akadémikus férje azonban hallani sem akart a szelektív abortuszról, így más lehetőség után néztek. Hosszas kutakodás után aztán rátaláltak az oxfordi John Radcliffe kórház orvoscsoportjára, akik elvállalták, hogy segítenek kihordani és világra hozni mind az öt csöppséget. – Komoly technikai és tudományos háttérrel rendelkezünk, így vállaltuk a terhesség és a szülés lebonyolítását – mondta a Daily Mailnek a kórház szóvivője. – Úgy tudjuk, Oroszországban egy intézmény sem fogadta őket.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Csajok, a beledumálás szándéka nélkü, de amit én tudok erről (a kétnyelvűségkutatások tükrében): szerintem egy babához a saját anyanyelvünkön (az adott szülő anyanyelvén) érdemes csak beszélni. Ezt nem valami romantikus beállítódás mondatja velem. Ha az adott szülőnek az a bizonyos nyelv anyanyelve (pl. a szlovák és a magyar, tehát a szülő kétnyelvű, azaz bilingvis), azt minden szempontból (pl. érzelmileg) hitelesen adja át a gyereknek.
Egyetlen embert ismerek, aki eszperantóul beszélt a gyerekéhez következetesen, bár az az apának nem volt anyanyelve. A kínainyelv-tanárnőm szerint ő megpróbált anno a babájához kínaiul beszélni (az anyának nem volt anyanyelve a kínai!), de a kicsi elsírta magát. Ettől függetlenül nincs kizárva, hogy így is megtanulhatják az adott nyelvet, de érdemes meggondolni, melyik nyelv/mely nyelvek lesznek azok. Na, nem viszem el a témát tovább.

Kép
Kép
irina

Timi26, csak annyit tudok, hogy Rita, a pici lánya pedig Lili. Kb. velem egyidős.
dettyk

Utóirat: szerintem lehet váltogatni a nyelvet, ha azok a nyelvek az adott szülő anyanyelvei, és ha a szülők vmelyik anyanyelve egybeesik, annál jobb (pl. magyar-szlovák és magyar-német bilingvis szülők). Ezt csak a Granda bemásolta szövegrészhez írom, amúgy az ott leírtakkal egyetértek.
Na puszi! ;-)

Kép
Kép
irina

Itt egy kép is van az egyik csöppségről.
Amit itt nem írnak:A lánykák a legkisebb 55 deka a legnagyobb 90
14 héttel a kiírtnál elöbb jöttek világra és egészségesek,és álítólag
életképesek is.

http://www.blikk.hu/Napilap_index.php?article_id=82837

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Dettyk!

A Editék rokonok csak nemtartjuk úgy a kapcsolatot.

Timi!
Ha jól emlékszem védőnő a Rita.

Irina!
De ari,jól kitudják magukat tekerni.

Nektarin!
Tündér az a komoly arc.

Nyerkit!
De jó.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Én is bele olvastam Rolika történetébe. Végig bőgtem az egészet. Csodálom, hogy két embernek akik végre megizlelik milyen szülőnek lenni ennyire sok erejük van elengedni azt a csöpp kis emberkét.
Hálát adok a sorsnak, hogy itt mindenkienk egészséges a babája.

Én ma gyújtottam egy gyertyát itthon is meg virtuálisan is amit Hörcsög küldött linket.

Miléna : Zéti gyönyörű nagy fiú már.

Nálunk most az a legújabb módi, hogy Ádi imád pancsizni és pancsi után még egy kicsit benne hagyom a vízbe hason. Olyan pancsit rendez, hogy csak úgy veri a vizet és próbálja magát ellökni a kád falától. Már annyira ügyesen tartja a fejét , hogy én csak biztonság kedvéért tartom a kicsi állát.

Regi : nem tudom, hogy kérdezetm -e már de ti milyen cumit használtok. 1 lyukút vagy már a kettest ?
Mi ma megpróbálkoztunk a kettessel mert az egyessel már nem igazán ment. Mindig a felénél bele aludt.

Ma megvolt az első fodrászba menős élményünk is.
Az én drágám végig aludta az egészet csak a kajára kelt fel. Olyan jó volt így én is nyugodt voltam. Ja és tök jó lett a hajam. Olyan Victoria Beckhemes nekem nagyon tetszik.

Na most lépek mert lassan megyek fürdeni aztán nézem a Dominós műsort.

Mindenkinek kellemes estét.
20200310173350

Nyelvek!
Egyértelműen Grandával és Irinával értek egyet. Egyébként Helen Doron módszere is az, hogy a második idegennyelvet csak ott használják. A szülők a saját nyelvükön kommunikálnak a picikkel. Amíg btk-ra jártam (francia szak) érdekelt a téma, és sokat olvastam erről. A második idegennyelv ilyen pici korban csak kétnyelvű családokban ajánlott.

Rakok ma készült képeket:)
Kép így örülök, hogy megyünk vásárolni :)

Kép tartom a fejem...

Kép túl nehéz volt a fejem. eddig bírtam... :))

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kőszegi Timi!
Kérünk fotót az új hajról !!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Nyelvtanuláshoz még akkor hozzászólok egy kicsit.
Annó engem anyukám tanitott idegen nyelven, bár nem párhuzamosan, magyarul már perfekt tudtam, szóval tudatosan.
A kolléganőm venezuelai magyar, két nyelven beszél a gyerekekhez, többnyire spanyolul, de mivel magyar környezetben élnek kénytelen magyarul is. Igy is úgy is tudnak a gyerekek.
Én bilingvális közegből jövök, soha nem volt probléma váltanom, mindkét nyelven anyanyelvi szinten beszélek. Szlovákiában a magyar tannyelvű oviban a kis csoportban csak magyarul beszélnek majd a nagycsoportban meg csak szlovákul.(nincs középső cs.) A suliban a tanitás magyar nyelven folyik és szlovák mint idegen nyelv szerepel heti 5x. Általában mindenki megtanul Sk.
Granda csinálhatnám azt hogy csak szlovákul beszélek állandóan a gyerekhez, de ha apa is ott van akkor mi van? Gyerekhez szlovákul apához meg magyarul?Én úgy tervezem, hogy tudatosan fogom tanitani, mindig fogom neki mondni hogy ez szlovákul van. Legalább is ez a tervem. Aztán lehet nem lesz belőle semmi mert nem lesz nyelvérzéke mint az apjának:-(

Heni
KépKép
heni81

Csajok, gyors kérdés:
ma vettem Lillának arany bébifülbevalót.
A belövő csaj azt mondta, h 4 hét után lehet kicserélni, addig napi 1x mozgatni, és felül kenni azzal a zselével amit adott.
Az ékszerboltban a csaj azt mondta, h ő kicserélte 1 hét után, mert ez csak arannyal futatott bizsu, és neki begyulladt a lány füle tőle. :(
Én sem bírok semmi bizsut. :(
Nektek, h mondták??

Majd jövök, de már dolgoztam tegnap-ma így elvagyok maradva kicsit. :(

Kép
Kép
h@jni

Hajni!

Nekünk azt mondták amikor csináltattuk,hogy kb 6 hét
1-2 hétig napi 3× forgassam.
ja és nekünk annyit mondott,hogyjó rá azis amivel a köldökét tisztogattam.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hajni: Rebekánál nekünk 5 hétig kellett hordani, de nem adtak rá semmit, csak mozgatni kellett. Neki nem gyulladt be a füle.

Viktorkát ma elvittem orvoshoz.
Ugyanis napok óta alig eszik, ha eszik is előtte nagy ordítás van és max. 50-100 millit tudok beletuszkolni (az eddigi 210 helyett). De egyébként nem is éhes! :shock:
Na, mondom ezt kiderítjük! Hát nem derítettük ki, mert a doktornő szabadságon volt a helyettesre meg egy órát vártunk és még sehol sem volt, közben pedig a váró tele lett beteg gyerekekkel.
Beszéltem az asszisztenssel, ő azt mondta, hogy valószínű fogprobléma, vagy egyszerűen tele van. Egyébként le is mérettem, 7 kiló :shock: !
2 hét alatt megint hízott 500 gr-ot.
Úgyhogy még várok, ha hétfőig nem javul a helyzet viszem megint!

Mennem, kell felsírt!

Kép
Kép
timi26

Jó éjt mindenkinek!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög most hogy mondod emlékszem, a védőnő is irsai volt, de ő melletted feküdt és éjszaka hozták be. Neki nem tudom a keresztnevét. Én azzal a lánnyal szültem, aki mellettem feküdt, ő is irsai volt. Vicces is volt, hogy a 6 ágyas kórteremben 2 irsai, 2 pilisi, nekem is van pilisi kötődésem.. :lol: Mennyire szenvedtem ott, és így visszagondolva már szinte kedves emlék.. :)
Timi, tényleg, nem tudod, jól van e a védőnő?
dettyk

Sense
Botond :D :D :D Naggggyon édi! Sztem lelki rokonok lesznek Lindával (egy napon születtek) :) és nekünk is van ilyen kapucnis felsőnk, rózsaszínben:
Kép

Ja és Gremese, Te kérdezted, kék Linda szeme, csak valahogy a képeken nem jön ki - viszont és azt sem bánom, ha barna lesz, az meg olyan egzotikus.

Hajni
nemtom :shock: Neknk a kórházban fúrták ki (gondolom, hagyományos úton), úgyhogy eleve a fehérarany füli került Lindácskám fülébe. De úgy gondolom, hogy nem lehet baj, ha gyorsan kicseréled az újra a régit és közben szorgosan kenegeted...

Kép
granda

Jó reggelt!

Ma 1/2-9-ig aludtunk!

Dettyk, Horcsog: 9 hónapja odajárok a védőnőkhöz, de nem emlélszem, hogy valamelyikük várandós lett volna!
Na majd utánanézek! :lol:

Kép
Kép
timi26

Szép jó reggelt!

Granda Linda nagyon csinos ebben a kis ruhában :lol:

Sense Boti nagyon édi, és már milyen ügyesen tartja magát :lol:

Hajni Szerintem nem lesz gond, ha kicseréled a fülbevalót, az mégiscsak arany.

Mindenkinek kellemes, pocakfájás és nyüglődésmentes hétvégét.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

K.Timi! Egyest használunk. Ha már átállt a 150 millire, akkor váltok (vagy legalábbis megpróbálom). Reggel már annyit kér! :wink:
Szeli egyébként gyorsín szívja a cumit.

Sense! De cuki Botond!!! Nagyon vagány a szerkója!!! :lol:
Granda! Nagyon csini kis szoknyás csajszi!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Granda! nagyon csini a kicsi lányod!
Sense! Boti egy igazi macsó!
Hajni! Te már dolgozol?????

Már volt reggeli kakika:-) legalább nem lesz ez miatt egész nap nyűgös.
A tegnapi napot szinte teljesen átaludta a fiam, igaz nyomi volt az idő, enegem is hozott le nagyon.
Kiváncsi vagyok milyen lesz a mai napunk.
Szép hétvégét mindenkinek!

Heni
KépKép
heni81

Dettyk!

Válaszoltam.

Kaqk!

Én is ilyen etetőszéket fogok venni, sokkal praktikusabb!

Sense!

Botond nagyon-nagyon édes pofa!!!

Granda!

Linda igazi hercegnő abban a harisnyában és szoknyában!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!
Timi! Drukkolok kis Viktornak javuljon az étvágya!!!

Micsoda ügyes Babák vannak ebben a topikban, forgolódnak mint a "ringlispil" :lol:

Elküldtem a szüléstörténetemet a gmailre, akit érdekel ott olvas-, illetve nézegetheti. Képeket tettem fel, én nem tudtam olyan meghitt történetet írni, mivel tervezett császár volt (aki nem tudná: Noel faros Baba volt, 37cm fejkörátmérővel :shock: )

Puszkóka!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kiskolbi! Boldog névnapot jóképű Apucinak! :wink:

Tegnap nem jutottam el odáig, hogy írjak...
Így a 3. hónaphoz közeledve jönnek ám a változások.
Először is, napok óta nem alszik többet szopi és játszás után, mint 20-30 perc.... :shock: Idáig azért vol ez 1-1,5 óra is.
Persze játszunk vele, meg cipeljük a fenekét. Ami nem gond, csak más kötelezőkre nem igazán marad idő.
A tegnapi napom csúcs volt. (Apa és Nagyi nem voltak itthon, azaz nem volt segítségem).

(Ja, még egy változás: este kb. 8-tól reggel 7-ig alszik! Nincs éjszakai/hajnali evés! :D ).
Kiskolbi! Este teljesen leszívja mindkét cicit (este kevesebbet termelnek, és ezért kapja mindkettőt), majd alig iszom, és hajnali 2 felé megyek ki fejni (már egyre kevesebbet. Eleinte 160 ml kellett a jó ciciből, most már csk 100-120-at, a defektesből meg 40 ml, most már cska kb. 20-at).
No, és reggel f7-8 között ébvredés.

Tehát a tegnapi napom egy közel 3 hónapos kis Oroszlánnal:
F7-kor kelés. Pelcsicsere, szopi, játék, etc....
Alvás: 30 perc. Ezalatt: villámgyors mosogatás - közben iszom -, konyhában rendrakás.
Következő szopi......., 20 perc alvás. (Apa még itthon volt). Anya elrohan postára, boltba, bevásárolni a 7végére.
Következő szopi......, 30 perc alvás. Anya leszedi a szárítót, köv. mosás be, vasalás. Baba felébred. Mindeközben rohangálás 2 percenkét felhúzni a forgót.
Köv. szopi....., 20 perc alvás. Anya főz rohamtempóban.....
Estére teljesen kivoltam....
De Zsófi is. h10 volt, mire el tudtam altatni, csak vergődött. Ráadásul estére annyira nem volt tejem a sok rohangálás miatt, hogy az este lefejtet adtam oda. Nem aludt be, így nyugicumi a cicinm ahol bealudt, de amint letettem, kipattantak a szemei. 8)

Ez az "ára", hogy átaludja az éjszakát. Alig alszik nappal. De nem baj :D , olyan jó Vele foglalkozni! Már majdnem kacag, formálja a száját, utánoz (hö és eö), és állandóan dumál. Annyira cserfes! És állandóan mosolyog! :D

Csak akkor nehéz, amikor házimunkát kell végezni, mert kell, különben úszunk.
Volt már, hogy úgy dolgoztam, hogy kezemben a Baba, előttem a laptop, fülemen a telefon. (És közben drukkoltam, hogy meg ne nyikkanjon). :D

Tartja a fejét: Mi nagy "fejtartósok" vagyunk. A kórházban hason már a 2. napon átfordította a fejét, és 99%-ban hason alszik. Elképesztő, hogy hason, vagy vállon hosszú percekig képes tartani a fejecskéjét.

Popsi: Nagyon szépen javul! :D (Melegvizesvatta-lemosás, és Bepanthen). Törlőkendő: :evil:

Nektarin: A szemecskéje szépen javul, már nem is könnyezik, de végigcsináljuk az 5 napos csepegtetést. Naponta 5x kell. (Szerintem kihozhattunk volna 2 szemcseppet is, mert szemenként kb. a 4. megy bele, a többi mellé :shock: :oops: ).

Robeszka nagyon édesen feltúrta magát a sarokba! :D
Zsófi olyat csinál, hogy leteszem este, és reggel kb. 40 centivel arrébb ébred, mert feltúrta magát. :lol:

Irina! Ahogy írod ezeket a nyelvész szakszavakat, a főiskolai tanulmányaim jutnak eszembe.
Ádi elképesztő édesen bír aludni. Hogy lehet így kitekeredni?! Csúcs! (Egyébként olyan szülőcsatornábó kibújó-pózban van).

És a többi Baba is édesdrága! :D

Granda! Lindus nagyon csinos! És ez a tekintet.... Mintha azt mondaná: "Te mit akarsz azzal az izével?"

Sense! Boti zabálnivaló! :D :D :D

Kőszegi Timi! Frizurafotót!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Nyerkit! Marha jó ez a kenguru, és nagyon jól áll Neked! Marci csipázza?

Kaqk! Nagyon praktikus etetőszéket találtál. (Egyébként úgy repül az idő, hogy maholnap már meg kell venni.. :? )

Nna most írtam jó sokat! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Akkor most Anitja-születéstörténetet fogok olvasni! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! Nagyon tetszett!!!!! :D (Ilyenkor bánom, hogy rólam nem készül ilyen sorozat.)

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja Nagyon jó a szüléstörténeted. Köszi, hogy felraktad :lol:

Emese Nem semmi egy napod volt :lol: Belegondolok, hogy rám is hamarosan ez vár :roll:

Az én drágám most alszik. Este 10-kor letettük aludt 1/2 7-ig majd szopi. Visszaaludt, majd fél óra múlva felébredt egy extraerős pocakgörcsre. Irina rögtön ti jutottatok eszembe. Így még sosem sírt és 45 perc után nyugodott csak meg. Még sose telt le ilyen lassan 45 perc az életemben, rettenetesen sajnáltam. Aztán ahogy elmúlt a görcs beájult, gondolom nagyon sok energiát elvett tőle. Nem tudom meddig fog aludni. Menni kéne patikába ami ugye délig van nyitva. És séta előtt még szopi is lenne. Mindegy, pihenjen. Remélem nem lesz többet ilyen pocakgörcs :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát ugytűnik Marcinak bejön a kenguru. Bár mégcsak itthon járok kelek benne.Ma reggel együtt csináltuk a reggelit. Az ágyiban nagyon sirdogált gondoltam bedobom a kenguruba. Hát nagyon tetszett neki a teakészítés. :D

Képzeljétek az ikres barátnőm pontosan ugyanabban a szobában és ÁGYBAN fekszik amelyikben mi voltunk Marcival.És az a két csöpp baba. Annyira aprókák voltak.Tényleg góliát volt mellettük Marci. Pedig itthon olyan picinek látom. :P

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Szép napot Anyukák és Babócák!

Nem írtam már megint vagy 2 napja, bár olvasni folyamatosan olvastam. Gyújtottam is a belinkelt weblapon egy gyertyát Rolikáért, de azt hiszem, én is az el nem olvasók táborát fogom erősíteni, mert egyrészt sajnos nagyon csipkés a lelkivilágom, másrészt pedig tuti iszonyúan paráznék (még a szokottnál is jobban) mindenen. Szorri. Természetesen szerintem sincs nagyobb fájdalom a világon, mint egy gyerek elvesztése, legyen akárhány éves is, és minden tiszteletem és csodálatom azoké a Szülőké, akik képesek felállni és tovább élni, esetleg újabb babát vállalni.

Ja, és ma éjjel először külön szobában aludtunk Mátéval! Nem mintha nem féltem volna, hogy nem hallom meg a jelzését, de nem volt semmi gond (remélem, később se lesz). Fél nyolckor raktam le, és 3/4 4-kor kért enni!!!! Aludt 8 órát!!!!!

Emese: köszi, majd átadom "jóképű Apukának", de márciusban tartja. És sajna különben sincs itthon, leugrott a haverokhoz Pécsre egy kis dumcsira, és hogy végre koccintsanak Mátéra (Villányban! Á, nem is irigykedek...). Szóval éjjelre jön a Nagyi (Anyucim), hogy ne legyünk egyedül. Ja, és nekem is volt kimerítő napom a héten - asszem szerdán. Drága kisfiam másfélórás ciklusokat produkált! Ennyi idő alatt kaja, kaki (egyiket se siette el), játék, és 10 perc szunya. Anya meg tökegyedül (hétköznap lévén), enni, inni alig volt idje, persze ezáltal tejciben sem úszkáltunk...

Sajna amúgy sincs túl sok tejci 2 napja. Megfigyeltem, általában úgy van, hogy 4-5 napig van elég rendesen (lásd múltkori bedurranás), utána meg 4-5 nap böjt. Nem tudom, mitől lehet. Szóval most megint pótolnom kell... fejés? Az meg mi?!!!

Hasfájás: nem akarom elkiabálni, de a 30-45 perces nagyrohamokról átváltottunk a minden napközbeni szopizás alatti 10-15 perces nyűglődésekre. Ami csak azért rossz, mert mire elmúlik, tökre lefárad, alig tud enni, úgyhogy zömmel csak annyi van benne, amit a csikarás előtt behabzsolt. Kíváncsi vagyok, hétfőn mit mutat a mérleg.

Hóha, megyek!!! jelzett a Drága! Majd még folytatom, ha lesz rá lehetőségem!

Detti
KépKép
kiskolbi

Móni
A pumatartás sem segít, meg a sétáltatva-rázogatás? Nálunk Lindácska kocsmatöltelékeket meghazudtoló módon böffent evés után, de akkor megkönnyebbül és áldott jó kislány :)
Mi kiegészítettük teával is a hasfájásra kapott szuszpenziót, Emesééknek is használt, Nektek nem vált be? Remélem, hamarosan javul a helyzet!

Emese

Zsófika hamarosan a játszótéren futkározik úgy, hogy utol sem éred :) Jó kis masszív baba :)

Nyerkit
A hátam nekem is leszakad, de eddig Linda nem tűrte a kengurut. Majd írd már meg, hogy vált be ez a szupi szerkentyű!Köszi.

Hát............Lányok, gondolkodtam, feltegyem-e, mert hát mégis a hites uram majomkodása Lindával, de remélem, Ti is jót röhögtök rajta....:ld a gmail-en (elküldött levelek között)

Kép
granda

Anitja
Az a fürdőzős kép babmagazinba való, komolyan mondom! Fantasztikus fotó!

Kép
granda

GRANDA!!!! APA NEM SZÁZAS!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi, meg a többi Rolikát el nem olvasó anyuka: jól teszitek, sztem, hogy nem olvassátok el, de ne parázzatok!!!! Rolika "kora"baba volt, veleszületett betegséggel. Sajnos. De a ti esetetekben ez nem fordulhat elő!!!!!!!

Mi most jöttünk meg a gyógytornásztól, előtte Bea nem akart enni, közben meg olyan éhes volt, hogy a tornásznő kezét szopta. :-)

Tök jó ötletet adott egyébként a gyógytornász, hogy hetente forgassam a kiságyban a gyereket. Egyszer ott legyen a feje a jobb oldalában, egyszer meg ott ahol addig a lába volt. Mindezt azért, hogy egyformán érjék az ingerek ( PL. fény ) a babákat.
Nálunk pl Bea szinte csak a jobb oldalára szeret fordulni. Annyi sok minden okosat mond. Nemhiába 30 éve gyógytornász, a legkisebb születési súllyal született kezelt gyermeke 550 gr volt, és egészséges lett!
Vendég

Anitja: Tök jók a képek, hihetetlen milyen mosolygósan szültél!Gratula!
Vendég

Sziasztok, Csajok!

Granda, tünemény a kislányod!

Anitja, nagyon köszönöm a születéstörténetedet! ;-) És ne mondd, hogy "csak császár", mert épp a napokban puffogtam amiatt, hogy a Nők Lapjában (papírváltozat) megszólaltatott szakértők is azért érzékeltetik, hogy a császárral szülés az valami másodrendű izé. Engem ez kiborít. Mint ahogy a fájdalomcsillapítást kérők is ufók (tehát én is). Nem fogom nekik megmagyarázni, hogy 8 óra -- köztük fájáserősítőkkel történt -- vajúdás után nem éreztem úgy, hogy elég erőm lesz a majdani kitoláshoz, ami amúgy még akkor odébb volt. Az meg, hogy oxitocint kaptam, kb. annyira múlott rajtam, mint az, hogy mekkora babám született. Nem bírom, hogy mindenki annyira okos a más szülését illetően, és hogy felállítottak valamiféle szülésrangsort, rossz érzést keltve azokban, akik nem a Tökéletes Szülést hajtották végre. Én mindig nagy otthonszülés-párti voltam, de ezek a sznobériák kiborítanak.

l. móni: jaj, de sajnálom a picidet! Pedig eddig nem is volt hasfájós nagyon, nem? Vagy rosszul emléxem? Remélem, nem lesz több ilyen roham Nálatok!!!

Kiskolbi, sorstársam! ;-) Én is eléggé le vagyok lombozva, mert úgy érzem, most már SEMMI nem úgy megy Ádival, mint korábban (szerencsére az apja optimistább). Fejtartásnak még a közelében sem járunk, szerintem egyáltalán nem tartja, max. másodpercekig, azt meg a születése után 1 nappal is tudta már. Tudom, ez nem verseny, de azért látszódhatna már valami. Legalább a csírája, hiszen 2,5 hónapos. Lényegében Ádi már nem úgy eszik (hanem össze-vissza), nem úgy emészt, nem úgy alszik, mint korábban. Ami oké is lenne, ha nem minden az entrópia irányába haladna... ;-) Éjjel nem alszik vissza, csak fél-egyórás nyugtatgatások után; nem gyarapszik (már vagy két hete szerintem), levegőzni sem szeret újabban, a kakilás egy-két kivételtől eltekintve kínszenvedés, napközben félórás alvások (l. Gremeséék), de utána sírás-nyüglődés. És ez megy 2,5 hete. Mi meg csak várjuk, hogy valami jobb irányba fordítja a dolgokat... talán a december jobb lesz. Nem hinném, hogy ez itt fejlődési ugrás, mert az tudtommal nem tart el hetekig.

Kép
Kép
irina

Lányok, ez nagyon fontos! Egy ismerősöm küldte az iwiw-en. Segítsetek terjeszteni, jó?

http://www.lapi.hu/help

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina!
Don' t give up! :wink: Mindenkinél vannak jobb-rosszabb időszakok. Emlékszel, mikor eltűntem néhány napra depizni? Na, akkor nálunk volt ilyen entrópia felé tendáló állapot. De vége lett. :D Most kisangyal-napok és káosz-napok váltják egymást (ma épp utóbbi van :? ). Én is reménykedem, hogy jobb lesz, de amíg Máté szája fülig ér (mikor épp nem nyom valamit kifelé, vagy nem "anya, vegyél fel" van), addig annyira nem aggódom. Nem marad így örökké.
Mint ahogy az sem, hogy Ádi kissé kényelmesebb fejtartás tekintetében, mint mások. Tedd csak hasra játékidőben, tegyél neki oda valami mütyürt, hogy jól lássa, és mivel biztos nagyon kíváncsi, meg fogja próbálni felemelni a buksiját. Először tutira nyűglődni fog, de mindig egyre ügyesebb lesz, és tovább bírja majd. Ne adjátok fel, de ne is sürgessétek nagyon!
Én meg azon idegeskedtem, hogy Máté csak 7 hetesen kezdett mosolyogni.. :( . de végül csak elkezdett!!! :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina: Viktorka is lusta fejtartást illetően. De nem aggódom, mert szépen fejlődik. Vannak lustább babák, meg vannak sietősebbek.
Rebeka nekem már 6 hónaposan felállt, ülni meg csak 9 hónaposan tanult meg!

Granda: haláli apja van a gyereknek!!! :lol: :D Nagyon jót nevettem!!

Anitja: nagyon szép szülésed volt neked is, mint ahogyan a többi császárosnak is (mint én)

Kiskolbi: nem tudod mi baja van a kislánynak???

Kép
Kép
timi26

Emese már aggódtam érted tegnap, hogy mi lehet veletek, hogy nem is jelentkezel. A benti alvás nálunk napközben is csak max fél óra, de én minden nap kiteszem az erkélyre aludni. Na ott alszik egyhúzomban 3 órát! Jól beöltöztetem meg van bundazsákunk is, csak a kis pofikája van kinn. Legelább edzett lesz, nem mint én, aki ha jön egy kis szél rögtön megbetegszem.

Anitja nagyon szupi a szüléstörténet!

Kiskolbi, Irina nyugi! Majd minden megy szépen sorban.

Granda :lol:

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi! Én úgy hívom, hogy alvós és nem alvós nap. Egyik nap képes egyhuzamban 4-5 órát aludni, következő nap pedig fél órákat alszik, de olyankor egész nap nyűgös, csak cumival tudom elringatni, és minden apró neszre felébred. :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

...de szerencsére az éjszakákat átalussza!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Anitja! Nagyon tetszett a születéstörténet! :lol:

Granda! Én nem tudom megnézni... :cry: Valami hibát írt ki.[/b]

Kép

Kép
regcsiken14

en sem merem elolvasni, akartam, de a ferje mondta, inkabb ne. lehet igaza van! de gyujtottam gyerttyat es nagyon nagyon sajnalom.

kaqk: es milyen volt az angol? erdemes 3 hoapos kortol elvinni szted? mi is tervezzuk …

irina: na ja, drno szerint ha sir legalabb erosodik! na persze, szerinte – en nem birom ha sir! naygon nagyo edesen alszik adika

sense: ildoiko nagyon ugyesen tartja a fejet es helyes bebi

grnda: lindu milyen vagany kiscsajsziiiii

tegnap voltunk babazsuron :oops: Linike v olt a legfiatalbb, az uzlettarsam kislanya most 1 eves. haaaaaat naggggyon kiru volt - en fogom elvezni ezeket a babas bulikat, de nagyon!

Kép

Kép
mmarica

Irina Jól emlékszel, ennyire még sosem fájt a hasa. Kissebb pocakfájások voltak, de arra elég volt az infacol és a tornáztatás.

Granda Kipróbáltuk a kólikatartást, maszíroztuk, adtam neki infacolt és chamomillát. Semmi sem használt :cry: Csak sírt. Teát nem adtam neki, nincs is itthon semmilyen neki való tea. Ő még anyatejen kívül nem kapott mást :roll: :oops: Remélem nem lesz folytatása. Azóta jól van. A sétát is nagyon élvezte, nézegette a faleveleket :lol:

Marica Én barátnőimmel rendszeresen összejárok, pár hét korkülömbség van csak a babák közt. Olyan jól szokott mindig sikerülni és még a gyerekeknek is tetszik :lol: Ezen a képen fogják egymás kezét :lol: :lol: Kép

Irina Minden baba más :!: Ádika majd mást csinál korábban. Nagyon szépen fejlődik és nagyon ügyes. Ne keseredj el és főleg ne hasonlítgasd össze a gyerekeket. Ádám az Ádám és Ő tudja, hogy miért ilyen ütembe csinál mindent. Már előre mosolygok azon amikor azt fogod írni bő fél év múlva, hogy nem éred utól olyan gyorsan szalad :lol:

Kiskolbi Gratula a külön alváshoz :lol: Mikor én elösször "aludtam" a hálószobában minden neszre figyeltem. Grétike meg olyan mélyen aludt mint tán még soha :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Granda :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?