A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

jaj mamik!
mindenkinek gratula a jó kis AFP eredményekhez, meg a kisfiúkhoz és kislányokhoz.
az elsőnél én is éreztem már mikor megtudtam, hogy babát várok,hogy fiú és nagyon sokszor küldött megnyugtató álomüzeneteket.
most semmi info, és semmi kommunikáció, ami egy kicsit nyugtalanít, de legalább a mozgását érzem.
most lehet, hogy megpróbálom kivárni a végét, és nem megkérdezni, hogy fiú-e vagy kislány.
magamat ismerve ez az elhatározásom a következő UH-ig ki is fog tartani

otthonszülés: nekem maga a szülés megnyugtatóbb a kórházban, de a beérést a kisfiamnál is az utolsó pillanatra hagytam, és félő hogy Emi rokonságához hasonlóan a végén én is útközben pottyantok...
rozsomak

Rozsomak,

szorítok, hogy ne így legyen és időben eljuss a kórházba. A nővéremet a kocsiban szülés annyira nem borította ki, de amikor már túl volt rajta jött a sokk, hogy bármi történhetett volna vele vagy a babával. Szerencsére nem történt semmi....

Nem apás szülés lett volna, végül mégis az lett. A kiérkező mentős megkérdezte a sógoromat, hogy elvágja-e a köldökzsinórt. Erre ő csak annyit mondott, hogy csak akkor, ha hívnak egy másik mentőautót.
Őt sokkal jobban megviselte a dolog :lol: :lol: :lol:

Kép
emi29

Sziasztok!

Eljutottunk odáig a bébivel, hogy este nem tudtam tőle elaludni. :) Kalimpált nagyon, én meg olyankor teljesen felvillanyozódok. Nem baj, délután bepótoltuk a szunyókálást.
Én nem szülnék otthon semmi esetre sem, egyszerűen nem mernék. Olvastátok a nők lapját? Sok császáros cikk volt benne. Olvastam valami olyasmit, hogy azért is nő a császárok száma, mert míg régen a nagy fejű babák nem tudtak megszületni, és így nem örökítették tovább ezt a gént, most császárral kiveszik őket, és így továbbviszik ezt a tulajdonságot, ami újabb császárokhoz vezet. Tudom, nem teljesen az otthonszülés témához tartozik, csak, ha ilyeneket olvasok, mindig rájövök, hogy mennyire sok tényező van, amiről nem is tudunk. Próbálok bízni magamban, arra gondolok, hogy ez tényleg egy természetes folyamat, az ösztöneim majd megsúgják, hogy mit, hogyan kell csinálni, de ha ilyeneket olvasok, rá kell jönnöm, hogy azért ez már nem így van.
A lényeg az, hogy ösztön ide vagy oda, megyek szülésfelkészítőre, elolvasok mindent amit csak tudok, és felkészülök arra is, hogy nem biztos,hogy minden úgy alakul, ahogy tervezem.
zsálya*

Emi, ez alapján az apás szülős info alapján új kérdés:
ki viszi be aput a szülőszobába?és meddig maradhat? végig, vagy a nagy pillanat előtt kizavarjátok?
én ki akartam az előzőnél, de szegény annyira nem bízott a rolexórás orvosomban aki még a nevemet sem tudta, hogy inkább maradt, nehogy történjen velünk valami.
bár ez biztos pasifüggő is

Magika, Tidrenczel ugye jó doki? Ugye? egyébként azt néztem, hogy kb. ugyanakkora lesz a korkülönbség mindkettőnknél :)
rozsomak

Szöszi, privit még nem merek a szülés várható időpontjáról, mert mostanában görcsölgetek, és már volt három vetélés, úgyhogy lehet, hogy majd ha megszületett, csak akkor...
rozsomak

Sziasztok! Mindenkinek köszi a megnyugtató szavakat az AFP vizsgálatról!! Most már nem is izgulok annyira, én is inkább UH párti vagyok. Nálam az amniocentézis szóba sem jöhet soha!! Nálam 1% vetélési kockázat is magas!!

Otthon soha nem szülnék én. Még a sokadik gyerekemet sem. Szerintem attól, még hogy könnyen megszülök 2-3 gyereket, nem biztos, hogy a 4. is simán megy. Ez teljességgel kiszámíthatatlan! Minden gyerek, és minden terhesség más és más. Sőt tovább megyek: attól még hogy valaki nem veszélyeztetett terhes és problémamentes "minta" terhessége volt, gyerek sem nagy, vetélése soha nem volt.....stb, attól még lehet egy problémás szülése! Aki meg veszélyeztetett terhes, az meg simán megszül!!!
Ezt előre senki nem tudja kiszámítani! Én ezért sem állítanák fel sémákat (mint ahogy a TV-ben láttam), hogy kik szülhetnek otthon.

rozsomák! hányadik hétben vagy? Szedsz gyógyszert? Dokid mit mond, mitől van ez a görcsölgetés?

Kép
gabo001

Kismamik! Egy ízletes és egészséges nassolni való! (vagy akár vacsora) Én is azt zabálom most uzsonnára: alma felcikkezve, dió, Pannónia sajt!! Hmmm... :D

Kép
gabo001

Sziasztok Kismamik :)

Az otthonszülésről amikor írtam .. említettem is, hogy a jelen körülmények között.
Amíg Magyarországon vagyunk, addig ezek a körülmények között kell gondolkoznunk.
Úgy, hogy nem áll egy mentő a ház előtt .. nincs kiköltözve a lakásba egy fél műtő .. stb .. stb ..
És mivel bármi közbejöhet, ezért én továbbra is úgy gondolom, hogy felelőtlen kismama az, aki ebben az országban ezt választja!

Viszont ahogy Mamacka is írta .. lehet ezek a "szülő házak" megoldást jelentenének .. de szerintem a kórházak az alternatív szülőszobák növelésével épp azon vannak, hogy otthonosabbá tegyék a szülést.

Viszont Szent Imrések .. szerencsések vagyunk, hogy ide tartozunk, vagy a dokink ide tartozik .. sajnos nem mindenhol ilyen csodásak az állapotok .. és az orvosokról is csak jót hallottam :)
A nem látogatás viszont nekem sem tetszik .. mi az hogy nem?
Nah, ennek utánajárok .. mert nekem szükségem van a páromra és a családomra - engem látogassanak csak nyugodtan! Aztán úgyis az jön csak be, akit párom beenged :D
Lehet bérelnem kell akkor külön szobát?

Mi szeretnénk ha Apuci bent lenne, de császárnál ezt kórháza és orvosa válogatja .. legközelebbi vizsgálaton kifaggatom a dokit, nálunk mik a lehetőségek :)

Kép
szösszenet

Megpróbálok egy új dolgot
Vendég

áááááááááááááá nem sikerül
Vendég

[quote="szösszenet"]A írta:szösszenet nem látogatás viszont nekem sem tetszik .. mi az hogy nem?
Nah, ennek utánajárok .. mert nekem szükségem van a páromra és a családomra - engem látogassanak csak nyugodtan! Aztán úgyis az jön csak be, akit párom beenged :D
Lehet bérelnem kell akkor külön szobát?

Mi szeretnénk ha Apuci bent lenne, de császárnál ezt kórháza és orvosa válogatja .. legközelebbi vizsgálaton kifaggatom a dokit, nálunk mik a lehetőségek :)

szösszenet, alapesetben persze, mindenki szeretné, ha látogatná a családja. De gondold el, ha pl 4-5-en vagytok a szobába...éppen szoptatnál, és a szobatársaidhoz (akiket ugye nem válogathatsz meg hogy milyenek... :roll: ) felváltva jönnek a rokonok. Egyrészt nem tudsz nyugodtan normálisan szoptatni, másrészt ki tudja milyen bacikat visznek be magukkal. Én egyetérek azzal hogy a szobába ne mehessen be senki. Se apuka, se nagymama, senki. Nálunk is egy üvegajtón lehet megnézni a babát, én meg kimehetek a folyosóra beszélgetni a rokonokkal.
Ha külön szobát kérsz az más :) De nekem az a tapasztalatom, hogy első babánál nagyon jól jön az esetleges tapasztaltabb szobatársak segítsége.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="mamacka"]C írta:mamackasilla
Igen én!
És így rövidebb a kód is?

mamacka, szerintem nem rövidebb a kód. De elfér egymás melett a két vonalzó :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Na így már jobb!Én sokáig úgy gondoltam maradjon a baba a nővéreknél főleg első baba.Az anyukának pihenni kell és kell egykis idő h hozzászokjon az új helyzethez.Ezért jó h fokozatosan szokja az anyaszerepet,ráadásul otthon sem lesz ideje pihenni.
Hát ebben már nem vagyok biztos de lehet h tényleg kényelmetlen h idegenek közt olyan állapotban vagy mint otthon.Meg hát lehet h kényelmetlen előttük rendbeszedned magad meg ellátni egy babát.
Szerintem egy olyan hely kellene ahol látogatás közben velünk lehet a család+a baba.De ez mégse a folyosó legyen hanam egy külön helység v. szoba.Főleg ha valaki otthon se engedi be a vendégét a hálóba.Mert a kórteremben van aki pihen vagy alszik. :)
Vendég

Emi!
A szülőszoba és a gyerekágyas részleg teljesen más, mint a folyosós rész, az tény, hogy nagyon rideg. Ha bármi kérdésed van a szülőszobával és a gyerekággyal kapcsolatban nyugodtan írj privit, leírom neked mi hogyan működik ott. Egyébként itt a babaneten a kórházas topiknál is van a Jahn Ferenc, oda is szoktam irogatni, lassan már 3 és fél éve együtt vagyunk a társaság egyik felével. Ők is szívesen válaszolnak minden kérdésedre, sőt a szülészeti osztály vezetője, aki szokott nyilatkozni a tv-ben is (dr Csákány M. György), a mi Gyurink is szokott ide irogatni, illetve priviben is meg lehet őt keresni bármi kérdésed van.

Otthonszülés téma: a férjem itthon született, a mentősök elvitték az anyukát, majd Csepelen vették észre, hogy az orvosi táska ittmaradt. Azt nem is vették észre, hogy a pici baba is. Csak mikor visszajöttek, akkor eszméltek, hogy a gyereket is be kellee rakni a kocsiba.
Nálam szóba sem jöhetne az első császárom után, hiába szültem utána a másik kettőt már természetes úton. De nem is vállalkoznék rá. Egyébként sok olyan van, aki megszül, és akár már aznap, vagy másnap hazamegy. Csak a gyerekorvos engedélye kell hozzá, hogy vállalja az újszülött fogadását.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Otthonszülés: Én is felelőtlenségnek tartom a jelen körülmények között. De ez a szabályozás is nevetséges.

Mamacka, azért nem áll mentő HOllandiában a ház előtt, azért erre még ott sincs pénz, csak jelezve van a mentősöknek hogy ugrásra készen legyenek.

(De én szerintem sehol, még nyugatosan se merném kockáztatni a babám életét. Mert ott is van egy nagy probléma: az időfaktor) De én nagyon jól tudok szülni a kórházban is, iszonyatosan szép élmény volt a lányom születése. Ha valakit érdekel, bemásolom mindkét szüléstörténetemet :)

Látogatók: Szegeden is tilos a bemenet mindenkinek, de én iszonyatosa nszenvedtem emiatt, mert kint kellett ülnöm a huzatos folyosón, egy kemény padon, ami szülés után nem épp praktikus, a gyerekem meg közben bent a csecsemőosztályon. Aki nagyon hiányzott, az a kisfiam volt, aki egyáltalán nem jöhetett be a klinikára. Akkor már inkább elviselem bárki látogatóit, de én tudom mit szenvedtem, és mennyit sírtam, mikor az emeleti ablakból néztem a kisfiamat, aki lentről integetett fel. Iszonyatosan fájt :(
Szóval mostmár a Szent Imrébe tuti nem megyek szülni :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok.

Báár én testben nem tartozom közétek de lélekben igen mint topik nyitó. Ugye?

Olvasni szoktalak titeket de nem tudom megállni hogy ne szóljak hozzá két témához.

1:otthonszülés
Mire most el kezdeném írni a véleményemet már kiment az agyamból hogy kinek mi volt a véleménye de én is azon az állásponton vagyok (bár én nem szülnék otthon de a lehetőségem meg van hozzá a hiper gyors szüléseim miatt) hogy meg értem azokat a kismamákat akik otthon szeretnének szülni mert olyan trauma érte őket az előzőnél a kh-ban. De viszont aki meg rögeszméből akarja otthon világra hozni az első babáját na azt nem értem meg. De tényleg az ellen érveket is megértem mert annyi szövődmény van ma már egy szülésnél hogy én ezek miatt nem szülnék otthon és mivel van szabad kh választás a kismama ott szül ahol az ő feltételeit betartják ahol minden adott a nyugalmas szüléséhez.
Azt viszont nagyon ellenzem ahogy Geréb levezeti a szüléseit. Jó sokat láttam a netről és bizony kesztyű nélkül matat az anyukában. Fúúúúúúúj.

2:Látogatók
Én az első gyerekemet Vácott szültem. Ott is bejöhetett akárki látogatóba és nekem nagyon tetszett ez mert az apuka meg a nagyik is megfoghatták, láthatták a babát. Csak maga az a kh szülészete az egy trééééééé. Felkötött lábak, infúzió, fekve vajjúdás.ÁÁÁÁÁÁÁÁ.
A 2-ik gyereknél épp ezért választottam én is az Istvánt mert ott ihatsz vajjúdás közben sőőőt kötelező is és nem borotválna és nincsen beöntés stb. És ami még nekem szempont volt az a látogatók hoyg bejöhettek. Nekem és a gyerekeimnek is a soron következő testvért jobban el tudták fogadni úgy hogy személyesen láthatta és meg is foghatta, simogathatta mint hogy csak egy tv-n vagy egy üvegen át nézte volna. És ugye az első talinál adta oda a az aktuális kistesó a nagyobbaknak az ajándékát. A bacikat meg az orvosok és nővérek is ugyan úgy beviszik mint bárki más. Sőőt még jobban is. Ha meg pl 3-5 fekszenek egy szobában csak megbeszélés kérdése az egész hogy fejenként egy látogató menjen be mindenkihez egyszerre. És engemet meg nem zavart ha mások előtt szoptattam a fiamat.
De mindenkinek aki pl ez ellen van azt is megértem de itt jön ugyan úgy mint az otthon szülés itt is van szabad kh. választás. Ha meg valaki az orvoshoz ragaszkodik akkor meg ki lehet bírni azt a 3-4 napot.

Nektek további boldog babavárást és hihetetlen hogy félidőben vagytok már.

Visszamentem olvasó módban.
Üdv Verus

Még annyit itt a "kis" családom férfi tagjai.
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera!
Nagyon szép "kis" családod van. :)

Látom Csöppkén kívül nem sok támogatóm akadt a "tilos a látogatás"-sal kapcsolatban. Na mindegy. Lehet, hogy én már a másik véglet vagyok, de én még azt is meg fogom mondani a rokonoknak, hogy ha lehet, akkor tartsák tiszteletben a 6 hetet, mert szeretnék összerázódni az újdonsült családommal. Szerintem gáz, ha egy frissen szült kismamát elárasztanak a látogatók. Nem beszélve arról, hogy annak a pici babának még védekező rendszere sincs a kórokozók ellen.

Szösszenet! Az a rossz hírem van, hogy a Szent Imrében, akkor is tilos a látogatás, ha egyágyas szobában vagy. Le van zárva teljesen a gyermekágyas folyosó.

Na, megyek főzni! Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla,

Én azt az egy pozitív dolgot tapasztaltam a kórházzal kapcsolatban, ahol elvileg szülni fogok, hogy nem jöhetnek be látogatók a szobába. Én szólók is minden ismerősömnek (a párom kivétlével), hogy ne is jöjjenek be a kórházba. Majd küldök képeket... Ennyit kibírnak.

Zsuzsa,

Köszi az infokat. Tervezem, hogy megnézem a szülőszobájukat, de nem tudom, hogy mikor lehet és, hogy nekem mikor érdemes...

Vera,

Szép nagy a családod :)

Kép
emi29

Rozsomak,

a "ki viszi be aput" már volt téma pár héttel ezelőtt.
Azt hiszem, hogy a csapat 90%-ánál egyértelmű, hogy bent lesz apa is a szülésnél.

Az én párom vonakodik, de érzem, hogy végül nem bír majd kint maradni :) Én mindenesetre nem erőltetek semmit.
Nem fogok megharagudni rá, ha végül mégis úgy dönt, hogy inkább nem jön be.

Miért nem készítesz vonalzót? A görcsölgetés nem jó jel, szerintem beszélj az orvosoddal!

Kép
emi29

Mamacka: asszem nem írtam érthetően: abortuszellenes vagyok, és ez a hasonlat akkor merült fel bennem, amikor azt hajtogatták, hogy az anyának ehhez van joga, az anyának ahhoz van joga szüléssel kapcsolatban és közben elfelejtettek reagálni arra, hogy és vajon a csecsemőnek mihez van joga? Neki is vannak jogai, pl. ahhoz, hogy egészségben, biztonságban szülessen meg és EZ szerintem előlrébbvaló, mint az a joga, hogy családi körben szülessen.
Szumma mégegyszer: ne csak az anya önrendelkezési jogát nézzük, hanem a születendő babáét is! Ez szerintem nagyon hasonló jogi helyzet ahhoz, mint ami az abortusznál áll fenn.
Nem írok többet, mert ömlene belőlem a szó, annak idején a jogon ebből írtam évfolyamdogát...huh.

Mindenkinek szép vasárnapot!!

Mamacka: egyébként mennyiért adod a babahordozót?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

HOGY NE LEGYEK FÉLREÉRTHETŐ BELINKELEM AZ ELSŐ HOZZÁSZÓLÁSOM JAVÍTOTT VÁLTOZATÁT, JAVÍTÁSOK NAGYBETŰVEL - TÉNYLEG KICSIT FÉLREÉRTHETŐ VOLT...

"Hogy őszinte legyek, én ezt pont olyan kérdésnek tekintem, mint az abortusz témát....ez most lehet, hogy durván hangzik, de ezt úgy értem, hogy ott is az anya jogai vannak előbbre - ROSSZUL - és nem A GYEREK ÉLETHEZ VALÓ JOGA, VAGYIS az, hogy a gyerek megmaradjon, illetve biztonságban szülessen. Nekem az az első, hogy minden rendben legyen - A BABA BIZTONSÁGBAN MEGSZÜLESSEN, A BABA VILÁGRA JÖHESSEN ÉS NE ELVEGYÉK. Másrészt az anyával is lehet baj...pl elvérzik....most nem akarok belemenni a részletekbe, esetleg ha muszáj..."

Így már asszem minden rendben.

Kép
klarka

Sziasztok!

Szeretnék hozzászólni a "LÁTOGATÓK" kérdéséhez:
- Itt nálunk, Zalaegerszegen, a 3. emeleti gyermekágyas + újszülött, koraszülött részlegen tilos a látogatónak bemennie a kórterembe. Kint a társalkodóban van elhelyezve 3 monitor, azon keresztül meg lehet nézni a babákat.
Teljesen egyetértek ezzel a rendszerrel, hiszen minden szakkönyv azt "szapulja", hogy a frissen született újszülöttnek még nem alakult ki a védekező rendszere, ez bizony igaz.
Ezért javasolt az is, hogy az első 6 hétben ne árasszák el a kismamát otthonában a látogatók.
A kórházba be-betévedő bárkiféle látogató lehet tudatán kívül épp hordoz egy kis megfázást magában, vagy akármit, és ennek tudatában jobb is, ha senki nem megy be a kórterembe.
Most, hogy 3 hétig kórházban voltam, feküdt mellettem pár kismama, a 2. héten én is kissé megnáthásodtam, szóltam is a családnak, hogy csak Apuka jöjjön be, nehogy valaki behozzon még valami mást.. Pedig a szülészeten nálunk bejöhetnek a kórterembe, de megértették és elfogadták, így szerintem ezt akkor is megértik, ha meg lesz a Baba.
Elnézést a hosszért :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Zsuzsófi
Nekem barátnőm Hollandiában él és szült két gyereket (kórház is sokkal több van mint itthon) a dokim meg Angliában dolgozik ezért írtam le magabiztosan amit tudok. Van rá pénz, de nem is annyira pénz sokkal inkább hozzállás kérdése szerintem.

Én azért nem tartom felelőtlenségnek, mert szerintem ezt nagyon súlyos dolog állítani valakiről aki pont hogy nagyonis felelősen gondolkozva (ha valaki otthonszülés mellett dönt az semmiképp nem nevezhető olyannak aki nemtörődömségből belesodródik ebbe a helyzetbe) hozza meg ezt a döntést (az más dolog, hogy ki mit gondol erről személyesen) a legjobbat akarva a babájának... a Geréb Ági ellenes hadjárat is túlzás szerintem... ha ez a nő nem segítene a mamiknak attól még nem lenne sokkal kevesebb otthonszülés csak még annyi esélyük sem lenne.

Látogatók:
Én is azt hittem, hogy zavarni fognak, meg szégyenlem magam stb... de annyira csak a gyerek körül forogtam, egyáltalán nem szégyeltem magam.. após előtt is szoptattam... mondjuk azért el tudnék képzelni más csapatot is szomszédságnak akikkel ennyire lehet nem éreztem volna jól magam...
:lol: :lol: :lol:

Klarka
Így már értem...
De szerintem ahhoz is joga van, hogy háborítatlanul születhessen biztonságban... én úgy tapasztaltam, hogy ez az Istvánban adott.
Ott pl nem szívják le a torkát, egyből a mamára teszik, elvileg két órát úgy is maradhatnak (mi anno négyet) stb stb megvárják amíg nem pulzál a köldökzsinór... szólhat akár zene is... stb stb...
Ezek esetleg semmiségnek tűnhetnek de szerintem fontosak!

Képzeljétek, nagyon durva, Áron unokatestvérétől most hogy kistesót várták, mamája megkérdezte, hogy milyen volt neked anya pocakjábó kijönni? Azt válaszolta, hogy nem akartam kijönni (egy héttel túlhordta) de te kicibáltál! :(
Ennyire emlékezett rá! (megcsászározták a mamának is rossz élmény volt az egész). szerintem ez elég eleven élmény és kihat a gyerek viselkedésésre... ő pl nagyon nyugtalan állandóan visít stb. persze ebben biztos vannak öröklött tulajdonságok is, de a kutatások azt mutatják, hogy nyomot hagy a születés körülménye. De abban igazat adok Szöszinek, hogy ezt is túldimenzionálják... azért ahogy a születés körüli élmények hatnak úgy hatnak pozitív élmények is amik ezt kompenzálják. egy életen át nem kell hogy ezt valaki hordozza de én szívesen megkímélem a gyerekemet ettől ha van rá mód.

Emi
Látod ennyire különbözően állhatunk ezekhez a dolgokhoz és szerintem nagyon jó, hogy választhatunk... én nagyon rosszul érezném magam ha nem jöhetnének be... a férjem különösen hiányozna.. az Istvánba reggel 8-tól este 9-ig bent lehet! :)
Az nagyon jó, hogy te amúgy is így állsz hozzá.
Akkor lehet neked is ilyen gyors szülésed lesz mint a családodban gyakranelőfordult!

Egy baráti családnál a harmadik gyerkőc jött ilyen gyorsan mint a gyorsvonat... anyuka fogja ahasát, hogy lehet be kellene menni... összeszedelőzködnek, de aaddigra amama már a háló fele tendál ( a szüleinél voltak látogatóba... nagymama mire felfogta pánikba esett :) ) pikk-pakk meg is született...

Klarka
Én meg pont úgy láttam, hogy én vagyok a kakukktojás abban, hogy én örülök a látogatóknak.... ha meg valaki köhécselve jön be azt szépen megkérem, hogy menjen ki...
Istvános sztori:
Rengeteg látogató, fal mellett sorban az ágyak... egyik kedves látogató megáll az ajtóban egy idegen ágya fölött átordít az ablak alatt fekvő ismerősének, hogy: "Szia nem megyek beljebb mert nagyon beteg vagyok! nehogy elkapd... és még körbe is köhög!
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vannak ilyen emberek is!
:lol: :lol: :lol:

Apás szülés
nálunk nem volt kérdés... és nagyon szép élmény volt mindannyiunknak
Apa jelenléte nekem nagyon sokat segített.
Ha valaki csak a rengeteg vértől fél azt azért meg lehet nyugtatni, hogy ez nem vágóhíd! :) De ezt is a párnak kell érezni, hogy mire van szükségük. Én elhiszem, hogy van aki ezt nem igényli...

http://s59.photobucket.com/albums/g310/ ... s60027.flv
A fenti linken az első videó közvetlenül szülés után készült... Áron apa kezében! :)

Vera
Nagyon szép család vagytok!

Hú jó sokan születtek autóban, otthon ...

2006 tavasziaknál is volt egy mam aki az autóban szült útban a kórház fele... ez nem is lett volna baj, de mellette ült a nagyobb fia akit egy kicsit sokkolt a dolog...

Na pl én ezzel nem értek egyett... egy csomó otthonszülő a gyerekeivel együtt szül, szerintem ez egy gyereknek rémítő...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Furcsa, én úgy tudom hogy az újszülött igenis védett az anyán keresztül bármiféle baci ellen. Az előtejjel ez a védelem még erőssebbé válik. Az meg tényleg igaz, hogy a kórház személyzete is behozhat tudtán kívül bármit. Az meg a harmadik, hogy ha te kimész a látogatókhoz, és ugyanúgy behozod a bőrödön, a hajadon stb a bacikat.

De ettől függetlenül megértem azt, akinek a látogatómentesség jön be. Én belehalnék asszem...

Jah és az újszülöttek védelméhez: A kishugom 3 hetes is alig volt, amikor mi elkaptuk a bárányhimlőt, amit ő is elkapott, de se láza nem volt, csak 3 DB pöttye. Azért mert az anya immunrendszerén és anyatején keresztül védett volt. És soha többet nem kapta el :)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok! Nálunk is úgy van, hogy a babát nem lehet kivinni a társalgóba, hanem anyuka bemegy hozzá a szobába, és az üvegablakon megmutatja a családnak. Ezzel én is egyetértek teljesen! Egyrészt a fertőzések miatt, másrészt, meg lehet, hogy éppen valamelyik szobatársam szoptat, alszik... nehogy már becsődüljön oda egy sor idegen!!!! Azt a pár napot kibírják a szülők. A férj/apa meg úgyis magához ölelheti a picit amikor megszületett.
Nálunk most alakítottak ki 2 db V.I.P. szobát. Ott úgy tudom benn lehet apuci is amikor akar!!! Meggondoljuk.... Azért jó lenne... Meg jobban is lehet pihenni, mintha 6-an vagytok egy szobában. Szerintem ott képtelenség!!!

Ollem hol van?? Tud valaki valamit róla?? Igen eltűnt! :shock:

Gitka! Jó a karácsonyos vonalzód! Már úgy várom én is!!!

Kép
gabo001

Az újszülött védettséget élvez az anyatej által... sokkal inkább az anyát kell óvni a fertőzésektől...
Én pl otthon kevésbé örvendek a látogatóknak... kivéve aki segíteni jön.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csillával abban én is egyetértek, hogy első szülőként szerintem jó kismamis szobában, esetleg már kipróbált mamákkal együtt lenni... legalább egymásnak tudnal segíteni. Mi elég jól összebarátkoztunk, igaz tapasztaltabb mama csak egy volt, de így egymást is támogattuk bátorítottuk... jó kis csapat volt. Egy évvel szülés után összefutottunk véletlenül a városban, nagyon örültünk egymásnak.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka én csak két otthonszülős topicot olvastam végig, és ott több kint élő mami is mondta hogy a ház előtt álló mentő tulzás, ezért írtam. Egyébként teljesen 8 :):):):):) a lényeg hogy itt nem áll :(

Erről a "legjobbat akarja a babának" nem vitatkozom oké ?:) Fentartom amit leírtam, de sztem itt nincs helye vitának :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

bocs a sok hibáért... túlságosan gyorsan kapkodva gépelek... ugyanis nemsokára el leszek zavarva... :)

Tegnap vettem Áronnak Kisvakondot a Corában! Annyira örültem neki... fele annyiért mint a neten láttam. Ezt kapja Karácsonyra, még esetleg keresek hozzá akciós kisvakond dvd-t... láttatok valahol?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nem kell vitatkozni...
De én abból indulok ki, hogy minden anya a legjobbat akarja a gyerekének... szerintem ők is. és ezt szerintem nekem nincs jogom megkérdőjelezni. És így lehet csak párbeszédet is kezdeni, ha az ember igyekszik a másikról jót feltételezni... a jószándék persze önmagában kevés egy tett igazolásához...

Hollandia meg gondolom elég nagy... és nem biztos, hogy mindenütt ugyanaz a protokol, de a tény az tény, ott más az ellátás és erre idehaza én nem sok lehetőséget látok.

Én nagyon jól éreztem magam a kórházban, biztonságban éreztem magam és a körülmények is nagyon meghittek voltak... jó lenne ha megint az alternatív szobát kaphatnánk.
Nekem ez így jó volt, de nem ítélem el az otthonszülőket sem.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én is jól éreztem magam szülés közben Szegeden, a gyerekágyat viszont hagyjuk :( Remélem itt másként lesz. Egyébként még vacillálok a Szt. IStván és a Bajcsy között, de a Bajcsyról is rengeteg jót hallok, az pedig erős szempont, hogy 10 perc gyalog tőlünk :) (Szóval én szülhetnék otthon is :):):):))

Elitélni én sem itélek el senkit, ahhoz min. meg kellene ölnie a gyerekét, hogy én elitéljem (vagy bántalmazni, stb). Szerencsére elég elfogadó vagyok, meg tudom érteni hogy más ember máshogy gondolkozik, csak én nem tenném... érthető? Mert elég nehezen fogalmazok írásban sajnos :(

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Tegnap este 11 órakor éreztem Csöppkebaba mocorgását :lol: Épp a kádban feküdtem, és az első perc után biztosra tudtam, hogy Ő az 8) 5-6 percig ficánkolt, atán elszenderült. Jajjdenagyon jó volt :wink:

Szép napot :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Persze CSöppke - Igazad van .. abba nem is gondolok bele, hogyha én épp nyugalomban szeretném megtanulni, hogy tudom megetetni a babámat .. és közben egy hadsereg jön látogatóba a szomszéd ágyhoz .. az nem érintene túl jól.
Csak valahol annyira szükségem lenne a Szerelmemre :( ..
Szoknom kell ezt a gondolatot .. meg én a királylányálmaimban azt hittem, hogy a Kedvesemmel együtt fogjuk babusgatni, szeretgetni a picit az első pillanattól ..

Mi is érezzük a picit rendszeresen már!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most már párom is érzi, ha a pocimra teszi a kezét ;) :)
Csodálatos érzés .. most már mindig úgy nézzük a tv-t, hogy felváltva pihen a kezünk a hasamon :) :D

Kép
szösszenet

Mutizok két képet tegnap estéről :D
De nem szeretek fényképezkedni.. :? :lol: :lol:
Kép Kép

Kép
kis-csillag
Tököl

Mamacka: örülök, hogy érthető voltam:)
Egyébként a háborítatlan szülés híve vagyok én is, ilyen szempontból is nagyon jó volt az első szülésem, mert hagytak időt mindenre, nem sürgettek, félhomály, csend, csak arra gondoltam, hogy ez otthon nem egészül ki a teljes orvosi felszereltséggel, a Szent Imrében, vagy ahogy írtad, a Szent Istvánban viszont igen! Örülök, hogy te is ilyen jó helyen szülhettél, én már alig várom ezt a szülést!!

Kép
klarka

Remélem a Szent Imrében legalább a fórumosokkal leszek egy szobában :D :D
Én félek ettől az egyedülléttől .. nehogy ponzt ezért törjön rám a szülés utáni depresszió ..
Nagyon kötődöm a páromhoz, és ijesztő ez az egész nélküle.
Orvost és kórházat viszont nem akarok váltani .. szeretnék a Szent Imrében szülni .. csak ezek a fránya szabályok .. :?

Császár után mennyit kell bent maradni átlagosan a kórházban? Hány éjszaka után engednek haza? :)

Kép
szösszenet

Szöszi: szobatársam csütörtökön csaszizták az ikrekkel és kedden már hazamehetnek :D

Kép
kis-csillag
Tököl

[quote="kis-csillag"]S írta:kis-csillagzöszi: szobatársam csütörtökön csaszizták az ikrekkel és kedden már hazamehetnek :D

Köszi!
Ez kevésnek számít??
Nekem ez rengeteg ... 5 éjszaka ..
Nagyon nem vagyok képben .. érdekelne ki mennyit volt bent a babával :) (persze akinek már volt szülése :D)

Kép
szösszenet

Szerintem ez a mai időkben már "kevés" , sima szülésnél is 3-4 nap után engednek haza, régen ez nem volt így..

Kép
kis-csillag
Tököl

https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=070720
Jajj .. remélem én a "minden rendben, hazamehet" kategória leszek 3-4 nap után .. :shock: :roll: :D :D
Még jó, hogy most előkerült ez a téma .. még van időm emésztgetni a dolgokat.

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"] írta:szösszenet
[quote="kis-csillag"]S írta:kis-csillagzöszi: szobatársam csütörtökön csaszizták az ikrekkel és kedden már hazamehetnek :D

Köszi!
Ez kevésnek számít??
Nekem ez rengeteg ... 5 éjszaka ..
Nagyon nem vagyok képben .. érdekelne ki mennyit volt bent a babával :) (persze akinek már volt szülése :D)

Nálunk 5 napot kell bent lenni elvileg sima szülésnél, vagyis 4 éjszakát, császárnál 1-2-vel többet, az a sebgyógyulástól függ. De nálunk ugye csak én jöhettem haza 5 nap után, Dominó nem :cry:
Remélem most mindketten jöhetünk majd.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szösszenet: megnyugtatásképpen írom, hogy még a Szent Imérben is, mikor benn voltam Andrissal , láttam, hogy a császárosokhoz bejöhet a párjuk, mert ők nem nagyon tudnak mozogni az elején. Úgyhogy hozzád biztos, hogy bejöhet!!!

Egyébként én örültem, hogy nem volt benn ezer látogató, mert habár én is szívesen lettem volna együtt a férjemmel, nem csak ő szeretne bejönni...sosem felejtem el, amikor a Rókusban lárogattam meg egy ismerősömet és a 4 ágyas szobában volt egyszerre vagy 12 látogató, köztük férfiak minden korosztályból és hát az ember eléggé diszkomfortos állapotban van szoptatás, vérzés, fejés, egyebek miatt, ami idegen férfiak előtt felettébb kínos tud lenni...

Kép
klarka

Szösszenet: azért kérdezd meg a szülésznődet!

Kép
klarka

Sziasztok!

OTTHON SZÜLÉS:Soha semillyen körülmények között nem vállanám be!

A kisfiamat császárral szültem mert farfekvéses volt,100 évvel ezelőtt nagy valószínűség szerint ez miatt nem jött volna élve a világra! :cry:

Pont múltkor láttam a tv-ben egy magyarországi magán szülészetett!Mint egy szálloda,ott aludhat apa is ,a már meglévő csemete is ,személyzet is van, és minden kívánságodat teljesítik,potom 600.000FT-ért!

SZÖSZI:Nálunk a császárnál nem lehetnek bent az apukák!Engem pénteken császároztak,és szerdán mehettem haza!

Nem is ez az 5 éjszaka a sok,csak sok orvos már a kiírt időpont előtt jóval hamarabb befektett,császármetszés esetén ,a biztonság miatt!Én is befeküdtem már hétfőn és pénteken szültem,tehát össz:9 napot voltam bent! :roll:

Megjegyzem pénteken is csak azért szültem,mert az orvosom beindította a szülést,mert mondtam neki,hogyha nem teszi saját felősségemre hazamegyek!
Mondjuk én borzasztó körülmények között voltam,megvolt rá az okom amiért kértem a szülés beindítását! :cry:

LÁTOGATÓK:Nekem borzasztó teher volt,az hogy egymásnak adták a rokonok a kilincset! :cry: Mindig mire megszabadultam valakitől,és visszavonszoltam magam az ágyhoz,jött valaki! :? Ahol én szültem nem jöhettek be szerencsére a szobába,csak egy a látogatóknak fent tartott folyosóra!Ami baromi messze volt a szobámtól! :roll: Volt,hogy egyszerre értek oda,és 14-en toporogtak körülöttem! :evil: Én a babámmal szerettem volna foglalkozzni,és csak a férjemre voltam kiváncsi!
Meg is beszéltük,hogy másodjára kerek-perec megmondjuk,hogy ne jöjjön be senki se látogatóba!

KépKép
KépKép
nicci

Szöszi,

a nővérem a kocsiban szülés után 2 éjszakát volt bent a kórházban, aztán haza is zavarták. Szóval ez változó...
Az 5 éjszaka tényleg soknak tűnik, de lehet észre se fogod venni, olyan gyorsan eltelik...

Az én picinyem napok óta nagyon visszafogott. Mostanában csak ritkán érzem a mocorgását. Remélem nincsen semmi baj...

Kép
emi29

Kis-Csillag,

milyen szép nagy már neked is a pocid :) :) Gratula

Kép
emi29

Emi, hát pont ez az, hogy örökkévalóságnak tűnik :(

Első gyereknél is a 3. napon már sírva hívtam a gyerekorvost, hogy intézze el hogy hazamehessünk, mert nem bírom (nem intézte el, össze is szedtem egy jó kis depressziót...) a másodiknál még Bence távolléte is nehezítette az egészet, szóval halál volt. Itt (a dokinál) már szó volt arról, hogy hogy hazajövünk szülés utáni nap, elviekben a gyerekorvosunk bevállalja, csak lehet én nem merem majd, mert Katával is fővércsoportösszeférhetetlenségem volt (Bencével is) és félek hogy a babó is A-s v. B-s, vagy AB-s, és akkor megint számíthatok vagy 3 hét sárgaságra. És ha a hazamenetel után sárgul be, akkor a Hempibe kell menni...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jah, mert én 0+ vagyok, Bence A+, KAta B+ (apa AB+) Szóval a harmadik lehetne 0-ás, és akkor jövünk haza :) Ha meg A/B/AB, akkor sztem nem kockáztatok.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Emi, én egész hétvégén nem éreztem, most beszéltem is hozzá, hogy jó lenne ha jelezne, kegyeskedett 1-et rugni. Szerintem az idő teszi, hisz én is olyan nyomi vagyok...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsó,

elhiszem, hogy nagyn rossz kórházban lenni, de ennyit csak kibírunk valahogy. Remélem...

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?