Anitja: beleolvastam a bosziteád leírásába,a csalán az nem vízhajtó?
Igen a szoptatás,épp ma ahogy sétáltunk ez jutott az eszembe:
Természetes és csodálatos dolog a szoptatás,igen ám,de mi jár az anyuka fejében folyamatossan.:
Dilemmák:
Elég-e a tejem?
Azért sír mert:
-Biztos olyant ettem amitől fáj a pocakja azért sír,de mit is ettem?
-Vagy talán nem evett eleget,mert nem volt elég a ciciben,akkor most rárakjam újra?hmm.de melyikre amiből evett azt
nyüsztessem, vagy a másikra?Megpróbálom,vagy bejön vagy nem,de már készvagyunk,mert még mindig nem derült ki mi is a baj.
-Talán túl sokat evettt?
-Vagy álmos(de közben ott a kisördög,hogy lehet mégis éhes).
Fejek,hogy több legyen? Vagy többször tegyem fel a cicire,de akkor megint túleheti magát..
No igen,de hogy tegyem fel a cicire,fele-fele?
Vagy mit és mennyit igyak? Mit szedjek?
Adja vagy ne adjak pótlást.?
Elronthatok egy ekkora babát a cumisüveggel?Ha abból adok elfogadja megint a cicit?
Akkor gyúrok a cicire,fejek,iszok,homeozok,szoptatok,pihenek vajon elég a tejci?
Mérek ezerrel mert itt a mérleg és aggódok,hogy megint miért kevesebb ciciben a tej,mint reggel vagy napközben valamikor.
Ha nincs mérleg,akkor reménykedünk,hogy talán eleget evett.
Rohanunk méreckedni kéthetente vagy hetente így legalább megtudjuk,hogyan is állunk,tényleg elég vagy nem elég.
Szóval sorolhatnám még..De nem tudom,ha jól belegondolunk ezen görcsölünk,mert szép és jó a szoptatás.Na meg egyszerű,meg kéznél van stb. De melyik is egyszerűbb a szopi vagy a tápi?
Én is szopiztatok ,tényleg olyan jó..
Vagy csak én gondolom ezt?
Viszont senkit nem szólok meg ha nem tud, vagy nem akar szoptatni.Tényleg annyira eröltetik,csak szoptatni,de eközben nem is gondolnak bele , mit okoznak lelkiekben ezzel az anyának..
Na mindegy csak leakartam írni..
Amúgy olyan szépek a lányok és a fiúk..
Hát nem semmi hurkákkal vannak ellátva...
Valaki mondta,hogy kár nincs ráírva mennyi bogyeszt tartalmaz a homeos cucc.
Jelentem ráleltem az oldalukon erre:
A golyócskákról jó tudni:
* szacharózt és laktózt tartalmaznak, ezeket homeopátiás oldatban impregnálják;
* 80 golyócskát tartalmazó, 4 grammos tubusban találhatók. Átlagos adagolásuk 5 golyócska/alkalom.
Sőt még ezt találtam:
Most már a harmadik babámat szoptatom, és ugyanazok a panaszok jelentkeznek nála is, mint annak idején az idősebb testvéreinél. Nagyon hasfájós, és ez igencsak megkínozza. Tud-e segíteni a homeopátia?
Ha sír a pici, először a mamája felveszi, ringatja a gyermeket. Már ez is megnyugvást hozhat, de ha nem, mindenképpen érdemes megfigyelni a többi észrevehető jelet. Például azt, hogyan mozog a baba, mire javul vagy romlik az állapota, mikor erősebbek vagy gyengébbek a tünetek, evés után vagy attól függetlenül lépnek-e fel a fájdalmak? Természetesen a nem szűnő, ismétlődő esetekben mindig orvoshoz kell fordulni.
Csecsemők még nem tudják elszopogatni a homeopátiás golyócskákat, ezért javaslom, hogy tiszta (felforralt, lehűtött) vízben oldják fel nekik, majd kis műanyag kanállal kortyonként adják a szájukba. Mivel a golyócskáknak enyhén édeskés az ízük, általában nem szokott gondot okozni a vízben feloldott szerek beadása.
Javasolt adagolás: egyszerre 5 golyócska egy adag, ezt maximum 1 dl vízben feloldva javasolt a babának kiskanállal beadni. Tüneti kezelésnél, a tünetek gyakoriságától, erősségétől függően napi 1-2-3-4x5 szemet is lehet feloldva adni a babának a gyógyszerből.
Tapasztalataim, a betegek visszajelzései alapján a baba hasfájása esetén a következő homeopátiás szerek jöhetnek számításba:
Anyatejes szoptatás esetén előfordul, hogy ha az anyuka sok tehéntejet iszik, akkor a babának hasfájása léphet fel, amit sírással, lábemelgetéssel, zöldes-savanykás hasmenéssel jelez. Ilyen esetben MAGNESIA CARBONICA 9 CH adása javasolt, valamint a mama tehéntejfogyasztásának abbahagyása.
Ha vizes jellegű, bőséges, sárgás színű hasmenése van a babának, ami már reggel jelentkezik, PODOPHYLLUM 9 CH adásával csökkentjük a hasmenést. A kísérő hasfájást a meleg és a hasra fektetés is enyhíti.
Ha az anyatejet a baba elutasítja, és gyakran fáj a hasa a kisebb súlyú csecsemőnek, akkor a SILICEA 15 CH adása jön szóba.
Ha a szoptatás vagy tápszeres etetés után közvetlenül hasi puffadás, szelek távozása figyelhető meg, emellett gyakori, hogy viszonylag sokat bukik a csecsemő, akkor LYCOPODIUM 9 CH adása javasolt.
Amikor dundi, jó evő babánál tapasztaljuk a sok szél távozását, és gyakori a hasi görcs, akkor CALCIUM CARBONICUM 15 CH adásával tudjuk a hasfájásokat megritkítani.
Akut hasi görcsnél, amikor a baba a panaszos, keserves sírás mellett emelgeti a lábait, jólesik neki, ha hasra fordítják, vagy hasra fordítva, a tenyerünkbe véve finoman masszírozzuk a pocakját, és felhúzott lábakkal jobban érzi magát, akkor a COLOCYNTHIS 9 CH csillapítja a görcsös fájdalmat. Ilyenkor a hasi panaszok meleg hatására hamarabb enyhülnek, a baba szeret újszülött pózt felvenni.
Ellenkező esetben — ez a ritkább —, amikor a baba a hasi fájdalmai miatt megfeszül, mintha íjat húznánk ki, hátrafeszíti fejecskéjét, lábait kiegyenesíti, a DIOSCOREA VILLOSA 9 CH enyhíti, szünteti a panaszokat.
Ha a baba hány, és a hányás után nem nagyon fogadja el a folyadékot, nyelve a hányás ellenére sem lepedékes, akkor az IPECA 9 CH-val tudjuk csillapítani a hányingerét. A folyadék- és ásványi anyag pótlásról soha ne feledkezzünk el.
Ételdarabos, bőséges hányás esetén PHOSPHORUS 9 CH adása szünteti a hányingert, hányást. Ebben az esetben a gyermek szomjas, kívánja a hideg folyadékot, nyelve száraz. Gyakori, hogy vírusos fertőzés váltja ki ezt az állapotot, mérsékelt hőemelkedés is felléphet.
Romlott étel evése után fellépő hányás, sötét színű, bűzös hasmenés esetén ARSENICUM ALBUM 9 CH segít az állapoton, de minden esetben mutassuk meg orvosnak is a kisgyermeket.
Ha a sárgás hasmenés puskalövésre emlékeztető csattanó hang kíséretében, sugárban ürül, és kevés étel fogyasztása már beindítja a híg székletet, akkor a CROTON TIGLIUM 9 CH segít. Ezzel a jellegzetességgel antibiotikum szedése kapcsán fellépő hasmenésnél is találkozhatunk; értesítsük a gyermekorvost is.
Ha a túlzott, bőséges evés váltja ki a hányást, a nyelv krétafehér színű, vastagon lepedékes, a kicsi szomjas, és a hányás után megkönnyebbül, ezt az állapotot az ANTIMONIUM CRUDUM 9 CH javítja. Ha evés előtt negyedórával adjuk be a babának azt a szert, akkor várhatóan nem fogja túlenni magát.
Amikor evések után fél, egy órával később lép fel gyomor- és hasi puffadás,a szelek gyakori távozása zavarja a babát, és inkább székrekedéses a széklet, akkor a NUX VOMICA 9 CH adása javasolt.
Ismert csecsemők székrekedéses állapotánál az az eset, amikor ingere sincs a babának, ilyenkor például a popsiba bevezetett hőmérővel lehet székelési ingert kiváltani, és ezután tud távozni a széklet. Ezt az állapotot OPIUM 9 CH napi adagolásával lehet megszüntetni.
Tejre vagy egyéb ételallergénekre érzékeny csecsemőnél a bőrön apró, piros kiütések jelenhetnek meg. Ilyenkor meg kell találni azt az ételt, amire allergiás a baba, és ezt kizárva megszűnnek a panaszok. Enyhíti az allergiás jelenségeket a HISTAMINUM 15 CH szedése.
Hasmenések és hányások esetén sose feledjük a folyadék és ásványi anyag pótlását!
Irina:Mit mondot a doki írd ám le. Rád gondoltam mikor megtaláltam ezt a kérdést és választ. Remélem a doki megnyugtat és semmi baj nem lesz.Még szép,hogy nem lesz..!..
Ha valakit érdekel a homeos oldal:
http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu& ... SiteFaq#27
Huu sok lett bocsi..

Puszi Nektek!

ezt kapja a családtól karácsonyra