Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mikortól ülhetnek fel a babák a kocsiban?
Az én fiam már 5 hónapos és mindenáron ülni akar. A babakocsiban viszont vagy feküdni tud, vagy ülni, nincs sajnos átmenet.
Köszi
Nina
Nina
 


Szia Nina!

Így nehéz lesz... Tudom Vili is így volt. Unta már a faágakat nézni (merthogy még nem rügyeztek akkor a fák) és ordított ha fektettem, de ülni nem tudott még rendesen. (Értsd: nem húzta fel magát. Ma sem húzza, mert más technikával ül fel.)

Régebben ültették a gyerekeket, párnával stb. jól körbevéve. A mai álláspont szerint nem tanácsos ültetni, amíg egyedül fel nem tud ülni. Nekünk azt javasolta a gyerekorvos, hogy ha ülni akar (ez nem tudom mit jelent neked - nekem azt jelentette, hogy ha ölben fogtam, akkor elöredölt ülésbe, nem dölt nekem) ültessem, csak figyeljek rá, hogy egyenesen legyen a háta és meg legyen támasztva a dereka. A mi babakocsinkon van még két fokozat a vízszintes és a függöleges között, mi próbálkoztunk a kb. 45 fokkal, majd abból is felerölködte magát ülésbe. (Onnan könnyebb volt.) Ráhagytuk. Ha elfáradt (elején nekem kellett erre figyelnem, ilyenkor "összerogyik" Kép ) akkor lefektettem.

Én így csináltam, még csak nem is tanács, csak egy példa.

Juca
juca (juca)
 


Szia Nina!

Nálam is mindkét gyerekkel úgy volt mint Jucánál, ok is olyan 5-6 hónaposan kezdtek ülni a babakocsiban. Kicsit korábban minthogy a földön ülni tudtak egyedül.

PaMiKa
PaMiKa
 

 
 

Még annyit az elõttem szólókhoz: (én a második gyerekemmel most ugyanebben a helyzetben vagyok)Amikor már így felhúzza magát alurkó, fokozatosan kell egyre hosszabb ideig ülve hagyni. Én legalábbis nem vártam/várom meg (nem merem) míg "összerogy", hanem pár perc múlva lefektetem. Mondjuk tíz perc pihenõ után újra felültetem. Na persze ha ordít,. hogy fel akar ülni, az más tésztaKép.
üdv
Zsóka
zsóka (zsók
 


Szia Nina!

A barátnőm, aki hasonló cipőben járt a babakocsijával, azt csinálta, hogy hátul egy madzaggal emelte meg az ülést, és a vázhoz kötözte... Hátha bejön, így is beállíthatod több pozícióba.

Puszi:

Dia
Dia
 


Köszi mindenkinek, Dia kipróbálom a madzagos megoldást.
Igen állandóan sír, hogy O ülne. Ha az ölemben van nagyon sokáig egyedül ül. Ahogy írjátok elorehajol, nem dol rám.

Nina
Nina
 


Nina !
Emlekszem mikor a kislanyom 3 honapos volt olyan hasizom gyakorlatokat muvelt,hogy a nezesetol is izomlazam lett ! Erre 3 es fel honaposan megvettem a sport babakocsit es a kicsit ulo posizijaba vittem setalni .
Szerintem ha ulni akar a pici hadjad.
Nyaron mikor 5 honapos volt a Balcsipartjan vegig az en olembe ult a parton.Mire hazamentunk (6 honapos lett) egyedul megult mar mindenhol!
Lehet hogy a Te babad is nemsokara egyedul fog
ulni !
Szia,
Csilla
LCsilla
 


Köszi Csilla! Akkor módjával, de hagyom ülni a babakocsiban.

Nina
Nina
 


Sziasztok!

Kérdésem a témához tartozik, bár én általában az üléssel kapcsolatban szeretnék egy-két véleményt meghallgatni.

Kisfiam 4 hónapos. Ha az ölemben van, állandóan húzza fel magát ülésbe. Egy ido után engedtem a kísértésnek, és hihetetlen ügyesen tartja magát. Úgy csinálom, hogy fogom a hóna alatt, de eljutottunk oda, hogy már alig kell tartani.
Ma elszóltam magam a dokinéni elott, aki nagyon helytelenítette a dolgot.

Mi a véleményetek? Ártok neki, ha engedem "ülni"?

Elore is köszi.

Évi
Évi (Évi)
 


Évi!

Az elsõ fiam dettó uez volt, 5 hónaposan már egy kezét fogva gyönyörûen ült, amúgy 4 hó volt mikor kirúgta magát állásba. Most már 8 éves, sem görbe lába, sem gerincproblémája nem lett belõle. Alapból az a hozzáállás, hogy nem szabad erõltetni a dolgot, ha õ nem akarja, akkor ne csináld. De ha õ húzza fel magát, akár téged használva kapaszkodóul, akkor szerintem az nem árthat neki. Kocsi ügyben meg ha van átmeneti áll. akkor oda állítsd a kocsit, és ha elalszik, tedd vissza fekvõbe.
Ildi (visszaértem a szabiról)
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Évi,
egyetértek Ildivel teljes mértékben. Amit a baba meg tud csinálni, az már nem árt neki, és nagyon sok téves tanácsot fogsz még kapni, csak azért, mert régen az volt az elfogadott (mi hat hetes korunkig pólyázva voltunk, nem igaz?). Én a most 3.5 fél éves lányomat 4 hónapos kora óta ültettem a babakocsiban, és gyógytornász is megerõsített abban, hogy ha képes rá, semmi baja nem lesz. 4 hónapoon keresztül üvöltött, amikor egyszer véletlenül felültettem a kocsiban, rácsodálkozott a világra, és attól kezdve jól érzi magát. A fiadon fogod látni, hogy meddig bírja tartani magát! Andi
andi
 


Sziasztok!

Elfelejtettem megköszönni a válaszokat.

Köszike

Évi
Évi (Évi)
 


Evi!

Az en lanyom (ma 6 honapos)szinten 4 honaposan mar nagyon ulni akart. Megkerdeztem az orvostol mennyi ideig szabad ulni hagyni. Azt mondta amig a gyerek elvezi, jol erzi magat ulesben addig egeszen nyugodtan. En megnyugodtam es ugy tettem ahogy az orvos javasolta. Mara mar kitamasztas nelkul egyedul ul.

babakocsi: kb masfel honapja ultetjuk benne es szeret. A koztes allas nagyon kenyelmetlen volt ezert kikotve ultettuk. O a kocsi oldalanak dolt es vidaman nezegetett.

sziasztok
simine
simine
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó