A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Akkor egy par kep:

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Nos egyenlore most ennyi.

Ahonnan meg rendelni szoktam:

Ez egy portugal oldal
http://www.vertbaudet.pt/catalogo/default.aspx
BEBE fulnel vannak a rucik.

A masik angol:
www.next.co.uk
Ilyen bolt van a west and-ben is csak ott nagyon huzos az aruk.

Magi
Vendég

Magi,

Ahhoz képest, hogy csak 1-2 kilót híztál, szép pocakot növesztettél :)
A képek pedig, tényleg tök jók.

Kép
emi29

Zsálya, megnéztem én is a képeket és attól függetlenül hogy nem lehetett látni a nemét nagyon aranyos és jók a fotók is.

Kép Kép
szõlõ

Emi!

Na ott azert ki is nyomtam.
Azt tudni kell, hogy Zolinal 58 kg-rol indultam. 170 magas vagyok.
90 kg utan mar nem is alltam merlegre.
Ket ev alatt lefogytam 75-re.
Majd nagy nehezen 70-re letornaztam a sulyom.
Tehat a terhesseget +12kg keztem.

Most vagyok 72 kg.
Ugy vettem eszre, hogy a hasam no, a fenekem es a combom fogy.
A hatam nem akar. :shock:

Magi
Vendég

Magika, nagyon jók a képek, nekem az egymás mögött ülős a kedvencem! :) De az előző oldalon az Apuka+kisfia is nagyon jó!

Kép Kép
szõlõ

Emi, nekem azért tippelhetnél egy nemet, kíváncsi vagyok te mit mondasz? :wink:

Kép Kép
szõlõ

[quote="emi29"]S írta:emi29zöszke,
én nem értem, hogy miért divat a császár. Miért jó az egyeseknek, hogy a szülés után napokig szinte fel sem tudnak állni.
Lehet, hogy már rutin műtétnek számít a császár, viszont akkor is egy hasi műtétről van szó.
A nővérem is egy császáros kismamával szült és feküdt egy szobában. A nővérem a szülést követő napon már babázott, a császáros anyuka viszont még inni sem tudott, nemhogy a babáját szoptatni...

Mert gondolom jobban félnek a természetes szüléstől mint egy "kis vágástól". Nekem is van egy barátnőm aki azt mondta ő ha egyszer szülni fog tuti hogy császárral, mert ő nem akar x órát vajúdni meg gátmetszést...

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,

Na jó :) Én téged is fiús anyukának képzellek...

Magi,

Egyáltalán nem látszol 72 kg-nak, viszont így még nagyobb dolog, hogy csak ennyit szedtél fel. :wink:

Kép
emi29

Szőlő,

Hát nem tudom... Én nagyon-nagyon félek a szüléstől, de tényleg, viszont akkor is szeretném természetes úton megszülni a babámat. Lehet, hogy így a szülés maga ezerszer nehezebb, viszont a szülés utáni regenerálódás sokkal gyorsabb.

Kép
emi29

Én Szőlőnek kislányt tippelnék :D
Mert olyan szőke nő, mint én :lol: :lol:
Jól állna neki egy kiscsaj :wink: :D
Persze ezek tippek .. a BABÁK jobban tudják mi kell nekünk :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="emi29"]S írta:emi29zőlő,

Na jó :) Én téged is fiús anyukának képzellek...

Na, +1 :lol: Apun kívül mindenki fiút mond nekem.

Egyébként én is rendesen be vagyok tojva a szüléstől..... Pláne most hogy tulajdonképpen azt se tudom hol fogok szülni...

Kép Kép
szõlõ

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkblue]Én Szőlőnek kislányt tippelnék :D
Mert olyan szőke nő, mint én :lol: :lol:
[/color]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és valóban. :D

Kép Kép
szõlõ

Szöszi, már akartam mondani, tök jó ez a rózsaszín vonalzó :)

Kép Kép
szõlõ

Lanyok!

Koszonom a dicsereteket.
Mi meg soha nem voltunk fotosnal.
Most bepotoltuk, mert holnap meg Zolit viszem a Brendon fotoshoz.
Ott csak rola keszitenek kepet.

En inkabb vajudok es szulok, mint csaszar.
Bar vannak a csaszarnak is elonyei.

A gatseb is tud fajni hetekig. (Szerencsere nekem nem fajt)
Ellenben aranyerem lett, ami annyira fajt, hogy nemhogy ulni nem tudtam, de kakalni sem. Hetekig kinlodtam vele.
Igaz visszahuzodott es elmult a fajdalom, de valamennyi megmaradt es a mai napig zavar.

Szoval mostani szules utan tuti megcsinaltatom.

Magi
Vendég

Magi,

miközben néztem a képeket azon gondolkodtam, hogy a páromat hogyan tudnám rávenni, hogy így pózoljon... Valszeg sehogy :roll: :roll:

Kép
emi29

Emi, lehet hogy én se :lol: Az esküvői fotózáshoz is kelett neki fél év hogy ráhangolódjon. :D

Pedig a sógornőm amúgy fotós, bár műterme nincs, szóval nem kéne messzire menni...

Kép Kép
szõlõ

Magi - Cukik a képek!! :)
Mi is tervezünk ilyesmit - csak majd ha nagyobb a pocak :) :)
Meg persze mi még csak hárman vagyunk úgy, hogy én 2in1 vagyok :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szöszi! Gratulálok!! Én mondtam, hogy kislány lesz! Nagyon jó érzés lehet nektek most, hogy minden rendben!

Kíváncsi leszek, hogy nekünk kiderül-e a baba neme szombaton 4D-n. De az a jó, hogy utána másfél hétre rá megint kell menni a kötelező 18. heti UH-ra. Ott már csak kiderül! De fontosabb, hogy jól legyen a pici, na meg nekem is remélem följebb ment a lepény!

Eddig én a babának 1 sapit, 1 zoknit, egy bodyt, meg egy játékot vettem. (nem tudtam otthagyni őket, annyira arik voltak)Többet még egyenlőre nem is merek. Majd karácsony táján azért beindulok megint! :D

Kép
gabo001

Szép estét!!

Szöszi: Gratulálok Alizhoz :D :D

Mi talán jövő csütörtökön megtudjuk a genetikai UH-on..
1 nap hijján akkor lesz 20 hetes :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Emi!

Az en ferjem is utal fotozkodni.
De mondtam neki, hogy szedje ossze magat, mert a gyereknek kell emlek.
Miutan a fotos csinalt par kepet es megmutatta neki megtetszett es egyuttmukodobb lett.

Magi
Vendég

Zorroné: Gratulálok Neked a kisfiúhoz :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Magi,
Jó fej lehet a férjed. Ezeken a képeken nem is látszik, hogy nem szereti, ha fényképezik :wink:

Gabo,
Minden azon múlik, hogy hogyan helyezkedik el a baba. Ha akarja, akkor meg fogja mutatni magát :)

Kép
emi29

Emi!

Nalunk minden ugy mukodik mint a Bazi nagy gorog lagzi filmben.

A ferfi a fej, de a no a nyak.

Lattad?

Jol lehet hatni ra. :lol: :lol: :lol:

Magi
Vendég

Gabo, Kis-Csillag, Zsálya - Mindenkinek szorítunk, hogy megtudja a baba nemét :) Remélem nektek is megmutatja magát :)
Alízka egyfolytában rugizik odabent :)
Biztos érzi, hogy boldog Anyuci, akinek nagyon kalapál a szíve az örömtől :D

Kép
szösszenet

Magi,

Igen láttam :) Nálunk sajnos a fej is és a nyak is a nő :) Na erre most rá is tüsszentettem.

Kerestem a két linken azokat a rucikat, amiket rendeltél, de nem találtam :(
Most nagyon nagy kedvet kaptam ahhoz, hogy vegyek Lilinek rucikat. Körülnéztem a Brendon és a Kenguru Gold honlapján, de bevallom egy-két rugitól eltekintve, nekem azok nem annyira tetszettek. Remélem az üzleteikben nagyobb a kínálat.

Kép
emi29

Sziasztok!

Eszméletlen sokat írtok!! Alig bírom visszaolvasni...

Nekem még mindig elég gyéren mocorog a pici, de mindig keresem azt a pózt, ahogy hajlandó! Tegnap találtam is végre egyet! Bal oldalamra feküdtem, és ahol az ágy nyomta a méhemet, ott kezdett el piszkálódni. Nagyon megörültem neki!! De jó lenne már, ha intenzívebb lenne!!
Lehet esetleg attól, hogy már lazább az egész berendezés, mert második....???

Nekünk múltkor azt mondták, hogy úgy néz ki kislány, de majd dec. 18-án megyünk megint, akkor biztos tudnak már többet.
Ja, és tök jó, mert a háziorvosom azt mondta, hogy elvégzi ő a terheléses vércukrot, és akkor nem kell az sztk-ba menni..itt nem kell várakozni!!

Na, megyek, mert indul a nap!! Drukkoljatok, hogy ma legyen nagy moci!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Emi: ezek nagyon drága helyek, szerintem nézd meg a tesco-t, mert a cherokee márkában nagyon édes rugikat találni! És minőségiek! Lényeges, hogy nagy tesco legyen, mert ott nagy a kínálat!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Klarka,

Szorítok nagyon, hogy többet és jobban érezd a mocorgást.

Egyébként köszi a tippet. Én nagyon-nagyon utálom a Tescot, de már sok helyről hallottam, hogy ott is vannak jó rucik. Amióta elolvastam a Tesco könyvet megfogadtam, hogy többet nem megyek be oda, de majd valahogy megerőszakolom magam...

Kép
emi29

Szössz!
Látod, én mondtam, hogy neked lányt tudnék elképzelni. Jó nektek, hogy már tudjátok. Gratula!
Zorroné, neked is gratula a fiúhoz!
Közös szoba akkor ezennel lefoglalva.
Én azon gondolkodtam, hogy ha én esetleg császárral fogok szülni, ami elég esélyes, és nem jöhet be hozzám senki a gyermekágyra, akkor hogy a rákba fogok tudni két gyerekkel boldogulni tök egyedül??? Még a klotyóra se fogok tudni kimenni egyedül!

Légyszi drukkoljatok hétfőre, hogy vegyespáros legyenek!!!! 4D-re megyünk.

Kép

Kép
kamilla306

emi!

A portugal oldalon az a rugi meg body mar nincs, mert osszel rendeltem.
De vannak hasonloak.

En mindig tavasszal es osszel rendelek, mert akkor nagy learazas van 70%.
A bodyk 1000-re jottek ki, a rugik meg 2000-re.

A posta sem draga, ha sokat rendelsz, kb 1000 Ft jon ra, de ez a sulytol is fugg.

A nextnek is van akcios idoszaka igy ott is jo aron lehet vasarolni.
De erdemes kivarni.

A fiamnak is a cuccai innen vannak illetve meg C&A-bol, mert regen ott is voltak nagyon szep cuccok.
Most mar a tescos szebb is es olcsobb is, mint a C&A.
En is szoktam ott vasarolni.

Magi
Vendég

Magi,
Azt mondod várjak tavaszig? Na jó...
Beleszerettem ezekbe a rucikba, remélem lesznek még ilyenek.

Kamilla,
drukkolok a vegyespárosnak. :)

Kép
emi29

Klarka, drukk hogy mocorogjon a kicsi!!!

Emi, ne hidd hogy más multi jobb mint a Tesco, olyan szempontból amit a srác leírt a könyvben. Férjem Auchanban dolgozik onnan is tudnék 1-2 szép sztorit mesélni :wink: Tény hogy amióta többet járunk Fosanba én is látom hogy igen nagy a különbség a kettő között és nem a Tesco javára, de a rugik tényleg édesek és olcsók :wink:

Kép Kép
szõlõ

Lányok nagyon örülök, hogy már többen tudjátok, hogy ki is lakik a pociban.... :lol: :wink:

Már én is nagyon szeretném tudni......
Talán dec. 3.-án.......????

MA BETÖLTÖTTÜK A 17. HETET!!!!!
ÉS SZŐLŐÉK IS!!! HA VALAKIT KIHAGYTAM, BOCSIKA!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kamilla én is drukkolok a vegyespárosért. Hová mentek 4D-re? Én úgy megölrültem kiderült hogy a dokim is csinál 4D-t! :)

Kép Kép
szõlõ

[quote="ollem"]
írta:
ollemMár én is nagyon szeretném tudni......
Talán dec. 3.-án.......????

MA BETÖLTÖTTÜK A 17. HETET!!!!!
ÉS SZŐLŐÉK IS!!! HA VALAKIT KIHAGYTAM, BOCSIKA!!!

Bizony és én is gondoltam Rátok pont reggel! :)

Mary, nem mondod hogy Te is dec. 3-án mész UH-ra? :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Miért Szőlő??????????

NE MONDD, HOGY TI IS?????????????? :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

De igen! :lol: :lol: Délután fél 4-re.

Kép Kép
szõlõ

nov. 26.-a pedig AFP, amit egy kicsit nálam a baba méretei miatt később csinálnak, de én BIZTOSRA TUDOM, HOGY ANNYI IDŐSEK VAGYUNK, AMI A VONALZÓMON VAN!!!!!!! :lol:
Majd megtudja a doki is, amikor kibújik a drágám, vagy előbb

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő!
Én már nyolc óra előtt ott leszek az SZTK-ban és állok sorba, mivel ülőhely nincs.... :(

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

:shock: Na igen úgy más... Én a magánrendelésére megyek a dokinak, de az a vicces hogy még így is mindig várnom kell, mert azt hiszem félóránként vannak beírva neki a páciensek, és mindig van olyan aki elkésik. Így aztán ők abban az időben ott szotyiznak a rendelőben beteg nélkül, mikor megérkezik a kedves hölgy, addigra már ott van a következő is és azonnal csúszott az egész. Utálom mikor ezt csinálják, miért nem lehet időben elindulni a dokihoz, pláne ha időpontra megy valaki??

Plusz a múltkor teljesen tele volt a váró kismamákkal és mindenkihez +1 kispapa. Mikor odaértem ülőhely egyáltalán nem volt (persze ismét egy órás csúszásban volt a rendelés), a kispapák meg csak sunnyogtak egymásra és végignézétk ahogy a másik pocakossal állunk... Szóval OK hogy ők is kifizetik a nem kevés 7000 ft-ot az orvosnak, de azért udvariasság így is létezhetne.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,

Hát igen.. Mostanában az én dokim is csúszik, de ő nem azért mert a betegek elkésnek, hanem azért mert, nála negyedóránként vannak beírva a páciensek. Negyed óra alatt viszont nem igazán tud végezni egy vizsgálattal.

Engem is mindig elkísér a párom, de ő feláll, ha esetleg nincs több szabad hely.

Kép
emi29

Szerintem ez lenne a normális.

Nálunk itt a héten munkavédelmi előadás volt, már tele volt a tárgyaló mire én beértem. Esküszöm az emberek, pedig kollegáim, bár a nagy részük nem közvetlen kollega, úgy bámultak rám mintha E.T. jött volna be kb, de egyiknek se jutott volna eszébe hogy na akkor kismama üljön le. Aztán persze a legbelül ülő srác végül mondta hogy nehogy már pont én álljak, akkor hirtelen gyorsan mindenki át akarta adni a helyét. :roll:

Kép Kép
szõlõ

Ilyenek az emberek....
Udvariasság, illem: EGYES OSZTÁLYZAT....
Na jó van kivétel!!!! Még ez a jó!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Hű, de sokat írtatok tegnap óta... nem igazán tudtam követni.

Gratula azoknak, akik már tudják, hogy ki lakik a pociban... :) :) :)

A képek pedig nagyon jók.

A cukrozott narancshéj receptjénél Mamackához csatlakozom. Én is hasonlóképpen csinálom. Nekem Stahl-féle receptem van, de bemásolom.
Hozzávalók:
6 narancs héja
60 deka cukor
a hempergetéshez:
20-30 deka cukor

Elkészítés:
1. Az üres narancshéjakat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 10x1 cm-es csíkokra vágjuk. Ha marad benne fehér bunda, lehúzzuk róla. A csíkokat jókora fazékba tesszük, bőséges mennyiségű vizet engedünk rájuk, és felforraljuk. 1-2 percig erős forrásban tartjuk, majd leszűrjük, és a narancshéjat visszatesszük a fazékba. Ismét feleresztjük hideg vízzel, és megint forralunk, szűrűnk – összesen 4 alkalommal.
2. Az utolsó menet után félretesszük a leszűrt narancshéjcsíkokat, és az üresen maradt fazékba fél kg cukrot szórunk, amit felöntünk fél liter vízzel. Kevergetve felforraljuk, és amint a cukor feloldódott benne, a fazékba dobjuk a héjakat. Megnézzük, hogy teljesen elmerülnek-e a cukros vízben, és ha nem, annyi sima vizet töltünk hozzájuk, amennyi szükséges. Erős lángon felforraljuk, majd takaréklángon, néha megkeverve, 1 órán át főzzük, gyöngyöző, szolid forrásban.
3. Amikor a narancshéjdarabkák már puhák, szinte átlátszók, de azért még egyben vannak, abbahagyjuk a főzést. Gyorsan leszűrjük, majd alaposan lecsepegtetjük őket, és egy nagy tálcára kiszórunk 20-30 dkg cukrot. Egyenként meghempergetjük benne a héjdarabokat, hogy bundásak legyenek, majd egy rácsra kitesszük, és 12-24 óra alatt megszikkasztjuk őket.
4. A cukrozott narancshéjat kupacokra osztjuk, celofánba csavarjuk, és a csomagocskákat díszes szalaggal átkötjük. Hűtőben 1-2 hónapig is eláll.
Bő fél kg lesz belőle.

Hú ez aztán sok lett. :oops: :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?