A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi, mi az a "Waldorf -baba"?
Ránézésre egy sima rongybaba. Van vmi különlegessége?

(Most látom: ma pocsék a helyesírásom, sorry...)
rídonli#

Sziasztok!

gyorsan pár szót.

Kátya, annyira sajnálom, de talán meg fogod érteni. Szóval, apukámnak 1,5 hét múlva lesz egy hasnyálmirigy műtéte, mert találtak ott valami nem oda illőt, és már a máján is. Ez a hír nagyon lesújtott, és teljesen kiment a fejemből, hogy Beninek ma reggel nyíltnapja van. Párom sem tudott menni, reggel 7 órakor szólt, hogy én sem megyek? Fentiek miatt 4 órakor aludtam el, teljesen kómáztam. Azt is elfelejtettem, hogy ma van a mamám 86. szülinapja. Reggel tudatosodott, amikor anyut riasztottam, hogy vigyázzon a picurra, amíg a suliban vagyok. Anyáék felajánlották, hogy elvisznek minket (Lorci és én) hozzá (70 km), és most velük akartam lenni. Minél többet adni Laura napsugarából, hogy apu ne magán rágódjon, hanem mosolyogjon. Nos, végül ezért nem mentünk el, pedig tegnap a levelemben komolyan gondoltam, hogy menni AKAROK. Felírtam, megnéztem a címedet a térképen, fényképezőt élesítettem és úgy készültem. Még a suliból hazafelé menet is az járt a fejemben, de szép idő van, tök jó lesz sétálni veletek. Aztán szólt apu, hogy beférünk az autóba (egy nagy polcot kapott a mamám, és azt szállították), mehetünk velük. Akkor már nem volt kérdés bennem. És jól döntöttem. Mamámnak a legnagyobb ajándék mi voltunk, és apával is olyan jót mulatott Lorci. (miatta nem siratta ma senki előre aput, hanem a jövőbe néztünk, és ünnepeltük az ÉLETET) Remélem, lesz még alkalmunk találkozni, és Denit, Votivot és a többieket is láthatni. Még egyszer kérlek ne haragudj rám, nem szoktam ígérgetni, és szavamat nem állni. Nagyon rossz érzésem volt emiatt. A képeket látva jót mulattatok, annyira édesek a skacok.

Most valszeg egy kis időre megint elhallgatok, nem igen tudok másra gondolni, ugyanakkor szeretném, ha a gyerkőcök ünnepi hangulata sem csorbulna, és a munka is rengeteg lett hirtelen. (máskor ennek örülnék)

Sziasztok, köszönöm a sok ránkgondolást.

Szeretlek titeket.
zsugyu

Zsu,
nagyon sok pozitívat nektek, fantasztikus család lehettek :D
sok puszi

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek,
Éljen a net :D

Barbi,
És ha nem vagyok indiszrkét :oops: van vmi konkrét oka, h waldorfos ovit nyomtok? Lehet, h már írtad és elkerülte a figyelmemet :oops:

Őszinteség: szerintem nagyon fontos dolog, ugyanakkor nehéz kérdés, sok minden függ az egyéntől. Én pl. utálom, ha nem őszinték velem az emberek, de ennek ellenére volt olyan eset, amikor a bnőmtől nagyon rosszul esett az, ahogy a páromról beszélt. És időnként én sem vagyok őszinte bizonyos helyzetekben vagy hogy is mondjam, inkább hallgatok, mert tudom, h akkor éppen annak az illetőnek nem esne jól, ha én ott most megmondanám a frankót. Ha már vki a padlón van minek rúgna bele az ember még egyet? Vmi ilyesmire gondolok. És persze a tálalás sem mindegy. Egyén+helyzet+tálalás :?

Kis és nagybetegeknek bulást!!!!

Rylie,
Ilyen kolléganőm nekem is volt :mrgreen: rókakomához kitartást!!!

Macs,
Jól teszed, élvezzétek az együtt töltött napokat!!! Megértelek!!!

Tinu,
Ne ijesztgessél ezzel a megcsalásos dologgal, mert akkor kezdek kétségbeesni :wink:

Egyébként tényleg mi számít megcsalásnak? Gondolom, azért ez is egyénfüggő :?

Kátya,
Annyira sajnálom, h nem tudtunk elmenni :( de hát ez a fránya kór nem akar itten hagyni :evil: Egyébként látom ti is taf toy fun-ok vagytok :wink:

Ríd,
De jó, h a csajok okésak :D Önállóskodás :D

Deni,
Szuper képek :D Édesek a gyerkőcök :D

Kép Kép
curse

Zsu,
++++++++++++++++++++++++!!!

Kép Kép
curse

Zsu++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!
Drága Lorci, micsoda öröm lehet a Nagyszülőknek! Meg persze a többiek is! :)

Curse, múltkor kérdezted a baba-tekét, és (ha jól emlékszem :oops: ), nem válaszoltam: a régióban láttam ilyet! Sztem jópofa.
rídonli#

Ríd,
Semmi gond :wink: közben rájöttem, h írtad is hogy hol találtad, de nekem nem sikerült a régió oldalán rábukkani :( Biztos én vagyok csak béna :oops:

Egy kérdés:
tojást mikortól lehet adni a dednek? Azt tudom, h először csak a sárgáját, de azt is mikortól? :?

Kép Kép
curse

Curse,
szerintem 1éves kortól,úgyh már tojás-érett a lányod ;) :D

Kép

Kép

szrekuc

Zsu, ne legyen rossz érzésed, helyesen döntöttél, és ne aggódj, lesz alkalmunk még találkozni. Kitartást és erőt Nektek, így tovább, komolyan! Nagyon összetartónak tűnik a családotok, olyan jó ilyet látni. És sokat gondolok Rátok.

Curse, igen, van pár taf toys játékunk, bár azért a skacok versenyt inkább egy egyszerű lekvárosüveg tetőért rendeztek. És halálos sértődés volt, ha egyik elvette a másiktól. :)

Deni, én is úgy örülök, olyan jó volt látni Titeket és Votivékat, hihetetlenül feltöltődtem - még most is pörgök, pedig máskor ilyenkor már alszom. És iszonyú vidor leszek, ha a sétára gondolok. :)
kincsimano

[quote="leni"]Barbi, nekem MINIMUM egy ilyen emberre szükségem van.
Ezt nem értettem :oops:

Örülök, hogy tetszik a téma :lol: Bár látom, hogy néhol kicsit elcsúszott :wink:
Majd reagálok alaposabban (promise), de most sajna nincs több időm

szép napokat, s bulást a betegeknek

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Ríd: de simán lehet, hogy nem csalják meg az emberek egymást. Gondolom. Legalábbis remélem. Hogy mi nem. De ha józanul belegondolok... Hmmm. 15-20 év együtt töltött időt után, közben, esetleg előfordulhat, hogy az ember fia/lánya szerelmes lesz valakibe. A szerelem egyrészt ugye vak, másrészt meg nehéz irányítani, harmadrészt meg ha az ember szerelmes, sok hülyeséget csinál. Tapasztalatom szerint az érzelmek hihetetlen változékonyak. NEm lehet garantálni (azt amúgy sem lehet semmire sem), hogy én azt fogom érezni életem végéig, hogy... Szerintem a házasság alapja nem a szerelem, vagyis ha az ember szerelmes lesz másba, akkor talán nem feltétlen kéne elhagynia a házastársát. Na ez már megint két gondolat egyszerre. :D Hát ilyesmin morfondíroztam régebben. Ezek akkor mind elméleti dolgok voltak, férj nélkül. MOst, hogy van férjem, természetesen naivan azt gondolom, hiszem, hogy engem nem fognak megcsalni és én sem fogom őt. :wink:

Kép
Kép
tinu

Na még két dolog jutott eszembe.
Az egyik, hogy a Szív hídjai (Meryl Streep, Clint Eastwood) nekem hasonlóról szólt. A másik, hogy kevés hasznos dolgot tanultam, jegyeztem meg az asztrológiáról, ahova jártam, de az egyik az volt, hogy az érzelmeink ellenében nem lehet cselekedni. A szerelem meg olyan intenzív érzés, hogy szinte felülír mindent. Na és hogy jól kibogozzam a két gondolat ellentmondását. Mivel az ember esendő, ezért megbocsátható (akár magamnak, akár a páromnak), ha szerelemtől hajtva megcsal (ja, az egyéjszakás kaland más tészta, azt még nehezebb megemészteni). És nagyon-nagyon remélem, hogy ilyenkor mégis az a döntés születik, mint a filmben, hogy a házastárs megérdemli, hogy mellette maradjon az ember.
És hogy az őszinteség is idekerüljön. :) Asszem, ha a párom szerelmes lenne másba, azt szeretném tudni, de ha csak egyéjszakásban csal meg, azt nem (persze, csak ha használt óvszert :mrgreen: ).

Kép
Kép
tinu

már jobban vagyok, tegnap még cefetül voltam, alig vártam, hogy haza érkezzen a férjem, csak feküdni voltam képes. végül nem kellett smecta, mert nem volt mit kihasmenéselnem :), de este már éhes voltam, ettem házt. kekszet és mandarint. a délutáni alvás nagyon sokat segített.

Nuk,
akkor légyszi mielőbb derüljön ki, hogy jut-e nekem legó, mert Karácsonyra szánom Nyuszinak, s ha nem, akkor más után kell kajtatnom. mivel nem vagyok annyira mobilis, szívesen átutalom inkább a pénzt neked, mint kivigyem Törökbére.
ancsipancsi

Sziasztok!

Először is gratulálok a sok szép babához:)

A Szt. Imrében fogok szülni jövő év elején, császármetszéssel ikreket.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a mostani tapasztalatotok a császárról, bejöhet-e velem a férjem. Ill. szült-e valaki Fülöp dokinál.

Próbálok visszaolvasni de szerencsére van írás bőven.

Köszönöm és további szép napot:)
Galeria
galeria

Galeria!
szia! én is császárral szültem. a férj nem mehet be a műtőbe (mint ahogy egyéb idegen se, mert szvsz az nem higiénkus), de az egyik üvegajtón keresztül nézheti a "műtétet", legalábbis főleg téged. én sokszor oda pillantottam rá, gondolatban fogta a kezem :). utána mikor kivették a babámat, ő tartotta először kezében :), ezt is láttam az ajtón keresztül, majd én később. :) szóval azért van szerepe a papáknak! kellett venni Xszáz forintért egy zöld ruhát neki így is, amit megtartottunk :D

ancsipancsi

Zsugyu :) Nagyon sok +++++++++++ Nektek!! Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk talizni, de ez bmikor pótolható, szóval nagyon is JÓL döntöttél!

Curse :) Azt a betegséget most már tessékeld ki!!! :wink: Tojássárgát lehet előbb, a Kismamás tábla szerint 10 hós kortól, fehérjét meg 1éves kortól, szóval elvileg már kaphat Adél, de Te döntesz :wink:

Kátya :) No igen, séta.. vagy inkább ez volt nekünk a "kihívás napja" :lol: :lol: de azért nagyon jó volt és emlékezetes és tök szép volt a panoráma :wink:

Galeria :) Ancsipancsi szült császárral, majd jön és mesél :wink: de úgy tudom bent lehet a párod. Ikrekhez gratula, jó pocakoskodást! :D

Kép
Kép
denizsa

Ancsi :) Örülök, hogy jobban vagy!!! :D :D azért küldök még +++++++okat!

Zsan, Indi :) Gyerkőcök már jobban vannak???
denizsa

Egy kis fejtágitás bébiételekrül:

http://www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/741

Ridonli :) waldorf babákat inkább
itt
és itt nézz és rendelj

Adok email-cimet mindkettőhoz, ha érdekel. Ők ismerőseim, waldorfos szülők. Ezek az igazi waldorf-babák. Drágábbak, mint a liliputi,de értékesebbek és jobbak is- nekem) Nézegesd meg a képeket és utána beszélgessünk róla. Msot itt nem osztanám az észt, időm sincs rá no meg feleslegesen nem irok, ez nem ennek a topiknak a témája.

Én kendő-párti vagyok, igy sem az ergo, sem az ergo-utánzatok nem izgatnak fel, igy tapasztalatom sincs róluk.

Dominó meggyógyult, igen.
indianyo

Köszönöm a válaszokat:)

Volt olyan kórház ahol bemehet pl. a papa azért kérdeztem hátha itt is:) Utána voltatok együtt megfigyelőben, vagy egyből toltak le az osztályra?
Ja, és mennyire éreztél a műtétből bármit is. Nekem az első is császár volt, ott semmit nem éreztem, de félek, hogy nem mindig fog így sikerülni az érzéstelenítés.
galeria

[quote="galeria"]K írta:galeriaöszönöm a válaszokat:)

Volt olyan kórház ahol bemehet pl. a papa azért kérdeztem hátha itt is:) Utána voltatok együtt megfigyelőben, vagy egyből toltak le az osztályra?
Ja, és mennyire éreztél a műtétből bármit is. Nekem az első is császár volt, ott semmit nem éreztem, de félek, hogy nem mindig fog így sikerülni az érzéstelenítés.

Én nem bántam, hogy nem lehet benn, nagy a fertőzés veszélye, szóval jó volt az ajtón kívül is :).
Mikor végeztek a puceválással, akkor áttoltak a gyermekágyas szobába, s ott lehetett velem a férjem 1 órát (de kettőt maradt :D ). csak azért ennyit, mert ott szoptatós anyák voltak, akiknek ugye tök kínos mások előtt szoptatni, meg is értem. pontosan emiatt nem is jöhetnek be a látogatók a szobákig, amit 100%-ig támogatok.

A műtét elején hányingerem volt, alacsony vérnyomás miatt (mindig közölni kell, ha az ember rosszul van), egy szuri segített. Elejében semmit nem éreztem, majd ahogy a műtét végén feljebb kezdtek kutatni (állítólag szétnéztek felül is), kegyetlen fájt a gyomrom, meg ahogy ide-oda rángattak, taszigáltak (ekkor is szétnéztek :D) az is fájt kicsit, de ez mind kismiska volt ahhoz képest, hogy mikor műtét után kb. 2 órával feküdtem a szobában, s az érzéstelenítő kezdett kimenni, a hasam (belül) nagyon-nagyon fájt, míg a lábam még mindig érzéketlen volt.

Deni,
köszi! :)
ancsipancsi

haliho, most csak 1kézzel gyorsan...
bucsuzni jöttem, na nem örökre :lol:
indulunk bajára, onnan majd gárdonyba, ide már vissza nem, ez az utso délelöttünk itt....
baján nincs net, gárdonyban lesz vmi modem, talán néha be tudok nézni...
mindenkinek sok++++++ akinek kell :)
hiányozni fogtok, sok puszi nektek, jok legyetek :D

KépKép
fibi

Barbi,
téma tecc, majd mélben véleményezem :lol:

Gyerekképek csodajook :D

Ábel tegnap kapott oltást, semennyit se sirt, de este kicsit megviselte. Nem hizott az utobbi 4 hétben :roll: ugyhogy felirtak vmi pépet.... :? B meg van zuhanva, kikészit teljesen, estére én is lázas lettem, hidegrázás, mint multkor :(

na, tényleg mennem kell..... csoooooközön :)
fibi

Igen arra az érzésre én is emlékszem amikor ment ki a fájdalomcsillapító hatása de forogni meg stb. nem tudtam, mert a lábam még nem éreztem.
Az a hányingeres dolog alacsony vérnyomástól lehetett? Nekem is az volt még kicsit hánytam is, de nekem nem adtak semmit csak a levegőt tartották hozzám.

Köszi a válaszokat:)
galeria

Szrek, Deni
Köszi tojásos segítséget :) Én már akartam volna neki adni, de az én babafalvás táblámban semmi nem volt róla és egy ideig fel sem tűnt :oops: :roll:

Kátya,
Nálunk sem mennek annyira ezek a játékok, mert persze érdekesebb a távirányító, a telefon, a notebook meg ilyenek :lol: De azért pár hónaposan érdelődöen figyelgette őket :)

Ancsi,
De jó, h jobban vagy már! :D

Deni,
Én már nagyon tessékelném kifelé :wink: Egyébként már jól vagyok, csak néha fújom az orromat, meg időnként még köhögök. De pont emiatt nem akartam tegnap menni, hátha még fertőzök :?

Fibi,
Bulást Nektek!!! Pépes dolgot nem értem, szerintem Ábel lazán túl van az átlag súlynál, nem? Gondolom ilyen babáknál nem baj, ha esetleg nem hízik vagy rosszul gondolom :?
Várunk vissza :D És ha itt vagytok Gárdonyba, nyugodtan gyertek, mailben elküldtem a számomat.

Kép Kép
curse

Fibi, megy pü a számommal! :)
Indi, jó, hogy beraktad a bébiételes cikket! Örülök, hogy Dominó már jól van. :)
kincsimano

Deni, séta-cselendzs :):):)
kincsimano

Galeria,
nekem alapvetően alacsony a vérnyomásom, s az epidurál állítólag még le is viszi, kegyetlen hányingerem lett, ránéztek a vérnyomásra, alacsony, adtak egy szurit és szinte azonnal elmúlt. sajnos rettegek a hányástól (nem tudom miért), életemben nem sokszor fordult elő velem, inkább mindig visszatartom (nyelem! :( ), szóval a szülés elején ez volt a legnagyobb gondom, hogy jaj, be ne hányjak, mert ittam egy pohár dzsúszt indulás előtt, nem tudtam, hogy nem szabad, és le is toltak.

Curse,
aha, tényleg tök jó :))
viszont képzeld, hogy valami nem 100-as. a pluzusom felment 90-re és nem megy le, és lihegek, ahogy meg kell mozdulnom. pl. főztem egy becsinált levest és végig hangosan lihegtem! :( remélem ez is visszajavul.
mindenesetre vígasztal, hogy ez valami dög vírus lehet, mert egy ismerősömék is ebben szenvednek.
ancsipancsi

Curse: hogy mi a megcsalás? szoci tannéni mesélte, hogy van egy kimutatás az amcsi fiatalokról, hogy ama bizonyos Clinton eset óta az orális sex kb olyan nekik, mint egy szájrapuszi! Semmit se jelent...azért ez :shock: nekem!
Szerintem egyéne válogatja, hogy kinek mi a határ!

Zsu:+++++++++ Nektek !!

Indi: annyit azért elmondhatnál, hogy miért "waldorfos" egy rongybaba?? Ez mostmár engem is érdekel! ;) és pont a cikk miatt én sosem adtam a dednek bolti bébipapit, bár a cikket most olvastam persze...de én is igy gondolom.

Fibi: VÁRUNK majd a hírekkel! Remélem hamar helyrebillentek az új kecóban!

Tinu: Szív Hídjai aaaanyira megindító és MS valami fantasztikus benne!!! Én azt vallom, hogy hosszútávú döntést csak józanul hozhat(ok), ezért amikor az ember agyán rajt van a lila köd akkor ez nem valósulhat meg ugyi..
amúgy nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nálam spec hullámzás van =nagyon szeretek, szeretek, elegem van, újra szeretek stb stb és igy tovább nálam nem mükszik a folyamatos egy szinten való izzás

Rylie
rylie

Szolgálati:

Aki szeretne bazijól szórakozni és közben még egész hasznos ötletekhez is jutni, annak ajánlom az alábbi könyveket:

http://bookline.hu/control/producthome?id=65434&type=22
http://bookline.hu/control/producthome?id=65436&type=22
http://bookline.hu/control/producthome?id=65427&type=22

Kettőt olvastam eddig a háromból, de most lecsapok a kimaradt részre, mert szerintem szuperjó :P

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

jó lenne, ha ezek a cikkek némi hivatalos statisztikát is tartalmaznának, hogy mondjuk ennyi meg ennyi gyerek evett gyári bébiételt és ebből ennyi és ennyi lett cukorfüggő, beteg (?egyetlen mérgezésről se hallottam), vagy elhízott, és hogy az otthoni papitól mennyi. én módjával adtam bébiételt, de semmi különöset nem veszek észre Lencsén (nem csak a cukros üdítőket nem szereti, de sajnos még az édes gyümölcsöket se igen; egyedül a túrórudit, de arról meg én tehetek), nem beszélve róla, hogy a piacos bio cuccokban/bio kajákban nem hiszek, mióta mezőgazdasági cégnél húztam le 10 évet. az összes ellenőrzést ki lehet játszani egy kis ügyességgel, furmánnyal, tudománnyal; még sokkal súlyosabb dolgokat is, mint a növényvédőszerezést. a legfrankóbb, ha vki otthon termeszti a zöldséget, csak hát ugye, ha bárhol a közelben vegyszereznek, akkor a miénknek is lőttek. a répa, gyökér, paszternák meg a legjobban szereti felszívni a műtrágyát; legyen az otthoni, vagy piacos :(.
itt is az alapszabály a mértékletesség. láttam kartonszám vásárolni bébikajákat a tescoban, ezt már csak az üveg miatt se tenném; de első pár hozzátápis hónapban , mikor 2-3 kanál kell naponta a kajából, már nem pecsmegelnék a papikkal.
ancsipancsi

http://www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/735?page=1
ez a cikk meg rávilágít arra, hogy ne vegyük meg a büdös vegyszerszagú kínai piacos/boltos árut. én már évek óta furcsa szagát érzem a színes kínai cuccoknak, ha bemegyünk a gagyit áruló kínai boltba, akkor is, és van, hogy mosás után is. na, kíváncsi lennék ezeket a cuccokat mivel kezelték, festették.
saját tapasztalatom szerint, a máshol (egyéb nagy cégeknél) árult kínai gyártású cuccok közel nem olyan silányak, büdösek, mint a piacosak, amelyekről semmit nem tudunk.
ancsipancsi

őszinteség: végülis summa sumárum ugyanoda jutottatok mint én. csak olykor másként fogalmazzátok 8) .
volt egy könyv ahol azt olvastam, hogy jó lenne, ha mindig mindenki megmondaná a véleményét, mert ugye mindenki "okosabb és bölcsebb" más bajában. bevallom, ha így működne a világ nekem könnyebb dógom lenne 8)
Én őszintének tartom magam, de mindent nem szabad/lehet kimondani. Én is inkább a magambantartom típus vagyok, csak az a "gond", hogy minden a képemre van írva. Erre ugyan figyelek, de tudom, hogy ettől függetlenül mások látják, hogy más a véleményem, s nem mondom.
Önmagammal szemben mazoista vagyok, de ahogy Tinu is írta van hogy fejletlenségből hazudok önmagamnak.
Szrek felelősségvállalás = őszinteség meghatározása tetszik. Csak annyiban "kötnék" bele, hogy tartalmazhatja egyik a másikat, de nem feltétlenül.
Leni! szerintem a manókreálás nem hazugság. Persze van aki hívhatja annak, de ez hozzáállás kérdése. szerintem aranyos amit csinálsz :D !
Marcangoló! nálam is a gyerkőc sok változást hozott e téren is. Pl.: sokkal empatikusabb lettem. Az ismerősnek elmondani megcsalás tényleg nehéz helyzet...
S igenis tudni kell nemet mondani! Szóval hajrá! :lol:
Indi! szerintem ha kérdik a véleményed, akkor is fontos, hogy empatikusan, tudatosan és szeretettel tegyük.

Akata! aztat talit mindenképp összehozzuk!!! S azt hiszem még egy közös vonást találtam: Én olyan is vagyok belül amit te leírtál magadról.
S nagyon igazad van, hogy a szomszédnénire őszintétlenül dobott mosoly fikarcot sem ér.

Leni! tényleg jól hangzanak ezek a könyvek :lol:

Rylie! érdekes amit írtál, hogy egy csomó rendezvényt szerveztél oszt mégsem megy leírni. de szerintem nagyon emberi. még nem gondolkoztam el azon ez miért lehet, de lehet hogy Tinu mindjárt kisegít.
szójaczar: csak nem lehet olyan rossz ha megitta! :wink: ma Vicát megitattam egy karobitallal, s evett a szójatejes palacsintimből is, s túlélte :mrgreen:
ja és mondtam már rajtad minden ruha jól áll! :lol: :wink: :mrgreen:
s ha már baba-mamatali: mi lenne ha csak simán egy sajátszervezésű talit vizsgálnál meg? mindenfajta készülődéssel, érzéssel, utórezégsekkel?
vagy a babanet világát kielemezni?

Macs! olyan szívszorító, de édes amit írtál Füli "utolsó" hónapjáról.

Ríd! éljen a jófej dokinéni, s gratula az ügyes anyucinak! :lol:

taliképek szuperek! Isti mennyit változott?! vagy csak én láttam régen? Józsi pedig aaaaaaaaaannyira emlékeztet vkire, de nem jövök rá...
DeniBálintja pedig már milyen rutinus kisgyerekkel foglalkozó lett :lol:

Deni! írtam régebben, hogy itten a helyi waldorfosok csinálnak egy ismerkedős talit minden hétfőn fél4-fél6-ig 1évesnél idősebb, de még nem ovis gyerekeknek.
csőlátás: az egyik ovinénit megkérdeztem vmiről, s 10percig kellett bizonygatnom, hogy nem támadok hanem kérdezek. gondolom éri őket elég vád, s ezért alakult ez ki. s valami konkrét: hogy pl.: furcsán néznek azokra akik alapból nem tisztelik az évszakasztalt (azt hiszem így hívják). amíg nem világosítottak fel mi az, s mit szolgál addig nekem is csak egy díszítésnek tűnt.

Zsugyu! ++++++++ s gyere amikor csak tudsz, mert nagyon szeretem az írásaid :D .

Curse! tetszik amit tudok a waldorfról, s ezért kaptam az alkalmon hogy bekukkanthatunk a világukba.
ja és nekünk van egy babatekénk (kaptuk, de megkérdezhetem hol vették), s mindig ti juttok eszembe róla :lol: .

Ancsi! örülök, hogy jobban. vigyázz magatokra!!!

S éljen hogy Dominó is jobban!

Angi másfél napja nem evett tétát!!! :lol: persze mást igen :mrgreen: . ma itt voltak Vicék, s Mátét kérem mindennap hozzánk, mert Angi szinte mindent evett amit ő. S aaaaaaaannyira édes fijjjú! :lol: :lol: :lol: nagyon nyitott legényke! s olyan finoman, ügyesen tud simizni! anyukája pedig teljesen elvarázsoltam az én nemrohanokodamindenkihez lyánykámat. alig akarta elengedni a kezét :D .

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

sziasztok! dél-budára költözés miatt keresek új nőgyógyászt, lehetőleg olyat, akinél majd pár év múlva szülhetek is. lehetőleg a rendelője, ahova járni kell, valahol a közelben legyen. tudtok ajánlani valakit? (visszaolvasgattam kicsit, de erről nem találtam semmit) első babámat a Péterfyben szültem. a Szent-Imréről úgy tudom, a legtöbb orvos a természetes szülés híve, de ez az összes orvosra igaz ott? hallottam már az apa-fiú párosról, de ők már nem tudták nemrég a barátnőmet vállalni túlterheltség miatt, aztán hallottam Urbán Mártáról, akiről másik barátnőmnek nem volt túl jó tapasztalata. más nevet nem ismerek onnan.
még az érdekelne a kórházról, hogy a szülőszobák milyenek? a Péterfyben nagyon zavart, hogy függönnyel vannak elválasztva, és ha valaki más is szül, akkor azt hiszem, az átszűrődő kínlódás nagyon megzavarna. Tényleg külön van a vajúdó meg a szülőszoba egyébként? lehet bármilyen poziítúrában szülni, vagy ez orvosfüggő?
köszi a választ :)
pacsuli

Tinu! még neked felejtettem el reag. A nagy elvárás alatt arra gondoltam, hogy a gyerek szerintem minden kontroll nélkül őszinte(ami szerintem csodás is! :lol: ), s nem lehet tőle elvárni, hogy legyen tapintatos és fogalmazza szépen a mondanivalóját. Szerintem ezt a tapasztalat majd meghozza. + vérmérséklet függő. szerintem.

Indi! a babák nagyon tetszenek!!! :lol: az áraktól azért dobtam egy hátast! persze jó munkát fizessük meg, de sajna 12e-ért mi nem tudunk babát venni. talán egyszer...

szia pacsuli! igen itt lehet nyugodtan szülni, s úgy ahogy akarsz. a legjobb ha összeszeded mit szeretnél pontosan a dokidtól, s akkor bizti meglesz az embered! :wink:
vannak külön szobák, s az IKEA szoba nagyon népszerű. szerintem erről a honlapon is találsz infókat.

ja és még egy: tegnapelőtt lyánykám fél7kor szopizott először! :lol: ugyan az éjszakát nem aludtuk át, de ez már haaaaaaAAAAaaaaatalmas lépés nálunk!!!
gödibarbi

Barbi: én nem mondtam, hogy bárki fejletlenségből hazudna önmagának. Szerintem még überszuper fejlettek is hazudnak maguknak. Mert az ember ilyen. :wink:
Ja, így értem. Szvsz a tapintat az empátiával jön meg. Az is fokozatosan alakul ki, párhuzamosan azzal, hogy a gyerek rájön, mások esetleg mást gondolnak, máshogy éreznek, mint ahogyan ő.

Kép
Kép
tinu

Barbi,
ezek a babák, ahogy elnézem, aprólékos kézimunkával készültek, talán horgoltak (vagy kész anyagból), biztos tiszta pamutból, v. gyapjúból, szóval természetes anyagból, meg a töltet is az. ha van időd ezzel foglalkozni, beszerezni hozzá a természetes anyagokat, akkor egy "ilyesmi" babát te is tudsz otthon készíteni, s elmondhatod róla, hogy a te műved :), s később majd boldogan emlékeztek vissza rá, hogy anya készítette babájának! :)
formára mind olyan, mint egy tündér, nagyon édi én is elfogadnék egy ilyet. :D most teljesen kedvet kaptam a babakészítéshez :))

Indi!
ha ilyen babákat csinálnál, lehet, hogy jobban megélnél belőle. ;-) vagy ez is olyan, mint a kötögetés, hogy elmenni, megvenni, megcsinálni, hirdetni,átadni már sokba kerül?
(sajnálattal olvastam a családállapot dologról, s a kérdésben az én dilemmám is benne volt valamelyest múltkor. amikor kiderült a rossz afp eredményem, elgondolkodtam, hogy szabad-e 40 évesen babát vállalnom majd, azaz ki fogom-e bírni idegeskedés néklül. csak mert férjem 3-at szeretne egyszer.)

nincs vmi ötletetek, hogy Lencsével milyen ajándékot készíthetnénk Karácsonyra apának? olyasmik kellenének, mint tavaly, amikor a kézi gipsznyomatot csináltuk.
ancsipancsi

ezt nézzétek!!
http://www.mesebolt.com/index_elemei/tanfolyamok.html
van waldorf baba készítő tanfolyam, meg patchwork is! :) tök jó! anyósom ezer éve akar foltvarrni, majd megmutatom ezt a lehetőséget neki!
ancsipancsi

sziasztok,
ez a hét olyan volt, mintha három tank ment volna át rajtam.
Végigcsináltunk egy tüdőgyulladást nagyjából négyen, a beteg, az egészséges, túlpörgős középső és egy fognövesztős, nyűgös kicsi, no meg én...és apucika hétvégén is dolgozik, no, látnotok kéne a konyhánkat, asszem megszánnátok...
tüdőgyuláról: megúsztuk az antibigyót (KOPPKOPP) most épp középfül gyulánál tartunk, hétfőn ismét vissza a dokinénihez... :?
ma is mennünk kellett, ugye ip-unk nem volt, az asszisztens úgy nézett ránk, mintha csak azért mentünk volna oda, h jól kicsesszünk velük, de hát gondolhatjátok mennyi kedvem volt két EGÉSZSÉGES kicsi gyerekkel odamenni, a betegről ne is beszéljünk. Egész héten nem voltunk levegőn, mert B folyamatosan beteg volt, mire apa hazaért már sötét volt, akkor meg már semmi értelme nem volt, szal ma voltunk először levegőn, és el tudjátok képzelni mit okozott ez Iginél, még Meme is totál kikészült tőle. Ma már B jobban volt, de totál nyávogos, olyan volt, h már majdnem megőrültem tőle, folyton csesztette az Igit, meg ütögette minden miatt, szegény Igi egész nap sirt miatta, erre a dokinál volt egy kisebb fiú, és odament, és jól fellökte székestül, mindenestül, mert az pár perccel korábban el akarta venni a könyvét!!!!!!!!!! Mondtam is Bnek, h ez mind az ő hibája, mert egész nap cseszegette...BOÁ!!!
Bnek ma már csak hőemelkedése van, ez már a hatodik bogyó, amit szedünk, boá boá boá...remélem most már VÉGE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valaki kérdezett Barna Istvánról. Én nem sokszor találkoztam vele, de volt,h nagyon kedves volt, máskor meg elég pokróc, de pl. egy nagyon kedves barátnőm szült vele kétszer, és mikor most hétvégén rákérdeztem,h mi lesz, ha nyugdijba megy, jön e a fiához, totál kétségbe esett, mert azt mondta, h ha még lesz babájuk, akkor ő azt csak és kizárólag az öreg Barnával akarja!!!!!!!!!
én más fórumokról úgy tudom,h 80.000Ft egy szülés nála, de volt már olyan, h azt mondta a kismamának, h nem mond összeget. Más meg azt mondja, h mond. Ezt majd meglátod! :lol: Szal, barátnőm nagyon dicséri, és szereti!

hazugság/megcsalás:
sztem már az is megcsalás, ha másra gondol... :?
aztán: én beteges igazság bajnok vagyok, apám nagyon sokat hazudott nekem kiskoromban, és még most is teszi, ezért nálam ez nagyon érzékeny pont. Levi szerint ez már már olyan Vadkacsás, és mikor állandóan a családomra boritom az asztalt, és azt várom Levitől,h ő is igy tegyen az övével, akkor mindig azzal példálózik,h a Vadkacsában sem végződött vmi fényesen az igazság-bajnok tevékenysége.
Szóval, én küzdök ezzel, totál kikészülök az élet-hazugságoktól, pedig hülyeség, mert vhogy túl kell élni ezt az életet...de mondom, ez apám hazudozásai miatt volt, ő mindig úgy képzelte, h egy gyereknek nem kell igazat mondani, és ezt sok szülő igy gondolja most is. Legkorábbi élményem, mikor az oviban nyilt nap volt, ott volt egy kicsit, és megkértem ,h jöjjön értem korábban, és persze megigérte, és hát nem jött...gondolom egyszerűbb volt igy lerázni, mintha esetleg hisztiztem volna, amiatt, h nem tud jönni...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Pacsuli,
én Urbán Mártánál szültem, én szívesen ajánlom őt, de ha ő eleve kizárt, akkor majd kapsz mástól ötleteket ;)
pl férfi vagy női dokit szretnél? időset, fiatalt?
külön van a vajúdó; szülőszobákról két évvel ezelőttről tudok nyilatkozni ,) , hogy nagyon helyes szép tiszta egyágyas szülőszobák szülőőszékkel; a szobák különböző színűek és impresszionista fetmények vannak a falakon, ha ez számít :D :D + van az IKEA szoba mindenféle alternatív izével (kád, franciaágy)

Zsan,
+++++++++

ma én is találkoztam olyan anyukával, aki a bicskát nyitogatta a zsebemben; olyankor mi van, ha a 2éves hazudik arról, hogy a másik bántotta?konkrétan Ábelt szapulta az anyuka, hogy bántotta a kislányát, holott semmit nem csinált (ketten figyeltük az eseményeket az apjával és egyikünk se látott semmit) :twisted: :twisted:

Kép

Kép

szrekuc

BArbi :) általános reakció, hogy sok a 12 ezer. Tévedek, ha azt gondolom, hogy általában az emberek a sokszorosát költik el ennek az árnak ajándékra, játékra, miegymásra? Csak itt a topikon is röpködnek az összegek... Motor és homokozóbigyó az csak egy tömegcikk, plüssállatka se két fillér. No meg egy doboz lego, amit most "talált" itt valakinek az ismerőse, az is jutányos áron 3000. Ehhez képest egy 40-50 centis baba, AKI a gyermeknek testvére, gyermeke, barátnője, társa, vigasza egyszerre - szerintem nem sok. Én biztos összespórolnám az árát, ha nem tudnám megvarrni. Mert ez egy igazi ajándék, igazi társ.

R+R :)

Waldorf babát kézzel készitünk, méretarányosan. Számtalan kritériumnak kell megfelelnie, hetekig tartó munka.

Tanulni csak waldorfostól, venni is csak tanártól, óvónőtől vagy szülőtől vegyetek, a többi lehetőség hmmhmm olyan, mint a harley davidson cimkével ellátott simson. A többiek csak azt látják, ami itt a kérdésekben is feljött: rongybaba. Nos nem. Ez nem csak egy rongybaba. Lélekkel teli, igényes, a gyermek emberképének megjelenése.

Ancsi :) nos, ezt a babát megéri elkésziteni, bár naaaagyon sok munka van vele és a hozzávalók is igen drágák, mégis. Viszont van egy kis gubanc vele, amiért én nem varrok másnak: a babát nem szabad a gyermek szeme előtt megvarrni, s mivel az én gyermekem szeme folyamatosan rajtam, hát erre nincs lehetőség. No meg ez a két barátném olyan tökéletes, szép babákat varr, szivesen nézegetem őket.
Dominónak si vannak már babái és a születésnapjára kap majd ő is egy nagyobb babát. Még nem tudom, hgoy fogom megvarrni, hgoy ő ne lássa, de megoldom.

Ancsi :) én még akár 45 évesen is szülnék kistestvért Dominónak, de egyedül nem vállalom be, kell az én erőm, figyelmem ennek egy egyszem kisfiúnak. S minekutána férjezett ámde egyedülálló anya vagyok, igy a kérdés nincs napirenden.
indianyo

ZSanci :) :shock: De nagyon kéne neked egy ölelés...
indianyo

Indi,
mitől waldorf ez a baba? mint sima baba nekem tökre tetszik,mármint hogy természetes anyagok stb meg el tudom fogadni azt is, hogy a szem-száj csak jelzésértékű és így nem korlátozza a fantáziát, de nem értem, hogy mit jelent, hogy waldorfos, meg h lélekkel teli - egy nem waldorf babában ezt nem találhatja meg a gyerek?nekem kicsit ettől ez riasztó - biztos túl sok életre kelő játékbabás horrort láttam :oops: :lol: (bocs, tudom h ez nagyon buta így, de tényleg nem értem; tetszik, mint baba, de minek köré ez a waldorf izé? vagy azért nem értem, mert nem nagyon tudok a waldorfról semmit?)

Kép

Kép

szrekuc

Indi: engem meg az érdekelne, hogy miért nem láthatja a gyerek? Ez olyasmi, mint hogy a menyasszonyt sem láthatja az esküvői ruhában a vőlegény csak az oltárnál? :)
Egyébként nekem a sima műanyag, meg Barbie utánzat babáim mindegyike igen-igen kedves volt szívemnek. Kb. 10 babám volt gyerekkoromban, imádtam és megbecsültem őket. Nekem ők is a barátnőim voltak, pedig nem voltak waldorfosak. BÁr ha jól sejtem, akkoriban nem is lehetett volna waldorfoshoz jutni.

Kép
Kép
tinu

tessék öszehasonlitani és elmélkedni. 3 rongybabákról készült kép.

Kép
Kép
Kép
indianyo

Tinu :) mivel a kisgyermeknek ez a baba egy élő lény, egy igazi ember, ha daragokban látja , készités közben, az mély nyomokat hagy benne, sokkot is kaphat - mintha a saját kistesóját látná darabokban. Természetesen összevarrva már láthatja, akár ruha nélkül is - bár ezek a babák általában meglepetésként érkeznek a gyerekekhez.

na waldorf továbbképzésnek részemről itt a vége, tényleg van erre egy topik.
indianyo

Zsanci:
Sok ++++++++++++++!!!
Megcsalás véleményed érdekes... Akkor Te dr Hous-szal csalod az urad?!?!?!? :wink: :lol: :lol: :lol:
Én pont az ellenkezője vagyok, csak a testi dolog megcsalás. Ha nem így lenne, lenne mit meggyónnom.......... :oops: :oops:

Tegnap voltunk szemészeten, most nincs enerdzsim leírni, viszont a blogban sikerült tegnap, akit érdekel, legyen szives ott elolvasni! :oops: :oops: :oops:

Réka estére beteg lett... NAGGGGYON folyik az orra, nem győzöm szívattyúzni neki. És eléggé nyűgös, csak a levegőn, babakocsiban volt hajlandó aludni délután egy fél órát, egész nap semmi!!! Mostanáig nyűglődött, de lagalább be tudtam neki adni még egy adag osscillót. Én is kezdem szarul érezni magam, de én beveszem a Lymphomiosotot, azt annyi. De az alkoholos... Azt ugye nem szabad a Rékának????????

Bocsi, hogy nem nagyon vagyok kommunikatív, de hulla vagyok, talán 7végén...???

nukada

Zsanci++++++++++++++++!!!!! Szegények!!
Nukm nektek is++++++++++, meg gyógyulást!

Háát, be kell vallanom őszintén, nagyon szépek ezeka w-babák, de nekem az arcuk (helye) ijesztő...
Varrás: nekem is ez jutott szembe,h rémisztő lehet egy gyereknek darabokban látni egy babát. Ma leszakadt egy mini plüss szarvas lába itthon, amit később B megtalált, és kicipelt a gyerekszobából, pont P lába elé. P rémülten kiáltott föl: "Jajj, egy láb!" és még odébb is ugrott. El kellett dugnom.

Pacsuli, mikor szültél a Péterfyben? Különállóak a szülőszobák, igaz, az ajtajuk helyén tényleg függöny van csak. Kinél szültél? (Én is ott, 2x. Ja, és innen D-Budáról! :))
rídonli#

Fibi :) Nem tudom, olvasod-e még, de jó utat és azért gyereeee! hiányozni fogsz :( És sok +++++ Nektek!!!

Barbi :) Igen, emlékszem, hogy írtad, hogy jártok ismerkedni, csak poénból kérdeztem :wink: Viszont nekem kicsit furi, amit a csőlátásukról és a vehemens védekezésükről írtál :roll: de a lényeg, hogy Nektek tetszik :wink: :D Naaaagy gratula a haaaatalmas lépéshez! :D és a másfél nap tétta-nélküliséghez :D és mi volt helyette a menü?

Zsan :) Asszem ha lenne dömperem, akkor teleraknám +++okkal és elvinném és Rátok borítanám :wink: ja van, csak minikivitel és az nem elég, így csak leírni tudom: +++++++++++++++++++++++++

Indi :) Én azért nagyon drukkolok, hogy legyen még kistesója Dominónak!!!

Nuk :) Bulást és sok ++++++++++++++++++++++++++ Nektek!!!!!!!!!!! Nem tudom, lehet-e adni a dednek, de ő már 8 hós is múlt, ha ez a tuti szer, akkor talán megpróbálnám :roll: (pl. utifű szirupban is van alkohol, de 6hós kortól lehet adni) Mi van ráírva a haszn.utasításra?

Szrek :) Akkor már ketten vagyunk tudatlanok :wink: :lol: :lol:
Nekem is tetszenek így messziről a babócák, bár be kell valljam, hogy nagy szerencse, hogy fiaim vannak és (legalábbis eddig még) nem akarnak babázni :lol: mert én soha életemben nem rajongtam a babákért :oops: :roll: és inkább csavarozok-szerelek-építek bmit helyette :roll: (na kíváncsi vagyok, hogy ez alapján milyen diagnózist lehet felállítani rólam... :mrgreen: :lol: )
denizsa

ZSanci. Ez überkakán hangzik :?

Az viszont ISZONYÚ jól, hogy mindezt antibigyó nélkül abszolváltátok!!!! :shock: :shock: :shock:

Remélem, most már minden vonatkozásban csak a regenerálódás jön!!!!! 8)

Sok++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!

Szeretem a waldorf babákat. DE.
Azt nem tudom elfogadni, hogy mindenek felett állnak.
Bár sokkal iparszerűbb termelés produktumai, azért pl. a Götz babák számomra simán felveszik velük a versenyt.
Kidolgozottság, szépség, harmónia, részletgazdag ruházat, tartósság, kedvesség és ÁR vonatkozásában is....
pl:
götz baba
leni

Leni - hát ezzel a csodababával a waldorf baba (harmadik a képek közül) nem veszi fel a versenyt. Nem is szeretné, még jó hogy.
indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?