Indi, és egy gyereknek több babája is lehet? lánykának fiú v lány babát adjunk? (van vmi pedagógiai háttere?) Nekem a manók nagyon megtetszettek, és az alvósmanócska is. Bárcsak tudnék ilyet, vagy csak ehhez hasonló szépet csinálni
Eszembe jutott, hogy az egyik dédink milyen csodás babákat tudott készíteni, mikor én kislány voltam. Egyszerű vidéki általános iskolai tanítónő volt, fantasztikus ötletekkel és kézügyességgel. Az apró babákra tökéletes apró ruhácskákat kötött-horgolt-varrt, bababútort is készített... csodálatos angyalkákat is varázsolt pingponglabdából, színes papírból meg vattapamacsból

gyönyörű karűcsonyfánk volt

nagypapi pedig mestercukrász volt, ő készítette a békebeli szaloncukrot rá

mi gyerekek pedig csomagoltuk, sztaniolpapírba és színes-cakkos papírokba

Náluk esténként is mindig mindenki dolgozott (kalákában

), egyik este diót törtünk-pucoltunk, másik este mandulát, harmadik este fonalat gombolyítottunk, negyedik este a keményített ágyneműt húztuk ki és locsoltuk be...
Betegek gyógyuljanak!!!
Zsanci, nagyon ügyesen meggyógyítottad Boriszt

levegőzést tekintve most mi is így vagyunk, Deniék és Kátya is látta, hogy nem egyszerű a 2 gyerekkel sétálni, ha az egyik Istók...
Lilirózának mára áttört a 4. foga, eszméletlen tempót diktál
Nuk, én is így gondolom, attól még, hogy a férjed/társad valaki, még nem tartozol neki az összes gondolatoddal/érzéseddel...
Mesi, én is 80 ezret hallottam

ami végülis "nem soK", a többi Sztimrés doki viszonylatában...
A fő, hogy jó dokit választottál, minden szempontól, de persze az a legfontosabb, hogy Te bízz benne, akkor minden ok lesz
Fontos, hogy még a szülés előtt azért beszéljétek meg, hogy neked mik a kéréseid, szeretnél-e pl. fájdalomcsillapítást, vagy elkerülni a gátmetszést stb. Neki is jobb, ha megismeri az elvárásaidat:) persze fő a baba és a TE egészséged, de ehhez meg csak úgy szabad hozzáállni, hogy minden rendben lesz
Fülöp dokiról anyit tudok, hogy több ismerősöm is járt hozzá terhesgondozásra, pl. a fogdokinénim is

(ő azért nem "mai csirke, szóval Fülöp doki se egy új darab a SztImrében

) és mind nagyon-nagyon meg voltak vele elégedve, de végül egyikük sem nála szült, mert épp házon/országon kívül volt
Újaknak ajánlom hogy nézegessék a H honlapját, rajta vannak a a szülésfelkészítő előadások időpontjai, ide is érdemes ellátogatni, akáűr apákkal együtt, ezek ingyenesek, oké, hogy néha tömeg van, de azért jó képet ad a kórházról, dokikról. A szülésznőkkel közvetlen kapcsolatfelvételre ideális a Baba-mama klub, de jó szívvel ajánlom a kismamatornát is (ez is tb-re megy), itt is havonta van kispapás óra, amikor a papák pl. a vajúdás alatti derékmasszírozás csínját-bínját is kitanulhatják

vagy szerdánként 9-től a Kismama relaxációt - akár még többedszerre pocakosoknak is (az ilyen anyukák egy része azért hüppög végig, mert ilyenkor van csak egy teljes órája, hogy kizárólag és zavartalanul ketteskére figyeljen

)