A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Ötletek, tippek » Kézimunka, varrás, miegyéb...

Csi olyan ötletes vagy! Nagyon birom! Kép

Csináltál mostanában valamit, vagy rajtatok is ilyen punnyadás van mint rajtam?

zsunya

Sziasztok!

Panel bejarati ajto festesere /belulrol/ van tippetek? Feherre kene, az uj butor miatt, neki merjek allni? Ha igen, mivel?

-Afonya
afonya

ZSUNYA!
Hajaj... Komplett kerti várat hintával, csúszdával, most a kerti bútorokat gyártjuk párommal /pl.hintalóKép/.
És fűszertartót tatarozok, elkészültek a fűszeres üvegeim, és raffiával beszőttem egy lámpabúrát, már csak dukkózni kell. Körbeszőttem a fémvázat, aztán lekentem tapétaragasztóval, és ugyanazt a színt/festéket kapja majd, mint a vár, meg az összes fadarab a ház körül, meg a fűszerpolcok. Ez egy gesztenye+lenolaj kence+lakkbenzin keveréke nagyon szép cseresznye színt ad eredményül. És ami a lényege, hogy így jóval olcsóbb, minha cseresznyepácot vettünk volnaKép.
Nincs valami tipped arra, hogy hogyan lehetne valami olyan függönyt készíteni, amibe bele lehetne tenni a raffiát?
Légyszi olvasd el a vasárnapi kérdésemeeeet!
Köszike!

ÁFONYA!
Nyugodtan állj neki! Nem tudom, hogy miből van az ajtó, de ha nem fehér most, akkor azt alapozni kell. Ha nincs leperegve az ajtón a festék, akkor nem kell lecsiszolni. Ildikó Sadolint vett, annak van alapozója is, majd ő elmondja a részleteket. Én mattra, vagy selyemfényűre kenném, mert nem szeretem a magas fényű zománcot.

Bármit is csinálsz, lecsiszolható, tehát nem történik nagy bajKép.

Csi
csii

Csi!
Ez a komplett kerti vár hintával nagyon érdekelne!!
Hogyan csináltátok? Részletesen!!!
Köszi
Kíváncsi
kíváncsi

KÍVÁNCSI!
Húúú, azt nem lehet...
Felraktam a Képtárba, nézd meg!
Valahogy úgy kezdődik, hogy vágj ki néhány akácfát, hagyd őket kiszáradni...háncsold le, és kezdd el rakosgatni őket, míg nem ad ki egy ilyen építménytKép.
Van olyan része is, ami miatt engem többször elátkoztak páromék, az a vár teteje. Kitaláltam, hogy ez így lenne szép, mert egyébként vagy kerti budinak, vagy kakukkosórának nézett volna ki.
Mi érdekelne pontosan?
A létra az hasított akácból van(nem látszik, mert az hátul van), és a hinta keresztmerevítője is. A hintát egy hajlított-metszett fémrúd tartja, amit fent egy anya tart ellen. Mindenhol kapupánt csavarok rögzítenek.
A tető gatterolt akác. Az volt a legnehezebb, hogy itt próbálni-csiszolni-próbálni kellett. Ráadásul, ha az akácban görcs volt, akkor nem ott hasadt, ahol kellett volna.
Még nincs kész teljesen. A tuja mögé csomózni akarok kötélmászókát, és a hintát is szeretnénk farudakból elkészíteni, és talán bővítve is lesz. Most készül egy hintaágy is, ami ugyanolyan "andrásból" áll, mint a hinta keresztje, csak lesz egy kicsi nádfedele is. Azt még nem tudom, hogy az ülőke csomózott lesz, vagy rönk.
Ja, a képen látható asztalt, és padokat az apukám, és az anyukám készítette. Ez egy ilyen bagázsKép

Nem tudom jobban leírni, tudod, a fogorvosKép
Nem olyan nehéz elészíteni,mint amilyennek látszik, csak a tető bonyolult, de azt máshogy is meg lehet oldani.

Ha van valami, amit pontosan szeretnél tudni, akkor szólj, így elég nehéz.

MAGDI!
Raktam fel a képtárba egy képet, ez a Demko Biojáték-család egyik darabja.

Eygébként a mostani Szép Lak-ban rengeteg, könnyen elkészíthető gyermekszoba-dekoráció van, azaz elleshető tippek.

Csi
csii

Ja! Bocsánat nem figyeltem...
Unitoppot itt egy egyszerű festékboltban vagy háztartási vegyiáruban vettem. Nem tudom mi a hivatalos neve, ilyeneket tart. 1 liter 1400 Ft körül van. Kicsit higitottam és szivacshengerrel kentem.

A gipszhez szerintem szinezőn kivül nem nagyon ajánlatos keverni semmit. Ragasztót meg pláne. A szine bemattul akármit is csinálsz. Mondjuk ha lelakkozod akor meg csillog. Az agyag nem drága, csak macera kiégetni. De az meg tutira terakotta szinű lesz.Kép Keménységre el tudom képzelni, hogy van keményebb gipsz is, amiből a stukkókat csinálják. Mert ugye van modellgipsz, meg van az olcsó normális gipsz. Szóval utána kell járni.

zsunya

Csi, nem is írtam, pedig gondoltam, hogy együttérzek a fogad miatt...Kép
kíváncsi

KÍVÁNCSI!
Köszi az együttérzéstKép
Apu és anyu egy független alkotóközösség...
Homokozó: mi azt régebben csináltunk már, a kert másik részén, az ott is marad. Roppant egyszerűen fenyőfákat felkugliztunk, /átlósan elvágtuk a rönköt/, majd bekalapáltuk a földbe azokat, egy vese formát rajzol ki a kész homokozó. Csak annyit tettünk előtte, hogy a fűréteget felszedtük, semmi egyebet. Pobt most olvastam, hogy valahol kimélyítik a homokozó alját, és csempét tesznek alulra, egymás mellé a földre, hogy a talajvíz elfolyhasson szabadon. Ez szerintem badarság, mert a gyerek egyből ásással kezd, így a csempe felszínre kerül. Nincs rajta tető sem, mert a homokozó a Nap hatására tisztul, ha nem éri a napsugár, akkor nem is szárad ki, és bebüdösödik.
Lehet kapni barkácsáruházakban kezelt keményfából készült kuglikat, amit v.mi gombaölővel kezeltek. Mi nem kérgeztük le sajnos a fenyőt, így az most "szemetel", és a kéreg alatt néhol gombásodik. És a fenyő maga nem a legjobb választás, mert néhány év alatt elkorhad-viszont csak ez volt itthon.

Kerti hinta+vár--apránként vettünk meg hozzá mindent, így nem tudom az összeget. Annyit tudok tenni, hogy megszámolom, mennyi csavar+anya, hány fagerenda van benne, és kb. mennyi felületkezelő fogyott el. Szerintem így kiszámolható, hogy ott, ahol vagytok, mennyibe kerül ez az egész. Azt tudom, hogy nálunk a csúszda ~20000(!) Ft volt. Tetőnek lehetne nádat is tenni, azt ma már lehet úgy is kapni táblában, hogy több réteg van egymásra rögzítve, csak fel kell szerelni.
Hintát, fából készültet, kb. 1500 Ft-ért lehet kapni.
Alá a legjobb a fenyőkéreg, de ha tudsz szerezni asztalosműhelyből, akkor nagyon jó helyette a faforgács is, ez idővel letöpped, éppúgy, mint a fenyőkéreg, bár nálunk csak a fű van alatta.
a felületi kezelésen kívül akkor, amikor a kertet rovarölőzzük, akkor le szoktuk fújni a várat is, hogy ne költözzenek bele a rovarok.
Páromnak két apuka segített az összeállításban, akiknek szintén készült ilyen, így "megosztották" a munkát-kölcsönösen. én csak festettem, meg "terveztem", bár ez kicsit erős túlzásKép.

ZSUNYA!

Milyen színezőt keverjek a gipszbe? Az akrill kissé drága...
Az agyagot itthon, sütőben ki tudom égetni? Nem használati tárgyat akarok készíteni, hanem, mondjuk egy képkeretet, amit egyébként gipszből öntenék. Tipp?

Csi
csii

Hát sajnos az agyagnak 800-1000 Cfok kell aszem. Szóval én táborzőzbe raknám, hátha. De ha van fazekas a közelben meg lehet kérni, hogy rakja be. Nem nagy dolog. Viszel neki egy kis sütit és már ki is égette. Kép

Gipszet nem tudom mivel érdemes szinezni. Ezetleg próbáld meg ezt az aqvakolort. De én valszeg a festékboltban kérdezném meg, hogy mit ajánlanak.

A játszóteretek gyönyörű. Ki is mentem és megmutatom a sógoromnak, aki hajlandó épiteni a Petinek valami játszóteret. Kép

Zsuny

zsunya

Csí!
Én a gipszet a tubusos falfesték színezővel szoktam színezni. Hétfőn majd megnézem pontosan a háztartási boltban, hogy mi a neve és mennyibe kerül, mert ami van az kint maradt a telken.

Itthon még "szigorú alkotási szünet van" Kép

Phaedra
phaedraa

Csi,
allat jo ez a kerti birodalomKép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Végre kész a konyhabútorom!
A szine elég " vad ". A férjem még nem barátkozott meg vele, de majd hozzászokik...
Igazán majd akkor fog jól kinézni, ha fennt lesznek az új függönyök is.
Tettem fel róla képet a képtárba, nézzétek meg!

Üdv. Ildikó
ildikó

Ildiko,
megneztem, nekem tetszik, komolyan. En ugyan az almazold alatt valami halvanyat gondoltam, de ez talan meg jobb is. Sokkal egyedibb es klassz kiegeszitokkel tenyleg tok jo lehet.

En elmentem festeket nezni az ajtohoz /nem festekboltba persze, igy nem volt tanacsadoKép/, de annyi fele, fajta volt, hogy nem tudtam donteni, muszaj lesz elcammognom egy szakboltba.

-Afonya
afonya

Ildikó, jókis erős szin ez. Kép Én vinnék bele valami oldást. Mondjuk a gombokat sárgása festeném, és néhány csempét is. Kép

zsunya

Vagy pl. fekete? A munkalap is olyan szinu, ha jol lattam.

-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

Köszönöm a véleményeteket a konyhámról!

Zsunya!
A sárga gomb tényleg jó ötlet, ki fogom próbálni. Akkor most megint kezdődhet a festékkeresés...

Afonya!
Hát, igen, ez nekem sem almazöld. De ilyenre sikerült a keverés. Én mondtam, hogy almazöldet szeretnék... Igy is egy csomó ideig eltartott a kikeverés, mert sehogy se akart tetszeni...
De a végeredménnyel meg vagyok elégedve.
A munkalap pedig sötétkék, igaz a képen inkább feketének látszik.
Szterintem is menj el egy szakboltba, én a mi kis vidéki festékboltunkba voltam, de rögtön tudták, hogy milyen festék kell nekem.
A színt már kiválasztottad?

Ildikó
ildikó

ILDIKÓ!
Ügyi vagy!Kép
Nekem ez almazöld...Mármint, tudom, hogy az alma nem ilyen zöld, de a szín elnevezése az almazöld. Mennyibe került ez az egész festékkel, ecsettel, stb?

Én a gombokat u.olyan színre festeném, mint a pult. Az is rendesen borítaná a rendet, viszont összehozná a pulttal. És lehet olyan márványozó festéket is kapni, amivel olyan márványosra tudnád festeni, mint maga a pult.
Nekem nagyon tetszik, hogy a kép bal oldalán látható kicsi polcot(?) is lefestetted!

Függönynek el tudnék képzelni olyan átlátszó anyagot, mint a muszlim, azt hiszem, organzának hívják, jó bőven, zöld színben/de nem felül fodrosan/, és elkötőnek meg a pult színével egyező, nagyon széles pántot, szintén ebből az áttetsző anyagból. Nem kötném masnira, csak egy hurok után lelógatnám.
Mindezt azért, mert nekem ez a pult nem tetszik, pontosabban én az összes forgalomban lévő pultot utálom...Viszont, ha a a gomb, meg a kötő színben passzolna, akkor csak két szín lenne a konyhádban...
Ha viszel színmintát, akkor az alapján is tudnak színt keverni?

MAGDI!
Megint találtam valamit a csempédre, ha jársz még erre...

ZSUNYA!
Felénk csak harangöntő van, fazekas nincs...
Akkor sem elég a sima sütő az agyagnak, ha nem használati tárgy lesz belőle?
Pl. anno a fazekakat dróttal erősítették meg, mert nem mindenhol égették ki.

Csi
csii

Nade. most konzultáltam ezret az anyámmal, aki keramikus errőla keramia vs gipsz dologról.
Aszonnya hogy ha nem akarsz sokat szivni nem agyagból csinálod mert szétreped, felgörbül, elcsámpül stb. Utálják égetni mert ha szétrobban a kemencében tönkreteszi a többi bent lévő dolgot. Túzben is próbálhatod, de nem sok sikert szavazott neki.
Szerinte, ha valami szinezőt keversz a már folyékony gipszbe, és a megszáradt cuccot valami selyemfényű lakkal vékonyan bekened akkor biztosabb a siker.
Aki azt mondta, hogy ne keverj semmit a gipszbe az is keramikus volt. Innentől én nem vállalom az okosságot. Kép Döts te. Kép

És ne haragudj, hogy ilyen béna vagyok.... Kép

zsunya

sziasztok, a segítségeteket kérném, remélem tudtok segíteni.

a korlátunkat amit eső szél .. stb ér szeretném lefesteni. Igenám, de a régi festék már helyenként lepattogott.
Mivel lehetne teljesen lemarni -viszonylag olcsón és gyorsan- ezt a festékréteget?
mert ugyan ráfesettem festékkel (azzal a hammer.. bigyóval), olyan lett mintha ragyás lenne. mármint a korlát.

Köszi : Szimo
Szimo

Szimo!
több megoldás van:
1.)Kromofág--mindent szétmar a környékenKép
2.)Drótkefe, flex, csiszolóvászon.
Én a legutóbbit választanámKép.

Az a Hammer-bigyó nem is olyan jó bolt, mert ha kiszámolod, hogy a más festékből alapozóval+fedővel kb. ott vagy árban, mint a Hammerbigyóval. És ráadásul, a felhólyagosodott festék alá nem megy be, most még csak ragyás,de majd hamarosan le fog pattogniKép

Tehát/késő van/:
1.)Lecsiszolni, flex-szel /OXIDMENTESÍTÉS/
2.)"autós bigyóval" lekenni,/ZSÍRTALANÍTÁS/, majd
3.)lealapozni,/KORRÓZIÓGÁTLÓ ALAPOZÁS/ legalább kétszer, de alapos száradás után, aztán jöhet a
4.)fedő-festés.

Ez esetben az alapozó nem a szín szépsége miatt kell, hanem a korrózió megelőzésére. Festéknek én a Trinátot ajánlom, ezt ismerem, szerintem jó. Higítója a lakkbenzin, van Trinát higító is, de az előző is bőven megteszi. Természetesen alapozónak is ezt kéne venni. A Trinát magasfényű zománcfesték.

Az az "autós bigyó" az egy színtelen folyadék, nem ugrik be a neve, azt hiszem, az Evipass, de majd rákérdezek holnapra az anyunál. Azért "autós bigyó", mert egy autó van az elején...

Flexet lehet kölcsönözni, Praktikerben van olcsón is, kb, eldobható minőségben, de megteszi a fúrógép-csiszolóval, én azt használtam/használom.

Jó munkát!
Csi
csii

Bocsánat ezért a hihetetlen helyesirású illetve elgépeltésű hozzászólásért... Kép Mondanom sem kell siettem.

zsunya

Szia, Csí!

Járok erre! Mondd, mit találtál! Én is megnéztem ,de amit itt Gyöngyösön mutattak öntapadós minták, hát... Úgyhogy tovább keresek. Ráadásul ezt szét kellett volna vágni, ami mondjuk nem baj, de úgyis rondák voltak.

Magdi
Névtelen

Sziasztok!

Csi!
A festés a festékkel, ecsettel, és a védőragasztóval /nehogy azt is befessem amit nem szeretnék / kb. háromezer forintba került.

Azt hiszem, van színskálájuk, de az is kicsit csalóka, nagy felületen nem egészen úgy néz ki. Amit meg mutattam nekik szint, nem tudták kikeverni. Igaz, az többféle színnek a keveréke volt.

Azt viszont nem tudtam, hogy márványhatású festék is van. Nekem nagyon kevés kellene, mennyi a legkisebb mennyiség? A nevét nem tudod véletlenül?
Akkor most végképp nem tudok dönteni, sárga /minta a fal/,vagy sötétkék /mint a pult legyenek a gombok?

És azt nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet olcsón farolót venni /ami úgy néz ki, mintha hurkapálcából lenne/. Pár hónapja a Praktikerben láttam, de én nagyon drágállottam, 5-6000 forint volt a legnagyobb méretű, amiből négy kellene nekem.

Ildikó
ildikó

MAGDI!

Olyat láttam, hogy egy vastagabb anyagból, mint pl. a polifoam, kivágnak egy sablon-negatívot, mondjuk egy rombuszt. A polifoam-lapot felteszi a falra, v.mi modellező masszával feltölti a rombusz területét, kis száradás után leemeli a lapot, így fentmarad a domború rombusz. Száradás után kifesti.
Ez olyasmi, mint a stencilezés, csak nem festékkel, hanem modellező masszával.
Erről az ugrott be, hogy akár gipszből is önthetnél kishajót, meg ilyeneket, aztán kifestve az is mehetne a falra. Olcsó - egyszerű - és aranyos.

ILDIKÓ!
Én babmbuszrolót láttam a Cora-ban régebben, meg a Brico Store-ban. Árra nem emlékszem. Az IKEA is árusít...

Csi
csii

Ez kimaradt:
márványozó festék kapható a hobbyboltokban, művészellátókban. Ez a festék úgy működik, hogy az alapszínre lefestett fogantyút belemártod egy vízzel telt edénybe, aminek a tetejére néhány csepp márványozó festéket cseppentettél. Ez a festék úszik a víz felszínén, mint az olaj, így a merítés után nem lesz mindenhol festékes, csak márványosan. A "Minden, ami Húsvét" c. topikban Áfonya felrakott egy tojásfestő képet, na, az u.az, mint amiről én beszélek. Azóta láttam már spray kiszerelésben is.
Csi
csii

Szia Csi! Nagyon nagyon köszönöm, már magamban lemondtam az egészről, de most még ezzel a gépi csiszolóval megpróbálom.
Kézzel, vagyis drótkefével próbáltam nulla eredménnyel. Csak a rozsda -már ahol volt- jött le, de a festékes gurmány maradt.

Köszi, jövő héten ki is próbálom, addig aputól begyűjtöm a szükséges gépi eszközt! :-)))

Szimo
Szimo

Lenne még egy kérédem más ügyben. selymet, amit lehet házilag festeni, merre érdemes beszerezni ahol relativ olcsó? Ajándékba gondoltam adni, de a hobby boltokban kicsit sokalltam az árakat. Egyébként meg gőzöm sincs merre is nézzem meg.

Szimo
Szimo

Szimo!
A felesleges festékréteget (pl ajtó mázolás előtt) én le szoktam égetni. Rácsnál nem tudom, hogy mennyire kivitelezhető. Gondolok itt a hajlításokra és az esetleges cirádákra. Erre létezik egy célszerszám: hőfúvó.
Ha kipróbálnád, arra nagyon kell figyelni, hogy még melegében rögtön le kell kaparni a régi festéket. Ja, és a kezedre is vigyázz Kép
Phaedra
phaedraa

Szimo!
Jól összevitatkoztunk párommal, de "akkorseneki" van igaza!!!
Ő azt mondta, hogy ma a kutya sem csiszol, drága a lap. Na, ja. Ezért van az, hogy a frissen festett korlát nem tíz évet bír ki, hanem, mint nálunk, két év után ismét oszlásnak indul. Látszik, hogy iparosok csinálták...Nem is csiszoltak, az tény!
Tehát: van olyan korong, ami nem is korong, hanem a drótkefe "körösített" változata, azt is be lehet fogni a fúrógépbe. Ha olyannal kezdesz, akkor kevesebb csiszolóvászon fogy, és az bemegy a lukakba-résekbe is. Ha sikerül leszedned, akkor nem is kell valójában a csisz.vászon, mert a festék igen rendesen fed is. Csiszolás után jön az Evipass, az aztán végez a maradék rozsdával, kosszal, zsírral.
Ugye nem aluminiumról beszélgetünk? Mert arra nem is lehet "csak úgy" festeni...Gondolom, nem az.
Szerintem a fémet nem lehet hőlégfúvóval takarítani, csak a fát, ott tényleg lejön az egész réteg. De lehet, hogy csak az én csiszolómániám miatt gondolom ezt...

Párom egyébként azt mondogatta, hogy elég az Evipassz, aztán jöhet rá a festékréteg. Ez azért badarság, mert a már korrodálódásnak indult, de még nem buborékos réteg nem lesz lecserélve, így hamarosan ismét pattogni kezd a festék, a friss réteggel együtt..!
Többet dolgoztam szögvassal, mint ő, és nekem magyarázKép Hát ilyet!Brrrrrr.

Még valami: nem tudom, hogy mi van a korlátban benne, üveg, vagy fa, vagy fémlap. Ha fa van rácsavarozva, akkor talán érdemes lecsavarozni, és alatta is "kezelni". De annyiféle korlát van...

Selyem:
Én csak katalógusárat tudok mondani, a HobbyMűvészét:
Selyem méterben, natúr fehér pongé 05
90cm 1290Ft
140cm 2190 Ft.
Talán nézd meg egy méteráruban...De gőzöm sincs, mitől festhető a festhető...

Csi
csii

valamelyik hétvégén kint voltunk a gyerekszigeten, nekünk nagyon tetszett. persze Apa szerint nekem találták ki ezeket a "legyünk kreativok" asztalokat, mindenhez odaültem.
A legjobban ez a technika tetszett.

Nagyon egyszerű és mégis szuper klassz.

sima folyami meg másféle köveket/kavicsokat ragasztópisztollyal kell összeragasztani, különböző figurákat kreálni, amiket ad a kő. Minél extrább az alakja annál jobbak lettek a művek.
Bajszot lábat hajat csináltunk rafiából, a láb pl 2 szál rafia, a végén egy kisebb kő jelzi a lábfejet.

De volt aki macskát csinált vagy teknőst vagy dínót. Jövő hétem felteszem amit én csináltam. Inkább alternativ lett a figura mintsem mesébe illő, de ahogy én láttam a gyerekek is nagyon élvezték csinálni. És hihetetlen milyen kretivak tudnak lenni.

és nemutolsó sorban filléres ötlet. (ha már van ragasztópisztoly a háznál)

Szimo az egyik ismerősöm selyemfest, majd érdeklődöm.

Míra
Míra

Tényleg jól néznek ki, amit Míra írt, én is voltam a szigeten. De ott terményekből is csinálták ugyanezt. kukoricatuskó meg levelek,makk és minden amit a természet ad.

Nekem a szarvasok tetszettek a legjobban.
Nekem még nincs rag pisztolyom, de pont néztem valami praktiker vagy hasonszőrűben hogy nem is olyan elérhetetlen árkategória. ( hamarosan ugyis itt a névnapom.)

Emese
Névtelen

Szimó!
Még annyi, hogy ha nem akarsz csiszolni, akkor próbáld ki a kromofágot. ~20 perc alatt az is leszed mindent...
Csi

Emese!
Boldog névnapot!
Névtelen

Csi, köszi, de még azért odébb van, augusztusban. (Klára vagyok) a lányom viszont Emese :-)

Amúgy olvastam a hozzászólásaidat és hihetetlen hogy mi mindenhez értesz!!!! Tök jó!!!
Meg az is hogy ennyire részletesen elmagyarázol mindent. Ezt a kromofágos vagy flexesdolgot elmondom majd a tesóméknak ez őket is érdekelni fogja.

amúgy nem veszélyes szer a kromofág? (én nem tudom, nem ismerem)

Emese
Névtelen

EMESE!
Köszi! Nem értek semmihez, csak imádok bütykölni. Míg mások kenyérsütőt, vagy étkészletet kérnek szülinapjukra, és barkácsgépet, lombfűrészt, fareszelőt, üvegvágót, szórópisztolyt, nem sorolom, hosszú a lista. Több szerszámom van, mint egy normális hapsinakKép Még hegeszteni is megtanultam, de azt nem szeretemKépNem áll jól a maszk...Most egy thermo-fűrészre gyűjtök.

A kromofág nagyon maró folyadék, de tény, hogy hatásos. Ha nagyon sok, vagy vastag a festékréteg, akkor kétszer kell felkenni, és minden felhordás után kapirgálni spaklival. Vigyázni kell vele, de nem vészes.

MÍRA!
Ha kimentek legközelebb, légyszi' kérdezd meg őket, hogy hol lehet a Szigeten kívül elérni őket.
Képek?

HAHÓÓÓ LÁNYOK!!!
Jó, hogy "lakásfelújítunk", de semmi light?
Nyári szünet, vagy alkotási válság van????

Csi
csii

Csí, nálam a maci óta alkotási válság. Csak az ötletek gyűlnek. Szomorú.

Magdi
Névtelen

Csi, nagyon nagyon köszi. Megyek is a boltba kromofagot venni. valami azuros helyen biztos lesz ugye? vagy valamimás spec boltba menjek?
mennyibe kerül? és mennyit vegyek?

Szimo- akit teljesen felvillanyozott Csi
Szimo

JA azt nem is írtam, hogy csiszolópapírral már anno próbálkoztam, igaz kézzel, az eredményt gondolhatjátok. Fél óra múlva bánatosan elkullogtam.

Phaedra neked is köszi, de szerintem is a hőlégfúvó az inkább fára jó.
Ez meg kov. vas. Szögvas. szerencsére nem Al.

Szimo
Szimo

Szimo!
Azúros helyen, igen...
Gőzöm sincs, mennyi kell, szerintem elég egy flaska. Azt sem tudom, mennyibe kerül, a Trinátra is az van ráírva itthon, hogy 300Ft. Az sem mai ár...

Kovácsolt vasat érdemesebb szintereztetni, az ráadásul nemcsak tartósabb, hanem nagyon szép is...
Na, jó, eldugulok.

Csi
csii

Varázslókat kell rajzolnom szemből és oldalról. Tizenkettőt. De ez nem tartozik ide. Szóval megint off voltam Kép Kép

zsunya

mi az a szinereztetés? ????
Csi, Te mindig meglepsz valamivel!!!! Pedig már azt hittem tudok valamit :-) !

És milyen trinátra van írva 300 Ft? hát nem kromofág? vagy a kettő ua? asszem nagyon béna vagyok vegytanból.

SZimo
Szimo

Szimo...
Nem, nem, nem....Kép
Csak arra akartam utalni a Trináttal /festék/, hogy nem vagyok otthon a mai árakban!!! Ugyanis ami itthon van festék, az igen régi, mert még háromszáz forintos ár van rajta feltüntetve. Ezért hiába mondanám, hogy kb. mennyibe kerül a kromofág/sav/, mert az haszontalan info lenne.Kép

Szinterezés: amikor szép kovácsoltvas kaput látsz, ami fekete, vagy szép ezüstös színű, akkor az szinterezve /színterezve/ van. Gőzöm sincs, hogy hogyan csinálják, csak annyit tudok, hogy a vasat belemerítik valamilyen fűrdőbe, ami bevonatot képez rajta. Ezt nem lehet otthon csinálni, hanem csak műhelyben, azt tudom, hogy a XVIII-kerben is van ilyen.
Ha olyan a korlátod, vagy úgy gondolod, akkor érdemes megcsináltatni, de akkor le kell szerelni.
holnap jönnek hozzám "vasasok", megkérdezem, hogy pontosan mi is ez a merítés a lötyibe.
Ezzel kovácsolt vasat szoktak kezelni, szögvasat nem.

Zsunya!
Tegyééél fel varázslóóót!
Persze, ha nem titokKép
Mail ment!

Csi
csii

Persze, hogy hülyeséget írtamKép
Vasat galvanizálják, savazzák, ez a merítés, aztán szórással felviszik a festéket, ezt ráégetik, olyan, mintha műanyag bevonat lenne rajta. Most mutatták a fiúk, hogy pl. a babakocsi fémváza színterezve van. Nagyon drága, de kétségtelenül a legtartósabb.
Á, inkább hagyjuk.
Csi
csii

Sziasztok!

Mi ez a pangas? Mindenki kerti grillt, homokozot epit?Kép
Ket kerdesem van, elvileg kene tudnom mindegyikre a valaszt, de olyan szita agyam van...
Elso: lakasunk felujitasakor remekul elfelejtkeztunk a kuszobokrol, es most, kb. 5 ev elteltevelKép sor kerul rajuk is. Olyan idetlen a helyzet, hogy a legjobb megoldasnak az tunik, hogy jarolapot mozaikdarabkakra torok es azt ragasztom be a kuszob helyere. Kerdes, hogy ha pl. ruhan keresztul utok a jarolapra, nem torik nagyon szilankosra, elesre szerintetek? Es fugazni kell utana ugyanugy, gondolom. Es milyen szelesseg az, amit a fuga "elbir"?

Masik: mivel kifogytam a szabad falfeluletekbolKép es Rekamnak is jobb lenne, ha a szalvetakepek nem nehez gipszkeretben fuggnenek elerhetetlen tavolsagban a falon, arra gondoltam, hogy siman felragasztok parat a falra, aztan lakk, vagy meg egy reteg decoupageragaszto. Szerintetek utana majd ugyanarra a helyre ra tudok tenni uj szalvetat?

-Afonya
afonya

Lányok,
ismeri valaki a subázást, mint technikát? Falvédőt, szőnyeget lehet vele csinálni és amikor pici voltam, anyu nagy hobbija volt, de már nagyon régóta nem csinálja és már nem is tudja elmondani, hogy is kell.
Valaki?
JAmina
jamina

Jamina

Kongre anyagra par centis fonaldarabokat hurkolnak horgolotuvel.
Igy beugruk hogy kell csinalni, vagy probaljak pontosabb leirast gyartani esetleg kepekkel?

Napocska
napocska

Jamina

http://www.latchhookrugs.com/howto.shtml
itt van par kep ami mutatja hogy keszul. Igaz itt nem horgolo tut hasnzal hanem specialis tut. De nagyiek horgolo tuvel csinaltak.

Napocska
napocska

Hú, Napocska, megnéztem, de ezen az oldalon sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint az sejtésem szerint a valóság Kép
Ha tudod, írd le SZÁJABARÁGÓSAN, hogy is kell. Ha elmegyünk majd anyuékhoz, próbálom rávenni, hogy mutassa meg, de így neten keresztül ő sem tudja elmondani Kép
Lehet, ha elkezdené csinálni, megint ráállna a keze és meg tudná mutatni. Szeretnék néhány kis szőnyeget és falvédőt csinálni a gyerekeknek.
Köszi:
Jamina (jöhet magánban is, ha sok helyet foglal. Te tudsz ilyet csinálni, próbáltad már?)
jamina

Jön a parkettás a jövő héten és képzeljétek el, nem lehet a szőnyeg szegélyét leszedni a falról, mert jön a tapéta is. Annak meg maradnia kéne. Most akkor mivel szegje körül a parkettát? Olyan a szőnyegszegő,hogy van egy kb.5 centi magas műanyag és bele van egy csík csúsztatva a padlószőnyegből. A csikot kihúzom, a szegő ottmarad. A parkettás is tanácstalan. Ötlet???
Belevágassak a parkettából darabokat???

Zsunya, felteszed a varázslókat?

Magdi
Névtelen

Magdi, én nagyon egyszerű elme vagyok, igy bevallom egy nyikkot nem értettem ebből a parketta-szőnyeg-tapéta problémacsomagból. Kép

Jaj azok a varázslók. Fáj a fejem tőlük. Van már egy járókeretes nyuszipapucsos, de annyira rossz. Na mindegy. Nem fárasztalak titeket inkább vele. Ott lesz a képtárba, de a többit nem rakom fel, ha meg is lesz egyszercsak. Kép
Azért eldicsekszem, hogy jelentkeztem egy újabb tanfolymra, ahol többek között szakma szinten megtanulok szőni. Kép Tök jó, nem? (Igaz ugyan hogy uccsó éves leszek szeptembertől egy főiskolán, de teher alatt nő a zsunya ugye... Kép )

zsunya

Zsunya!
Ez a szövés engem is érdekelne. Ide vagy mail-ben leírnád a részleteket? Vagy áál még, hogy fel lehet hívni telefonon? Légyszí'!!!! Kép
Phaedraa
phaedraa

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?