A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Viranka! Köszi a linket!!!! :D :D :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Pocakfájáshoz: az a lényeg, hogy az óramutató járásával MEGEGYEZŐ irányban kell a pocakot masszírozni, mert úgy haladnak a belek. Ez a lényeg.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi örülök hogy Szeli és élvezte a masszázst.
Mi is járunk Lilivel neki is nagyon bejött. Mi a héten megyünk harmadjára. :)

Niki
Nagyon szupik a képek a csajsziról, na és a rucik.

És Granda a ti rucitok is nagyon szupi csajos :)

KépKép
KépKép
fleur

Viranka, nagyon szupi a link, köszi! :lol:

Fleur, hol van az az új frizkós kép???? :lol:

silka
silka

Sziasztok!

Kicsit zsúfolt napunk volt, most jutottam géphez.

KTimi! Szuper az avatar-od és tényleg nagyon ügyi vagy, hogy fel tudtad tenni! :)

Timi26! Iggen! Szejelmes vagyok az én kis bébibogyómba! :oops: :D Nem csoda, hogy hülyeségeket írok. :wink:

Niki! De jó, hogy jöttél! Rania tiszta tök cuki! És olyan kis csinka ezekben a rucikban! :)

Granda! Nagyon szuper Lindus ruhácskája.

Kiskolbi! Köszi a pelustippet. Sosem gondoltam volna, hogy a Tesco-s pelus jó lehet.... :roll: Szerintem kipróbálom.

Silka! Egyébként nem kell idézőjelbe tenned a mintamami kifejezést.
A védőnénink azt mondta, ha szitál az eső, vagy köd van, kivihetjük nyugodtan a babát. Kell nekik a friss levegő, azt meg ne csináljuk, hogy napokig nem visszük ki, mert rossz az idő. Sőt, hóesésben nagyon jó sétizni, mert akkor a legtisztább a levegő, és a babák hatalmasakat alszanak.
Úgyhogy Ti csináltátok jól! :wink:

Taknyosoknak jobbulást!

Mi délelőtt voltunk a gyerekorvosnál. Zsófikám végigüvöltötte az egészet, pedig nem volt szuri. Viszont le kellett vetkőzni, és láttam rajta, hogy fázik. Dokinéni beadta neki szájon át a rotarixet.
Egy kis hős volt!

Délután meg vendégeink voltak, egy volt osztálytársam, és a 8 hónapos kislánya.
Csináltam képeket, mert a kislány többször is megfogta Zsófi baba kezét. Olyan tüneményesek voltak. Íme:

Kép Barátnők

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsófi baba ma először nyúlt tudatosan valami felé, ami a játszószőnyegen a kis kedvence: a majomka. Mindkét kezecskéjét felé nyújtotta, és ököllel ütögette. Én lélegzetvisszafolytva néztem, gyorsan suttogtam Apának, hogy nézzen oda és közben sírtam az örömtől. :oops: Apa meg felváltva mosolygott a babaán, és rajtam. :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

vmi bibi van az iwiw-vel, nem sikerul foltolteni a kepeket, de holnap megprobalom. koszegi timi, a tieddel kezdtem elobb toroltem, de nem engedi az ujat folrakni! :oops: bocsi

holnap remlem sikerul!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Betegeknek ismét jobbulást! :( Mi holnap megyünk oltásra, úgy szeretném ha most kimaradna a láz és nyűglődés...

Ma babás napot tartottunk 2 kismamival is külön-külön. Kora délután nálunk volt egy másik Zéti az anyukájával, a nap többi része pedig sétapartner babával+mamával telt. Manóm ma látott először közelebbről másik babát. :D Olyan aranyos volt!

Nekem sem volt időm a párom hiányán agyalni.

Anyucik! Nem tudom ismeritek-e a DM-es kuponokat amit bababónusz programban adnak. Van két felesleges C&A kuponom, ami 50% kedvezményre jogosít babaruha vásárlása esetén.Én használni nem tudom, itt nincs ilyen üzlet. Szívesen elküldöm postán ha valaki kéri!
Van még Huggies 500 ft kedvezményes kuponom is.
Azt hiszem 50% az már azért elég jó,nem?

Nem tudok képet felrakni,apa elvitte a vezetékeket.

:(

Sétálás: én is kiviszem rosszabb időben is.Olyan jókat alszik ha esik, ha fúj. Szerencsére nem kell egyedül sétálnunk,van más hasonló elvetemült anyuka is. :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Gremese
Zsófi mindig ios nagyin életerős és ügyes volt, úgyhogy nem csodálom, hogy hősként viselkedett a dokinál. :) Nagyon édesek a kislánykával, az én tesóm másfél éves kisfia is imádja Lindát simogatni, sőt soxor emlegeti is!

Timi26, Nektarin, KTimi, Kiskolbi

Jobbbulást!!!!!!!

Timi26

Szeretem, hogy mindig van egyéni véleményed gyermeknevelés terén (hozzátáplálás) :) én nagyon hiszek abban, hogy az ösztöneink sokat segítenek! Úgyhogy Hajninak lett igaza, sehol sincsenek a Suttogós 3 óránkénti evés és stb. elvek, mert Lindust felveszem, ha sír, persze próbálom a nyelvezetet megtanulni. Úgy érzem, egyre jobban megy, a hasfájós, éhes vagy az "anyához vágyódom" sírást meg tudom különböztetni :)
A videjódat még nem néztem meg (mert 3 napja itt vannak a szüleim és örülök a társaságuknak)...

Pelenka
Tök jó, hogy írtátok ezt a lila Tescós verziót, bár mi most kaptunk 2 csomag Liberót :shock: :shock: :shock:

Fleur
Hát hol marad a fotó, hogy epekedjenek a gereblyézetlen hajúak? :)

Silka Marica
Szopi terén csak osztani tudom a többiek véleményét, én 5 hete fél cicből szoptatok, úgyhogy kellett a pótlás.. Nem csinálok most már nagy ügyet belőle, mióta megtudtam, hogy a 083 centis uram 5 hétig szopott, a kolléganőm 190 centis vezető informatikus fia meg egy napot sem... Félreértés ne essék: abszolút az anyatejes táplálás híve vagyok (jóval egyszerűbb, ha rendben mennek a dolgok), de én se bírom ezt a mostani erőszakos módit, a kórházban engem is nyuvasztottak a szoptatással, pedig császáros voltam.

Niki
Kistesó :D :D Nekünk a hasi seb miatt várni kell...

Regi
Tök jó ez a babamasszázs !!!Én is ki fogom próbálni!!!

Kép
granda

Sziasztok!

Granda: köszi szépen. Igyekszem megosztani a tapasztalataimat, hátha valaki tud belőle meríteni valami hasznosat!
Kistesó: császárosoknak tényleg illiene várni kb 2 évet, de ha jönni akar a kicsi, akkor nincs mit tenni. Pl.Vadvirág is császár után 10 hónappal világra hozott hüvelyi úton egy bébit!

Silka: köszi a C§A-s tippet, majd szétnézek ott is, csak a környéken nekünk sincs ilyen.

Miléna: ez az, így kell csinálni! Rebeka 3 hónapos korában nekünk is kiment apa Dél-Koreába tanulmányi útra, igaz csak 2 hétre, de át tudom érezni a helyzetedet. Mi anyósomnál töltöttük azt az időszakot, mindig csináltunk valami programot, hogy ne zuhanjak magamba!
És amikor visszaért anál nagyobb volt az örömünk!!! :D :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok, Lányok!
Ma talált is valamit az orrszívó Ádika orrában, olyan édes, nagyon meglepett arcot vág, valahányszor abajgatom, a száját hol kinyitja, hol becsukja... ;-)

Gremese, nagyon édesek a babák! Zsófika játszószőnyegétől pedig már elájultam párszor, asszem, forszírozni fogom, hogy Ádi kapjon vmi ilyesmit karácsonyra. Most még ugyan elvan a forgójával (ez a reggeli program, az apja szerintem már megőrül a zenéjétől) meg a pihenőszékével, de lassan be kellene újítanunk.

Végre nyugis éjszakánk volt, bár az átalvásnak se híre, se hamva. Mondjuk annyira nem bánom, fejni úgyis fel kell kelni, és szoptatni jobb, mint fejni. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.07.02 16:38-kor.

Kép
Kép
irina

A képen látható husikatömegre mondta a barátnőm nemrég, hogy "széles is, hosszú is". ;-)

Kép
Kép
irina

083=183 centis

Niki
Persze, Te is császáros voltál :oops:
De nekünk 2 évet mondtak a következő lurkóig...

Kép
granda

Granda! Gratula a 2. hónaphoz!!!

Irina! Édi bédi husimusi pókhas Ádi!!!!! :D

Egyébkét egy időben olyan volt, mintha Zsófikám unná a játszószőnyeget. Azonban amióta megpróbál fogni, és nyúl a játékok után, már megint egyre érdekesebb, és tök jól elvan alatta. Mindig forgatom, hogy mást lásson, és oldalra is teszek dolgokat, hogy forgassa a fejét, és legyen új dolog is körülötte. Olyan édi, mert a majmot ütögeti, egy elefántos csörgőt meg megmarkol. Ilyen sem volt még. Én ajánlom nagyon. Nem feltételnül a dzsungelest, hanem akármilyen játszószőnyeget.

A fenti fotón látszódik a majom, mellette meg van egy papagáj kék forgóval. Azt úgy ütögeti, hogy forog az a bigyó. Egész oldalt meg van egy színes csőrű tukánmadár. Na, azt a 8 hónapos kislány elkapta, és majdnem letépte, úgy rángatta. :D Szerencsére eléggé strapabíró az egész.

Nemrég rendeltem Zsófinak fitnesz-labdát. Na kíváncsi vagyok, mennyire fogja élvezni. Én biztos nagyon, mert azon nagyon jó ülni. (Leszámítva a vajúdást, mert akkor nekem sz.rt sem ért. Modjuk akkor már semmi nem volt jó). :lol:

Niki! Kistesó? Már? Király! :D

Szeretnék mindenkit megkérni, ha újra pocakos lesz, legyen szíves nem elhúzni egy éppen aktuális topikba, hanem tessen itten maradni!!!!!! Köcönöm! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Granda! Gondoltuk, hogy nem ma hónod alatt rohangál a férjed (083 cm). Láttuk a videjón, hogy szép szál ember!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina: szép szál legény lesz Ádika!!! :D
Örülök, hogy jobban vagytok!

Gremese: engem nem kell féltened, nálunk lezárult a gyerek projekt, legalábbis hosszú időre! (Min. 10 évre). Ki akarom élvezni kettejükkel az életet! Csak rájuk figyelni. Aztán ki tudja mit hoz a sors!
Zsófi nagyon ügyes kiscsaj, mi még nem tartunk itt. Viszont nagyon jó tudunk már kommunikálni! Egész nap vigyorog, kacag főleg mikor játszunk!!!
Láttam már erőlködéseket az oldalra forduláshoz is, olyan édes, mindig csak a lábával próbálkozik, amikor nem sikerül visszagurul és nagyot nevet saját magán!

Kép
Kép
timi26

Irina
Már régen akartam kérdezni: ennek a királyfinak vörös a haja?
Én - persze csak míg meg nem ismertem a férjem :) - buktam a vörös hajú pasikra :D

Kép
granda

Emese! Édesek a babák!!! Aranyosak tudnak lenni, ahogy felfedezik egymást! :lol:

Szoptatás: Tegnap a babamasszázson többen is mondtuk, hogy „sajnos tápszeres”. Erre a védőnő (aki tartja) ránkszólt, hogy nehogy már emiatt lelkiismeret-furdalásunk legyen!!! Ő is mondta, hogy túl nagy mostanában a társadalmi nyomás e téren. :?

Suttogó: Nekem néha beválnak a módszerei. A tápszer miatt inkább fix időpontokban etetek (persze fél órás csúszások lehetnek), viszont nem tömöm Szelibe, ha nem kéri, és ha többet szeretne enni, akkor többet kap. :roll: (Mióta fix időkben kap enni, azóta nem fáj a hasa. :D )
Illetve bevált nálam az altatásos módszere is, és az is, hogy ne legyen egész nap kézben. Bár valószínű, hogy én az elején azért kapattam el, mert szegénykém állandóan éhes volt (amíg nem tudtam, hogy nincs tej), én meg azt hittem, a hasa fáj :oops: , és azért vigasztalgattam egyfolytában. Most már tudom az esetek 90%-ában, hogy mikor mi a baja! És ez olyan megnyugvás!!! :lol:
Olyan boldog vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Irina! Ádi nagyon formás baba!!! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Jo reggelt!!

Nemreg keltem fel, Rania meg alszik. :D Kis hetalvo!! :D

Kistesoval kapcsolatban: Itt fel evet mondanak, azt tudom, hogy Magyarorszagon sok doki 2-t, valaki 1 evet. Szerintem fel ev alatt be kell gyogyulnia, nem? De ugy tudom, hogy ultrahangon ellenorzik is. Semmikepp sem akarok sokat varni, 1, a korom miatt, 2. a leheto legkisebb korkulonbseget szeretnem. Ja, es Emese, termeszetesen nem huzok el sehova! :D

Irina, de edes Adi, ahogy nezi a kezecskejet! :D

Zsofinak hatalmas gratula!!!! De ugyes!!!! Es milyen ahitattal nez a kis baratnojere! :D En is eszrevettem, hogy Rania mar kezdi hasznalni a kezet arra, hogy a cumit vissza akarja tomkodni a szajaba! :D Olyan edes.

Granda! A videot sajna nem tudtam megnyitni meg anno, mikor foltetted. :?

Mara itt jo idot mondtak, 12 fok :shock: valoszinu nagy setat teszunk! :)
Vendég

Dobok par kepet az en kis gondor kapucineremrol! :D

Kép hurka-gyurka Kép anya pocakjaban daueroltattam Kép hajmosas utan gondor a hajam! :)
Vendég

Sziasztok,

szopizás, gremese
hát én csak fekve szoptatok, néha ülve, hónajtartásban, eddig hála istennek nem volt gond, csak a bimbim sebesedett ki, de mellgyulladás nem volt, igen olvastam a hosszú kálváriát és becsüllek is érte, milyen kitartó voltál. Csak néha főleg ha elmegyünk itthonról, nem annyira megoldható a fekvés, elég hülyén nézne ki:)
Úgyhogy most tanulgatjuk az ülést.

Édesek a lány rucik, néha én is úgy elmélázom rajtuk aztán rájövök, hogy fiam van:), persze imádom a fiús kis cuccokat is, de azért a lányok, lányok.

kistesó
Niki csak félévet mondtak???? Nálunk a dokim azt mondta minimum egy év:) no hát én még várnék, a férjem egyenlőre azt mondta ezt éljük túl:) aztán majd meglátjuk, szeretne mégegyet, de majd csak később, én még nem tudom, majd meglátom ha egy éves lesz

Ma jön a gyerekorvos, tegnap szabin volt, már nem annyira taknyos, végigaludta az éjszakát, de azért szörcsög és köhög, főleg álmában, meg meg akarom kérdezni a beutalót is, mert a sírásos köhögés nem múlt el, és nekem nem annyira tetszik, nyugadtabb lennék, ha még egy orvos látja.

Hú csinltam tegnap 4 nagy adag tejbegrízt, nyam, nyam, annyira szeretem, de valahogy ez eddig Anya reszortja volt, hát most csináltam imádom, csak hát nem egy fogyókurás kaja.

Nálunk 10 cm hó van!!!!!!!!

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok Mammikák!
Kistesó: a kórházban azt mondták, hogy amikor teherbeesik a nő szülés után az már egészséges, ha van peteérés az azt jelenti, hogy készenáll a szervezet az újabb Baba érkezésére (én is csaszis vagyok)... mi a sorsra bízzuk :lol: :lol: :lol:

Vörös haj: Noelnek is vörös árnyalatú, de szerintem csak szőkül, Apával mindketten tejfölfejűek voltunk :lol:

Ja! A youtube nekem nagyon bejött, folyamatosan nyomok fel videjókat, az egész család ott örömködik :lol: Granda! Nem tudod oda feltenni a videódat? Én sem tudom megnyitni :(

Puszika

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Regi,
Az tök jó, ha már tudjuk mi lehet a baj, tényleg megnyugvás, de azért néha kifognak rajtunk.
A suttogó nekem is bevált nagyjából, de azért van olyan amit egyáltalán nem úgy csinálok.

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

Három jelentkező van a kuponokra, úgyhogy azon gondolkozok kinek mit adjak. Senkit nem szeretnék megbántani. Ketten csak C&A kupont szeretnétek, egy valaki pedig írta a pelusosat. Én magamtól azt gondoltam,hogy adok 1-1 kupont annak aki azt kérte, a harmadik maminak pedig a pelusosat.(Bár ő is kérdezte a rucisat is.) Nem tudom jó lesz-e így...Írjatok mi a vélemény!Pelusos kismami (nevet nem írok) neked ha gondolod leírom milyen más kuponom van még ami ugyan jóval kisebb értékű mint ezek, de mivel úgy érzem a többiek jobb kupont kapnak kárpótlásul szívesen adok mellé másfajtát is. Kozmetikumos,krémes stb. van még, ezek 100-200 ft kedvezményt adnak általában. Ja és címet írjatok ha jó így! Vagy ha van egyéb ötlet azt is várom!

Képzeljétek, Zétim rájött, hogy tud fogni. Viszont sír aztán mert nem tudja elengedni és rángatja a játékot.

:lol: Olyan aranyos!

Fáj a hasam...Szerintem a méhemet érzem. Meg a sebemet. Lehet,hogy jön a hó?

Lassan készülünk a szurira. :(

Puszi,szép napot mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Hát az ilyen szép rucik láttán tudom csak igazán irigyelni a lányos anyukákat :oops: de a fiúkat is lehet ám vagányan öltöztetni:-)

Az idő pocsék, ennek ellenére a gyermek a babakocsiban a teraszonalszik, szegénykém mindig oda kerül :( pedig ma is elaludt a karomban, mindenféle nyüszi nélkül de fél óra után felébredt a kiságyában :? Nem tud ott nyugodtan napközben aludni. Hogy mi lehet a probléma nem tudom.

Pocakfájás: most olyan van, hogy kaki nincs, puki van, és erős görcs lehet, mert totál megfeszül, kezét lábát hátrafesziti, és tart ez kb. 5 percig aztán meg minden ok. Vettem neki rá homeós bogyót , dioscorea villosa 5CH, napi 1X adok csak belőle, remélem segit majd.
Meg a tea, puffadásra a gyógyszer, semmi nem jó szerintem, én a három hónapos ugrásban bizom, akkor állitólag elmúlik.Remélem.

Kistesó egyáltalán nincs terven, bár apa sokszor felhozza, de én nem szeretnék, azt ne kérdezzétek miért, mert nem tudom, de lehet megváltozik még a véleményem, mert állitólag 1 gyerek nem gyerek.

Ja és én is imádom a tejbegrizt!

Meg a göndör haj a gyengém, még reménykedem hátha lesz egy kis fürtöcskéje a fiamnak, mert eddig csak pelyhecskék vannak haj helyett, pedig nekem sok hajam van:-)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Most jöttünk meg a sétából. Gréti nagyon jót aludt nekem meg lefagyott a fülem, a kesztyű mellé még egy sapkát is be kell újítanom :lol:
Na leültem a gép elé és rájött a leányzó, hogy milyen nagyon éhes :lol:
mindjárt folytatom :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Anyukák!

Vagyunk ám mi is csak ez a fránya nátha még mindig tart :-(

Tegnap voltunk 2 dokinál is. Kaptunk orrcseppet, plusz a Sterimar nagyon beválik!
Sokkal jobb mint a fiz.só!

Ráadásul én is beteg vagyok :-(

Ebben a hónapban ( ha a magamnak vett 5500 ft-os vitamint nem számítom) már 15.000,- -ot költöttem gyógyszerre, tápszerre, vitaminra, magamnak és a gyerkőcnek. Hát azért ez durva.

Aranyosak a ruhák!!!

NIKI: milyen tündéri göndör hajú kislányod van! Nagyon nőcis!!! Gratula!

A hétvégén megyünk mi is paphoz, mert szeretném megkereszteltetni a lányom ( a vaterán már licitáltam is rucira ), de egy a bökkenő, se én sem a leendő keresztanya nincs megkeresztelve. Úgyhogy szombaton hittan!

Nálunk az éjjel esett a hó, de most hétágra süt a nap. Úgyhogy mindjárt felkeltem a csajszit és megyünk sétálni!
Vendég

Ja!

A játsszvelemen rendelt dzsungeles játszószőnyegnek se híre sem hamva. Pénteken beuszultam és megrendeltem ugyanazt az árzuhanás.com-ról.

Most kaptam tőlük e-mailt holnapra itt is van!

Úgyhogy játsszvelem: BEKAPHATJA!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Niki! Rania de édi! És ezek a göndör fürtök..... :D És hurkák ezerrel!!!! :lol:

Miléna! Jól csinálod, hogy társaságba jársz! Így még hamarabb repül az idő. De cuki lehet Zéti, mert sír, hogy nem tudja elengedni a játékot. :lol:
Mennek a drukkok, hogy a szuri után ne lázasodjon be! ++++

Én az egyik C&A-s 50%-os ruhakuponomat beváltottam, vettem egy 3 részes szettet 2500 Ft-ért. Betettem a szekrénybe, meg is feledkeztem róla, hogy ott van. Hétvégén mentünk hugomékhoz, gondoltam ráadom, hogy csini legyen. Erre: KINŐTTEEEEEE!!!!! :evil:
Csak a pulcsi részét tudtam használni, a nadrágot, meg a blúzocskát nem. :?
De hát én vagyok a béna! :lol:
Még megvan a másik, amit decemberben válthatok be. :twisted:

Zsófikának megint bibis a szeme. :( Szerintem nem bírja a szelet, mert tegnap a dokinénihez menet szél volt (csak amíg kivettük a kocsiból, és bevittük a rendelőbe). Lehet, hogy ennyitől huzatot kapott?
De még arra is gondolok, hogy állandóan nyomja az öklét a szájába, megfog dolgokat, és amikor szopizza a hüvelykujját, a mutatóujjával belekap a szemébe. Mert csak a jobb szeme bibis és ő csak a jobb hüvelykujját tudja szopizni.
Nem tudom... Mindenesetre megint forralt és lehűtött vízzel mosom, majd du. referálok a dokinéninknek.

Tejbegríz nyammmmi!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

ANIKÓ80: HOL VAGY??? :(

Kép
Kép
timi26

Era! Ez az !!!!!! :lol: Írtam privit!

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26, Granda, Gremese, Niki, Regi: köszi szépen! ;-)

Timi26: köszi a ránkgondolást, tényleg jobban van Ádi, és amióta a hasa sem kínozza annyira (Infacolt kap), alszik napközben. :-) "Persze" kólikatartásban alszik el a kezemben, majd vállra teszem és úgy az ágyba, annyira megszokta, hogy a pocifájás miatt úgy tartom, simán nem is nagyon van el a vállamon (apáén inkább). Ma teljesen emberi napunk van: eszünk, játszunk, szundizunk. El sem hiszem...

Granda: :lol: Jó kérdés... igazából olyan vörösesbarna színű Ádi haja, de a fényképeken sokkal vörösesebbnek tűnik. Állítólag pontosan ugyanígy néztem ki csecsemőként, csak lányban, ugyanilyen volt a hajam színe is... :roll: (Ui: Én is nagyon bírom a vörös hajú pasikat... de lányban is nagyon szépek tudnak lenni, én örülnék, ha egyszer lenne lányom és vörös hajú lenne -- és zöld szemű, tejfehér bőrű ;-)).

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nagyon szép göndör fürcsi után Ranianak a haja.:)Igazán irigylésre méltó..:)

Annyira szépek a kislány rucik.. :oops: ...

De ma találtam nagyon édi és vagány kisfiús rucikat a vaterán és a tesz-veszen.Majd meglátjuk mit sikerül megnyerni...:)

Egy-kettőtöket bejelöltem iwiw-en,ha nem gond..:)

Irina: micsoda kálvária..szegénykéd mit szenvedett!..de most már rendben is lesz..viszont látod megmutatkozott az anyai ösztönöd,tudtad,hogy valami nincs rendben..:)..mostmár bízz magadban..:).....

Ezt gyorsan leírom még.:

Elmentünk sétálni.
Alsó uton mondván, itt még annyi autó sincs , mint a másikon(ott is elvétve 1-2 autó),itt meg nuku...
Ahogy jöttünk visszafele féluton,hallom jön egy autó,lehúzodok .A babakocsi jobb oldala már teljesen lent volt a csatorna pereménél, mire az autós fékezés nélkül elhajt mellettem úgy,hogy a középen levő tócsát megcélozva középen áthajtott rajta.!!!:evil: Teljesen beterített gatyától- válig engem, és a babakocsit sáros trutyival,még a belseje is koszos lett!:evil: :evil: Még jó,hogy a gyerekem nem lett olyan!!! Se lassítás semmi...! Én meg integetek,.......... ordítok szép szavakat használva ,de semmi reagálás...!!Tiszta ideg lettem..Mint a rakéta vágtázhattam haza,hogy ne fázzak meg,de mondanom sem kell, szétfagytam mire haza értem.. :evil: :evil:

Ennyit az emberekről...

Amúgy jó hír voltunk csípő uh-án, és minden oké..:)..Bár nyersek voltak, mint mindíg az egészségügyben,de ezt már fel sem veszi az ember..Alig fértünk bele abba a kipárnázott micsodába..:D:D:D:D...
Nem hiábba növesztjük a sonkákat...:)

Most lépek pihizni..:)
varga tünde

Egy kép:
Kép Tesók..:):)
varga tünde

varga tünde

Sziasztok !

Kezd javulni a helyzet popsi terén.
Már nem piri. De még nem tutti.

Nekem pénteken írt az árzuhanás, hogy holnap azaz szombaton postázzák a csomagom és még ma mindig semmi. Tegnap már írtam nekik de nem válaszoltak még rá.

Voltunk ma sétálni. Szépen süt a nap de néha olyan szél vihar volt, hogy azt hittem leesik a fejem a helyéről.
Tegnap vettem a Tescoba egy tök jó kesztyűt így ma már nem fázott a kezem séta közbe.

Lányok nem tudom ti, hogy vagytok vele de én bemegyek egy ilyen hipermarketbe és tutti veszek valamit törpének.
Tegnap ezt sikerült vennem a Tescoba neki.
Kép cuki

Regi : hogy álltok a kaja mennyiség emeléssel ? Mi most reggel 150-et ettünk és napközbe meg 130-at eszik.

Emese : hogy reagált Zsófi a Rota elleni oltásra ? Mennyibe került ?

Mi a Pneumococcus-t adatjuk be a doki néni ezt ajánlotta mert a párom ő asztmás és allergiás. De én nagyon gondolkozom mág ezen a Rotáson is.

Na lépek kicsit pihizek. Jövök még este.
20200310173350

Tündi! K.rva nénikéjét az ilyennek!!!!!! :evil: :evil: :evil:
A tesók nagyon édik! :D

Irina! Látod? Közeledik a harmadik hónap, a nagy "vízválasztó", Ádi egyre jobban van. SZUPER!!!!!!! :D

Zsófi teljesen ki van ütve. Alszik vagy 2 órája (a szokásos 30 perc helyett). :shock: Ráadásul a kis szemikéje össze is van ragadva. :(
Ez a rotarix telepeket alkot a bélrendszerében, aminek a tetőzése a 7. napon van. Akkor lehet majd hasmenése. De úgy látszik már most nagy munka zajlik a kis szervezetében, és ez kimeríti Picikémet. Majd jól megpuszilgatom, ha felkelt.

Kép
Kép
Kép
gremese

KTimi! Most látom, hogy írtál. Fent leírtam, egyelőre hogy reagál a rotára. 24 hetes korig kell beadatni, egy hónap különbséggel 1-1 adagot. Egy adag: 18.000 Ft. :shock:

Nagyon édi a macis cucc. Én ritkán jutok el olyan helyre, ahol babruhát is lehet kapni, de mindig veszek valami rucikát! :oops: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Niki, Rania tüneményes!!! Hány kiló?

Heni81: a gyerekdokitok mit mondott a kakiproblémára?

Tündi, köszi4 ;-) Gyönyörű fiaid vannak!
Kocsi, sár: jesszusom, micsoda bunkó!!!
Jellemzően felénk csak az autós részen lehet normálisan menni babakocsival, a járdák úgy zötyögnek, hogy a babákat széjjelrázza (bár a babák szeretik a rázkódást, az agyrázkódást nem). Választhatok... :evil:

Gremese: :-) Én is nagyon bízom a 3. hónapban, már csak a pocifájást kellene "teljesen" kinőnünk (persze nem gondolom, hogy soha többet nem fog fájni a hasa).
Nem teljes az örömöm, mert az uh. és a gy.doki szerint Ádi mája egy kicsit nagyobb a szokásosnál, de a doki szerint azért, mert az ilyenkor még erős immunszerv, és megnagyobbodással válaszol pl. egy vírusfertőzésre. Figyelnünk kell, hogy visszamegy-e. Mondanom sem kell, sima időpontot a HeimPálba 2-2,5 hónap (!!!) múlvára adnak csak, de megyünk máshová.

K. Timi
: tündéri a picid, nagyon csinos a szerkója! Nekem is kellene már ilyesmiket vadászni, majd elmegyünk az Astiba, állítólag jó, és nem olyan drága, mint a Brendon.

Kép
Kép
irina

Ancsi26 Milyen éjszakátok volt? Most nézem, hogy a lányok közt csak 1 nap korkülömbség van. Talán ezért is van egyszerre a növekedési ugrás :roll: Nálunk egész jó volt az éjszaka, csak egyszer ébredt. Igaz akkor szerintem a szomszédok is :oops: :roll: Nem én mentem be hozzá, hanem apa. Rettenetesen rázendített, és csak nehezen nyugodott meg.Apa meg közölte, hogy ez így nem állapot, hogy csak nálam nyugszik meg este Grétike.

Emese Nagyon aranyosak a lányok :lol: Zsófika szemének jobbulást.

K.TimiNagyon jó a felső :lol:

Irina Ádika nagyon csini :lol: igaza van a barátnődnek :lol:

Varga Tünde no comment :twisted:
nagyo arik a srácok :lol:

én is teszek pár képet Kép Kép Kép az újjam finomabb mint a cumi Kép az első puszi :) Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

a francba :twisted: :twisted: nem forgatta be :twisted:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, kesz az ebed!!
Irina! Rania egy hete volt 6100 gr. Elhiszem, hogy aggodsz Adika miatt, ha gondolod, megkerdezem a volt ferjemet (gyereksebesz Pesten) biztosan tud segiteni egy hamarabbi idoponttal.

Timi, Adam naggggyon meno a szerkoban! :D

Moni, Greti is gyonyoru, nagyon edes! En is imadom a jo nyalas puszikat!! :D Ez teljesen normalis, hogy csak nalad nyugszik meg Greti, hisz meg csecsemo!! Apukak ilyenkor egy kicsit feltekenyek, ertheto modon, aztan ha nagyobb lesz altalaban a kislanyok apasak! Parom is neha irigykedve nez, amikor meghitt pillanatokat elunk az en kis angyalkammal :wink:

Zsofika szemecskejere gyogypuszi!!
Vendég

Niki, drága vagy, közben felhívtam egy másik kórházat, oda lesz jan. elején időpont, amikor a kontrollt meg kell ejtenünk. De azt hittem, van a Heim Pálban valami sürgősség szerinti rangsorolás (tehát ha egy 1 hónapos kontroll esedékes, akkor nem 2 hónap múlvára kapunk időpontot -- sokra megyünk vele).
Rania súlyát csak azért kérdeztem, mert nagyon szép nagy baba! ;-)

l. móni: nagyon szép ez a Grétike, teljesen odavagyok tőle! :D És micsoda fejtartás!

Kép
Kép
irina

Hahó!!!

Móni!!

Köszi kérdésed!!
Hááát este alvás 9-kor,kaja 23.30 :shock: :shock: (éjfél előtt sose kelt még!!)3-kor,5.45-kor és 6.45-kor már sirt!!!! :shock: :( :(
Nem tudom,de múlthéten hizott 260-at,az meg nem kevés!!
Remélem csak valami átmeneti állapot ez!!!! :?

Nagyon szépek a babák!!! :D

ancsi26

KTimi, hát hogy a mi Tesconkban nem árulnak ilyen cuki dolgokat... Salgótarjánba csak a gagyi cuccokat küldik, akartam venni hosszú ujjú bodyt, de még azt sem tudtam:-(

Irina: a válasz: ez normális , hogy az anyatejes babáknál 5 napig sincs kaki, hát én ettől megyek a falnak!!!!!!!Mit javasolsz?

Grétike nagyon cuki!

Heni
KépKép
heni81

Heni: szerintem kérdezz meg más gyerekorvos(oka)t is. Egy anyuka az augusztusi topikban (ugyanitt a babaneten) ugyanezzel kínlódik.
Egyébként azt olvastam, tényleg vannak ritkán kakiló babák, és ha nem kemény a hasuk, és minden egyéb tünet híján vannak, akkor minden oké. Az természetes, amennyire tudom, hogy a babák a kezdeti sokszori kakilásról a ritkábbra állnak át. Nálunk is van, hogy olykor csak egy pelusban van kaki egy nap, abban se sok.
Teljesen megértelek egyébként!
A babanetes orvos-válaszolban a doktornő, ha jól emléxem, a hozzátáplálás megkezdését (gyümölcsök) javasolta ilyen esetben: https://www.babanet.hu/faq/gasztro15.php.
Amúgy az Infacol stb. nem használ Nektek. Nekünk attól a kaki, ha nem is sok, de majd kidurran a pelusból.

Kép
Kép
irina

nem használ Nektek = nem használ Nektek?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Látom, mindenki szépen növöget, fejlődik, épül-szépül!!!! :D :D :D
Annak azonban kevésbé, hogy ma elég nyamvadt egy napunk van. :( A hülye takonykór miatt nem aludtunk sokat az éjjel, és azóta is folyton porszívózunk (sétából is emiatt kellett feljönni, elvégre nem dughatomzsebre a porszívót). Ráadásul tegnap dél óta csak ma koradélután sikeredett valami kaki. Ez még nem volna baj, de már egy napja erőlködött szegénykém, hogy kijöjjön. Hiába lázmérőztem, még a hajnalban hőemelkedésre feltolt kúp se segített (viszont elsőre bentmaradt!). Végül megfőztem a kamillateát, de szerencsére nem volt rá szükség. Lényeg a lényeg, ha épp nem alszik, akkor folyamatosan nyüszizik vagy teli torookból sír, és már megszakad a szívem. Pedig enni is kap rendesen, ölelgetem is egyfolytában, nem tudom mi lehet... lehet, hogy csak annyi, hogy "Anya, nyomorultul érzem magam!"...
És még a koszmó is előjött! :cry:
Jó sokat panaszkodom, de nagyon rossz látni, hogy Mosolymanó Kicsifiam dögrováson van.
Tyű, megyek! Valami gubanc van, hallom a kis hangját. Majd még próbálok jönni.

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni, a link jó, csak a pont nem kell a végére, tehát:
https://www.babanet.hu/faq/gasztro15.php

Kép
Kép
irina

Espumisant vagy sab simplexet kap, éppen mikor melyiket veszem, de használtunk már Infacolt is.
Itattam ma vele egy kis kamillateát, hátha meghajtja. Még várok pár napot, aztán elviszem egymásik orvoshoz.

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?