A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!

Ide toltok most par uj cipit vagy alig hasznaltat.
Ha szeretnetek venni, ott tudtok foglalni.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=252497

Magi
Vendég

[quote="rozsomak"]s írta:rozsomakzóval hogy is volt ez a mítosz az AFP-vel? ha alacsony, akkor fiú vagy lány? emlékszem, erről már volt szó, de nem tudtam visszakeresni

Úgy volt, hogyha alacsony, akkor kislány .. ha magas akkor kisfiú :)
De ezt a teóriát én gyönyörűen megdöntöttem a 2-es mom értékemmel és a kislányommal :lol:

De amúgy anno mondtam .. hogy a beírt összes babona alapján, a kínai fogamzási naptár alapján .. mindenhol fiút jósoltak nekem ..
Nah, ennyit a babonákról :) :lol:

Nem láttál sem gyanusat az uh-n? :D :D

Kép
szösszenet

Kinek mennyi idő múlva volt kész az AFP eredmény???
Hétfőn voltam vérvételen, esetleg hétfőre megvan??? Mert akkor megyek védőnőhöz, dokihoz, és lesz uh is.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem! Szerintem hétfőre akkor meglesz az eredmény, mivel annak tükrében nézik a babádat is! Nekem is akkor adják csak oda. Én sem tudom még az AFP-m eredményét. Majd hétfőn...! Hát kíváncsi vagyok...

Kép
gabo001

Sziasztok!

Nagyon nem tudtam most visszaolvasni....

Van egy téma, amit még nem merítettünk ki, de nagyon fontos és engem most érint: a FOG.

Elmentem dokihoz, hogy lássa ŐKET, és megállapította, hogy vagy 6 lukas fogam van, pedig nyáron voltam..mondjuk én extra peches vagyok, mert eléggé sérülékeny a fogzománcom, de annak ellenére, hogy szedek vitamint, sajnos rosszak. Úgyhogy ma elhatároztam, hogy felhagyok a szénsavas és cukros üdítőkkel, a csokival és még inkább oda fogok figyelni. Ja, és egy bölcsességfogamat is ki kell húzni....:(

Ezt csak azért írtam, hogy figyeljetek oda ti is és nézessétek meg gyakran a fogaitokat. Mondjuk nekem Andrissal inkább a szoptatás alatt romlott a fogam....

Képzeljétek, tegnap Apa is érezte a rúgásokat!!!!:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

semmit. lehet, hogy pont azt a fajta semmit, az AFP meg 1 körül van
egyik nagyi szerint fiú, másik szerint lány
én meg nem tudom, pedig az elsőnél olyan egyértelmű volt számomra, hogy fiú, most lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem tudom magamtól kitalálni...
kivárom, míg megszületik, csak nem szeretném, hogy szegény azt higgye, hogy nem érdekel...
azt hiszem, talán kislány, de ha fiú, akkor nem szeretném, hogy miattam öltözzön női ruhába (magzatkori elvárások...)

Kép
rozsomak

Jaj, a fog...
meg a fogorvos...

sajnos igazad van, klarka

Kép
rozsomak

azt tudtátok, hogy a kínai horoszkóp szerint kispatkányaink lesznek?

nekem már van egy majmom, egész kis állatkert kerekedik még a végén

Kép
rozsomak

Lányok! Szerintetek a nagykerekű (felfújható) babakocsik a jobbak, vagy a másik kisebb típusú. Városi használatra kellene, és nem tömegközlekedünk.

Kép
gabo001

Gabo!
Remélem, hogy meglesz az eredmény tényleg hétfőig.
Már lehetne hétfő....

Ki is megy még uh-ra hétfőn???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet,
az Ergot ki lehet próbálni az Ökoszolgálatnál a belvárosban:

ERGO hordozó az Ökoszolgálatnál! Dátum: 2007. 11. 04.

Az ERGO babahordozó megtekinthető és kipróbálható az Ökoszolgálat Alapítvány irodájában is!

Az alapítvány címe: 1051 Budapest, Nádor utca 34. fsz. 2. Tel: 1/ 311 78 55, 20/ 519 80 81.

Talán előtte érdemes őket felhívni, hogy milyen nyitvatartással dolgoznak. Megértem, hogy szeretnéd előtt látni, miben hordozzátok a babátokat...

üdv,
Nuska+ (20+5)

nuska1

Jaj a fogorvos.... :oops: én nagyon félek a fogorvostól. Talán egy vagy kettő lyukas fogam van, de az is évek óta.....nem fáj, úgyhogy nem látogattam vele dokit, mert amúgy is félek....de ezt már írtam.....

Kötelező elmenni???

Én még belgyógyászaton sem voltam, nem mondta senki, hogy kell mennem.... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gabo
Városi használatra tökéletes amit választottál. Nekem Plikom volt, az nagyon hasonló. Nagyon könnyen nyitható/csukható. És ha bevásárolni mész is szuper, mivel fel tudod akasztani a szatyrokat a tolókarra. Szerintem nagyon praktikus. És ami még fontos, nagyon könnyű tolni, fordulni vele és felmenni a padkára, mikor mondjuk mész át a zebrán és sietni kell.
Nekem most azért kell felfújható kerekű, mert elég rosszak az utak itt nálunk. A MAxi Cosinak jelent meg egy új kocsija Mura néven. Még csak Ausztriában láttam. Mondjuk én majdnem mindent ott veszek, mert egy kicsivel olcsóbb, mint itt nálunk a Brendonban.

Babaruhák
Nekem a HM es rucik nagyon bejöttek. Nagyon strapabírók és ami fontos mindegyik 60 fokon mosható. Márpedig ez a gyerekruháknál nem mindegy!

Szöszi!
Gratula a 21. héthez. Én is a nyomodban vagyok! :D

Fogak
Nekem szerencsére egyik gyereknél sem romlott el fogam. Igaz mindig elmentem fogorvoshoz a terhesség alatt. Most viszont fogínyvérzéssel küzdök már egy hete. Ezzel Ti hogy álltok?

Kép
Kép
Kép
felsoa

Mary!

Győrben legalább két hét, amíg mire megvan az eredmény. Igaz nálunk most mindenki triplatesztet csináltat.Igaz ezért 6000 Forintot kell fizetni, de jóval biztosabb, mint az AFP.

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa!

Mi az a triplateszt??????????????????????? :shock:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

felsoa! Köszi a választ, akkor valószínű ez marad. Könnyebb is súlyra, mint a nagykerekűek.
Mi az a triplateszt?? Nálunk a 16. héten leveszik a vért AFP-re meg Hepatitis B-re. Aztán kész.

Ollem! Szőlő megy még azt hiszem! Szóval minimum 3-an megyünk hétfőn UH-ra! Már én is nagyon várom!

Én rendszeresen jártam és járok is fogorvoshoz. Nagyon jó fogdokim van! Mióta oda járok nem is félek! :D Sajnos nekem is hajlamom van a fogromlásra. (a genetika...)
felsoa! Ne izguljál nekem már az eleje óta gyakran vérzik a fogínyem fogmosás alatt. Többször vérzik, mint ahányszor nem. Meg is van néha duzzadva 1-2 fogamnál. Fogorvosom szerint ez normális, sokat nem tudunk tenni a rendszeres fogápoláson kívül. És nem is kell. DE! Gyakrabban kell járnom kontrollra.

Kép
gabo001

Mary
AZ AFP mellett még két másik hormont is néznek. Így az eredmény jóval biztosabb. Nekem háromféle MoM érték van a papíromon. A védőnőm azt mondta, hogy amióta ezt csinálják sokkal kevesebb a téves riasztás.

Kép
Kép
Kép
felsoa

Gabo!
Tényleg Szőlő!!!
Akkor már hárman vagyunk a hétfői uh-sok!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Én azért is izgulok nagyon, mert ha úgy fordul a kicsikém, akkor már meg tudja mondani, hogy kukis vagy puncis -e a drága....??????????? :wink: :lol:

Felsoa!

Hogy mik vannak....egyébként jó hogy kitaláltak valamit, mert az AFP nem ér semmit....legalábbis sokszor téved, és ez csak fölösleges aggódást okoz.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gabo
Városba jobb amit választottál mint a nagykerekű, ha nagykerekű akkor viszont a felfújható icsit könyebb mint a tömör....

Rozsomak!
:) :) :)
A vásár ha jól emlékszem 10-től 18-ig tart...
de majd ha megjön a meghívó pontosítok! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ezt találtam a babaszobán

Concord Baboo bébihordozó

Eladó a képen látható Concord Baboo bébihordozó,mely autóba is könnyen,biztonságosan tehető.
Jellemzői:- 0-13 kg-ig használható
- ujszülöttszükitös
-5 pontos övrendszer,mely 3 magasságba állitható
- pelenkatartó rekesz
- fogója többféle pozicióba tehetö
- hintáztatható benne a baba.
Ára: 5000 Ft.

Ez tök jó áron van!!!

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

KÉZ-MŰ - Iparművészek karácsonyi vására

Helyszín: Iparművészeti Múzeum - Budapest
Dátum: 2007. december 7-9
IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM
ELÉRHETŐSÉGEI
Budapest IX. Üllői út 33-37

Telefon: 456-5100
Tel/fax: 217-5838
Titkárság: 217-3272

Közönség: 456-5171
Honlap:www.imm.hu
E-mail:muzeum@imm.hu

Ez a régi hagyományokra visszatekintő vásár abban különbözik a karácsony előtt városszerte megrendezett vásároktól, hogy a közönség egyedül itt találkozhat közvetlenül a művésszel, a tárgy alkotójával. Így, még ha nem is vásárolnak, egy-egy személyes találkozás élményével gazdagabban térhetnek haza a múzeumból.

A látogatók a háromnapos rendezvény folyamán naponta kétszer – délelőtt és délután - felcsendülő zenét hallgatva, forralt bort szürcsölgetve gyönyörködhetnek az iparművészek által feldíszített hatalmas karácsonyfában.

Szombaton és vasárnap szeretettel várjuk a gyerekeket is, akik karácsonyfadísz, ablakdísz, apró ajándékok elkészítését tanulhatják meg, és elsajátíthatják a csomagolás fortélyait is

Kép

2007. december 1-2-3.
II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért
Az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Formatervezési Tanács 2007. december 1-jén 14 órakor nyitja meg a "II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért" című pályázati kiállítását. A tárlat nyitva tartása alatt játszóház működik a művészek irányításával.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ollem,

én is hétfőn megyek UH-ra! De az AFP eredményért már holnap megyek a dokihoz!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok :!: Nem voltam nehany napig, remelem, mindenki jol van.
Igyekszem visszaolvasni... latom, bovult a tarsasag.

Szosszenet! Kislany? Hurra!

Ja, a naptarokhoz, joslashoz annyit, en minden ilyet kiszamoltam, kicsit babonas vagyok.... es ahhoz kepest, hogy fiunk lesz, ugy a Jonas modszer, mint a kinai naptar szerint is lanyomnak kellene lennie. Sot, meg egy bartanom is belembeszelte az 5 hettol a lanyt.

Szoval, nem kell semminek es senkinek sem hinni, csak az UH-nak, de 100% is csak akkor lesz, ha majd kibujik.
katavirag

Kisfruzsi!

Akkor üdv a hétfői uh-sok csapatában.
Szőlő, Gaboo, Kisfruzsi és én!
Négy uh-s hétfőre!!! Szuper!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Csak olvasgatok vissza:

[quote="emi29"]N írta:emi29álunk már-már családi hagyomány, hogy a kismamák nem jutnak el a króházba. Anyukám a nővéremet otthon szülte bába és mindenfajta segítség nélkül. Mire kiért a mentő a tesóm már kint volt. Természetesen nem így tervezte, csak ennyire sietett a baba. Egy év múlva jöttem én. Velem is csak a mentőautóig jutott, kórházba menet pottyantam ki én is.
A nővérem kislánya is útközben a kórázba menet született meg tavaly januárban, valahol Csepelen.
Nagyon remélem, hogy én eljutok a kórházba.

hat Emi, ez csucs :wink: :!: Talan fekudj be a terminus elott nehany nappal, az a tuti :wink:

Otthonszules :roll: Ez szamomra pont akkora baromsag, mint nem beoltatni a gyereket. Amikor az orvostudomany meg tudja ma oldani, hogy az elakadt szulesbe ne haljon bele anya es magzata, illetve ne haljon meg minden masodik kisgyerek torokgyikban, szamarkohogesben, addig sokan azt hiszik ok "modernebbul" gondolkodnak.

Na, ebbol megint vita lesz :oops: :?: He-he
katavirag

Katavirág nemtudja megoldani az orvostudomány se... kórházban sem tudtak volna vele mit kezdeni...

Szerintem nem akkora baromság... egész más a kettő de én már leírtam a véleményem...

Én a pelusnélküli baba mozgalomtól akadtam ki... de legalább ők csak a maguk dolgát nehezítik...

én meg hétfőn megyek első alkalommal védőnőhöz! :)
...ez se semmi! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

ollem

Az én kiskönyvemben van egy kis lap plusszban abban benne van h mire kell menni, meg amikor mész a körzeti rendelőbe a beutaóért nekik automatice kell adniuk.

Fogászatra min., 1 el kell menni !

A gyulladásos állapotok(fogszuvasodás), a kórosan elszaporodott sok millió baktérium veszélyt jelentenek egyrészt helyileg a szájüregben az anyára, másrészt a véráramba kerülve a magzatra, majd a szülést követően a kisbabára is. A következmény lehet koraszülés, kis súlyú magzat, majd a későbbiekben szuvas fogazatú gyermek.

Nekem a 8. héten érzéstelenítés nélkül tömtem a fogam, kibírtam.

Az én fogaim is romlékonyak. Volt h fél év alatt 6* csinálták, mondjuk miután kivésték a bökcsességfogamat én sem voltam 1,5 évig.

Kép
kritta

Kritta!

Nekem nincs semmi "bónusz lap" a kiskönyvemben. És én a beutalókat (eddig csak vérvételre kaptam+1*vizeletre) a védőnőtől kapom!!!
Mindenhol máshogyan van, azt már látom!!! Összevissza egészségügy...... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én sem voltam Áronnal fogorvosnál... és egyenlőre most sem sőtt már évek óta nem...

be vagyok tojva... engem már műtöttek is...

Kép
Kép
Kép
mamacka

ollem

Az én kiskönyvemben van egy kis lap plusszban abban benne van h mire kell menni,

de úgy látom a protokoll mindenhol más pl. nálunk 2X van ingyenes toxoplazma és nekem a 11. hetes UH-al néztek biokémiát is. 8)

Kép
kritta

ollem

Ehhez mit szólsz?

Nekem azt mondták h fogékony vagyok a toxoplazmára ,mert még nem volt nekem :lol:

Pedig imádom a macskákat :(

Sajna sikerült egy jó kis fertőzést össze szednem most ezen
izgulok :roll:

Kép
kritta

Ez a fogorvosos rész a kismamakönyv jobb oldali lapján van, ott, ahol a belgyógyászat és a kardiológia...Asszem kötelező, mert tisztában vannak akkor az adottságaiddal. Főleg belgyógyászat és kardiológia. Egyébként, ha egészéges vagy, akkor csak annyi, hogy belefirkantanak.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Kritta!

Na nálam eddig egyszer volt vérkép , vizelet. vércsoport megállapítás és TPHA vizsgálat.-ez a toxoplazma esetleg??? Mert arra az van írva, hogy negatív. az jó. Meg amit látom még volt ellenanyagszűrés is.
Aztán most AFP, és hepatitisz.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Klarka!

CSak szólnak , hogy menni kell, meg hogy mikor, nem???
Én magamtól honnan tudjam????
Na jó tőletek..... 8)

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem

ezt a neten találtam
8)

A háziorvos a terhesgondozó szakorvossal és védőnővel együttműködve vesz részt a terhesgondozásban.

v.ki jár a háziorvoshoz?

Amikor a terhes nő először jelentkezik orvosnál, az alábbi szűrővizsgálatok kell rajta elvégezni:

a méhen belüli terhesség igazolása az anamnesztikus adatok figyelembevételével bimanuális vizsgálattal, laboratóriumi terhességi próbával vagy szonográfiás vizsgálattal;
belgyógyászati vizsgálat;
fogászati vizsgálat;
betöltött 35 éves életkor felett genetikai tanácsadás.

Kép
kritta

Kritta!
Én nem járok háziorvoshoz.
Majd lehet azért rákérdezek hétfőn a dologra a védőnőnél. Csak a fogorvos ne lenne..... :? :? :?
És ha kell mégis a fogorvoshoz mennem, akkor ugye nem csinál a fogammal semmit....????????????????????? Csak megnézi, ugye??????????????
Akkor meg mi az értelme....????????,

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem: ha lyukas fogat talál, tömesd be! szurit kaphatsz!
Én úgy 3-4 hete voltam sürgős töméscserén, s jövőhétn pedig fogkőeltávolításra megyek :)
De mondom, mindenki menjen fogorvoshoz, ha kell ha nem, mert szurit lehet kapni és sokkal finomabb a doki, mivel a kiskönyvet is oda kell adni, s látja hogy babát vársz!
Azt olvastam valahol hogy a rossz fog és a gyulladt fogíny megnöveli a koraszülés kockázatát.. /nem tudom ebből mi lehet igaz.. :? :shock: /

És én sem járok házidokihoz, első alkalommal kellett mennem hozzá EKG-ra és megvizsgált /hallgatózás, tapogatás pocaknál/ :D

Kép
kis-csillag
Tököl

ollem

Ne aggódj nem olyan vészes a fogorvos én a körzetihez járok, most már te kaphatsz szurit, az 1 trimeszterben nem javasolják, tőlem a doki megkérdezte én inkább azt mondtam nem.

Viszont kellett fizetnem 300 pénzt ,mert kezelt :?

Kép
kritta

Kritta! ez felháborító! tőlem egys fillért sem kért :shock:

Kép
kis-csillag
Tököl

Én nem félek ilyen bagatell dologtól, utoljára akkor paráztam, mikor a törött térdemből leszívták a folyadékot, :oops:

Az 1 interesting feeling vót!

de sajna nem tudtam elmenekülni :o

Ma olyan cuki dokinál voltam :) Majd mondom apának

Tegnap egyébként is kiakadt,mert mikor a kórházban voltunk jól kicsíptem magam smink, szoknya , csizma és jól megnéztek a dokik :)
Mióta terhes vagyok próbálok nőiesebben megjelenni :D

Kép
kritta

kis-csillag

Nálunk ez a szabály ,de nem voltam nálam pénz még ,jó h ismertem az asszisztenst :)

Kép
kritta

Kritta!
Én nem tömetem be a fogam, és nem csináltatok vele addig semmit amíg nem fáj őrülten. Most semmi panaszom, és soha nem is küzdöttem fogfájással...!! :D
annyira fosok (már bocsi a kifejezésért) de nagyon félek!!!!
Összesen kettő tömött fogam van, azt kb 15 éve csinálták, azóta egyszer voltam dokinál, de azok a tömések nyomot hagytak....úgy látszik....
NEM AKAROM.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem

Te tudod!

Én a szüléstől sem félek , akkor már úgy sem lesz menekvés :)

Kép
kritta

Nekem a szájsebészeti műtét nem volt bagatel... :( és nem szívesen ismételném.. az az igazság attól tartok, hogy megpiszkálják és elkezdődnek a gondok... inkább szülök tíz gyereket mint ez... :? :( :( :( :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Persze azért tervezem, hogy megnézetem, de nem ismerek jó fogorvost... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ollem! Hűha :shock: , már 4-en megyünk hétfőn UH-ra!
Nálunk az első találkozás alkalmával a védőnő oda adja a fogászati és belgyógyászati (EKG) beutalót. És el kell menni! Mehetsz saját fogorvoshoz is. Nálam is volt gond az első trimeszterben már, és gyökérkezelés is volt sajna. Pici szurit kaptam. Nőgyógyász azt mondta nyugodtan lehet.Most decemberben csak kontrollra megyek fogdokibácsimhoz. Már írtam, hogy nagyon szeretem, és nem is fáj nála!! Úgyhogy szerintem csak egy jó fogorvos kell.

Kép
gabo001

Gabo!

Bizony 4 uh-s hétfőre!!! :D
Tök szuper!!!

Szőlő, Kisfruzsi, Gabo!!!

Négyünk közül ki tudja már a nemét a babának???
Mert én azt remélem, hogy talán hétfőn kiderül!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem! Nekünk szombaton 4D-n mondták, hogy talán lány.....

Kép
gabo001

Gabo!
De jó!!! Gratulálok a kislányhoz!!! :D
Mi is kislányt szeretnénk! Ő lenne a kis Boglárka!!!
Mi lesz a lányotok neve???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Magika
Ruhákról is fogsz így feltölteni? Vagy azt hogy lehet megnézni, hogy-hol mi az eladó?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?