A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

küldtem egy ppt-t az e-mail címünkre, szerintem nagyon szép!

Kép
bfagi

KÉZ-MŰ - Iparművészek karácsonyi vására

Helyszín: Iparművészeti Múzeum - Budapest
Dátum: 2007. december 7-9
IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM
ELÉRHETŐSÉGEI
Budapest IX. Üllői út 33-37

Telefon: 456-5100
Tel/fax: 217-5838
Titkárság: 217-3272

Közönség: 456-5171
Honlap:www.imm.hu
E-mail:muzeum@imm.hu

Ez a régi hagyományokra visszatekintő vásár abban különbözik a karácsony előtt városszerte megrendezett vásároktól, hogy a közönség egyedül itt találkozhat közvetlenül a művésszel, a tárgy alkotójával. Így, még ha nem is vásárolnak, egy-egy személyes találkozás élményével gazdagabban térhetnek haza a múzeumból.

A látogatók a háromnapos rendezvény folyamán naponta kétszer – délelőtt és délután - felcsendülő zenét hallgatva, forralt bort szürcsölgetve gyönyörködhetnek az iparművészek által feldíszített hatalmas karácsonyfában.

Szombaton és vasárnap szeretettel várjuk a gyerekeket is, akik karácsonyfadísz, ablakdísz, apró ajándékok elkészítését tanulhatják meg, és elsajátíthatják a csomagolás fortélyait is

Kép

2007. december 1-2-3.
II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért
Az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Formatervezési Tanács 2007. december 1-jén 14 órakor nyitja meg a "II. Gyermek-játék nemzedékek a gyermekekért" című pályázati kiállítását. A tárlat nyitva tartása alatt játszóház működik a művészek irányításával.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Na végre sikerült avatar képet tenni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Horcsog: nagyon tuti az avatarod!!!

Era: nagyon ügyes Bea!!! Még Viktorka sem tudja ilyen magasra tartani a fejecskéjét!!!

Gremese: ez kib@szás!!! Akkor minek hív oda? Egy rohadt papírt ilyen körülményesen megírni!!! Megáll az eszem! :evil:

Nekünk is volt hétfőn ilyen sztorink! Elvittem a nagymamámat Ceglédre a gázosokhoz, mert szórakoznak vele (dupla számla....stb), tisztázni akarta a helyzetet. Kiszállt, addig én is gyorsan elvégeztem a dolgomat, kb fél óra múlva mentünk vissza érte (a kicsi is velem volt, nem tudtam lepasszolni), hát még vagy öten álltak előtte. Ahogy bementünk bátorkodott előre kéredzkedni mondván, hogy picivel vagyunk és csak két perc az intéznivalója. Hát amit mi kaptunk az előtte lévőktől nem tettük zsebre!!! :evil:
Mindennek elhordtak minket, hogy képzeljük mi ezt, nem kellene a gyereket ilyen helyre hozni...stb. De a mama nem hagyta magát, egyszerűen beadta a papírokat az ablakon és kész! Egyébként tényleg 2 perc alatt végeztünk, nem értem, miért ilyen ellenségesek az emberek!
Én is boltban dolgozom, és bizony ha sokan vannak és látom, hogy terhes, vagy kisbabás is van közöttük, elnézést kérek mindenkitől és előreveszem! Még soha nem szólt be senki emiatt!!!

Megvolt ma a 3 hónapos oltás! Szegénykém megint elsírta magát, de mire kiértünk a rendelőből már aludt is!
És ma megértettem, hogy miért nem bírom ráadni a 68-as bodykat!
4 centit nőtt az elmúlt egy hónapban!!!
Most viszont nem hízott olyan sokat, "csak" 700 gr-ot, de nem is bánom, kicsit sok volt az a 1,5 kiló az előző hónapban!
Úgyhogy most 7100 gr Viktorka.

KTimi: tutik a játékok, én tanuló kutyust vettem Viktorkának karácsonyra. Már ki is próbáltam, nagyon édes mondókákat mond, meg testrészeket, színeket tanít! És olyan jó puha! Biztos nagyon fog tetszeni neki!!!
Rebekának is megjött a trambulin, de hogy hova tesszük majd azt nem tudom, ugyanis az átmérője 150 cm, ami beteríti az egész szobát! :shock:

Kép
Kép
timi26

Anitja! Ez tök jó!!!!! Én teljesen belelkesedtem! Találkozzunk!!!!! Szerintem decemberben még összehozható. Az elején-közepén. Csak pár óra. És a hely tökéletes.
Mi benne vagyunk Zsófi babával! Neki is tetszik az ötlet. :D

Kiskolbi! Moszkváról 4-6-ossal Mechwart tér, majd 11-es busszal felfelé 1 megálló. De ha jól tudom, az asram.hu-n van térkép is.

Era! Hol a madzag amivel felhúztátok Beatrice fejét? :lol:

Nektarin! Erről már én is hallottam, de nem tudom, hogyan mossák át a könnycsatornáját. :roll:

Éljen a hangtalan kakikinyomás! :lol:

Zombik! Kitartás, ez egy átmeneti állapot!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello Lányok,

szegény Ancsi és Móni! Borzasztó lehet ez az éjszakai műsor. :( Vajon mi lehet ez az éjszakai sírás? Mi nappal küzdünk ezzel: nagy nehezen sikerül elaludni és fél óra múlva keserves sírásra ébred. Aztán persze jön a behergelődés. Csak nálunk már nincs cicivígasztalás...

Lizikém 22:30-tól 8:30-ig szundított a dupla vacsi után :lol: Fostam, hogy hasra fektetve majd fájni fog a poci, de nem volt szerencsére semmi.
Fejlődési ugrás: valószínű nálunk is ez van most, mert kb. 1 hete (szerencsére) eléggé megnőtt az étvágya. Bár még mindig nem eszi meg a 150/kiló adagot. Viszont semmivel nem hízik többet, mint amikor alig evett. :shock: Ez normális???

silka
silka

Silka! A hasfájós babákat hason szokták altatni. Az jó nekik! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese és Timik!

Ti, amikor vezettek, hátra kötitek be a babákat??? Én még nem mertem vele elindulni kocsival kettesben :oops: Azon parázok, h történik vele vmi és nem tudok hozzá hátranyúlni. (ja, és kissé macerás a bekötése, 3 ajtós kocsi lévén...)
Mik a tapasztalatotok?

silka
silka

Emese,
akkor ezért "követeli" magának a hason való alvást 1 hetes kora óta :lol:

silka
silka

Silka! Mi - ha kocsival megyünk -, 3-an megyünk. Olyankor hátra van bekötve, én mellette ülök. Egyedül még nem mentem vele, de ha talizunk az Asramban :wink: , akkor az lesz az első olyan út. Akkor én az anyósülésre fogom bekötni, menetiránynak háttal. A légzsákot meg ki kell kapcsolni olyankor.

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Egyébként gyönyörű mennyiséget nyomott be Lizi bébi. Nem csodálom, hogy ennyit alukált. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Helló megint!
Emese: köszi szépen, csak azért kérdezem, mert ugyan a babanetes tali előtt voltam ott Anitjánál, de akkor másfelől mentünk. Mátéval meg amúgy is a legegyszerűbb utat szeretném választani.
Más: hadd dicsekedjek egy kicsit: azóta volt még 2 pillekönnyű kaksi! Végülis mindjárt 3 hónaposak vagyunk, ideje volna kinőni a gondokat, nem? :lol: 8)
Timi26: nálunk születés óta hetenként 1 cm a növekedés! El se hiszem. Kíváncsi vagyok, mikor fog belassulni. Viktorka szép nagy baba. :wink: Apukájára ütött? Mert ha jól emlékszem, Te nem vagy túl magas.

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, és ma először megkínáltam egy kanálka frissen préselt almalével! :D Csak úgy cuppogta befele! :D Nyaldosta a szája szélét rendesen. Azt hiszem, nagyon fogja szeretni. Holnap is lesz egy kanálka desszertként. :lol: Persze, ha nem lesz tőle baja. De miért lenne? Úgyse lesz.

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese!
Ahá, értem. Nálam sajna nem lehet elől kikapcsolni a légzsákot, így marad a hátsó ülés. Egyenlőre nem mertem kipróbálni...

silka
silka

Köszi lányok a biztatást!!!!
Remélem alakulunk valamerre!!!!

Karácsonyi lapunk: :D
Kép

ancsi26

Sziasztok Mamikák!
Era!Nagyon ügyes a kis Bea! És milyen boldog Babácska :lol:
A videó amit a gmailre küldtél nagggggyon jó!!! Akkorát nevettem, alig bírtam abbahagyni :lol:

Granda! Nagyon aranyos a Férjed :lol: , látom Ti is már mindent elkövettek, hogy ne sírjon a Babóka.

Ancsi, Móni, Irina! kitartás!!!! gondoljatok arra, hogy egyszercsak vége lesz, nem tarthat örökké ez az állapot (én mindig ezzel vígasztalom magam, ha nehéz helyzetben vagyok) - minden múlandó... és próbáljatok pihenni amikor a Baba is alszik, minden megvár, vagy kérjetek segítséget, ha tudtok.

Emese, Kiskolbi! Örülök, hogy benne vagytok a taliban, én is be vagyok zsongva, úgy gyönyörködnék már a Babákban :lol:
Úgy is lehet jönni, hogy a 11-es busz a Batthyány térről indul, és a Füge u.-nál kell leszállni, de egyébként a Mechwart tértől fel is lehet sétálni. Altatni lehet matracokon szerintem, ha hozol plédet magatoknak.

Timi! 7100 :shock: :lol: :shock: :lol:

Kóstoltátok már a tápszert? Bűn rossz (keserű mosogatóléízű)... szegény Babák, az anyatej se piskóta (szappanízű), de az legalább édes.
Apa ma megnyalatott Noellal egy félbevágott narancsgerezdet, nagyon ízlett neki, hát el is hiszem...

Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kiskolbi! Mi egy hónap alatt nőttünk 1 centit. :shock: Mikor beadták neki a rotarixet, akkor mérték. Hízni hízunk (6690 g).
Kérdeztem az asszisztensnőt, hogy ez normális? Azt mondta persze, ha széltében is nő. Hát persze, növi ki a ruhácskákat. Egyébként annyire nem mérvadó az a "satu" amiben mérni kell, mert nem lehet kifeszíteni rendesen a lábacskáját, meg a lábfejét. Lehet, hogy egy hónapja spiccben mértük. Nem tudom.
A fejkörfogatát megnézték, az most 41 cm (33 cm-rel született).

Anyu is annyira mondja, hogy adjak neki almalevet. Csak egy kiskanállal. Végül is 3 hónaposak elmúltunk. Szerintem holnap centrifugálok is.

KTimi! Nagyon jó az a zongora amit vettél Ádinak. Irigy.... irigy.... :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja! Én a tápszert kóstoltam, tényleg olyan kesernyés. Az anyatejbe meg belenyaltam, a tejszínes részébe. Olyan hányingerem lett..... :shock: :oops: (Végül is én termelem, mi a fenét nyalogatom... Azt a babáknak találták ki.) :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Végre eljutottam fodrászhoz. Apa és Anyu vigyáztak Babcikára, minden rendben volt. Bepuszilt 180 g anyatejet, mert ők etették meg. Evett volna többet is, csak Apa annyit rakott a cumisüvegbe. És mi már a két lukút használjuk.

Kép
Kép
Kép
gremese

Micsoda?! Szappanízű?! :shock: :shock: Mostanában nem kóstoltam, de az elején citromos vaníliapuding íze volt. :lol: Na megkóstizom akkor.
Nem tudom, Anitja, Ti milyen tápszert kaptok, de a mi Beba HA Start Aktívunk is sz@r.
Viszont mostanában Máté szívesebben eszi azt, mint a tejcit, mert azért nem kell annyit gürizni. :( Azért próbálom erőltetni, bármennyire is kiabál egy idő után, mert nem akarom lefejni és üvegből adni Neki, de azt se szeretném, ha emiatt elapadna a tejem. Nagyon magam alatt vagyok! :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

Csak gyorsan mostanában anyus a lányom és mire utolérem magam :)
Olvasgatni volt időm, csak én m@rha nem jegyzeteltem és most nincs időm megint visszanézni.

Viszont Anitja állati jó ötlet :) én is benne vagyok. Hol is az az Asram?? Nem vagyok képben bocs.

Ja és a kép rólunk. Apa informatikus :) annyira tele a gép, hogy nem bírom feltölteni a képeket a fényképezőről :) :lol:
Szval egy kis rendet kellene vágnia. Remélem azért a héten még menni fog, de ha így haladunk, majd élőben.

Amúgy a múltkor tök édi volt, mert megkért, hogy mutassak neki képeket a babókról :)
Azt mondja Zsófira..aztaa mekkora baba?? Mondom 3 hónapos..
Erre ő és ekkora a haja??? :)
Szval le volt nyűgözve. Meg az összes többi picúrtól is. Persze ő azt mondja akkor is az ő lánya a legszebb :)

Sztem minden baba nagyon csodaszép ebben a topikban :)

Pusszantás

KépKép
KépKép
fleur

A taliban én is benne vagyok, csak imádkozom, hogy a kijelölt időpontban apa ráérjen!
Merthogy Pesten félek vezetni... :oops:

Kiskolbi: nem hiszem, hogy baja lesz 1 kanál almalétől. Viktorka már egész almákat eszik :shock: de csak minden másnap adok neki, mert nem engedi, hogy keveset adjak, a székletét meg kicsit sűrűbbé teszi. Székrekedést meg nem akarok. Viszont a sütőtöktől meg semmi baja.
Viktorka össze-vissza nő, az első hónapban 3 centit, a másodikban 1 centit, most meg 4-et!

Silka: amikor négyen utazunk, a két gyerkőc hátul ül, amikor csak ketten megyünk mellettem ül menetirányban. Hozzá van szokva az autóhoz, általában rögtön elalszik amikor elindulunk. Még sosem volt gond.
Ha még nem próbáltad a kettesben utazást sürgősen próbáld ki, mert később nem biztos hogy tetszeni fog neki, hogy egyedül kell lennie. (Tapasztaltam Rebekával).

Gremese: képet akarunk az új frizkóról!!!!!!!!!!
Szép nagy feje van Zsófikának!

Ancsi: nagyon jó a képeslap!

Kép
Kép
timi26

Ma a változatosság kedvéért egész nap fájt Ádi hasa. Úgy érzem, 120 éves vagyok... Mikor lesz már ennek vége..? És nézni, ahogy mindig fáj valamije. Nem értem én ezt... :cry:

Kép
Kép
irina

Sziasztok, ma egy nagyon jó napunk volt, de hát az idő is jó volt, sétálni is voltunk:-) Hasfájás sem volt nagyon.
Most vagy kevesebbet eszik, vagy én termelek több tejcit, de elég 1 cici:-) ez már nagyon régen volt!!!!

Emese képet kérünk!!!!

Ma a barátnőm azt mondta, hogy ha nem kakil a gyerek, vegyek szélcsövet, mert annó neki sem kakilt a kisfia és gyerekdokija ezt ajánlotta, mert erre nem tud rászokni. Szerintetek?

Kiskolbi, baja nem lehet, de az alma megfoghatja a hasát.

Már pár napja én is irtam nektek, hogy olyan fura ize van az anyatejcinek, nekem is szó szerint megemelkedett tőle a gyomrom:-(

Ancsi hát nagyon ügyes vagy!!!

KTimi szuper dolgokat vettél!!!! majd várjuk a beszámolót, hogy milyen sikere volt.

Heni
KépKép
heni81

Irina! Nem próbáltál meg köménymagos teát adni neki? Sokat segítene. A köménymagot még nagyanyáink is adták a kisbabáknak.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ancsi! Szuper a képeslap! Ehhez viszont csináltathatsz fényképes bélyeget is a postán!

Timi26! Szerintem interjúvold meg Apát, melyik kedd lenne neki jó. Remélem a többiek is benne vannak a taliban. Én nagyon kíváncsi vagyok a többiekre, és a babócákra!
Csinálhatnánk olyan sorfotót, mint amit pocakosan csináltak rólunk.
De jó lenne, ha sokan lennénk. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Fleur! De édes az Urad! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: hétköznap egyik sem jó neki, hacsak nem vesz ki szabit. :(
Ami nem valószínű, mert így is szórakoznak vele a munkahelyén! :evil:

Kép
Kép
timi26

Gremese: naggyon jó a hajad!!! Látom Zsófika nélkül már nem is fényképeszkedsz! :D Nagyon édesek vagytok!!!

Kép
Kép
timi26

Emese, jó a frizkód :lol:

Fleur, megértem a férjed. Szép is lenne, ha nem a saját lánykáját tartaná a legszebbnek. :lol:
Apropó, mintha Te is ígértél volna egy képet az új hajadról :wink:

Timi26, most teljesen beparáztattál, hogy később félni fog egyedül hátul. Lehet, h hétvégén elmegyek vele a környező utcákra kocsikázni :wink:
Teljesen megértelek a pesti vezetésben :wink: Halkan megsúgom, hogy a jogsim megszerzése után kb 4 évig nem mertem itt vezetni... Pedig itt szereztem a jogsimat. Aztán bele kellett jönnöm. Azért a parkolás a mai napig mumus :lol:

Jaj, Irina, úgy sajnállak benneteket. Megy a sok gyógyenergia Ádi pocijára.

silka
silka

Bocsi, Emese, úgy látom átvettem ideiglenesen a Te szerepedet... :oops: Az uccsó 2 oldal velem kezdődik.

Egyébként még azt akartam Tőletek kérdezni, hogy van-e vkinek pelusgyűjtő tartálya? Én nem akartam venni, mert valaki írta, hogy nagyon büdi lesz egy idő után a tartály, de kaptunk egyet ajcsiba. Hát, hetekig szupi volt, de egy ideje pokoli büdi a vödör. Pedig ürítéskor kirakom pár órára levegőzni... Valaki, tapasztalat?

silka
silka

Silka! A mi pelusgyűjtő tartályunk az minden pelenkázásnál 1-1 nejlonzacskó. Beletesszük a cuccokat, majd összecsomózom, és mehet a konyhai szemetesbe. Múltkor Apa egy ilyen teli kólis zacsival kezdett el püfölni. :shock: :lol:
(Amúgy nincs tapasztalatom).

Nem baj, most Te helyettesítesz, de majd visszaveszem az oldalkezdő szerepet. Egyébként még Regi a másik nagy oldalkezdő. :D

Timi26! Jaj, akkor mi legyen?
Amúgy mióta Babuci megszületett, nincs rólam olyan kép, amin egyedül vagyok. :lol:

Nekem nem gond a vezetés a városban, már megszoktam. Akkora rutinom van, mintha 40 éve vezetnék. Pedig "csak" 11 éve van jogsim. Már azt is látom előre, ki hogy fog szabálytalankodni. Én meg csak sorra kerülöm ki a balesetveszélyes helyzeteket. Az a sok barom. Órákig tudnék mesélni. :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Nekem az Uram mondott a vezetéssel kapcsolatosan egy örök érvényű szabályt:

MINDENKINEK AKKOR VAN ELSŐBBSÉGE HA MEGADJÁK!

Én e szerint vezetek, mindig a másik szándékait nézem.
:!: :!: :!: :!:
Vendég

Kiskolbi! Most néztem az iwiw-en a képeiteket. Apa tangóharmonikázik? :shock: Naggyon komoly!!!!!! :D
A családi képetek pedig egyszerűen gyönyörű!!! Te meg nagyon szép anyuci vagy! Sármos Gergőről nem is beszélve.... (Csak ezt Apa meg ne tudja, hogy ilyeneket írok. :twisted: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: nem tudom, mi legyen. Ha megvan a konkrét időpont megpróbálok kitalálni valamit. Lehet, hogy megpróbálok tömegközlekedéssel menni, bár húzós lenne, mert a csajszit is vinném magammal.

Mondjuk érdekes, hogy itt a környéken meg gond nélkül vezetek. De ezeket a soksávos utakat nem tudom megszokni. Folyton azon izgulok, hogy mikor ki vág be elém, vagy épp letol az útról mert nem látja, hogy mellette vagyok!
Ja, egyébként Miskolcra is gond nélkül leautózom!
De Pest az mumus!!!

Silka: nem akartalak beparáztatni, csak Rebekával én így jártam. Akkor nem volt autónk, anyukám hozott-vitt minket általában, ilyenkor én hátul ültem mellette. Utána már annyira hozzászokott, hogy nem akart egyedül hátul lenni sokáig. Ez nem is okozott gondot amikor 3-an mentünk, valaki mindig ült mellette! De amikor kettesben utaztunk!!! Hát az katasztrófa volt!

Kép
Kép
timi26

Hát akkor néhány kép esti mese helyett, már úgyis rég tettem fel.
Jóéjt, sok alvást Mindenkinek!

Kép Kicsiny családunk

Kép Vajon meddig tart, amíg így felnéz az Anyjára?!

Kép Casanova

Kép

Kép Tejbetök... vagy vadalma?!

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, mi is a sima kukát használjuk a pelusnak!
Lányok! Mostanában a mi kakinknak nics szaga!!!
Észre sem veszem, hogy kakil, csak amikor látom, hogy erőlködik. Van hogy szegény órákig kakis, mert épp nem voltam ott amikor nyomott! :shock: :shock:

Kép
Kép
timi26

Emese jól sikerült a hajad!!!!!Zsófi baba is csini!!!!

Én is utálok Pesten vezetni, meg úgy általában sem nagyon vezetek, nagyon elkényelmesitett apa, mindig mindenhova ő visz mostanság.

Babci alszik apán, csak azt nem értem, hogy miért jobb ott neki mint a kiságyban?????Apa párnácskái kényelmesebbek mint a matrac???

Heni
KépKép
heni81

Na ezt nem hagyhatom szó nélkül:
Íme Emese, akkor még egyszer, kiegészítve egy-két új képpel (ja, nagyon csincsi az új hajad Neked is! :D ). Apa igen, harmonikázik, már gyerekkora óta. Sok mindent játszik, de főleg sváb dolgokat. És kezdek féltékeny lenni... :evil: :lol: beáruljalak Zsófi Apájánál? :lol:

Pelustárolás: egy sima, snassz, egykoron majonézes vödör tetővel. :oops: Nem jönnek ki a szagok. 8)

Timi26: szagtalan kaki? :shock: Wow! Nálunk a legújabb a rohadt májkrémre emlékeztető termés! :shock: :lol:

Most már tényleg jóéjt!

Detti
KépKép
kiskolbi

Ha valakit érdekel:

http://www.egyedifalinaptar.hu/babanaptar.htm

Nagyon szép naptárakat csinálnak

Heni
KépKép
heni81

Kiskolbi: A te hajad is dögöd!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés: megy a nyűglődés sajna oltás után. :cry:
Nyugtalan,hőemelkedése van és annyira bágyadt,hogy rossz nézni...Remélem hamar elmúlik.

Pelusgyűjtés: mosóporos vödörbe zacsi és abba pakoljuk a "termést".

Most megyek odabújni kincsemhez,majd jövök!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Gremese Kiskolbi

Szuper a séró!!!

Silka
Pelusgyűjtő:

sokan a családban felesleges luxusnak nevezték, mikor megvettem, de nekem lett igazam :) Abszolút bevált a Tommee Tippee pelenkatartó, bele a pelus, elforgatom és ahhoz tudnám hasonlítani, hogy úgy csomagolja be, mint a szaloncukrot. Persze a kaki és a szaloncukor között tartalma szerint van némi különbség :lol: Akinek nincs segítsége (mint nekem), annak igazi segítség, mert a büfiztetés 5-10 percére sem kell szagolnom a koszos pelust...

Autózás
Vezetésben engem senki sem múlhat fölül....17 éve :!: :!: :!: van jogsim és még egy kilométert sem vezettem :D A jelenlegi bp-i közlekedésben nem is akarok, úgyhogy engem vagy fuvaroztak vagy BKV-ztam...Svájcban komoly gondot okozott, hogy a zebránál gyalogosként megálltunk elengedni az autókat, de ők fordítva gondolták... :)

Megkaptuk a 2 hós oltást, az 5 perces normál sírás után hál'istennek megnyugodott Lindácska.
A hétvégén itt volt az unokatesója, dobok képet Róluk:

Kép

És így aludt Anyukám ölében Lindácska:

Kép

Kép
granda

Hello Lányok,

Kiskolbi, nagyon szép kis család vagytok! Gratula hozzá! :lol:

Timi26, irigyellek a szagtalan kaki miatt. Én a maitól majd' beájultam... Mondjuk akkorát kakiltunk, hogy életünkben harmadszor a hátunk közepéig kifolyt... :wink:

Granda, nekünk is ilyen van és amikor fölnyitom a tetejét, már akkor is irtó büdi, nem beszélve a tartály ürítéséről. :shock: Lehet, hogy mi extra büdit kakilunk???? :roll:
Nagyon tünci kisangyal Linda, ahogy szundizik :lol:

Jaj, lányok, most olyan happy vagyok! Az elmúlt pár nap extra nyügi volt, és végre ma volt egy jó napunk. Életünkben először nagykádban fürcsiztünk és baromira élvezte. Totál meg volt lepődve, hogy "hé, hát ez meg mi? Nem így szoktuk ezt csinálni", aztán megtalálta a zuhanyzó gégecsövét és azt figyelte vagy 10 percig.
És, esti kajci után tiszta nyüszi volt altatás közben és próbaként beraktam a kiságyba. Nyüszizett pár percig és MAGÁTÓL elaludt :lol: :lol: Sajnos nagyon nem élem bele magam a dologba, mert már volt 1x ilyen, amit több nem követett, de nagyon nagy örömöt okozott vele a kis Drága :wink:

silka
silka

És még valami: én is kedvet kaptam a videomegosztáshoz :lol:

Múlt héten Lizi kokettált az apjával fürdés előtt én meg felvettem. A linket elküldtem a gmail-es címre.
Ja, és ez a műsor csak Apának jár :cry: :D Nem hiába, különös szerelem ez kettőjük között :lol:

Na, én is elteszem magam.

silka
silka

Sziasztok!

A bankban (ahol dolgozom/tam) mi is mindig előre hívtuk a kismamákat és a kisgyerekes ügyfeleket. Elég pocsék érzés, amikor az ember ezt nem kapja vissza… :evil:

Timi26! Gratulálok a súlygyarapodáshoz! :D
Mutatsz fényképeket a játékokról? Kivi vagyok.

Anitja! Tök jó ötlet, kár, hogy mi ilyen messze vagyunk. :cry: Ha lenne autóm… :roll:
Tápszer: Szerintem is szörnyű íze van. De Szelit úgy látom, nem zavarja.

Tegnap mi is szenvedtünk. Szeli már 8-kor elaludt (ahogy szokott), erre 3/4 8-kor felébredt, mint aki kialudta magát… Aztán vissza se akart aludni, mosolygott, meg gagyorászott. Nagyon aranyos volt egybként! Aztán 1/4 11-kor adtam neki enni (hát úgy szívta, mint aki egy hete nem kapott kaját :shock: ), aztán végre elaludt utána. De hogy mi lehetett ez??? Persze reggel a 6 óra helyett fél 8-kor keltünk. :wink:

Silka! Igaz, hogy jó a hasfájós babákat hason altatni, de ha tele a poci, ilyenkor könnyebben bukik (én legalábbis ezt vettem észre). De ha a görcsök jönnek, valóban jobb a hason fektetés.

Kiskolbi! De jó (pillekönnyű kaki)! :D Nálunk már „csak” a puki fáj. Nektek???

Ancsi! Nagyon szupi a karácsonyi lap!!! :D
Nekem is megküldték a naptárat! Tök jó lett!!! :lol:

Irina! Kitartás! Lélekben Veletek vagyok!!! El fog múlni ez az időszak szerintem nemsokára!!!

Emese! Nagyon csinos az új frizud!!! :D

…na, majd folytatom az olvasást…

Kép

Kép
regcsiken14

Silka! Apa tök kész!!!!! :lol: Én akkorát nevettem!!!!! :lol: Majd biztos a 2,5 hónapos baba kimondja, hogy: APA! :lol:
Jaj, nagyon cukik!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Nekünk a védőnő azt mondta, Zsófinak meg kell tanulnia egyedül elaludni, vagy különben állandóan az lesz, amit idáig csináltam: Kézben aludt el, vagy úgy, hogy letettem a kiságyba, de addig ráztam a popóját, amíg el nem aludt.
Úgy csináltam, hogy ha már játék után kezdett elálmosodni, betettem a kiságyába, kicsit megsimogattam, és hagytam egyedül. Persze ott álltam mögötte, de ő nem látta, hogy ott vagyok. Néha még besegítettem a hüvelykujját a szájába, amit csak elalváshoz szopizik. És nagyon bejött, egy jó ideje semmi gond az egyedül elalvással. Ha beteszem, helyezkedik, kicsit nyüglődik, der már nincs az a szemkipattanós vegyél ki azonnal, mert a kezedben akarok elaludni sírás.
És így nekem is több időm marad.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Irina : kitartás !!!

Tegnapi napunk tutti volt.
Drágám napközbe alukált és csak kajolni kelt fel.
Aztán délután elmentünk az Árkádba vásárolgatni.
Na azt is végig durmolta. SZóval minta gyerek volt.

Este 22-kor evett aztán durmolt is.
Igaz reggel már 5-kor mocorgott de én nem foglalkoztam vele így vissza altatta magát. Így 6:45-kor úgy kellett felkelteni és most is alszik.

Emese: dögszi a rőzséd. Apa megtalált este ? Hogy van Zsófi szemecskéja ? És van valammi mellékhatása a Rotás oltásotoknak ?

Én tegnap beszéltem a doki nénivel, hogy kedden volt egy hete, hogy megkapta Ádi a 2 hós oltást és még mindig hígosabbat kakil.
Persze már péntek óta eszi az élőflórát, hogy rendbe jöjjön a pocija erre a doki néni közölte, hogy ez a hígabb széklet akár 2 hétig is eltarthat míg rendbe jön.
Aminek én marhára örülök mert kedden jön beadja neki a Pneumococcus elleni oltást aminek a leírásában szintén van mellékhatáként feltüntettve hasmenés.
Ja és akkor már ne is beszéljek arról, hogy utána 2 hét múlva meg a 3 hós oltást kapja és akkor álltalába minden gyerek belázasodik tehát kell a kúp amitől szintén lehet hasmenés.
SZóval az elkövetkező 1,5 hónap a fosásról fog szólni nálunk ?
Annyira sajnálom szegénykémet.
És én szeretném még a rotát is beadatni neki. És most olvastam a tájékoztatót amit a kórházba kaptam és milyen mellékhatása van ?
HASMENÉS .
SZóval kész vagyok.

Na lépek kicsit tv-t nézni aztán kaja és megyünk sétálni.
Igaz k.... hideg van de kell a levegőztetés.

Nem tudtam visszaolvasni de valami taliról írtatok ?

Mindenkinek kellemes napot !
20200310173350

Sziasztok,

Emese, nálunk az egyedül alvás megy, bár sokszor én is ott állok mögötte, ő meg küzd, de aztán elalszik, bár nálunk mindig hason alszik, és az ujja a szájában:), a cumi már nem kell, csak ha bundazsákban van, én nem tudja bekapni:)
Már egész jól van, még köhög kicsit, de már sokkal kevesebbet, holnap jön a gyerekorvos kontrollra.

Jók a hajak és a képek is csudajók.

No megyek is, főzni Apának.

Kép
Kép
nektarin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?