Még pár dolog, ami eszembe jut, csak a félreértések tisztázása végett.
Mivel a biai korai fejlesztő nem állami intézmény, nem is támogatott, ezért úgy gondolom, amíg ez nem változik, az APEHen/ÁNTSZ-en kívül sem konkrét jogalapja, sem erkölcsi felhatalmazása sincs semmilyen állami vagy egyéb hatóságnak az ellenőrzésre. Mindemelett mindenkinek kézséggel állnak a rendelkezésére
Mégegyszer elmondom, Kornélnak (és a többieknek is a fejlesztőben) minden papírja és engedélye megvan ahhoz, hogy a munkáját végezze. Az már nem róható fel neki, hogy nem szomatopedagógusnak tanult, hanem pszichopedagógusnak, hiszen a törvények ezt nem kérik...
Az pedig nem túl etikus, hogy úgy beszélsz róla, mintha legalábbis az Ecserin vette volna a diplomáját, vagy utcaseprő létére korai fejlesztéssel foglalkozna.
Továbbra is azt gondolom, hogy egy ismeretlen emberről-módszeről nyilatkozni szakmaiatlan dolog, és nem korrekt. Olyan, mintha én úgy írnék cikket egy tévéműsorról, hogy nem is láttam, de mivel többen is látták már, akik mondták, hogy pocsék, ezért leírom, hogy többen is látták, és pocsék.
Ugyanevvel Tinu a Hellingerrel kapcsolatos (elő)ítéleteivel nálam már kiborította a bilit.
"Végül is persze bárki csinálhat bármit, bár ugyan nem tanulta, vagy esetleg nem ért hozzá, csak ezt- azt felszedett a gyakorlatban. Legfeljebb nem használ vele."
Na, pont az ilyen megjegyzésekre gondolok a nem korrekt és a szakmaiatlan alatt.
És erre gondoltam akkor is, amikor azt írtam, hogy felelősséggel nem lehet ilyet leírni, ha az ember nem ismeri, amiről ír.
Ezért is fölösleges mentegetőzni, hogy nem értél rá elmenni, vagy messze van. Akkor ne írj le ilyet, ez ennyire egyszerű. Vagyis leírhatsz, de azzal senkinek nem teszel jót.
„És mielőtt azt gondolnátok, hogy most miattatok lesz Kornélnak gondja, másoktól is sok mindent hallottam már erről a helyről, beszéltem több szülővel, mindenki hasonló dolgokat mond. ( EZ A MASZLAG. Vajon a többi intézményt is ilyen "szakmai" alapon hasonlítjátok össze?

) "És mivel van összehasonlítási alapom (elég sok intézményt ismerek az országban), azt gondolom, hogy az mindannyiunk érdeke, hogy függetlenül attól, hogy hol él, egy kisbaba megkaphassa a lehető legjobb fejleszést."
Ez meg a sütimáz, mert ahogy én látom, rohadtul nem így működnek a dologok, és egyedül a szülő (és a gyereke) érdeke, hogy megkaphassa a lehető legjobb fejlesztést, és ezt kijárja magának. Már ha rájön a szerencsétlen, hogy valami nincs rendben a gyerekével. Mondjuk az én összehasonlítási alapom nem túl nagy, a Biai fejlesztőn kívül csak a Pest Megyei Szakértői Bizottságnál jártunk, ahonnan 1. a lipótra akartak küldeni nyugtatóért a 1,5 éves gyerekemnek 2. megállapították, és adtak egy papírt róla, hogy semmi probléma nincs vele. (holott nyilvánvaló volt, hogy ő a kis Maugli az emberegyerekek közt). Eezek után nekem a szakértői bizottságok már nem sok jót ígérnek, de fogadok, hogy egy egyszerű vidéki asszony, aki bebumlizik a gyerekével a Dohány utcába Tárnokról, és így jön el, az életben többet hallani sem akar fejlesztésről...
"Sem az orvosképzésbe, sem a védőnők képzésébe nincs beleszólásunk."
Kornél korai felismerésre irányuló képzése viszont bekerült a védőnők kötelező továbbképzési programjába...
"És lehet, hogy a te gyerekednek teljesen máshol lenne a legjobb. Tudom, nehéz ezt szülőként eldönteni, akkor ott a Mozgásvizsgáló."
Attól nem lesz könnyebb a döntés senkinek, hogy már a 200-adik ilyen-olyan szakember látja. Egyébként meg úgyis annak hisz az ember, aki hiteles, tehát mindenki megkeresi/kiválasztja, aki neki tud segíteni. Egyébként meg abban sem hiszek sajna, hogy van EGY bizottság, amelyik mindig mindent jól lát, jól mérlegel, és jól dönt.. Vagyis az egy másfajta "bizottság"
Lehet mószerolni Kornélt, ha már ő van terítéken, vagy bárkit, "szakmai" kifogásokkal, de talán épp az érintettek szemében ez inkább visszatetsző, és ahogy írtam, a csúnyán rombolja a bizalmat egy ember iránt, aki sok ember gyerekével nap mint nap foglalkozik, és TÉNYLEG JÓ EREDMÉNNYEL - mert hogy erről még ugyan nem volt szó, de valóban jó eredménnyel dolgozik, nem csak ő, a konduktor a logopédus és a többiek is. Méghozzá társadalmi munkában. Nem tudom ezt hányan vállalnák így be, főleg családos emberek
De nem is az önzetlenség számít, hanem hogy valóban jó eredménnyel dolgozó, elismert (bár nem eléggé), Ancsi szavaival "valódi szakemberekről" van szó
És lehet hivatkozni arra, hogy a szabály, az szabály, neurológusnak mindenkit látnia kell, meg hogy a "valódi szakember" az a pszichoterapeuta vagy a kineziológus, vagy a sebész vagy a homeopata, de ez már csak világnézeti különbség közted (meg Tinu, meg mások), és köztem
jó szakállt