Sziasztok!
Automata Tömzsike ha így halad, nagyon hamar önálló lesz. Én nagyon tartottam a fekve cumisüvegezéstől a mellényelés miatt, így nálunk mindig ülő helyzetben történt az ivászat.
Ma nagyon jó napunk volt. Voltunk ajándékokat vásárolni a könyvesboltban, apa automata karórákat nézegetett. Borzalmasan drága órák ezek! És -Horribille dictu!- vízálló óránál tart az igénye. Jól megnéztük őket és utána hazajöttünk.
Enikő, Ckat és
Egcsi és akit érdekel! Petikémmel a kálváriánkat már korábban megírtam, most bemásolom ide. Röviden : 4 éves korában kiderült, hogy penészgomba allergiája van. Erre én lettem figyelmes, én kértem beutalót. Ekkor már túl voltunk az orrmandula műtéten is. Gyszert nem kaptunk, mondván, hogy a lakásban kell körülnézni (vizes falak, korhadt dolgok). Házunkat teljesen felújítottuk, növényeinket elajándékoztuk. Változás semmi. Ekkor kaptunk orrsprayt (Taleum) és szirupot (Claritin) Na, ettől kicsit jobb volt a helyzet, de még mindig volt orrfolyás, tüsszögés. Vissza lettünk küldve a fül,-orr,-gégészetre, ahonnan ismét az allergológiára irányítottak minket vissza. Szteroidos orrsprayt kaptunk. Ettől szintén valamicskét javult a helyzet. Kb. 1 hónappal később Petikémnek nekézlégzése lett. Szerencsénkre éppen akkor egy pulmonológus doktor ügyelt. Másnap visszamentünk az allergológiára. Vizsgálatok, gyógyszerek, stb. Nehézlégzés elmúlt, de másfél hónap múlva megint hallom. Persze elötte orrfolyás, láz. Vissza a doktorhoz, onnan fülészet.....Még leírni is sokk!!! Lényeg, hogy egyre sűrűsödtek a nehézlégzések és rövidültek a tünetmentes időszakok. (Iszonyú érzés volt hallani az addig örökmozgó 6 éves fiamtól, hogy nem tud a többiekkel fogócskázni, mert nincs elég levegője. Inkább ült a padon!)A doktor már dupla adag Claritint írt a jóindulattal 28 kg-os gyerekemnek, holott a dupla adag 30 kg-on felüli testsúlynál volt feltűntetve a tájékoztatóban. Voltunk közben természetgyógyásznál, homeopata dr.-nál, próbálkoztunk másik allergológusnál (ő szinte mindig szabadságon vagy konferencián volt, sosem tudtam elérni). Ennél a duplaadagnál már nagyon ki voltam akadva. A doki engem hibáztatott, hogy én nem jól csinálok valamit. Már kezdtem belebolondulni. Egy páciensemmel egyszer erről kezdtem beszélni és végül is ő ajánlotta a dr.bácsit a Szab.hegyen, akinek végül is rengeteget köszönhetünk. Kiderült, hogy részben nem a megfelelő gyógyszert kaptuk és jó, hogy nem adtam dupla adagot (!), ill., hogy az inhalációs sprayt ( ez is szterioid!) sem jól adagolta az előző dr. És szerencsémre(?) az ambuláns lapon volt minden utasítás rögzítve, tehát nem én voltam a balfék. Ezt az időszakot szívesen kihagytam volna az életemből. Mára már rendeződött a dolog. Úszik, cselgáncsozik, kerékpározik, fogócskázik és nincs nyoma a nehézlégzésnek. Hála az égnek!
De -hozzá kell tegyem- volt olyan időszakunk a kálvária ideje alatt, hogy 2-3 hétig is hallható volt a szörtyögés és kb 1-1,5 hét után újból nehézlégzése lett Petinek. Én ilyenkor csak úgy spontán is el kezdtem sírni. Az orvosnál bármennyire is megpróbáltam uralkodni magamon kb. a 3. mondat után már sírtam. Pedig már otthon megfogadtam magamban, hogy nagyon kemény leszek, most tutira nem fogok sírni. Ennyit a keménységről. Papír zsepink szerencsére mindig kéznél volt- már csak a kis takonypóc Petim miatt is. Olyan aranyos volt! Néha már ő vígasztalt, hogy ne sírjak!

Szóval ezt az időszakot szívesen kihagytam volna az életünkből.
Ckat, Gurgi, Zsú! Hétfőn most már megyek Ringatóba mindegy, hogy milyen lesz az idő.
Ez jó! Kaptam emailt pü. érkezéséről ma és sehol semmi.

Szőrén szálán nyoma veszett.
És most innentől már nem emlékszem, hogy mit is akartam még írni....na, majd csak eszembe jut!