A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

nekem a 8 ezres volt és lapra csukható sportkocsiban. keresek képet.
kerekpocak

Kép
kerekpocak

és mondom, úgy ahogy volt az otthoni cuccban bele a zsákba, semmi plusz réteg csak kapucni v sapi és kész. nagyon bevált.
kerekpocak

Zsófi!
Marha szuper ez a lábzsák tényleg!!! Azt hiszem ilyet nekem is be kell szereznem!!! Szuper jó! Köszi a tippet!
Te hol vetted?! De mindjárt rá is keresek a neten...

Fiacskám cumival csendben elnézelődik, de amint kiesik a szájából...pedig jó lenne ha aludna...hajnal 5 óta ébren van! Hogy bírják ennyi energiával?! :roll:

Kép
bogen

bogi: www.labzsak.hu és házhoz hozzák.
kerekpocak

kerekpocak

Evu:
NAGYON BOLDOG
ELSŐ
HÓFORDULÓT KÍVÁNUNK VANÓ BABÁNAK!!! ÉLJEN! ÉLJEN!

Kép

Kép
viky30

KISBETEG LOLÓNAK ÉS SAMUNAK PEDIG:
KépS

Kép
viky30

Nelly: SZONJÁNAK NAGYON BOLDOG 5. HÓFORDULÓT!!!!!

Kép

Tegnap volt a napja, de a Nyuszi most ért ide!!!! :oops:
viky30

Zsófi: ez a lábzsák tényleg nagyon jó! És milyen cuki ez a miniSamu kép! Kár hogy ilyen sok anorákunk van, ez sokkal praktikusabb.

Timi: Nagyon ügyes vagy! Nekem egy hétig tartana ezt megcsinálni! Hány éves a keresztlányod? Szerintem minden kislány örülne egy ilyen sajátkezűleg készített szép adventi naptárnak!!!! Még én is!!! :roll: :oops: :lol:

Kép
viky30

Zsófi, köszi. Azt hiszem, akkor gyorsan beszerzünk egy ilyet.

Már azért is megérte kérdeznem, mert ez a miniSamu kép annyira cuki!!!! Helyes kispasid volt, és az idő még csak jobb képűbbé tette.

Mini-babatali annyira jól sikerülhetett. Annyira jók a képek. Tökre jól ellehettek a babák és mamák. És a kép sorozat!!! Igaz, szerintem az egyiken van egy kis csalás :wink: de ez mit sem változtat azon, hogy milyen édes babáitok vannak. No és így együtt!!!! Tarek meg egy kis huncut. Házhoz jönnek a csajok, szédíti őket, aztán meg eltűnik. Mi lesz belőle...
A csajok meg tüneményesek. Niki régebben tettél fel képet Emmáról és Eszterkéről, és akkor még Emma olyan picike volt Eszterhez képest, most meg teljesen olyanok mint két tojás. Összenőnek a csajok. Szegény Tarek, nem csodálom, hogy nem bírt dönteni.

Viki, nagyon szorgi voltál. (és veletek mi van?) Nagyon jók lettek a Beni fotók. Már kérdeztem a lányt én is, és nagy a kísértés. Majd meglátjuk.

Boldog hófordulót a babáknak.

Mi: hát 1 már kinn van, de 3 még készülőben, nehezen bírjuk. Mindhárman. Tényleg Viki nektek még semmi jel fog ügyileg???

Puszi Mindenkinek, bocsika, hogy csak így. :oops: :oops:

Kép

Kép
b79andi

TIMI VALAMI ŐRÜLETES SZÉP LETT AZ ADVENTI NAPTÁR!!!

én felnőtt fejjel is örülnék egy ilyen csodának!!! :)
hű ezt most ha engeded jól elmentem, jövőre csinálok én is :)
idén azért már inkább nem vállalom, most másra kell az a kis freetime ami jut :lol:

MajaBaba hajrá azokkal a fogakkal! :)
és ha jól sejtem szép lábzsákot hoz a miki vagy az angyik? ;)

Babatali nagyon cukkancs! És csatlakozom, már nemtom ki írta, de tényleg Emma amilyen apró volt, most épp akkora mint a kis társai! :)
ÉÉÉÉÉÉÉédesek! :)
lmkata

Übikati! szia!
hogyhogy ily sokáig nem voltál amúgy, most meg megint?
csak úgy beugrott hogy benézel megvagyunk e még? :lol: :lol: :P

neked jobbulást a nyavajákból!

a pici fiad meg hihhetetlen cukkancs!
te én már nem is emlékszem rá kicsinek! :oops:
felteszel emlékeztető képet???? :wink: :wink: :wink: :wink:

StellinaNiki, sikerült a költözés?????????
gondolom pakolsz... de azért majd mesélj kicsit! fiúkáknak tetszik az új lak? :lol:
lmkata

Evu: VanóManónak nagyon sok boldogságot kívánunk 1. hófordulója alkalmából!
(Most látom csak mennyire rohan az idő, Vanó után már Bazsika a rangidős!)
Kép

Kép
bogen

Evu, Vanó: Nem öregíteni akartam a kiscsajt, hogy 4 gyertya van a tortán, csak annyira aranyos ez a kép:)

Kép
bogen

Hát, csajok!!!

Még mindig az elalvással szenvedünk...hajnal 5 óta ébren van, egyszer aludt 40 percet igaz, de visító sírással ébredt! Nem tudom mi lehet!
Most éppen a csendben elgőgicsél a kiságyban rész volt vagy 10 percig, de egyébként egész nap sír! Pedig már nem fájhat a hasa, mint délelőtt...máshogy sír nagyon! Szerintem túl fáradt és túlpörgött, azért nem tud elaludni!
Most próbálkozom a kegyetlen anya szereppel, mert már sajnos más ötletem nincs. Hagyom sírdogálni a kiságyban - nem tudom meddig bírom ezt, de így 2-3 perc sírdogálás után 5-6 percig csendben van, s talán most már csökken a sírdogálás ereje, s hossza is! Úgy sajnálom, szegényt de hátha ez beválik...már nincs más ötletem! Ti ilyen nyűgis napon miket szoktatok alkalmazni... ha se a járkálás, se az ölelgetés, se az együtt fekvés, se a babakocsis ringatás, se semmilyen pózban való tartás, simogatás SEMMI nem jön be!
Ilyen hosszan sírós napunk még nem volt, s remélem nem is lesz egy darabig :oops:
Olyan borzalmas, hogy tanácstalan vagyok............... :cry:

Kép
bogen

28 perc alatt elaludt így, jaj szegénykém!!! Remélem tud aludni legalább pár órát, mert nagyon ráfér!!! Ma összesen 40 percet aludt csak!!! Pedig pont azt mondtam, hogy jó még várok 2 percet és utána kiveszem, mert nem bírja tovább ezt a lelkem!!!! (Azért is ültem ide a gép elé, hátha kicsit gyorsabban telik az idő, de borzalmas volt!!!!!!!!!!!!! Minden mondat után őt lestem, hogy mit csinál...)

Azért a tippeket ötleteket még mindig várom, hiszen sajnos ilyen napunk máskor is lehet!
Mit rontok el? Mit nem csinálok jól? :oops:

Kép
bogen

szia Bogen,

igen ez nagyon nehéz :(
de tudod sokminden lehet, az egyik legnépszerűbb a front...
nemtom.. de tény h nagyon nagyon hideg van ma, meg hó...

meg bizti a túlpörgés is...

nehéz így látatlanban, meg egyébként is.. vannak ilyen csúnya napok :(

ha semmi nem ment már az égegy világon, és dajkálás sem vált be, akkor én is hagytam a mackókát nyűglődni, aztán a végén csak elaludt.

nem túl lélekemelő ez , de van ilyen :(
(mondjuk nálunk nagyon ritkán volt szerencsére, egy kezemen meg tudnám számolni asszem :) ma meg már nagylány, ez a fajta egész napos nyügi nincsen, csak a fogak kavarnak max be de az inkább éjjel, no meg a homeóval már az sem ;) )
lmkata

Hát eddig aludt, most sikítva felsírt! Nem értem!!!! Aztán már alszik is tovább(?), legalábbis csukva a szeme és csendben van!!!!!!!!!!!!

Kata!

Azért jó, hogy azt írod ilyen Veled is előfordult, már épp kezdtem azt hinni, hogy én vagyok a nagyon béna, s én rontottam el valamit!!!
Tényleg nem túl lélekemelő, már majdnem én is zokogtam...olyan szar tehetlennek lenni!

Kép
bogen

Andi: Hajrá fogak! Maja hogy van és hogy álltok az állással :lol: ? Már többet alszik? Újabban Beni is kel egy-két óránként éjjel, igaz "csak" hajnali kettőig aztán szunyál egy nagyobbat, de semmi jele annak hogy kibújna a foga. De biztos nagyon szorítja már az ínyét, mert néha ha az ölembe ül és rágja a kezem a alsó fogínyéhez dörgöli. Piros az íny amikor már közeleg a kibújás? Fotókat érdemes megcsináltatni. Úgy gondolom évente kellene pár ilyen kép és akkor abból lehet később egy teljes album is. Nappal Beni nagyon jól viselkedik hálistennek!!! Evés és alvás után szépen eljátszik egyedül is úgy egy órácskát és akkor tudok netezni. Amikor meg házimunkát végzek akkor próbálom belevonni és játéknak fogja fel, nem kell az alvásidejét erre használnom. Pl. teregetni imád, én felteszem ő lerángatja :roll:

Kata: DE JÓ AZ AVATAR FOTÓD!!! Bocs ha nem tetszik a hasonlat de olyan végzetasszonyos! :wink: Láttam a cseh ételeket a kajatopikban! Prága gyönyörű város! Egyszer én is voltam 3 napra, mert nyertem egy utat. Sajnos azonban ennyi idő szinte semmire nem volt elég, bármikor visszamennék.

Zsófi: Igazad van az anyukás versengés témában!!! Természetes hogy minden anya szeret büszkélkedni, csak azt nem veszik figyelembe hogy kinek hol és hogyan lehet ezt normálisan megtenni! Pl. Anyukámnak áradozhatok órákat de szingli barátnőimet és idegeneket nem nagyon érdekli csak pár percben összefoglalva Beni tudománya ha kérdezik . Az hogy egyesek dicsekednek egyenesen butaságra vall szerintem! Sokszor úgy érzem evvel azt akarják mondani hogy az ő gyerekük szuper a többi meg csak alatta helyezkedik el. Hát ezért nem is hallom meg!! Pedig semmi összefüggés nincs az észbeli képességek és pl. a járás/beszéd megkezdése között. Ld. Einstein.

Bogi: Ma kettős front van, Beni is egész nap naggggyon nyűgös. Nem is aludt délelőtt, pedig mostanában mindig szokott.....

Kép
viky30

bogi: a babáknak 45 perces szakaszokból áll az alvásuk. amikor vége a 45 percnek felszines szakaszba érnek. ha ilyenkor túl gyorsan felveszik, felkapják, nem hagyják egy kicsit, akkor nem is tudnak majd visszaaludni. én ilyenkor hagytam egy kicsit nyűglődni samut és ált. vissza is aludt.
amúgy sztem jól látod túl van pörögve és azért nem alszik. ezt bizonyítja h 40 perc után zaklatottan ébred. mert túl fáradt. sztem jól csináltad, h hagytad egy kicsit. ha járkálsz vele, kifveszed, beteszed, ezt azt kipróbálsz csak egyre fáradtabbá tezsed. sztem egy ilyen pici babánál nagyon nagyon nagyon hosszú idő az 5-6-7 óra nem alvás.
mindenképpen (én, de hát mások vagyunk) bevezetném balázsnál az evés-játék-alvás háromszöget, mert akkor megtanulja, h evés után anya picit dalol nekem, utána pedig egy kicsit pihennem kell. amit leírsz abból az jön le, h bazsi nem automatice baba, szal lehet h segítene neki ez.
kerekpocak

kata: hű de jó ez az avatar!
kerekpocak

Na csak egy gyors....

A "fotóink" nagyon jóóóóók!
Háááát nem hiába az én fiam már csak ilyen! Valóban házhoz jönnek a csajok (máskor is más lány babák) és ha ŐNAGYSÁGA kicsajozta magát, akkor bizony lelép pihizni. :) Különben nem jut energy a következő csajozásra! :lol:

Amúgy igazad van Andi! Valóban nem Emma szerepel a 3. képen. Az bizony még mindig Eszter! :) :oops: :) Pedig tényleg Emmának is udvarolt! :) Csak valahogy ezekszerint arról nem készült kép! :( Vagy igen? Csak Niki félrenézte??? Na mindegy! Nekem mind tetszik és a legfontosabb az, hogy az emlékeimben vannak a találkozó legszebb pillanatai. Pl amikor megkönnyeztem, hogy végre taliztam Nikivel! :oops: :oops: :oops: De hát ez van! Boldog voltam és olyan hihetetlen volt hogy az egykori pocis társam ott fogja a bébijét! :)

Na megyek pelust cserélni. Érzem valami nincs rendjén.... :oops: :lol:

fatima

köszi ;)
kicsit meg van ám mahinálva a kép ;) de végre egy olyan ami nagyon tetszik nekem (is) :)

Viki, ez a fotóscsaj vállal amúgy fotózásokat bárhol???
mert én úúúúúúúúúúúúúgy készíttetnék egy sorozatot!

teljesen igazad van ebben! hogy évente kéne csináltatni, mert lehet h akkor kicsit szívja az ember a fogát h de nem feltétlen erre kéne költeni, viszont később meg hihhhhhhhetetlen örömmel gondol arra hogy kár lett volna kihagyni!

én amúgy nagyon terveztem h híívok fotóst amikor Lizit hazahoztuk a kórházból.
aztán fentiek miatt mondom á minek az, én is tudok róla jó képeket csinálni.....
hát mondanom sem kell mennyire bánom!!!

úgyhogy ha meg van a csajszi száma, megadod nekem? meg hogy mennyi az annyi? ;)
privi jöhet! ;)
köszi ;)

amúgy nem Prágában voltunk, hanem Cesky Krumlovban, ez az osztrák határhoz közel van, Linztől kb 80 km északra... de végülis az élmény miatt tök8 csak ez azért jóval kisebb városka :)
de ugyanolyan szép.
nyáron ide megyünk raftingolni is!
lmkata

Mackósajt az újdonsült cseh alvós mormota mackóhaverjával
:lol:
Kép
lmkata

Viky köszönjük a köszöntést, honnan tudtad? Már rég nem írtam, állandóan kidob a rendszer!

Lolónak és Samunak jobbulást!

Zsófi, tök jó ez a lábzsák! Nekünk van egy textilmózesünk, ami lábzsákká alakítható, de elképzelésem sincs hogy hogy?! :shock:
Nincs valakinek ötlete :?:

A babatalis képek nagyon cukik, irígykedem egy kicsit én is...

Én állandóan bajban vagyok, hogy hogy öltöztessem Szonját. Kialakítottam egy rendszert, nagyjából úgy ahogy ti is írtátok, erre lecseszett a dokinő, hogy túlöltöztetem, ezért beizzad, és ezért lett ekcémás. :roll:

Nelly

Kép
breeki

Bogi: az alvással sokszor mi is szenvedünk. Éjszaka semmi gond, de nappal elég keveset alszik, sokszor csak 45 percet. Sajnos kézben alszik el, sétálva, ringatva. Hiába próbáltam a hagyom sírni dolgot, nem megy. Nem csak mert megszakad a szívem, hanem mert annyira behergeli magát, hogy utána akár mit csinálhatok vele nem nyugszik meg, és az iszonyatos üvöltésből egyszer csak álomba zuhan. Ebben a témában sokszor én is tanácstalan vagyok :roll:

Nelly

Kép
breeki

lányok nem sírnihagyni kell a babát.
ha meg akarod tanítani napközben aludni annak van egy folyamata, akit érdekel annak szívesen leírom.

a 45 perc meg természetes alvásritmus. azért ébred fel mert akkor van felszines szakasz.
kerekpocak

lányok !
tudja vki, h. erős taknyosságnál és NEM száraz köhögésnél a hidegpárásító az csak rásegít a tünetekre, v. jó ha megy éjszakára? help !
Edus ? többiek? tudja vki?

Marcsi

KépKép
alon

samunak ez van. nekünk nagyon javqasolták. egész éjjel megy.

hörghurut?
kerekpocak

Kép Kép Kép Kép Kép
kerekpocak

Sziasztok!

Még mindig csak olvasni van időm, de a délutánit megmutatom! :lol:
Gáborral mézeskalácsot sütöttünk! :lol:

Kép Nyújtás... Kép Szaggatás... Kép Kép Nyersen... Kép Sütve... Kép Na mi van a számban? :-D

Díszíteni nem lesz idő!!! :lol: :lol: :lol:

Üdv mindenkinek!

Noémi

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

szerintem nem hörghurut, mert nincs láza, csak irtó taknyos, és kb. kétóránként egyet-egyet köhög.
de tegnap még nem is köhögött egyáltalán, csak taknyos volt. remélem holnapra nem adódik hozzá még vmi. már irtóra unom. egész novemberben kb. 1 hetet volt teljesen egészséges.
ma amúgy önmaga volt, csak hát taknyos nagyon.

amúgy tényleg ömlik a nyál a szájából - lehet, tényleg fog? DE AKKOR MIÉRT KÖHÉCSEL?

csak azért vagyok bizonytalan a h.párásítóban, mert emlékszem amikor én régen beteg voltam hasonló tünetekkel, akkor nekem a körzeti doki száraz meleget ajánlott, pl.hajszárítóval fújjam az arcom, meg az orrom {nyilván nem akarom ezzel L-t kínozni, csak a kontraszt miatt írom le}. plusz amikor pár hete a SZÁRAZ köhögéstől befulladt, akkor ajánlották. és most nem szárazon köhög.

köszi Zsófi amúgy a gyors reagot. irtó jók a képek. 2 tojás a fürdőszobában. nálatok is csak az apa biztos, mindig megjegyzem magamban !
mi ez a sárga izé Samun? mellény?

szia Noémi !!
fú, micsoda ügyi fiad van ! hány perc alatt fogyott el a cucc?
hogy vagytok? túl már a nehezén?

Marcsi

KépKép
alon

Lányok, nagyon jók a képek!
Zsófi, Samu annyira édes, cuki, itt mutogatom apának is. Hihetetlen, h. valami ilyesmiforma lesz Emma is, csak lányban. Látom nagy az összhang apucival :lol:

Noémi, micsoda házias fiad van. Mézeskalács, nyammi:)

Fatima, édes vagy! Hát én is nagyon örültem, h. így összejöttünk és remélem ez később is így lesz.

Muszáj leírnom. Ma kimenőt kaptam. 6-ra mentem a talira, vagyis ez azt jelentette, apa fürdet, etet, fektet EGYEDÜL. Hagytam itthon tejet, de Emma nem volt hajlandó meginni cumisüvegből. Sztrájkolt. De az hagyján. Apa hív negyed 8-kor, h. akkor legyek szíves álljak fel és induljak haza, mert nem tud mit kezdeni Emmával, ordít, düllednek a szemei és levegőt sem vesz szinte.....szal, attól félt valami baja lesz.
Én persze indultam azonnal. Mire hazajöttem hüppögve elbóbiskolt apán, de letenni már nem tudta. Aztán jöttem, adtam a cicit és nagy lett a bódogság. Már fél órája csicsikál a kiságyban.
Nem tudom, ez később is így lesz? Ennyire függő lett? Tudom, h. ez normális, de mégis tudok valamit tenni, h. néha-néha nélkülözni tudjon?

Kép
niki30

Zsófi: nagyon megköszönném, ha nekem megírnád priviben. Én már nagyon sok mindennel próbálkozom, de pár perc játék után üvölteni kezd az ágyában, és onnan nincs vége. Szóval írd meg kérlek, hátha kiderül hol a bibi?!

Annyira édes Samu, meg tudnám zabálni! Én is mutogatom mindig Apának. :lol:

Niki: sajnálom, hogy nem sikerült a kiruccanásod. Nálunk időnként Apa eteti, így nem nagyon zökken ki a szokásos rendből, ha nem vagyok netán itthon.

Nelly

Kép
breeki

Noémi: nagyon ügyesek vagytok, én csak álmodok mindig ilyenekről, de nem vagyok egy konyhatündér. :lol:

Nelly

Kép
breeki

Niki, sajnálom az estédet !
nem fair az élet. :wink:

igazából tapasztalatból nem tudok beszélni, mert nekünk nem volt ilyen gond. L. simán evett c.üvegből anyukámmal v. apjával a kimenős alkalmakkor, nem volt cicifüggő és nem vált cumizavarossá sem. neki inkább az volt gáz, ha a lefejt v. fagyasztott tejet ÉN akartam c.üvegből adni neki, mert hát nekem ott a cici, és nem értette eleinte, miért a szilikon izét tömög a szájába.

ha a c.üveget nem fogadja el Emma, szerintem nem baj. kanállal próbáljátok ki legközelebb "nem éles" helyzetben, úgy megeszi-e tejet,v . csőrös pohárból?

akkor gázabb a helyzet, ha az esti rituálé úgy néz ki nálatok, h. cicin alszik be.

ez volt az első alkalom, h. Apája fektette egyedül?

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Fatima! Hát igen, nem tudom kitől örökölte ezt a nagyságot. Én 165 cm vagyok, az apja olyan 170 körül. A babatali tök jó lehetett! Szupik a képek is!!!

Zsófi! Én is kiváncsi lennék az elaltatás rejtélyeire: este sikerül, de nappal... Samu nagyon édes, és milyen ügyesen mos fogat!!!

Kata! Jaj de irigyellek azért a pár napért! Látom Liza jól összebarátkozott a macival! Nagyon szépek mind a ketten.

Marcsi! Tudom, hülye kérdés, de mi a különbség a hoideg és meleg párásító között?:oops: :oops: :oops: A doki mondta h mi is párásítsunk, én azt hittem, h mindegy milyennel, erre kiderül h nem ugyan olyan.

Olyan jók h ilyen apukák vannak, nálunk én max anyura tudom bízni a gyereket, m az apja tisztába sem hajlandó tenni, m az büdös. :twisted: :twisted: :twisted:

Teri

KépKépKép
pruci

Sziasztok!

Olvasgatok, de mostanában nem tudok írni, mert egyedül vagyok a Lucával és nincsen nagyon időm.

Zsófi: leírnád nekem az alvás dolgot???? Köszönöm

Edis

Kép
ediske

Sziasztok!

Imkata
Teszek fel képet emlékeztetőül, akkor is gyönyörű volt (nekem) :oops:
Veletk mi újság? Liza? Azóta hogy alakult az életetek? Kár, hogy a mackós képen nem látszik a szép kék szeme! Az nagyon bennem maradt!
Amúgy remélem ha nem is napi szinten, de most maradok!
Kép

Alvás dolog? Ez így megütötte a szemem. Rolandot mint írtam elrontottam a nyáron, éjszaka többször ébred, és mindig teázik, hajnalban pelust kell cserélni, mert átázik a sok ivástól. Leszoktatásra van tippetek!

Fatima
Emlékszem! Legalábbis azt hiszem! A nevedre tuti, de a történetre nem teljesen. Talán neked volt a szopizós probléma? Még szoptatási tanácsadót is hívtál ha jól emlékszem. Ha valakivel keverlek, akkor bocsi, de a neved tényleg beugrott!

Pusza nektek
Jó éjt!
Kati

Kép
übi

Köszi Marcsi, jól vagyunk...
A cucc kb. 200 darab lett, mert az oviba is sütöttünk. :lol: :oops: Úgyhogy lementettem belőle jópár darabot! Gábor ilyen pepcselősbe jól bevonható, és az ovi miatt amúgy is lelkes!... :lol: :lol: :lol:
A másik két fiúcska a mamánál van, újabban bevezettük, hogy a péntek délutánt CSAK az egyikkel töltöm, és csak rá figyelek, kettecskén csinálunk valami programot. Eddig jól működik! :lol:
A 'neheze" még csak most jön, illetve februárban... akkorra tűzték ki az első tárgyalást... Gyorsak! :cry:

Nálatok minden oké, bölcsi is jó lett, olvastam!? :oops: :lol:

Niki! Nelly! Nem olyan ördöngős a mézes, csak a 100. darabtól kezd lassulni! :lol: :lol: :lol:

Noémi

Kép
Kép
Kép
kenoemi77

Sziasztok!

Zsófi!
Engem is érdekel az alvásmódszer! :wink:
Haláliak a képek! :D

Noémi!
Nagyon ügyik vagytok!
Felteszed a receptet a receptes topikba! Köszi!

Lányok!
Más is írhat bevált karácsonyi sütiket, elkezdődött a szezonja, s újíthatnékom van. :D

Niki!
Lehet, hogy csak ezen az estén volt ilyen érzékeny Emma.
Nálunk az vált be, s ezt az elején mindenki furcsálta, de mára irigyelnek, hogy ahogy este Apa hazér, Bala csak az övé. Az első napoktól kezdve. S ebbe mindent beleértek. Játék, hiszti, vacsora (kivéve amíg szopizott :) ), vetkőztetés, öltöztetés, fürdetés, altatás... Nekem is jól esik estére, hogy egy kicsit elmehetek mosogatni, pakolni, főzöcskézni, úgy, hogy Bala nem húzza a nadrágom. De hozzá teszem azért besegítek, de Apáé a főszerep. Egész nap nem látják egymást. Apának Bala, Balának meg Apa hiánya van. Így Bala nem veszi zokon, ha néha nem én viszem a törölközőt a pancsi végén, nem velem nyomja a fogkrémet a fogkefére, vagy nem én viszem be a "nyusziskakaót". Nálunk ez nagyon bevált mindenki részéről. De mondom, ez sokaknak fura...

Kata!
Köszi neked is a dícséretet! Mentegetsd nyugodtan a képeket, de neked is elküldöm szívesen a sablonokat hozzá.
Nagyon jó a szundis kép!
Kiruccanás: irigy-irigy :oops:

Vicky!
Brigim 11 éves, s elkészült a meglepi. :) Végülis nem úgy lett elhelyezve, ahogy a képen, hanem a szobájában szanaszét lettek szórva a figurák, így minden nap keresgélni kell, hogy hol lehet az aznapi :). Kiváncsi leszek a visszajelzésekre, hogy mit szólt hozzá. 8)

Puszi mindenkinek és jó hétvégét!

Timi

Kép

Kép
timtom

marcsi: hálózsák ;) köhögés: ha jön a foga azért köhög mert hátrafolyik a nyál, szmötyi stb. ilyenkor ez természetes szokott lenni.

hidegpára: az mondta a fül-orr gégszeten a doki, h most ez a "divat".

alvás: megírom holnap annak, aki kérte.

niki: emma: én sokat jártam egyedül este el, de amíg samu szopizott (11 hónapig) addig csak miután szopi-altatás. én nem mertem ezzel játszani még úgy se, h nálunk is az a rendszer, h ha apa hazajön akkor övé a terep mindenre értve, fürdés, fektetés stb. 11 hónapos volt samu amikor nem szoptatás fektetés volt a sorrend, hanem pohárból tápi és ágy teljesen nélkülem. sztem emma nem cicifüggő,. hanem megszokta a rendszert, ami minden átmenet nélkül most más lett. ennyi. nekem az jött be, h fektetés után megyek el itthonról.

samu dicséreteket köszönjük!

noémi gyere gyakrabban! gábor nagyon édesen gyúrja a tésztát!

holnap leszek!!
kerekpocak

Niki: nálunk is hasonló a helyzet, pedig régen nem volt gond, elfogadta a cumisüveget. Viszont most hogy jön a foga, csak a cici kell neki. Hm?? Más anyukák?? Ugye lehet ez a probléma? Mondjuk ezt a mi helyzetünkre értve is kérdem. Ilyenkor ha fáj neki valami, nem kívánja jobban a kedves drága cicit? Ami mindig is megnyugtatja?

Kép

Kép
b79andi

Hát lányok, a tegnapunk borzalmas volt! Éjfélig ment az egész napos nyűglődés!!! Aztán aludt hajnali 4-ig a drágám, szopi és alvás megint reggel 7-ig...azóta megint nyűgi,de azért nem annyira, mint tegnap...jó lenne ha szebb lenne a mai napunk!

Zsófi: Jó ötletnek tűnik ez a szopi-játék-alvás háromszög...majd megpróbálom bevezetni, bár ha épp jó alvós időszaka van akkor szopi után, büfiztetés és amint leteszem alszik nagyokat!

Nem is tudtam, hogy 45 perces alvási szakaszaik vannak a piciknek...bár én nem szoktam azonnal rohanni és felvenni ha nyöszörög, csak ha tényleg felébredt és sír!

Kép
bogen

hát bogi, ezt ha bevezeted akkor érdemes tartani. de h lásd mire gondolok:
szopi x idő (kinek mennyi)
játék max 15 perc! (éneklés, nézegetése színes tárgyaknak, anya beszél a babához stb) ebből a fele idő egyedül játék (ez nagyon fontos) a másik fele anyával (v apával) és aztán 2-3 óra alvás. és ez egy napirend tehát ha bevezeted akkor nem térhetsz el (nyilván persze van olyan helyzet) mert ezt szokja meg, ez ad neki biztonságot. h tudja, h mi után mi jön. könnyebben alszik el, ha tudja, h most ettem, most játszottam és most jön az alvás!!!!
kerekpocak

bogi a nyűglődés alatt meg akár 5-10 perc sírást is gondolok, ami ha nem mész be, hirtelen mintha elvágták volna- és alszik tovább. ha balázs nem ez a típus, akkor azt lehet, h amikor halld h ébred, akkor bemész és álomba simized. (kivenni azért tilos ilyenkor, mert az nagyon felélénkíti a babát.)
kerekpocak

de a játék adott napon lehet 2-3-4-5 perc is, ha látod rajta h álmos.
mindig figyelni kell nyilván a babát. ez csak egy keret, amit ő tölt meg tartalommal. és rá kell szabni.

samu olyasmi volt, mint bazsi, sokszor nem aludt. nekem életmentő volt ez a rendszer, mert így végre én is és ő is átláttuk, h mi van.
kerekpocak

ja még vmi. samu egy ideig hajlandó volt cumisüvegből inni, aztán 3 hónapos korától egyáltalán nem. mi ekkor csak szopiztunk, majd a hozzátápinál én átugrottam a csőrös poharat, mint felesleges állomást, és elkezdtük a poharat használni.totál bevállt, nagyon hamar nagyon ügyesen ivott belőle. ha meg úton vagyunk, sportkupakos ásványvizet kap.

hozzátápi: én úgy csináltam, h a kaják mellett, minden nap vizet is kóstoltattam. kis kanállal, pohárral. szerettem volna, ha megszereti a vizet és nem édes löttyöket iszik. bejött, samu semmi mást nem iszik, csak vizet azóta is.

übi: sztem az éjszakai teázásra valszin egyáltalán nincs szüksége rolandnak, nem éhes, nem hiszem h szomjas. egyszerűen megszokta. én ilyenkor azt csinálnám, h ébred bemennék puszi-puszi kijönnék. és kicsit sír, azztán megint ismételni stb. melós, de megéri. sztem. persze csak ha tényleg eleged van és nem bírod már az éjszakázást.

jelentem samu gyógyul! ma éjjel már nem volt köhögőrohama így nem is ébredt és végre megint rendesen bírt aludni 8-f8ig!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: (sajnos apa meg én a barátainkkal vacsiztunk így 2kor kerültünk ágyba. :lol: :lol: de majd ma pótlunk. :lol: :lol: )
kerekpocak

bevált. nem bevállt. :oops: :oops: :oops:
lassan megtöltöm az oldalt egyedül. :oops: :oops:
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?