A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

K.Timi! Szeli inkább délután alszik mélyebben. Akkor szoktunk sétálni is. Délelőtt többször felébred.
Nagyon jó lett az album!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Nappali alvás?! Az mi?! ( :lol: )

Na akkor megmutatom, nálunk hogy megy ez:

Kép

A felhúzott lábaimon feküdt, és szó szerint belealudt a tenyerembe... :shock: :lol: Amikor kattintottam, fél szemmel rámnézett, elmosolyodott, és aludt tovább...hááát, ilyenkor meg tudnám zabálni, és sz*rok bele, hogy nekem tképpen porszívóznom kellene :oops: :wink: .
Éjjel általában nagyon jól alszik a csajszi (most 1/4 22-1/4 9-ig !), nappal viszont csak 10-20 perceket, azt is cicin, vállon; babakocsiban, autóban kicsit többet is.
Magától nagyon ritkán alszik el, bármit csinálok (mondjuk tegnap éppen akkor aludt el, amikor porszívóztam :shock: ). A cumit pedig akárhogy erőltettem ( :oops: ), addig van a szájában, amíg fogom...egyszerűen nem marad bent, köpi ki...de Bence is ilyen volt.
Én azzal nyugtatom magam, hogy fél év múlva, amikor a kislányom a szoba padlóján a játékok között kómázik be, már nem is fogok emlékezni arra, hogy a nappali alvás egykor gondot okozott... :lol:
dettyk

Ja, mindenütt ilyen trutymó idő van ?! :evil: :evil: :evil:
dettyk

Lányok! Nagyon cukik a babák, és milyen jól elszórakoztatják magukat hosszabb-rövidebb ideig. Olyan jó, hogy minden nap valami újat produkálnak!
Ezúton gratulálok az összes megfordulós, játékot megragadós, kacagós... babának.

NEKÜNK MEG TŰNIK EL A HAJUNK!!!!! :cry: :cry: :cry:
Ezt nézzétek:

Kép 5 hetesen nagy séróval Kép 15 hetesen meg kopaszodunk...

Kép
Kép
Kép
gremese

Na de persze tudom olyan szögből is fényképezni, és úgy fésülni a haját, hogy mindebből semmi nem látszik! :twisted:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi nincs nekem semmi bajom a tápszerrel, sőt sokkal egyszerűbbnek tűnik, mert nekem nagyon macera a szoptatás. Egyrészt mert nagyon kicsi a mellbimbóm, nem tudja bekapni ezért mellbimbó védővel szopizik az első pillanattól kezdve. 2 pillangóm van, azokat örökké sterilizálni, van úgy hogy elkallódik, örökké keresem, mert ugye szilikon, nem látszik. Meg ez a evett e eleget kérdés, meg böfikor mindig hány is, hol többet hol kevesebbet. Meg még tejci is hol van hol nincs. Állandóan iszom a teákat, meg szedem a homeós bogyókat, napi 2xleves. A sok tea és homeó árából már annyi tápszert vehettem volna....na most jól kipanaszkodtam magam.
A védőnőtől már 6 hetes kora óta kérdezgetem a tápszert, de azt mondta csak akkor ir fel neki ha 2 hétig stagnál a súlya vagy fogy. Mert szerinte ha volna itthon tápszerem, akkor nem szoptatnék, mert egyszerűbb volna bekeverni, mint esetleg 2 óránként cicire tenni.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok,

Borzasztó idő van.
Most voltunk a Tűzoltó utcai Klinikán, hasi-, koponya- és csípő UH-n. Minden a legnagyobb rendben, kívéve, hogy uh közben akkorákat pukizott, hogy kihallattszott a rendelőből, mindenki ott mosolygott mikor kimentünnk:), ő meg csak vigyorgott.
Ingyenes volt:)
Szerdán megyünk oltásra, remélem megkaphatja, ma már alig volt trutyi az orrában, és a gyógyszereket is abbahagytuk.

Karácsony
Nálunk majd úgy lesz, hogy a fát együtt vesszük meg, az ajándékokat a Jézuska hozza.

Alvás
Hát nekem piszok szerencsém van, mikor már látom, hogy nyügis, sírdogál, hasrateszem, ő bekapja az ujját, cumit már nem kér, pedég én adnám, és el altatja magát, még ott maradok kicsit, simizem a hátát, beszélek egy picit hozzá, és aztán otthagyom, az esete 90 %-ban elalszik, 10-20 perc alatt. Ránézek még cumizza az ujját, aztán hopp, nincs az ujja a szájában:)

Néha nálunk is főleg este, imád kézben lenni, de nem kólika tartásban, hanem apa vállán, ott nem sír, nagy szemekkel nézelődik, ha lerakjuk, nyüszög, és már majdnem 6 kg.

Hízás
Szerintem ne aggódjatok, tudják ők, hogy mennyi kell nekik
Emese, teljesen normális, ha kevesebbet eszik, azért jó súlyban van így is:)

Tegnap én is beparáztam, alig evett, eddig olyan napi 600-700 ml szokott enni, tegnap alig evett meg 400 ml, de én vagyok a hülye, hogy mérem.

Kaki
Nálunk majdnem minden pelusban van kaki, de issza szopi előtt a kamilla, köménymag teát.

Fürcsi
Még mindig sír a fürdetésénél, bármit csinálunk egy hete van ez, eddig imádta, mit csináljak vele, emúlik majd, és visszatér az örömködés, eddig imádott fürdeni.
:(

A talira remélem tudunk menni, nagyon várom, hogy megismerhesselek Titeket!

No megyek, teregetni

Mindenkienk szép napot

Kép
Kép
nektarin

Emeseeeeee
Na nem már, ennyire kihullott a kis haja, de édes
Robesznak is lecserélődott, no de neki nem voltakkora lobonca:)
Nagyon cuki:)

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok Mammcik!
Micsoda idő :shock: jó kis álmoskás... Még jó, hogy nem kell mennünk sehova :lol:

KTimi! Nem kell matrac, van a központban. Sajtos pogi?hmmm imádom :lol:
Jó lett az album nagyon :lol:

Regi! Szerintem nem gáz a tápszer, én örülök neki, hogy van, és hogy ilyen jók már,mesélték, hogy régen felpuffadtak tőle a gyerekek, azért lehet ez az ellenszenv az emberekben, meg tudod a "szoptatásért kampány"...

Noel egyébként nem cumizik :oops: és az ujját sem szopja, pedig én mindkettőt mutattam neki (próbáltam segíteni, hogyan tudja magát megnyugtatni) majd lehet később fog...
Szintén fürdő mellett lakik Noel baba :lol:

Sense! persze, ki is mehetünk közbe, laza az óra, az a lényeg, hogy jól érezzék magukat a Babák és a Mamák.
Mi Milupa Milumil HA-t használunk? Tényleg olyan jó a Nutrilon? Noel mindig erőlködik kakinál, hol sírósabban, hol nem.
Én azt hittem ez normális :roll:

Motiot! Ne aggódj! Csinálj mindent úgy ahogy a szíved diktálja! Ha ekkorákat alszik a kis Áron, biztos elég a tejecske :lol:

Karácsony: már akartam írni, hogy nekünk műfenyőnk van, én nem támogatom, hogy minden évben rengeteg fenyőfát kivágnak, nagyon jó műfák vannak már. Érdemes elgondolkozni... jah és fenyő illóolaj is létezik, mielőtt írná valaki a fenyő illatát :wink:

Irina! Megnyugtatni és visszatenni? és ezt ismételni amíg bírod? :roll:

Tündériek a Babák játszószőnyeggel :lol:

Noel ma megint végigaludta az éjszakát, reggel pedig mindkét cicit kiszopizta (majd szét durrantak :shock: ) majd megevett még 160ml tápit :shock: fogalmam sincs mennyi lehetett összesen, de jó éhes volt... :lol:

Egyébként tényleg mindennap van valami meglepije, tegnap a legnagyobb csodálkozásomra amikor kivettem a kádból fürcsi végén, és a törülközőbe csavartam nagyokat mosolygott :lol: :shock: ilyen még nem volt, általában sírás rívás van...

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ja, még egy kérdés, nincs valakinek valami tuti csokitarota receptje, pénteken lesz Apa 33. szülinapja és szeretnék neki nagyon finit sütni.

ja hétvégén voltunk vásárolni, Anya vigyázott a törpére, majdnem megvettünk mindnekinek mindent, és hogy mennyien voltak, őrület, mindnehol a könyvesboltban, az auchanban, ja és az auchanban mindneki majdnem, LCD tv-t vett, de tényleg legalább 20 db jött szembe velünk.

És ma megint csináltam tejbegrízt,nyam,nyam, teljesen rákattantam:) :shock:

Kép
Kép
nektarin

Nektarin! Igen! A szép hajuuuuuuunk...... Brühühű..........[/b]

Kép
Kép
Kép
gremese

Amihez a vizitelős doki fodrászt akart hívni a kórházban..... Brühühűűűűű....

Kép
Kép
Kép
gremese

Nektarin! Nálunk nyáron (mármint a topikban) a lekváros kenyér volt a nyerő, úgy látom, most a tejbegríz a tuti! :wink:

Heni!
Én megértelek. Szerintem a szopi a mamának is legyen öröm, ne csak a babának. Ha ennyire macerás, szerintem egy-egy étkezést kiválthatsz tápival, nincs azzal semmi gond.
Persze én is azt mondom, ha van tejed, akkor szoptass, de néha megkönnyítheted a magad dolgát, ráadásul Petike sem szenved hiányt, nőnek fel tápon gyerkőcök.
És természetesen attól, hogy valaki tápot (is) ad a babájának, egyáltalán nem rossz anya!!!!!!

KTimi!
Nagyon jó a fényképalbum!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Visszaolvastam, nem semmi mit termeltetek :-)

Mi még mindig takonykórosak vagyunk, igazából nem náthás, mert nincs fikusz, "csak" szörtyög. Porszivóval vagy Stérimarral sem jön ki semmi. És nem is mindig hallani, csak időszakonként, úgy hogy letojom.

Játszószőnyeg továbbra is arat, bár már be tud rajta aludni, ha elfáradt.

Tegnap mértem 4470 gr.

Képzeljétek dec 16-án megkeresztelnek ENEGEM meg a HÚGOM. Ugyanis mi eddig nem voltunk megkeresztelve, és a lánykámnak a Hugi a kiszemelt keresztanya, úgyhogy szegénynek nincs választása. De egyáltalán nem bánom.

Antja kérdezte, hogy megyünk-e a talira? Még Apát rá kell beszélnem, hogy felvigyen, de mi sem vennénk részt a jógaórán.

Jó lenne összeegyeztetni!

Emese: pihiszék- árzuhanás????
Vendég

Heni! Védőnéninek feketepont :evil: jogod van eldönteni mit teszel. Én úgy jöttem haza a kórházból, hogy felírattam tápszert, mindenki ki volt akadva (orvos, Anyukám, Nővérem..) de én nem akartam a véletlenre bízni semmit, és addig nem is nagyon nyúltam hozzá amíg nem kellett (2 hónapig tartott 2 doboz) Határozottság :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Gremese: hátul nekünk is kikopott a hajunk! :-) Ami eddig sem volt túl hosszú!
Vendég

Karácsony: Jézuska hozza az ajikat.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anitja: igazad van, miért kell megvárni mig a gyereked éhezik!!! Tök hülyeség, perszte nem a védőben ordit naphosszat, hogy éhes.
Vendég

Era! Pihiszék, árzuhanás! A tudod mi meg lemondva! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Nálunk is Jézuska lesz, az aji meg a játszószőnyeg, amit megelőlegeztem. :-D
Vendég

Anitja! Igazad van! Én is hozhattam volna haza receptet, mert az elején (egy cici működött, nekem is kellett tápszeres kiegészítés. Nem sok, de kellett). Úgy látszik ez ilyen anyai izé, mert én is lelki beteg voltam, hogy tápit kell adnom. De már megértettem, hogy nincs ebben semmi. Most is van itthon, bármikor - ha kell -, összerittyenthetek neki egy adagot. Egyelőre - ha szükség van rá -, az éjjel lefejt anyatejet kapja, de azt is ritkán.

Era! Gyertek a talira!!!! Juj, de kíváncsi vagyok Rátok!!!!!!! :D

Ezúton üzenem az Apukáknak, hogy emeljék meg a sejhajukat, és fuvarozzák el a kis családjukat a találkozóra!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Nektarin: igazad van, én sem irom már, hogy mennyit eszik a gyerök, amig hizik nincs gond szerintem. A neonatológusunk szerint havi fél kg-t kell hiznia a koraszülötteknek. Ha ezt eléri az jó, ehhez képest mi havi egy kg-kat teljesitünk. szóval no para!
Vendég

Na, most ki is számoltam. Beatrice 4 hónapos 2 hetes
ez idő alatt 3540 gr-ot hizott. Az azért nem rossz.
Vendég

Gremese: nekünk 1 hét alatt megjött a szőnyeg az árzuhanásról. Ha irnak a játsszvelemtől, akkor majd küldök egy képet a lánykámról a játszószőnyegen. Ganyé vagyok, áááááá csak egy kicsit. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Era! Írtam privit!
Nagyon szépen gyarapodtok, gratulálok! :D

Mi megdupláztuk a születési súlyunkat, sőt, meg is haladtuk.
Zsófi baba ma reggeli súlya: 6820 g. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Megjöttünk.Ma megpróbálok vissza olvasni,de lehet nem fog nagyon menni. :(
Nagyon szar az idő és nyűgős a lelekem.. :( Na de én is tökre depis vagyok,csak tudnám miért..:(

Gremese jó nagyot nevettem a hajeltűnésen ,na de az iwiwen levő alapértelmezett kép nem semmi..... :lol: :lol: legalább felvidultam kicsit..
varga tünde

Heni! Csak azért, mert mindenki azon parázik, hogy pótolnia kell… :wink: És??? (Akinek nem inge, ne vegye magára!) :D

Emese! Hát van ez így… :wink: Szelinek is cserélődik a haja...
De Zsofkának is milyen édes az az ív a homlokától az orra hegyéig. Azon a képen tök jól látszik. Olyan aranyos! :lol: Szelit is le fogom ilyen szögből fényképezni.

Era! Jobbulást! De nem lehet, hogy csak száraz a levegő azért szörcsög??? :roll:

Tali: Pedig én mennék a jógára is! :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Anitja, Emese köszönöm a hozzászólást!!!!!
Van úgy hogy öröm a szopi, de van úgy hogy utálom. Szeretném csak szopival kihuzni 3 hónapos koráig és kacérkodom a hozzátápi gondolatával 3 hónaptól. Szerintetek túl korai????1 uzsit kapna pl. mást mint tejci, igy vacsira maradna több a ciciben. Gondolom én, aztán lehet nem.
Kérdeztem anyukámat hogy engen miért ,,csak,, 3 hónapig szoptatott a tesómat meg 7 ig. Erre ő: mert én is annyit kombináltam mint te!a 2. már több eszem volt- na ezt jól megkaptam mi?

Emese amúgy nekünk is ki van kopva hátul a hajunk:-) olyan vicces.

Heni
KépKép
heni81

Tündi! Örülök, hogy fel tudtunk vidítani! :)

Haj: Persze hátul is kopaszodunk.....

Regi! Fotózd le mindenképp! Olyan aranyos az a szánkópálya! :lol:

Era! Párologtass egy kis vizet. Lehet, hogy igaza van Reginek.

Ma az első alvás után (hason) akkorát bukott az én drága kislányom (nem tudtam rögtön bemenni, és jól beleforgatta az arcocskáját), hogy fülpiszkálóval szedtem ki az anyatejet az orrából... :shock: :oops:
Egyébként mi ennyire bukósak vagyunk, hogy képes még alvás után is bukni. Naponta rengeteg pelust elhasználunk....

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Karácsony:
nálunk Mikulás van, jézuska nincs. :)

Haj:
Lillának picike cérnahaja van és hátul egy jó ökölnyi (mármint az Ő ökle) kivan kopva, ott kopasz. Nagyon vicces. :lol: :lol:

Emese:
elhiszem, h sajnálod azt a gyönyörű hajacskát.

Era:
ügyik vagytok. :wink:

Heni:
de mi köze a védőnőnek a tápihoz????
Azt a doki írja. Úgy bírom az ilyen túlbuzgó védőnőket. :evil: :evil:

Húú, éjjel hiper szar éjszakánk volt. :cry:
Kaja fél11, alvás. felkel 1kor nyüszi, hagyom, cumi-cumikiköp-nyüszi, morgás, ez megy 4ig. 4kor kaja, alvás fél 5ig, nyüszi, cumi, morgás ez reggelig és 8kor kelés.
Lilla aludt én meg max 1.5 órát össz. Annyira idegesít ez a nyöszögése. :oops: :oops: Most bezzeg alszik.
1x már volt ilyen éjszakánk, akkor is iszonyat szél volt. Lehet, h attól??

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok !

Tök kész vagyok ma kaptunk csípőszűrésre időpontot és nem fogjátok elhinni mikorra.
December 11-re. Igza 14-15 között lehet menni.
Így lehet úgy megyek, hogy kb háromnegyed 2-kor elindulunk a tali helyről.
Nem szeretném ezt is kihagyni. Sajna a nyárit kihagytam egy családi kerti party miatt.

Valaki összetudja számolni, hogy hányan megyünk ?
Vagy számolom én csak akkor mindenki küldjön nekem privit és jegyzetelek.
Igazából azért kérdem mert szeretnék valami meglepit és ahoz kéne.
Előre is köszi mindenkinek.
20200310173350

Emese : Ádi szerint így is szép Zsófi.

Kép .
20200310173350

Hajni! Simán lehet az időjárástól, Noel is elég különös: a végigaludt éjszaka után kisebb megszakításokkal alszik egész nap, most is itt várom a tápival, mert a cicin bealudt, betettem a kiságyba amíg megcsinálom a pótlást, erre azóta alszik :shock: (ez volt 13órakor)

pussz

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hajni! Én kiskoromban nem tudtam aludni szélben. Ez akkor változott meg, mikor Zsófi megszületett.

KTimi! DE ÉDI!!!!! :lol: :lol: :lol:

Oké, akkor küldöm Neked az első privit. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Szia Mindenki!
Hulla vagyok! :( Szakadó esőben megjártuk az orvost, Mátémanóm kemény 5 dkg-t gyarapodott a héten :cry: , de miután alig fogad el a torkán lévő váladék miatt bármi kaját, nem is csodálom. A homeós bogyók hatottak, azok csinálták az ugatásból a trutyit, úgyhogy megkaptuk az új bogyókat, amik ezt hivatottak felszámolni. Egy hét múlva vagy még újabb bogyók, vagy a 3 hós oltás. Nem tudom, mi lesz így a taliból. :(
Amúgy pedig egész nap nyűglődik, sírdogál, most sikerült leraknom, de csak azután, hogy az ölemben aludt el. Ritka az ilyesmi.
Majd visszaolvasok, de most megyek, mert még nem is tudtam ebédelni, a konyha is szalad, aztán ki tudja, mennyit tud aludni Szegénykém. :(

Csak annyit, hogy Emese: Máté félig kopi már. Illetve nő az új haja, csak még pici, ráadásul tökszőke, és emiatt alig látszik. Ha megyünk a talira, majd meglátod.

Detti
KépKép
kiskolbi

Imádom a babás képeiteket, nagyon szépek a kis tündérmanók!

Dettikém, kitartás, sokat gondolok Rátok!

Mindenkinek hálás vagyok a biztatásokért, köszönöm! A hétvége a totális nyügi jegyében telt, apát és engem is teljesen lefoglalt Ádi. Ma is nyűgös, ha fent van, de szerencsére most sokat alszik (pár hetenként van ilyenje, ó bár egy része megmaradna! ;-)).

És találtam egy jó cikket alvásról, evésről:
http://kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=20767

Kép
Kép
irina

És hogy milyen igaz, amit a cikk szerzője állít: Ádi napok óta gyakrabban kel éjjel (most éjjel pl. 2 és negyed óra után ismét szopizott :shock: ). Közeledik a 3.-4. hónap fordulója... hú, rengeteget várok a decembertől!

Kép
Kép
irina

Offtopik: lányok, megtisztelő, hogy engem kérdeztek nyelvészeti kérdésekben, de én azt a szakmai vonalat képviselem, amely szerint a nyelvész dolga a tudományos leírás, nem az, hogy megmondja a nyelvhasználónak, hogy az hogyan beszéljen. Az utóbbi a nyelvművelő, aki szerintem (és még sokak szerint) sem nyelvész, legalábbis amikor nyelvművelősködik, akkor mindent művel, csak tudományosan megalapozott nyelvészetet nem. Akit érdekel a téma, priviben bármit. ;-)

Kép
Kép
irina

Karácsony: nálunk a Jézuska jön (Mikulás csak 6-án, őt nem kevertük bele a karácsonyba ;-)). Ha már Ádi érteni fogja, fogunk mikulásozni, jézuskázni, amíg csak lehet. Emléxem, gyerekkoromban ez az egész mennyire lázban tartott, és arra is, mikor esett le a tantusz. Szegény szüleim mennyire igyekeztek falazni a Jézuskáéknak...! :lol:

Kép
Kép
irina

Hello lanyok!

Linike mintha jobban lenne, csak a reggelek furcsak, szegenykem olyan kis taknyosan ebred. de eegsz nap mosolyog, bevagja a napi adag tapijat es 2 kaja kozott alvas is van (kaja-jatek-alvas-jatek-kaja es ez igy megy egesz nap)

alvas: en ugy szoktattam Liniket elso perctol, h puszika, elmondom mennyire szeretjukes h itt vagyunk vele es egyedul elalszik - mondjuk 2 honapos koratol kulon es mindig megvarom a szobajab, h elaludjon. abbol a megfontolasbol, h ha picit nyugoskodne, akkor nehogy megijjedjen, h nem vagyunk vele, így amikor felnez, mindig engem lat :) elalvasi ido kb 10 perc - es magat altatja.

haj: emese! hat nekunk is hasonlo a helyzet, hatul kikopva, mint hajnieknak es elol is kevesebb, de ne ugy latom Lincsi nem lesz kopasz, mert no az uj aranybarna hajacska.

tali: ugy emnnek, csaak 1. nem lehet ott parkolni? vagy lehet? es ti utaztatok mar autoval ugy, h a picibabatok es ti? es nem volt meg egy felnott? en meg nem es izgulok nagyon vagy elvisz minket tomi, de akkor mit csinal? huuuuuuuuu kemeny, de ugy szeretnek veletek talalkozni.
jah es lattatok a 4en 1 gatyaban? abban is az van, h a az anyak ismerkedtek meg, es a gyerekeik baratok lettek
olyan aranyosssssss

Kép

Kép
mmarica

Marcia : nézd meg a www.asram.hu web oldalt és ott levan írva, hogy hogy kell oda menni meg, hogy hol van parkoló.
Én már utaztam csak törpe meg én. Ugyan úgy elvan mintha lenne még ott valaki.
Nálunk menő az autó rögtön alukál ha beteszem max akkor nem ha pisi a pelusa ezért minden indulás elött tisztába teszem.

Na megyek készülődni. Ma megyek nősgyógyászhoz. Hajat kell mossak meg meg kell fürdenem.

Most etettem meg törpét most alszik aztán míg én elkészülök ő ébred és akkor őt fürdetem és megetetem és indulok is. Ilyen hülyeséget este 8-ra hívni na de mindegy legalább nem lesz akkora forgalom mert persze a dokim budán van én meg zuglóból megyek.

Na majd ha megjöttem akkor bejelentkezem.
És tessék küldeni a priviket aki jön a talira.
20200310173350

Sziasztok!

Elnézést kérek, csak nagyon el vagyunk foglalva a karácsonyi ajándék készítésével. :oops:

Nálunk közösen díszítjük a fát, a Jézuska meg hozza az ajándékokat.
Ez lesz az utolsó olyan karácsony amikor Rebeka még a Jézuska tudatában kapja az ajándékokat, utána inkább elmondjuk neki, minthogy mástól tudja meg. Aztán meg csak bízni tudunk benne, hogy az öccse előtt megőrzi a titkot még pár évig!!!

Hirtelen nem is tudok reagálni, annyi mindent írtatok!!! :oops:

A nátha még tartja magát nálunk, legalábbis Viktorka orra még mindig folyik, meg mintha nyűgösebb is lenne, de nem vészes.
Nekem néha olyan mintha nem is lenne kisfiam! :shock:
Napközben is alig hallani a hangját, szinte csak etetni kell, meg pelenkázni, este meg 7-kor már alszik mint a tej!
Remélem egyszer mindenki eljut idáig!!! (Irina: :wink:)

A tali még mindig nem 100% nekünk, bár most kaptam kölcsön egy tuti babakocsit, amivel simán lehet tömegközlekedni! Úgyhogy egy akadály elhárítva!
Már csak az időjósoknak kell szólni, hogy csináljanak jó időt, meg Rebekával nem jutok dűlőre!
Kedden csak délig van oviban, anyukámra utána nem tudnám bízni, ha meg viszem magammal, ott látványosan unatkozni fog!
Hacsak nem hozza még valaki a nagyobb csemetéjét. Talán akkor elfoglalná magát!

Kép
Kép
timi26

Mmarica: Ádi nálunk is magától elaludt egészen addig, amíg nem kezdődtek el nála a fog- és fülfájdalmak. Onnantól altatásra volt szüksége este, különben sírt. Jó lenne visszaállni a régire, mert ez így sokkal nehezebb és hosszadalmas.
Mint ahogy napközben is el tudott korábban aludni, ha nyűgös volt picit, felvettem, és 2 perc múlva szunyált. Most min. negyed-félóra ringatás, óvatos megfordítás (kólikatartásból vállra), további ringatás, letevés -- aztán vagy felébred e műveletsor közepette vagy nem.
Nem a pocifájáshoz kötődik a dolgok elromlása, mert az 1 hetes kora óta fáj, hanem a többi nehézséghez. Remélem, van mód a változtatásra. Bármilyen ötletnek örülök! :wink:

Kép
Kép
irina

Timi26, már hiányoltalak! :-)
Rebeka nem kérdezett még rá a Jézuska-dologra. Úgy emléxem, nekem akkor mondták meg, amikor RÁJÖTTEM, és szembesítettem vele a szüleimet. Bár lehet, hogy ennél tényleg jobb, ha Ti közlitek vele. Az oviban sem lőtte még le senki előtte a dolgot? Ennek örülök! 8)

Kép
Kép
irina

Irina: még nem kérdezett rá, viszont a télapót tavaly felismerte! És ezt csak MOST :shock: mondta el.
Persze adtuk neki a hülyét, hogy az nem úgy van, de egyszer úgyis rájön, jobb megelőzni, hogy ne vesse a szemünkre!
Nagyon okos ez a ki bestia!

Kép
Kép
timi26

Karácsony: Én arra emlékszem, hogy nekünk Jézuska hozta az ajándékokat. "Valaki" csengetett egy kis csengővel, és mi a hugommal akkor mehetünk be abba a szobába, ahol az ajik voltak.

A Télapóval is jó volt jóban lennünk. Mindig lehetett ránk hatni azzal, hogy a Mikulás bácsi figyel minket, mindent lát. Ha rosszak leszünk, kapunk virgácsot. (Mindig kaptunk, de nem azért, mert rosszak voltunk, hanem mert enélkül nincs Milulás. :lol: )
Suvickoltuk ezerrel a csizmáinkat, és hosszú-hosszú listát írtunk a Télapónak, és megkértük Anyut, hogy adja oda neki.

És ezek annyira jó dolgok voltak. Csillogó szemmel nyitogattuk kisgyerekként az adventi naptárat, amiben általában csoki volt, és számoltuk az éjszakákat, mikor jön a Jézuska.

Én szeretném, ha Zsófi is átélné ezeket. A készülődés, az ünnep örömét, a "Mikulás bácsi", a Jézuska "eljövetelét", azt, hogy együtt vagyunk szeretetben.
Ezek annyira jók voltak, nekem legalábbis egy életre szóló élmény.

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok, ha minden igaz küldtem egy videót Beáról a mailünkre :lol:
Vendég

Granda: most néztem meg a videót! Hát haláli! Ha éhes a gyerek, akkor jóga ide vagy oda, feltalálja magát !!! :D :D :D :D :D

Era: Nagyon édesen magyaráz Beácska!!!

Kép
Kép
timi26

Üdv megint!
Mikulás nálunk is lesz, igaz idén még nagyon pincurka hozzá, de azért a piros zacsi nagyon jól csörög-zörög... én is imádtam gyerekként az ilyesmit, mármint ezeket az ünnepekkel kapcsolatos szertartásokat, és természetes, hogy szeretném továbbadni. Arra már nem emléxem, mikor jöttem rá a dolgokra... Gergőnek viszont az ovistársai mondták meg, Ő pedig hazament, és felháborodva újságolta a szüleinek, hogy "ezek tök hülyék... ugye, Anyu?". :lol: A karácsony úgy lesz, hogy a fát közösen díszítjük, de az ajándékokat a Jézuska hozza, és Ő csak akkor teszi oda az ajikat, ha senki nincs odabent. Így majd csak "jelre" lehet bemenni, és akkor már a fa is csillogni-villogni fog. Gyerekkorunkban is így volt, Apájáéknál is, úgyhogy ezt visszük tovább.

KTimi: egyelőre 90%, hogy megyünk, minden a náthától és az oltás esetleges utóhatásaitól függ. Ezért nem merek priviben elígérkezni. Vagy, ha gondolod, írj a listára, aztán majd meglátjuk, mert azt hiszem, az utolsó pillanatban fog eldőlni, tudunk-e menni. Azt se szeretném, ha Máté nem érezé jól magát egészségileg, a Ti Babáitoknak pedig nem kéne elkapni a nyavalyát. Pedig annyira beleéltem már magam, hogy ott leszünk!

Egyébként az előbb Csibemanó kb. egy órát aludt, utána kb. 5 perc szopi, és egy óra sírás... :cry: most tudtam csak ágyba tenni. Nemsoká fürdés (ha felébred), aztán gyors kaja, bújás, és lezárjuk a mai napot, mert ez katasztrófális. Nagyon remélem, hogy holnapra jobban lesz. Irina, köszi a jókívánságokat, viszont, hisz Rátok is Rátok fér!

Altatás: hogy el ne kiabáljam, eddig nem volt vele sose gondunk. Csak mikor ilyen cefetül érzi magát, akkor kell ölben elaltatni. Szépen leteszem hasra, cumi a szájba, megsimogatom, megpuszilgatom a buksiját, simi a vállára, és kész. Kivéve, ha Őmátésága nem akar aludni. Akkor még játszunk Vele, míg Ő maga kéri, hogy tegyük le (ez persze a nappali alvásokra vonatkozik, este semmi gáz nincs.)

Detti
KépKép
kiskolbi

Regi!
Jól látom, a lelőgós cuccok Szeli kiságya fölött vannak? Ha igen, nem lehet, hogy ez a baj? Nálunk nem igazán van játék a kiságyban. Van ugyan egy zenélő forgó, de leginkább csak pelenkázáskor használjuk. A játszószőnyeget járókába tettem, vagy a nappali kanapéján van. Eleinte mindig ott voltam Botond mellett, amíg a "szavannán időzött". Abban a pillanatban, amikor lefelé görbült a szája, felvettem. Így egyre több ideg elvolt. És mostmár úgy is, ha nem vagyok közvetelneül mellette. Persze mindig ugyanabban a szobában vagyok!!

Karácsony:
Megbeszéltük Balázzsal, bár szinte egyértelmű volt, mert mindketten ugyanazt hoztuk otthonról : Mikulás lesz és Jézuska. A fát pedig az angyalok díszitik, és csak teljes pompájában megtekinthető...
Szerintem Botond idén csak jelképes ajándékot kap... Azt hiszem még nem értékelné :roll:

Marica!
Én már többször vezettem egyedül Botonddal. Semmi gond! Mondjuk én imádok vezetni, engem megnyugtat. Az első ülésre kötöm be, és ha gond van, csak odanyúlok, vagy ha nagyobb probléma merül fel, félreállok.

Alvás:
Ma egész délelőtt semmi alvás nem volt. Délután sem lett volna, mert nem tudtunk az idő miatt sétálni menni. :evil: De kicseleztem a kicsi fiam, és anyumnál berktam a babakocsiba. 2 perc mulva durmolt.

Hú! Nagyon félek, az estétől. Nem tudom, hogyan fogom kibírni, hogy nem megyek be hozzá... Úgy tervezem, hogy először 5 perc múlva, aztán 10... Majd meglátjuk...

Ildikó
KépKépKép
sense4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?