A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Csoppke, edes fotot tettel fel a szules utani 20 percrol. Mintha meg sem kottyant volna az egesz, oly termeszetesseggel fekszetek ott ketten. Megkerdezhetem, hogy kertel-e epiduralt es hany perc volt osszesen? Bar meg nagyon nem gondolkodom a szulesen, de a sok remtortenetet hallva ugy tudok orulni annak, amikor valaki szepen mesel rola.
katavirag

Ne féljetek, mert a munkatársam 17 éves öccsét 64 cm-el és 6,5 kg-al simán megszülte az anyja! :)

A végén sokan már úgyis szabadulnának a tehertől. :)

Kép
kritta

Most 17 éves :lol:

Kép
kritta

Bejelentkeztem dec. 30-ra 4D-re.

Már alig várom, nagyon kedvesek voltak a Genesis-nél. :D

It csak 1 dokinál van és 12 rugó.

Kép
kritta

Kritta,

6,5 kg-al már a rekordok könyvébe is be lehet kerülni nem??
Én attól nem tartok, hogy ekkora babám lesz :)

Kép
emi29

emi29

a tv is kiment, de nem engedték forgatni :o

Most hallom a sztrájkot, pont vizsgaidőszakra csinálják,nekem legalább 2* kellene le-meg felutaznom.

A buszra nem hiszem h fel lehet majd férni.

Tök gáz! :x

Kép
kritta

Gabo,

UH-hoz gratula. Ugye teszel fel majd képet?

Kritta,

nem fogod megbánni a 4D-s UH-t. Párod is odáig lesz, majd meglátod. Ráadásul, amikor mész már 17 hetes leszel, ha jól számolom. Akkor már minden bizonnyal a nemét is meg tudják mondani.

Olyan jó, holnapra szabit vettem ki. :) :) Meglátogatom a védőnőt, megveszem a sógornőmék karácsonyi ajándékát és elkezdjük kidíszíteni párommal a házat kívül. (belül már készen van. Nagyon hangulatos lett :) )

Kép
emi29

Emi! Képet nem kaptunk! Tudod a kórházban volt ez mivel kötelező uh, és hát nincs pénz nyomtatni.... :roll:

Csodálkozom, hogy ma milyen csöndes a fórum!

Szőlő, Kisfruzsi!! UH??

Kép
gabo001

[quote="katavirag"][ írta:kataviragcolor=red]Csoppke[/color], edes fotot tettel fel a szules utani 20 percrol. Mintha meg sem kottyant volna az egesz, oly termeszetesseggel fekszetek ott ketten. Megkerdezhetem, hogy kertel-e epiduralt es hany perc volt osszesen? Bar meg nagyon nem gondolkodom a szulesen, de a sok remtortenetet hallva ugy tudok orulni annak, amikor valaki szepen mesel rola.

katavirág :) Az, hogy meg se kottyant az túlzás, de tényleg igaz, hogy a szülés után beindulnak a hormonok, és extra gyorsan feledésbe merülnek a fájdalmak.
A szülésről: hajnali 1.45-kor folyt el a magzatvizem, 3 körülre értünk be a kórházba. 6-ig teljesen lájtos 10 perces fájásaim voltak, addigra aztán kellőképpen felerősödtek. Akkor megbeszéltük a szülésznőmmel, hogy bár szépe tágulok, de még egy picit várni kell a végére, így kérek EDÁ-t. 7-kor bekötöttek egy infúziót, ami kötelező eda előtt, és fél 8-kor jött az EDA. Akkor kaptam egy fél órás adagot, aztán még egy órásat. Így 9-ig viszonylag nyugiban voltam, persze éreztem a fájásokat, de össze sem lehetett hasonlítani az eda nélküliekkel. 9 utánra kiment az EDA hatása, közben szépen kitágultam, és fé 10 után eljött az idő a kitolásra. 10óra 10 perckor született meg a kisfiam. :)
Mivel volt egy pici gátmetszésem, így kellett varrni is, de azt egyáltalán nem éreztem, mert az EDÁ-s csövembe kaptam még egy kis cuccot. :)
Összességében nem bántam meg, én tudom magamról, hogy nem túl magas a fájdalomküszöböm...így viszont tényleg CSODÁNAK éltem meg az egészet.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Amúgy sziasztok! :oops: :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Magika:

A táppénz beleszámít, íme:

"A gyedre való jogosultság elbírálásánál a 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:

1. a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz és a terhességi gyermekágyi segély folyósításának az idejét,
2. a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét."

Forrás: Magyarorszag.hu 2007 okt. 10, szóval elég friss :)

De szakbarbár is így mondta nekem, hogy elég a 180 nap felében fizetnem a járulékot, a másik felében lehetek táppénzen.

HariVera, a fentebbi idézetben van azis, hgoy aki jogosult Tgyás-ra, annak jár a gyed is.

Emi! 2007-es törvény, hogy minden anya, a gyermek 1 éves kora után 8 órában dolgozhat gyes mellett. Gyed mellett nem lehet továbbra sem. És igen, 8 órára vagyok bejelentve, de csak 4-et dolgozom.

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szösszenet, te nem nappalira jártál? Mert az is biztosítási időnek számít, és akkor elég lenne a szülés előtt 5 héttel bejelenteni magad 1 hétre, és 1 hét múlva igényelhetnéd a tgyást.

Fmariann? Többi sulis?

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Még egy, itt van hogy hogy számolják:

A tgyás az irányadó időszakban elért átlagkereset 70%-a, ami bizonyos esetekben maximálva van.

a) Ha az előző év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor ez a legalább 180 napi tavalyi jövedelem a tgyás alapja.

b) Ha így nincs meg a 180 nap, de közvetlenül a tgyás 1. napja előtt (a tárgyévben, vagy 2 évből együtt) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelemből számolják a tgyást.

c) Ha van valahány bérezett nap, de sehogy sem jön össze a 180, akkor az 1-179 napi átlag, de legfeljebb a minimálbér kétszerese a tgyás alapja.

d) Ha egyetlen bérezett nap sincs, pl. mert végig táppénz, tgyás, gyed, gyes volt, akkor alkalmazottnál az aktuális szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese az alap, egyéni és társas vállalkozónál pedig a minimálbér.

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi, nagyon köszi, hogy ezt most beírtad, de őszintén szólva ettől most még jobban összezavarodtam.

Hol lehetne ezeknek a juttatásoknak pontosan utánanézni? Szakbarbártól pont ma kérdeztem az indexen és azt írta, hogy járulékfizető jogviszony kell. A nappali tagozat (jövedelem nélkül, mert nekem most pillanatnyilag nincs) csak az alanyi jogon járó juttatásokra jogosít. Furcsálltam ezt, mert az előző munkahelyemen, mikor megkezdtem az újabb tanulmányaimat nem ezt mondták, hanem amit te is írtál.
Vendég

Megnézem ezt a magyarország.hu-t.
Vendég

Sziasztok

Szöszi
Én a helyedben azért megkérdezném Szakbarbárt mert a leglehetetlenebb helyzetekre is tud megoldást... egy kérdés még nem kerül semmibe!

Töltök pár fotót... koszorúkötéssel kezdtem a napot... már megint nem sikerült időben elkészülni... aztán védőnő... majd játékkiállítás ami szuper volt, olyan gyönyörű fajátékok voltak, utána elmentünk a Deáktéri karácsonyi vásárba... ittam forralt bort és ettünk kenyér lángost... ezután 2 in 1 megvettük az el tetetett szoknyát és pólót... anyumtól kapom karácsonyra... ez lesz a fotókon is...
Áronom majdnem kitörte a nyakát ugyanis kiborult a kocsiból, bennem megállt egy pillanatra az ütő... este apóst ünnepeltük szülinapján... Áronom is ünnepelt... ma 20 hónapos...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Virág, ne mtudom, itt ez van írva, és a magyarorszag.hu a hivatalos én úgy tudom. Hivatkozz erre esetleg szakbarbárnál. Az igénylés előtt tuti kell járulékfizető jogviszony, de sztem annak elég 1-2 hét is. De nem vagyok szakember, csak ez van odaírva :)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Valaki korábban kérdezte a mellszívót, hogy milyet érdemes...

Mellszívóból szerintem a legegyszerűbb legolcsóbbat érdemes venni ha nem akarsz tejleadással foglalkozni, akkor bőven elég rásegítésnek a kórházban és ha nagyon bedurran kicsit lefejni... épp annyit, hogy ne serkentsd túlzott termelésre, de ne is gyulladjon be... ez tulképp egy dupla cső amit huzogatni kell vákummal működik... én jó hasznát vettem a kórházban is...

Majd lefotózom az enyém, hogy hogy néz ki de még nincs itthon...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó éjjt... a fiúk már rég horpasztanak én meg még nem is fürödtem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Virágnak, a törvény:

1997. évi LXXXIII. törvény

a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól

Terhességi-gyermekágyi segély

40. § (1) Terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, és

a) a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül szül, vagy

b) a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl táppénz, illetőleg baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül szül.

(2) A terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani

a) a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának az idejét,

b) közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejét.

(3) A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár.

(4) Terhességi-gyermekágyi segély a gondozásba vétel napjától a szülési szabadság még hátralevő tartamára annak a nőnek is jár, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha az (1) bekezdésben foglalt feltételek a gondozásba vétel napján fennállnak.

EZ van fenn a magyarorszag.hu jogtárában, sztem ez a hatályos.
De vmi szakmabelit kellene megkérdezni (bár az gáz ha a magyarorszag.hu hivatalos honlapon nem a hatályos törvények lennének fenn---szvsz)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

[quote="virág5"]O írta:virág5llem, nekem is van egy kis gerincferdülésem is hozzá. Úgy emlékeztem, neked porkorongsérved is van, de lehet, hogy összekevertelek Szösszenettel, bocs.

Igen, az nekem van :oops: :oops:
Mennyi gerinc-problémás van köztünk .. generációs probléma - ülőmunka, görnyedés .. áhh .. no comment :(

Kép
szösszenet

Gabo - Gratulálok a jó UH-hoz :) Irigykedünk, hogy láttad a Picit :)

Zsuzsófi
- ezt amit mondasz .. nappali tagozat - már hallottam valakitől! Légyszi világosan írd meg nekem priviben, hogy hogy is van ez. Én nappalira jártam, de 2007 januárban megszűnt a hallgatói jogviszonyom!!! Előtte 5 évig nappalis voltam. Azóta magamnak fizetem a tb-t... Sajnos amikor már nincsenek tantárgyak, csak államvizsga, akkor nincs hallgatói jogviszony :( Nos, akkor most mit csináljak? Örülnék, ha kiokítanál priviben :D :D
Meg most olvastam a kiegyenlítőt - hogy felajánlottad nekem :) :) :oops: :oops: Annyira kedves vagy :) Azt is meg tudnánk beszélni .. hátha valahogy össze tudjuk hozni, hogy elkerüljön hozzám ;)

Mamacka - Cuki a poci :D :D

Kép
szösszenet

Sziasztok Lányok, Asszonyok!

Bocs hogy eltűntem, kicsit azt hiszem antiszociális voltam mostanság :oops: :oops: :oops:

Megpróbálom majd ma visszaolvasni hogy kivel mi történt, sajnos időm van elég, mert lebetegedtem és a doki fekvést írt fel egész hétre (meg Maripent és mézesteát).

Szóval megvolt nekünk is az UH tegnap és az orvos azt mondta hogy minden OK, bár most nem volt annyira aktív a kicsike mint a korábbi UH-kon. Az AFP eredményem még nem volt meg, majd ma telfonálok érte, meg "kell" mennem a MÁV-ba is mostanában UH-ra hogy ott is megnézzenek, mondanom sem kell hogy mennyire bánom hogy megint láthatjuk :lol:

Kép

Kép

Egyébként biztos vagyok benne hogy tudja hogy az anyja nem akarja tudni a nemét :D Az orvos próbálta nézni jó sokáig, de nem mutatta magát :D Azért megdumálom majd vele hogy legközelebb az apjának kedvezzen, bár ő közölte, éjjel megálmodta hogy lányunk lesz :D

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok Lányok!

Voltunk mi is UH-n, tegnap!
Szuper volt! Igaz, most egyedül voltam, mert apa nem tudott elszabadulni a munkából, de felvetetem az egész vizsgálatot videókazira.
Minden ok, szépen növögetünk, és a számított idő is kb. ok. Bár most április 25-re jött előre a szülés időpontja, de ez még változhat szerintem. A lepény sajna még mindig mellső fal, mélyebben, de eddig nem okozott problémát szerencsére.
Mi szerettük volna tudni, hogy ki lakik bent, de harántfekvés, és jól összegömbölyödve a kis drága. A doki kitartóan próbálkozott, de nem lehetett látni semit. Majd legközelebb.
Tényleg mikor van legközeleb kötelező UH?

KépKép
kisfruzsi

Jaj, kora reggel van...tele van helyesírási hibával! Bocsi :oops:

Nem tudom, hogy mikor menjek vissza a védőnőhöz és a dokihoz, mert az uh vizsgálat mindig a kórházban van, míg a doki a rendelőben van.
Nem tudjátok lányok, hogy mikor és mi lesz a következő kötelező terhesgondozási vizsgálat? Vércukor ilyenek?
A két ünnep között szeretnénk menni 4D-re, remélem dolgoznak Győrben.

KépKép
kisfruzsi

Nekem a 24. héten lesz a következő kötelező UH.

Kép Kép
szõlõ

Köszi szőlő, akkor még 5 hét nekem is....
Akkor szinte egy időben lesz a tervezett 4D-vel...

KépKép
kisfruzsi

Majd, ha sikerült a videót digitalizálni a hétvégén, akkor teszek fel képeket, hihetetlen, hogy mindene tökéletesen látszott! Persze pont az nem, hogy fiú vagy lány :lol:
Nem nagyon mozgolódott, pedig előtte ittam egy kis kávét is, átha fent lesz, de csak a kis kezét tette az arcához egyszer, aludt a drágám.

KépKép
kisfruzsi

Mi most akartunk 4Dre menni de nem lehetett összevonni a kötelezővel, pedig a dokim csinál 4D-t is csak máshol. Namindegy :D

Kép Kép
szõlõ

[quote="kisfruzsi"] írta:kisfruzsi
Nem nagyon mozgolódott, pedig előtte ittam egy kis kávét is, átha fent lesz, de csak a kis kezét tette az arcához egyszer, aludt a drágám.

Mazsi is ezt csinálta :D Mondjuk én nem ittam kávét, de eddig sem és korábban mindig nagyon mozgolódott. :)

Kép Kép
szõlõ

Igen ugyanezt tapasztaltuk mi is. Szerettünk volna 4D-re menni, mert azt olvastam, hogy csinálnak genetikait is, szakvéleménnyel együtt. De azt mondták, hogy úgyis el kell menjek a kórházba is 2D-re, mert azt fogadják el a kötelezőnek. A baj csak az volt, hogy hétfőre kaptam az időpontot és apa nem tudott eljönni. De a videó azért kárpótolta kicsit!
Az is érdekes: Nem nagy erőfeszítés betenni a kazettát a vizsgálat elején és megnyomni a record gombot, a végén meg a stop-t....2000 Ft-ért meg pláne!!! De a kismam kifizet bármit szinte....ezt jól tudják!

KépKép
kisfruzsi

Igen, a 12 hetesen nekünk is akrobata mutatványokat csinált! minden izgatószer nélkül! :lol:

KépKép
kisfruzsi

:o Ja, biztos a szerzői jogok vagy nem tudom, bár a "szerző" azt hiszem pont hogy Ti vagytok ha már itt tartunk.... Vagy az ammortizáció meg ilyesmik.... De azért 2000 ft elég húzós ennyiért szerintem is. Mintha nem lenne az embernek amúgyis épp elég kiadása.

Én meg most végképp nem tudom hogy legyen, ma beszélek az asszisztenssel hogy mikor kell mennem a MÁV-ba UH-ra, de lassan 4D-t is akarunk, még karácsony előtt. Hetente UH az meg annyira nem jó vagy mittudomén.... Megint berág rám a Mazsi mint a múltkor.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Gratula az UH-khoz.

Zenéket gyűjtögettek, ami akár megnyugtathatja a kismanókat? Valahol azt olvastam, hogy már lassan hallják a külsö zajokat, és reagálnak rájuk...
Nekem már van egy babazenés album, amin van egy-két igencsak nyugtató dalocska. Ha ideges vagyok, vagy pihengetnék, azokat hallgatom. :roll: Hatásosak. :lol:
Naszóval amiért kérdeztem: ha vkit érdekel, akkor szívesen elküldöm mailben.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Igen szerintem mindenkit érdekelne!

Lányok, én még nem érezem mindig a babót! A doki azt mondta, hogy minden ok, mostmár a napokban jelentkezni fog a kicsi! Néha olyan érzésem van, mintha csikizne valami a hasam főleg oldalán, de nem belül, hanem inkább kívül. De semmi mozgolódást nem érzek még.....nagyon várom már!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!
Kisfruzsi, én isezzel a kérdéssel jöttem, hogy már mindenhol azt olvasom, hogy már kéne, hogy érezzem, hogy mocorog, de én még semmit nem érzek, csak néha ha hanyatfekszem hol az egyik, hol a másik oldalon érzek dudort. Már tisztára beparáztam, egész este nem aludtam, mert holnap megyek a 18 hetes UH-ra, és be vagyok tojva hogy valami nem ok.
a többiek mikor érezték először? Kérlek titeket írjatok!
Puszi
Vendég

Fruzsi,
ne aggódj, biztosan nemsokára érezni fogod. Már én is nagyon várom, és figyelem, hogy mikor mozdul meg.
Mondjuk tegnap este párom hallgatózott, hátha hall vmit. Eleinte semmi nem történt, aztán miután az ujjával "morzézott" a pocakomon oldalt, állítólag vmi buborékolás félét hallott. :lol: De én még semmi extrát nem tapasztaltam.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Igen, tudom, hogy érezni fogom, de megnyugodni csak a 18 hetes, illetve 19 hetes uh után tudtam. Láttam, hogy minden ok vele, csak én nem érzem még.
Hát a többiek, ahogy olvastam már a 16-17. héttől érezték, de a dokim szerint a 20-21 hét a reális az első babánál.

KépKép
kisfruzsi

Anyukám azt mondta múlt héten, hogy a babák akkor mozdulnak meg legelőször, amikor pont félidősek. Legalábbis régen így volt. :lol:
Már én sem bírom, hogy nem tudom, mi folyik ott bent. Nagyon jó lenne látni, hogy mikor mit csinál... :roll: :roll: :roll: Persze ez lehetetlen.
Fruzsi, akkor átküldjem? :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Bocsi a kitörésért, azt hiszem kicsit türelmetlen vagyok.
Gratukálok az UH-k hoz, örülök, hogy mindenki szépen növöget.
Fmarian az én párom is próbált hallgatózni, de ő is csak a "csatornázási műveket" hallotta. ( ez az ő megfogalmazása volt.)
Lehet, hogy egy kicsit ki kéne kapcsolnom agyilag, de szerintem az első babánál ( sőt szerintem a többinél is ) egyfolytába befelé figyelek, folyamatosan rajta jár az eszem. Kíváncsi vagyok mikor mit csinálhat.
Vendég

jezsek,
az én párom még pár hete sajnálta a pocaklakót, hogy hogy bírhatja azt a hangzavart, ami a pocakomban van... Sőt vmikor a köldökömbe beszélt neki, hogy ki ne jöjjön, mert hülye vagyok... :lol: :lol: :lol: Hát nem édes a párom?! :twisted:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

:lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Fmarian,
szerinetm ők legalább annyira be vannak sózva, mint mi. Az én egyetlenem pl. nem tud ugy hazajönni, mióta megtudta, hogy fia lesz, hogy ne hozzon neki valamit. Már több badit, cipőt, polót vett neki. Már nem merem elküldeni egy kiló kenyérért, mert biztos vesz valamit :lol: Ráadásul nem messze dolgozik a soroksári tesco-tol. és vanehy a Cheroki (remélem jól írtam) márka, ami nagyonjó minőségü, és nagyon szép. Ajánlom mindenki figyelmébe, mert nagyon jó az ára. Már vett neki cipőt 6 hónapos korára, mert annyira tetszett neki. Mondjátok, hogy nem előre látó :)
Vendég

jezsek,
az igen. Jó nektek! sajna az én párom mindenfele dolgozik, főleg tesco-kat, meg más nagyobb üzleteket csinálnak hűtéstechnikai szempontból. Szóval onnan nem sok mindent tud hozni. :) de nem is baj. Ellenben ha vmi csoda folytán kimegy boltba, biztosan egy nagy szatyorral jön haza(tele nasival), hiába küldöm ki csak pár dologért... Vásárolni imádnak... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Lányok ne aggódjatok a mozgás miatt még teljesen időben vagytok... ezt a kicsit én sem érezném még ha nemtudnám mit kell érezni... sokkal nyugisabb... nem rugdos, hanem forgolódik és az nem annyira egyértelmű...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Én igaz ritkán írok, de azért olvaslak titeket! :roll:

Kisfruzsi! Jezsek!!!

Én azt hittem hogy biztos korán fogom érezni a picit, de nem pedig már a 13 hét körül éreztem szokatlan dolgokat erre fel még csak most kezd intenzív lenni a drágám!
18 hét környékén én is sokat panaszkodtam a családnak hogy miért nem mozog már, néha néha éreztem egy egy kis dobbanást de volt hogy napokig semmi.
És valóban amikor elmúltam félidős akkor erősödtek ezek a kis dobbanások.
Mára már egész sűrűn jelentkeznek, de csak ülő és fekvő helyzetben.
A barátnőm 5 héttel idősebb terhes nállam és még csak most kezte álló helyzetben is érezni a mozgásokat, ugahogy ne aggódjatok!
Szerintem függ a hasfal vastagságától és a méhlepény elhelyezkedésétől is, (pláne hogy nekem mellső fali lepényem van na és persze felfedeztek legutóbb egy hátsó fali melléklepényt is, ugyhogy jól körbe van párnázva a drága!) nem mindenki egyforma, de semmi nem utal arra hogy aggódnunk kéne!

Kép
geni

melléklepény???
Ilyenről még nem is hallottam... az hogy sikerült? ikreknek indultak?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Ollem, Szöszi: sajnálom a derekatokat, és meg kell hogy említsem, esténként már nekem is problémás az ágyból való kikelés, nem tudok arról, hogy sérvem lenne, de derékproblémám régóta van, szerintetek ezt is érdemes közölni doktorbácsival :?: :roll: :D

Mamacka: szépek a képek a játékok, és nagyod édes a pocak már :D :D

FMariann: nekem már van 3 albumom /Baba-Zene 1 és 4, meg még egy/ és bizony 20 hetesen már jól hallanak a magzatok, ezért javasolják a mesét, éneket, zenét :D

Kisfruzsi: nyugodj meg :wink: Még én sem érzem a babót! Pedig már jó lenne, de hát a hasfalam sem papírvékony :lol: :lol: és a lepényem is mellső fali így ezek állítólag tompíthatják is még :lol:
Nekem az az érzésem hogy pár hét múlva, mindenki azzal jön, hogy most épp a bal oldali bordáit rendezte át a kis focista :lol: :lol:
A lepény miatt sem kell nagyon aggódnod, mint írtam nekem is mellső fali, korábban nekem is mélyebben volt /majdnem rá is lógott a belső méhszájra/ de most a legutóbbi genetikai UH-n mondta a doki, hogy fundushoz közeli, a lepény pedig amúgy a 2. trimeszter végéig még változtathatja a helyét :D Rendben lesz minden! :wink:

És ahogy itt olvasom, úgy néz ki ezek a csöppök szeretik anyut/aput izgatni :lol: nálunk is harántban feküdt, és nem igazán produkálta magát, pedig a 12 hetesen nálunk is akkorákat kapálózott :lol: :lol:

Szőlő: mielőbbi gyógyulást kívánok, és tessék az utasításokat betartani :wink:

Jezsek: neked is csak azt írhatom, hogy én úgy éreztem már voltak nálam próbálkozások, de mai napig nem vagyok benne teljesen meggyőzödve /éreztem néha ujjnyi nyomást, kaparászást, csikizést belülről/, de hát már nincs sok hátra, pénteken töltjük mi is a félidőt, kiváncsi leszek :wink:
Mindenképpen fogom én is jelezni :lol:

Az én párom még nem hallgatózott, de lehet majd megfűzöm rá :lol: Puszilgatni viszont és simizni nagyon szereti és most épp Prüntyökének nevezi /meg kell zabálni/ :lol: :lol:

Ui: Bocs a hosszúságért :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Igen mamacka, én is hasonlóképp lepődtem meg mint te!

Nem magyarázta meg a doki csak annyit mondott hogy nincs jelentősége és ha szülök majd akkor kiveszi, hát ennyi!!

Az interneten próbáltam utánnajárni hogy miért van ez feltételezések szerint indulhatot ikerterhességnek,de tudományosan senki nem támasztotta alá. Nem tudják!

Kép
geni

A vonalzóm hülyült meg vagy már én nem tudom hány hetes terhes vagyok elvileg 23 hét 2 nap de itt 22 ír!!!
???????

Kép
geni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?