A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Hermi!
Képzeld egy ismerősünk kiingázta, hogy a jövőhét végén már babázunk. Hát kiváncsi leszek Kép Azért nem biztos, hogy minden igaz ami ilyen forrásból származik. Nem túl korai az? 37-38. hét?
Egyébként hogy érzed magad? Lábdagadás, gyomorégés, álmatlanság, stb? (nekem mind van Kép )

Fiona!
Üdv közöttünk Kép

Edit!
Te, hogy vagy itt a végén?
Olyan furi, hogy így elszaladt az idő, és nemsokára babázunk! Kép

Barbi!
Remélem jól vagy, és még nem kaptál ételmérgezést a sok finom hazai kajától! Kép

Ha valakinek van híre Pocókáról, illetve Andy-ról az szóljon!!!

Na most ilyen rövid voltam.

Tündér
35+6
Tündér

Szia Tündér!

Képzeld, a húgom azzal jött hozzánk valamelyik nap, hogy az asztrológus ismerőse megmondta, hogy én december 3-án fogok szülni. Én annyira nem hiszek ezekben a dolgokban, de azért kíváncsi vagyok, hogy igaza lesz-e. Bár a húgom azt mondta, hogy amilyen dög vagyok, képes leszek előbb vagy később szülni, csak hogy ne az asztrológusnak legyen igaza Kép. Mondtam neki, hogy ne izguljon, én a babára bízom a döntést.
johitimi

Sziasztok lányok!

Tündér, még nem kaptam ételmérgezést, csak "mérleg-mérgezést"KépKép Most igazán nem is nézem már mit mutat, egyszer már én is lehetek ilyen rossz...
De a lelkem megnyugtatására mindig arra gondolok,hogy még mindig jobb házilag készült finomságokat enni,mint kólát-chipset-jégkrémet nyakalni...
És nem eszem igazándiból többet (na jó, esetleg egy kicsivelKép)csak finomakat...És rengeteg gyümit...
Na, tegnap a mázsálásnál ez egy kilo hizást mutatott egy hét alatt. Még két hét van hátra, jó lenne, ha ennél nagyobb tempóba már nem kapcsolnék.
Dokibácsi 3 perc alatt lerázott tegnap, már azt mondja, gondolja kezd uncsi lenni,hogy hetente találkozunk. Vérnyomi rendben, babaszivhang gyönyörü,pocakom 38 cm (hosszában méri), lehet egy hétig megint várakozni.

Lábdagadás nálam is megvan, erre is csak annyit mondott, sajnos nem egy rendkivüli eset, elöfordul pláne melegben. De semmit nem mondott, hogy tegyek - vagy ne tegyek.
Képzeljétek el, hétvégén kirándultunk a hegyekbe (nagggyon lightosan), és belementem egy hegyi patakba fél boka mélységig) És mivel ez a patak a hegyi hóból olvad, olyan hideg volt, hogy egy pillanat alatt elzsibbadt a lábam, és teljesen visszahúzódott eredeti méretére!!!KépKép Úgyhogy a hideg-meleg zuhanyban is biztosan van valami, bár én képtelen vagyok itthon gleccser hidegségü vizet elöállitaniKép

Vajon mi van Pocókával és Andival? És Sacival?? Már mindannyian átlépték a kiirás dátumát.Ha valaki tud valamit azzonnal irjon, kell az információ, mint egy korty vizKép
Sziasztok
Barbi
38+0

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés. Tettem fel magamról képet a profilomba, gondoltam, mivel közületek csak Cory látott személyesen, jó lenne, ha el tudnátok képzelni valamelyest. A kép a múlt héten készült.

Fiona!
A legjobb tipp gyomorégés ellen, ha kivársz még pár hetetKép Én a 16. héten hánytam utoljára, azóta a gyomrom se égett, csak kb 3-4 hete jött elő megint, de most megint teljesen ok.
Nekem is a 11. héten mondták meg az UH-on, hogy 90%, hogy kisfiú a Kismanóm. Egy kicsit kételkedtem, nagyon korainak tartottam ezt így biztosra állítani, dehát ők a dokik, és itt Finno.-ban tényleg csak akkor mondják meg, ha nagyon tutik benne. Szóval lehetséges.
Mondjuk ha minden rendben lesz, akkor én csak ha kibújt a kismanó, akkor tudom meg, hogy igaza volt-e a dokinéninek a 11. hétenKép

Barbi!
Húha, ti még egyben?
Gondoltad volna?

Puszi: Nyuszimanó 31.
nyuszimano

Sziasztok Kismamik!

Vera, örülök, hogy jobban vagy! Még biztosan nem a nyákdugó volt.
Fiona, üdv itt! Kellemes pocakosodást!!
Tündér, valaki nekem is mondhatna ilyen jó híreketKép Tegnap voltam a dokinál, azt mondta most már, ha jönni akar a baba, akkor jöhet, ha nem legalább növekszik még egy kicsit. Gyomorégés szerencsére csak néha van. 2 napja dagad a lábam, elég furi, csak a lábfejemKép Előtte semmi, és azt hiszem kezdek vizesedni, legalábbis nem eszek többet és a kilók napról-napra jönnek rám... álmatlanság az van, éjjel 2-3 óránként felébredekKép Dokival a szülésről beszélgettünk. Egész augusztusban szabin lesz, szóval azt mondta időben menjek be a kórházba, hogy hazaérjen a Balcsiról. És már nem számít, ha görcsölgetekKép Mielőtt elmegy azért még megnéz 31-én. Ja a méhszáj változatlan 2 hete...
Barbi, elrettentő, de az utóbbi hetekben rám is ragadnak a kilók, még jó, hogy így csak 10 kilónál tartok, de ebből az utolsó 4 hétben 4 kiló...

Hermi 36+2
hermi

Köszi mindenkinek a jótanácsokat!

Nagyon jó volt tapasztalt kismamáktól kapni tájékoztatót. Én már szinte el is felejtettem hogy mire kell figyelni és mire nem.
Habár előző terhességem 22-23 éves koromban volt és egy csöppet sem voltam rosszul.

Tegnap tényleg vettem Korpovitot és este már nem voltam rosszul. Reggelente mániákusan mérlegelek és a hétvégi bűnözés után most már kezd beállni a rendes sulyom. Rájöttem, hogy nekem a sok gyümölcs sem tesz jót, mert pufi lesz a hasam meg a gyomrom tőle. Inkább most zöldségelek.

Mi a véleményetek a kávézásról? Nem ajánlott, vagy azért laza tejeskávét lehet vinni? Nekem reggel szükségem van egy tejeskávéra és a munkahelyemen is iszok egy capuccinot. Az sok?

Nyuszimano
Megnéztem a képedet, nagyon aranyos. Szép kismami vagy!

Hermi
Szerintem az összesen 10 kg nagyon szép eredmény. Igy a vége felé a plussz kilók nagy része nem is háj, hanem viz. Vigyázz a sóval, mart az még több vizet köt meg.

Pusz mindenkinek
Fiona
11+2
fiona

Fiona!

Én az ötödik héten voltam a védőnőnél, akkor 47,5kg voltam. Ez meglepett,ez ugyanis az átlag súlyom volt eddig is,és azért akkor ha még nem is volt látványos a pocakom,de úgy éreztem,híztam egy pár kg-t. azóta ugye eltelt egy kis idő,nagyon sokat eszem, nagy tésztafaló voltam eddig is,most is,és egyszer sem álltam mérlegre. Tudom,hogy hízom rendesen,de mikor,ha nem most? Szerencsére sosem voltak súlyproblémáim, és lehet,hogy mostani figyelmetlenségemnek meg lesz az ára,de szeretek enni,és úgy érzem,minden falat a babák javára válik. Szerintem ha azért odafigyelsz,hogy olyat egyél,ami hasznos is,akkor ne foglalkozz túl sokat ezzel a súly témával. Olyan relatív és egyéni,hogy mennyi a sok,nem? Szerencsére a gyomrom nem ég,és teljesen jól vagyok,néha elfáradok,de ennyi. Egyszerre szülni valószínűleg nem fogunk,mert nekem ikreim lesznek,és ők ugye valószínűleg pár héttel hamarabb lesznek kiváncsiak a világra,de azért reménykedem, hogy sokáig bent maradnak,és nem lesz köztünk túl sok idő. Február 9 körül,ugye?

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Fiona! Üdv közöttük. Kitartás az émelygés miatt, 13-14. hétre általában elmúlik. Nekem is volt most, az első terhességemnél nem. Én ilyenkor a sós kekszet kívántam és ettem.
A kilókkal meg ne foglalkozz olyan erősen. Próbálj egészségesen enni, de annyit, amennyit kívánsz. Biztos a baba is kívánja.

Én ugyan alacsony súlyról indultam, de már most sokat híztam. Most voltam a védőnőnél, és 62.5Kg voltam. Otthon mondjuk 1 kg-val könnyebb. És 56-57 kg-ról indultam. De nekem azt mondta a védőnéni, hogy nyugodtan hízhatok, mert olyan alkat vagyok, aki szülés után sokat fogy.

Vérnyomásom alacsony volt, hál istennek. Majd mostanság kell nagyon odafigyelni, nehogy kialakuljon a toxémia, ami a múlt terhességem végén lett.

Nelli
nelli2

Kedves Nelli!

Túl vagyok a főnöknőmmel a nagy beszélgetésen,hát eléggé izgultam. Meglepően jól sikerült a dolog,azért azt odaszúrta,hogy észrevette,hogy nem nagyon megy nekem a munka. Ez azért rosszul esett,mert bár tényleg nincs kedvem,azért nagyon sokat dolgozom. Na de ennyi öröme legyen. Szóval augusztusban utód betanítás,és aztán viszlát! Ezt már féllábon is kibírom, és végre tudom,hogy már alig kell dolgoznom!

Legyen szép napotok!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Fiona!Kép
Üdv köztünk!

Nelli!
Igaz én abszolut nem vagyok szakavatott a témában, csak nemrég hallottam, hogy a toxémia általában csak az első terhességnél szokottt fellépni. Én azt hittem, hogy ez egyszerűen hajlam kérdése... Fogalmam sincs, hogy mennyire igaz ez, de remélem most nem lesz ilyen gondod.Kép

Kisbuksi!
Örülök, hogy viszonylag zökkenőmentesen vette a főnököd a jóhírt. Persze a megjegyzését magában tarthatta volna.Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál. Nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. A helyzet rosszabb, mint amilyennek tűnt, de úgy érzem, jó kezekbe kerültem. Hétfőn próbáltam időpontot kiharcolni a 24 órás vérnyomásmérőre, de csak 1,5 hét múlvaára lett volna, úgyhogy végül kisírtam tegnapre egy randit. Az eredmény elég húzós. Vérnyomásmérőm nincs, és nem is tudom, lesz-e, viszont frankón magas vérnyomásom az van Kép Mikor bementem a dokihoz elsőre 151/108-at mért. Majd 5 perc múlva már "csak" 146/94-et. Volt nálam csütörtöki teljes labor, meg ekg lelet. Ez jó volt, mert így nem kellett küzdeni, de azért ma gyűjthetem a vizeletem, és holnap mehetek a kórházba megböketni magamat. Gondolhatjátok, milyen boldog vagyok az ötlettől, de legalább a doki megnyugtatott, hogy az ottani nő bárkit meg tud szúrni elsőre. Reméljük! Meg mivel ilyen magas volt, kaptam rögtön gyógyszert is. Mikor megkérdeztem, hogy ugye a szoptatásba nem kavar be, akkor megdöbbent, de nem ellenkezett Kép De megnyugtatott, hogy levisszük a vérnyomásom... Meg van némi tippje, hogy mitől van ez az egész, és ha igaza van, akkor valszeg az utolsó 30kg-m is attól van. Úgyhogy kiváncsi vagyok, mi lesz a vége. Most bízom benne, hátha a súlyom is rendeződik attól, hogyha rendbeteszik az eredetit.

Most taliról nem tudok nyilatkozni, lehet hogy halasztódik, vagy átadom másnak a szervezést, mert nálam most káosz van teljesen.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Fiona!
Émelygésre jó a B6 vitamin, ill. ha durvább akkor a Torecan tabletta.

Magdi+Zsuzsi(1hó+2nap)
gallainémagdi

Sziasztok!

Fiona
Örülök hogy neked is bejött a korpovitKép
A kv-t en rendszeresen iszom - tejeskv reggel- , mert amikor abbahagytam mindig fajt a fejem. Doki szerint egy tejeskáve, normal kv mennyiseggel semmi nyugtalanságot nem okoz a babának.

Képzeljétek a lábam nem dagad, ha nem megyek sokat. Kénytelen leszek pihenniKépTudom ezt javasolja mindenki, de eddig nehez volt elhinni.

Én eddig összesen 7kg-ot hiztam. Szerintetek meg a köv. 6 hetben mennyi várható? Felek ha sok, azt már tényleg nem birják el nyüszledt bokáim...
Üdv
Szisz
szisz

Sziasztok,

még eyelőre nincs sok időm, visszaolvasni sem tudtam, csak gyorsan bejelentkezem:
Kerti Janka július 17-én 7:53-kor megszületett, 10/10-es APGAR-ral.
Jól vagyunk, tejci van :-)

Pocóka
Pocóka

Pocóka!
Nagy gratula Jankához. Sok boldogságot és sok tejcit nektek. Kép

Magdi
gallainémagdi

Pocóka: gratulálok! Kép

cory
Budapest

Pocóka, gratula!Kép
Sziszke, az én bokámat is megviseli ez a 10 kilóKép Egyszerűen fáj, estére alig bírok ráállni a lábamra, pedig igazán sokat pihenek.
CoryKép
Nem tudom ki hogy van, de nekem annak idején nem segített a B6 vitamin émelygésre, más sem...

Hermi
hermi

Sziasztok!

Pocóka, gratulálok Jankához és sok tejcit kívánok Neki. Mindannyiótoknak sok boldogságot! Kép

Fiona, üdv közöttünk, nyugodt pocakosodást kívánok! Kép

Cory, remélem minden rendben lesz. Tudom, mondani könyebb, de ha teheted, ne nagyon idegeskedj minden gond és probléma ellenére se! Gondolj Balura és a picurra a pocidban! Kép

Lányok, vasárnap voltunk UH-n. Minden rendben, szépen növünk és kisfiút jósolt a doki! Kép
Erre kispapi azt mondta a dokinak, hogy boszi vagyok, mert már 2 hete megvettük a babakocsit, ami természetesen kék! Kép
Kispapi azóta egyfolytában vigyorog és azt mondogatja: eztán vakon megbízik a megérzéseimben. Kép (Nem mintha eddig nem tette volna! Kép) Kár, hogy kispapim nem érzi a ficánkolást - akkor eddig se kételkedett volna 1 szemernyit se. Kép

További boldog pocaknövesztést kívánok mindenkinek! Kép

Boróka 20+0 (Visszaszámlálás indul! Kép)
femõke

Pocóka!

Gratulálok a kis Jankához, és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
KépKépKép

Vera (30+6)

KépKép Kép
76vera

Cory! Nem lehet, hogy Neked is toxémiád van? Ez nem vetődött fel? Mert az jár magas vérnyomással. A vizeteletben pedig fehérjét keresnek.
Én is ettől félek, mert nekem volt az előző terhességemnél.
Szilvi! Nekem is azt mondta a védőnőm, hogy kicsi a lehetősége, hogy megint kialakulhat.

De reméljük Cory, Neked nem ez van. hanyadik héten jársz? Mert ez általában félidő után alakulhat ki. És ha nem tudják levinni, akkor indítják a szülést. De nem akarlak megijeszteni, Neked biztos nem ez a gond.
A szotatásban pedig szerintem nem kavar be.
Ha ez a toxémia van, akkor az rögtön szülés után megszűnik, ha nem, akkor meg segítenek Neked.
Most a nyugalom a legfontosabb. Ha valamit megtusz, rögtön jelentkezz!

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Nelli: természetesen felmerült, de fehérje nincs a vizeletemben. Legalábbis csütörtökön nem volt, és holnap megint teljes laborom lesz, vizeletvizsgálattal együtt. 28 hetes vagyok, remélem, nem lesz semmi. Azóta beszéltem egy lánnyal, akinek végig magas volt a vérnyomása, és gond nélkül időben szült.

cory

cory
Budapest

Cory! Örülök, hogy nem az. nagyon drukkolok, hogy minden rendben legye.
Anno nekem is volt 24 órás vérnyomásmérés. Azért piszokság, hogy majd 2 hét múlva lesz gép. Ez nem játék.
A védőnődhöz nem tudsz lejárni méretni? vagy a körzeti orvoshoz?

Nelli
nelli2

Pocoka,

HATALMAS GRATULA Jankahoz! Kép Kép Kép Sok boldogsagot kivanok! Kép Kép Kép

Kaska
kaska

Pocóka! Én is nagyon sok boldogságot kívánok Jankához!

Nelli
nelli2

Sziasztok!
Talán tudtok segíteni: a voltam a chicco boltban és ott láttam mellszívó+orrszívó együtt 11e forint. Van erről tapasztalatotok? Jók ezek? Mert maga az Avent mellszívó 13e...

Pocóka
Gratulálok a kis Jankához!

Üdv
Szisz
szisz

Szisz Kép

Egyenlőre a Pár hetesbe irogatok még, de Titeket is olvaslak. Mivel a 3. babámat várom van tapasztalatom a mellszívókkal. Hát én először egy AVENT-ot vettem, mert azt reklámozták a kórházban. Végül is lehetett használni(amig véletlenül be nem tettem a mikrós sterilizálóba, és tönkrement a gumi része).
Utána vettem egy egyszerű 400 Ft-os kézi gumipumpa+üveg változatot, és ugyanúgy(ha nem jobban )működött, mint a méregdrága.(Ja, és 6 hónapig napi 1 litert vitt a barátnőm a kislányának), amit azzal fejtem.
Hát nekem ez a tapasztalatom.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Pocóka!
Hatalmas gratula Jankához! Kép Kép
Jó egészséget és sok tejcit!!

Szisz!
Jómagam elsö babás vagyok és Chicco mellszívót vettem kb. 4000.- ért. (mellszívó+cumisüveg+2 pótgumi- Megatoysban) Azt mondják az is van olyan jó mint az Aventes 15 e-ért.

Hermi!
Az a 10 kiló semmi, jómagam is 9-nél tartok. Remélem azért ez alatt a pár hét alatt nem fogok elszállni kiló ügyben Kép
Lábdagadásról annyit, hogy nekem is csak a lábfejem dagad, de az olyan mint egy félkilós kenyér, koktélvirslikkel tüzdelve.... Kép
Képzelhetitek... Kép

Üdv,

Tündér
36+0
Tündér

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 40+3 26 év/2.b. Budapest 2003/07/22/ [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]2.[/size] Barbi [size=-2]2002.10.29.[/size] 38+1 28 év/1.b. Calgary (Kanada) 2003/08/05/ [size=-2]2003.08.05.[/size] [size=-2] Rokyview Hospital / Dr. John Faul[/size]
[size=-2]3.[/size] Redit [size=-2]2002.11.04.[/size] 37+2 29 év/2.b. Budapest 2003/08/11/ [size=-2]2003.08.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]4.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 36+2 25 év/1.b. Pécs 2003/08/18/ [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]5.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=tündér-public]Tündér[/url] [size=-2]2002.11.15.[/size] 35+5 26 év/1.b. Diósd 2003/08/20/ [size=-2]2003.08.22.[/size] [size=-2]Budai Honvéd Kórház / Dr. Varga György[/size]
[size=-2]6.[/size] Minke [size=-2]2002.11.19.[/size] 35+1 27 év/1.b. Székesfehérvár 2003/08/26/ [size=-2]2003.08.26.[/size] [size=-2]Fehérvári Megyei Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 33+6 28 év/1.b. Budapest 2003/09/04/ [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Csákány György[/size]
[size=-2]8.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 33+5 29 év/1.b. 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size]
[size=-2]9.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 32+5 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]10.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 32+4 28 év/1.b. Budapest 2003/09/13/ [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]11.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 32+4 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]12.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 30+6 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]13.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19.[/size] 30+6 26 év Budapest 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]14.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 30+5 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]15.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 30+4 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]16.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 28+6 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]17.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 28+4 29 év/3.b. Gödöll&#337; 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]18.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 28+2 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003/10/13/ [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]19.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 26+5 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]20.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 26+0 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]21.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 25+2 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]22.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 24+1 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]23.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 24+0 35 év/3. b. Szeged 2003/11/12/ [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Női Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]24.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 23+6 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]25.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 21+6 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]26.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 21+6 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]27.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 21+0 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]28.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 20+6 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]29.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 20+0 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]30.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 19+5 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]31.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 19+5 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]32.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 18+6 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]33.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 18+5 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]34.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 17+1 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]35.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 14+4 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]36.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 14+4 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Szűcs Géza[/size]
[size=-2]37.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 14+2 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]38.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 13+5 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház[/size]
[size=-2]39.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 13+1 29 év/1.b. Budapest 2004/01/27/ [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]40.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 11+5 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]41.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 11+2 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]42.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 11+2 31 év/2.b. Csömör 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]43.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 10+1 35 év/3. b. 2004/02/17/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap 9/10
Csilla1 Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
Dinihe Szonja 3700g, 57cm 2003.04.25. ( + 3 ) nap
Love Evelin 3650g, 57cm 2003.04.26. ( + 11 ) nap
Snoopy Levente 3100g, 53cm 2003.04.27. ( - 17 ) nap
Andi Dániel 3200g, 55cm 2003.04.28. ( + 3 ) nap 10
Mariann Márton 3000g 2003.04.28. ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 Gábor 3750g, 56cm 2003.04.29. ( - 13 ) nap
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 55cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Tündimami KépMáté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita KépRóbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

Pocókának óriási gratula!!!KépKép

(kár,hogy a táblázatba még nem kerültek bele,de már irtam Tündimamiéknak, a következöben biztosan benne lesznek)

Na, kellett nekem megint gyomorégésröl olvasnom, éjjel elöjött. Pedig huszonX-ik hét óta nem volt. Azért bekaptam egy kalciumos bogyókát ami erre való, és utána aludtam tovább.
Lábam nekem is pont olyan, mint Tündér ahogy ecsetelted, komolyan nem ismerek rá...Kép
Tegnap elcsábitott kispapi egy szabadstrandra, még szerencse, hogy kaptam otthonról egy XXL-es fürdörucit, most abban pompázkodtam. Kicsit fura volt ennyire "mutogatni" a pocakot, hiába akartam törülközövel közlekedni, rámszólt a párocskám,hogy ne takargassam...Aztán még le is fényképezett ott a strandon, egyszál fürdöruciban. Persze a fürdést kihagytam, én inkább letusoltam a parton, és térdig gázoltam a vizben, ott vártam kispapira, amig beúszott. Jó volt, azért én is lehültem kicsit.

Cory, remélem nem lesz semmi komoly a végén, csak nyugi és nyugi!!!Kép

Na, ha jól rémlik, most már oroszlán babák születnek, szóval ezt kibekkeltük. (nálunk a kispapa egész családja oroszlánKép), valószinüleg a mi fiacskánk is az lesz...

Kitartás mindenkinek, hajráá az élbolynak!!!

Barbi
38+1

Kép
Kép
barbi

Mindenkinek nagyon köszönöm az üdvözlő szavakat és a tanácsot az émelygésre. Nem akarom elkiabálni ezét csak halkan mondom: Már határozottan jobban érzem magam.Kép

Kis Buksi
Most "csak" azt jelentetted be a fönöködnek , hogy mikortól nem dolgozol, vagy a terhességet is most tudta meg?

Nekem is már meg kellene mondanom a munkahelyemen, de annyira ciki a helyzet, hogy nem merem.
1. egy hónapja neveztek ki magasabb beosztásba. Én már akkor is tudtam,hogy mi a helyzet a babával, de nem szoltam, mert ez egy rég megérdemelt előléptetés.
2. Az uj munkát már csinálom, de a kinevezéses papirt a "nagyvezérek" aláirásával még nem adták oda. Állitolag már többen látták, de a papirok között valahol "elkeveredett"
A papirt mindenképpen meg szeretném várni, nehogy utána elfelejtődjön valahogy.Kép
3. Három hete megkerestek életem álom-állásajánlatával is. Kép Ott még húzom az időt, mert ha nekik megmondom, akkor visszajut az én cégemhez is.
4. Az előző terhességemet kb. a 9 héten jelentettem be és ugyanez a főnök igen antipatikusan reagálta le:- Te tudod, hogy hol rontod el az életed!
És utána enyhén levegőnek tekintettek.
5. A jövő héten a külföldi vezetőség hozzám jön viztbe. Ha előtte megtudják ,hogy le akarok lépni, akkor végig majd magyarázkodhatok a szuper-kapitalástáknak, hogy miért hagyom cserben a kenyéradómat.
Jó mi?

Én is ugy terveztem, hogy szeptemberben már szeretnék otthon lenni, szóval nem nagyon huzhatom az időt.Kép

Annyira nincs lelkierőm leülni és megbeszélni!
Habár ma ugy éreztem, hogy a bő ruhában is mindenki a nagy hasamat nézi. Ez lehetséges?

Fiona 11+2
fiona

Pocóka!

Gratulálunk Jankához!
Nagyon izgultam ám érted a friss babákba bejelentkezésed óta! Ezek szerint mégse vártátok meg a pénteket? Janka döntött így vagy ti az orvossal? Várjuk a storyt!

manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Pocóka!
Gratulálok Jankához, sok boldogságot Nektek!
Tinka
tinka

Pocóka!
Belépek a gratulálók sorába, jó egészséget és boldogságot a kis Jankának!

Fiona! Szerintem akkor szólj a munkahelyeden a babáról, amikor a te érdeked úgy diktálja. Ez a világ szerintem már nem arról szól, hogy a munkahelyed érdekét nézd, pláne ha a főnököd ilyen cinikus szöveget fűzött az előző terhességedhez is. 11 hetesen szerintem még biztos nem látnak rajtad akkora óriási változást, hogy feltünjön az embereknek. Szeptemberig még van egy bő hónapod, addigra az előléptetésed is biztos előkerül.

Remélem mindenki jól van, vigyázzatok magatokra és a babákra!

Üdv: Timi
johitimi

PocókaKép
Gratulálok JankáhozKépKépKép nagyon sok boldogságot kívánok és sok tejcit!KépKépKép

Üdv
Laura
Laura2

Sziasztok!

Tegnap már csak 125/75 volt a vérnyomásom a védőnőnél Kép Ma voltam vérvételen. Kiváncsi vagyok, hogyan tovább Kép

Jó pocakosodást Kép Nagytalira jön valaki?

cory 28+3

cory
Budapest

Fiona! Elég hasonló cipőben járunk. Engem is max. 1 hónappal előbb neveztek ki, mint hogy megtudtam, hogy babás vagyok. Azóta persze a főnököm személyes sértésnek veszi, hogy cserben hagytam. Én így érzem a viselkedéséből.
De én is már csak szeptemberig vagyok, aztán agyő.

Nelli
nelli2

Kedves Fiona!

Hát nem irigyellek!Teljesen egyetértek azzal,hogy csak magaddal törődj. Szerintem mindannyian láttunk -hallottunk példát arról,hogy amíg az ember a lelkét kiteszi,addig O.K, de mihelyst a cég érdekeivel szembe helyezkedik /a baba sajnos ez a kategória/,akkor hirtelen a "nagyvezérek" is kimutatják a foguk fehérjét. ezzel és az összes körülménnyel együtt /kinevezés,stb./ szerintem lépj mihamarabb, el sem hiszed,mekkora megkönnyebbülés lesz. Bizos próbálsz nem túl sokat idegeskedni ezen, hogy nehogy árts a babának,de ez akkor is hatalmas teher,ami folyamatosan ott lebeg körülötted. Én a terhességet az első pillanatban bejelentettem, volt nagy öröm,a főnöknőm elpityeredte magát,hogy most mi lesz vele a jobbkeze nélkül. Ez nagyon jólesett,aztán valahogy beborult az ég. És ennek szerintem az a bizonytalanság volt az oka,hogy nem beszéltünk túl konkrétan arról,hogy meddig fogok dolgozni. Most,hogy tegnap tisztázuk,elég normális a hangulat,ma találkozom az utódommal. Ez azért furcsa helyzet. Nekem talán azért könnyebb,mert ez egy kis kft.,ahol én már féléve úgy érzem,hogy a munkámban rejlő minden lehetőséget kimerítettem, és csak azért maradtam ebben az állóvízben,mert tudtam,hogy babát szeretnénk. Nagyon-nagyon szorítok Neked,és szerintem tényleg ne húzd túl sokáig a bejelentést, mert könnyebb úgysem lesz /sajnos/,és kár minden percért,amit rágódással töltesz el!

Pocóka! Ezer gratula Jankához

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok lányok!
Elôször is gratulálok Pocóka! A szülôsztorit nagyon várjuk.
Tegnap nagy hibát követtem el (utolag már tudom), de megint már 6 napja nem tudtam wc-ni és bevettem Guttalax cseppet (ezt már régebben vettem és a gyógyszertáros mondta, hogy használhatja kismami). Hajnalban ébredtem arra, hogy nagyon görcsöl a hasam, jó-jó wc-ni sikerült, de olyan görcseim voltak, hogy szegény babóca is össze-vissza bukfencezett a pocakomban. Aztán kb. 2 óra múlva elmúltak a görcsök és most már jól érzem magam (-1.5 kg). Megfogadtam, hogy soha többet nem csinálom ezt a hashajtásos módszert, inkább ne klotyozzak egy évig se, de ezt mégegyszer nem csinálom végig. Nem magam miatt, hanem a babi miatt. Most is már csak végsô elkeseredésemben tettem, de nagyon megbántam. Remélem nem lett semmi baja az én pici fiamnak(?).
Tegnap megvolt a vércukor vizsgálat, állítólag ma lesz eredmény.
Mindenkinek szép napot kívánok (a babáknak is)
Buborék 26+1
Buborek

Buborék! Nem hatna esetleg Neked a görögdinnye székrekedés ellen? Én pl. mikor megeszek egy jó adag dinnyét, utána azonnal megyek tőle, érzem, hogy kitisztít. De van sok más egyéb étel, gyümölcs, ami jó erre: pl. meggy, uborka...

Biztos nem lett semmi baja a kifiadnak, csak egy kicsit szenvedtetek mind a ketten a görcsöktől. Az se lenne jó, ha 1 hétig nem mennél WC-re.

Nelli
nelli2

Sziasztok lányok!

Buborék!
Én is csak azt tudom tanácsolni amit Nelli, próbálj meg valami természetes hashajtót, szilva, barack ilyesmit. Nem lehet hogy vasat vagy valami más, vitamint szedsz? Attól szokott székrekedés lenni.

Cory!
Drukkolok hogy ne legyen semmi gond. Lehetséges hogy az izgalom talán emeli a vérnyomidat. Nekem is volt hogy dokinál magasabb volt, de itthon nyugodt körülmények között normális. Én ha dokit látok mindig ideges vagyok, nem tudom miért pedig már igazán volt időm megszokni.

Pocókának gratulálok, sok boldogságot a picihez!
Én tulajdonképpen búcsúzni jöttem, holnaptól egy hétig nem leszek. Végre megyünk nyaralni!!! Már egy éve erre várok! A kicsi úgy néz ki kiherverte a balesetet, azóta már autóban is ültünk és semmi negatív reakció.
Azért nyaralás előtt csak kijutott még egy rossz hír. Képzeljétek a húgom válik a férjétől! Most született a pici lány, 1 éves. Leginkább őt sajnálom, még meg sem melegedett a családban és máris szétmentek a szülei! Anyukám is tiszta ideg emiatt, nem lesz apukája a kis tündérnek. De azért én reménykedem hátha helyreállnak a dolgok!
Azért a végére egy jó hír képzeljétek felvettek a Pszf-re!!
Na sok puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!! Autóban kössétek be magatokat!!
Puszi mindenkinek Nicki
22+0
Nicki

Sziasztok!
Csatlakozhatom hozzátok?Még nem volt időm elolvasni az előző hozzászólásokat,de gondoltam beköszönök nektek!
Én 25 hetes terhes vagyok,és egyenlőre nagyon úgy néz ki,hogy lányos Anyuka leszek!Egyébként 24 éves vagyok,és a MÁV kórházban tervezek szülni!
Még dolgozom,így a meleget azt már nagyon nehezen viselem.Ráadásul a bokám is dagad! Kép Egyébként minden rendben van velünk! Kép
Lehet hogy már volt róla szó,de esetleg ha valamelyikőtök tudja,hogy hogyan lehet kismamaként diétázni,örülnék ha megosztaná velem!Ne értsetek félre,nem fogyizni kakarok hiúságból,hanem mert azt hiszem túl gyorsan szedem fel a kilókat!Kedden megyek védőnőhöz,és tuti meg fogja említeni,hogy vigyázzak a kilókkal.
Mit kellene ennem,ami tápláló de nem hizlal és amiben benne van minden amire a babának is szüksége van?
Anna

Anna! Üdv közöttünk!
Szabad diétázni, de csak úgy, hogy mindenféle ételt magadhoz veszel, amiből a szükséges vitamin meglesz. Amit kerülj: cukor, édesség, zsíros ételek (a húsból is a soványt egyed, és inkább baromfit, halat, cukros üdítők. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiörlésű dolgokat, sovány húsokat, fehérjét (tejet, joghurtot, sovány sajtokat). Igyál kristályvizet, gyenge teát, rostos gyümölcsleveket.

Ha a felesleges nassolnivalókat elhagyod, sokat tehetsz az egészségetek és a súlyod érdekében.

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Pocóka!KépNagy gratula Jankához,sok tejcsit nektek!Kép

Minden új kismaminak üdv itt közöttünk!Kép

Nicki! Kellemes nyaralást nektek,vigyázzatok magatokra,egymásra!Gratula a sikeres felvételidhez!Kép
Sajnálom ami a hgodékkal történik,nem irigylésre méltó a helyzetükKépÉn már hozzászoktam ahhoz,hogy az én testvéreim egytől egyig elválnak,vagy szétmennek,sajnos mi ilyen szétmenős család vagyunkKép
Ma bementem a Margitba terhesgondozásra.A dokim 10-től rendel.Fél 11-kor megis érkezett,aztán dél körül beis kerültem hozzá.Kb.2 perc után kiis jöttem,mert csak megnézte a leleteimet,az UH-s eredényt,és ennyi.Sík ideg voltam már,eccerűen annyira hülyén megy ott a gondozóban a szervezés,teljesen ki tudok rajta akadni.A lábaimra azt mondta,hogy fáslizzam,de ne csak otthon hanem az utcán is.Ebbe a melegbe???Abba belehalnék,úgyhogy zt most kihagynám.A magzatvédő vitaminra azt mondta,hogy most nyáron nem kell szedni,de ősszel két naponta vegyek be egy egy szemet,mert a terhesség vége fele is ugyanolyan fontos a babának a vitamin,mint az első 3 hónapban.Szerinte abszollút nem ettől fog a baba 4 kg-ra meghízni.Mi jövő7 vasárnap utazunk el egy hétre rokonlátogatóba.Kis csend lesz végre körülöttem,mert vidékre megyünkKép

Csajok!Akik dolgoztok nagyon nem irigylésre méltó a helyzetetek,én nem is tudom mit cselekednék a helyetekbenKépSzorítok,hogy minden jól sikeráljon,habár ennyi barom főnök mellett ez szinte lehetetlennek tűnikKép

Na lányok megyek,mert ezer dolgom van még ma,és már délután vanKép
Legyetek jók!
Puszi mindenkinek!
Rita
21+1
rita01

Sziasztok!

Nemrég fedeztelek fel titeket, pontosabban az egész fórumot, azóta elkezdtem írogatni a MÁV kórházos topicba, mert ott szeretnékszülni (Tidrencuel Zsoltnál, pont tegnap jártam nála), de úgy látom, itt is sok hasznos infót illetve tapasztalatot lehet gyűjteni. Én még tényleg nagyon az elején járok, hat hetes terhes vagyok, ez az első terhességem és 29 éves vagyok.

A diétához annyit, hogy én is elkezdtem kicsit tudatosabban enni, cukor, édesség, fehér kenyér, stb. nélkül. Tavaly fél év alatt leadtam 11 kilót, amiből 3-4 visszajött most nyárig, mire elkezdhettem volna újból ledolgozni, kiderült, hogy terhes vagyok...:-) Úgyhogy abban már van tapasztalatom, hogy mit jelent az a 10 kg súlyfelesleg, amit az ember jó esetben felszed.

Én megvárom a szeptember elejét a munkahelyemen a bejelentéssel, de azt hiszem, ez itt nem lesz gond. Év végéig szeretnék dolgozni, ha mindne jól megy és az utolsó három hónapot inkább otthon tölteném.

Azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, mert abszolút nem vagyok rosszul, se émelygés, se hányinger, csak haspuffadás,a mi szintén elég kellemetlen tud lenni és amolyan menstruációs tompa hasfájás reggel és néha napközben. Remélem, hoyg ennyivel be is éri a szervezetm és nem állít nagyobb megpróbáltatás elé..:-)

A tegnapi ultrahang egy 6 mm-es petezsákot mutatott, jövő héten megyek újra, akkor már szívműködésnek is kell majd lennie a doki szerint. Remélem így lesz...:-)
bagandre

Hurrá, hurrá! Két új kismami is van! Nagyon örül a lelkem, amikor ilyeneket hallok. Gratulálok!
Nicki! Kellemes nyaralást.
A tanácsokkal kapcsolatban ? székrekedés ? már mindent végigpróbáltam, de nem segített semmi. Ezért próbálkoztam mesterséges úton. Nekem a szilva sem segít. Amikor régebben (12 hetes UH-n) voltunk 3D-en, akkor mondta a doki, hogy látja, hogy a vékonybeleimmel nincs minden rendben. Már akkor is voltak wc-s gondok, de nem ilyen komolyan. Jövôhéten megyünk megint (pénteken) 3D-re és újra megnézetem a vékonybelemet is. Hátha okosabb leszek. Én is nagyon nehezen viselem a meleget és tegnap már nekem is dagadni kezdtek a lábujjaim. Ez már a legkevesebb nekem. Biztatom magam, hogy a babóért mindent. Minden mindegy csak ô legyen rendben és egészségesen szülessen meg. Ez a legfontosabb, nemigaz?
Buborék 26+1
Buborek

Manócska,
Gratulálok, sok boldogságot, jó egészséget.Kép
Várunk a friss babákbanKép

Tündimami,
Gratulálok, sok boldogságot, jó egészséget.Kép
Máté nagyon édes baba!
Várunk a friss babákbanKép

Maci_2
maci_2

Kedves Mindenki!

Én új vagyok itt, üdvözlök mindenkit. 26 éves vagyok és van egy nyolchetes malacka a hasamban (első). Olyan szerencsés vagyok, hogy még a pillanat is pontosan bennem van, amikor készültJ
Eddig nagyon sokat olvasgattalak benneteket, de nem szóltam hozzá, most beregisztráltam. Nagyon sok jó tanács hangzik el, sőt én még doktorbácsit is innen &#8222;szereztem&#8221;. A Kútvölgyiben szeretnék szüldi, dr. Mészáros Gábornál. Na, persze, csak ha túlélem a reggeleket, meg a délutánokat, annyira nem érzem jól magam. Pontosan mint egy másnapos. Az az igazság, hogy az első reakcióm nem öröm volt, hanem irózatosan megijedtem&#8230; nem is értettem magam, milyen egy elfuserált nő vagyok, de most lassan kezd ez átváltozni, nem kis segítségével páromnak...
Szóval, azt hiszem boldog vagyok.

Szép napot!

Cinderella
cinderella

Kedves Buborék!

Feltétlen a savanyúkáposztához fordulj legközelebb! Persze, ha szereted..., mert sokat meg kell enni belőle (1//2 kg), de nekem mindig használ! Meg én persze imádom is.

Üdv.:
Fruzsi

(olyan furin működik ez a lap, hogyan lehet mosolyjeleket, idézőjelet, miegymást beletűzni?)
cinderella

Kedves dolgozo Kismamik,

En egy masik topic-ra szoktam irogatni, de olvasom a "friss kismamat" is, honapok ota.
A munkahely temahoz gondoltam hozzaszolok. En is egy "szuperkapitalista" (Fiona talalo megnevezese) multinal dolgozom, es sokat gondolkodtam, hogy mikor es hogyan jelentsem be, mivel egy poziciovaltas elott alltam (kozepvezetokent). Vegul a 15. hetig huztam, akkor elmondtam - es lass csodat: mindenki teljesen pozitiv volt. Meg az a bizonyos valtas is lezajlott, megbeszeltuk meddig maradnek, ki lesz az utod, es varnak vissza. Es meg mindig dolgozom...igy a 32. heten. Voltam otthon par napot, nekem nem jott be, mert allati melegem volt es unatkoztam. Igy visszajottem dolgozni, es elorelahatolag a 36. hetig dolgozni is fogok.

Csak azt szerettem volna mindezzel tudatni, hogy van pozitiv tapasztalat is munka ugyben.

Udv Mindenkinek,
Kati
Kati

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?