A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

szőlő

Ha v.ki-nek a 21. sz-ban eszébe jut, hogy textilpelenkát mosson az nem százas!!!!!!!!! :o

Kép
kritta

Kritta
Ha téged zavar akkor ne menjenek... nekem furi lenne de anyósom pl az ultrahangtól is undorodik...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kritta, én nem ítélek el senkit emiatt, de hogy én nem fogok azt használni az tuti. Anyós azzal érvelt hogy a lányának se hagyta hogy papírpelekát használjon a lányoknál. Jó.... Hát 1. a lánya olyan kvalusta már bocsánat hogy neki édes mindegy volt hogy ANYYÓS mibe pelenkézza az Ő gyerekeit, 2. ami pelekákat később ANYÓS mosott ki. Ennyit erről.

Kép Kép
szõlõ

Egyébként nekem is fura lenne ha Anyósék jönni akarnának UH-ra. nagyonis.

Mamacka, undorodik tőle??? :o :o Az elég érdekes....

Kép Kép
szõlõ

Mi ezt úgy oldottukmeg, hogy a hétfői uh-ról (sima) csináltattam felvételt, mert apa nem tudott ott lenni. Miután otthon megnéztük egy párszor átvittük anyós pajtáshoz is. Nagyon meg volt hatva!
De azt nem szeretném, hogy akkor ott legyen, maikor csinálják. Miért nem csak a felvételt mutatjátok meg nekik?

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi
Ő férjemet pl 5 hónaposan adta bölcsibe!!! szerintem ez elég durva!!!
Azért találta ki mert amikor dolgoznom kellett egy-két alkalommal megkértem, hogy segítsen...

Kritta
Azért szerintem ez így ebben a formában nem igaz...
Én azért elég horrornak tartom, hogy micsoda környezetszennyezés egy gyerek pelenkázása. Vannak a mosható modern pelusok (pl monapel)... szerintem nagyon jók... ebben bellül van egy eldobható betét és a külsejét mossák... de ez egyszeri kiadásnak elég húzós lett volna meg persze macerásabb is de én anno gondolkodtam rajta... ugyanis összességében sokkal olcsóbb... ezért merült fel mostanság megint az ötlet... ugyanis ezzel rengeteget lehetne spórolni. Havi tízezer körül a van a pelenka költség... két gyereknél duplája...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mi is úgy csináljuk, mint Fruzsiék ..
Minden UH-ról van dvd vagy videofelvétel .. azon lehet otthon mozizni :)
Maga a vizsgálat meg maradjon meg a párnak, mint intim, közös élmény :) mert az csodálatos - főleg, ha a nemét is megtudjátok :D
Én nem lennék kíváncsi senki más lelkendezésére!
Mondjuk én elég határozott vagyok ilyen ügyekben - megmondom .. és kész. Ha nem tetszik .. meg lehet sértődni :lol:

Szőlő
- ezt nézd meg: :lol:
http://gportal.hu/picview.php?prt=33094 ... 59&index=9
Tegnap miután megmutattam ezt, a hastáncos kismama képemet,
http://gportal.hu/picview.php?prt=33094 ... 59&index=5
közölte, hogy őt is csináljuk meg MOST :D :D Tervben van az egész zenekar .. nem kicsit rákattanós a program :D :D

Kép
szösszenet

Szőlő
Így mondta legutóbb kicsit berzenkedve, hogy "jaaaj már megint csináltatok ilyet... olyan furcsa hogy látszik a gerince meg a koponyája" Após is tart tőle nem szívesen nézik... nem is mutogatjuk...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szerintem is felvételről mutassátok meg! Anyuéknak mi is így mutattuk.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó-jó, ez igaz lehet amit írsz Mamacka, de a sok mosással is áramot fogyaztassz és a sok mosószerrel is szennyezed a környezeted.
Én ezt a civilizációs vívmányt szívesen fogadom!

5 hónaposan bölcsöde! Hát nem sok kötődés lehet az édesanyja irányába! De fogadok, hogy ezt fel sem éri ésszel a kedves mama!

KépKép
kisfruzsi

Ez a párom ötlete, mert tudja h nem vagyunk az anyjával puszi pajtások.

Szerinte én lenézem őket, pedig nem, csak mindenről van határozott véleményem amit meg is mondok. (Meg mi azért kissé tájékozottabbak vagyunk, mint a mai 50-ek.) :P

Mondjuk néha kissé tanárosan teszem. (foglalkozási ártalom)

Kép
kritta

Emi a

a huddle az 1 fajta összejövetel?

Kép
kritta

Persze én is ezt szoktam érvként felhozni, de szerintem mégsem ugyanaz... vannak ugyanis környezetkímélő mosószerek is... de az biztos, hogy sokkal olcsóbb...

Nem is emlékszik, hogy valaha megsimogatta volna mamája...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szösszenet :lol: :lol: :lol: Hát ez nagyon jó, az az elvetemült fej :lol:

Mi is ugyanígy voltunk vele miután megmutattam az amerikai focis touch down örömömet kismamaruhában őt is meg kellett csinálni focisban :lol: Tényleg nagyon jó kis program :D

Kép Kép
szõlõ

[quote="mamacka"]S írta:mamackazőlő
Így mondta legutóbb kicsit berzenkedve, hogy "jaaaj már megint csináltatok ilyet... olyan furcsa hogy látszik a gerince meg a koponyája" Após is tart tőle nem szívesen nézik... nem is mutogatjuk...

Aha, értem. Szerintem egyszer ezt már mesélted akkor is rácsodálkoztam. Mondjuk nekünk Após az aki még egyetlen UH-t nem látott, hiába visszük át, nem érdekli.

Kép Kép
szõlõ

Mamacka,
Te mint tapasztalt mama tényleg számolni kell azzal, hogy késik a gyed akár hónapokat is? Vagy azért ez nem törvényszerű?

KépKép
kisfruzsi

[quote="mamacka"]
írta:
mamackaŐ férjemet pl 5 hónaposan adta bölcsibe!!! szerintem ez elég durva!!!

:shock: Az egy "picit" mintha korainak tűnne...

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"] írta:szőlő
[quote="mamacka"]
írta:
mamackaŐ férjemet pl 5 hónaposan adta bölcsibe!!! szerintem ez elég durva!!!

:shock: Az egy "picit" mintha korainak tűnne...

Én anyum bölcsődevezető :) :) Most mondjátok .. nem vagyok mázlista? Vele aztán tényleg nincs semmi gondom - naprakész, tájékozott, XXI. századi gondolkodású .. és sok hasznos tanácsot ad, amit lát bent a friss anyukáktól :)
Nah .. ha hozzá ilyen pici babát hoznak be, első körben megpróbálja lebeszélni a döntésről .. most is volt egy 7 hónapos babával anyuka, akit finoman helyretett .. Szerinte az egyetlen érv az lehet, ha tényleg annyira meg van szorulva a család anyagilag. De ahol nem ilyesmiről van szó, ott próbál hatni az anyukára!

Kép
szösszenet

Lányok, azért az érdekes, hogy vannak anyukák, akik ideje korán le akarják választani magukról a gyermeküket....akkor miért szültek?

A másik vicces dolog, hogy miért van úgy, hogy a saját anyukánk és apukánt, deinkább az anyánk mindig jobb fej, mint az anyósunk????? Szerintem mert megszoktuk+megtanultuk kezelni őket.. :lol: :roll:

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi
Az első utalással szoktak késni utánna rendesen küldik havonta.

Szöszi
Így is kell, jó fej a mamád.. igaz anyósom idejében más volt a rendszer...
De azért anyum engem is szoptatott egy éves koromig igaz már furcsán néztek rá! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="kisfruzsi"]A írta:kisfruzsi másik vicces dolog, hogy miért van úgy, hogy a saját anyukánk és apukánt, deinkább az anyánk mindig jobb fej, mint az anyósunk????? Szerintem mert megszoktuk+megtanultuk kezelni őket.. :lol: :roll:

Szerintem meg ez így kicsit igaz .. de fordítva nagyon ..
Ők, az anyukáink tanultak meg minket kezelni :) :)
És anyum legalábbis zseniálisan áll hozzám .. tudja a gyengéimet .. tudja, mikor kell elköszönni a telefonban, hogy akkor nem zavarlak .. meg mikor kell csendben hallgatni, és mikor tanácsokat adni ..
Ezt egy idegentől nem várhatjuk el ...
Én anyósom nagyon normális .. ezek apróságok, amikben egyszer-egyszer kiütközik a különböző neveltetés, felfogás :)
Annyiban van nehezebb dolgunk, hogy míg az én anyukám pusztán imádja a férjem, a kedvencét főzi, a kedvében jár .. stb. Addig a fiús anyukák .. így az én anyósom is, valamilyen szinten a riválisaként tart számon .. mert egy részét kitúrtam a fia életéből :) És ezek tudat alatti dolgok, nem direkt érzelmek :)
Nah.. befejeztem a pszichoanalizálást :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Mert egy feleségnek gyerekeket kell szülni...
Anyósom szinte mindent kötelességből csinál... mert úgy gondolja, hogy azt kell...

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]M írta:mamackaert egy feleségnek gyerekeket kell szülni...
Anyósom szinte mindent kötelességből csinál... mert úgy gondolja, hogy azt kell...

Igen - de ez nem az általános ..
Tehát nem minden anyósra ráhúzható dolog :)
Az a rossz, hogy te anyósod egy teljesen más világban él .. otthonról is mást kapott, mint ti .. és a tapasztalatai alapján is mást szűrt le a világból. De ez millió összetevő miatt alakult így ..
Én nagymamámmal szoktam példálózni, aki elmúlt 70 éves, és kb. szupernagyi :lol: Annyira jó fej, hogy nem hinnétek el, ha találkoznátok vele .. És tájékozódik, olvas, tv-t néz ... nincs elmaradva alapvető dolgokban :) Mondjuk az is sokat elárul róla, hogy miután nyugdíjba ment, nem bírt otthon ülni .. és elment a Főkönyvtárba, a Budai Várba teremőrnek .. meg beengedőnek .. (aki a kártyákat leolvassa) .. :D :D És ott spanoskodott a 20-40 éves biztonsági őrökkel :lol: :lol: Egész nap beszélgetett .. emberek között volt (sajnos 2 éve abba kellett hagyja egészségügyi okok miatt) ... Szóval ilyen is van ... :)

Kép
szösszenet

Kritta,

igen a kis csoportos megbeszéléseket nevezzük huddle-nak.

Hát én tuti nem engedném anyóséknak, hogy bejöjjenek velem az UH-ra. Mozizhatnak otthon nyugodtan, de nem akarom, hogy lássanak miközben kiterülve fekszem és sírok a meghatottságtól...

Kép
emi29

Mamacka,
azt hiszem, benneteket láttalak hétfőn a rendelő előtt, amikor mentél kiskönyvet csináltatni, piros az autótok, nem? Csak azért nem álltam meg (a miénk szürke Wartburg), mert éppen a doktornénitől jöttünk a nagyobbikkal, a kicsire itthon vigyázott egy barátunk, és nagyon siettem haza. Talán az Iparművészetiben összefutunk, ha addigra a kicsi nem lesz betegebb.

Kiságy: a régi lakásunk kicsi volt, de mi is úgy oldottuk meg, hogy a gyerek rögtön a saját ágyában aludt, én mellette egy kényelmes matracon (az még éppen elfért a kisszobában). Amikor már átaludta az ájszakát, akkor visszaköltöztem a saját ágyunkba. A másodiknál egy darabig, pár hetes koráig, amíg gyakrabban ébredt, mózesben aludt mellettem a nappali kanapéján. Nagyobbik a gyerekszobában, férjem a hálóban, szerencsére ezt akkor már megtehettük, mert nagyobb lakásban laktunk. Aztán ment a kiságyába, amikor már én is jobban ismertem őt, tudtam, mikor ébred, és még azelőtt kihoztam, hogy felsírta volna a nővérét. Most is így lesz, pár héttel a szülés után a három gyerek egy szobában fog aludni, én egy darabig matracon velük, aztán vissza a hálóba. Nekünk ez így jó volt, de ez valóban _nagyon családfüggő_. És szerencsére jó alvók a lányok, nem volt ezzel gondunk. A kicsi pár héttel a testvér születése előtt megkapja a nagyágyát (80x185 cm, felnőttkoráig jó lesz :D ), a kiságyat szétszereljük, és szülésig lent lesz a pincében, hogy a kicsinek ne hiányozzon, és ne érezze, hogy az ő birodalmát elfoglalja egy "betolakodó". Két éve is remekül működött ez így.

Mosható pelenka: én használok, felváltva a papírral, szeretem, Mosószódával nem is károsítja a környezetet. Igaz, én ezeket is örököltem, nem kellett megvenni a készletet, csak a külsőket. Mielőtt kategórikusan elutasítjátok, olvassátok el ezt:
http://bababolt.com/index.php?option=co ... &Itemid=36

Üdv,
Nuska+ (21+5)
nuska1

Sziasztok!

Szőlő: Sajnálom,hogy beteg vagy ,én talán most lábalok ki.De én se aludtam semmit egész múlt héten a hülye orrbedugulás miatt! :?

Hát igen a kéretlen jó tanácsoktól én is kiakadok!Most a vesepróblémám miatt mindenki azzal idegesít,hogy jól öltözzél fel alulról,pláne a vesémet tartsam melegen!Mintha ennyitől megoldodna a próblémám! :roll:

A nagymamám teljessen kiakadt,hogy levágtam a fiam haját,(én fodrászként dolgoztam,tehát nem csesztem el)szerinte egy év múlva se fog vissza nőni :lol: (72éves)
És állandóan csokival akarja tömni,amit én nem engedek és ettől én rossz anya vagyok,aki nem add eleget enni a gyerekének!

Ma beállított a védönő,most elöszőr!Itt volt több mint egy órát,mondjuk nem értem miért nem szólt előtte,nem nagyon szeretem a váratlan vendégeket! :?

KépKép
KépKép
nicci

-nicci hozzánk meg úgy se jött hogy vártam... puccbavágtam a lakást mert már ijesztő porcicák voltak, nem fetrengős ruhában vagyok, és várom 2 órája.... Még fél óra aztán ha jön se engedem be.

Kép Kép
szõlõ

Ja, anyós-témához akartam még írni...:
ne feledjétek, hogy mi mindannyian egy fiús anyuka fiába szerettünk bele, ez közös vonás, ugye :lol: Persze, hogy hasonlóan látjuk az anyós-gondokat. Én is küzdök rendesen :wink: Azt is látom, hogy anyósom egészen más a lányával, mint a fiával, a menyével (vagyis velem), mint a vejével. Egyelőre örülök, hogy két lányom van, talán a vejeimmel így nem leszek sárkány :lol: Ha pedig Hármaska fiú, akkor aztán majd lehetek igazi anyós :lol:

Üdv.
Nuska+
nuska1

Ja ,a külön szoba témáhozz annyit,hogy mi a fiunkat az első perctől külön szobába altattuk,légzésfigyelőt is használtunk,és bevallom baromi fárasztó volt éjszaka többször is átmasírozzni.Nekem ott nem volt kanapé bent ,csak egy szoptatós szék,abban is remekül tudtam szenderegni! :wink:

Aztán a mai napig nem jöttünk rá,hogy miért ,egyszer csak nem volt hajlandó 15hónapos korától kezdve megmaradni a saját ágyában,állandóan csak sírt benne mint aki nagyon megijedt valamitől!

Átkerült közénk,pedig tényleg mindent megpróbáltunk!
a kiságyba belemenni sem hajlandó ,azzonnal vad zokogásba kezd!

Vettünk neki egy heverőt a szobájába,amin most jelenleg én alszom,mert félek,hogy álmában összerugdossa a hasam!
Az összebújást a kicsit kreatívabban kell megoldanunk a férjemmel
,de ennek is megvan a maga varázsa! :oops: :wink:

Én is anno sok mindent eltervezztem,és eltökéltem mégis máshogy alakult!Kicsit nehézz ugyan elfogadni hogy nem mindig tudom kézzben taratani a dolgokat,és nem feltétlenül én irányítok,de megpróbálok alkalmazkoodni! :wink:

Még egy kérdés aztán befogom a szám :oops: :lol:

Akik április elejére vannak kiírva szülni,fogtok venni
overált :?: :?: :?: Mert akkor még azért lehetnek hidegek,és április elejéből,könnyen lehet még március végére eső szülés is :!:

KépKép
KépKép
nicci

Szöszi
Persze, hogy nem általános... anyósom lelkileg eléggé sérült így mindig ezt próbálom szem előtt tartani, hogy nem tehet róla... :(

Nuska
Igen azok mi voltunk! :) Nekem nincs módom téged felismerni! :)
A játszóra mostanság ritkán megyünk...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nicci
Két éve április elejére vártuk manót (ápr 3.)
Én akkor vettem igaz csak rövid ideig, de használtuk...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Rozsomák!

Szombaton mikor kereshetlek a suliban és melyik termekben lesztek?

Kép
kritta

Mamacka

Az iparművészetiben van belépő a kiállításra? bocs , ha már írtad

a honlapon nem láttam. : )

Kép
kritta

Igen van... azt hiszem ezer ft alatt..., de van... évek óta próbáljuk győzködni a vezetőket, hogy engedjék el... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kritta, megkaptad az emailt? mert visszajelzést nem kaptam.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Ingyenes szülésfelkészítő videókon... most tette fel egy mami a másik topikba...
http://www.babazo.hu/9honap/20070514szu ... zites.html

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szerintem ezt az Istvánba vették fel olyan ismerős... :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Olyan cuki hangja van... :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hú Mamacka ez jó ez az oldal, köszi, el is tettem a Kedvencekbe.

Én meg 10.-én megyek azt hiszem a következő UH-ra a MÁV-ba kivételesen, csak időpontot nem tudok még. Viszont kissé idegesítő hogy másodszorra vették le a vért a vércsoportomhoz és megint nincs meg a lelete :evil: A toxoplazmámnak se, lassan tökmindegy lesz.....

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!
Atya ég! Mennyit írtatok! Képtelenség végigolvasni!
Minden esetre a papírhalmozokért, és a sok utána járásért nem irigyellek titeket! És még én panaszkodtam a főnökömre!
FMariann
Nekem is el tudnádkűldeni a babazenét? A mocorgásra: már írtam, hogy sajna még én sem érzem, de képzeld, ma mikor volta UH-n, és hanyat feküdtem, már én is meglepődtem, hogy mennyire látszik, hogy hol van Marci.
Rakok fel rola képet, olyan szép! Teljesen jó let az AFP-m!, és a terheléses vércukrom eredményéért is meg lettem dícsérve. És végre híztam 1 kilót!
Tegnap este egy kicsit szűk szavu voltam, de csak azért, mert nem én voltam, hanem a párom rakta fel a képeket, és mire oda néztem, már ki is lépett, esélyem sem volt írni.
Vendég

Sziasztok!
Táppénz, tgyás, gyed,gyes stb. ügyben én nem panaszkodhatok, mert mindig időben megkaptam a pénzt. Az igénylés beadásától számítva legkésőbb 30 napon belül szokták utalni (nekem két hét sem kellett), mert 30 nap után pótlékot fizetnek neked. Akkor nem érvényes a 30 nap, ha küldtek értesítést hiánypótlásra. Én most is két héten belül mindig megkapom a táppénzt a leadott papírok után. A tgyás, gyed, gyes utalás pedig mindig köv. hó 10-ig megjön, na meg a családi pótlék is. Sőt sokszor már 5.-én a kezemben volt a pénz.
Én ennyire szerencsés vagyok?

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!
Szőlő nem tudom mi az a virág de olyan mintha fából lenne.A virgos csaj hozott a művházba mindenfélét abból válogattunk.
Okoskodás:anyós ma megjegyezte ideje lenne áttérni a tejre/kakaóra mert a gyerekne kell.Erre megittam 1 pohá kólát.Akárki akármit mond nem hiszem h jó az amit úgy kell magamba erőltetni.
Háló: mondtam a páromnak szívesen kiköltözök a másik szobába a gyerekkel, mert mikor csak beszéltünk a babáról azt mondta h hogy fog ő 3-kor felkelni délelőttös héten ha a gyerek végigsírja az éjszakát.Muszáj felkelni mert 4-kor megy a vonat.De most h jön a baba hallani sem akar arról h mi külön legyünk.Már most ragaszkodik a gyerkőchöz is :D .
Vendég

Sziasztok!

Alig tudlak követni, titeket, de azért próbálkozom... :-)

Táppénz: én augusztus 29 és október 12 között voltam táppénzen és egy fillért nem láttam még belőle! :-(

Ingerlékenység: az okoskodást én se bírom... Ezzel engem is ki lehet borítani! Pedig amúgy nagyon kevés dologgal lehet, de ha egy sok évvel ezelőtt szülő nő kezdi osztani észt, akkor elszakad a cérna nálam is... :-) De most már eljutattam oda, hogy sokkal jobban járok, ha egyik fülemen be, a másikon ki...

Babaszoba: nekünk nem volt kérdés, hogy hol fog aludni, mert gyakorlatilag 1 szoba van... :-) Így egy babasarkot alakítottunk ki neki az ágyunk mellett babaszoba helyett! Aztán kb. fél éves korára tervezzük a nagyobb lakásba költözést!

Szösszenet: megkaptad a privim?

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Ja, még egy pont 20 hetes pocakfotó... Kép

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Zorróné nagyon aranyos a pocakod :D Te is jó vékony vagy hallod :wink:

Kép Kép
szõlõ

Kép Kép

A legújjabb képek Marciról
Vendég

Jezsek - Az első képen milyen szépen látszik :) :) :) Nagyon cuki!!!

Zorroné
- Igen, a te prividet is megkaptam .. Még nem jutottam válaszhoz :) sorry ;) Az új táblában frissítve lesz minden!
Nagyon szép a pocid :) Gyönyörűen tartod magad 20 hetesen!!!

Nah .. most már én is lefotóztatom magam a párommal valamelyik nap :)

Most jöttem meg az ügyvédtől .. hát, nagyon komoly paksamétát fogok feladni az illetékhivatalnak :D :lol:
Lesz vagy 30-40 oldal a bizonylatokkal, számla-másolatokkal együtt .. Remélem meghatódnak az UH-képeimen, és elengedik az illetéket :) Annyira jó lenne .. úgy fellélegeznék .. :roll: :roll:

Kép
szösszenet

Zorróné nagyon jól tartod magad :D
jezsek gratula a képekhez,mi még olyan sokára mehetünk meglesni. :?
Vendég

Kritta, ezen a héten sztrájokulnk, rájöttünk, hogy nincs értelme bemenni, de jövő héten vizsgázom, úgyhogy biztosan ott leszek. Nem tudom a teremszámot, de a folyosó távoli végétől a második lesz a jobb oldalon.

Hulla vagyok, éljenek a határidős fordítások.

Voltam védőnőnél, most másodszor, és hallgattunk köldökzsinór-hangot, olyan, mint a vonat, a szív meg, mint egy vágtató ló.

Mamacka, számolom a napokat a vásárig...

Nálunk se volt gond a holalvás, csak egy szobánk volt, abban úgy helyeztük el, hogy egy függönnyel elválasztottuk magunktól, így volt hálószobánk és gyerekszobánk, egyben a dolgozószobával és nappalival.

Most nem nagyon tudom, hogyan fogom csinálni, szerintem az elején mózeskosárban lesz mellettünk, de ezt még ki kell fundálni.

Hátonalvós jóéjt mindenkinek!

Kép
rozsomak

Jó reggelt, kismamák!
Tegnap megmért a védőnő, eddig 4 kilót híztam, annak ellenére büszke vagyok magamra, hogy a másik két gyereknél is hasonlóan működtem. Remélem, hogy most is tudom tartani a 10-11 kiló pluszt szülésig. Ne irigykedjetek, ilyen alkat vagyok, amúgy eszem rendesen, várandósan még vacsorázni is szoktam... A vérnyomásom 95/55, a védőnő mindig megijed, pedig kutyabajom, nekem ez a normális. Még csak nem is szédülök. Hallgattunk köldök suhogást (azt hiszem, így nevezi a szaknyelv), mert a baba szívhangját nem találtuk, folyton rohangált a pocakomban a kis drága.

Szösszenet, létezik olyan, hogy az illetékhivatal _elengedi_ a lakásilletéket? Mi annak idején kértünk méltányosságot, de csak részletfizetési kedvezményt kaptunk, két év alatt havi részletekben kellett kifizetni az összeget, persze megterhelve a jegybanki alapkamattal. Januárban lefut, hála Istennek, nem volt kevés.

Emi, jól sikerült a buli, hogy bírtad? Én most nagyon várom, hogy felébredjenek a lányok, és megtalálják a Mikulás ajándékát...A Nagyobbik már úgy tud meglepődni, örülni...

Mamacka, ha eljutunk az Iparművészetibe, becs'szóra megkereslek, mi sem nagyon megyünk már ki a parkba, inkább csak ide, a közelbe.

Legyen szép, Mikulás-örvendeztette napotok!

Üdv,
Nuska+ (21+6)
nuska1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?