A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Pocóka!

Köszönjük hogy leírtad a szüléstörténeted. Olvasás közben nagyon elérzékenyültem, annyira csodálatosan írtad le.
Külön örülök Nektek, mivel én is a MÁVban fogok szülni, és nagy az esélye annak hogy császárral. Bár még minden megtörténhet az orvos állítása szerint, de én eddig is úgy gondoltam - és most már a Te leírásod alapján is úgy gondolom -, hogy semmivel nem leszek kevesebb ha császárral születik meg a babánk az ő érdekében. Ugyanolyan fantasztikus érzés lesz, tudom!Kép

Még egyszer gratulálok a kisbabátokhoz, és nagyon sok boldogságot kívánok nektek így hármasbanKép

Üdv:
Vera (31+3)

(Még annyi, hogy megírnád ki volt a szülésznőd? És esetleg pár kórházi tapasztalatot, tudnivalót? Akár a MÁVos topicba is. És persze csak akkor ha lesz időd a kis Janka mellettKép Köszi!)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

TALI: én sajnos biztosan nem tudok menni, mert a fickóm volt kollegái is aznapra szerveztek sörözést, és nagyon el akar menni Kép
Ha a társaságot érdekli a dolog, én foglalok helyet pl a Vistában, és jó szórakozást mindenkinek! De erről holnap estig kérek visszajelzést!

cory 28+6

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Pocóka!
Olyan csodálatosan írtad le a szülésed történetét, köszönjük (+nagyon figyeltem én is, mint Vera, mert az én Manóm is ott szeretne kibújni!). Nagy nagy gratula Janka babához, kívánom, hogy legyen benne sok örömed!!!
Ann
annann

Cory és mindenki aki jelentkezett a találkozóra!

Én szerdán megyek orvoshoz, és mivel egyelőre ágyhoz vagyok kötve a múlt heti vérzés miatt, nem tudom biztosra ígérni, hogy csütörtökön ott lehetek a randin.Kép Pedig nagyon szeretnék, de nem sok reményt látok rá, mert ugyan a vérzés már elmúlt, de nem sokáig tudok állni, mert fájdogál a pocim. (Ma délben ugyan voltunk ebédelni, kocsival, és csak az étterembe kellett bemenni meg ki, de nagyon elfáradtam, jó volt utána lepihenni.Kép)
Majd a doktornőm megmondja.
Mindenesetre aki megy, annak jó szórakozást!

Üdv: Vera (31+3)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Pocóka!
Szüléssztorid néhány részlete nagyon hasonlít az enyémhez (lehet, hogy a zért, mert ugyanaz a szülészünk?Kép )! Szerdán délelőtt szülőszoba, doki szerint lelkileg készüljek fel, este 9 körül vissza, reggel 7:30-kor császár, mert még sok órás kitolási szakasz várhat ránk, nem garantálja,hogy a baba akkor még teljesen jól lesz. Végül Levi 7:45-kor született.
Gratulálok Jankához és ha van időd nézz be a Friss babák-hoz. Várunk Kép.

Üdv, Virág
virga

Sziasztok,
csak bekukkantottam, hogy Barbi megszült-e már. Giga-mega drukk-hegyeket küldök!! Meg persze Sacinak is.

Tündimami & Kispapija,
gratula Mátéhoz, sok tejcsit a babócának, gyors felépülést az Anyukának! Kép

Pálma
pálma

Pocóka,
nagyon szép a sztori, tisztára libabőrös lettemKépKépKép. Soksok boldogságot kívánok az egész kis családnak!Kép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!
Most rohanok, napok óta nem volt gép, most meg nincs idöm, megyünk egy kicsit vizpartra hüsölni!
Még nem sikerült visszaolvasni, de látom még Sacinak is küldött Pálma drukkot, hát tölem is megy!!!
Nálunk semmi, leghalványabb jel sincs semmire, nem is igaz,hogy egy hét és itt a kiirás, én meg egy szál fájást sem éreztem még idáig...
Na, tényleg megyek, majd jövök hétközben rendesebben!
Barbi
38+6

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Kismamik!

Nagyon régen jártam már erre,legtöbbötöket már nem is ismerem. KépMindenkinek nagyon boldog pocakoskodást kívánok.

Cory, Bera, Barbi,Eancsi és bocs ha valakit kihagytam (veletek még én is pocakoskodtam) nagyon nagyon sok drukkot küldök Nektek (és persze az összes kismaminak).

Nagyon meg vagyok hatva,ahogy olvasom a soraitokat,annyira nagyon szerettem pocakos kismama lenni.Bár nem panaszkodom,mert holnap 5 hetes Petra lányunknál nem tudnék csodálatosabb dolgot mondani az életben.

Pocóka,
nagyon jó volt olvasni a soraidat.Felidéződött bennem is minden, a szervezettség,összeszokotság,az igazi csapatszellem,ami olyan megnyugtató volt,akkor és ott szülés közben. Kép
Mi is külön szobában voltunk a férjemmel és a kislányunkkal.Nagyon jól döntöttünk,hogy inkább hármasban voltunk.Mindketten felkészülhettünk a baba gondozására.
Gratula Jankához! Kép

Hát lányok mégegyszer hatalmas drukk mindenkinek ahhoz,amihez kéri!!!
Vigyázzatok magatokra és babáitokra!!!
Remélem hamarosan megint becsatlakozhatok ebbe a topickba is!

puszi mindenkinek
Évi + Petra_(holnap 5 hetes)
Kép
Évi24

Tovább pereskednek a kismamák
2003. július 28. hétfő
nyomtatható verzió hír küldése e-mailben

Újabb eljárásokat indítottak kismamák az elmaradt jövedelempótlék ügyében. A közelmúltban pert nyert három fiatalasszony ügyvédje szerint jogorvoslattal érvényesíthetik igényüket azok, akik három év helyett öt évre visszamenőleg kamatokkal együtt kérik az elmaradt juttatást.
Tömegesen érdeklődnek a kismamák a jövedelempótlékkal kapcsolatos további jogi lehetőségek iránt - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Radovics Csilla, a három pernyertes Somogy megyei kismama jogi képviselője. A Legfelsőbb Bíróság (LB) közigazgatási perben hozott ítélete alapján az anyáknak jár ugyan a jövedelempótlék, de kamat nélkül és nem öt, hanem csak három évre visszamenőleg. E döntés alapján fizet majd a kormány is. Így azok kaphatják meg pénzüket, akik 2000. január 28. és 2002. március 7. között gyesen voltak.

Radovics Csilla továbbra is kiáll korábbi álláspontja mellett, hogy nem három, hanem öt évre visszamenőleg és kamatokkal együtt jár az elmaradt juttatás. - A hozzánk fordulóknak azt a tanácsot adjuk, hogy polgári perben államigazgatási jogkörben okozott kár címén kíséreljék meg érvényesíteni igényüket azok, akik kamattal öt évre visszamenőleg akarják az elmaradt támogatást. Ha vállalják a perköltséget, a többség meg fogja kapni a pénzt - állította határozottan a jogásznő.
névtelenke

Sziasztok!

Névtelenke!
Szerintem az elmaradt jövedelempótlék az itt lévők nagy részét nem érinti, hiszen az első babájukat várják, tehát nem voltak GYES-en az elmúlt 2,3 v. 5 évben.
De azért köszi az infót Kép.
Egyébként én nem örülnék neki, ha mindenki megkapná, mert vajon honnan lesz annyi pénze az államnak? Lehet, hogy az én és a topikban lévők jövendő pénzéből Kép. És azt hallottam, hogy megkapták a pénzt, csak máshogy hívták, de erre most nem emlékszem pontosan, ezért nem részletezem. Na persze, ha állam bácsi hibázik, akkor fizessen meg érte.
De ez nem az a topik, ahol politizálunk, ugye? Van erre legalább kettő másik topik a Babaneten is.

Üdv, Virág
virga

Pocóka,
hatalmas gratula Jankához! Kívánok Nektek erőt, egészséget, sok tejcsit.
Igazán jó volt olvasni a storydat, hogy ilyen nyugodt és gyors szülésed volt. Igaz Bencém már 6 hónapos, de most, hogy olvastam a történetedet, mintha tegnap lett volna, hogy mi is átéltük mindezt. Köszönöm.Kép
Várunk a Friss babák topicba.

Többieknek további jó gömbölyödést és vigyázzatok a pocakra!
Timici
timici

Szia Picur!
Ha lehet, én is szeretném elkérni a recepteket privátban. 3év alatt híztam 20kg, ezután terhes lettem +6kg, így 9hónapos terhesen már 83kg voltam(159cmhez). Szülés után mind a 6kg lement, amit a terhesség alatt felszedtem, de mióta szoptatok(sok folyadék, rendes kajálás) megint 83kg vagyok(gyerkőc 6hónapos). Mivel még szeretnénk babócákat, lehetőleg 2 évnél nem nagyobb korkülönbséggel, szeretnék gyorsan, ámde kíméletesen lefogyni, mert nem szeretnék még egy terhességet 20kg súlyfelesleggel kezdeni és végig kihordani.
Segítségedet előre is köszönöm.
Üdv,Timici
timea_k@hdsnet.hu
(amit ide írtál azt elmentettem)
timici

Sziasztok Kismamik!Kép

Pocóka! Kép
Gratula Jankához, sok-sok tejcsit! Csodás szüléstörténet!

Fiona! Kép
Nem is írtad, hogy fogadták a bejelentésedet a munkahelyeden?

Csatlakozhatom hozzátok?
Holnap lesz 14 hetes Picurka a pocimban. Hihetetlen jó érzés!Kép Néhány hét múlva a ficánkolásokat is meg lehet tapasztalni. Ti mikor éreztétek először? Már alig váromKép Az egyik nagymama megálmodta, hogy fiú lesz. Kis járókában játszadozott és nevetgéltKép Végül is mindegy, csak egészséges babu legyen. És biztos haláli jó humorérzéke lesz, nálunk ez már hagyományKép, főleg a férjem családjában. A keresztnevek olvasása közben is a hasamat fogtam a nevetéstőlKép
Eddig minden vizsgálat jó eredménnyel zárult. A nyaki redőt is lemérte a doki: 1,4 mm. Ez is rendbenKép
Pár hete én is elmeséltem pocaklakómat a munkahelyen, és hogy veszélyeztetettség miatt táppénzen vagyok, leszek. Igaz már mehetnék vissza dolgozni, semmi panaszom nincs, minden érték jó, de 100%-ban úgysem tudnék dolgozni, félmunkát pedig nem érdemes végezni. A főnök elég jó fej volt, mondta, hogy tudja mi az a veszélyeztettség, mert a felesége is hasonló cipőben járt. Csak Picurkával törődök. Járni fogok terhestornára keddenként, addig is otthon végzek gyakorlatokat, újságokban volt egy pár.
Kb. ennyit rólam.

Kellemes babavárást!

Nikie
13+6
nikie

Sziasztok lányok! Jaj, Pocóka én is meghatódtam a szüléseden és remélem az enyém is hasonlóan fog sikerülni (mármint, hogy ilyen zökkenômentesen fog menni), mert én is a MÁV-ban fogok szülni. Már nagyon várom. Az én kis "emberem" egész éjjszaka mocorgott, aludni alig bírtam. Nem tudom volt-e valakinek ilyen, de nekem zsibbadnak a lábaim. Legalábbis éjjel. Pénteken elhoztam a cukorleletemet. Azt mondták, hogy tökéletes (kicsit alacsony), de az nem gond. Voltunk tegnap vitorlázni, isteni volt. Pénteken megyünk 3D-re, már alig várom.
Cory. A találkozó szerintem úgy lett volna jó, ha te is el tudsz jönni, inkább tegyük át egy héttel késôbbre. Hátha akkor összejön.
Mindenkinek szép napot.
Buborék 26+5
Buborek

Hali!

Virág!
Nagyon tévedsz, hogy csak az első babásoknak szól ez a topik! Ha megnézed a táblázatot (és az archívban is) láthatod, hogy elég sokan már a 2. 3. babájukat várják.Kép És milyen dolog kijelenteni azt, hogy nem szeretnéd, ha mindenki megkapná a pénzt, ami jár neki!? Hát tudod, ez nagyon csúnya dolog volt részedről és szégyelld magad. Mit éreznél, ha neked sem adnák oda ami jár? Csak azért, mert nehogy a törvényt be kelljen tartani és ne legyen könnyebb az életed? Kívánom, hogy soha ne járjál ílyen szerencsétlenül, de ez a kijelentésed elég sokmindent elárult rólad.Kép

sasha

Kép
sasha

Virga,Off leszek
Én elsősorban segíteni akartam azoknak akik már esetleg a második vagy sokadik babájukat várják, hogy érvényesíteni tudják azt, hogy ha egy járó de elmaradt jövedelempotló járadékot meg tudjanak kapni. Természetes, hogy ez nem az első babás anyukákat érinti. Arra azért kiváncsi lennék, ha neked járna valami és arról állam bácsi elfelejtkezik akkor azt hagynád-e veszni csak azért, mert a költségvetésből kell rá külön fedezetet biztosítani. Szerintem a válaszod nem lenne, annál is inkább mert ezt a pénzt pont a gyremekedre tudnád költeni.
Részemről a téma lezárva, de a magán véleményem megvan.
Névtelenke
Névtelen

Sziasztok Kismamik!

Tényleg olyan jó olvasni a születésekről a beszámolókat. Eddig ahogy olvastam, még mindenkinek pozitív emléke van, és ez nagyon jó.Én is sokszor elgondolkodom, hogy most vajon harmadszorra milyen lesz. Ugye minden szülés más és más.Én eddig kifejezetten szerettem szülni, a férjem szerint mazohista vagyok.Remélem most is így lesz.
Nálatok mindenkinél benn lesznak az apukák? Én nem tudom, mert először annyira teltház volt, hogy fel sem merülhetett. Másodszorra bejött szegény, de a tolófájások közepén arra lettem figyelmes, hogy mindenki elment mellőlem, és a férjemmel foglalkozik. Hát szegény majdnem elájult, ki is ment a végén. Azért ugye még jó apuka lehet?

Virág!
Itt tényleg keveseket érint az elmaradt jövedelempótlék. Annyi azért még hozzá tartozik, hogy én is beleesnék, ha 5 évre adnák meg, és szerintem jogos, hacsak azt nézzük, hogy akkor éppen elvették a GYED-et és a TGYS után(fél év)2,5 évig GYES-t kaptunk. Hát nem volt semmi abból kijönni.
Amúgy igazad van, szinte mindegy, hogy adják vagy sem, úgy is mi(lakosság) fizetjük meg.
De tényleg itt inkább maradjunk a babavárásnál.

Drukk a finiseseknek!!!

Kitty
kitty123

Ha a matáv 1788-as telefonszámát felhívja az ember akkor 100 Ft-tal támogtaja a Down Alapítvány munkáját, kérlek Benneteket ha van rá módotok tegyétek meg.

Ui.: Semmi módon nem kötödöm az alapítványhoz, még hála' érintetségem sincs, de azt gondolom, ha egy hívással lehet segíteni akkor meg kell tenni.
Renáta
Renáta

Sziasztok!Kép

Bár csak néha jelentkezem, azért üdvözlök én is minden új tagot!Kép Jó pocakosodást mindenkinek!Kép

NikieKép
Örülök, hogy jöttél, emlékszel még rám? Szuper, hogy minden rendben van a babával, ezek szerint jó kezekben vagy.Kép

PocókaKép
Jó volt olvasni a szüléstörténeted, tényleg nagyon megható volt.Kép

Sacinak és a többi finishesnek drukkolok!Kép

Mit gondoltok az Elevit abbahagyása után nem kéne vasat vagy valamit szednem?

Üdv
Laura
Laura2

Sziasztok!

Nikie
Üdv a fedélzeten! 07/25-n péntek du. 15.27 órakor leirtam, hogy mi volt a főnökkel, csak azóta már nagyon sok hozzászólás volt.
Szerintem a témát még nem zártuk le, majd ujabb egyeztető körök lesznek. Azóta egyébként nem szól hozzám. De kit érdekel?

Én a 16-17 hét környékén éreztem az első gyereknél, hogy mocorog odabent. Olyan érzés volt, mintha buborékok száltak volna fel a pocomban. (belső jakuzzi Kép )
A második gyereknél ha nagyon koncentrálok, akkor már mostanában is érzem, hogy olyan mmintha néha aktivabb lenne a hasamban. Nem igazi rugdosás, csak olyan mintha történne belül valami. Ilyen lehetséges?
(vagy csak a szelek kinoznak???)Kép

Kitti
Mi nagyon hasonló időben fogunk szülni!

Tündér
Én azt hittem, hogy a terhesség hivatalos bejelentésétől számitva jogilag védettek a kismamák a munkahelyen. Vagy nem igy van?
Hogy tudtak téged kitenni létszámleépités cimén?

Most rámhoztad a frászt, mert nálunk a létszámleépités miatti "megegyezés" minden héten előfordul.
Ha nekem most felmondanának (közös megyegxezésről szó sem lehet), akkor huzos kis végkielégitést kéne fizetniük, mert 10 éve vagyok a cégnél.
Az kb. féléves bért jelent manageri fizetéssel.

Ja! Egy csomó ismerősöm lecseszett, hogy tul korán szóltam a munkahelyemen. Mi van, ha nem is lesz belőle gyerek?
Én nem akarok ilyenre gondolni!

Fiona
12
fiona

Laura!
Persze, hogy emlékszem RádKép Jó sokat vacakoltunk a hormonokkal, de megérteKép Olvasom, hogy már 33 hetes vagy. Hú, akkor már jó nagy pocid lehetKép
Már lassan a finisben vagyKép Utrot, vagy Duphastont meddig szedtél?

Fiona!
Ez a belső jakuzzi nagyon tetszettKép 16-17 hét? Remek, mindjárt itt vanKép

Munkajogi tájékoztató

És még egy fontos:
Betegjog

Nikie
13+6
nikie

NikieKép
A 12. hét végéig szedtem az Utro-t. Nagyon féltem, hogy mi lesz ha abbahagyom. Sajnos a 14. héten volt enyhe vérzésem, meg utána is még kétszer, még a kórházat is megjártam, de remélem most már nem lesz semmi. Persze a görcsökön és a keményedéseken kívül, ami sokszor van.

Laura
Laura2

Sziasztok!

Nikie!Kép
Örülök, hogy végre itt vagy közöttünk!Kép További gondtalan pocaknövesztést kívánok!

Fiona!
Most a 2. terhességemnél a 12. hét környékén már én is éreztem olyan remegés félét. Az előző terhességemnél is volt ilyen már nagypocisként is, úgyhogy szerintem is a babó ficánkol.Kép Az első igazi bukfencet alig 17 hetesen éreztem először, így most már alig várom!Kép

A finiselőknek DRUKK!!! Bár Saci már talán babázik isKép...

Szilvi
14+3
sztigris

Renáta!
Felhívva 20xKép (ez is).
Ez a hobbim, megkárosítani az osztrák nagytőkéseketKép
cinderella

Jól eltűntem,mennyi történés,mennyi új "arc"! Üdv mindenkinek,akik a táblázatban mögöttem levők sorát gyarapítják,azoknak külön :-)

Fiona!

Le a kalappal,mivel pénteken nem voltam,csak ma tudtam elolvasni a beszélgetést a szörnyeteggel,de komolyan mondom,méghétvégén is volt eszemben, megtetted-e. Szerintem nem volt korai,főleg a munkával kapcsolatos terveidet ismerve. Mit szólsz,ma befejeztük az első harmadot? Nagy dolgok ezek!

Pocóka! Ez csodaszép...

Ann!
A meccs annyira ...... jó volt /itt csak nagyon csúnya szavak fejezhetnék ki felgyülemlett érzelmeimet/,hogy a párom mindig át akart zavarni a másik szobába,hogy nehogy ártson az izgalom. Bi-bi-bi,nekünk a terheskönyv hátuljában van autogrammunk leendő picurkáinknak Kásás Tamástól!

Nekem nagyon durva székrekedésem van, és semmi nem segít! Hihetetlen dolgokat eszem össze,hogy jobb legyen,de hiába :-(

Mukahely: ma egész nap utódokat interjúztattam a főnöknőmmel,akivel a nagy bejelentés óta abszolút rendeződött a viszony.

Egyszer valaki írt valami "nagy októberi "bababörzéről. Ez hol szokott lenni,és mik vannak?

Ami a talit illeti, én tényleg nagyon szeretnélek szeméyesen is megismerni Titeket, maximálisan a többségre hagyatkozom,ha elhalasztjuk az is o.k.,ha lesz annak is örülök,ha nem lesz szomorú leszek. Hát ilyen egyszerűen működünk mink :-)

Drukk a finiseseknek!

Kisbuksi /12/
kisbuksi

Sziasztok!

OFF:
Névtelenke!
Magánvéleményem lehet nekem is, nem Kép? Egyébként mindkét oldalról nézem a dolgot, legalábbis erre utaltam azzal, hogy 'állam bácsi' fizessen meg a hibájáért, ill. hogy én személy szerint nem örülök ennek.
Több ismerősöm is van, akit érint a dolog, sőt egyiküknek én hívtam fel a figyelmét erre a 'lehetőségre'!

Sasha!
Ha elolvasod figyelmesen amit írtam először, akkor ott van az az apróság, hogy 'az itt lévők nagy részét nem érinti'. Az én értelmezésem szerint ez azt jelenti, hogy vannak itt második, harmadik, akárhányadik babájukat várok IS ÉS első babájukat várok IS. Egyébként eddig észre sem vettem a táblázatban, hogy hol szerepel az előző babócák száma, de most már ezt is megtaláltam Kép. Összeszámoltam 44-ből 14 olyan nevet találtam, ahol szerepel, hogy már van baba. Tehát akkor igaz, hogy nagy részt nem érint Kép.
És egyetértek azzal, hogy ami jár, az jár, szóval nem szégyellem magamat, csak úgy gondolom, hogy ennek a hibának együtt isszuk meg a levét. Azok is akik akkor vállaltak babát és azok is akik csak később. És ezért nem tetszik ez az egész.
Egyébként köszönöm a 'jókívánságot' így ismeretlenül, illetve azt, hogy egyetlen mondatom után minősíteni tudsz Kép.
Kikerestem a publicisztikát, amit olvastam ezzel kapcsolatban és gondolom van valami igazság benne:
'A Legfelsőbb Bíróság laikus számára is áttekinthetően korrekt ítéletei három évre visszamenőleg havi 6700 forint jövedelempótlékot ítéltek meg három felperesnek. Ez az összeg ennek alapján lényegében mindenkinek jár, aki bár gyesen volt a kérdéses időszakban, nem kapta meg. Legalábbis jogi forma szerint nem. A valóságban a helyzet bonyolultabb. Aki gyermekgondozási segélyen volt, ez idő alatt is felvette ezt a pénzt, hibátlanul, csak azt akkor nem jövedelempótléknak nevezték, hanem összevont gyesnek. A hivatal elfelejtette hatályon kívül helyezni a régi jogcímet, így ugyanaz a pénz e hiba miatt kétszer járt volna. Kevéssé elítélhető módon csak egyszer fizették ki. '

De szerintem ezzel kapcsolatban menjünk át a megfelelő topikba, ne foglaljuk itt a helyet. Ez a topik nem erről szól, maradjon meg annak, ami a címe Kép!

Kitty!
Nekem is van barátnőm, aki abban az időszakban szült és mindig csodáltam, hogy tudtak akkor egyáltalán létezni. Ráadásul egyik ismerősöm ikrekkel... Szóval nem volt könnyű az biztos.

Fiona!
Ne rágódj ilyen butaságokon, hogy lehet, hogy nem is lesz baba! Fő a pozitív hozzáállás Kép! Abból kell kiindulni, hogy minden rendben lesz. Egyébként ahogy látom, már a 12. héten vagy, a babona addig tart Kép.
Én a 11. héten mondtam meg a munkahelyemen és van egy gyönyörű kisfiam!

Bocsánat a hosszú OFF-ért mindenkitől!
Üdv, Virág
virga

Kisbuksi

A székrekedéshez: A nagyobbik lányomnak 3 hónapos kora óta volt székrekedése, de úgy hogy magától soha nem ment neki(Guttalax cseppek, beöntés stb)Kórházban 1 hétig vizsgálták,semmi szervi baj, de ott sem tudták elérni, hogy változzon.
Kb. fél éve elolvastam egy homeopátiás könyvet, és ott találtam egy alkati szert Neki.Plusz minden reggel búzakorpát adok kefirbe. Kb. 2 hét után rendeződött, és azóta semmi baja.
Ha érdekel, nézhetek Neked valami homeobogyót(ezeket nyugodtan szedheted terhesség alatt is),de a korpa-kefír keveréket mindenképpen ajánlom.

Kitty
kitty123

Szia Kitty! Ez a homeopátiás módszer engem is érdekelne. Rajtam is csak a Guttalax cseppek segítenek, de iszonyú görcsök árán, amivel már nem szívesen próbálkoznék. A múlt héten nagyon szenvedtem és kínomban használtam, de nagyon megbántam. Talán emlékszel, hogy írtam róla. Szóval engem is izgat ez a téma.
Buborék 26+5
Buborek

Hahó Lányok!

Fiona!
Ne ijedj meg az én esetem annyiban más, hogy megbízási jogviszonyban voltam, bár a szerződésem, csak megnevezésében tért el egy munkaszerzödéstöl. A baba miatt és a vetélés gyanú miatt nem mentem/tünk bíróságra, de az ügyvédem szerint 100%-os siker lett volna, mert jól tudod, hogy kismamának nem lehet felmondani, úgymond védettséget élveznek az ilyen helyzetekben. Gusztustalanul jártak el velem szemben és a Kedvesemmel szemben is, de már nem érdekel, csak az, hogy már bármelyik pillanatban megszülethet a kicsi lányunk, és ez a legfontosabb! Kép
(szerintem egyáltalán nem jelentetted be korán, jó ha tudják, mert ez a legsérülékenyebb idöszak, és így hogy tudják talán nem terhelnek annyira Kép )

Kisbuksi, Buborék, Kitty!
Szerintem próbáljatok természetes módon segíteni magatokon, mert mint Buborék is írta, az egyéb szerek nagyon megviselhetik a pocakot és lakóját!
Nekem a lekvár (lehet, barack, vagy szilva is, vagy egyéb) nagyon bejött, csak egy lényeg, ne igyatok hozzá kakaót, mert az meg megfog! Egészséges még és a beleket is megmozgatja a spenót, és még vas is van benne! Ezek nekem beváltak, de gondoltam megosztom veletek, hátha segíthetek! Kép
A homeopátiás szerekröl csak jókat hallottam, ha van még valakinek ilyen tippje írja meg!

Pocóka!
Nagyon szép volt a szüléstörténet, meg is könnyeztem! Annyira várom már, hogy mi is babázhassunk! Kép

Laura!
Az Elevitet én a várandósságom elején szedtem, (1 kisebb doboz), utána és azóta is szedem a MagneB6-ot és a vasat. Kérdezzd meg a védönénit, iletve a dokidat, de szerintem a vasat mindenképpen, a MagneB6-ot pedig a keményedések elkerülés érdekében érdemes szedni!

Lányok!
Olyan kontrakcióim vannak, hogy ihaj! Csütörtökön kezdem a 38. hetet, elvileg már szülhetünk???

Csütörtökön megyünk dokihoz, UH, CTG, meg vizsgálat, hát nagyon kiváncsi vagyok, hogy a kis fájásaim engem szórakoztatnak, vagy nyilogat is a méhszáj....
Lányok küldjetek drukkokat, mert szerintem ez már tényleg a finisht jelent(het)i! Kép
Vagy nem?!

Vigyázzatok magatokra, és kitartás, már nincs sok fronthatás hátra Kép (mikortól és mihez képest Kép )

Jó gömbölyödést!

Tündér 36+5
Tündér

Sziasztok!

Olvasgatlak benneteket és látom téma a székrekedés.Én egyébként is szenvedek ezzel a problémával és a terhességeim alatt szinte "leállt" az emésztésem.Viszont kaptam egy nagyon jó ötletet ami nagyon bejött.Minden étkezés előtt megettem egy almát /héjával/ és semmi gondom nem volt, szuper! Remélem lesz akinek segítettem!

Jó gömbölyödést!
Becsi
becsi
Iklad

Sziasztok!
Tündér nekem is görcsölget a pocim, nem tudom ez most mi, eddig inkább keményedtem... remélem nálunk is beindul a folyamatKép
Hermi 37
hermi

Tündér,Hermi

Hát szerintem ez csak annak a jele, hogy bizony megindultak szépen lassan az esmények. Persze innen lehet 1 nap és 3 hét is.

Drukk megy!!!!!!

Kitty
kitty123

KisBuksi,
azért szó se róla, irigyellek, bár nekem is van tőle, mert ő a maxxxxxxxxxxiiiiii kedvencem!!! :o) de nem a terheskönyvben :o(
Viszont ma dokinénihez menet láttam az ajutóját :oP bibiii (itt a második tinédzserkorom???)

Hogy vmi OFF menteset is írjak:
velünk minden ok, dokinéni meg volt elégedve, no meg én is, úgyhogy mély egyetértésban voltunk! :o) 800 g a picilány - ja és továbbra is lány, már 2 különböző ember erősítette meg! Úgy látszik nem szeret fejjel lefelé lógni... magyarul lefele rúg: hólyag, méhszáj és egyéb nyalánkságok...
Továbbá babakocsidilemmám végére értem, ugyanis megvettük ma, hordozót is, meg egy pár rucit :o) Alakulunk :o)

Székrekedés: Egy netes nőgyógyász válaszol rovatban ajánlották a Laevolac szirupot, miszerint nem árt a babának. Ha nagyon nem jön be semmi, esetleg ez jó lehet, nem olyan, mint a hashajtó.

Üdv:
Ann (26+5)
annann

Kisbuksi,Buborék és aki érintett

Nagy nehezen megtaláltam a homeos papírt a székrekedésről.Itt kismamáknak a Hydrastis 5-9 CH-t ajánlják naponta 1-2-szer 5 bogyót kell bevenni.
Amúgy ezen a papíron egy csomó más is van, de ezt írták kifejezetten kismamáknak. A kislányom az Alumina 9 CH-t eszi, napi 1x5 bogyót.
Szerintem az elsőt próbáljátok ki, de nem gyorsan hat, nem hashajtó, kb.1 hónap után egyszer csak kezd megoldódni a probléma.
Amúgy azokban a patikákban, ahol árulnak homeopátiás szereket ingyen lehet kérni egy kis tájékoztató füzetet, hogy milyen bajra mit kell szedni és mennyit.(kezdve a terhességi hányingertől, az aranyéren át a fejfájásig) Érdemes ezeket kipróbálni, nem drágák, nincs mellékhatásuk. (Max. nem használ, ha nem jó szert választunk)
(P.S.Annak idején a kutyám is ilyentől gyógyult meg.)

Kitty
(11+0)
kitty123

Virág,
OFF
Mutass már rá, hogy az téged hol károsíthat meg, ha más kismamáknak kifizetik azt ami jár. Te mindennemű egyéb járandóságodat meg fogod kapni, persze ha megfelelsz a kifizetésekhez szükséges követelményeknek. Nagyon szomorú ha valaki így gondolkozik, úi. ezek a kifizetésekkel nem érintik a többi egyéb jogcímem a kismamáknak szóló kifizetéseket. Ha pedig már az adófizetők pénzéről beszélünk, mit gondolsz a GYES, GYED, egyszeri anyasági segély stb., honnan származik. Amit egyik oldalon elvonnak azt átcsoportosítva a másik oldalon valamilyen juttatásként kifizetik.
Miért pont attól a rétegtől "sajnálod" akiknek egyébként sem "olcsó"(bár megjegyzem nincs ilyen közgazdasági kifejezés) a megélhetés a gyermekneveléssel.
Szerintem szomorú ha egy gyermeket váró anyuka így gondolkodik és nem éppen úgymond szociális érzékenységre vall, az egyéb ismereteinek hiányáról már nem is beszélve.
Névtelenke
Névtelen

Sziasztok!

Még mindig OFF bár állítólag Névtelenke lezártnak tekinti az ügyet:

Névtelenke!
Soha nem írtam, hogy van közgazdasági végzettségem, csak úgy gondolom, hogy ha az államnak szüksége van 30 milliárdra ahhoz, hogy mindenki megkapja ami illeti, akkor azt valahonnan elő kell teremteni és igazad van, az adófizetők pénzéből kell. És ha az egész GYED-re 44 milliárdot különitettek el, akkor az a 30 milliárd sem kevés. Bocs, hogy nem vagyok olyan jól képzett, nem lehet mindenki tökéletes Kép.

SZERINTEM JOBB LENNE HA NEM ITT VITATNÁNK MEG AZ ÉN SZOCIÁLIS ÉRZÉKENYSÉGEMMEL KAPCSOLATOS DOLGOKAT. HA MÉG SZERETNÉL VALAMIT ÍRNI NEKEM KÉRLEK PRIVÁTBAN TEDD MEG VAGY AZ ERRŐL SZÓLÓ TOPIKBAN NE LEGYEN TELJESEN 'OFF' EZ A TOPIK! E-MAILEM: virga@axelero.hu

Üdv, Virág
virga

Névtelenke
Tudom nem nekem írtál, hanem Virágnak, de már én is unom ezt a stílust, szerintem ez a topic eddig nem ilyen hangulatban működött.Itt a boldog babavárás a téma, de ugylátszik ez Téged nem érdekel.Szerintem nyiss ennek egy másik topicot, és aki akar irogat oda. Amúgy Virág vállalva a saját nevét,elmondta a véleményét ellentétben Veled aki Névtelenként (elég "sajátos" hangnemben) próbálja itt összeugrasztani az embereket.
Szerintem ez itt nem nyerő.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Gyorss tanácsra van szükségem:
Tegnap este fürdés közben észrevettem, hogy a barnás-véres nyálkás váladékozok. Éjszaka semmi folytatás. Reggel sem vérzett, de fájdogál a pocim. Nem tudom eldönteni, hogy a méhem görcsöl, vagy csak a beleim csikarnak.

Nem tudom eldöntetni, hogy ez most gáz vagy nem gáz.
Fel akartem hivni az orvosomat, de reggel ota ki van kapcsolva. Valószinüleg szabadnapos.
Menjek be a korházba vagy várjak vele?
Elővettem néhány szakirodalmat, ott a rózsaszines vérzést mondják veszélyesnek és nem a barnás-pirosat.
Ha nem a 12 héten lennék, akkor azt mondanám, hogy olyan nyákdugó szerü.

Mit csináljak?
Fiona 12+1
fiona

Szia Fiona
Szerintem jobb ha lefekszel és később is megpróbálod a dokid hívni. Ne vedd félvállról de ne is ess kétségbe!!!!!! Valószínűleg egy ártatlan egyszeri dolog az egész, de azért próbálj beszélni később a dokiddal!

Tünde (12+3)
Tünde

Sziasztok!

Fiona!
Szerintem próbáld meg a kórházadat hívni, de minél előbb! Barnás-véres nyálkás váladéknál sem szabad habozni a 12. héten, én azt mondom!
Nekem az első terhességemnél a 9. héten kezdődött ez, sajnos vetélés lett a vége (nem görcsöltem, nem fájt), viszont a másodiknál a 6. héten volt ugyanez, de egy hét szigorú fekvéssel és +1 hét fekvés 'light'-al elkerültük a bajt és a kisfiam tavaly decemberben meg is született.
Amig nem lát orvos szerintem jobb lenne, ha szigorú pihenésre ítélnéd magad!!!

Majd jelentkezz, hogy mi újság veletek!
Üdv, Virág
virga

Szia Fiona!

Szerintem is hívd fel a kórházat, ha a dokidat még mindig nem tudod elérni. Valószínűleg semmi komoly, és mint ahogy Virág is írta, lehet feküdnöd kell majd, és rengeteget pihenned. De járj utána mindenképp!
Jobb félni, mint megijedni, nem?

Üdv: Vera (31+5)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lányok! Elôször is köszönöm a homeopátiás tippet.
Fiona! Szerintem is irány a kórház! Mindenképpen! Ha másra nem is jó, legalább megnyugtatnak, hogy nincs semmi baj. Nekem is volt és rohantunk a kórházba és olyan jó volt látni a kicsi manót, hogy minden rendben vele és a méhlepénnyel.
Az én problémám két napja a zsibbadás. Nem tudom mitôl lehet, de éjszaka is többször felébredek rá, hogy a lábaim és a jobb karom zsibbad. Volt már valakinek ilyen? Hívjam az orvost? Azért izgulok, mert lehet, hogy a vérkeringésemmel van baj és akkor a manó is bajba kerülhet. Vagy nem?
Buborék 26+6
Buborek

Sziasztok!Kép

Fiona!
Szerintem jó lenne, ha mielőbb látna orvos. Addig mindenképpen feküdnöd kellene. Nekem rózsaszínes váladékozásom volt a 14. héten(meg még utána 2-szer), azóta sem dolgozhatok és sokat kell feküdnöm. Sajnos a barnás váladékozás sem jó jel, nem akarok rád ijeszteni, de tényleg menj orvoshoz.

Tündér
Magnéziumot én is szedek, de vasat nem, úgyhogy legközelebb megkérdezem az orvost.
Küldöm a drukkot, hátha ez a kis frontocska beindítja az eseményeket.Kép

Laura
Laura2

Szió Fiona,
én is csak azt tudom mondani, mint a többiek:
feküdj le, nyugodj meg és keress egy dokit (sztem elég először telcsin)!
Nekem is volt ilyen vérezgetés még az első trimeszterben, valószínűleg méhszájseb okozta (amit viszont bacik - ezt azonban kikezelték, úgyhogy minden megoldódott!) De mivel nekem is fájdogált a hasam és nem igazán tudtam eldönteni, hogy hogy meg miért, feküdtem is, mint egy hülye kb. 3 hetet. Megérte, mert minden elmúlt, megnyugodtam és azóta semmi bajom!
Veletek is minden rendben lesz!!! Kép
Ann (26+6)
annann

Sziasztok Lányok!
Még egy ilyen szörnyű éjszakát nem szeretnék... 10 percenként görcsöltem, egyre erősebben, már sírhatnékom volt, hogy ilyen viharban nem megyek sehova, és különben is fáradt vagyok a szüléshezKép Állandóan melegvizes zuhany alatt álltam, meg a kispapi masszírozta a derekamat... Aztán elment a vihar, ki tudtuk nyitni az ablakot, és 4 körül elaludtam... most már jobb a helyzet, csak kicsit fájKép Olyan nehéz eldönteni, hogy most mikor kell elindulni. Most ennyire futotta, megyek vissza aludni. Tündér hogy vagytok?

Hermi 37+1
hermi

Fiona, remélem már a kórházban vagy! Nekem is barnásvérzéssel kezdődött egy korábbi vetélésem! Sok pihi, meg lehet adnak egy kis hormon támogatást. De orvos lásson!

Hermi
hermi

Sziasztok!

Fiona: nekem a 14. héten volt vérzésem. És észlelés után azonnal a kórházba mentem. Látatlanban úgysem tud mit mondani a doki. Ott meg rögtön uh-val is meg tudják nézni, mi a helyzet. Szerintem menj be Kép

cory 29+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Én még a "pár hetesbe" tartozom (7+1), de az egyik kollégám menyasszonya (18+2)is babát vár és van egy kérdése amiben talán ti tudtok segíteni. Volt AFP vizsgálaton, mindent rendben találtak. Tegnap volt UH-on és ott azt mondták neki, hogy a magzatvíz kicsit sok és a CPC 4 mm ami jóval az átlag felett van így kell mennie magzatvíz vizsgálatra. Segítsetek abban, hogy mit jelent a CPC és mi az átlagos.

Köszönöm

Bibi
Bibi

Bibi!

Én eléővettem a papírjaim, de nekem ilyen cpc-t sose néztek, igaz, a magzatvíz átlagos volt. Pedig 2 UH is készült a 18. hét körül. egy a szabolcs u-i kórházban, egy pedig a 4D UH rendelőben. SajnálomKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?