A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

BEHALOK A VIDEÓKON! ;-)
Gremese-Kiskolbi: ez szerelem első látásra Máté és Zsófika között nincs mese!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok csajok Itt volt a vedőnő és megállapította hogy a Valter nem fordul jobbra illetve keveset és hogy kemény a feje. Nem tudja valaki elmagyarázni nekem hogy mi az összefüggés? Vagy valaki hallott már ilyen problémáról. Valaki írt már róla de nem emlékszem rá.

Kép
hajagosné szabó éva

Irina: a durva az, hogy amit sikerült felvenni, az már a vége volt. Az elején voltak pedig az igazán aranyos dolgok. :( Ha esetleg végül a kendő mellett döntenél, még mindig eladó az enyém! :wink: (Akár 1,5 éves korig is használható.)
Babakocsi: megnéztem a neten, a kocsink 15kg, erre jön rá Máté valahol 5.5-6 kg között, plusz a cuccok, takarók. Szóval bőven volt 20 kg. Én meg vagyok kb. 45. De legalább látszana, hogy muszklisodom tőle! :evil: Nem baj, idővel biztos fog látszani, hacsak ki nemkészül a hátam előbb. :roll: :shock:
Anitja: nagyon édes minden videó! Köszi! :D
Nektarin: örülök, hogy nincs nagy baj, remélem, ezután sem lesz. :D
Sense: igen, minden rendben a szemöldökkel. :lol: (a többieknek, hogy értsék: azt álmodtam, hogy a talin, míg aludtam, Sense és Silka szemöldökpiercinget csináltak Máténak. :shock: :lol: Én meg leordítottam a fejüket. :twisted: :lol: )
Megyek, letöltöm a képeket, amiket eddig még nem láttam. :D

Kérdés: a videókat is le tudom tölteni a gépre, vagy csak a linket másolhatom ki pl. word-be?

Detti
KépKép
kiskolbi

lányok küldtem a gmailre egy mesét :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

L.móni! Naaagggyyon sz@@@@r!!!! A szó legpozitívabb értelmében!!! :lol: :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Majd a g-mail jelszót én is elkérhetem? Nagyon kiváncsi vagyok mindenkire.

KépKép
becka

Irina! Nagyon édes volt Máté és Zsófi. Tényleg az eleje maradt le, de nem volt senkinél fényképező. Zsófi megfogta Máté ruhácskáját és elkezdte cincálni. Utána olyan mélyen néztek egymás szemébe, hogy már majdnem én pirultam el. :oops:

Kiskolbi egy hős volt a babakocsival. Én naívan a nagy motyómmal és a hordozóval gyalog mentem fel. Mikor azt hittem, felértem az első emeletre, ez volt kiírva: Félemelet. :shock: Azt hittem besz.rok.
De egy szavam sem lehet, mert a 45 kilójával felrángatta és lerángatta a babakocsit. Olyan, mintha két emeletet kellett volna gyalogolni.
LMóni! Nagyon kiru volt a mese! :lol: (Szegény Télapó! :( )
Legközelebb meg hozzál váltópólót! :lol:

Era! Akit lebökékeltek, az igen, LMóni volt. A másik lány, akire gondolsz talán Nektarin lehetett... :roll:
Annyira stramm talpraesett és klassz csaj vagy, ilyen anyuka mellett nem csodálom, hogy Beatrice egy csupamosoly baba.

Sense! Pedig azt hittem, Zsófi baba végig vigyorogni fog, és megmutatja, milyen kis mosolygós huncut baba, erre meg jól rácáfoltnuk. :? Nem baj, lesz még alkalom, hogy ezt bebizonyítsuk!
(Addig meg gyártom photoshoppal a képeket.... :twisted: A legközelebbi taliig csak megtanulunk mosolyogni. 8) )

Nektarin! De jó, hogy írtál a babaúszásról. Akkor még várok ezzel, pedig menni akartam.
Örülök, hogy azért rendben van Robeszka! :D

Sense! Jól látom, hogy az avatar képen lévő apuka és a valóságban megjelent apuka között van egy pár kiló különbség?

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk, Horcsog, Hajni, Becka, Irina, Regi: Szépek a babák!
És hát a talis képeken minden kismama és kisbaba!
Annyira jó nézni a képeket!

Timi26, remélem, Viktorka jobban van és azt a zörejt félrehallotta a doki!

Kaqk, nem is tudom, mit mondhatnék, minden jó tanácsot elmondtak a többiek már, remélem, rendeződött az evés! Emmácskának inkább legyen egy tej nélküli nyugodt, mosolygós anyukája, mint egy ideges! Persze könnyű mondani, hogy ne rágd magad.....

Viranka, te aztán ügyes vagy, én kamasz korom óta varrogatok, a gyerekeknek is szoktam néha, de ilyen bodyt nem tudnék!

Emese, úgy emlékszem, te írták korábban valamilyen gyakorlatot, amivel ösztönözni lehet a babákat az átfordulásra. Leírnád nekem még egyszer?

Nectarin már dícsértem a képekt, de látom, tettél még fel. Irigykedek, nagyon profi!

Olyan sokat írtatok megint, hogy alig tudom követni!
Most megyek tovább képeket és videót nézni!

KépKépKép
bongyi

szval lilla aludt tegnap kb 5-9-ig, gyors szopi is tovább reggel4ig

kiskolbi az igeeeen. A múltkor én is próbáltam, katasztrófa volt

Nektarin
Jajj a többi képek is szuperek
Remélem minden ok lesz, majd gyere és mond mi volt.

minden kép szuper lett és naaagyon jóó a lamúros videó, bár mintha Zsófka eccer kicsit elpityeredett volna

hajni
jó hogy jöttél, éédi Lilla

láátom mindenki uolyan pihiszéket vett :) mi is ilyet vettünk :)

Emese
Ezt most vegyem dicsinek?? :) amúgy rajtam is van +5 ahhoz képest ami szoktam lenni, de nem izgat annyira. Kell tartaléknak, amikor majd a gyerkőc után kell futkosni :)
Na kösz az utológas vigyor képet...hmm ezek szerint nem voltunk szimpik Zsófinak..brühühüüüü

Amúgy szerintem mindenki csini volt. :) és babák ennivalóak :) és én is nagyon örülök, h lehetett melegítőnaciba menni :)
Én Sense gödröcskéit írigylem a legjobban :)

Azéé télleg lehetne előbb mint tavasz, nehogy már bedepizzünk itt január-februárban.

Amúgy Kiskolbi, ha apától megkaparintom a kocsit én is el tudok menni 1x 2x babát tologatni veled, ha nem veszed tolakodásnak :) és meghívsz. Az M0án menve asszem nincs messze.
Ha ugyes sokaaat.
Legalább nem fúj el a szél :) bocsi :)

Irina
Ez jó hír nem?? :) végre találtatok valamit, amivel el lehet altatni :)

Regi
Szelinek ez a séróó :) nagyon jóó :)
Ez jó :) én sem tudom a párom mikor videózik és így minden videó úgy kezdődik, h te most videózol??? :)

Era
Engem is kihagytál :) meg vagyok sértődve :)

Silka
Minden ok volt?

Na ez a mei-tai felkeltette az érdeklődésem. Ez hátfájósoknak is tutti jó??

Sense
Még jó hogy nem anyának :) nem is igaaaz Máté is nagyon nyugis volt :)

Nyekrit
hát hálás köszönet ezért az összefoglalóért :) nagyon jóó
Milyen az a hordozós poncsó és honnan lehet ilyet szerezni??

Timi
Segíítek, rajtam zöld póló és barna naci van..:) és Lilla van előttem :)
Aztaaa na ez igen. Azért majd írd meg a kajcsizás hogy jött be..

KépKép
KépKép
fleur

Ja és Lilla ma kapott oltást, de egész jól viseli eddig

Kicsit nyűűgi de semmi extra

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!
Nagyon szuperek a képek és a videók:-)

Kiskolbi nagyon erős csaj vagy, én meg se merem emelni a kocsit:-(Iszonyat nehéz!!!!

Lányok a pihiszék csak most aratja az igazi babérokat, a fiam rájött ha nagyokat rúg akkor megszólal a zene és hatalmasakat kurjongat mellé. Annyira vicces:-)
Olyan okos gyerek tudja, hogy nincs itthon éjszaka az apja, csak egyszer kel fel egy gyors kajára és már szunyál is vissza:-)
Ma már elkezdtem a karácsonyi diszitést:-)

Szép estét mindenkinek!!!!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok,

Era, szerintem Fleur-t és Sensét keverted, de lehet, hogy nem :oops:

Babaúszás
Volt a Babavilágban most hétvégén, hogy január, februárban amúgy sem ajánlatos vinni a babákat úszni. Meg amíg az oltásokat meg nem kapja.
De most már egyre többet hallom, hogy várjanak vele az Anyukák, mert sok a baj.
Úgyhogy mi megvárjuk a jó időt, oszt megyünk :D
Na jön Anyum, megyek.
Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
nektarin

Emese!
Plusz vagy minusz gonodlod? és ki javára? :lol:
Egyébként sztem ugyanannyi.

Na megyek fürdetni. De előtte fel kell ébresztenem a nagyfiút. Bezzeg ilyenkor belaszik! :evil: Úgy sajnálom felkelteni...

Ildikó
KépKépKép
sense4

gonodlod = gondolod

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hello Lányok,

annyira jók a videók!!!!!! :lol: Végignéztem őket, hát nagyon édi, ahogy a nagy baba sereg egymás mellett fekszik a hordozóban és végigpásztáz rajtuk a kamera :lol: Úgy látom Máté és Zsófi tabu a többiek számára. Ez már komoly szerelem kérem szépen. Aztán majd a következő talin alakul a többi topic-pár!

Kiskolbi, jesszus! Még jó, hogy nem voltam ott! Talán még egyet kaptam is volna! :lol: Ezennel megígérem, hogy soha nem fogok piercinget csinálni Máténak!!! Sense, mit tettünk vajon, hogy így tértünk vissza Kiskolbi álmában???? :roll: :lol:

silka
silka

Regi! Sípálya! :lol: A punk-os frizu is király!

Fleur! Igen, bóknak szántam, mert Te is szép vékony vagy! És mi nagyon szeretjük Lillácskát!!!!!!! :D

Sense! Én úgy láttam, mintha Apa az avataron kicsit duci lenne, élőben meg igazán egy szép szál legény. :D

Bongyi! A hátán fekszik a baba. Vagy játékot teszel mellé, vagy Te melléfekszel. A tőled távolabb eső karját magad felé húzod, és lassan átfordítod. Vagy csak félig húzod át (az oldalára), és neki nyúlnia kell a játékért, vagy feléd, és ez ösztönzi az átfordulásra.

Ma felavattuk a fitnessz-labdát. Rajta görgettem Zsófit. Hát nagyon csipázta!
És tényleg nagyon fejlesztő! Erősíti nagyon, és fejleszti az egyensúly érzékét.

Kép
Kép
Kép
gremese

Szaisztok!

Nagyon jók a képek :) Bár az én kedvencem Boti ahopgy a bébihordóban alszik :) a csoportképeken :) olyan zabálnivaló :) :)

S mindenki nagyon csini anyuka a babók meg gyönyörűek :) volt egy személy akit tegnap este nem tudtam azonosítani,aztán éjféltájban rájöttem :lol: Fleur volt az :oops:

Hordozók:
az én nagy kedvencem amire vágyok az egy ergo :oops: csak ne lenne ilyen veszett drága :(

Tünde!
ruhaipari szakközépbe jártam+modellező technikusit is elvégeztem (de semmire nem emlékszem sajna)

Irina!
nem leszek babaruhatervező :) az keresztanyám(nyugodjék békében) mondta mindig ha elvégzem a sulit akkor majd a Váci utcában nyitok szalont 8)

Bongyi!
Azért jó ez a body mert kb. 1/2-1 éves koráig jó lesz :) Mírának mindig varrattam,meg Bálintnak is oszt jól leb.sztak h. minek csináltattom mikor minden gépem megvan hozzá :)

Fleur!
szerintem kérdezd meg a dokidat,én mondjuk az ergót ajánlanám szerintem az a legjobb :)

Nyekrit!
Zöld színű :) mindjárt kicsinyítek :) eddig jó (hétfőn jött meg :) )
néha furin néznek de nem érdekel :)
S milyen aza poncsó? olyan amilyet lehet kapni csak nagy méretű kell?

Míra elaludt a vonaton,persze felsővezetékszakadás volt Pest és Vác között s mondta h. már jönnek ezzel a nagyon buta nagyon buta vonattal :) aztán kidőlt :)

KépKép
viranka

Kép
Kép

KépKép
viranka

Szelike megint repetát kért vacsira… + 120 millit (mint tegnap) :shock: . Asszem holnap 10-esével növeljük az adagot, mert így visszatérünk a hatszori evésre. :?

Kiskolbi! A kengurut add el a vaterán vagy a teszveszen!

Mit rejt a mágnes??? Most már nagyon kíváncsi vagyok!!! :wink:

Na, majd holnap folytatom, mert álmos a szemem… :(

Jó éjt! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Repeta:
Hát igen. Tegnap este is, és ma este is elfogyott mindkét cici, és a Drágám még kamillázott tovább, hogy még kér. Úgyhogy fájó szívvel még kapott 60 ml tápszert is. Úgy látom, egyre inkább vegyeskék leszünk. De sebaj. Csak nőjjön ez a gyerek. :)

Silka!
Asszem azért voltunk ilyen félelmetesek, mert a mi apukáinknak van tetoválása!!! :lol: :lol: 8)

Emese!
Húúú! Csak Apa meg meg tudja, hogy daginak néz ki a képen. Rögtön le is cserélem. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Így már jobb?? :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Szép jó estét!

Lányok ezennel ünnepélyesen megigérem, hogy a következő topik találkozóra viszek magamnak váltóruhát :lol: :lol: Legfeljebb mindenki hülyének néz, hogy miért egy bőrönddel vonulok be :lol: :lol:
Amúgy azért nem vittem mert arra koncentráltam, hogy cicának mindent odarakjak és persze, hogy magamról elfeledkeztem :roll: :roll:

Viranka Nagyon jó a hordozód!

Sense Jó az új avatarod :lol: Boti belehúz a növésbe :lol:

Regi Szelina nagyon-nagyon édi :lol: :lol:

Anitja nagyon jók a videók :lol: Sikerült már megnézned a képeket? Noel nagyon cuki, kis mohó :lol:

Nektarin Nekem a doki azt mondta, hogy nyugodtan vihettem Grétikét úszni :shock: :roll: nem mondott semmit arról amit te írtál. Na holnap megyünk szurira majd megkérdezem.

Fleur Rajtad 5kg :?: :shock: :shock: Hol :?: :?:

Timi26 Én vagyok a narancssárga leböfizett pulcsiban :lol: és rövid hajjal :lol:

Húúúúúúúú csajok! Minden tiszteletem az ikres anyukáké! Barátnőmnek ma sok elintéznievalója volt és itt hagyta nálam a kislányát aki 1 hónappal idősebb mint az én kiscicám. Eleinte minden klappul ment. Játszottak, versenyt sikongattak magyaráztak. Mikor Annácskánál eltört a mécses az én kicsi lányom elkezdte cirógatni a haját úgy ahogy mi szoktuk őt megnyugtatni :shock: :lol: Majd behaltam tőle olyan édik voltak. Sikerült őket egyszerre elaltatni, majd kb 1 órás alvás után elszállt a nyugalom. Az én kicsi lányom felébredt, hogy éhes. Gyorsan felkaptam, hogy megetetem, de közben felébredt Annácsa, hogy neki fáj a pocija. Grétike jóízűen evett a cicimből, Anna órdított én meg nem tudtam mit csináljak :shock: :shock: Fél kézzel tartva Grétit adtam Annának infacolt, kicsit elhallgatott. De csak egy kicsit aztán jobban rázendített :shock: :shock: Grétit meg már zavarta az evésben. Ő is elkezdett sírni. Grétit leraktam, Annát hasra fordítottam , így elhallgatott. Grétit újra cicire vissza, úgy nézett ki nyugi van erre csörgött a telefon és Anna újra kezdte az órdítást. Szóval nagyon nehezen boldogultam hírtelen velük, de a végén minden oké volt. Grétike jól lakott, Anna hasfájása is elmúlt én meg hálát adtam az istennek, hogy elsőre nem ikreket szültem :roll: :lol: Mikor visszaért barátnőm, megkérdezte, hogy minden símán ment? Mondom öbbé kevésbé. Mondja az jó, mert jövőhéten is elhozná Annát ha vállalom :shock: :roll: :lol: Én meg mondom, persze hozd csak, majd megoldom :lol: :lol:

Na megyek eszek valamit, mert dél óta nem ettem és valamiből kell a tejnek termelődnie.

Jó éjt mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Mamócák!
Köszi a drukkolást, kaptam antibiotikumos krémet, meg ecetes vízbe kell áztatni (Baba mellett lábáztatás :shock: ) meg egyenesen kell vágni és a széleibe gézt tömködni és gyakran cserélni, hogy ne nőljön arra a köröm :shock: na ezt az utóbbit még nem tudom hogy fogom kivitelezni.

Nagyon örülök, hogy összejött a tegnapi nap :lol: Én is teljesen feltöltődtem. Tényleg gyakrabban kellene találkozni.

Nektarin! Örülök, hogy nincs komolyabb baj kis Robesszal.

Irina! Na! Talán rendeződnek a dolgok végre, ha szép apránként is.

Timi! De jó, Ti már itt tartotok :lol: én is próbálom szoktatni a kanalat Noellal. Olyan édes ahogy nyalogatja :lol:

Viranka! szupi a hordozó, én mindig attól félek, hogy fázik a lábacskája benne
:roll:

Fleur! Mi is ma kaptuk a 3hós oltást, szegény picikém nagyon aluszékony tőle, de szerencsére nem lázas. A fürcsit ma ki is hagytuk.
na jó éjt Mamikák és Babikák!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Viranka: tényleg tökjó ez a kütyü! Nagyon aranyosak vagytok vele a képeken. :D
Regi: eszem ágában sincs eladni a kengurut, a kendőt annál inkább. De vettem a tippet! :wink:
És mielőtt még szobrot állítotok nekem a babakocsis ügyletemért: mivel a másik bejáraton jöttünk Mátéval, nekem egy emeletet LEFELÉ kellett cipelnem, nem felfelé. :!: Eljövetelkor pedig Boti Apukája segített bepréselni a kocsit a liftbe. :oops: Az egyetlen szívás, az a II. ker. Önkormányzat épülete előtti 3x11 lépcsőfok volt felfelé, de túléltem (bár Máté felajánlott egy pelust arra az esetre, ha összekakilnám magam :lol: ). Utóbb kiderült, ezt a lépcsőt is elkerülhettem volna, de mindegy. :? Nem vagyok én arra annyira ismerős. Egyelőre. Viszont a harmadikra, ahol lakunk, sose merném felcipelni. Azért féltem én a Gyerkőcöt nagyon! Szegény Babakocsi a tárolóban alszik.

Fleur: Veled is szívesen tologatok Babát, de persze nem kell Nektarinnal szövetkeznetek szegény Kiskolbi szórakoztatására. Ettől függetlenül tökjó lenne! Mini-babanetes-tali! :D Amúgy meg kéne tanulnom vezetni, de még mindig nem akaródzik. Amíg nem élet-halál kérdés, addig még halogatom. Nem hiányzik nekem az a stressz! Autópálya meg minden...jáááj! :shock:

Silka: csak nagyon csúnyát mondtam Rátok, de meg van bocsájtva, reggel én is jót kuncogtam rajta. :lol:

Jóéjt Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Móni! Minden elismerésem. És a jövő hetet jól meggondoltad?!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hello Lányok,

Viranka, nagyon jó ez a hordozó! Kényelmesebb, mint a kenguru?

Sense, köszi a megfejtést, ez sosem jutott volna eszembe :lol: :lol: És szuper az új avatarod!

Egyébként, ha már a piercingnél tartunk: múltkor a pelenkázó fölött a férjem nagy bőszen beszél Lizóhoz, hogy "olyan szép köldököt csináltak Neked, hogy ha nagy leszel, nyugodtan tehetsz bele piercinget már akár 17 éves korodban is. Ha anya nem engedi meg, gyere csak hozzám, majd én megengedem" Én meg csak kamilláztam... ...úgyhogy Kiskolbi, volt az álmodban vmi valóságos :wink:

silka
silka

Jaj, és Móni ezt lehagytam: hát le a kalappal előtted! Szép kis teljesítmény! No meg persze az ikres szülőknek is!
Még az végén úgy belejössz, hogy legközelebb rástartoltok egy ikerpárra :wink:

silka
silka

Jó reggelt!

Anitja! Hú...... Belegondolni is rossz, hogy műtik meg a körmöt a lábon.... Áztatni egy baba mellett? Ez jó! :lol:
Ezt a géz tömködést sem tudom elképzelni.. Minden esetre az a lényeg, hogy nincs nagy baj! :D

Silka! Apa nem semmi! :lol:

Sense! Remélem nem bántottalak meg, hogy "ledagiztam" Apát. :oops: Szerintem csak én láttam rosszul, mert valahogy alulról volt fotózva.... Na mindegy.... izé.... Nagyon klassz az új avatar!!!!!! :D

Viranka! Nagyon jó ez a mei-tai! És amint látom, pofon egyszerű beletenni a kis hurkás hátú Bálintot :wink: , és magadra kötnöd. Ügyes vagy! :D

Kérünk még több Mira-aranyköpést! Én behalok a Csajodon! :lol:

LMóni! Az igen! Szépen megoldottad a két babás helyzetet!
Nálunk Apa egyszer azt álmodta (mióta megszületett Zsófi), hogy négyesikreket fogok szülni :shock: , mind a négy lány lesz :shock: , és a negyedik egy kenyérből fog kijönni. :shock:
Király! 8)

Megint rendeltem az árzuhanásról cuccokat Babucinak Karira. :twisted: apa azt mondja, vegyem ki a pénzt a számlánkról, és adjam oda neki, majd ő vigyáz rá, nehogy elutalgassam az egészet.
(Mondjuk ez nem fordulhat elő, mert nálunk én vagyok a pénztáros és nagyon figyelek a pénzügyekre).
De hát Karácsony jön...... :oops:

Fleur! Hogy van Lilla cica? Nem lázasodott be?

Heni! Kérünk képet a pihiszékes Péterkéről! :D

Irina! Mi újság? Jó éjszakátok volt? Lábad jobb már?

Kép
Kép
Kép
gremese

Nektarin!
Nem lehet vinni őket babaúszásra??? Na és meddig? Akkor az is baj, ha fürcsinél véletlenül belemegy a víz a fülébe? :roll:
Valószínűleg mi is csak a gyógyúszásra megyünk, az meg 4 hónapos kortól van. Akkor már lehet?
Nem nyílt ki a könnycsatorna??? De már szoktam látni könnyeket sírásnál. Az nem azt jelenti?
Na, most jól beparáztam… :shock:

Húúú! De merész vagy! És Te kibírod 3 napig a pici nélkül??? Én tornára is úgy megyek, hogy majdnem sírok előtte… :oops:

Megyek, mert felébredt… nem jutok a végére sose… :?

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Nekünk múltkor a szemészeten azt mondták, hogy teljesen normális az, ha a babáknak nem nyílik ki teljesen a könnycsatornája. Ez a babák kis százalékát érinti, és általában ez a probléma fél-, de legkésőbb egy éves korukig rendeződni szokott, mikor is teljesen kinyílik a könnycsatornájuk.
Ilyenkor ebben a csatornában egy szűkület van (szem és az orr között fut - azért szipogunk, mikor sírunk, mert oda megy a könny egy része).
Zsófinál ez úgy mutatkozik, ha sír, vagy a hidegről bejövünk, és könnyezik, a jobb szeme könnyesebb, nem vezetődik el tökéletesen a könny.
Persze sírásnál az arcunkon is folyik, mert a csatorna nem tud ennyi mennyiségű könnyet az orrba engedni.
Ha emiatt gyulladás alakul ki, akkor kell átmosni. (Ami elég drasztikus, de nem fáj).
A gyerekorvos megmutatta, hogy tudok én is segyteni, masszíroznom és nyomkodnom kell.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Ezt már én is szoktam Szelinek, hogy átfordítom! Hátha egyszer elkezdi. :roll: :D
De olyan édi! Most is a játékait ütögeti! Megzabálom! :lol:
Hogy használod a fittnesz-labdát? Fénykép!!!

Viranka! Igen, mert Fleur nem sok képet tesz fel magáról! :wink:
Ergo??? Az meg mi már megint? :shock: :lol:

Móni! Szerintem az ikrek kétemberes meló. De ügyesen megoldottad. Biztos ebbe is bele lehet jönni! :D

Tali: A következőre - ha törik, ha szakad - elmegyek!!! :wink:

Kiskolbi! Ja! Bocsi, elírtam! :oops:
Hát én se cipelem a harmadikra a kocsit. Lent a lépcsőházban van kikötve. Elég veszélyes, de nincs más ötletünk… A múltkor már kiszedték a zárat is az ajtóból, de én meg jól lelakatoltam a kilincset is! :twisted:

Emese! Apa álma: :lol: :lol: :lol:

Viranka! Rendeltem egy mei-tai-t! :wink:

Anitja! Remélem, hamar gyógyul az a köröm! :(

Megyek, mert pelust kell cserélni! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Heni
Ez bíztató, h akkor nálunk is lesz még nagyobb sikere a pihiszéknek :)
Peti tök édi lehet :) ezek szerint ti valami zenélős fajtát vettetek??

Sense
Nagyon jó lett az avatar, amúgy tényleg vékonyabbnak látszik apa ezen a képen, szval így már jó :)

Emese
Köszi :) jaa amúgy láttam ám a képeken milyen szorgosan pakoltad a cumit a Lilla szájába :) utólag is köszi :)
Nekem is van fitness labdám, tavaly kaptam a hátam miatt...mi mindent lehet rajta csinálni babóval?
szerencsére nem bár eccer rám hozta a frászt olyan meleg volt...
Amúgy anyum is azt mondta olyan kiscicásan sír :)
ééés mit rendeltél??? azt nem is írod?

Viranka
mert Boti télleg zabálnivaló volt, ahogy aludt a hordozóban, nekem ez az első képem a taliról :)
csak fel kellene tennem..khmm
Jajj ne máá most rendeltem meg a másikat, mert megtetszett :) igaz nem nagy beruházás....szép piros-virágosat választottam.
Amúgy szerintem a dokim így röviden semmit nem ajánlana :) bár nem biztos...de tömegközlekedni ez a legegyszerűbb egyenlőre.
Nagyon jóó és tényleg kényelmes? Küldenek hozzá leírást, vagy keresni kell a neten?

Móni
ez már nálam is előfordult, persze, hogy akkor pisilt végig :), de ki gondolta, hogy egy szimpla kis oltásra is váltóruhával kell menni :)
hidd el hogy van, itt ott :) de nem vészes :)
hát nagyon ügyi vagy hogy bevállaltad a bébi pesztrát én lehet nem mertem volna.

A tegnapi oltásos napot sikeresen megúsztik. Kicsit síróska, anyaölébeakarok lenni volt, de ezt leszámítva minden ok volt. Szerencsére.

Kiskolbi
Jajj ne máááár, azt hiszed nekem az nem jó, ha van kivel tologatni????? Megzakkanok egyedül :)

Silka
Nem rossz dolog az a piercing :) na én tuti nem mondhatom a lányomnak, h ne legyen, mert nekem is volt :) csak egyenlőre még nem tetem vissza :)

MA VAGYUNK 3 HÓSAK :)
És tegnap kacagott, meg ma reggel is sikerült elérnem, mégpedig azzal, hogy puszilgattam a nyakát és csikizte a hajam :) azt hittem megzabbantom
annyira édes volt.
Remélem sokat fogja csinálni.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Hát nagyon szupi lehetett a tali, remélem a következőre mi is el udunk menni. Annyira édesek a babók és csinik az anyukák! :lol:

Kedden voltunk csípőszűrésen, minden ok, 4 hósan kontroll.
Szerencsére nem sokat kellett várni, mert felnőtt szakrendelőbe vittük és a doki bácsi mindig előre hívja a babásokat . :lol:

Kenguru Hát én a héten próbáltam ki először, amikor esett nagyon az eső és úgy indultunk az oviba. Hááát visszafelé azt hittem leszakad a derekam. :shock: Viszont annyira jó érzés ilyen közel tudni a kis Pindúrt! :lol:

Az evéseink tegnap délután elég sírósra sikeredtek. Csak odaemeltem a cicihez és elkezdett üvölteni, persze ez nagyon rossz érzés, mert egyből arra gondolok, hogy ezt én váltom ki belőle. :roll: Aztán lefejtem a tejecskét és megkapta cumisüvegből, de akkor is sirdogált közben. Annyira fel tudja húzni ilyenkor magát, hgy alig nyugszik meg.Remélem ma jobban alakul és több türelme lesz, mert szerencsére azért nem minden étkezésünk ilyen. Másnál is van ilyen?

Azt hiszem felébredt, megyek.

Szép napot mindenkinek!

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!
Fleur: gratulálok a 3 hós szülinaphoz!!!! :D És nagyon irigykedem a kacagásra, én még Mátét nem tudtam rávenni. Csak dumál és dumál... (de miért hajnali negyed 5-kor?! :shock: :evil: ). Persze ez is nagyon nagy élmény! :lol: Azt hiszem, eddig ez az első dolog (a szómenés), amiben rám ütött és nem az Apjára. :lol: Oksi, akkor benne vagyok a közös sétáltatásban, majd lebeszéljük, kinek mikor jó. :wink:
Viranka: tényleg nem rossz ez a mei tai, kár, hogy nem ismertem előbb. De most már maradunk a kengurunál. Nagyon szeretem, csak igen vékonyan kell felöltözni és Mátét öltöztetni, mert különben izzadunk, mint a ló. :?
Regi: minden nap szoktad Szelit masszíozni? Tuti nagyon kiegyensúlyozott személyiség lesz! Szuper! :D És milyen olajat használsz? Mert olvastam a babamasszázs-könyvben, hogy nagyon jó a kókuszolaj, és gondoltam, kipróbálom, hogy Mátét azzal kenegetem, de nem tudom, nem lehet-e rá allergiás.
KTimi: végre rávettem magam, hogy szétcincáljam azt a szép csomagolást, és kiraktam a mágnest a hűtőre. Nagyon aranyos! :D És micsoda véletlen: egy sárga-zöld, mézeskalácsos mágnest húztam, és a konyhánk is zömmel sárga-zöld kiegészítőkkel van tele! :shock: :D
Emese: tényleg kérünk képeket a lasztiról és Zsófiról! Tudom, időbe telik, míg odaszerkeszted a mosolyt, de azért lécci má'!!! :evil: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Nemsokára megyünk sétizni/ügyintézni, majd ragálok, most csak röviden.

A fitnessz labdás bemutatóról csinálok majd képeket. Most nem, mert most ettünk, és annak hatalmas bökék lenne a vége. :wink:

LMóni! Gondolj bele a te átmeneti helyzetedbe (2 baba) + még 4 gyerek = Vadvirág! (Mint mindig, minden tiszteletem az övé!) :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskobi! Ja! Nem beszélve arról, hogy még a photoshop-pal is dolgoznom kell.... :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! (persze!) :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Meryke: van. Rendszeresen. :( Hol az egyik, hol a másik cici nem kell Neki. Jobb esetben csak 5 perc után kezdi a méltatlankodást. Bezzeg a tápit azt benyakalja. :shock: :evil: De inkább így legyen, minthogy ne egyen semmit, mert arra is képes ám. Én sem értem, annyira rossz érzés! :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja! Azt nem is írom, hogy Szeli éjjel negyed 3-kor felébredt, és lenyomott egy pukisorozatot. Nem sírt, csak nyögdécselt és mozgolódott. Aztán tök neheze aludtunk vissza… Éhes nem volt. Mi lehetett ez? Ilyen még nem is volt… Pedig nem adtam neki babfőzeléket!

Kép

Kép
regcsiken14

lemaradtak a fejek!
:wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Kikolbi Nem Máténak hívják őket véletlenül? :lol: :lol: :lol:

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok, itt süt a nap!!!Mehetünk délután sétálni:-) A fiam éppen a hintában alszik, még jó hogy van, annó emlékszem ilyentájt le fel mászkáltam cipelve őt és sehogy sem volt jó:-(

Fleur, igen nekünk zenemóka pihenőszékünk van, zenél is meg villog is, nagyon szereti a fiam a zenét:-) van is neki külön válogatás CDje, jó kis lassú zenékkel, nagyon jó alszik rájuk.

Regi nálunk dettó ez volt a helyzet, egész éjjel nyomott, és csak úgy pukizott, de kaki sehol:-( 2 naponta kénytelen vagyok szélcsövezni, de láthatóan megkönnyebbül:-)

Emese ne dolgozz annyit, kérjük a képeket:-)

Kiskolbi nálunk dettó a helyzet, ma már vagy 5x ször szopizott, óránként, szerintem állandóan csak azt eszi ami gyorsan kijön, miért is dolgozna:-( aztán 5 perc után rázza a fejét mint ha már nem jönne, én meg megnyomom és még spriccel. Nagyon lusta egy fiam van. Biztos éhezik is emiatt, de nincs itthon tápi. Hétfőn megyünk oltásra, nem jövök haza tutira tápi nélkül. Egy hülye elv miatt a gyerek éhezik én meg szenvedek, na nem!!!Lehet ezért is nem kakil, mert kevés neki a kaja ( leglább is nagyanyám szerint)

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Meryke Enyém lányom nem Máté és Ő is szokott ilyet :lol: :lol: :lol: Az egyik cicit csak 5 percesnek nevezem, de van hogy csak 2 percig hajlandó szívni :roll:

Emese Csatlakozom a fotót kérők táborába :lol: :lol: :lol:
Nekem is eszembe jutott Vadvirág, és rájöttem, hogy én talán sosem leszek olyan fantasztikusan jó anyuka mint ő :cry: Engem ez az egy du lefárasztott :( Azért is vállaltam be a kiscsajt jövőhétre is, hogy hátha most már könnyebben veszem az akadályokat. Hiszen 3 gyermeket szeretnék.
Apa aztán tud álmodni :lol: :lol: :lol:

Regi Lehet én is rendelek de csak jövőre. Idén már túlléptük a költségvetésünk határait és még nem is jött meg párom ajándéka :roll:

Granda Hogy vagy? Javulgat a szemed?

K.Timi Hol vagy?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Poncsó: www.mamaponcho.ch

Kép mamaponcho

Persze innen rendelve marha drága lenne(kb.200 euro), de találtam a 2. kerületben egy idős nénit aki megköti.Így se olcsó a kézi kötés miatt de közel se 200 euro.
Egyébként a sima poncsóhoz képest annyi hogy van egy kis bővítés a baba teste miatt a mellkasnál (hogy ne kapjon fel a poncso alja) és van a fejecskéjének kivágás. Szerntem akinek van kézügyessége maga is meg tudja varrni vagy kötni de nekem sajnos nincs. :D

Mery: nem lóg nagyon lent a baba? ha egészen fennt van mint ahogy Virankánál a képen akkor szerintem könnyebb mint mikor ölben van. Persze az ovi is lehet messze. :shock:
Igen én is azt szeretem hogy hozzámsimul és még utközben is össze-vissza lehet puszilgatni. :oops:

Viranka: ergo :D Én egy karilkás kendőt szertnék még, ha Pocok majd le-fel ugrál a karomba.

Nálunk is van hogy sirdogál evés közben Marci. Abba nem hagyja az evést de látni hogy valami nagyon nem tetszik Neki. (Nem azért mert nincs tejci, mert akkor dühöng,rugkapál és a kis kezével csapkodja a mellem 8) )

Fejemelés: Doki néni azt mondta, hogy lehet nem is a hasonfekvéssel van a Kicsinek problémája hanem hogy a Fiatalúr kicsit lustácska emelgetni a fejét. :shock:
Ezért babatornásznia kell. :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Viranka, dögös ez a mei-tai, szó se róla!!! Gerincileg oké a babáknak? Vagy mikortól nem számít ez? Vagy mint a kendőknél, itt is épp megfelelően tartja a baba hátát a cucc?

l. móni: ikrek, ne is mondd, amióta az egyik barátnőm ikreket szült és kicsit beleláttam az életükbe, nem akarok annyira ikreket (régebben nagy vágyam volt, mondván: 2 gyerek egyszerre, az ám a jó móka). Ő is csak úgy tudta megoldani, hogy a testvérével együtt anyáskodtak a két baba felett. Szerintem egy ember nem tudja megoldani (én nem tudnám), vagy belegárgyul.

Anitja, szuper, hogy nem kellett műteni, gyors gyógyulást a körmödnek! Szerintem nem nő az oda vissza, már más terhelés esik rá. Nekem legalábbis azt mondta aggodalmaskodó arcomat látva a bőrgyógyi, hogy nem fog visszanőni.

Gremese, édes vagy, hogy kérdezed, hát az estéink-éjszakáink most elég rémesek, a nappalok jobbak. Szokásossá vált az esti cicin való bealvás utáni felébredés (úgy fél óra múlva), sírás nyakló nélkül, így az altatás 1,5 órát is igénybe vehet. Fogalmunk sincs, mi baja, valami fogacska is van a dologban, de tegnap már a fájd. csillapító után is maradt a sírás, egyszerűen nem értettük. Majd kb. 5-6-szori ébredés éjjel poci és/vagy fog miatt. Férjem tud jól visszaaltatni, én csak a cicizéssel próbálok ugye, hát szegény ki is van facsarva, most ő alszik Ádival, mert én minden neszezésére felébredek, és mostanában az egész éjszaka egy nagy neszezés. Nem tudom, várunk, mi mást tehetnénk...

Kép
Kép
irina

szegény ki is van facsarva = no ez a férjemre vonatkozi most, nem a cicikre 8)

Kép
Kép
irina

Ikrek: barátnőmnek most született 2 kisfia. Anya, Apa, Nagyi van állandó szólgálatban, de ne tudjátok meg mennyire leharcoltak. :shock: :?
Még az anyukája is azt mondja hogy tudta hogy nehéz lesz de hogy ennyire.....(ráadásul mindkettő pocifájós)

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Ikrek A szomszédunkban hármas ikrek laknak, három fiú. Most voltak két évesek, hát nem semmi! Amikor elkezdtek járni akkor hárman három felé. Most anyukájuk úgy szokta őket sétáltatni, hogy babakocsiban kettő benn ül egy sétál, aztán csere. :lol:

Nyerkit Nagyon jópofa ez a mamaponcho! Igen lehet, hogy így elsőre rosszul tettem fel, mert hát siettünk is, de majd még próbálkozom.

KépKépKépKép
meryke

Emese: igazán adhatnál ötleteket a spórolással kapcsolatban. Ezt komolyan mondom, az én apanázsomat Apa már megreformálta. Egyszerűen nem tudok spórolni. :( Az egy dolog, hogy vásárolgatok ezt-azt, de a kajapénzt is mindig túlhaladom.

Tegnap mi is megkaptuk a 3. hós oltást. Lázas nem volt, de nyűgi annál inkább. Nem aludt semmit déltől este fél tízig.Azaz semmit nem tudtam csinálni, enni is úgy ettem, hogy a cicimen lógott.

A lakás már nehogy szalad, hanem rohan.

Mindegy. Majd ma talán. A mosást már elkezdtem.

Újabban Beatrice nem tűr meg magán semmilyen takarót. Minig vagy lerúgja, vagy kimászik alóla. Tök király. Pláne éjjel, attól félek majd még jól megfázik. :?

Tegnap ígértem méreteket: 55 cm-t mértek a védőben (szerintem nem jól, de mndegy ) és 4800 gr fejkörfogat 38, mell: 37 cm.

Anitja: jobbulást a lábadnak. Azért próbáld áztatni....

Nyekrit: szuper tényleg ez a mamapocho, az ára azért nem annyira. Sajna nekem sincs kézügyességem. Meg én még nem merném a gyerekem igy hordani. Lehet ez csak az én fejlövésem... majd ha már tud ülni.

babaúszás: én nem isértem ez a füles-könnycsatornás dolgot. Hát a pocakban miben voltak ezek a drágák?

Megyek mert bekumott a szentem, leaglább a konyhát kitakarítom.
Vendég

isértem= is értem
leaglább= legalább
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?