A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Hát én már úgymond kiművelődtem a témában és szerintem is lányod lesz. Hasonlítd össze a fiacskám térdig érő szerszámával. :)

Kép

Kép
kamilla306

Én is laikus vagyok .. nagyon sasoltuk .. majd kiesett a szemem, úgy néztem a monitort .. vagy 5-ször elcsíptük ebben a pózban .. és sosem látszott semmi :D :D
Remélem nem csap be minket .. mert akkor tényleg nagyon rafinált :roll: :roll:
Amúgy a 20. héten készült a kép ...
Párom szerint ha a 20. héten olyan pici neki, hogy nem látszik sehonnan .. akkor jobban teszi, ha nem lesz kisfiú :mrgreen: :mrgreen:

Kép
szösszenet

Szösszenet!

Légyszi küldd át a tornát! Hátha segíthet valamit...
ollem@citromail.hu
ez a címem!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hát igen Kamilla .. a te fiacskád Uh képe elég egyértelmű .. azt nem lehet benézni :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="ollem"]S írta:ollemzösszenet!

Légyszi küldd át a tornát! Hátha segíthet valamit...
ollem@citromail.hu
ez a címem!

Okés, mindjárt bescannelem akkor .. :wink: :)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Hát igen Kamilla .. a te fiacskád Uh képe elég egyértelmű .. azt nem lehet benézni :lol: :lol: [/color]

Apa büszke is volt a kisfiára!!! :)

Kép

Kép
kamilla306

Köszi Szösszenet!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hú, mennyit írtatok délután. :D

Szőlő, nagyon csinos vagy, tényleg sokat nőtt a pocakod!

Nicci, nagyon szép menyasszony voltál! :wink: És állatjól néz ki a szoba!

Babyteve, édesek az UH képek :D Tökjó ennyi kéz láb együtt :D

Kiscsillag, gratula a kisfiúhoz Édes ez a ruci!

Ollem, van akinek 32 hetesen sem mutatja meg magát. Ez csakis attól függ hogy hogyan fekszik a baba. De azért az esetek többségében látható legalább egy pár pillanatra. :D

Szösszenet, szerintem is egyértelműen lányzó :wink:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Gratulálok a fiúkhoz-lányokhoz.Szöszi szerintem is egyértelmű h nincs semmi ott. :D
Kamilla nálatok is tiszta a különbség.
Tini ha igaz amit írtál maradj velünk nyugodtan kérdezz szívesen segítünk remélem nem sértődtél meg de szeirntem természetes h mindenki meglepődik a korodon.Kicsit fiatal vagy de nem te leszel az első.
Vendég

Csöppke!

Ha nem is fogja magát megmutatni OTT....akkor is legalább lesz róla képünk, DVD-nk, végre Apa is találkozhat a Picivel!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nah .. Mary, mindjárt megy a mail!!!
A lényeg az, hogy azokat nem szabad csinálni babásan, amihez hasra kellene feküdni, illetve azokat, amelyek a hasizmodat erőltetik ahol a baba van ..
Pl. egyik lábat kell csak emelni, az még belefér .. de a lendületből felülés és ilyenek az nem..
A legjobbak amiket állva, ülve vagy négykézláb kell csinálni!

Sok sikert .. remélem sikerül kicsit lazítani az izmokat :)

Kép
szösszenet

ollem, na igen, a kis arcocskáját, kezeit, lábait tuti látni fogjátok ;) Még akkor is ha összezárja a lábait esetleg.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szösszenet!

Még egyszer köszönöm.

Csöppke!

Bizony végre láthatjuk, és nekem az a legfontosabb, hogy Apával együtt nézhetjük a kisbabánkat!!!
És persze a család is várja hogy láthassák.
És nektek is meg tudom majd mutatni!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]S írta:ollemzösszenet!
Még egyszer köszönöm.

Nagyon szívesen!!

Elhiszem mekkora az izgalom .. hiszen te alig láttad a Babát .. elég antipatikus a doki, vagy a szonográfus, aki nem mutatja meg a kismamának!
Kívánom, hogy csodás élmény legyen, és megmutassa magát nektek! De biztos édes lesz, és felejthetetlen élmény :)

Kép
szösszenet

Átjött az e-mail. köszi Szösszenet.
Írtam választ.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Persze, hogy nagyon izgulunk. Egyszer láttam a babánkat olyan 13. héten, előtte utána se.
Pedig úgy vártam a most hétfőt, hogy most majd biztosan láthatom.....de nem.
Nálunk a nőgyógyász csinálja az uh-t.

De bizony január 9.-én lesz a Nagy találkozás a Naggyal. Ugyanis ez a vezetékneve Apucinak.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Megint vagy két oldal, ha nem több... te jó ég.... :)

A D-vitaminhoz annyit, hogy ez nekem baromi új dolog, hogy kismamának felirják, én már kétszer voltam, de egyszersem irt a dokim, pedig kettő volt abból is :) és még terhesvitamint sem szedtem a fiúkkal, és meg sem kérdezték szedek-e..... most sem irt a doki, és most sem szedek semmit csak a magneb6-ot a sokat keményedő pocakra.....
az biztos, hogy a babának a születése után felirja a gyerekdoki és adni kell páréves koráig (változó) és ahogy Mamacka irja, nagyon kell vigyázni az adagolásával, mert veszélyes lehet túladagolni. Nekünk Atissal volt is gyomormosásunk emiatt.
Barnus születése után először mozdultam ki itthonról, Barnira barátnőmék, Atisra exem unokatesója vigyázott. Elaludt a srác Atis mellett, az meg odavitte a kissámlit a konyhába, feloltotta a villanyt és felmászott a szekrényhez kivenni amit elér. Elérte a Vigantolos üveget is. Meg is itta a felét.... hazaértünk, észrevettem szerencsére és furi, hogy rögtön a konyhában néztem szét - az anyai megérzés :) - és ott diszelgett a félig kiivott üvegcse. Rögtön telefon- toxikológia- gyomormosás, 12 órás megfigyelés.... jó kis menet volt!

Tini-kismamira énis kiváncsi lennék, mi a története, de nem jelentkezik, ahogy elnézem..... háát, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz és én sem vagyok álszent, de 18 éves voltam.....
Persze, változik a világ, meg mindenkinek más a hozzáállása és gondolkodása, de az biztos, hogy 18 éves kora betöltésééig mást jelölnek ki gyámnak, mert ő nem lehet hivatalosan az anyukája, mivel kiskorú. Kiváncsi lennék, a nagymama mit szól az unokához. Nem bántásból, dehogyis.... csak azért érdekel, mert nekem még most, 30 évesen is megkérdőjelezték a döntésemet, hogy babát várunk, pedig már nem is az első! :)

Ja, mindenkinek - bocsi, hogy igy ömlesztve - gratula az uh-hoz, édik a bébik :) de milyen édik lesznek, amikor már élőben látjuk őket! :)
Vendég

Pumpóka!

Bizony én is félek ettől a D vitamin dologtól....
Megpróbálok utánaolvasni a neten. Még egy cseppet sem vettem be belőle....
Nagyon durva lehetett, hogy elfogyott a D vitaminos üvegcse fele tartalma.... :shock: Jó hogy észrevetted és nem lett nagyobb a baj!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Annyira jó volt ma a közérzetem, nem is tudom, mikor voltam ilyen jól! Nem aludtam egész 3 órát az éjszaka, 4:50-kor kellett kelnem , mert reggel 6-kor autóvezetés-órám volt, egész jól ment, pláne ahhoz képest, hogy a végére leesett a cukrom :lol:

De pocakkal közlekedni szűkebb boltokban rémálom. Egy olyan boltban is voltam, ahol az egyik sarokban egy helyben kellett leguggolnom, hogy elérjem azt a terméket, amit kiválasztottam, majd guggolásból felállni (hajrá, hasizomgyakorlat a fenyegető vetélésre), megfordulni (úgy hogy körülötted a tárgyak kb. 3 cm-es körzetben vannak és kijönni. Annyira megfájdult a hasam...

Babaruhák: eddig van 7 db 56/62-es bodynk, én hosszú ujjúakat veszek neki, mert azt mondta az egyik eladó, hogy áprilisban még hideg lenne a babának a rövid ujjú, és van négy db. 56/62-es plüss rugdalózó, az is azért plüss, nehogy fázzon őkisfelsége. A Sever centerben 20%-os engedmény mindenre, babaruhákra is, úgyhogy olyan 570 ft/db körül voltak a bodyk és 1800 ft/db körül voltak a rugdalózók. Szerintem elég szépek, és a bodyk sem polónyakúak, hanem legalább egy patent van rajtuk. (Én félek a pólónyaktól, mert első baba és hogy fogom átdugni a fejét a pólónyakon? :shock: )
Üdv: Leveli

Cinyke

levelibeka

Leveli - Ez a Sever Center gondolom Szegeden van .. járunk arrafelé két ünnep között. Van netes oldaluk a nyitvatartás miatt .. meg hogy hol van? :)
nem mutatsz fotókat a rucikról? Én imádom őket nézegetni .. meg még sokan :D :D

Kép
szösszenet

Szösszenet:
ne nevess ki, de nem tudom, hogy kell összeeszkábálni a fényképezőgépet a számítgéppel.. :oops: ezért nincs rucifényképem.

A Sever center van Szegeden, de van Miskolcon is.. másutt hirtelen nem tudok..
A nyitvatartásuk nagyon tökjó, úgy emlékszem, hogy szegediekhez méltatlan módon korán nyitnak (valami 8 vagy 9 óra) és este 8-ig vannak és Vasárnap is nyitva vannak, de majd rákeresek.
A lelőhely...
na ezt találtam hozzá: SZEGED, Vásárhelyi Pál u. 3–5. NYITVA TARTÁS:. h.–p.: 9–20, szo.: 8.30–20, vas.: 9–19.
A Vásárhelyi Pál utca az az, amelyik összeköti a Kálvária sugárutat a Tisza Lajossal. Ha az Izabella hídon lejöttök, lámpánál jobbra és egyenesen, amíg a jobb oldalon meg nem látjátok.
:)

Cinyke

levelibeka

Szöszke,

voltam abban a boltban, amiben vettétek az utazóágyat. Tényleg nagyon jó boltocska. Meg is vettem ott a kiságyat és a kókuszmatracot.
Tévedtem... Nem 10 percre lakunk tőle, hanem 3-ra :) Ha nem szólsz, lehet, hogy sose teszem be oda a lábam.

Megvettük az ágyneműt is ott a babának. Az eladók nagyon kedvesek voltak. Mondták, hogy ha kiderül a babáról, hogy kisfiú, akkor az ágyneműt visszavihetem és kicserélik kisfiúsra :) :) Láttam élőben a te utazóágyadat is. Tényleg jópofa:)

Már csak azért vagyok picit szomorú, mert még nem rakhatjuk össze a bútorokat. Minden itt áll lapraszerelten a nappaliban, mert a szoba még nincs kifestve. Sajnos megfelelő színű festéket még ne találtam :roll:
Pedig hétfőn jön a védőnő és olyan jó volna már megmutatani neki Lili rezidenciáját...

Kép
emi29

emi majd tegyél fel képet ha kész a szoba.
Vendég

Szöszke,
én is kb ennyit láttam Lilin alulnézetből, de engem a semmi nem nyugtat meg, mert hát mi van akkor, ha egyszerűen csak pici a kukija.... :oops: :oops:

Azt hiszem jót tett nekem ez a vásárlás, borzasztó volt a mai nap. Lehet, hogy gonosz dolog, de ma el kellett küldenem az egyik emberemet :( :( Most jár le a próbaideje, de nem úgy teljesített, ahogy kellett volna, úgyhogy nem volt más választásom :( Bizony remegett a gyomrom, fájt a hasam, kivert a víz, amikor el kellett neki mondanom, hogy hogyan döntöttem és, hogy hétfőn már nem kell bejönnie dolgozni...
Ráadásul velem szemben ül és egész nap sírt :( Annyira sajnálom szegényt... :cry: :cry: :cry:

Kép
emi29

Leveli - Köszi az infokat :)
Kár, hogy nem tudod felvarázsolni a képeket .. örülnék, ha tudnék segíteni .. de enkem kábel van hozzá, ami összeköti a gépeket .. meg installálni kellett anno vmi progit is .. nem volt egyszerű .. és szőke vagyok erősen :lol: :lol:

Emi - Nagyon örülök, hogy sikerrel jártatok!!!
és milyen kiságyat vettetek? Mi is ott néztük ki Alízét .. lehet ugyanazt, mint amit megvettetetek! megmutatod? Linkeld be, ha fent van a weboldalukon!
És rucik és édesek vannak ott .. azt néztetek?
És melyik garnitúrát vettétek ágyneműből? ondolom baldechinosat :) Nekem a fejemben van kb. a bolt, mert már 3szor voltunk ott :D

Kép
szösszenet

Jah .. kisfiú/kislány ügyben engem sem lehet megnyugtatni ám .. ott van a kisördög .. foglalkoztat a gondolat :)
Az utazóágyra szerencsére nekünk is azt mondták, hogy kicserélik kékre, ha fiú .. ott nagyon jó fejek és kedvesek az eladók - jó hely :)

Kép
szösszenet

Gitka,

OK. Hazafelé jövet mondtam a páromnak, hogy az lenne a legszebb karácsonyi ajándék nekem, ha 24-re készen lenne a szoba.... De szerintem már csak jövőre lesz kész...
A pénz is fogyóban, ráadásul a páromnak még semmit nem vettem karira :oops:

Ja, anyós ma megint jó fej volt. A párom hazafelé mesélte, hogy megrendelte anyukájától a franciasalátát és a kaszinó tojást. Ki is fizette az alapanyagokat.... Nem tudom, lehet, hogy csak én várok el sokat, de szerintetek normális dolog, hogy valaki akkor készít kaját a fiának, ha az kifizeti????

Kép
emi29

Az ember elbocsátása gondolom, hogy megviselt .. főleg ebben az állapotban fokozottan érzékenyebbek vagyunk ..
De fel a fejjel .. :) és boldogság, hogy vettél a kislányodnak csodaszép cuccokat :)

Kép
szösszenet

[quote="emi29"]s írta:emi29zerintetek normális dolog, hogy valaki akkor készít kaját a fiának, ha az kifizeti????

Nem normális dolog .. sőt .. no comment :? :evil:
Főleg jelen helyzetben .. amikor ezer a kiadásotok a babára .. :(
Mi minden vasárnap a szüleimnél ebédelünk .. ennyi erővel behajthatná anyum a menü árát hetente .. Jah, és kb. 2 napra pakol is kaját, mindig úgy főz ..
De ez annyira természetes ..
Emi, a te szüleid messze laknak tőletek? Ők gondolom nem ilyenek .. Csak anyóssal van mindig a gond? Fura dolgai vannak ahogy írod....

Kép
szösszenet

Szöszke,

mindjárt lefényképezem az ágyneműt.
Addig is a kiságy:

Kép

Nagyon hasonló kiságyat láttunk a brendonban 69.000 Ft-ért... Majdnem azt vettük meg. Ez 39.000 Ft volt. A kókuszmatrac pedig 6500 Ft. Azt én mindenhol 10.000 Ft fölött láttam.

Kép
emi29

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Emi .. úgy érzem a mi kislányainknak elég sok hasonló cucca lesz :D :D :D Mi is ezt néztük ki :!: :!:
Most Karácsonyra kapjuk meg rá a pénzt ;) És utána megyünk érte :lol: :lol: Jó választás .. szerintünk is ez a legjobb!

Kép
szösszenet

Ágyneműt viszont én nem találtam olyat amilyet elképzeltem .. de ha tippelnem kellene .. azt mondanám, azt a szép rózsaszínt vettétek meg!!! :) Az tetszett nekem, csak a falszínhez nem megy .. kíváncsi avgyok, várom a képet :)

Kép
szösszenet

Anyuval egy házban lakunk. Miénk a tetőtér övé és hugomé a földszint. Apu két éve meghalt azt követően vettük ezt a családi házat és nem volt kérdés, hogy hozzuk magunkkal anyut is, hiszen egyrészt így tudjuk támogatni, másrészt nagyon sokat segít, ill. fontos volt az is, hogy ne legyen egyedül. Gyakorlatilag mi kajára, tisztitószerekre egyáltalán nem költünk. Az teljesen az ő reszortja. Ott segít, ahol tud, pedig nincs olyan anyagi helyzetben, mint párom szülei....

Kép
emi29

Szöszke,

szerintem igen :) Íme:

Kép

Kép

A takarót nem akartam kivenni a zacsiból, ha esetleg cserélni kellene....

Ja és ezt sem bírtam otthagyni. Egyébként minden 100% pamut.

Kép

Kép
emi29

Igen, erre gondoltam .. nagyon cuki :)
Szerencsés kiscsaj Lili :) gyönyörű szobácskája lesz!!!
Mi is kinéztük már az ágynemű-garnitúrát, csak még nem voltunk a boltban .. neten találtam, viszont az árakat nem tüntette fel ..
Remélem nem horror :shock: :shock:
A szobácska nekünk nem rózsaszín világú lesz .. pedig tetszik nekem ez is .. :)
De párommal közösen megálmodtuk a végleges variációt ... majd ha veszünk hozzá valamit, én is mutatom!
Remélem Karácsonyra készen lesztek a kis szobával :)
Mi januárra tervezzük .. mert még ki kell költözzünk onnan :D

Kép
szösszenet

Szöszke,

volt ott nagyon aranyos sárga ágynemű is. Pont azon a kiságyon volt kiállítva, amilyet vettünk. Az is hihetetlenül édes volt, csak nálunk az nem menne a fal színéhez. Ráadásul már megrendeltem a kikában is egy baldachint, ami szintén rózsaszín, illeni fog ehhez a szetthez. Persze ehhez is van baldachin (de majd cserélgetem...)

Kép
emi29

Találtam neked összeszerelt képet az ágyneműről - nagyon szép:
Kép

Kép
szösszenet

Mutatom amilyet mi kinéztünk .. ugyanis nekünk napsárga a szoba .. azon meg nem szeretnénk változtatni ..
Meg én nem annyira vagyok rózsaszínes ..
Nekünk ez az egyik ami tetszik ... és ilyen élénk szín ott kint nem volt ..
Az a sárga amit mondasz (az is angyon cuki) .. szinte beleolvadna a falunk színébe .. az azért nem jó .. :) :)
Kép

Kép
szösszenet

Egyébként én annyira nem vagyok oda a rózsaszínért ám, de ezek annyira édesek.
Ez a szett egyébként 13500 Ft volt. Az akasztós bigyó pedig 2500 Ft.

Ja, a legfontosabbat el is felejtettem. Az első kiscipő. Anyunak nagyon tetszett...

Kép

Kép
emi29

[quote="emi29"] írta:emi29Az első kiscipő.

Zabálnivaló :D :D

Kép
szösszenet

Hűha Szöszke, ez tényleg meseszép :) :) És tök jól fog menni a napsárga falhoz.
Nálunk egyébként lila lesz a fal csak még nem találtuk meg a megfelelő árnyalatot, de szerintem a miénk is csak januárban készül el.
Köszi a képet egyébként :) :) Kerestem én is a neten, hogy ne kelljen kicsomagolni de nem találtam...

Kép
emi29

Na igen. Nagyon nehéz megállni, hogy ne kezdjünk eszeveszett vásárolgatásba. Sajnos azonban mi is fizetésből élünk...

Kép
emi29

Halványlila falatok lesz? Az szép lesz!!! Olyan álomszép babaszobák vannak a neten :) Állandóan babaszoba lázban égek :D

Kép
szösszenet

Igen, valami halvány árnyalatot szeretnék, de rájöttem, hogy könnyebb a bordürhöz kiválasztani a falszínt, mint fordítva. Úgyhogy első körben bordürt keresünk.
Én is babaszoba lázban égek. Akkora a választék, annyi szép dolgot látunk, hogy nagyon nehéz dönteni...

Kép
emi29

Lanyok!

Izelito!
Kép

Kép

Magi
Vendég

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Az ember elbocsátása gondolom, hogy megviselt .. főleg ebben az állapotban fokozottan érzékenyebbek vagyunk ..
[/color]

Szerintem ő most nagyon szenyónak tart. El sem tudja képzelni, hogy mennyire nehéz döntés volt. Szegény Lili, hihetetlen miket kell átélnie a pocakomban. Ezek az idegeskedések biztosan nem tesznek neki sem jót :( Ez van :(
Kívánom neki, hogy amilyen hamar csak lehet találjon magának olyan munkát, ami sokkal inkább megfelel az ő elképzeléseinek is. Látszott, hogy ő sem érzi jól magát nálunk....

Kép
emi29

Uhh .. na ezek nekem nagyon giccsesek :lol: :lol:
Találtam én is szépeket .. de le kellene kicsinyítenem ..
Nah, vacsi után majd dobok fel 1-2-t ami nekem bejön...
Én az egyszerű de szép híve vagyok ..
Hello Kittyvel meg egyenesen ki lehet kergetni a világból :lol: :lol: :lol:

Emi - Biztos gyönyörűek lesztek!!

Kép
szösszenet

Jaj Magi! Ne nehezítsd meg a dolgunkat :wink: :wink:
Komoly az a rózsaszín/lila kisfotel.

Kép
emi29

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetHello Kittyvel meg egyenesen ki lehet kergetni a világból :lol: :lol: :lol:

Az én tesóm lánya imádja a Hello Kitty-s cuccokat. Legalább olyan menő náluk, mint a Thomas gőzős...

Szerintem a lányka szoba nem annyira giccses. Csak rendet kellene rakni :lol: :lol:

Kép
emi29

Jajj, szebbnél szebb holmikat tesztek fel :wink:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?