A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsan,
mi történt veled? :o :(

Kép

Kép

:D
szrekuc

Tényleg Zsan, mi történt veled?
lindicita

Klassz lehetett a mézeskali sütő buli, én is irigy :oops: :wink:

Nem tartunk legközelebb egy takarító-partyt?
A férjek majd örülnek, hogy végre dolgos célból gyűlünk, nem csak pofázkodni - de közben majd jól a maihoz hasonló mértékben érintjük a bulin az összejövetel célját :wink: :lol: :lol: :lol:

Deni, jajjjj, nehogy magadra vedd ezt akit-érdekel meg kit nem dolgot!!!!! :oops: ÉN ezennel megígérem, hogy többet sosem foglalkozom azzal, kit érdekel és kit nem, amit írok, csak nyomom a rizsát és közben arra a sok érdeklődő, kedves, jófej emberre gondolok, aki majd olvasni fogja 8) :lol:

Votiv, légyszi-légyszi-légyszi, küldd el nekem az Orsi tlószámát, hadd próbáljak vele randit megbeszélni keddre!!! KÖSZI!!!

Mi ugyibár azért nem voltunk sütni, mert 1-re mentünk ugyanoda, ahol Nukék 4-kor szerepeltek. Eredmény: 3 sor rövidítésekkkel teli latin szöveg (Ancsi, bevállalod a fordítást, neked úgyis 5ösöd van latinból :lol: :lol: :lol: ), no, ezt majd tesómmal értelmeztetem, amint megjött Milánóból valami konzultációról, ahova persze PONT MOST kellett mennie, hogy nekem még várni kelljen két napot 8) , de szóban emberi nyelven azt mondta a dokinéni, hogy jó, hogy ilyen hamar elkezdtük a fejlesztést, csak így tovább, mert valszeg teljesen sikerül így helyrekalapálni Igit :lol: Mutatott 3 tornamutatványt napi 4x-re, és majd talizunk jan 28-án újra.

Zsanci, MI TÖRTÉNT VELED, HOGY MENTŐT KELLETT HÍVNI???? :shock: :shock: :shock:

Legyetek már jóóóól!!! ++++++++++++++++++++ 8)

Rylie, Zen lépcsőházazáson+védőbanyán olyan jót :P -tam.

Ancsi, Macs - ídös anyatársaim, kebelemre!!! Hát nem csak nekem van ilyen még sírni is máshogy síró gyerekem????? :P :P :P

Gabi, ez már egy NAAAAAGY pocak. És olyan szép, mint aki benne van! :P

Johi, tudom, hogy elmaradtam a Bach-os kérdéseimmel, de ez a hét NAGYON zúzós volt. De ami késik....

Marc, Tinu, csak a nevet írom, hátha nektek mond valamit:
dr Páli Judit

Kátya, leújabb infóm, hogy a nyaki tónusos zavarra VAN HOMEÓS SZER!!!! Jelenleg ennyit, amint teljesen képbe kerülök, jelentkezem, ha érdekel!!!!

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Ancsi, természetesen a fordítós szöveg után ?-et szántam!!!!
A világért sem rónék rád ilyen kakker feladatot, főleg nem ilyen stílusban!!!! :oops: :oops: :oops:
leni

Én is szeretem olvasgatni, hogy kivel mi történik ezeken a fejlesztő foglalkozásokon, de azt a múltkori vitát én is átugrottam, mert nem értek hozzá, de normál anyuka nyelven érdekel mikor mi történik Rékával, Istivel, Igivel és aki még érdekelt a dologban.

Annak viszont örülök, hogy most forrt ki ilyen kemémyen ez a téma, mert én ellinkeskedtem anno Bajni tornáztatását. Ő ugye nagyon nehezen bújt ki és félő volt, hogy a vállelakadás miatt sérült -e neki a karja, illetve ott az izmok vagy idegek. Ránézésre elvileg nem, de azért a H-ból Olgi dr néni elküldött bennünket a Shöpf Méreibe egy "fejlődés-neurológiai" vizsgálatra. Ott az volt a diagnózis, hogy ők sem látnak semmilyen sérülést, de az egyik oldalra kicsit bénább volt Bajni, ez abból derült ki, hogy pl a kiságyban mindig a bal sarokban találtam, és ha felemelte a fejét, mindig a bal oldalra húzta (mondjuk jó nagy is volt neki, csoda hogy egyáltalán meg tudta emelni :) ). Ezért aztán ott mutattak egy pár tornagyakorlatot, amit elvileg minden nap kellett volna csinálni. De rögtön ébredések után nem tudtam hozzákezdeni, mert Bajni ordított az éhségtől. Szopi után meg megint nem, mert akkor meg kijött belőle a kaja. Ördögi kör, mert ugye 6 hetesen más sem csinált csak aludt meg evett. Így a torna elmaradt, és átvette a helyét a lelkiismeretfurdalás, hogy miattam lesz béna a gyerekem. Minden nap árgus szemekkel figyeltem, hogy mit hogy csinál, és kb 2 hónapja nyugodtam meg teljesen, hogy ő mindenféle segítség nélkül tökéletesen csinál mindent. Szerintem. De ugye nekünk volt szüés után rögtön vérvizsgálat és ő csak nagyon minimális ideig volt oxigénhiányos állapotban.

Bár a kúszást kihagyta, de nagyon ügyesen mászik. Ez ugye nem baj? Mármint a kúszás kihagyása, csak a mászás kihagyása a gáz?

KépKép
KépKép
lindicita

Zsan! Csak nem azért lettél rosszul, mert nem volt tegnap a Dr. Huose? :lol: (bocs :oops: )

Vagy azért nem volt, mert tudták, hogy te nem tudod nézni? :D
lindicita

Leni, Páli Judit tök jó szakember, és tök jó tanár. :D

A neurológiához pedig mindenkinek gratula, ezek szerint mindenki ügyes, jól fejlődik, és senkivel sincs nagy baj. Ez a lényeg!

Jó kis buli lehetett! A cseppek és a nagyobbacskák is nagyon édesek. :lol: A mézesek meg majd kisülnek Karira.
marcangoló

Fibi, a thomasos könyvek nálunk nagyon mennek- még ha nem is magyar. Szegény srác. :cry:
marcangoló

Vica, Neked is köszi a képeket!

Nuk, akkor ez tökjó. Az viszont, h a H-ban nem mondanak el igazán fontos dolgokat (pláne a jól megfizetett doki, mint nálunk), felháb. Kb. másfél hónappal ezelőtt néztem meg alaposabban a saját zárójelentésemet, mert az kit érdekel, Emmáé volt fontos, és mit találok? Nyakra csavarodó köldökzsinór. Hát, egy ideig gondolkodtam, h kit küldjek el és hova, és tegyek-e feljelentést (de elvileg azt írom alá, h ismerem a tartalmát, hülye voltam, h nem olvastam el rendesen, csak átfutottam), és h egyáltalán igaz lehet-e, mert ezt senki egy szóval sem említette, csak azt, h a méhlepény valóban elöregedett. Erre varrjak gombot...Miért nem mondták meg?????????????????? Ez veszélyeztetés v nem tom, hogy hívják ezt bűnügyileg. És azt sem értem, h ez miért az én zj-emen szerepel, miért nem Emmáén.

Leni, ti is ügyik vagytok. És érdekel a folytatás, hogyne!

Ja, és Leni, ha úgy tartunk takarító partyt, mint ma sütőset, akkor azt a hajadra kenheted. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A társaság mindent visz. :lol:
kincsimano

Nuk! mi is nagyon köszönjük a vendéglátást! Remekül szórakoztunk :lol: ja és direkt ettem a földre, hogy legyen vmi Zsigának is a buliból :mrgreen: :wink:
S a teljesség igénye nélkül: Réka nagyon ügyes, Isti nagyon szépen beszélget, Lili egyre szebb, Pannus nem elég hogy tündéri, de még édes is, Ábel az igazi miniférfi, Máté Angim kedvence, Adél a csupavigyi, Emma csudiari, Dominó pedig a mintapasi.

Képeket plíz nekem is!!! :lol:

És írjatok mindenről.
Mai napot nem nagyon olvastam, de még tegnaphoz akartam, hogy Votív nagy NAGY GRATULA neked és Istinek is! Fantasztikus lehetett hallani :lol: :lol: :lol:

Anginak csak este jutott eszébe, hogy ma még nem is szopizott :shock: :D Bizonybizony hazafelé bealudt cici nélkül! neki az autóban is kell a cici, szóval wow.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

a karácsony igazi szelleméhez :wink:
Kép

Kép

Kép

szrekuc

lányok,
megpróbálok rövid lenni :wink: bár ez úgysem fog menni...
kb olyan érzéseim vannak ezzel kapcs, mint Lindinek volt Barni születésével. Na, meg még olyanabbak...
tehát:
Igitől benyaltam a h&f-t. Tegnap előtt éjjel nagyon sokat rókáztam, a végén már friss vért. Ettől még nem ijedtem meg annyira, mert abbamaradt róka után.
Aztán reggel megint éreztem,h jön a róka, de én nagyon nem akartam, mert ez a róka az a nagyon rosszfajta. Mikor ott feküdtem a budi felett, eszembe jutott, mit mondott Ancsi a savat ivott emberek nem-meghánytatásáról, és akkor én is teljesen átéreztem,h miért NEM szabad...mindenemet marta...
és azt éreztem,h a nagyon hideg vizet kivánom, de nem mertem inni (meg éjjel sem nagyon tudtam, mert vagy aludtam, vagy róka, vagy szoptattam-és ilyenkor ittam kicsit) szóval, folyattam a vizet a kezemre, és aztán levegőt akartam, igy bejöttem a szobába, és kinyitottam az ablakot.
Na, ekkor kezdődött a kéz zsibbadás, szóltam is a Levinek,h tök fura, de zsibbad a kezem, aztán egyre erősebb lett, aztán már a lábamban is éreztem. Majd elkezdett erősen begörcsölni a kezem, a végére úgy nézett ki, h az ujjaim totál lefele/befele, majd a csuklóm is befordult, végül már a könyökömet sem tudtam kinyújtani, és ez a lábamban is. Ekkor kértem a Levit, h hivja már fel az apukáját, de még olyan korán volt,h ki volt kapcsolva. De addigra már éreztem,h zsibbad a nyelvem, nem tudtam rendesen beszélni, és a szám is kezdett begörcsölni.
Akkor kértem L-t, h hivja már a mentőket, mert még a végén megfulladok, de ő nem nagyon akarta őket zavarni, de aztán már elég rosszul nézhettem ki, mert hivta. És akkor már nem féltem annyira, de nagyon fura érzés volt, h nem én irányitom a testem, hanem a testem engem, és és és...persze eközben minden gyermekem ott, Borisz már hozott nekem egy csokimikulást is kinjában (őt sajnáltam a legjobban, a többi még nem igazán fogta fel...) olyan furi volt,h totál képben voltam, de a testem nem engedett.
és akkor kiérkeztek a mentősök, de addigra már végigfutott az agyamon, h lehet, h a vérnyomásom esett le, mert akkor szokott igy zsibbadni a kezem, és kértem a Levit, h húzzon már le az ágyról,h lelógjon a fejem, meg emelje fel a lábam...és mire kiért a mentő, már kezdtem is jobban lenni, bár kezet még elég furán fogtam a mentős hölggyel... :lol:
és akkor ekg, meg minden, és mondták, h Lászlóba tudnak bevinni, de én oda nem mertem bemenni, és aztán már egyre jobban lettem, és mondták, h akkor okés, hivjam fel a dokimat, de én végül is inkább a gyerekdokit hivattam fel... :lol:
és hát most itt...
a mentős hölgy szerint a kapkodó levegővételtől lett ez, és többször is ejnyézett, h miért kapkodom a levegőt, pedig nem is...

szóval ez volt, és nem tudom mitől volt és miért...
és ma még délelőtt kicsit kómás voltam, a hang és a kép kb 1 mp volt mögöttem, de du-ra már jobban kellett lennem, mert Levin volt a sor, most ő beteg, igy én voltam boltban meg oviban is...
és most már olyan 96%-os vagyok, picit fáj a fejem, de semmi különös...
és ma du már olyan HÜLYE érzésem volt, h szegény mentősöket tök felesleges hivtuk ki, pedig mesélték,h milyen mostoha körülmények között dolgoznak, és mégsem voltak bunkók velem, pedig hajnal volt, meg minden, szóval, olyan hálás vagyok nekik, és nem is tudom...jobban meg kéne becsülni őket...na, szal, totál lelkiismeret furdalásom van, h az én kis hülyeségem miatt esetleg nem tudtak kimenni vkihez, aki meg tényleg bajban volt.
Mesélték, h 4 kocsijuk van, de csak 2 van szolgálatban, és nem az ő hibájukból...meg ilyesmik...
hát ennyi...(mégiscsak az orvosira kellett volna mennem...:lol:)

Vot,
most olvasom, h Isti beteg??? :roll: remélem bogyók használnak...

Leni,
ti meg ügyesek vagytok, h ilyen gyorsan elkezdtétek a fejlesztést!!!!
zsancikant

Fibi! anyós nemolvasása :evil: :shock: :(
és hajráhajrá :lol:
gödibarbi

szrek! :lol:

zsan! :shock: örülök, hogy már jobban. ijesztő egy élmény
gödibarbi

Zsan,
a lényeg, hogy jól vagy :D és továbbra is sok ++++ nektek
(Boriszodnak külön, tényleg nagyon megijedhetett, így leírva is nagyon szorító, nemhogy egy 5évesnek élőben :( )
gyerekdoki mondott vmit? azért apósod megnéz majd, nem?

Kép

Kép

szrekuc

ezt most olvastam, és olyan megható:
http://velvet.hu/poronty/2007/12/13/szi ... /#comments

biztos már sokan olvastátok, de lehet,h még vki nem... :)
zsancikant

Zsan, ez durva lehetett. És nem fájt piszkosul?
Vot, Istinek gyógyulka!
kincsimano

Rek,
sztem apósomnak el sem mondjuk, ha ki nem derül vhogy...
és B olyan jó fiú, és szegény már túl van egy kórházasdin, tavaly januárban, most meg ez... :roll:
zsancikant

Leni, Gábriel Orsi: 06 20 9420074
a latin szöveget is elviheted neki, majd lefordítja :D

Zsanci, engem a darab csakis azért érdekel, mert a filmet imádom :D :D Mel Brooks ez egyik óltájm favorit :P az eredeti film Gene Wilderrel a legkirályabb, de mostanában vetítették HBO-n a 2005-ös verziót, ezt is sokszor láttam. Nathan Lane is nagy kedvenc a Madérfészek óta :P SJP férje Broderick se rossz benne :wink:

votiv 8)
votiv

Zsan: jaj de szaharin lehetett, lelkiösmereted ne furdalkodjon, igy jártál el helyesen nyugi.... Lényeg, hogy nem lett baj, rossz, amikor az ember igy külső szemlélőként látja magát, nekem is vót már ilyen. Borisz is nagyon ügyes és hős, ezek a kicsik hogy bírják ezt a sok hülyeséget??? Fanni is hősként fekszik immáron 3 hete.

Vot: remélem Istinek feljebb nem megy a hője. De jó, hogy Zsuzsi ilyen jól van. Nem akarsz rám is jó hatással lenni, rám férne már... :lol: :lol: :lol:

Képek csodásak, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk ott lenni, de majd ha már járógipszünk lesz, akkor jól eljárunk mindenhová. :lol:

Köszi a hőmérős válaszokat, tuti veszünk fülezőset, mert tényleg sehogy nem engedi, pedig már az összes plüss genyának megmértük a lázát mindenhol, de mégsem engedte. :lol: :lol:

Na el, mert már nagyon "másnap" van... Jócakát mindenkinek.

Kép
Kép
johanna1975

Hálás köszöneteket küldök Törökbálint felé sokmindenért, most a tegnapi csodás mézeskalácssütésen :lol: felül elsősorban azért, hogy viszakapcsolódtam az írni és olvasni egyránt tudó internetisták vérkeringésébe.

Pápit és Ikát esti hálaimánkba is belefoglaltuk és regel is első mondata a gyermeknek az volt: Pápi alszika, majd Ika :lol:

TI dr.Katona Editet ajánlotta nekem jószivvel és feltétlenül, mint felnőtt homeopata orvost, Zsanci esete nekem tipikusan most egy alkati szer meghatározásért kiáltana -szivesen adom a telefonszámot.
indianyo

Leni: igen, egy speckollra jártam Páli Judithoz az egyetemen, emlékeim szerint, de nagyjából annyi maradt meg bennem, hogy nagyon jó személyiség a nőci. :D

Zsan: ez nagyon ijesztő lehetett. Neked is és a gyerekeknek is. :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
tinu

ZSAN,
vazze, nem semmi "kaland"od volt! De figyu, azért egy ideig (1-2 nap, hét, hónap) nagyon figyelj oda magadra, mert lehet, hogy ez egy jel volt, h ezt vagy azt abba kéne hagyni, vagy esetleg el kéne kezdeni... szóval egy ekkora rosszullét nem múlik el másnapra, még ha kívülről úgy is tűnik!

Akik utólag kívántak minden jót szülinaposainknak, azoknak (is) köszi még egyszer. :)

A talis képek szuperek és a mézeskalács elmaradásán jót nevettem. :D

Johi,
már 3 hete fekszik a lány? :shock: Le a kalappal előtte, hogy így bírja. Hogy bírja? +++

Votiv,
Istinek jobbulást!!

Indianyó,
mi van veled, veletek? Rég írtál. Vagy akkor, amikor nem olvastam...

Csak nekem tűnik úgy, h minden 2. gyerekre azt mondják, h oxigénhiányos állapot lépett fel szüléskor? Vagy ez tényleg ilyen gyakori? Vagy ha nincs más magyarázat, ezt kapjuk? :?

Az a "jó", h én nem tudom mi a különbség a kúszás meg a mászás között (lécci ne is magyarázzátok el) így aztán passzolom, h Eszter melyiket csinálta és melyiket nem. Pl asszem a hátrafele haladás kimaradt, pedig ezt szokták csinálni, bár lehet, hogy vagy 2x hátracsúszott, mikor előre akart, de nem volt szignifikáns.

Deni-Leni,
Leninek igaza van. :D Mindenki írjon le mindent, amit akar, aztán majd az olvasók szelektálnak. :D

Szrek,
ez megnyugtató. Akkor, allianzosok, gyertek nyugodtan belém, nektek van esélyetek. :lol:
(Ma egyébként egy lefulladással bajlódtam, kint a T betű, villogok ezerrel, erre nem beleáll a seggembe egy másik autó? és mindezt lejtőn felfelé. Aztán elkezd dudálni, h ne csússzak belé. Könyörgöm, te ne állj a T betűs seggébe!)
neet
neet

jaj, mennyi édes gyerek!!!!!!!!!!!!!!
hogy nem sütöttetek sütit, azt még megértem, de attól még küldhettetek volna kóstolót :D :D :D . (mi lett a tésztákkal, majd ma mindenki otthon kisüti?)

Leni,
kapaszkodj meg, még így is nevetett elejében, hogy LLLÉÉÉÉ. fel is vettük videora. ;-) és hát persze, szívesen bevállalom a latin fordítást, úgyis penge vagyok a jogi regulákban :D. (naná, hogy nem tudok semmit latinul, főleg nem orvosi latint. )

Macs,
frankó, hogy a te dokid ilyen ócsó, ne nagyon hirdesd, mert kapós lesz és felmegy az ára! :) (tudod, a keresleti infláció :D)

Zsanci,
nem semmi volt tegnapelőtt, nagyon helyes, hogy kihívtátok a mentősöket. amúgy nincs vérnyomásmérőd? ilyen eseterkre...
na meg ahogy ismerlek, napok óta nem eszel, vagy kihányod. pedig legutóbb olyan szép voltál, nem is voltál sovány egyáltalán! :)
én egyszer hasonlóan égtem anno, mikor elájultam a villamosban (mert tömeg volt + nem zabáltam egész nap és addigra már jöttem egy edzésről hazafelé), s mindenáron a mentőt akarták hívni, de én nem engedtem, mondván itt lakunk egy köpésre. :)

Neet,
azért is elmagyarázom: akkor kúszik, ha csak a kezével csinálja, a lábát meg húzza maga mögött.
tudsz vmit a hétfői sztrájkról? mert én semmit, de vhogy el kéne jutnom suliba.

ancsipancsi

Neet :) kúszás a has talajjal való érintkezésével történik, mászás pedig a térdeknek ugyaneme tevékenységével - na? :lol:
indianyo

ANcsi: tudtommal NEM lesz sztrájk hétfőn!!! :)

Kép
Kép
tinu

Vagyis BKV-sztrájk nem lesz, csak vasutas lesz.

Kép
Kép
tinu

Tinu!
szuper!
ha nem lesz szó róla a médiában, csak nem lesz.
ancsipancsi

Votiv,
Éljen Isti elbocsátása :D Szülinaposod gyöngyörű, annyira szép szemei vannak :D és a csokilopó Lilid :lol:

És szerintem itt már Mindenki megírta a frankót, h érdekel Mindenkit az, hogy hogyan haladtok a fejlesztéssel. Úgyhogy igenis tessék csak írni!!!

Macs,
Füles csigabigája :lol:

Leni,
De jó, h rábukkantatok Juditra :D

Johi,
Nekünk omron fülhőmérőnk van és nagyon tuti. Egyszer kétszer ellenőriztem sima hőmérővel a mérését és egyszer sem tévedt (persze a félfok levonást figyelembe véve).

Deni,
Jaj, remélem nem azért gondoltad a kérdésemet :oops: :oops: na mindegy többit mailben.
És szerintem itt te lennél az utolsó ember, aki vkit is megbántana :wink:

Ríd,
De jó, h jobban vannak a csajok :D és hatalmas gratula a 3,5 lépéshez :D Néha én is megtréfálom a csajt :lol: Ha fel akarja magát vettetni, akkor felkapaszkodik rajtam és mutatja a felvevős kézjelet, de ahhoz bizony el kell engednie a lábaimat. Így önállóan kell állnia és én meg szegényt azzal szívatom, h minél később veszem fel, minél többet álljon önállóan :oops: :lol:

Rylie,
Védőbanya :lol:

Gabi,
Szuper, h ilyen jó lett a második vizsgálat :D és szép pocak :D

Szrek,
Drukkolok, h ne kapjál büntit!! Az az igazság, h nem tudom, h hol vannak a hetesen kamerák. Mondjuk nem véletlenül nem publikálják őket, viszont lehet látni. Szal, ha megyünk legközelebb a hetesen, megnézem neked. Ez kb. 2 héten belül megtörténik.

Kátya,
Nagyon édes az új avatar :D és örülök, h tudtunk végül találkozni, ha már a mútlkori elmaradt a fránya takony miatt :roll: Egyébként a köldökzsinór tekeredést én is a záróból tudtam meg :roll:

Nuk,
:D :D

Vica,
Köszi a képeket :) Ami nekem nem sikerült, neked igen :wink:

Barbi,
Elmaradt cicizés, ejha :D

Zsanci,
Hú, ez kemény lehetett és azért nem semmi párod, h nem esett rögtön kétségbe :shock:
Szegény Boriszod, olyan édes lehetett, ahogy próbált segíteni.

Indi,
De jó, h újra itt és nagyon szuper az új avatar :D

Kép Kép
curse

Szerintetek hol lehet értelmes és nem túl drága ünneplő ruhát venni Adélnak? :? Brendonban láttam potom 10e ft-ért :shock: ezt úgy gondolom, h kihagyjuk.
Eddig néztem a c@a-t, h&m-t és tesco cherokee vagy hogy kell írni termékeit :?

Kép Kép
curse

Curse,
Indinek nem az új avatarja szuper, hanem az az új gyönyörű barnaszemű nagy fiú, akit szerzett időközben, míg nem írt :).
ancsipancsi

ANcsi: tegnap nem mondtak semmit a sztrájkról emlékeim szerint, de tegnapelőtt az volt a híradóban, hogy a BKV-sok nem csatlakoznak a hétfői sztrájkhoz, mert már nagyon politikaszagú a dolog és ők ebben nem akarnak részt venni. Remélem, ez az álláspontjuk nem változik hétfőig.

Kép
Kép
tinu

Zsan:
ezért hívtalak este,mert megrémültem,hogy mentőt kellett hívni Hozzád :shock:
Szerintem is vedd jelzésnek,ilyen nem történik CSAK úgy :(
Borzalmas volt még olvasni is.

Remek lehetett a tegnapi nap a fotók alapján :D
És akkor mindenki hazavitte a bekevert tésztáját? :shock: :lol:

petergabi

[quote="curse"]S írta:cursezerintetek hol lehet értelmes és nem túl drága ünneplő ruhát venni Adélnak?

node milyen fajta ünneplőt? mert szvsz amiben tegnap volt, nekem az is ünneplő, nagyon édi. Lencsének van szövetszerű anyagból (olyan kosztümszerű színe van, mintha kockás lenne , alapvetően szürke+vékony rózsaszínek benne) vállas ruha, alul rakott, s alá egy rózsaszín póló. (bk. 4eFt) vagy olyan habos babos izé, mint egy kis elsőáldozó ruci? még régen a Skálában láttam ilyet, meg a Régió játékboltban és hát egy csomó turkálóban.
ancsipancsi

Curse,
booooooooooocs! összetévesztettem Angi rucijával, úgy emlékeztem....
szóval ilyen Angi-féle rucira, vagy ennél habosabbra gondoltál?
ancsipancsi

Curse: én pár hete a H&M-ben vettem ünneplős rucit Tüncinek, az Árkádban. Ott akkor lehetett többfélét kapni, amik helyesek voltak. Nem mondtom, hogy occsó volt, de azért nem 10 ezer, hanem olyan kb. 5000.

Kép
Kép
tinu

Ancsi,
Köszi :) Ünneplő ruha olyasmi lenne, ami nem habos-babos, hanem mondjuk kord és hímzett vagy vmi ilyesmi. Ami még szép és ízléses is :)

Tinu,
Neked is köszi :) H&M-be volt egy nagyon szép, olyan kínai stílusú ruha (pont egy olyan volt tegnap Nukéknál egy székre téve). Nekem az nagyon tetszett, Apának meg nem :( És most ráadásul 4000-ről levolt árazva 30%-kal.

Kép Kép
curse

Nuk,
Ami tegnap ment cd, arról kérhetek egy másolatot? Adélnak nagyon bejött :D

Kép Kép
curse

Ruhával kapcsolatban még annyit, h használt is érdekelne, csak hát turiban nagyon kicsi az esélye annak, h egy ilyen ruhát, ráadásul Adél méretében találjak. De ha van vkinek jó turi tippje, szívesen veszem :wink:

Kép Kép
curse

Curse, sztem Szdorka régi topiktársunk angol gyerekruhás turijában nézd meg! Józsinak gyönyörű szép hímzett, de nem habos, jó minőségű (Next, Mothercare, Marks&Spencer stb) ruhákat válogattam, pl kord kötényruhácskát, szoknyákat... A használtak 1200-1400 ft/db áron vannak, de 5-6e ftért 2-3 részes originál ünneplős szettet kapsz (és még méretválaszték is van!).
Telszám: 06 30 2163420
tőletek nincs is messze, a Balatoni úttól kb 3 perc!

votiv 8)
votiv

Na jó, csajok, most már érdekel. :lol:
Akkor az első (kúszás?) az olyan, mint amikor a hernyócska halad előre? Vagy hogy lehet hasletéve előre haladni? Vagy ennyire nem emlékszem, vagy nem láttam ilyet még. :shock:

Sztrájk: még ma is tárgyalnak és még tán a hétvégén is. Sztem hétfő reggel menjük le egy buszmegállóba, és ha 20 percig nem jön semmi, sejthető, h sztrájk van, ha jön, akkor nincs.
neet
neet

http://www.fn.hu/karrier/0712/veszstrat ... 178385.php

innen: "Budapesten jövő hét hétfőn kilencórás sztrájkot tart a BKV, a vasutasok egyik szakszervezete pedig határozatlan idejű sztrájkot kezd, ami az egész ország közlekedésére kihathat. "

Azt nem tudom, ezt mikor rakták fel és mi változott azóta, de most csöngetnek, úgyhogy nem derítem ki. Puszi.
neet
neet

amíg én itt szedtem össze a tanulnivalót, Lencse pakolt kinn a konyhában. egyszer csak szól, hogy "gyeje anya falatozni, kiszedtem mindent, nagyon nehéz volt a kezemnek."
odamegyek a konyhába, ki van szedve az összes vákumos felvagott, nekem egy nagy micimackós tányer, neki egy kisebb a m. gépből, magának nyomott egy nagy adag ketchupot a tányérba és rám várt!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
elpakoltam mindent, azt elovettem a megbontott felvágottat s abból adtam neki, de azt se tudtam, hogy éhes, hiszen reggelire evett 1 egész kiflit, meg pár falat sajtot.

Kép
ancsipancsi

Jó reggelt!

Zsan! Ez szörnyű lehetett :shock: És a mentősök nem javasolták, hogy menj el a házidokihoz és vizsgáltasd ki magad? A szívproblémának (infarktus) is hasonló tünetei vannak, nem?

Neet! Kúszás olyasmi, mint ahogy a fókák közlekednek. Legalábbis mi Grétit annó így hívtuk kúszás közben.

Szrek! Ez a biztosítós dolog nem úgy van ám, ahogy írtad, mert ha így lenne, nálunk is működne. Ezt akkor lehet igénybe venni, ha mondjuk történik egy tömegbaleset, és hosszú időt vesz igénybe annak eldöntése, hogy ki is a hibás, és annak tisztázásáig intézkedik a nemtudomhogyhívják biztsító. Ha Neet nekimegy valakinek és a MÁV bemutat annak a másiknak, akkor nem, mert ott egyértelmű ki a hibás.

KépKép
KépKép
lindicita

Emlékeztek arra amikor a katonák a szögesdrót alatt kúsznak. Na, az a kúszás. Has a földön ellentétes kéz- láb nyúlik, a másik hajlítva, és ennek nyújtásával halad az ember előre. Na, ez jó bonyolult lett. :D A mászás meg térden, kézen támaszkodva.

Zsan, ez nagyon durván hangzik. Simán csinálhat ilyet, ha összeomlik az ember só- víz háztartása. Csoda, hogy nem volt halálfélelmed.

Az oxigénhiányt meg nem(csak) azért nem mondják, a kórházban, mert szemetek, hanem azért is, mert nem biztos. Attól még, hogy pl. a köldökzsinór a nyakon van, még nem tuti, hogy az annyira megszorult pl. hogy a baba nem jut oxigénhez (általában elég hosszú, és elég rugalmas).
De vannak olyan esetek, amik egyértelműek, főleg, ha a szülésnél durván leesik a szívhang, vagy sokszor volt a köldökzsinór a nyakon, vagy lélegeztetni kellett egy gyereket (ez azért az Apgarértékben többnyire megjelenik, de néha azzal is csalnak). A rutin az, hogy kiadják a gyereket egészségesen, aztán majd ha lesz vele valami gond, akkor lesz, nem rájuk tartozik. A legritkább esetben szólnak előre, hogy figyelj, mert rizikós, csak ha már annyira nyilvánvaló, hogy nem lehet titkolni. Papíron meg nincs rögzítve semmi, mert annak nyoma marad, aztán még a végén felelősségre vonják a dokit. :twisted: Újabb genyó dolog az egészségügyben.
marcangoló

[quote="ancsipancsi"]
írta:
ancsipancsiVALAKI ADJON TANÁCSOT:
hogy lehet hatékonyan csak és kizárólag neveket és hozzá tartozó évszámokat megtanulni nagy mennyiségben??? az első pár még megy, mert vizuális típus vagyok, de az ötödik után keverem, és baromi sok van. :( most felmondtam mp3 lejátszóra és hallgatni fogom, nem tudom mennyire hatékony.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bocsi, csak elképzeltem :lol: :lol: :lol: :lol: Meg majd milye jó lesz, amikor a ptk-t fogod hallgatni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Deni!
PAnnus az elműs sztorit elég nehezen viselte, kint álltunk a campi folyosóján, hogy nézzük a sorszámokat, és amikor beütötte magát és ordítani kezdett a biztonsági őr becsukta az ajtót, hogy ne zavarja őket :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ennek volt tanúja Curse is :lol:

Zsanci!
Hú, de szarul lehettél :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Most van egy ismerősöm, akinél 3 napja nem akar múlni a hányás, már ügyelet is volt kint infúziót bekötni, most épp a Lászlóban vannak :cry:

Nekem meg már kétszer volt olyan megmagyarázhatatlan dolog, hogy hirtelen a bal szememre nem láttam semmit, illetve csak valami nagyon fényeset, ami kb 5 perc múlva múlt el, először foltokban kezdtem csak látni. Fosok is tőle, ki kellene már magamat vizsgáltatni, lehet, neked sem ártana. Elég sok teher van RAjtad!

Gabi!
Vércukorhoz gratula!!!!!! És a Pocak gyönyörű! :D

Ésésésés, azért igazán felrakhattátok volna a Vica által kidíszített mézeskalácsokat, hogy legalább a becsületünket megmentsétek :lol: Azok nagyon szépek lettek!

Vica!
Még egyszer köszi a felvezetést, annyira kedves vagy!

És bár csak nagyon hézagosan sikerült visszaolvasni, de fejlesztéssel kapcsolatban: engem állatira érdekelnek ezek a dolgok!!!! MAga a konkrét fejlesztés is, hogy miket csinálnak, hogyan lehet fejleszteni a gyerekeket, de az még jobban, hogy Veletek mi van :!:

Votiv!
a cranio sacralis terapeuta elérhetőségét kérném, vagy ő az Orsi??? Kicsit utánaolvastam a neten, eléggé meggyőzött.

Kép
Kép
zuzmo1

Most akkor a MABISZ nem arra van, amikor nem tudni, ki a hibás egy kárnál? Nem ott kell ilyenkor intézkendni? Vagy el vagyok tévedve?
marcangoló

Marc! Igen, a MABISZ van arra, amikor nem egyértelmű, hogy ki a hibás. Pl összemegy 3 kocsi, és mondjuk a második nem tartja be a követési távolságot, és nekimegy az elsőnek, de átcsúszik a szembe sávba is, és ott is összemegy egy kocsival. Ilyenkor törik 3 kocsi, de ha bebizonyítják, hogy a másidok kocsi nem tartotta be a köv.távot., akkor az ő biztsoítója fizet mindent. És míg ez kiderül, meg a kárszakértők szakértenek, addig a MABISZ fizet mindenkinek, aztán majd ő lerendezi a felelős biztsoítóval.

KépKép
KépKép
lindicita

Ja, meg a MABISZ intézkedik akkor is, amikor a balesetet okozó kocsinak nincs kötelezője. Ilyenkor a MABISZ fizeti a vétlen félnek a javítást és aztán a MABISZ hajtja be az összeget azon, akinek nem volt kötelezője. (tapasztalat sajna :twisted: )
lindicita

Zuzi,
ne légy dög :D, inkább csak ne képzelj el! :D inkább adjál tanácsot!

te figyi! mikor ez a szemes dolog történt, remegett a kezed is? 99%, hogy nagyon leesett a cukrod! ilyenkor látásbeszűkülés, illetve fénylátás a jellemző. az ember csillagokat lát. lehet, hogy nem ettél rendesen, vagy éppen nagyon ideges voltál, miegymás. ha egy dokinak elmondod, kb. ő is ezt fogja mondani, legalábbis a sötétedés és fény tekintetében.
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?