A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Szöszke,

hát nem csodálom, hogy nem birsz most takarítani. Gondolom, nagyon megeröltető lehet fájós derékkal...

Kép
emi29

Emi

Nem akadtak ki, nekem rendesek ilyen téren a szüleim. Nekem az Ambrus Zoltán az orvosom, de úgy tudom ő nem vezethet le szülést.
Viszont nem jöttem rá hogy hol lehet az aláírásomat módosítani. Segitség!
tini_kismama

Szöszi, egyetértek. Nekünk a 32nm-es lakás kicsinek bizonyul még manó nélkül is.... de hát csak megnyeri vmelyik szülő a lottó 5-öst... :lol:
A takarítást ne is emlegesd... én elvileg beteg en fekszem az ágyikóban... közben meg gép előtt ülök. :oops:

Emi... 70-71 kilóról kezdtem a terhességet... Elég sokta számít, ha az ember már vidéken van, és nem jár minden hétvégén bulizni+csavarogni a városba... Ráadásul annyi időm volt, hogy közben még főzni is megtanultam magamtól... itt már meg volt pecsételve a sorsom... :shock: :lol:

Na akkor töltögetem a képeket...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Kukk, most hívtak a géndiagnosztikáról!

Teljesen NEGATÍV a szűrés!!!

Az AFP-m 0,85 MoM lett, ami ugye majdnem 1, szal tökéletes Így a többi értékkel együtt 1:15000-hez lett a down-kór esélye, vagyis szinte 0. Éljeeeeeeeeeeeeeeen!!!!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Tini kismama, a 0,8-as AFP simán jó, 0,7-2,5 között van a referenciatartomány.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Azt hiszem rájöttem magamtól vagy mi?!

Kép
tini_kismama

Sziasztok!

A tegnap találtam rá erre az oldalra. 2008 április végére várjuk az első babánkat.
Tudnátok abban segíteni, hogy mikor érdemes a babát 4D-s ultrahanggal megnézni?
gumimaci_1

[quote="emi29"]S írta:emi29zöszke,

hát nem csodálom, hogy nem birsz most takarítani. Gondolom, nagyon megeröltető lehet fájós derékkal...

Ha látnád ... :lol: :lol: :lol:
Most a kis nappalinkat, a dolgozó részt takarítom ..
A gurulós székemmel közlekedem és törölgetem a port .. így kibírható.
Nem panaszkodom .. van ez így .. próbálom úgy felfogni, hogy pár nap és vége ;) :)

Kép
szösszenet

Kép Ilyen a folyosónk(előszobánk). Alul meg az egyik művem...keresztszemes képecske...:) Kép Konyhánk... ez a napsárga állítólag(párom szerint) :D Kép Párom unatkozott, és túl üres volt a fal azon része... (a sablonok:cd+cd tokban levő papírborító...) :D
Kép A számítógép fölötti rész... na aki ezt kitalálja...?!...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szia gumimaci :D
Már egy másik fórumon találkoztunk, ha jól gondolom :D

Ha az arcát szeretnéd látni akkor a 26-28 hetet javasolják, de a 15-16 héttől már gyakorlatilag bármikor édes képeket lehet kapni, csak eleinte ugye még véznácska :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Szerintetek ha a általános ultrahangon azt mondták hogy csak a 30. héttől tudják megmondani a nemét a babának, akkor ez érvényes a 4D-sre is?
tini_kismama

Emi, MAriann - Amúgy én meg vagyok elégedve azzal amink van .. imádom a lakásunkat, mert gyönyörű, és a mienk :)
És ha nem változik az anyagi helyzetünk az évek során, akkor is csodás életünk van/lesz itt :)
Abból indulunk ki, hogy ő egy 50nm-es, én meg egy 57nm-es panelban nőttem fel családdal .. +1 tesóval ő is, én is .. és szuper volt :)
Tudjuk, mennyien élnek a mi szintünk alatt .. nincs okunk elégedetlenkedésre :) Boldogság van :)
Persze ha ránk szakadna a bank, vagy nyernénk a lottón .. örülnénk :D :D

Kép
szösszenet

[quote="tini_kismama"]S írta:tini_kismamazerintetek ha a általános ultrahangon azt mondták hogy csak a 30. héttől tudják megmondani a nemét a babának, akkor ez érvényes a 4D-sre is?

Nem csak a 30. héttől tudják megmondani a nemét. Már a 12.héttől látható, ha úgy fekszik a baba. És sokszor 2D-ben jobban látszik mint 4D-ben.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Kép Erre vagyok a legbüszkébb... hasonló tányérokat szeretnénk készíteni barinőmmel hétfőn. Kép 3D-s kép nővéremnek hozta a Mikulás Kép Barátnőm nyuszija Mikulásra...(neki csak nyuszi kellett...:D)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Csöppke, nem hiszem, hogy más fórumon találkoztunk. Mikor regisztráltam, már volt egy gumimaci.

Az arcát szeretnénk látni, és jó lenne tudni a nemét is. Az utolsó ultrahangon azt mondta a doki, hogy kislány, de nem 100%.
gumimaci_1

Szöszi,
igazad van. Még mindig jobb, hogy saját lakás van, mintha vki albérletben próbál felnevelni egy gyerkőcöt... Én kertesházban nőttem fel, és mostanában kezdtem értékelni, hogy milyen jó volt akkoriban... De ha minden jól alakulna, én biztosan kiköltöznék vmi jobb helyre a főút mellől a 4 emeletes panelból...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Csak leszaladtam vásárolni és máris teleirtatok egy oldalt :)

Szöszke, természetes úton szültem mind a kettő kiscsávót... lehet, ha 4 kilón felülre saccolták volna őket, nem kockáztatok, de megúsztuk 3200 és 3300 grammal :)

Emi, nem tudom, nekem mitől volt Atisnál a görcsölés, a 27.hétben voltam, de szerencse, hogy se nem tágultam se nem véreztem mellé, de igyis cirka 8 órát töltöttem a szülőszobán tele drótokkal (nst) meg infúzióval :( utána meg két hét szigorú kórházi fekvés, aztán meg a további idő otthon szintén szigorú fekvés.... nekem, aki nem tud megülni a seggén két percig :) de egészséges, gyönyörü pasit szültem a 39.hét 4. napján... tehát majdnem 40 hétig szót fogadt és bent maradt.... :)

Ha már a szobáknál és lakásoknál tartunk, nálunk is lesz festés, tavasszal vagy február környékén, a mi szobánkat, ami akkor, mikor egyedül éltem a fiúkkal, kékre lett festve és az övék volt.
Aztán cseréltünk, mert tavasszal jött a baba, aki sajnos ment is hamar tőlünk :( és úgy gondoltuk, kelleni fog a hely, a srácoknak meg rendetlenséget csinálni bőven elég a kb. 15 nm :) amit Zoli fehérről rögtön átfestett a fiúknak zöldre, mert ők olyat akartak.
De mivel szerencsére hamar kopogtatott Zsófi, igy maradtunk is mi a nagyobb szobában. Csak a kék Zolinak túl hideg, meg ez inkább olyan babakék, nem nekünk lett festve anno, énis egy sötétebbet tudnék elképzelni, vagy más szint. Én most nagyon a barack-ban gondolkodom, Zoli sárgában, de talán még addig meggyőzöm.
A fiúkét akarom sárgára, mert Mamackával szeretnék festetni egypár egérkét sajttal nekik, hogy az ő szobájuk is változzon, ne csak a babának változtassunk mindent..... :)
Egyébként most fognak kapni anyuéktól egy autópályás-szőnyeget, a Praktikerben talált anya 7ezerért, 150x200-as, azt kapja a Barnus vasárnap szülinapjára tőlük..... Zöld az alapszine, igy szerintem nagyon jól menne a sárga fal hozzá majd..... vélemény?????

Mindjárt megmutatom énis, milyenek a szinek a lakásban..... csak kicsinyitek.... :)

Ja, és Zsófi két első ruhadarabja..... :)
Vendég

[quote="gumimaci_1"]C írta:gumimaci_1söppke, nem hiszem, hogy más fórumon találkoztunk. Mikor regisztráltam, már volt egy gumimaci.

Az arcát szeretnénk látni, és jó lenne tudni a nemét is. Az utolsó ultrahangon azt mondta a doki, hogy kislány, de nem 100%.

Bocsi, az nlc-n is pont ma csatlakozott egy gumimaci nevű csajszi abba a topicba, ahova járok :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Ja, ő nem is gumimaci, hanem gumicukor :lol: :lol: Akkor tényleg bocsi :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Íme a félkész fürdőszobánk!!! Kép Kép

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mariann,
Hú de kreatív vagy :)

Szöszke,
Fogadjunk, hogy nem lottóztok :) :)

Csöppke,
Gratula :)

Tini-Mami,
A te dokidról még nem hallottam... De biztos jó. A Délpestiben állítólag nagyon jó dokik vannak.

Kép
emi29

Ollem, Szépen alakul... :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Nekem azt mondta a védőnőm hogy nem szabad ülőfürdőzni. Igaz ez?

Kép
tini_kismama

Fmarian!

Drága férjem két keze munkája!!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

Nagyon szép lesz :)

Ági,

huh, az borzasztó lehetett. 2 hetet én sem bírnék ki szigorú fekvés mellett kórházban.
Szerintem a zöldhöz megy a sárga. Én ilyen falszínben is gondolkodtam....

Kép
emi29

Tini mami!

Én is hallottam ,hogy nem szabad, de én azért pancsizok a kádban, annál nincs jobb....persze az utóbbi pár napban már ültem bele, mert akkor nem bírok kijönni (derékfájásom miatt)

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi, régen türelmem sem volt semmihez... De hát mit tesz az emberrel egy kis unalom... na mindegy...

Látom senki nem meri kommentálni párom alkotását... Pedig komoly magyarázata van a képnek... Párocskám Mátrix-függő, ezért felfestette a falra a Matrix feliratot, és keretezte... Majd egyszer a kezébe akadt egy flakon kék spray és elkezdte fújkálni... Az így kapott alkotás magyarázata az lett, hogy: Hiba van a Mátrixban!... :shock: :lol: (egyébként minden rendben van vele... :D )

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Tini,

igen, csak zuhanyozni szabad

Kép
emi29

Emi - Hogy találtad ki? Jelenleg egy lottó helyett veszek inkább egy rugit :D :lol: :lol: (ugyanannyi, mintha vennék 5-öst, 6-ost meg skandinávot) .. amúgy ezer évben egyszer eszünkbe jut, és akkor veszünk lottót .. de már hetek óta nem :oops: :oops: Ti?

Mary - Gyönyörű a fürdő!!!

ülőfürdő? Nincs azzal baj, csak nem szabad forró vízben ülni .. és illóolajok közül is van, ami tilos :)

Csöppke - Örülök a jó híreknek!!

Kép
szösszenet

Hát én kb. 2 hete takarítottam utoljára. Nagyon gáz. Nagyon gyenge vagyok és hamar elfáradok. Tegnap du. muszáj voltam rendet rakni a gardróbban, mert már nem tudtam belépni se, aztán egész este fájt a hasam. Nálunk nagy a ház és nagy lelki erő kell ahhoz, hogy nekiálljak takarítani. De lassan muszáj lesz. :(

Kép

Kép
kamilla306

[quote="ollem"]D írta:ollemrága férjem két keze munkája!!!! :D

Akkor nektek is jó lehet... az én párocskám is belekóstolt ebbe régebben... Most meg már visszasírja, mert többet volt velem itthon... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mariann,

jó fej lehet a párod.

Mary,

én biztos, hogy nem bíznám az uramra a csempézést. Amilyen béna szegény....

Kép
emi29

Én utálok zuhanyozni .. mindig beülök a kádba .. szerintem nem tilos! :) Meg a derekamnak jobb is, ha benne vagyok .. könnyebb a mozgás :) Ha állva kellene hajolgatnom a tagjaimhoz .. hát :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Én még olyan ügyetlen vagyok. Azt sem tudom, hogy lehet az üzenet végén megjeleníteni a naptárt (ahol mutatja, hogy hány hetes a baba).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2008.11.27 12:30-kor.
gumimaci_1

CSöppke én is gratu a jó hírekhez... :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Sziasztok!

Rég voltam....megvan a cukor eredménye, ami hál'Istennek negatív lett, de mondták, hogy van fehérje a vizeletemben....mondtam nekik, hogy már máskor is volt, de mondták, hogy azért hívjam fel a dokim figyelmét erre. Tudjátok, ez lehet a toxémia jele. Be is hívtak, hogy gyorsan megmérjék a vérnyomimat, ami persze akkor 136/68 lett, mert izgultam, meg előtte fél órával ettem. Jól megijedtem, mert állítólag nem jó, ha 140 fölé megy. Otthon megmértem már csak 122 volt a felső érték, aztán két óra múlva beállt a szokások 105/57-re, úgyhogy már nem izgulok, lábam se dagad. De azért minden nap fogom mérni.

Én kedden (18) megyek dokihoz, majd beszámolok róla.

Mindenkinek jó növögetést!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

A nagyszoba:
Kép

A fiúk szobája, ezt Zoli keverte kékből és sárgából:
Kép

A konyha, na ez jó sárga lett:
Kép

A fürdőszoba, ezt én festettem, de nem tudom, hogyan lett a narancssárgából ilyen szin, mert itt elég erősnek tünik, de élőben inkább rózsaszin :)
Kép

Zsófi rucijai:
Kép Kép

Barnus magához mérte a rugit és közölte, hogy anya, nekem ez kicsi lesz :)
Kép
Vendég

18. .....csak úgy látszik a 8 és a ) a kódja annak a pofának.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Emi, no comment... :lol:

Szösszenet, bárcsak nekünk is kádunk lenne... Sok választásom nincs... kénytelen vagyok zuhanyozni. igaz mostanában folyatom ám rendesen a melegvizet a pocakomra, meg a hátamra és a derekamra...

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Emi,
remélem, jobban vagy. Ilyen textilképeket készítettem, tanfolyamon tanultam (ezt nem én csináltam, csak találtam a neten): Kép

És két gyerekszoba, ami nagyon tetszik:

Kép

Kép

Üdv,
Nuska+ (23+0)
nuska1

Kép Olyan jó lenne ilyet készíteni manócskának... :roll:

Pumpóka, szépek a színek. A kisfiad meg nagyon édes... :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szösszenet!

Az egész fürdőt olyan színűre akartuk, mint az alsó részen olyan bordósra....de az összeset megvettük, kevés lett....
csíkot is akartunk bele, de az nekünk drága, így kitaláltuk, hogy veszünk még más színű csempét és csempevágóval daraboljuk....ez lett a mi házi csíkunk!!! :lol:
Aztán mivel még kellett csempe, így vettünk világosat felülre....
Aztán a férjem kitalálta, hogy a falra dísznek az ablak két oldalára tegyünk fel egy-egy járólapot!!! tiszta jól fog kinézni....már alig várom a végét!!!! :D
Hihetetlen, hogy mindent meg tud csinálni a párom!!! Tisztelem is ezért, de nagyon!!!
Az én kis zsenim.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Csöppke :Örülök,hogy minden rendben! :wink:

Mágika:A múltkori babaszobás képeiden a baldahin az ágynemű és a kiegészítők a :KOCKIÁS boltocskából való?

A mi leendő babaszobánk kivi zöld lesz,függőleges csíkokkal amik vanilia színűek lesznek, és a falfestésen pedig pálmafák lesznek és a Madagaszkár cimű meséből akarok egy részletet! :wink:

KépKép
KépKép
nicci

Nuska!

Tényleg jók ezek a babaszobák!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nuska!

Tényleg jók ezek a babaszobák!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

hű, azt hiszem, én lassan eltűnök, mert kezdek fáradni meg már a derekam sem bírja sokáig. Ráadásul sikerült jól bekajálni és most veszettül húz az ágyikó... :oops: :roll:

Ollem, Ilyenek a férjek... :roll:

Na majd este visszanézek, párom úgyis megy cégesbulizni, tehát ráérek fórumozni...(ha itthon van, kitúr a géptől... :roll: ) Addig is vigyázzatok magatokra! :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Kép

Ilyesmit akarok!

KépKép
KépKép
nicci

Nuska - Én is ezt a szettet mutattam tegnap Eminek - a bordó variációt :) Nekünk is ez a kedvenc :) ;)

Kép
szösszenet

Ha valakit érdekel a dekorációs falfestés üsse be a keresőbe:

INDA dekor és ott gyönyörű öltletek közül válogathat! :wink:

Érdemes megnézzni!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
nicci

Fmariann, ollem! Küldöm a havat! Én vas megyei vagyok. Itt már egész nagy hó van, és még mindig szinte szakad!

Tini mami! Mi a 16. héten voltunk 4D-n és nagyon szuper volt!! Ilyenkor még ráfér a picúr egészben a képernyőre. Kicsit vékonyka még, de szerintem teljesen emberi formája van. Mi is meglepődtünk a férjemmel. Itt már mondták, hogy valószínű kislány.

Most érdemes lottót venni! Megint extra nagy a nyeremény!!! Férjem mindig csak ilyenkor vesz! A kis telhetetlen.... :D

Úgy látszik ez a takarítás dolog is nagyon hasonlóan zajlik a kismamák körében. Persze nálunk is el van hanyagolva.... Elsősorban a hajolgatás miatt, ami után nekem is néha fájdogál a pocim. Csak light-osan! Első a baba!! Nem érdekel, ha pár hónapig nem ragyog a lakás!!!

Kép
gabo001

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?