A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Hójelentés:

Szegeden iszakad! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
nicci

Gabo!

köszi a havat, még nem érkezett meg.
Remélem, gyorspostával küldöd!!! :lol: :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="nicci"]H írta:nicciójelentés:

Szegeden iszakad! :lol: :lol: :lol:

Ide is kérek havacskát!!!!!!!!! :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nekem mindegy hova küldözgetitek a havat, de ide légyszi ne :lol: :lol:
Akkor itt megbénul a közlekedés .. márpedig nekünk minden nap vezetnünk kell :roll: :roll:
Most is mindjárt indulok a du.-i tanításaimra :)
Két szobát megcsináltam .. párom meg felporszívóz és akkor este egy felmosás .. és kész :) marad 2 félszoba meg a fürdő+wc holnapra .. A konyha az nagyobb meló .. abban segít majd anyum - jön kedden :)
Szerdára ragyogunk .. bár akkor kezdhetem előlről a porolást a két angy szobában :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Na, szerintem majd megint pont karácsonykor nem lesz hó!!
Pedig már régen volt fehér karácsonyunk! Igaz, akkor meg nem tudunk rokonlátogatóba utazni. Mert akkor nem autózunk, azt eldöntöttük!

Kép
gabo001

Bizony a fehér karácson szép lenne....
tényleg már évek óta nem volt...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Itt is esik a hó :( Én nem szeretem.
Mondjuk a gyerkőc miatt jó, de Ő sincs oda érte. Fél rálépni :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

nicci, tényleg nagyon szép falfestések vannak itt... egyszer már felhívtam őket árajánlatot kérni, és egy nemtúl nagy képecske is 70-80 ezernél kezdődik. :shock:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Mindjárt undulunk 4D-re, nagyon izgulunk! :) Remélem nem alszik majd Mazsi, vagy ha mégis akkor legalább úgy hogy lehessen valamit látni belőle :D

Kép Kép
szõlõ

Ti már voltatok terheléses cukron (merthogy senki nem válaszolt:roll: )?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Jelentem, a II.kerületben is szállingózik a hó! Még nem vészes, de pár hópihe szálldogál! Jó lenne, ha nagyon nem esne, mert mi meg este megyünk vásárolni és igy is bolondokháza van az utakon, hát még ha esik a hó!
Vendég

Klarka én még nem, majd januárban.

Kép Kép
szõlõ

Lilla! én nagyon drukkolok! :D

vércukrom én sem voltam, azt se tudom, itt csinálnak-e ilyet... :oops: :shock: :)

ercsi_3

Köszi Ercsi, majd csak ide jövök a hírekkel (meg persze msn-en), tudod ez titok még kb másfél hétig :wink:

Kép Kép
szõlõ

Te jó ég, mennyit írtatok! :D

Tomit 21 évesen szültem, és nem bántam meg....tök jó, hogy van már egy 11 éves nagyfiam! (És sokkal könnyebb volt a terhesség is, oké, Ő egyedül volt, de sokkal kevesebbet aggódtam-oké, internet sem volt nagyon, tehát, nem paráztatott senki...Más volt, na...)

A színek: én is vmi narancssárga-sárga-zöld kombinációt képzeltem el, de majd csak február környékére...A kombi kiságy sajna kiesik, mert mindenképpen egymás mellé szeretném rakni akicsikat, így a pelenkázó rész merőleges kell, hogy legyen az ágyakra.

Ma voltam a Minimanóban, hááát, jó árak vannak... :shock:

Terheléses cukor nálam is januárban lesz.

Kép
babyteve2

Ja, és a Rákóczi térnél már elég emberes pelyhekben esik a hó...(de még nem marad meg.)

Kép
babyteve2

Szőlő, nem leszek itthon... :cry: írnál egy sms-t? :oops: nehezen bírnám ki, míg hazaérünk... :? :)

ercsi_3

Ercsi, kulfoldon vagytok mar :?:

Kamilla, vigyazz magadra :!: Most te fontosabb vagy, es a babk egeszsege, mint a rend a lakasban :!:

Zsibima, jo hallani ujra feloled :!:

Jo hetveget, lanyok :!:
katavirag

Katavirág: igen, már több, mint egy hónapja. találtam magyarul beszélő nődokit, úgyhogy tök jó! csak egy-két vizsgálatot nem tudom, hogy csinálnak-e. pl az AFP-ből se csinált nagy ügyet. ha nem kérdezek rá, hogy lesz-e, nem is mondta volna, hogy azért (is) vették le vért. :) A pontos eredményt se tudom. Annyit mondott, hogy minden értékem rendben van. Igazából ennyi nekem elég is... :)

ercsi_3

Nálunk szakad a hó! A fiúk ugrálva ujjongva jöttek végig az utcán, Atis azt próbálgatta, ha fut, és kinyitja a száját, vajon beleesik-e a hópehely..... nem is tudom, ki ilyen lökött a családban, tán anyja ez a gyerek :D én szoktam nagy hóban kirohanni és angyalt csinálni a kertben..... :)

A fiúk a kertben a hóesésben, kb. 10 perce:

Kép
Kép
Vendég

Pocakfotóm mai.
20+1 Kép Kép

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nah fasza ez a hóesés ... balesetek .. dugó .. biztos máshol ez nagyon szép .. de ÍGY élmény volt hazajönni .. lépésben :? :?
No de lényeg, hogy most itthon ... aztán van még egy köröm az Auchanban - de megvárom, míg lemegy ez a dugó...

Mary - Neked aztán jó nagy a pocid :shock: :shock: De nagyon szép :) Biztos egy kis vasgyúrót hordasz a szíved alatt :lol:

Klarka
- Én január első hetében megyek vércukorra .. szerintem te innen elsők között mentél :D :D valaki írta már múlt héten, hogy borzasztó volt :D Én rá sem merek gondolni :shock: :roll: :oops:

Szőlő - Nagyon szorítok a 4D-hez!! Amint megjöttetek jelentkezz!! Annyira kíváncsi vagyok, mit láttok!

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Hát megint elkámforogtam,de azért jövök bejelentkezek. :) Sajna visszaolvasni nem nagyon tudok. :roll: De azt láttam hogy terheléses cukorvizsgálat lázában égtek. :lol: Én valószínű hogy dec.27-én fogok menni,mert aznap megyek belgyógyászati vizsgálatra is,és arra gondoltam a kettőt összekötöm. :) Hát tényleg nem egy nagy öröm lesz ez a cukorvizsgálat,de csak kibírjuk.Felétek hogy csinálják?Errefelé 2dl teát szabad inni reggelire,meg egy csupasz zsömlét enni,és rá 1 órára veszik a vért...Kíváncsi leszek... :)

Képzeljétek nagy a valószínűsége hogy kisfiunk lesz. :D A héten kedden voltunk nődokinál,és nem nagyon mutogatta a picikénk a lába közét,de egy pár pillanatra mégis kinyitotta,és a doki azt mondta,hogy úgy látja hogy fiú.De hát még nem vesszük 100%-ra,mert tényleg 2-3 pislogás erejéig tudta csak nézni,neki pont feltűnt,én néztem a képet de valahogy lemaradtam arról a pár pillanatról. :) De lényeg hogy a doki látta és ő fiúnak látta. :lol: No de januárban tervezünk egy 4D-s UH-ot,majd ott gondolom 100%-ban meggyőződhetünk róla hogy tényleg fiú-e. :D

Képzeljétek ma megállapította az egyik ismerősöm,aki már terhességem alatt többször is látott,hogy igazán sokat nőtt a hasam az utóbbi időkben. :D Olyan jól esett...én is azt utóbbi 1 hétben kezdtem talán érezni,hogy tényleg növögetek,és elég intenzíven. :D

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok!
Emi: persze, oké a Béka megszólítás :lol: Láttam, h otthon hagytad a Magne B6-ot. Le kell feküdni ilyenkor egy fél órára, sokat segít. Nekem háromszor 1 gramm magnéziumot kell szednem, mert ugye folyton kemény hasam. Úgy érzem, egész jól hat, a bevétel után fél órával már mintha kicsit könnyebb lenne. Magnesii citricii vény nélkül is kapható, és 10x annyi magnézium van 1 tabiban, mint a MagneB6-ban. Ha valakinek a Magne-B6 kevés lenne.
A keményedés vetélés előjele lehet, ha állandósul. Ezért jobb ilyenkor pihizni.
Amúgy a második trimeszterben a Pipolphent, a 24. hét után a Seduxent szokták szedetni az anyukákkal ilyen esetben.
Fel a fejjel csajok, én a 16. hét óta szinte egyfolytában keményedek, görcsölök meg szúr a hasam, de még mindig tart a méhszájam és ez a lényeg! Szóval ne ijedjetek meg tőle!

Köszönöm a tapasztalt anyukám tanácsait, a kiságyre tehető pelenákzólappal kapcs.. egy kérdés: nem csúszik le? nem esik le? Miért?

Mindjárt folytatom, még mindig nem bírlak titeket utolérni! :lol:

Cinyke

levelibeka

A terhelésest fent Pesten a Bajcsyban úgy csinálják, hogy éhgyomorra leveszik a vért, aztán 7g szőlőcukrot feloldanak egy pohár vízben... ha viszel hozzá citromot akkor limonádénak is megihatod. 2 óra nyugi után meg levesznek még egy cső vért... Ennyi. Nekem a szülésznőm mondta... Én is majd január közepén megyek.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Béka, érdekes, de tényleg nem csúszik le. Én már próbáltam régebben a kerilányommal... hogy miért, azt viszont ne kérdezd... Erre majd egy tapasztalt anyuka válaszol. :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Ollem: szép ez a gyerekbútor, amit feltettél. Mi megállapodtunk a férjemmel, hogy csakis használt bútort veszünk a gyerekszobába, hogy nyugodtan matricázza- festékezze- disznókodja össze a kölök, ne kelljen amiatt aggódnom, hogy tönkrevágja a drága bútort :) na szép kis anya vagyok, előre eldöntöm, hogy a fiunk se lesz jobb, mint mi :lol:

fmarian: egyáltalán nem jön át nekem a hozzászólásaidból, hogy ennyire fiatal vagy :wink: én nagyon éretlen lettem volna a te korodban ahhoz, hogy gyereket vállaljak. Minden elismerésem!

krém zebrásodás ellen: baba testápoló. Olyan mindegy, úgyis zebra leszek :lol: nekem a térdem körül vannak striák még tinikoromból, de fogalmam sincs, hogy hogyan, mikor nagyon sovány voltam mindig! De ha akor már voltak striáim akkor most tuti lesznek! :lol:

kálcium: mostanában napi egy liter tejet iszok, 4 túró rudit, szedek elevitet, és ha ebben nincs elég kálcium Gáborka számára, akkor talál még a csontjaimban is. Szóval azt már nem akarok szedni.

tini_kismama: szedj vasat! A fáradékonyság leggyakoribb oka terhességben a vashiány, én is sokkal jobban vagyok, mióta a vasam rendben van!

Csöppke: gratulaaaa!!!!

Szia gumimaci! (Az utóbbi időben az állatneves kismamik jönnek. Figyelitek? :roll: )

tinimami: ha kinyílt a méhszájad, akkor már tilos fürödni, egyébként ha langyos vízbe ülsz bele, és fokozatosan melegíted fel a kívánt hőmérsékletűre, akkor lehet fürödni, mert a hirtelen hőhatás okozta alhasi vérbőség okozhat vetélést, a lassú felmelegítés (persze semmi gőzfürdő) elméletileg nem.

Cinyke

levelibeka

levelibeka: nekem még nem keményedett a hasam,kipp-kopp...de viszont pár napja akkora vádligörcsöm volt 2x is egy éjjel,hogy szegény párom már azt hitte rohanni kell velem a kórházba... :roll: Ugyanis nem tudtam kinyögni hogy mi van csak jajjgattam... :shock: :shock: írtó rossz volt,sírva ébredtem annyira fájt.Na és azért írtam le mert én is magnesium citricit szedek,nem a vádligörcsre hanem azért mert nem szedek már magzatvédőt,kb.2hete a súlygyarapodásom miatt.Helyette gyógyszeresen viszem be amit be lehet,és gyümölcsöket,zöldségeket eszek.De érdekesnek tartom hogy magnézium szedése mellett is begörcsöl a vádlim. :shock: Szóval szerintem nem mindenkinél egyforma hatású a magnézium citrici... :roll:

Kép

Kép
mezsó

Levelibéka!

Jelen! :) Azért nem esik le, legalábbis ami nekünk volt, annak volt az alján a két végén 4-4 db bütyök, ha rátetted a kiságyra, pont a két hosszanti szélébe "kapaszkodott" vele. :) Remélem érthető lesz... :)
Max ilyen egy centiket mozgott, de leesni nem tudott!
Vendég

Ja azt kihagytam,hogy azóta is vonszolom a vádlimat annyira fáj éjjel nappal...erre ma voltam a védőnőmnél azt tudta csak mondani hogy szedjem szorgosan a magnéziumot,és nyomkodjam masszírozzam,és pócoljam fel a lábamat alvás közben... :shock: azt hiszem jobb lesz ha beletörődök,hogy fájni fog a vádlim továbbra is... :shock: :(

Kép

Kép
mezsó

mezsó: lehet, hogy nem magnéziumhiány a lábgörcsöd oka. Lehet kálcium , nátrium és káliumhiány is. Sőt még van pár betegség is ami okozhat, de azokat inkább ne is emlegessük. :(

Cinyke

levelibeka

Béka, tudom... én már csak ilyen vagyok... :D

A zebrásodást meg csak te vetted észre... érdekes. :roll:
Csak azért kérdeztem, mert próbáltam még az elején a Milupának a krémet, de az semmit nem ért... Egyik napról a másikra olyan volt a fél fenekem, mintha macskával aludtam volna... :shock: Aztán elkezdtük naponta kenegetni, de semmivel sem lett rosszabb. Azóta már a combjaimon oldalt és a fenekemen mindenhol csíkjaim vannak... Már feladtam. :oops: Bár még egy esély van, hogy legalább a pocim nem legyen olyan, oszt.társam anno Angliában kezdte a terhességét, és ő javasolta, hogy szívesen hozat nekem küllföldről krémet, ami talán többet használ, mert az itteniek szinte semmit nem érnek, és csak csődbe msz azoktól...Kaptam is tőle egy keveset, ami megmaradt neki, azt csak pocira kenem, a többire már kár. :roll: Meg ő kakaóvajas testápolót javasolt... amit szintén nem szerzel be Mo.-on... És pár ezer forintból megoldható... www.etbrowne.com/products itt a link, ha vkit érdekel, vagy van ismerőse külföldön, ahol hozzá lehetne jutni...

Na már megint sokat írtam... zavarjatok el aludni!!! :lol:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

fmarian: pár éve a Rossmannban volt egy kakaóvajas testápoló, nagyon szerettem, nagyon jó volt, és tényleg kakaóvajból volt. Az illatáról meg ne is beszéljünk!!! :oops: (Miért nincs itt egy nyálcsorgatós szmájli???)

Cinyke

levelibeka

Mezsó - Pont ma volt ez a láb-görcsölés téma .. nekem is volt ..
És én Calcium pezsgőtablettát iszom naponta ... és attól elmúlt! Azóta nincs - próbáld ki :)

Kép
szösszenet

Pumpóka! Köszi, így, hogy tudom, hogy bütykös a pelekázólap vége, teljesen megnyugodtam, és meggyőztetek! :wink:

Cinyke

levelibeka

Mariann - Én a DM-es BabyLova krémmel és olajjal kenem magam .. (mell-fenék-cickó), és nem csíkosodom. :)
De azt mondják ez is inkább alkati kérdés .. nem tudom ...

Kép
szösszenet

Béka... én kb. 5 éve pelusoztam... azért nem rémlett, de tényleg mintha lenne rajta. :oops: :roll:
Húha, akkor rossmannba kéne egyszer beszabadulni, hátha találok vmit... A neten keresgélve semmi jó krémet nem találtam, pedig akkor nézegettem elég sokat... :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Nekem is bejött egy falfestős megrendelésem januárra.
Nagyon örülök neki akkor még fogok tudni mozogni és kiélhetem a kreativitásom! :)

Levelibéka
Nekem olyan van ami fa alapon van és a rácsnak van egy vályú így nem tud leesni, ezen van egy puha pelenkázófeltét... a kemény is biztos el van látva valami leesésgátlóval.
De ezt a fa cuccot egy kicsit ügyeskezű apuka is meg tudja csinálni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi te elég vékony vagy ahhoz hogy így az elején csíkos legyél... szerintem ha semmivel se kennéd magad sem jönne ki, de persze azért kend csak az jót tesz!
Én is az utolsó hetekben lettem csíkos egy vad táncnak köszönhetően... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

levelibeka: nekem a védőnő ma azt mondta,hogy a kálcium és magnézium hiányra vezethető vissza...sőt én is védőnő vagyok,és nekem is így tanították.Milyen betegségekre gondolsz?Akkor írd is le,ne csak ijesztgess... :roll: Még a védőnőm se ijesztgetett!!

szösszenet: hát akkor sorstárs vagy. :roll: Én kálcium tablettát is szedek.Akkor nem tudom mi lehet a gond :?: :?: Gondolom a kálcium tabletta is annyi mint a pezsgőtabletta,és D-vitamint is szedek mellé hogy jobban felszívódjon.áááá nem tudom.De szőrnyű hogy most is fáj a vádlim.Ma busszal mentem a védőnőhöz de alig bírtam leszállni. :(

Kép

Kép
mezsó

[quote]M írta:i megállapodtunk a férjemmel, hogy csakis használt bútort veszünk a gyerekszobába, hogy nyugodtan matricázza- festékezze- disznókodja össze a kölök, ne kelljen amiatt aggódnom, hogy tönkrevágja a drága bútort Smile na szép kis anya vagyok, előre eldöntöm, hogy a fiunk se lesz jobb, mint mi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
te már tudsz valamit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziaztok lányok!

Ercsi! Nincs meg a számoood!!!!!

Na megvolt, hát mit mondjak. CSODÁLATOS VOLT!!!!!! :D Hiperaktív a kicsike, eleinte úgy mozgott hogy a 4D le se tudta követni, akkor xsak 2D-vel nézegettük, aztán ahogy én is lenyugodtam (lépcsőzés után fektettek is az ágyra, kissé rossz kondiban vagyok szóval a pulzusom kissé magas lehetett), ő is megnyugodott.

Láttuk ahogy nyújtúzkodik meg összevissza kalimpát lábaival meg a kezeivel :D Na meg mikor szopizta az ujját hát attól teljesen készen voltunk :D

És...... Ismét nem lehetett látni mi van a kis lábai között :lol: :lol: Az egy dolog hogy nem nyitotta rendesen szét, de a köldökzsinór is pont oda lógott. Jani azt mondta utána hogy háát ha ennyire nem akarja megmutatni akkor lehet hogy nem kellene ennyire erőltetni :lol: :lol: :lol:

Viszont csajok!!! Nektek milyen formátumban van a DVD??? Mert nekünk .cda és a gépen nem tudom lejátszani! :? :cry: Ezzel mit lehet csinálni, mi szeretnénk még 3 példányban megírni szülőknek karácsonyra!

Kép Kép
szõlõ

Mamacka - Én az utolsó hetekben örülök ha járni fogok tudni .. nemhogy vad táncot lejteni :lol: :lol: :lol: De ügyelek majd ;)
Amúgy a csípőmön még tini-koromból van 1-2 csík .. de már nagyon halvány .. Akkor hirtelen nőttem vagy híztam .. nem tudom. De szerintem nem csak vékonyság-molettség kérdés a csíkosodás :)
Az én bőröm már akkor bizonyította, hoyg pikk-pakk zebrásodik .. most egyelőre nem .. de félő, hogy az utolsó hónapok rohamos poci-növekedése meghozza a nem várt mintákat :D :lol: Majd kiderül :) BArátnőm 25kg-ot hízott, és nem volt egy csíkja sem - mázlista :D

Kép
szösszenet

Szőlő - Örülök, hogy ekkora élmény volt!! Biztos cukin mocorgott :)
Én a mi dvd-nket átírtam a családnak .. lejátszani a gépen nem próbáltam, de másolni lehetett.
Oh, én azt hittem, hogy meg fogja mutatni magát Mazsi .. lehet érzi, hogy Anyucija nem annyira szeretné :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szössz, nekem is van az úszógumimon pár csík, de elég halvány, egyszer baromi szar passzban voltam, lefogytam 50 kilóra, aztán kicsit túl gyorsan szedtem magam össze :?

Kép Kép
szõlõ

Ezt már láttátok?

http://hu.dada.net/video/1406709/Laughing-baby/

Annyira édes :lol:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Nem volt időm belépni, mert tréningeztünk, de jó híreim vannak.
Neten vettem magamnak brendon terhes gatyót 2000-ért és ha jó lesz esküvői ruhám is 20000-t :)
tegnap 3 óráig várost néztünk a jeges szélben és már teljesen el voltam csigázva. :x
Még mindig kb. 1 kg hízásnál tartok :lol:

kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
kritta

Gyerekem ma már másodszor repeszti fel a száját... dől bellőle a vér... lefejelte az apját, reggel meg elesett.... tegnap meg megégette az ujját ami hatalmasra felhólyagosodott...

Rémesen fest... :(

Hajrá fiús anyukák!!! :cry: :lol:

Kép Kép Kép Kép

A lakás meg így áll:
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="szőlő"]E írta:szőlőzt már láttátok?
http://hu.dada.net/video/1406709/Laughing-baby/
Annyira édes :lol:

Jajj istenem - mennyire cukiiiiiiiiiiiiiiii :D :D :D :D :D :D :D :D
Nagyon drága - imádnivaló .. ez a kacagás ... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

szőlő: örülök hogy ekkora élmény volt a 4D-s UH.Mi csak januárban fogunk menni. :( Szívem szerint hetente oda járnék,de az a babának se tenne jót. :roll:

kritta: hát elhiszem hogy örülsz annak hogy még csak 1 kilót híztál,sőt tudom hogy nem törvényszerű hogy mindenkinél így legyen,de amikor én is 15hetes voltam,még én is +1 kilónál tartottam... :roll: Ma voltam védőnőnél,és már a +7.kilót is felszedtem magamra... :shock: pedig nagyon figyelek arra hogy mit eszek... :roll:

Kép

Kép
mezsó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?