A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Tinak Kép
30 nap nem a világ. Nekem nagyon szabályos 33 napos ciklusaim vannak. Nincs azzal semmi gond. Van peteérésem, és minden OK. Csak nem a 14. napon van tüszőrepim, hanem a 16., és nem a tüszőrepi után 14 nappal jön meg, hanem 17-tel. Ne láss rémeket!!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,
30 nap nem a világ, ezt tudom, de volt nekem 54, 45, 39, 38 és így ment szépen lefelé, mire beállt. Egyszerűen nem akarom, hogy újra hosszú legyen. Kiszámoltam, az elmúlt 1 évben 9 ciklusom volt. Kép

Ettől függetlenül aug. végén be kell feküdnöm kórházba, teljes kivizsgálásra, megnézik a hormonokat is.

Tinka
tinka

Tenyleg nem erdemes pereskedni.
Semmi esely, csak egy csomo megalazkodtatas, na meg perkoltseg.
Az egyetlen amit, amit megtehetsz, hogy iratsz egy cikket, vagy feladsz egy feloldalas vagy oldalas hirdetest egy napilapban, es leirod, hogy mi is tortent. ez meg mindig olcsobb mint a per. Na meg is lehet fenyegetni finoman, talan meg egy ket pofont is lehet neki adni, vagy kinezitek a kocsijat es odakuldtok egy ket tolvajt.
Egesz jol meg lehet keseriteni az ilyen ember eletet. Felhivod az apehot, vagy az OEP-et hogy nem kaptal a maganrendelojeben szamlat es oda is kerte a tb szamod stb...
Jol megutheti a bokojat. Foleg az OEP-el.
Ezt en mondom neked, aki orvos csaladba kerult. Mindenki az OEP-tol retteg. :o(
Ha radszallnak, soha nem vakarod le oket.
Vendég

Tinka Kép
Jó lesz akkor ez a teljes hormonkivizsgálás. Amikor ilyen hosszú ciklusaid voltak, nem voltál a hormonjaid miatt vérvételen?
Ha meg mégis valami gond lenne, akkor nem sokára kiserül, és valami gyógyszerrel elég gyorsan helyre lehet tenni a ciklust.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Magika Kép
Nahát, hogy te milyen tippeket tudsz írni!
tinka

orulok, hogy segithettem. Kép

Utalom az ilyan orvosokat, a csalad is, de kenytelenek megvedeni, mert hat akkor kikozositik egymast, ha nem vedik meg egymast. Kép
De tudnek en meg olyan dolgokat is irni, hogy egnek allna a hajatok.
na meg nem akarom senkinek sem elvenni a kedvet. Kép
Vendég

Sziasztok! Kép Kép

Ezt KépKép kívánom mindnyájunknak.)KépKép

Kele
Kele

Sziasztok Lányok!

Nagyon-nagyon régen jártam erre. Jól vagyunk, és otthon növesztgetjük egymást a manóval!

Visszaolvasni sajnos nem igen lesz időm, mert pár napra jöttem csak be a mh-re elintézni még a dolgaimat. Pénteken vagyunk utoljára (azért ígérem addig még benézek). Otthon pedig sajnos nincs netünk, de sokat gondoltam és gondolok is majd Rátok.

A babásoknak óriási gratula, a leendő kismamiknak pedig egy hatalmas és mocorgó csomagot izibe!!!

pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok!

Ilduci merre vagy?
Elmentetek Kép?Kép
Képzeld, fogtam neked valakit: KépKép és remélem hamarosan {The_end} Kép lesz a vége!

Kele
Kele

Sziasztok!

Ilduci merre vagy?
Elmentetek Kép?
Képzeld, fogtam neked valakit: Kép és remélem hamarosan {The_end} lesz a vége!

Kele
Kele

Nem értem most mit csinál a gép, de azért remélem Ilducihhoz megjöttKépKép
Kele

Kele!

Nekem is ezt csinalta. Igy mar nem is probalkozom. Kép
Vendég

Sziasztok!
Szép jó napot mindenkinek! Kép

Leone!
Sajnálom, hogy nem tudsz napközben jönni! Igen, tényleg az, horror, azért is írtam le, hogy tudjuk, ilyen is van a 21. században!!!

Alma!!!!!! Óriási gratuala!!!!!! Kép Kép Kép Már te is olyan rég jelentkeztél! Ennél jobb hírrel nem is jöhettél volna! Kép

Magika!
Tatabányán volt, szerintem ennyi elég.

Sasha!
Igen, itt lakik a házban egy emelettel lejjebb. Ha én is csak hallom valakitől a sztorit, akkor nem írtam volna meg, mert nem hittem volna el. De jól ismerem, így biztos vagyok benne, hogy nem hazudik az egész háznak!!!

Tényleg, azt nem is írtam meg, hogy a baba már jól van, a jövőhéten valószínűleg hazahozhatják. Már hízott 100 g-ot! Ja, és kimaradt, hogy a becsült 4,6 kg helyett 2,4 kg-al született!!!

Cateye!
Igen, kinn volt a férje a váróban! Nem tudom, hogy ő hogy reagálta le ezt az egészet. Ha velem történik mindez, az enyém biztosan úgyanazt teszi, mint amit mondtál.

Trixi!
Szégyen, hogy vannak!

Tinka!
Igen, már jobban vagyok. Reméljük, már nem lesz több ilyen történet.
Bízz benne, hátha "azért" csúszik! Kép

Sasha!
Azt mondta, hogy elkezdték a kaparását, de nem fejezték be, mert elöntötte a vér! Ennyire nem akartam drasztikusan leírni. De akkor sem vették észre, pedig szerintem, ha benyúl a doki a méhébe egy műszerel, nem igaz, hogy nem érzi, van ott valami!!! Pláne, egy 18 hetes baba! Az már nem olyan pinduri!
Bizonyíték. Hát igen, az nem sok van. A császárból csak egy rettenetesen rodna sebe és egy éktelenül nagy véraláfutása van a hasán. A véraláfutás állítólag a műtét alatt keletkezett, a vágástól kb. 5 cm-nyire van. Szerintem, az igenis műhiba, ami a 20. hét elött történt vele. Abban biztosan igaza van az ügyvédnek, hogy nem tudja bebizonyítani, hogy ébren volt és mik hangzottak el, elvégre senki nem magnóval megy ilyekor. Kép Az sem hiszem, hogy bizonyíték lenne, hogy odakinn hallották, amikor felsikoltott a vágáskor. Mivel igazolják, hogy akkor sikított? Na, mindegy, nem is azért írtam le, hanem, hogy tudjuk, ilyen is van, és iszonyú, hogy van! A harmadik világban is rettenetesnek tartanám, nem egy, a számunkra fejlett kórházi viszonyokat feltételezve!!!

Magika!
Igazából én nem akarok belekeveredni az ügyükbe. Az ő dolguk végül is, hogy mit tesznek. A lényeg, hogy a baba már jobban van. Kép Ilyent meg amúgy sem tanácsolnék neki, szerintem a bosszú nem old meg semmit.

Tinka!
Már jó úton vagy, nemsokára minden rendbejön és jön a babó is! Kép

Kele!
Én akarok ilyen tükröt! Kép Kép Kép

Bogár!
Jó növesztgetést kívánok! Örülök, hogy minden rendben van veletek! Kép

Lányok!
Olyan jó volt végre egy babás hírt olvasni! Kép Sok sok ilyent akarok még!!!! Kép
Ja, és nagyon jó a hangulatom, azt hiszem, sikerült feldolgoznom magamban mindazt, amin az elmúlt hónapokban átmentem. Most totál nyugis vagyok, rengeteget mosolygok és csak ritkán megy el a kedvem. Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Gitta!

Orulok, hogy jo a kedved. Kép
Csak igy tovabb. Sok boldog orakat es perceket, napokat es heteket.
Sot egesz eletet. Kép
Vendég

SziasztokKép

Lányok mitől lehet az hogy nekem már 2 hónapja 26 és 27 napra jött meg??
Valami gáz van velem, vagy ne izguljak.
Eddig mindíg 30,31 napra jött meg
Alice
Alice

Vagy talán öregszem Kép
Alice
Alice

Csak igy tovabb Gitta, nagyon szoriok neked, hogy sikeruljon, igazan megerdemled!! Sok
Kép Kép Kép Kép , meglasd, hamarosan ilyen hireket adsz majd magadrolKép Kép Kép Kép
Ancsi
Ancsi

Alice, nekem altalaban a 28 napos bizti ciklusom jon es jott meg Kép most is 26 napra.
Faradsag, stressz, etrendvaltoztatas mind okozhatja ezt, kulonosebb gond nelkul. Persze, ha tovabb rovidul kerdezd meg a nodokid.
Ancsi
Gitta, a hirek ilyenek lesznek, Kép
Ancsi

Akkor egy kis vicc:

A milliomosnak az autókiállításon megtetszik egy olyan kocsi, amelyik vazelinnel megy. Hiába mondja neki a feltaláló, hogy ez csak egy prototípus, a milliomost nem érdekli, megveszi ott rögtön.
Ahogy aztán megy hazafelé, a pusztaságban kifogy a tankból a vazelin.
Emberünk körbenéz, honnan lehetne segítséget kérni, mikor a távolban észrevesz egy tanyát. El is indul arra felé.
Eközben a tanyán épp a vasárnapi ebédet fejezte be a család, apuka, anyuka, meg a 18 éves lányuk. Azt mondja az anyuka:
- Jaj, én úgy elfáradtam, ma nincs kedvem elmosogatni. Majd elmosogat a gyerek.
- Na, anyu! Ma van a szülinapom, nehogy már én mosogassak el!
Majd elmosogat az apu!
Az apának bedurran az agya, és az asztalra csap.
- A kurva életbe, ilyet nem játszunk! Akkor az fog mosogatni, aki eloször megszólal! És addig itt fogunk ülni az asztalnál!
Ülnek, nézik egymást, mikor odaér a házhoz a milliomos és bekopogtat:
- Jónapot! Ne haragudjanak a zavarásért, de lerobbantam a kocsival és szeretnék segítséget kérni.
Csend.
- Bocsánat! Mondom segítséget kérnék!
Csend. Gondolja a milliomos, hogy ezek biztosan nem teljesen normálisak.
Beljebb lép, és észreveszi az ételt az asztalon.
- Hú, de megéheztem! Megengedik, hogy harapjak valamit?
Csend. A milliomos megvonja a vállát és letelepszik enni. Amikor készen van, végignéz a családon.
- Hmm! Milyen csinos lányuk van! Megengedik, hogy megcsókoljam?
Csend. Megcsókolja.
- Megfoghatom a mellét is?
Csend. Megfogja.
- Fel is vihetem a szobába megdugni?
Csend. Elviszi és jól megdugja. Mikor visszajön, ismét kérdez:
- A felesége is csinos. Ot is elviszem megdugni.
Csend. Vele is elmegy, aztán amikor végzett odafordul az apához.
- Ha nem most már arra válaszoljon, van-e itthon vazelin?
Az apa dühösen felpattan az asztaltól és felkiált:
- A büdös kurva mindenit! Akkor inkább mosogatok!

A nap mondásai:
> Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok!
> Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok!
> Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok!
> Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!

Szakácskönyv kismamáknak:

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 °C-ra. Gőz
felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a
sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: Nem szabad, Öcsi! A margarint
keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből,
és mossuk le a falat. Merjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét Vegyük el a
margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintőport és ragtapaszt
a karmolásokra. Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és
30 dkg lisztet. Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki
minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont
Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel
beszelt az előbb.

Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra. Adjunk a
tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk
ellen a
kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk). Engedjük ki a
macskát a sütőből. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig
közepes lángon süssük. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől.
Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska
lebarnul-e a napon. Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg meg képes elfutni.

Bevonómáz:
Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott
csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a kurva plüssmacit a
grillsütőből, és dobjuk el. Jó messzire. Magyarázzuk el kedvesen a
rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy Őt fogjuk fejbe találni,
miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről.

Tegyük Öcsit a járókába. Adjunk a mázhoz 2 dl tejet, egy kevés sót, és
lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és
magyarázzuk el a
szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a
spájzablakán. Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a
takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz. Távolítsuk
el a szénné égett sütiket a sütőből.

Dobjuk ki.

Kapjunk idegösszeomlást......

© leticia_63 2003. júl. 06. 01:07 | Válasz erre | #8

© DREAMER 2003. júl. 01. 08:28 | Válasz erre | #60

Egyszer, nagyon régen, egy karácsonykor Mikulás éppen a hatalmas ajándékosztó körútjára készülődött…

Problémák merültek fel. Négy manó segítője beteget jelentett, a segédmanók pedig nem tudtak olyan gyorsan ajándékot gyártani, mint a főállásúak. Mikulás ekkor érezte meg, hogy itt még bajok lesznek.
Mikulásné váratlanul bejelentette, hogy a kedves édesanyja náluk tölti az ünnepeket. Ez még jobban kiborította a már amúgy sem nyugodt öreget.
Amikor kiment, hogy befogja a rénszarvasait, rá kellett döbbennie, hogy három közülük vemhes, kettő pedig a kerítést átugorva, ismeretlen helyre távozott.
Még nagyobbra nőtt a stressz.
A szán megpakolásához kezdett, de az oldalsó merevítő eltörött, az ajándékos zsák a földre esett, tartalma kiborult, ripityára tört.
A síráshoz közel álló Mikulás, hogy zilált idegeit megnyugtassa, a konyhába ment egy csésze kávéra és egy kupica pálinkára. Amikor rájött, hogy a manók kiitták kedvenc pálinkás butykosát, csalódottságában elejtette a kávéscsészéket, ezer darabra törve.
Seprűért ment, de az egerek szétrágták a ritkán használt szerszámot.
Ekkor szólalt meg a csengő!
Mikulás kissé felpörögve ment ajtót nyitni, ahol egy angyalkát talált egy hatalmas karácsonyfával, aki nevetve köszöntötte:
Boldog karácsonyt, Mikulás! Hát, nem csodálatos a mai nap? Elhoztam neked ezt a gyönyörű fát! Nézd milyen szép! Hová állítsam?

Hát, így kezdődött az a hagyomány, hogy a karácsonyfa csúcsára mindig egy angyalkát húznak…

© leticia_63 2003. jún. 30. 23:47 | Válasz erre | #59

Ezt a Melleslegen olvastam, de nagyon tetszik:
A háború alatt a lövészárok szélén ül egy fehér ember és
egy indián. A fehér ember unatkozik, beszélgetni szeretne, de nem beszéli az indián nyelvét. Ahogy így ülnek egymással szemben, a fehér ember elkezdi kérdezgetni:
– Ejtőernyős vagy? – és közben felemeli a kezét, és lassan
lefelé mozgatja az ujjait, mintha esőt mutatna.
Az indián csak bámul. Ezt a fehér ember tagadásnak veszi,
és megint elkezdi faggatni:
– Gyalogság? – kérdezi a fehér embert, és ugyanúgy mozgatja
az ujjait, csak előrefelé mintha menne a hadsereg. Az
indián tágranyílt szemmel néz rá, de ő tovább faggatja:
– Légierő? – magyarázza, miközben a bal kezében
megtámasztja a jobb könyökét, és a jobb kezével a levegőben
egy repülőgépet imitál.
Az indián meredten figyeli. A másik csak folytatja:
– Megfigyelő? – és közben az ujjával egy kukker csinál a
szeme előtt.
Erre az indián felugrik és lélekszakadva elrohan.
Ötven év múlva az indián és az egész törzs körülülik a
tábortüzet, és megkérdezik a (már öreg) indiánt:
– Tüzes nyíl, te olyan bátor vagy. Voltál te valaha az
életben megijedve?
– Csak egyetlen egyszer – mondja az indián. A háborúban a
lövészárokban ültem amikor egy fehér ember odajött hozzám,
és azt mondta, hogy „Amint a nap lemegy, (és mutatja amit
az mutatott, mint ejtőernyőzés) és minden fehér ember elment
aludni (gyalogság), úgy seggbeb@szl@k (légierő), hogy
kigúvad a szemed (megfigyelő) ”

© kaktusz71 2003. jún. 30. 11:46 | Válasz erre | #58

Legyünk mindig tisztában a politikai alapfogalmakkal!!!!

A kisfiú kérdezi az apját, hogy mi a politika.
Az apja leülteti, és példákkal elmagyarázza:
- Figyelj, fiam. Én hozom haza a pénzt, tehát én vagyok a KAPITALIZMUS.
Anyád ügyel a pénzre, tehát õ a KORMÁNY. Nagyapád ügyel arra, hogy minden
rendben legyen, tehát õ a SZAKSZERVEZET. A babysitter a DOLGOZÓOSZTÁLY, és
mi mindannyian azért dolgozunk, hogy Te, a NÉP jól érezd magad, és minden
rendben legyen. A pár hónapos kisöcséd pedig a közös JÖVÕNK.

A kisfiú elraktározza a hallottakat, és elmegy aludni. Éjjel arra
ébred,hogy az öccse "telerakta a pelenkáját" és sír. Felkel, és szólni akar
az anyjának, de az olyan mélyen alszik, hogy nem bírja felkelteni. Bemegy
szólni a babysitternek, de a szobában látja,
hogy az apja éppen hempereg vele az ágyban, miközben a nagyapja kukucskál
be az ablakon.
Senki sem veszi észre, hogy õ is ott van, így visszamegy aludni. Másnap
kérdezi az apja, hogy el tudja-e mondani a saját szavaival, hogy mi is az a
politika. A kisfiúnak eszébe jutnak az éjszaka látottak,s így szól:

- A politika az, amikor a kapitalizmus kihasználja a dolgozóosztályt, amit
a szakszervezet csak tétlenül bámul. A kormány alszik, a néppel senki sem
törõdik, és a jövõ is szarban van.

Egy asszony megkérte a három lányát, hogy miután férjhez mennek, pár nappal a nászéjszaka után hívják fel, és tartsanak beszámolót a férjük teljesítményéről. Az első lány így is tett, felhívta az anyát, és azt mondta neki: "OMNIA KAVÉ". Az anya nem értett semmit, de aztán az egyik újságban meglátta az Omnia kávé reklámot: "ÉLVEZET AZ UTOLSÓ CSEPPIG". Később a második lánnyal is megtörtént, be is számolt az anyának: "CARDO MATRACOK". Az anyuka azonnal megkereste a matrac reklámot, mely így szólt: "ÉLD AZ ÉLETET, KING SIZE". Végül a harmadik leánynak is eljött az órája, és a beszámolója szerint: "BRITISH AIRWAYS". Mielőtt az anya elájult volna, ezt olvasta a reklám újságból: "MINDKÉT ÚTVONALON, 7 NAP EGY HÉTEN, NAPONTA ÖTSZÖR".

Mit kell tudni a punáról, mint állatfajról?
Puna apró, szőrös kis állat. Mivel igen elterjedt, vadászok ezrei leselkednek rá!!!
1. A tárgyban említett vad, a puna minden veszélyessége mellett kedves és becses állatka. Megkülönböztetünk vadász által hajszolt házipunát, és a bárki által szabadon vadászható vadpunát!!
2. Mindkét puna forró égöv alatt, dombos, szakadékos helyen él. Fiatal korában egy kis forrás tövében lapul. és egyáltalán nem aktív. Később azonban bozót, nő körülötte, ami jelzi aktivizálódását és vadászatra éretté válását!! A puna kifejlődési ideje 14-18 év. Vadászni csak ezután szabad rá, amit azonban akkor már el is vár!!
3. Az érett puna az elhanyagolást nehezen tűri, ilyenkor gyakran megvadul, az első vadász elé odaveti magát, ami a házipuna esetén a tulajdonosra vadászberkekben rossz fényt vet!
4. Szőrméje különböző színű lehet: világos vagy sötét, szőke, barna, fekete, esetleg vörös, ritkább vagy sűrűbb. Sőt egyes példányok különböző módon nyírják is!! Általában a fekete puna a legvérmesebb!
5. Az idős vadak prémje hullik, esztétikai és egyben vadászati értékük erősen csökken, ezért nemegyszer ők maguk próbálják kétségbeesetten fegyver elé vetni magukat. VIGYÁZAT !! A magát önként fegyverünk elé vető punát, különösen saját házipunánkat mindig lőjük meg, mert könnyen bosszúállóvá válhat!
6. A kifejlett, ápolt punának sajátságos, a legtöbb vadász által kedvelt illata van. Ha a vadász megérzi, fegyverét azonnal lövésre alkalmas állapotba hozza, és haladéktalanul megkezdi a vadászatot
7. A kifejlett punák időnként vért köpnek, ilyenkor vadászati tilalom van rájuk!!
8. A punára szegény és gazdag vadász egyforma hévvel vadászik. A szegények anyagi helyzetüknél fogva gyakran csak házipunát tartanak. Akiknek arra sem telik, azok alkalomadtán külön erre a célra berendezett punlövöldébe járnak.
9. Hozzáértő, gyakorlott vadászok szerint a legélvezetesebb a vadpuna és a más tulajdonában lévő házipuna szabad területen történő becserkészése, vadászata és végül meglövése.
10. Vadászberkekben különösen sokra tartják a fiatal, de már kifejlett példány első meglövését. Az ilyen vad ritkaságából, tapasztalatlanságából, valamint őrzésébol adódó becserkészési nehézségei miatt.
11. Nagy vadászok állítása szerint nincs két egyforma puna a világon. Némelyik a hosszú becserkészést, hajtást szereti. Van, amelyikre csak nagy fegyverrel érdemes menni, és van, amelyik a mozgékony gyorstüzelőket szereti
12. A szakirodalomban feljegyeztek eseteket olyan punákról, amelyiktől hosszabb ideig megvonták a megfelelő mennyiségű húst, azaz nem vadásztak rá. Az ilyen állatok kényszerből rendszerint valamilyen műfegyverrel próbálták meglőni magukat.
13. A punavadászat ismeretlen vad esetén veszélyes lehet, ezért az óvatos vadászok gumipáncéllal védekeznek, ami azonban mértékadó szakértői vélemény szerint csökkenti a vadászat élvezetét, viszont kifejezetten ajánlott nem teljesen egészséges, fertőzött vagy túl sok vadász által rendszeresen lőtt vadak használata esetén.
14. A punának egy -két lövés meg se kottyan, sőt élvezettel tűri. A fegyver láttán nem menekül el, azt bevárja lefekszik előtte, nedves lesz és megnyílik. Általában különösen kedveli a nagy kaliberű lőfegyvert és a hosszantartó vadászatot.
15. Fiatal vadászok egy vadászat alkalmával több lövést is leadnak, nem ritka egy alkalommal a három -négy lövés sem. Míg az idősebb vadászok már egy, maximum két lövéssel is beérik.
16. Az elöregedett vadászok már annyira megbarátkoztak a punával, hogy gyakran a megfelelő fegyver hiányában - nem is lőnek rá, csak cirógatják, nyalogatják.

Átteszem ide a szőke nő anyjának levelét:

Kedves lányom!

Lassan írom levelem, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni. Már nem ott lakunk ahol eddig, mert apád olvasta, hogy a legtöbb baleset az otthontól 20 km-es körzetben történik, úgyhogy elköltöztünk.

A házszámot sajnos nem tudom megírni, mivel az előző lakók magukkal vitték, hogy ne kelljen a címüket megváltoztatni. Az új házban minden nagyon szép és jó. Mosógép is van, bár nem működik valami jól. Beletettem a ruhát, meghúztam a láncot, és azóta nem láttam belőle semmit. Mindent összevetve nem rossz itt.

A múlt héten csak kétszer esett az eső, egyszer három, egyszer meg négy napig. Elküldtem a kabátot, amit kértél, de apád szerint a gombok miatt túl nehéz lett volna a csomag, úgyhogy levágtam mindegyiket, és beletettem őket a kabát zsebébe.

Az a lüke bátyád valamelyik nap bezárta a kocsikulcsot, és több mint két órába telt, míg apádat és engem kiszabadítottak az autóból.

A nővérednek ma gyermeke született, de még nem tudjuk fiú-e, vagy lány, így azt sem tudom megírni, hogy nagynéni vagy nagybácsi lettél.

Képzeld! A szomszéd beleesett a pálinkáshordóba. Néhányan megpróbálták kihúzni, de ő hősiesen ellenállt, és megfulladt. Szegény embert 3 napig hamvasztották.

Máskülönben nincsen sok újság, minden a megszokott mederben folyik.

Csókol szerető anyád

Ui. Akartam pénzt is tenni a borítékba, de már le volt zárva.

Na, azt hiszem, mára ennyi elég lesz. Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Upsz, úgy látom, néhány sor belekerült, amit nem akartam betenni. A másolásnál a fejlécek is becsúsztak, az eredeti írók szövegével. Bocsi!!!!

Akkor még egy utolsó, jó? Olyan aranyos:

Két ovis beszélget:
- Nézd! Ott szalad egy sisa!
- Az nem sisa, hanem makka!

Üdv:
Gitta
gitta

BogárKép
De jó, hogy benéztél!!! Gyere sűrűbben! Nincs bent a főnök, hogy bemerészkedtél?Kép

LányokKép
Beleolvastam az Indexes MedLomb topikba. Nagyon ajánlják a Hormeel-S homeopátiás cseppeket. A szervezet hormonegyensúlyát állítja helyre (de nem hormon!!!!). Sok lánynak 40-50 napról a ciklusát lehozta 30 naposra. Ez azt jelenti, hogy
a tüszőérési fázist is megnyomta, elősegítette az ovulációt. Sajnos azt nem tudom, hogy mennyibe kerül, de napi 3x10 cseppet ajánlanak belőle szedni. A www.homeopatia.hu-n fentvannak az ilyen gyógyszereket áruló gyógyszertárak címei. Recept nélkül lehet kapni.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

www.homeopata.hu
Bocsi, elírtam.

Cat
Kép
cateye

Gitta!Kép
Csak idelestem, láttam hogy itt vagy, de nincs időm visszaolvasni, csak annyit akrtam jelezni, hogy küldtem neked mail-t magánban!

Leone

KépKép
leone

Szoszi,
Egy kis izelito:
Kép
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Ancsi

Cat Kép
En is olvastam mar errol a csepprol, fel is irtam magamnak, mert annyira dicsertek. Ha jol emlekszem, volt akinek az orvos is ajanlotta ezt hormongyogyszer helyett. Meg is nezem ma a patikaban. Koszi az infot!

En is itt vagyok mindennap, csak ritkan irok. Most van az elso normalis ciklus a veteles ota. A 21. napon megyek majd vervetelre, hogy megnezzuk a hormonokat.

Olici, Gitta, Kép
Nagyon sajnalom. Nagyon jo, hogy jobb kedvetek van, biztos meg lesz az eredmenye.

Bogar Kép
De jo, hogy jelentkeztel, es hogy jol vagytok!

Leone Kép
Gondoltam rad mostanaban, hogy hova tuntel, mi lehet veled. Jo, hogy legalabb este tudsz irni ide.

Puszi, Alena
alena

Kép
Gitta,Kép
Most mar eltunok,
AncsiKép
Ancsi

Sziasztok!Kép

Már megint csak azért ugrottam be, hogy tudjátok, gondolok rátok. Vannak szép, új ablakaink és rengeteg por és munka és a köművesek hada. Remélem jövő héten már újra "pályán " lehetek, mert így a "partvonalról" nagyon nem jó. Hiányoztok csajszik, remélem sokan zebrásak vagytok-lesztek a távollétemben.
Drukk mindenkinek ! Kép

Egcsi
egcsi

Sziasztok!
Elég sokan írtátok, hogy este is szoktatok jönni, már csak az a kérdés, hogy az este hány órát jelent? Kép

Orsi!Kép
Letelt 3 ciklus, ennyi pihenőt kellett tartani 2 stimuláció között. Most jöhetne 3 ciklusnyi gyógyszerezés, de nem mentem vissza a dokihoz, majd talán szeptemberben, most úgyis lesz még egy kis szabi, ne kelljen az UH-záshoz igazítani. Meg lelkileg sem érztem magam késznek rá.
Pár napja érkezett meg az Aviva könyvem, meg méregtelenítek, gyógyteázok, remélem használ valamennyit.
A férjemnek szólt egy ismerős, hogy a felesége hipnózissal már több párnak segített hasonló helyzetben. Ma elementem hozzá. Rendszeresen kell majd járniom, hetente egyszer. A terápia lényege az érzelmek és a tudatalatti felszínre hozása, ami alapján meg tudja állapítani, hogy van-e ilyen jellegű probléma. Bár szerintem ez inkább azoknak segít, akinek ismeretlen a gyermektelenség oka, nem tudom a hormonproblémával mit tud kezdeni. De majd meglátjuk, lehet, hogy kiderül, hogy lelki okból ered, de ha csak a szomorúságot, reménytelenség-érzést, türelmetlenséget oldja, már azzal előrébb vagyok. Már ott tartok, hogy mindent kipróbálok ami talán segíthet.
A férjecském eddig nyugodt volt, mindig azt mondta, hogy úgyis jön majd a baba, ha itt lesz az ideje. De pár hónapja már ő is mondja, hogy mostmár nem bánná ha már jönne! Kép
Mostmár tényleg türelmetlenek vagyunk!

Alena!Kép
Én is sokat gondoltam rád, hallottam hogy mi történt, nagyon-nagyon sajnálom. Mit mond a dokid, mit fogtok most csinálni?

Bogár!Kép
Jó újra látni téged!

Puszi, Leone

KépKép
leone

Lanyok!
2 hirem van!

Voltam ma uh-n (17.-ik nap)es semmit sem latott a doki! A tuszocske megrepedt es eltunt! Szerintem ez vasarnap tortent, irtam nektek, hogy akkor ereztem, hogy szur meg faj a jobb oldalam. Hat, ha ugy voll, akkor a tuszorepi elotti es a tuszorepi napjan szeretkeztunk. Majd meglatjuk... Megigerem, hogy ha nem jott ossze ebben a honapban, akkor sem leszek szomoru, mert mar az is eredmeny, hogy szepen lehet engem stimulalni, nem?

A masik hir, hogy ez az utolso bejelentkezesem nyaralas elott, azaz holnap hajnalban indulok. Mar nagyon varjuk, huzos volt az utolso het, rengeteg elinteznivalo, de mostmar csak vasalok meg pakolok a borondbe. De ma ejjel meg elolvaslak benneteket!!! Hianyozni fogtok, mar annyira megszoktam, hogy allandoan "jovok"!Kép

Lanyok, mire megjovok jo hirekkel varjatok.En azt sem banom, ha kiurititek a topicot es mindenki a frissben lesz...Kép

Mindenkit puszilok!
-szoszi-
szoszi

Lehet, hogy még nem igazán aktuális, de minden hónapban egyszer értekezletre kell mennem Pestre. Örülnék neki, ha lenne akkor mini-tali, szívesen találkoznék újra Cat-elKép, AlenávalKép, OrsivalKép, Virággal Kép... és akikkel találkoztunk Bogáréknál és nagyon jó lenne megismerkedni GittávalKép és az újakkal is!
Még nem fix, de a következő ilyen ülés tervezett időpontja aug. 28. Ez délelőtt szokott lenni, de akkor fent maradnék Pesten és csak az utolsó vonattal indulnék haza.
De jó lenne!Kép

Szöszi!
Jó utat! Kép

Most megyek Kép

KépKép
leone

Lányok!

A régebbiek talán emlékeznek rám.Mindig olvaslak Benneteket, hogy kivel mi van.
A Hormeel-S cseppek szerintem is jó, kb.1200-1300 Ft és kb. egy havi adag. Mellé én ittam cickafark cseppeket és palástfű teát is. A barátnőm ajánlotta a patikában. Neki is rendezte a ciklusát.
Remélem segítettem, és gyertek gyorsan a pár naposba!!!!

Egcsi

Az ablakaidat végül is sikerült a Széchenyi-pályázattal olcsóbbá tenni?

Kitty
12+2
kitty123

Kele, itt vagyok, de mostanában csak nézlek, olvaslak titeket.
Nincs ihletem nagyon...
Meg kicsit be is vagyok sokallva.
Sajnálom, hogy most nem vagyok humoromnál, ezért is nem jelentkezem.
Megjött a mensid?Köszi a képeket, igaz, hogy látni nem láttam semmit se, de gondolom gólya néni, meg ilyenek.
Nyugodtan írjál privátba, ha van kedved, lido@hello.hu
Mindenkinek octódást, majd jelentkezem.
TÁBLICSKU?
Nu, megyek.
Ilduci
Névtelen

KittyKép
Neked ha jól emlékszem akkor a cseppecske nem rövidítette le a ciklusodat nem? 30cn körül fogant a babó, úgy emlékszem.

LeoneKép
Gyógyszerek nélkül is van rendes ciklusod ? A hődet méred ? Nekem az a problémám, hogy most amikor nincs gyógyszerezés, akkor elhúzódik a ciklusom. Tök lapos a hőgörbe, nagyon lassan éri el a 37-t, és a 13.-14 cn helyett a 17cn-en van ovuláció, és innen is csak vánszorog a hőm felfelé. Ebből következik, hogy a múlt hónapban is 32 napos ciklust produkáltam. Tudom, hogy ez azért nem olyan rossz, meg legalább valami kis aktivitást mutat a hormonrendszerem, de nem az igazi.

Kíváncsi leszek a hipnotizőrre!! Mi történt az első foglalkozáson ?

Én benne vagyok egy aug. 28-i minitaliban, jó az időpont, de sajnos csak öt, fél hatra érek oda valahova.

IlduciKép
Humorzsákunk mi a baj ? Nem szoktál te ennyire magad alatt lenni! Még szerencse, hogy GittaKép is jó formában van, és helyettesít.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Leone Kép
A hipnotizőrös élményidre én is kíváncsi vagyok. A 28-a nekem is megfelel, de én is csak 1/2 6 körül tudok érkezni, mert 5-ig dologzom. Jó újra hallani felőled!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Szep napot mindenkinek. Kép
Vendég

Cat

Jogos, nekem tényleg nem nagyon rövidítette le, de ha azt vesszük, hogy előtte teljesen változatosan akár 48-50 napos is volt a ciklusom, kb. 3 hónap alatt már produkáltam 33-34 naposakat is. Persze az sem az igazi, de haladás. Lehet, hogy hosszabb távon akár normális is lett volna.(Bár nekem soha nem volt 28 napos)Viszont az utoló 2 figyelt hónapban már a görbe emelkedésétől 14 napra mindig megjött, ami tüszőrepire utalhatott, és a hormoneredményeim is jók voltak.
Persze nem tudom, hogy 100%-ra a cseppek miatt-e.
De a gyógyszrész barátnőmél, aki a gyógyszer abbahagyása után lett zavaros ciklusú, 2-3 ciklus alatt normalizálódott a helyzet.
Végül is kipróbálni ki lehet, ártani nem lehet vele.

Kitty
kitty123

Orsi
Voltunk tegnap a Krióban. Hát az eredmény nem valami fényes, bár a szám: 100 millió/ml. Csak éppen a 60%-a halott, 10% helyben mozog, 10% össze-vissza, és csak 10 % célirányos. Úgyhogy kezdődik elölről minden kezelésünk. Az Erdei doktornőhöz fogunk járni, ő volt éppen szabad. Tegnap egyébként dr. Balogh Istvánnál voltunk, nagyon rendes volt. Nálatok mi újság, van már valami az uh eredmény óta?

bnementhm

Beszéltünk arról a múltkor, mi az a progresszív. Szóval a prog. a célirányosan mozgók száma, megkérdeztem.

Bea
Bea

Bea Kép
Ez tényleg nem valami jó (6Mió, ami jó és jól mozog). De most milyen kezelést fogtok kapni??? Nem tudtok lombikra menni?
Erdei doktronő nagyon rendes, és szakmailag is profi. Jó kezekben lesztek.
Nálunk egyenlőre semmi. A párom a héten ment volna a krióba, de sajnos a munkája miatt nem tudott, így jövő hét lesz belőle, és a vérvétel eredménye most lesz meg.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

BeaKép
És a fennmaradó 10% mit csinál ? Akkor még 10mió valahol lóg, azokat is be kellene fogniKép. Mert ez csak 90% még összeadva.

Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Sajnálom, hogy még mindig egy helyben toopogtok, de az legalább jó, hogy nincs visszér. A Krio-nál csinálnak ilyen ficánka-koncentrálást, az nem lenne megoldás?
A vérvételt is ott csináltatjátok? Az mennyibe kerül?
Ha időpontot kérsz ott, akkor mennyi idő múlva tudnak adni? Mi is elmennénk.

BeaKép
Hátha csak vmi fertőzés tizedeli őket... Tenyésztés lesz?

Ha már a vicceknél tartunk:
Pistike megkérdezi az apját:
- Apu, mi az a kupleráj?
- ÖÖÖ, hát az egy olyan hely, ahol pénzért szeretetet lehet kapni.
Pistike másnap elmegy egy nyilvánosházhoz. A madam nyit ajtót.
- Csókolom, apukám azt mondta, hogy itt pénzért szeretetet lehet kapni. Tessék, itt egy százas.
Madam nem akarja elküldeni, behívja, süt neki palacsintát.
Pistike otthon dicsekszik:
- Apa, voltam a kupiban!
- EEEgen?!... Na és hogy ment?
- Hát hárommal még elbírtam, de a negyediket már csak leterítettem és kinyaltam!

Olici
olici

Olici Kép
A vérvételt a Szabolcs utcai klinikán csinálják. Sztk-ra ingyen. Nagyon profin felszerelt klinika, új építésű au andrológia. (Erdei doktornő adott nekünk oda beutalót).
Ezzel az eredménnyel megyünk a lombikra, ha nem változik. Ahhoz meg nem kell koncentrálni. De köszi a tippet.
Időpontot nagyon gyosan adnak, a jövő hét elejére biztosan kapsz.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hali!

Ancsi!

Ha nem veszed tolakodásnak...
Nyitottam egy topikot az "Erről-arról" főcím alatt "Gifek és feltöltésük" cím alatt. Te annyi aranyos giffel rendelkezel, lenne kedved felrakni néhányat oda is?Kép Ott bárki megtalálja és leírtam a "használati utasítást" is hozzájukKép

Gitta!
Szuperek a vicceidKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok! Kép

Jaj, Ilduci! Nem ám elkeseredni!KépKép
Azért újra megpróbálom feléd terelni ezt a szaros gólyát
Kép kapd el és el ne engeddKépKép
De mi a baj?
Lesz neked is ilyened végül: Kép

Kele
Kele

Szoszi! Kép

Nagyon örülök a jó híreknek, én nagyon szurkolok Nektek. Jó utat!!! Kép
Mire hazajöttök remélhetőleg már a pocakodban lesz egy babci is Kép

Kele
Kele

Sziasztok lányok,
örülök, hogy az utóbbi időben nem túl siránkozós a hangulat. Magika mindennapos jóreggeltjei pedig igazán jól is esnek. Kép
Velünk semmi új, pihizünk, fogalmam sincs van-e peteérés, a hőmérőt elástam, 2 cilusnyi spontán remény, aztán fogigátló és aztán megint sűrűbben járok majd a dokihoz mint boltba. Kép

Ja ismét megmentett engem valamelyik istenke, csak még mindig nem tudom mit akar tőlem ha nem azt hogy szaporodjak mint a nyulak Kép. Az előttem lévő böhömnagy teherautó 2 kereke megadta magát és elrepült és pattogott a mezőn. Mindezt zuhohó esőben, miközben előztem őt. Mázli ugye?

Jók legyetek és vigyetek ernyőt mindenhova! Kép
Pusz Optihurki
hurki

Optihurki!

Orulok, hogy tetszenek a joreggeltjeim. :o)
Nemnagyon tudok mashoz hozzaszolni. :o(

Magi
Vendég

Sziasztok!
Én még új vagyok és látom mennyire sokat segítetek egymásnak, ezért merészkedtem ide, hogy feltegyek egy kérdést.

A reggeli hőmérőzés (azt, hogy hogyan kell csinálni, hogy pontos eredmény legyen már tudom) pontosan mire jó? Azt mutatja meg, hogy van-e peteérésem?
Tudják ezt máshogy is vizsgálni vagy a legalapabb a hőmérőzés?
Ha ezalapján az jön ki, hogy nincs, akkor mit lehet tenni?
Köszi a választ és mindenkinek szorítok.
Bettina
Bettina

Bea!

Köszi szépen, hogy megkérdezted!

Tegnap voltunk egy ismerős nőgyógyinál, aki megnézte a párom eredményeit, és megvigasztalta, hogy nyugi, lesz itt baba, ne izguljon. (Nekem nem hitte el, mondván én nem vagyok szakavatott.) Szegénykém nagyon be volt parázva, de már megnyugodott. Kép

Az én vérvételem meg nagyon késlekedik. a 40. napon tartok, de a mensi "elkerül". Most mikor azt akarom, hogy megjöjjön, nem jön!
Ha nem ilyenek lennének a párom eredményei, mint amilyenek lettek, talán még reménykednék is! Kép

Gitta! Kép

Hát a történet nem semmi, ezért nem akarok én sem Tbányán szülni!

bnemethm
bnemethm

Szia Bettina Kép üdv közöttünk, de maradj sokáig.

Hőmérőzés: minden reggel ébredés után, ugyanabban az időben, higanyos hőmérővel 10 percig, hüvelyben ill. popsiban. Ez a szabályos. Csak akkor értékelhető a görbe, ha így csinálod.

Meg lehet belőle állapítani, hogy volt-e tüszőrepedésed, illetve segít időzíteni az akciózást Kép

Ha valami gond van, akkor először meg kell találni az okát. A hormonális problémákat gyógyszerrel lehet kezelni.
Sok hormonális eltérést mutat a görbe is.

remélem segítettem
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, Olici

A menetrend az lesz szerintem, mint nálatok. UH, hormonvizsgálat, és ami fontos, biokémiai vizsgálat. Nekünk is a klinikán fogja csinálni. Jövő hét hétfőn kell hozzá mennünk.Elírtam lányok, bocs, 20% mozog egy helyben . Hiába kezelték már ennyiféle gyógyszerrel, teljes andrológiai kivizsgálása nem volt még. Hormongond nem valószínű, mert kapott egyszer Andriolt (direkt hormonprobléma esetére), de ettől még jobban leromlott az eredménye. Balogh doki szerint azért, mert nem volt hormonproblémája. Lehet akár magnézium hiány, vagy gyulladás, vagy genetikai, nem lehet tudni. Mindent megpróbálunk majd kizárni, hátha most kiderül már, mi lehet a baj. 100 millió az nagy szám, döbbenetes, hogy nem tudják rendbehozni. A lombikkal is az a baj a doki szerint, hogy nem biztos, hogy a jól mozgó 10 millió genetikai állománya nem sérült. Ezt is kiderítik majd.

Ti is a Krioba mentek vissza? Egyszer a magánra, egyszer a Krióba jártok? Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog a doktornő kideríteni nálatok. Valahogy nálatok is az a helyzet,hogy egyértelműnek látszik a megoldás, de mégsem az.

Bea
Bea

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?