A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni! Szeli másfél - 2 órát bír ki ébren, utána álmos. Leteszem, cumival elalszik. 1-2 óra múlva ébred, és így tovább.

Kép

Kép
regcsiken14

Akkor ez normális:-) örülök

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Anyukák!!!

Köszönöm a hiányolást nagyon jól esett. Az igazság az, hogy mindig igyekeztem olvasni Benneteket, de írni már nem igazán jutott időm. Mindenesetre abból, amit írtatok sokat tanultam. A találkára nagyon szerettem volna elmenni, de anyukám aznap tudott csak feljönni, így a gyerek nélküli dolgaimat csak akkor tudtam elintézni. :(

Minden baba csodálatos. A képeket mindig végignéztem!!! :D
Nálunk minden rendben van. Az első 6-8 héten minden simán ment. A "problémák" ezután kezdődtek. Szegény kis Mazsolinám az utóbbi időben egy kicsit nyűgösebb lett. Nehezen megy az elalvás. Leginkább cicin szeretne de hát azt nem lehet mindig... A cumit nem szereti, így nehezen nyugtatja meg magát. A ujjacskáját szopja, de néha az egész öklét sikerül bekapni és olyankor nagyon dühös. No, meg a kakilás is csak hetente megy. Na de nem panaszkodom, mert hát nincs is miért :D Boglárka egy tünemény!!!!!
Most rohanok, mert még nincs ebéd, de majd folytatom....addig is próbálok néhány képet feltenni. Kép Ilyenek voltunk Kép Ilyenek lettünk Kép Anyával

Andi
Kép
amona

Irina draga: nem lehet h a kis adika ehes? encsakis erre tudok gondolni!!!!! lehet meg kellen probalni egyszer ugy, h vagy lefejt tejet vagy egy kis tapit adnal neki szopi utan. ez nem allapot, h te meg mindig nem alszol ejszaka!!!!!!!!!!!!!!! jah es amire meg rajottem az ejjelekkel kapcsolatban: jollakott poci, sotetseg, eles zaj nelkuliseg (jol megfogalmaztam hmmm). bocsi, ha okoskodasnak tuntem, nem alt szandekomban, de ad azon torom a fejem, h mi lehet nalatok a hiba ... 8)

amona: bogi nagyon bogis, jol eltalatatok a nevet, nagyon cuki baba

karacsony: mi anyanal vagyunk mindig es ott is akarunk lenni, rmelem meg nagyon nagyon sokaig meg is tehetjuk!!!! (es mivel anya videken, tolunk 250 km-re, igy nincs lehetoseg ideoda maszkalni.)

Kép

Kép
mmarica

Marica nem biztos, hogy éhes Ádi, én is annó azt hittem, hogy biztos kevés a tejem este, igy mindig van lefejt tej a hűtőben ( vésztartalék) amit este oda is szoktam adni a fiamnak szopi után, de sokszor póruljárok, mert ez én fiam nagyon szereti a hasát, nem tudja hol a határ:-) igy vagy hányás vagy puffadás a vége. Igy most már csak úgy 30-50 mlt kap plusszban, hátha később kell fel, de 3-4 órakor általában már éhes megint, vagy csak hiányzom neki, mert 5 perc után alszik is.

Heni
KépKép
heni81

Boglárka egy tünemény!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Lányok, úgy látom, az altatás másutt is probléma (hülyén hangzik, de ez némileg megnyugtat).
Mmarica: aranyos vagy, dehogy haragszom! De szinte biztos, hogy nem a kaja a gond, rengeteget eszik lefekvés előtt és este általában álometetem, vagyis 2 óránként mellen van. S mint írtam, ha nem megy más, a nagy sírások után is (akár 1,5 órával a nagy "utolsó" evés után) mellre teszem, de szerintem ott már csak a nyugis közeg és a fáradtság miatt alszik el. Annyit eszik szerintem, mint a güzü, nő is rendesen.
Ami az egyéb körülményeket illeti: próbáltuk már égve hagyni a kedvenc villanyát, csaknem teljes sötétet csinálni, teljes sötétet csinálni stb. Épp az a bajunk, hogy mostanában SEMMI nem hat, ami korábban működött. Az sem igaz, hogy ne lenne álmos, amikor megpróbáljuk lerakni, előtte szigorúan fürcsi van, utána evés, utána jön az alvás. Látom a nagy ásításokat, szemdörgölést, úgyhogy nem az van szerintem, hogy még játszana egy sort.
Szóval vagy mindig irritálja valami, vagy képtelen elaludni és ez az utóbbi hetekben hisztissé tette. De azért 1,5-2 óra...? Nem tudom, meddig bírjuk a férjemmel, mert MINDEN ESTE ez van... :cry:

Kép
Kép
irina

Még valami: tejem tuti van, mindig ellenőrzöm (kinyomkodom evés után), így is az a baj, hogy sokszor túltelítődnek.
Ami az éjszaka átalvását illeti: ez elég babafüggő, a barátnőm kisfia most, 10-11 hónaposan alussza végre át őket. Ez teljesen változó lehet. Ádi eddig 3 éjszakát aludt át, de akkor a fülével volt beteg és antibiotikumot meg fájd. csill.-ót kapott, szerintem azért.

Amona, HÁT LE A KALAPPAL, BOGLÁRKA VALAMI GYÖNYÖRŰSÉGES!!!

Kép
Kép
irina

És még valami: a gyerekorvos szegény jön az ötletekkel: fogzás, has, fülfájás, nátha stb., de az a helyzet, hogy volt, amikor szerintem egyik sem állt fenn, mégis ez az elalvási hiszti jelentkezett. És persze derült égből, korábban semmi problémája nem volt az alvással. Meg aztán van olyan, hogy egy babának SEMMI BAJA, tudhatom én, hogy épp nem fázik, nincs melege, nem jó a páratartalom, túl élénk, túl van izgatva? Így Ádi 2 éves koráig nem fogunk semmit aludni, mert magyarázat mindig van, csak normális elalvás nincs.
Napközben azért jobb a helyzet, de nem sokkal, akkor is jóformán csak cicin, kint a teraszon vagy a székében tud elaludni, magától a kiságyban jó, ha hetente egyszer... Este csak az elsőt alkalmazhatom, mert ha kiveszem a játszószékből, felébred, kint értelemszerűen nem altathatom. Szóval eléggé el vagyunk kenődve, már az estéinknek is lőttek a férjemmel, de teljesen...

Kép
Kép
irina

Heni, dettó. Szerintem nálunk is már alig játszik be éjjel a hasfájás. Tegnap is az volt, hogy nagy evés fél 9-től 9-ig, bealudt, letettem, negyed-félóra múlva üvöltött. Jó, most még a náthára tudtunk fogni ezt-azt, de csak 3 napja ilyen náthás, előtte nem volt az, mégis ugyanezt csinálta.
:shock:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Karácsony: Mi itthon leszünk, 4-esben, anyummal. Nekünk így van a szűk család. Nem is tudnám másképp elképzelni. Aztán 25-én, 26-án jönnek unokatesómék és Balázs családja.

Altatás:
Napközben : Evés (kb 20 perc) . Nagyjából 1/2 1 - 2 óra játék. Ezután Botond elfárad és 10 perc ordítás után elalszik a karomban. Vagy bárki karjában, csak ne kelljen alvó-pózban lennie! Ez általában 2-szer van egy nap. Ilyenkor max 20 perceket alszik. Utána felébred, és megint jól elvan. Bár ezután általában már jön a peluscsere és a kvetkező kaja. Ezen kívül a déli etetés után kb 1 órányi séta jön, amit végigalszik. Be kell vallanom, hogy az elmúlt 1 hétben Anyum vitte ki sétálni. Én irtó lusta lettem :oops: :oops:
Este: Fürdés után szopi. Csenben, halvány fény, beszélgetés nélkül. Mellváltáskor büfi. Ha bealszik a második cicin, akkor berakom a kiságyba, és általában nem is ébred fel csak a következő evésre. Ha nem alszik el, akkor kb 5 percet még dajkálom, aztán be a kiságyba, cumi a szájába. És tartom neki a cumit, addig, amíg el nem alszik!! Kb 20 perc. Sztem elég vicces. (na és elég unalmas is ülni a kiságy mellett, és fogni a cumit. :oops: )
Éjszaka: Nem kell semmit csinálni. Kaja után rögtön elalszik a kiságyban.

Ezzel a nappali ordítással kellene kezdeni vmit. De elég tanácstalan vagyok. Ha betenném a szájába a cumit, az segítene. De csak nem tarthatom egész nap!!!

Bocs. Hosszú lettem.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Gremese!
Ne mond ilyeneket, mert zavarba jövök. :oops: (de azért köszi :wink: )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Fültisztítás:
Én minden fürdés előtt áttörölöm Botond füle mögött, és a kagylót is olajos vattával. Mondjuk én amúgy is mindenét áttörölöm fürdés előtt. Valahogy így sikerült kialakítani a "fürdés- rituálét".
Amikor például mondom neki, hogy most következik a poci-olajozás, már előre mosolyog!!! Sztem tudja, hogy mi következik.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense, altatás: tudom, hogy Téged nem vigasztal, de irigyellek...

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Amona Boglárka nagyon édes :lol:

Anikó80 Marci tüneményes kispasi :lol:

K.Timi Kérünk szépen frizurafotót :lol:

Irina A fodrászom kisfia ugyanilyen "problémás " volt az első hónapokban :? Éjszaka szinte semmit sem aludt, gyakran fájt a pocija. Ők is hívták ki az ügyeletet nem egyszer. Ők 4 hónaposan elkezdték a hozzátáplálást és szép lassan megszűntek a gondok. Most 5 hónaposan Boti végigaludja az éjszakákat és minden nyűgössége elszállt. Nem jöttek rá ők sem, hogy mi volt a gond, de nekik ez a nagy változás az étkezés terén szerencsét hozott. Te mikortól tervezed a hozzátáplálást?

Emese Ne foglalkozz anyósék lelki világával :!: Hisz ahogy írtad Zsófika születésével egy új család született. Egy új véd és dacszövetség :!: Lehet, hogy furcsa lesz nekik, de majd megszokják. Legyél önző és csinálj mindent úgy ahogy megálmodtad. Csili-vili fával ajándékokkal csengőszóval. Ennyi jár nektek :lol: :lol: Ezen már mi is átestünk, 8 évvel ezelőtt mikor összeköltöztünk. Anyukám csak annyit reagált mikor mondtam, hogy "természetesen kislányom" Anyósom meg hisztizett, szó szerint. Még 24.-én du is hívta Zolit, hogy menjünk át mert a mi terítékünk is ott van az asztalon. Nem mentünk. Azóta már megszokta , nem mondom, hogy nem próbálkozik, de mindig csukott ajtónak ütközik :lol: Sőt mióta mi külön szentestézünk a sógoromék is azt teszik. Addig amíg mi nem harcoltuk ezt ki Ő nem merte meglépni. Most már csak ketten vannak anyósék 24.-én.

Fültisztítás Fültisztítóval általában minden második este, meg persze vízzel minden este :lol: :lol:

alvás Mostanában a fürdés utáni szopit követően rögtön bealszik még a karjaimban, böfi közben. Akkor beteszem az ágyába és jobb esetben alszik reggel 7-ig. Ha valami gond van akkor áthív és rajtam alszik. Ez mostanában hajnalban történik meg 4 óra körül. Nem tudom miért sír fel :? Nem éhes mert a cicitől elfordítja a fejét, egyszerűen csak hozzám bújik panaszkodik egy sort és alszik tovább.

Regi Apa ma nálunk is felcsapott babavigyázónak , míg én önző módon elfoglaltam a fürdőszobát és egy órát áztattam magam a jó meleg vízben. Apa ugrasztott ki, hogy szerinte éhes a kicsi, mondom nem hiszem hisz alig 2 órája evett :shock: Erre ő, hogy sír és biztos. Kimásztam a kádból és kiderült nem éhes volt a drágám hanem bekakilt és a párom nem vette észre. Őt meg zavarta és ezt próbálta apa tudomására hozni. Tisztába tettem és láss csodát minden oké volt utána :lol: :lol:

ötlet karácsonyra Mi a nagyszülőknek vebkamerát vettünk. Mindkettőnk szüleitől messze lakunk és állandóan nyühögnek, hogy nem látják eleget az unokát. Mostmár nem nyühöghetnek :lol: :lol:

KoszmóMinket eddig szerencsére elkerült ( kop-kop-kop )

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina! Azért ez tök gáz, hogy senki nem tud Nektek segíteni. Se védőnő, se orvos... :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Sense, nálatok is az lehet mint nálunk, fáradságtól ordit tuti. Anyu azt mondta figyeljem az időt, és ne hagyjam akkor játszani de vegyem fel 1.5 óra múlva és kezdjem el altatni, ok ezt megtehetem, de akkor sem fog 20 percnél tovább a kiságyában aludni. Ma is ez volt, 20 perc alvás apán, 20 a kiságyba majd a TERASZON 3.5 ÓRA. Ezt én nem érthetem, mi van a kinti levegőben? altató?
6.30 kor már tuti fürcsi lesz mert orditani fog, aztán meg jön az altatási procedúra.

Heni
KépKép
heni81

Nekünk nincs gond az altatással (kopp-kopp-kopp)!
DE, ma itt volt a Nagytesó, és 8 évesen mindig elfelejtette, hogy nem szabad kiabálni. Így Szelinek totál felborult a napirendje... Na, mindegy. Nem tudom, hogy a többgyerekes anyukák hogy oldják meg. Bár gondolom itt az is volt a gond, hogy a Nagytesó csak ritkán van itt, és nincs hozzászokva a hangjához... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

A babák alvási ritmusa elvileg 45 perc! Én meg is figyelmet, hogy Szeli vagy 3/4 órát alszik, vagy másfelet! 8)
Ezt a 20 percet nem értem én sem... Nemhogy valami felébreszti őket. Szelinél néha gond a pocakja. :(
És alvásidőben nálunk TILOS: wc-t lehúzni :oops: (persze nagywcnél muszáj!) , mikrózni, kaputelefont csörgetni, mosni (itt nekünk zajos a lefolyó cső), és hirtelen zajokat csapni. :roll: Főleg nappal. Éjjel mélyebben alszik!

Próbáltátok már a babakocsit letaposott havon tolni? Szörnyűűűű! :evil: Szelinek csakúgy rezgett a feje... szegény! Nem is tudott aludni! :shock: :(

Kép

Kép
regcsiken14

l. móni: hát igen, a hozzátáplálás, igazából 6 hónapos korában akarom elkezdeni, de majd kikérdezem róla a gydokit és a védőnőt. Mondjuk mindkettő nagy "6 hóig anyatej"-párti... Amúgy olvasgatok az nlccafén ilyen rosszalvóbabás topikokat: vannak ilyen babák. Csakhát én már most alig bírom, nemhogy még hónapokig, évekig...

Kép
Kép
irina

Irina
Megnéztem a kenőcsöt, de semmi extra, nincs latinul ráírva a neve, csak annyi, h "pakolókrém fejre"... De tényleg nagyon jó :!: Első este lejött a koszmó 80%-a, utána két napon belül a többi.

Alvás
Mi változatlanul dorbézolósak vagyunk, fürdés után még 1-2 óra mulatozás, aztán 10-11 között alszik el Linda és fél8-ig fel sem kel. :D

Nagyszülők ajándéka
Mint írtam, mi a felnőtteknek már nem veszünk ajándékot, családi paktum alapján, az alól most az én szüleim kivételt képeznek, mert idén van a 35. házassági évfordulójuk és Apu jövő februárban 60 éves! Ezért utaznak Tunéziába, szóval nyaralást kapnak :)

Koradélután voltunk a Mikulásgyárban :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:

Sajna belülre nem engedtek, csak a VIP-vendégeket (láttuk benn Habsburg Györgyöt), kinn meg Morvai Krisztinát fotózták, ahogy viszi az adományt :D

Mi tartós élelmiszert és édességeket vittünk egy nagy táskával. Dobok képeket:
Kép Kép

Kép
granda

Granda, köszi, akkor is kiszedem a dokiból a krém nevét (ha ismeri)! ;-)

Tök rendik vagytok, hogy mikulásgyároztatok! És Lindus színei is hogy stimmelnek az alkalomhoz! :D

Kép
Kép
irina

Jaj, remélem, nem volt félreérthető :shock: Nem nyilvánossá akartam tenni az adományozásunkat (ráadásul sok ezer társunk volt), hanem meg akartam mutatni, h milyen bulis egy hely :) Sztem én jobban élveztem, mint Linda és ez így lesz még pár évig :lol: No meg a párom szűkölködve, szegénységben nőtt fel, most legalább tud hál'istennek ő adhat....Lehet, h romantikus hozzáállás :wink:

Kép
granda

Sziasztok!

Babauszi: az a fontos, nekem azt mondták, hogy olyan medencébe, uszodába vidd, amit kifejezetten CSAK a babák használnak, tehát a Pólus, Dagály nálam már kizárt. Így is előfordulhat fertőzés, mivel egyes anyukák nem figyelnek oda (ugye ők is benne vannak a vízben) és mindenféle gombás fertőzést bevisznek.

szenteste: én is idén harcolok, hogy nem rohangálunk mindenhová, hanem itthon készülünk és ünnepelünk hármasban. Ezt szeretném ettől az évtől kezdve minden évben.

Koszmó: nekünk volt, én fürdés előtt 1-2 órával beolajoztam, fürdetéskor sima babasamponnal és a dörzsi kesztyűmmel, vagy az ő hajkeféjével jól meg kel dörzsölni (nem fáj nekik!) miután szárazra törültem a fejét, újra a hajkeféjével átmentem rajta. Pár nap alatt lejött, elmúlt.

Következő taliról még nincs hír? :wink: [/b]

KépKép
becka

Sziasztok!

Amona! Bogika gyönyörű! És neki is rengeteg hajacskája van! Gratulálok a kis Hercegnőhöz! :D
Lehet, hogy viszontlátunk benneteket az Anyák Lapjában? :wink:

LMóni! Köszi! El kell fogadniuk a helyzetet, végigviszem, hogy hárman legyünk itthon! Nem érdekel, ha megsértődnek.

Irina! Tudom, hogy Ádi szépen gyarapodik, de nem lehet az, hogy esetleg híg a tejed és tényleg éhes marad? (Csak próbálok találgatni). Szerintem adjál neki egy kis lefejt anyatejet, vagy tápit, mondjuk az esti utolsó szopi után, mikor először felkel. Egy próbát megér. :D

Granda! Szépek vagytok! És nagylelkűek! :D

Ma voltunk Hugoméknál szülinapozni, tök jól sikerült. Apával rájöttünk egy újabb dologra Zsófival kapcsolatban.
Ha Anyóséknál vagyunk, ott az esetek nagytöbbségében nyűgös, sírós, majd bedühödik, miközben Anyósék folyamatosan putyulgatják, bohóckodnak neki.
Ha békén hagyják, és simán nézelődhet a vállamról, akkor semmi gondja.
Rékáéknál nem putyulgatta annyit senki, ott volt a két uncsitesó (4, 2 évesek). Zsófi ölben volt, és nézelődött, figyelte a nagy kavalkádot. És ezzel tökre elvolt.
(Mondjuk alig aludt valamit, hazaflé a kocsiban meg ki kellett vennem az ülcsiből, úgy sírt a fáradtságtól).
Zsófi ilyen. Társaságban hagyják őt békén, ő inkább nézelődni szeretne, azzal jól elvan.

Közeledünk a négy hónaphoz, és megint tapasztalok egy változást. Már nem lóg rajtam 2-2,5 óránként, hanem kivárja a 3, sőt, a 3,5 órát. (A tápos dobozra az van írva - ami egyébként csak porfogó a konyhában -, hogy 4 hónap után naponta 4x kell enni adni a babáknak).
Úgy látom, Zsófi lassan talán beáll erre. Ötször eszik normálisan, de nyúlnak az evések közötti időtartamok.

Hupsz, felébredt. Még le kell löttyintenem oillal a fürcsi előtt.

Kép
Kép
Kép
gremese

Becka! Szerintem a következő taliig nem kell sokat várni, mindenki nagyon szeretné megint! (Szerencsére!) :D Talán március? :D

Granda! Nem csodálom, hogy élveztétek a Mikulásgyárat és az azt körülvevő feeling-et. Nem tudom, de mióta Anya vagyok, oda vagyok a gyerekjátékokért. A játszószőnyeget hamarabb vettem birtokba, mint Zsófi. Így lett volna a pihiszékkel is, csak abba nem férek bele. :oops: És már alig várom az árzuhanástól a kari-ajándékait is! :twisted: Abban van az az ugráló nyuszi, amivel Viranka játszott a férjével. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mamikák!
Amona! szijja!!! De szép kislány Boglárka :lol:

Heni! én is azt hittem Noel nem tudja hol a határ, DE tudja!!!! sőt csak Ő tudja mennyi kajára van szüksége, néha 50-100ml elég neki, de van, hogy 250ml-t :shock: simán behamizik. (a talin a Lányok látták, és semmi baja nem volt, nem fájt a poci, nem bukott sokat...kellett neki annyi kajcsi és kész...).
Nem sok 3,5óra ilyen hidegben :roll: ? Én az egy órás séta után nagyon fázom, pedig fel vagyok öltözve, és még mozgok is. Mondjuk biztos nagyon beöltözteted...

Irina! Emese után szabadon :lol: szerintem is egy próbát megér :wink:
Nekem is van tejem, mégsem elég Noelnek, a védőnő azt mondta, lehet, hogy nem elég tápláló, a tejszaporító dolgok állítólag csak felhígitják :roll:

Hasonfekvés-fejemelés: akinek van szopipárnája, nagyon élvezi Noel baba: Kép
3 hónaposan!!! :lol: :lol: :lol:

Koszmó: mi még mindig szenvedünk :evil: babe sampon+olaj mindennap :roll: háááát talán javulgat...

Granda! Nagyon édesek vagytok! :lol:

puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja nem tudom, hogy sok e vagy kevés a 3.5 óra, de szerintem sirna ha fázna, Jól fel van öltöztetve+ még bundazsák is van a kocsiban. Nagyon meleg amikor vetkőztetem és annyira kipihent! Születése óta igy alszik a teraszon minden nap és még egy pici n kop-kop-kop) Szerintem ezzel is erősödik a kis szervezete.

Holnap megyünk szurira:-( biztos lesz nagy sirás

Granda :-)

Heni
KépKép
heni81

Amona! Nagyon szép Boglárka!!! :lol:

Irina! Én is gondoltam erre, de nem mertem írni. :? Nagynénémnek volt híg a teje. Egy próbát valóban megér. Ha 1x adsz neki tápit, és még akkor is ilyen nyügi, akkor tévedtünk, de legalább ki lehet zárni. :roll: ...szerintem... :wink:

Granda! Jó lehetett nagyon! :D

Anitja! Kipróbálom! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Emese! Én tök nem értem, hogy miért kell 4-re csökkenteni a kaját majd (én is olvastam a dobozon), mikor később meg lesz nekik: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora. Akárhogy is számolom, az 5! :shock: :?: :?: :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Én sem értem...... Szerintem a babák kialakítják szépen maguknak a napirendet, a mennyiségeket. Minden baba más, a tápos dobozon lévő adagolások szerintem csak irányadóak.
Én nem tudom elképzelni, hogy Zsófi 4x egyen egy nap, és ne ötször. A helyzet abból a szempontból javul, hogy nem kell kibekkelnünk a 3 órát, hanem már "simán megvan", sőt, meg is haladjuk. :D

Zsófit bekentem olajjal, majd kapirásztam a fejét rózsaszínű babafésűvel, megfürdettük, megmostuk a haját (csak fürdetőkrém van), és még mindig olajos. A koszmót is úgy kellett keresnem a haja között... :lol: De amint láttam, még neki kell futni, mert nem volt tökéletes a koszmótlanítás.

Anitja! Minden nap csináljátok? Jesszus! Fúj-fúj csúnya koszmó! Tünés Noel fejecskéjéről!!!!! :D

Gratula a 3. hónaphoz!!!!!

Olyan édi Noel! Minden olyan kerek a fején! Még a feje is. A szeme is, a pofija is... Nagyon cuki babuci! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hello!

Evés:
Négyszeri evés?????? Vannak napok, amikor mi még HÉTSZER eszünk. De HATSZOR mindenképp.

Koszmó:
Nekünk még nem volt. Mondjuk Apa az első naptól fogva fürdés után megkefélte Botond haját, mert jobban tetszett, amikor jólfésült. 8)

Granda!
Ikertesó nagyon cuki!

Nektarin képen felbuzdulva produkáltattam egy kicsit Törpét. Persze közel sem olyan jók, mint a profi fotósé, de azért megmutatom:
Kép
Kép
Kép

és egy fürdőzős:

Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Irina, Granda
Nekünk ezek szerint akkor nem volt olyan durva a koszmó, mert így pik pak elmúlt. De azért jó, h leírtátok a tapasztalatokat, ha egyszer visszajön majd hasznosítom :)

Timi
Ügyi vagy. Nekem is szerintem olcsón sikerült fát vennem.
Szerintem Irina is örülne egy ilyennek :) csodaszép Normand azt hiszem így hívják és kb 1 m-es, talán kicsit kisebb. Nagyon kis formás

Amona
Nagyon szép Bogi :)

Irina
Nagyon sajnálom, hogy ennyire szenvedtek és nem jöttök rá mi a titok nyitja. Azt én is érzem, h a dokitok kicsit tanácstalan, mert csak tapogatózik és mindig
előjön valami újabb bajsággal. Nagyon remélem, h mihamarabb rendeződnek a dolgaitok és ti is alszotok egy jót és kiélvezhetitek a szülőséggel járó
örömöket is. Amúgy le a kalappal a férjed előtt is, ahogy írod ő is derekasan kitart.

Granda
Ez igen...:) nagyon szép ajándék :)
Amúgy örülök, h előkerültél :)
Nagyon klassz lehetett a Mikugyár. Szerintem ez tök jó dolog.

Emese
4x??? na az izgi Lilla még simán 6x eszik néha egy 7. is becsúszik :) de én nem akarom ezt felbolygatni, mert lassult a hízása is. Szerintem sokszor nem is eszik csak iszik :)

Anitja
:) mi is így szoktuk :) Gratula a 3. hónaphoz :)

Heni
akkor szoírtok a szurihoz, h ne sírjon nagyon

Jajj olyan fáradt vagyok, h most nincs kedvem anyósról panaszkodni ....majd holnap :) amúgy megint a kuka és cigi után kézmosás és a nem üngyülü-büngyülüzünk
a gyereknek éjjel nappal volt a téma....mert azt Lilla sem bírja tartósan mint Zsófi..bár asszem Lilla azért extrovertáltabb típus :)

Na majd jövök holnap

KépKép
KépKép
fleur

Sense
Hát Boti tüneményes :) nagyon nagy az a kutyás kép :)

KépKép
KépKép
fleur

Lányok!
Viktorka 4x eszik egy nap... :oops:

Kép
Kép
timi26

Timi 26! hogy csinálod?????? mi is van hogy csak délelőtt 5 x cicizünk, délután már csak 2x vacsival együtt. Annyira más minden baba.
Ma megpróbáltam egy kis babánt adni Péterkémnek a tegnapi nyalogattatás után, negyed banánt bevert és azt úgy képzeljétek, hogy a 2 kanál után követelte!!!!!

Lehet az én tejcim is hig, mert megfigyeltem, hogy kaja után 1.5 órával jön a nyügi, lehet nem is álmos, de éhes, én meg itt altatom ezerrel.

Holnap a biztonság kedvéért kérek receptet és ki is váltom!

Meg itt ott egy kis gyümi, az szerintem nem árt, ugye Timi?

Sense Boti gyönyörű baba!!! Majd csak úgy hesegetheted el körüle a lányokat!

Anitja kitartás a koszmóval szemben!!! nálunk 2 nap alatt eltünt, de én kentem fürcsi után is a hajacskájára egy keveset és kefélni sem kellett, magától eltünt.( igaz fürcsi közben azért átfésültem babakefével)

Heni
KépKép
heni81

Anitja keveset, mármint babaolajat

Heni
KépKép
heni81

Hello Lányok,

Amona, végre, hogy bejelentkeztél!!! Nagyon szép kisbaba Bogi!

Granda, nekem is rögtön feltűnt, h milyen alkalomhoz illően öltöztettétek Lindát :lol:

Anitja, szuper az ötlet és köszönjük a bemutatót is! :wink:

Sense, nagyon édesek a képek, nekem különösen az egymás mellet hasalósak tetszenek :lol:

Játékok: nálunk ma nagy rokonkodás volt (szülinap, névnap). Lányok azért az nem volt semmi, ahogy a 30-85 éves felnőttek mind rárepültek Lizi játékaira és kipróbálták őket (játszószőnyeg, hinta, járóka, csörgő, stb) Vagy 15 percig elmolyoltak velük. Úgy tűnik, egyenlőre tényleg MI FELNŐTTEK élvezzük őket jobban. :roll:

Kari: szenteste anyósommal, 25-én meg útrakelünk a szüleimhez, meg az ottani rokonokhoz és haza sem jövünk jó pár napig (ezért sem kell nagy fa) Nekem 24-én egyszerűbb magunkat összecsomizni és elugrani 2 órára egy vacsira, mint sürögni-forogni-mosogatni-pakolni.

silka
silka

Sziasztok !

Hát nem semmi, hogy Boti, hogy tartja magát.
Nálunk lassan kezdi Ádám kitolni magát de még nem igazán megy neki.

Mi ma étterembe voltunk a kis emberrel mert anyukámék házassági évfordulójuk volt. Nagyon jól viselte a kirándulást végig aludt vagy ha fent volt akkor is leste az eseményeket.

Nem tudom mi van mert a drágám rendesen eszik de most hétfő óta csak 130g-ot hízot.
Igaz most ismét elkezdtem adni neki a Mecsek teát mert elég sűrű volt a széklete és alig tudta kinyomni de mióta ismét teázunk így jobb a helyzet.

Regi : nálunk most az a helyzet, hogy Ádám legkésőbb reggel 8-kor eszik és este álltalában fél 10-kor. Elég jól megy a hamarabb fekvés de vannak napok, hogy kaja után bealszik aztán fél óra múlva elkezd műsorozni. Van, hogy attól megnyugszik, hogy ott ülök az ágya mellett de van, hogy kikell vegyem megnyugtatni.
Kaja 5-ször van és 140-160-at eszik plusz 20 teát.

Nektarin: köszi a fotós elérhetőséget.

Minden baba gyönyörű.

Karácsony : nálunk úgy lesz, hogy délelött átmegyünk a páromszüleihez ott maradunk ebédre aztán jövünk haza. Mivel mi az én szüleimmel egy házba lakunk így délután ott leszünk és a vacsora is náluk lesz. Aztán majd csak az este marad hármasba.
Én nem bánom, hogy megyünk bár mostanába elég nehezen jövök ki anyósékkal de megoldjuk.

Teszek egy ma készült képet.
Kép .

Lehet, hogy a napokba kevesebbet leszek mert párom már nem dolgozik és így lesz időm elmenni vásárolgatni míg ő itthon marad a babával. De egy tutti este írok és ígérem ha van időm olvaslak titeket napközbe meg ha van 5 percem akkor írok is.

Mindenkinek kellemes estét.

Lányok van még olyan akinek nem alussza át az éjszakát a babája ?
20200310173350

Irina,
vígasztalásképpen elárulom, hogy nálunk is horror az altatás. Napközben mindig is az volt, de kb 5 napja már éjjel is az. Úgy másfél óra. Napközben alig alszik vmit, tök nyűgös, de NEM TUD elaludni. Hiába rázogatom a popóját, simizem a hátát, v akármi, nem bír elaludni. Aztán estére persze már totál hulla, és esetleg bealszik fürcsi előtt 1 órával (mint pl ma), aztán mikikor fölkeltem fürcsi miatt, akkor bömböl végig, mert olyan álmos, kaja után meg úgy fönt van, mint a csík. És ilyenkor jön a küzdelem. Háton, hason (akkor kepeszt, bukik) vissza hátra, hasra, visítás, kivétel, megnyugtatás, visszarakás, sírás, nyűglődés és végül karban ringatva-menetelve-mormogva 20 perc alatt elalszik. :shock: Pedig 1 héttel ezelőttig már ment az éjszakai altatás...

De ma könnyű helyzetem van, ma anyukám altat!!! 8) Kivett holnapra egy nap szabit és elugrunk kari ajándékot venni, meg kicsit csavarogni kettesben. Az első kimenőm! :lol: Lizire meg apukája vigyáz, már "tollba mondtam" a napirendet és a teendőket. Kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni az első napjuk.

silka
silka

Megvót a buli :D Hát a cigifüstöt azt nem bírom :shock: De a Hot Jazz Band-et jó volt hallgatni és isteni francia karamellás édességet ettem :P Apa természetesen megdicsérte magát, h erre a 3 órára milyen tökletesen ellátta az ő kislányát :lol:

Amona

Hát tünemény ez a Bogi! Többször kell jelentkezned ilyen kis piros rucis képekkel!

Anitja

Van olyan koszmó a dokinéni szerint, amire már nem jó az olaj. Nem akarjátok Ti is megpróbálni a gyogyótári krémmel?
Séta: mi vagyunk a lakótelep rémei 8) Újabban a férjem viszi Lindát sétálni este 7-kor 8)

Irina

Te mondtad: egyszer minden gyerek felnő :wink: DE megynugtatásul: a tesóm kisfia sem volt semmi: koszmó, 2 hónaposan kötőhártya-gyulladás, éjjeli ötszöri felkelés és egyéb nyalánkságok...Viszont mára fantasztikius másfél éves herceg :)
De nekem is az jutott eszembe, mint Reginek: nagy szentségtörés lenne egyszer tápival bepróbálkozni?

Regi
WC-lehúzás :lol: Érdekes helyzet lehet...

Emese
4X enni? Ezek szerint én a diéta alatt (kötelező 6) többször ettem, mint egy 4 hónapos csecsemő :D Én meg örülök, ha 2-2,5 óra eltelik az étkezések közt :shock:

Timi26
Te pedig prigramozod a fiacskád, h már a 4X evésnél tart? Ő itt a mintagyerek!

Becka
A Pólusos babaúszás alatt mit értesz? Ami a Pólus mellet van? Mert mi eredetileg oda akartuk Lindát vinni :shock:

Sense
hát isten bizony az az érzésem, h Botond és Linda még hasonlítanak is egymásra, rászolgálnak az ikertesó elnevezésre:

Kép Kép

Kép
granda

Jó reggelt!

Én esküszöm, hogy semmi különöset nem csinálok vele!
Egyszerűen ilyen természete van.
Mondjuk azért ma hajnalban felkelt, de magam mellé vettem és fél 7-ig bírta.
Most megyünk az oviba, aztán a Tescoba apának ajándékot venni! :D

Kép
Kép
timi26

Csajok! Eddig is szép volt minden baba, de most aztán...!!! :D

Sense! Szerintem nagyon jó lett a kutyás kép meg a Micimackós! Boti is nagyon kis csodaszép!!! :lol:

Szeli továbbra sem tolja ki magát. Bár már erőlködik, mikor hasra teszem, de 10-15 percnél nem bírja tovább. Eltörik a mécses. :?

Hát igen! A fürdés felébreszti a babákat. Én is ugyanígy szenvedtem, míg kb. 1 hónapja rájöttem, hogy cumival tud csak Szeli elaludni. De gáz! Addig alig aludt napközben… :oops: Illetve általában kora délután kidőlt, és 4-5 órát aludt egyhuzamban. :?

Anyu akkor vigyáz Szelire egyedül, ha megyek tornázni. De már nagyon ügyes. Csak az öltöztetés lassabban megy neki, és Szeli azt nem szereti. :)

Szeli is inkább elnézelődik a nyüzsiben. Viszont bárkinek a kezében elvan! :D …egyelőre… :roll:

Ezt a kajálási mennyiséget szerintem megint meghatározza, hogy anyatejes, vagy tápszeres baba. Mint már írtam anno is: az anyatej 2-3 óra alatt ürül ki a gyomorból, a tápszer pedig 3-4 óra!!! Ezért vannak szerintem ekkora különbségek. 8)
Szóval anyatejes Anyukák!!! Ne akarjátok még csökkenteni a napi étkezések számát!!! :D

Szeli mostanában nem issza meg a vizet. Olyan képet vág, mintha citromot nyomtam volna a szájába… :shock:

K.Timi! Akkor ügyesen megemelted az adagját! :D
Mi holnap megyünk szurira, kivi vagyok, Szeli mennyit nyom. :roll:
Nagyon helyes pasi Ádi!!! :lol:

Granda! Sense! Tényleg hasonlítanak!!! 8) Jó lenne élőben is megnézni őket egymás mellett!!!

Timi26! Jó vásárlást! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Jelentem Apával kibékültünk. :lol: :lol: :lol: Asszem egy kicsit depis vagyok mostanában, és semmi nem jó... Persze Apa meg nem az a pelenkázós-fürdetős-vigyázós típus... Szóval állt a bál egy ideje... :(
Egyébként ilyenkor is előjöhet még a szülés utáni depi??? Szoktam magnézium + B6 -ot inni pezsgőtablettában, az segíteni szokott mensi előtt, de most mintha nem lenne elég... :evil:
:?: :?: :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Silka
Az jó lehetett :) elképzeltem, ahogy mindenki ott fetreng a játszószőnyegen :)

Timi
Naagyon éédiii. Jó vásárolgatást meg készülődést :) Ja és Lilla sem alussza át az éjszakát. 4 körül kelés van :) de nem bánom. Néha még jól is esik magam mellé venni :)
Amúgy fél 9 körül tesszük le. A 4 órás kelés után általában 7 körül szokott ébredni. És ezután fent van egy darabig (úgy fél 9 ig)

Jéézus ezek szerint marha mákosak vagyunk, de nekem nem kell altatni általában (persze van egy-két nyűgösebb este), de kb úgy néz ki, hogy az esti kaja után be a kiságyba hason, cumi a szájba és akkor ő szépen addig helyezkedik amíg meg nem találja a megfelelő helyet és már alszik is. Esetleg elődordul még, hogy párszor elhagyja a cumit és azt vissza kell adni. :)

KépKép
KépKép
fleur

Granda! Megoldottuk a wc-problémát vizes vödörrel! :wink: Az nem olyan zajos! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regi
Nem is írtad, h haragban voltatok :shock: vagy nem emléxem rá :oops: sajnálom, de örülök, hogy rendeződnek a dolgok.
Depi mindenkor lehet, de nem feltétlenül a szülés miatt. A tél amúgy is egy kicsit depire hajlamosítóbb időszak. Hideg van, kevés a napsütés meg ilyenek. Gondolj sokat szép dolgokra, meg csak + dolgokat mondogass magadnak és rendbe jössz. (de télleg semmi negatívoskodás, mindennek keresd a jó oldalát) Hidd el ezeken én is átmentem párszor még baba előtt és ez a módszer bejött :) sok sikert hozzá :)

Ja amúgy a menszeszről jut eszembe, nem is írtam, h Lilla 3. hónapos hófordulójára én a menszeszt kaptam ajándékba, hát annyira nem örültem neki. 2 napig tiszta HP voltam :) Ezek szerint én is sajna abba az 5%-ba tartozom, aki intenzív szoptatás mellett peteérlel. Vagy lehet, h nem sajnos :)

ÉÉÉs anyós: már kiment belőlem a mérgesség úgyhogy csak kis rinya lesz :)
Szval anyósommal én tök jól megvoltam, amíg apósom meg nem halt, tavaly októberben. Az elején még minden ok volt aztán egy hónap múlva elkezdődött a szekálás. Miért nem jöttök, miért nem hívtok ez így nem jó ez úúgy nem jó. Tavaly karácsonykor jól elcseszte a karácsonyunkat, mert odamentünk és elkezdett veszekedni velünk, hogy miért csak most jöttünk meg ehhez hasonlók. Mostanában állandóan kapjuk a hideg zuhanyt, de kb úgy néz ki szinte semmi nem jó, amit mi csinálunk. Valahol megértem, h rossz magányosnak lenni, csak az a baj, h azzal amit csinál csak azt éri el, h majd nem lesz kedvünk hozzá menni, meg vele lenni, mert totál nem figyel ránk. Beszélsz hozzá valamiről és ő elkezd másról beszélni.
Szval ezek az előzmények. Tegnap ő vigyázott Lillára pár órára, mert férjemmel egy rendezvényre mentünk és hát nem nyugodt szívvel mentem el.
Mert csodálkozom azon, h nem evidens egy 50 év feletti hölgynek, hogy ha a szemetesből kiveszem a zsákot, akkor először is nem az edényekre mosom rá a kuka peremét, másodszor pedig kezet mosok mielőtt a gyerek játékait és a gyerkőcöt kezdem el fogdosni. Persze én tiszta ideg lettem, de tök hülyén éreztem magam, h rá kellene szólni. Még szerencse, h férjem kihúzott a csávából és rászólt. Csak szerintem ez annyira gááááz. A másik, h cigizik és az sem egyértelmű, hogy ha már nem képes leszokni mosson kezet utána. Persze végig azt mondta, h ne aggódjak megoldja a helyzetet...hááát az ok csak........
Na mind1. Úgy mentünk el, h bízok a LÁNYOMBAN :) h. nem hagyja magát és éktelen üvöltésbe kezd, ha neki nem tetszik valami és legfeljebb szegény jól kisírja magát, de a nagyanyja kénytelen lesz megtalálni az okot.
Ja igen és még azt akartam írni, h nem igaz csajok, h két percig nem bírja békén hagyni a gyereket. Állandóan üngyülü büngyülüzik neki....ááááá..pihiszékesek tudjátok van az a majmocska, na azt tegnap vagy 50x egymás után felhúzta...kb azt éreztem, h mingyáááá kivágom a pics@ba azt a majmot :lol:

Na jóvan :) húúúú ez jól esett. :) Most nekem is jönnek a post it ek a tükör mellé karácsonyig (akkor ugye jön hozzánk, mert sajnálom azéééé hogy egyedül van), hogy nem akar nekünk rosszat csak ilyen a természete (mellesleg kolerikus melankólikus, ha valaki hallott már személyiség típusokról :lol: )

És HURÁÁÁ nekem is szabin van a férjem egész januárig :) csak egy napot megy dolgozni 22.-én :)
Szval lehet ritkábban jövök, de szerintem mindenki más is :)

Jó karácsonyi készülődést mindenkinek :)

Puszi

KépKép
KépKép
fleur

Csajok, köszi a tápi-ötletet, én nem vagyok fanatikus anyatejhívő, csak azt nem tudom, az orvost hogyan veszem rá.
Nem hiúságból mondom, de szerintem nem a hígság itt a baj, ha Ádi eszik elalvás előtt 20 percig, és amúgy is naponta 7-8-szor, majd ő löki ki a cicit, amiben még van tej... jó, tudom, a hígság más tészta, de akkor gyakrabban kéredzkedne mellre (bár ez is gyakori, nem?). Én is csak találgatok...

Kép
Kép
irina

Gyönyörűek a babák!!!

Ez a nátha még mindig rémes, éjjel vagy 8-10-szer keltünk, orrleszívás, cicizés (nem akartam, hogy kiszáradjon, így kb. 1,5-2 óránként mellen volt Ádi, majd reggelfele aludt el és durmolt 3-4 órát egyhuzamban -- szerencsénkre). Ma se lesz ebből 3. havi oltás... mondjuk nem vagyunk lemaradva, a doki szerint tolható.

A BCG-nk viszont rettenetesen néz ki, eddig egy nagy seb volt középen, az most száraz, de körötte pattanásszerűségek jöttek ki. Ezt is megmutatom az orvosnak, meg megkérem, ugyan valamit adjon már a náthára, mert ha én alig tudok kilábalni belőle felnőttként, egy kisbaba...

Kép
Kép
irina

Gyerekek, amúgy még a TÁPSZERtémához: ha nem lenne Ádinak elég, nem kellene stagnálnia vagy fogynia? De hízik rendesen...

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?