A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

nem lenne elég = mármint a tejem... (nagyon kihagyósan fogalmazok, bocsánat)

Kép
Kép
irina

Granda, köszi a vigasztalást! Anyu szerint én rettentő beteges kisgyerek voltam, és bár ez nem predestinálja Ádit, azért valahol úgy érzem, ez ismétlődik meg. Ami döbbenet egy 7200 grammos, vasgyúró kinézetű kiskrapektől... :wink:

Regi, a szülés utáni depresszió a szülés után hónapokkal (is) ki szokott jönni, sőt, azt hiszem, az a tipikus formája.

Fleur, nekem a saját családommal is sokszor nehéz megértetni, hogy ne fogdossuk a beteg babát, betegen a babát stb. Pedig normálisak. Tegnap is szóltam a húgomnak, észre sem vette, hogy megint a kezecskéjét fogta. Jó összeveszési alap, ha sokat szól az ember... :shock: Nálunk anyu cigizik, azt mondta, az unokája miatt le fog szokni, nem szokott (nem tudott még soha tartósan leszokni). De neki legalább tudok szólni, akárhányszor csak akarok. A vicc az, hogy amikor meg Ádi beteg, akkor kapom azokat az 5leteket, hogy "nem lehet, hogy nem takarítasz nála elég gyakran" -- mindezt olyanoktól, akik nem figyelnek a fent említett "apróságokra". Szóval érdekes ez az észosztás.
Én már évek óta krónikus náthával küszködöm, és végig hörghurutom volt, amióta a világra jöttem, úgyhogy Ádit én is simán megfertőzhetem mindig. Ezzel nincs mit tenni sajnos.
Csakhát rosszul esett, hogy mindig, ha beteg (és sokat az), jönnek azzal, hogy "de hát mitől? honnan?" -- és néznek az anyára. Miközben családban élünk (mi összesen 6-an vagyunk), és bárki hazahordhatja a vírusokat...

Kép
Kép
irina

Silka, altatás: hát, nagy kitartást Nektek!!!
Tegnap mi próbáltuk Ádit kicsit később letenni, fürdéskor, ahogy szokott, már ásítozott (rögtön utána szoktam megetetni), de pontosan 45 perccel a nagy evés utáni lerakáshoz képest felébredt; újból mellre. Rá egy órára újból. Oké, most ráfogom ezt az egészet a náthára, de ha az elmúlik és ez marad... meg a "csak cicin alszom el...". De hát ez van.
Pedig este már láncban etetem (2-2,5 óránként), hogy éjjel később ébredjen (még kétszer szokott, ha mázlink van, egyszer).

Kép
Kép
irina

Irina! Anyukám Szeli miatt leszokott a cigiről! :lol: (Meg persze én is! :oops: :wink: )
Remélem, soha többet nem szokunk vissza!!! Szerencsémre Apa nem dohányzik! :D

Kép

Kép
regcsiken14

...nem akarta Anyu, hogy Szeli a büdös cigiszagot érezze rajta! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Mamikák!

Anitja, remélem megkaptad a szombat esti sms-emet, még egyszer nagyon köszi! :)
Most végigolvastam a hétvégi írásaitokat, és próbálok reagálni, mert nem tudom, mennyit tudok jönni a következő pár napban, uis főnöktől kaptam némi melót így karira. :evil: Jó lenne letudni még a héten. :roll:
Hétvégén pedig itt volt Anyós (meglepően konszolidált volt, nem okoskodott. Mi üthetett belé?! :shock: :D ), tegnap pedig elmentünk még ajikat vásárolni. Ja, a Fa gyönyörű lesz, és az eladó 2000 Ft-tal többet adott vissza, mint kellett volna! :lol: Juhííí! :D
Szóval röviden velünk minden ok, igaz Máté hol sokat kajál, hol szinte semmit, és ezen mindig aggódok, pedig nem kéne. Tudja Ő. Az viszont egyszerre vicces és kiborító, hogy hajnali 4-f5-kor még mindig szómenése van és vigyorog ezerrel, visszaaludni pedig esze ágában sincs. Engem szórakoztatni annál inkább. :shock: :lol: Azért 5-f6 körül mindig sikerül ágyba pakolni.
Irina: mindenki azt mondja, h lehet, h Ádi éhes. Én pont fordítva gondolom (saját tapasztalat): szerintem a lefekvés előtti sok kaja megülheti a pociját. Te se érzed jól magad, ha este dugig zabáltad a pocakodat, mondjuk töltött kápival. Máténál is volt, hogy nem tudta, hogy hol az elég, annyira szívesen evett, aztán meg szenvedett a teli bendőtől. Próbáld ki, hogy nem "álometeted". Csak úgy simán, mint napközben.
Koszmó: mi is újra felvesszük a harcot. :( De hol lehet kapni ezt a Babe sampont? Gyogyótárban nem láttam. Apropó: a babafürdető-kenőcsöt nem szabad a baba fejére használni, mondta a gyógyszerész, mert az segíti a koszmó kialakulását!!!!!
Amona: nagyon édes a Kislányod!!!! Tényleg jó a névválasztás! :D :D :D Gyere gyakrabban, ha tudsz, plíz!
Granda: örülök, hogy jobban van a szemed, és szép gesztus volt a Mikulásgyári látogatás. :wink: (vmi fontosat akartam még Neked írni, de elfelejtettem... :oops: utánaolvasok még egyszer...)
Sense: nagyon tetszenek a Botis képek!!!! Amúgy esti program, alvás, ébredés nálunk dettó.
Fleur: jól kidühöngted magad? Akkor jóóó! :wink: :lol: :lol: Már jobb, ugye? Anyóst pedig idomítani kell.
Regi: szuper, hogy kibékültetek Apával! :D
Úgy irigylem azokat, akik már mensiznek. :( Én gyogyó ellenére folyton azon elmélkedem, h biztos úton van a Kistesó, és azért nem jön meg, csak fájdogál a hasam. :shock:
Oóóó!!! Vasalnom is kéne. Megyek, aztán majd még benézek.

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi, sok/kevés evés: én is Veled értek egyet, minden az ellen szól, hogy Ádi éhes lenne: 7-8-szori napi evések (éjjel is min. 2-szer), hízás, kakis és pisis pelenkák mennyisége, és nem sír (úgy) soha, hogy éhes, nagy ritkán cuppog (vagy ha túlaludta az etetési időt 1-1,5 órával).
Az álometetést csak azért vetettem be, mert estére úgy alakul az életünk, hogy vagy megetetem lefekvés előtt, vagy 1-2 óra múlva kéne, és az a nehéz altatás miatt gázos. De hát már így is gázos... Inkább a korábbi evésekkel fogok sakkozni... A cicin alszik el, de szerintem nem azért, mert éhes, hanem az a nyugis birodalom.

Babe: van szvsz, csak nem minden gyógyszertárban (a férjem csak egyben kapott itt helyben).

Kép
Kép
irina

Regi, én is még évekkel ezelőtt a baba tervbe vétele miatt szoktam le csaknem 10 év után a cigiről. Most is nosztalgiázom sokszor (gondolatban, és megbeszéltem magammal, hogy majd nyugdíjasként kocadohányos leszek (persze remélem, hogy nem).
Amúgy nincs átmenet. Az ember vagy leteszi, és kész, mert eldöntötte, vagy valójában nem is döntötte el. Visszaszokni annyira könnyű...

Kép
Kép
irina

Granda, bocsi, nem jövök rá!!! :oops:

Karácsony: 24-én itthon leszünk (mindkét nagyszülő-készlet messze), remélhetőleg megvalósítjuk a "csillogó fa - karácsonyi zene - mézeskalács- kicsi család együtt" álomkarácsonyt, és elkápráztatjuk Mátét. :) Aztán attól függ, milyen lesz az időjárás, és ezáltal a közlekedési lehetőségek, megyünk majd Dunaújvba és Bajára is, de sajna csak a 2 ünnep között, mert Gergőnek 27-én be kell mennie ügyelni a mhelyére. :evil: Már csak azt kéne kitalálnom, mi legyen az ünnepi menü. :roll: Van valami extrajó ötletetek? Közben azért nézelődök itt a neten ezügyben...

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Megint van bőven mit olvasgatni.. :lol:

Irina: szerintem pont ettől megy az ember falnak,mikor ott okoskodnak stb. és pedig ők azok,akik minden tisztasági szabályokat elfelejtenek mikor a picihez nyúlnak.vagy pici van a házban.azt csodálom,hogy te eddig is így bírtad.tényleg tiszta husika Ádi,megnéztem iwiwen,micsoda karkötője van :lol: :lol: és szép a súlya is :!: nem hiszem,hogy kevés lenne a tejcid. nálunk is a nyugiszopi a nyerő,szerintem ebből az látszik,hogy ragaszkodókak a srácok,vagy mi kényeztettük el :?: :roll: mi is sokszor eszünk egy nap,sőt mi is felkelünk éjszaka falatozni nem is egyszer,de ilyenkor nagyrészt a cumizás a lényeg..megnyugszik stb...
oltást nemhiszem így beadják,hogy náthás,de majd megmondod mit mondtak. :wink:
ja és én se tudok tuszkolni innivalót a fiamba,pedig pohárból is próbáltuk...na jó egyszer kétszer beletudtuk,de azt kiis bökékelte,nem ízlet.. :) a cicitej az jobb... :lol: :lol:

amúgy altatás téren mi is nyügik vagyunk.Apa keveset altatja szinte semmit,így csak én vagyok jó..csak a baj,hogy a nagyfiam is rám vár szegényem... :(
kétgyerekesek vagy több,ti hogyan oldjátok meg,hogy a ugyan annyit kapjon a másik belőletek,mint a pici. :?: néha olyan lelkifurdalásom van ezzel kapcsolatban:(

Regcsiken
:tök jó,hogy tudsz menni tornázni..irigyelek érte,jó kikapcsolódási forma.. :) ...sajna veszekedés előfordul,mikor már kivan az ember nem bírja elnézni,amit eddig..de ez van..te sem lehetsz véges..amúgy a férjek hajlamosak önzők lenni..
az én párom is akkor teszi tisztába Domit ha nagyon muszály,és egy nap talán 2szer van nála,pedig ő itthon dolgozik..na mind1 :roll: fel a fejjel,mégis mi visszük a pálmát a családban nem?ja és tovább élünk,pedig mennyit idegeskedünk és rohangálunk.. :roll: :)
varga tünde

Kiskolbi:nálunk is ez megy hajnalban,azon gondolkodtam,hogy mit találjak ki neki,vagy mivel csesztem el ugymond. :shock: :shock: :roll:

Mivel nekem nincs anyosóm csak anyósnak az anyuja,nekem azzal van gondom.. :shock:
náluk az a szokás,hogy karácsony napján ő főz és meghívja a lányát és családját.minket is megszokott,el is mentüni eddig.DE mivel már 4en vagyunk és egy négyszernégyes szobában szoktunk bezsufolódni 10en így már,úgy gondoltam nem megyünk el.Így is alig fértünk el,egymás hegyén hátán kellett kimenni a mellékhelységbe stb.,Beni meg szétunja magát a 10 perctől így rajtuk keresztül szoktam rendezgetni.Elégé gáz..!Most meg rám marad mind a két gyerek,mivel apa jól elszórakozik anya meg rendeze a csemetéket,hát így én nem válalom,csak szét idegeskedem magam.Arról nem is beszélve Domi nem szereti az akkora nyüzsit,Beni meg szét rosszalkodja magát..
Na gondoltam meghívom én,így az én szüleimmel a napja előtt csinálok egy ebédet nálunk,ahol van Bencének egy játszó szobája,ha unja magát bevonulhat oda,Dominak meg az emeleten a szoba az ágyával ahol alhat.Így tök jó lenne nem?..Áhhh nem ő nem jön el,sértődötten mondja,hogy náluk évek óta ez a szokást stb,hogy ő főz meg hozzá mennek..majd menjünk akkor ünnepkor ha akarunk valamelyik nap..nem jön át,holott 10 percre vagyunk gyalog :!: Nem értem a dolgot és még szarul is esik :cry: ...
Ennyit erről is...
varga tünde

Jééé holnap leszünk 3 hósak... :lol: :lol: :)
varga tünde

Irina:álom etetés? :shock: mit nevezel így?amikor alszik felveszed és megeteted?ezt?kis tudatlan vagyok ám.. :roll: :wink:
varga tünde

Sense:Nagyon édi Botondka.. :lol: :)

Ezt a kutyuson fekvő pózt én is bevetem...Ha nem gond :oops: :)
varga tünde

Hol vagy Gremese :?: Furi,hogy még nem írtál..
varga tünde

Sziasztok!
Már lassan egy hete alig jutok a géphez, néha beleolvasok, de reagálni nincs időm :cry: .
Elkezdtem a nagggyon nagy takarítást, aztán 2 nap után azt mondtam: belesz*rok, ugyanis érezhetően kevesebb lett a tejem :shock: .

Panka is taknyos, nappal gyakran orrszívózunk, már 4 napja éjjel is kel, de szerencsére csak 1-2x, és tuti azért, mert nem kap levegőt :? .

Cigi: januárban lesz 3 éve, hogy nem szívom, 12 év után. Bencénél már szoptatás alatt újrakezdtem, nem bírtam ki :oops: .
Aztán amikor 3 éves volt, sokszori próbálkozás és egy tüszős mandulagyuszi után elkezdtem tapaszozni. Én is elkezdtem útálni magam, amiért büdösen bújok a gyerekhez...ez sokat segített. Azóta rágyújtottam már párszor, ha ittam, buliban, de szerencsére nem szoktam vissza, és már nem is fogok szerintem. Apa sem dohányzik. Olyan nekem a cigi, mint alkesznak a pia, vagy drogosnak a fű, de meg bírom állni. Csak amióta leszoktam, kicsit idegbetegebb vagyok :lol: :lol: .

Megint nem tudom befejezni, megyünk Tescoba.

Lusta gyerkőcök anyukái: nem emeli a baba a fejét? Rossz helyre teszitek! :lol:

Kép

KépNa mi van ott?! Hát a TV!!!! :lol: :lol: :lol:

Hópihe sétálni indul Kép

Unokatesók :lol: Kép

Este megpróbálok még benézni :cry: .
dettyk

Tündi: megértelek anyós anyjával kapcsolatban... sok lelkierőt hozzájuk. Amúgy célszerű az érzelmi zsarolásokról leszoktatni embereket, de nagyon nehéz, én is csak próbálkozom.

Álometetés: a Suttogó I--III. szerzője hívja így, amikor lefekvés előtt kb. 2 óránként megciciztetjük a babát (ő 6, 8, 10 órát ír). Én mondjuk ebből kb. a f7-f9-es verziót szoktam megvalósítani. Fél10-ig fent sem tudnánk Ádámot ébren tartani (persze, mint írtam, elalszik, aztán felébred 45 perc, 1 óra vagy 1,5 óra után, de ez új dolog nála, eddig ilyen sosem volt). Tegnap 9-kor etettem.

Kép
Kép
irina

Dettyk, valami irtó édes a babád! És az unokatesója is (nagyon hasonlítanak!!!)

Kép
Kép
irina

No, fontos dolgokat meg nem írok le: NEM kapott Ádi oltást, majd 4 hósan kapja a 3 hósat. Náthájára Cebion-cseppeket kell adnom és felesben szem- és orrcseppet az orrába (a szemcseppben van ui. antibiotikum).
A BCG-jét kenegetni kell, nagyon ronda, de ha eldurvul, irány a gyerekbőrgyógyászat. A doki szerint összefügghet ez az immunreakció Ádinál azzal, hogy ugye nekem anno, csecsemőkoromban begyűlt a hónom aljában a BCG. Ádinak meg most kezd eldurvulni. Szegény baba, komolyan...
De ma már jobb kedve van, bár a nátha még tart. Fura, hogy nem vagyok fáradt, ennyi nem alvás után...

Kép
Kép
irina

Sziasztok Anyukák!

Nekem eddig nem nagyon volt időm gép elé ülni, mert az én Babóm nagyon poci fájós volt, illetve még mindig az. Egy hete a kórházban kötöttünk ki, annyira fájt a hasa, hogy már annyira sírt, hogy nem tudtuk, mi van bele, azt gondoltuk, hogy biztos máshol fáj neki. A kórházban benntartottak minket, kivizsgálták a Babót, és azt mondták, kólikás hasfájása van, majd kinövi. De mikor?
Így ott tartunk, hogy adjuk neki a colochyntist, mert a kórházban sem tudtam mást mondani, csak azt, hogy az anyuka adjon neki olyan szereket, amiket eddig. :( Van még valaki, akinek ennyire hasfájós a babája?

Kicsit sikerült visszaolvasnom titeket, és látom, hogy sokan szenvedünk a Babók és a mi alvásunkkal. Sajnos nálunk is vannak nappalok és éjszakák, amikor nem tud a Bogi elaludni. Leginkább Irináéhoz hasonlítok. Már volt olyan is, hogy egész éjszaka rajtam aludt a Babó, és amikor úgy gondolta, cicizett. De szerintem akkor meg nagyon teleette magát, és utána fájt a pocija.

Nekem is az a gondom, hogy olyan, mintha híg vagy kevés lenne a tejem. Megetetetm Bogit, és utána nem sokkal nyugtalan, nyújtogatja a nyelvét, mint mikor szopizik, és sírdogál. Már vagy 2 napja ezt csinálja. Cicire teszem, és akkor nagy mohón elkezd szopizni. A védőnő nekem is azt mondta, hogy hat hónapig anyatejen és esetleg vízen kívül ne adjak mást a babónak. De szeritnem éhes.

Délelőtt az alvással nagyon nyüglődünk, nagyon nehezen alszik el, van úgy, hogy egész délelőtt csak egy fél órát alszik, de olyan is van, hogy átalussza az egész délelőtött. Délután változó, de ált. végigalussza a délutánt, hacsak nincs valami baja.
Mostanában nálunk is az van, hogy fürdés után nem akar elaludni. Másfél óra cicizés-alvás után felébred, és mintha kimenne az álom a szeméből, elkezd magyarázni és nevetgélni, hogy ő nem álmos. Mi meg szenvedünk az altatással, mert ugye addigra már apával nagyon álmosak vagyunk.

Főzni ti tudtok a babóktól? Nekem arra sohasem jut időm, jó ha délben le tudok ülni reggelizni.

Irina
kitartást, és vigasztaljon az, hogy mások is szenvednek a babókkal. Tudom, nem vigasz, de talán kicsit könnyebb, ha tudod, hogy egyszer jobb lesz, és nem vagy vele egyedül!

I.Móni
a barátnőd mivel kezdte a hozzátáplálást?

A fényképek gyönyörűek, minden Babó nagyon szép.

[/img]
riti6

Sziasztok, hát túl vagyunk a szurin, hőemelkedés van 37.3 G kúpot kapott, most békésen szunyókál, bár egész délelőtt is aludt. Szegénykémet megint jól megviseli:-( de azért kint is volt már, mert szuri után még elugrottunk a piacra pár dologért, aludt a kenguruban, mig mászkáltunk.

A nagy fogyás eredménye mérlegelés után + 90 dkg egy hónap alatt, szóval tápi elfelejtve, mert ez több az átlagnál ( 60 dkg az átlag).
Meg már megint azt mondta a védőnő, hogy fogyóznia is kellene. Tiszta gyagya egy nő!

Heni
KépKép
heni81

Megint itt...
Tündi: szerintem most páran megköveznek minket, hogy azon rinyálunk, hogy hajnalban a Babánk nevetése-magyarázása miatt nem tudunk aludni. Személy szerint örülök neki, hogy nem azért vagyunk fent, mert bömbi van (ezzel biztos Te is így vagy), másrészt nagyon nem tudom még átvenni a hajnali kukorékolás ritmusát. Mi Apával ugyanis nem 7-8 óra körül fekszünk le.

Úgy tűnik, Máté elkezdett átállni a napi 5 kajálásra. :roll: Csak az a fura, hogy nem a hajnali evés csúszott későbbre (mondjuk éjjel így is 8-9 órát bír ki tejci-tápi-anya nélkül), hanem a reggeli-tízórai mosódott össze. Még elég kialakulóban van az új napirend, kíváncsi leszek, hogyan állunk be. Közben meg azon parázok, hogy nem eszik sokat, igaz nem tudom, mennyit szopizik (nem tűnik soknak), csak a tápszer mennyiségét utána. Akárhogy is, nem tudom, miből él, de a mérleg tanúsága szerint megint 24-25 dkg feljött egy hét alatt. :shock: :)
Heni: mi az, hogy fogyózzon, mert ez több, mint az átlag?! :shock: Nem tudja a védőnőtök, hogy a Babák NEM olvasnak szakirodalmat? És mikor az én Fiam újszülöttként heti 25dkg-kat hízott (havi 1 kg csak anyatejjel?)? Érdekes módon nem lett húsgombóc. Fekete pont a Védőnéninek! :evil:
BCG: nálunk már harmadszorra gennyesedett be. :? Még mindig nagyon piros. Mátét nem zavaja, de azért lehet, hogy megmutatom a gy.dokinéninek.
Dettyk: nagyon aranyos Panka! :D Micsoda tv-fan! És szopizni tud a náthájától? Egyáltalán kívánja? Jobbulást. +++++
Riti: Nektek pedig kitartást, és sok erőt!!!! Próbáljátok pozitívan szemlélni, túllesztek rajta hamarosan. Nálunk egy héttel a 3. hó betöltése előtt vége lett egyik napról a másikra! Jobbulást! :wink:
Irina: ír a Suttogó jó dolgokat, de szerintem csak annyit érdemes megfogadni belőle, hogy RUGALMAS RENDSZER!!!! A többit meg a Babára és az anyai ösztönökre kell bízni.
Tényleg, Emese, hova tűntél?! :shock:
És Niki, Motiot, Többiek? :?: :?: :?:

Detti
KépKép
kiskolbi

Regi örülök, hogy apával minden rendben:-)
Nagyon ügyik vagytok anyukáddal, nálunk apának nem sikerült leszoknia, pedig ő is szeretett volna, de már ő is régi dohányos és egyszerűen nem megy neki. Te csak letetted egyik napról a másikra?

Irina minden csodálatom a tiéd, hogy egyedül megbirsz birkozni ennyi problémával. Én szerintem ezt nem tudnám.

Dettyk nagyon édes Panna!!!! és az uncsitesó is:-)

Heni
KépKép
heni81

Tényleg Detti,a hajnali kajánk nem igazán kaja,csak amolyan sziaanyacicimosolybeszélgetés.

ÉSSSssss most vettük észre az alsó jobb oldali fogunk kibújt... :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: megvan az oka miért fájt a cicibimbim evések után,és tegnap az a ráharapás eléggé félelmetes volt számomram..mi lesz ezekután szadizni fog a fiam... :?: :roll: :roll:
varga tünde

Amúgy Heni mi is 1kg - kat híztunk sőt volt,hogy többet és csak cicitejcizik :!:
varga tünde

Tündi!
Gratula a fogacskához!!!! :D :D 8) (Vagy inkább neee? :? :shock: :lol: )
Hát, azért Máté eszik rendesen hajnalban is :roll: , úgyhogy azt hiszem, nálunk ez több, mint sziaanyacicmosolybeszélgetés. Persze az is. :D De azért nem rossz ez. Én is úgy örülök, hogy annyi sok alvás után végre együtt vagyunk! :D Mindig annyira hiányzik reggelre, még akkor is, ha bazi álmos vagyok. :D :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja Kiskolbi emlékszem mi is heti 25 dkg ot hiztunk 6 hétig, aztán meg lecsökkent a felére, gondolom kevesebb is lett a tejci, meg másképpen hasznositja+le is mozogja.

Heni
KépKép
heni81

Riti6, hát, tényleg őszinte részvétem, sajnálom, hogy Te is tagja vagy a nagyon hasfájós babás mamák klubjának... :( Sokat keseregtem miatta, de most megmondom őszintén, ha "csak" ez lett volna, kiegyeznék vele, bár a közepében a dolognak ezt biztos nem mondtam volna. A jó hír az, hogy tényleg el fog múlni, nálunk is enyhült már...

Heni81: nagyon aranyos vagy, de sajnos nem vagyok egy hős alkat, csak úgy bírom a napokat átvészelni, hogy a férjem és a család valahogy tartja bennem a lelket. De már összeszámolni sem tudom, hány nyavalyánk volt és hány lett. Azt hittem, normális karácsonyunk lesz, de így, közvetlenül az ünnep előtt izgulhatunk a BCG miatt... meg hogy nem alszik el éjjel Ádi... meg hogy nem lehet tkp. rábízni másra, anyukámra sem, mert óriási sírást rendez. Nincs nagyon kilépés tehát a mókuskerékből, és ahogy írtam, lényegében okt. vége óta nincs sok normális napunk, tán 1-2 volt. Az alvásproblémát viselem a legnehezebben, mert ha alvás van, minden könnyebben megy. De hogy hónapokig-évekig kifacsart rongyok legyünk a férjemmel...

Kép
Kép
irina

Anitja! Köszi a tippet! Szelit rátettem a szopis párnára, bár nem történt semmi, alig akarta a buksiját emelni, inkább csak oldalra fordította. :shock: DE! A babamasszázson tanultuk a hát masszírozását, és olyan ügyesen emelgette a buksit hason fekve!!! És szerintem a mai "gyakorlás" volt rá hatással!!! Tiszta boldog vagyok. :lol:

Dettyk! Édi Panka! :D
Igggen! A TV az BULI!!! :wink:

Riti6! Üdv itt! Szerintem konzultálj Irinával! Ők is hasonló helyzetben vannak. :cry:

Heni! ÁÁÁ! Dehogy! Én nagyon megszenvedtem a leszokást a cigiről. Mikor Szelit terveztük, elkezdtem használni a tapaszt, de a kúra lejárta előtt teherbe estem, és akkor azt is leszedtem. A tapasszal egyébként elvoltam, de utána... :( 3 nap totál borzalom. Iszonyatos nikotinhiányom volt. Vert a víz, olyan idegbeteg voltam, hogy azt el se tudom mondani. :evil: Aztán elmúlt. Természetesen Szeli miatt nem is nagyon jutott eszembe a cigi. Most meg már totál nem érdekel. :D
Szerintem kétféle típus van: akinek a mozdulat hiányzik, és aki nikotinfüggő (ebbe tartozom én is).
Egyébként azt olvastam, hogy egy slukk is elég, hogy az ember visszaszokjon. Na, én tuti nem kockáztatok!!! Többször leszoktam már, és mindig elcsesztem: „na, csak egy slukkot”. :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Egyébként sajnálattal tapasztalom, hogy Szelikémnek a puki még mindig fáj. :( Még szerencse, hogy a kaki már észrevétlenül megy. Csak azt látom, hogy nyom! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Granda kérdezted a Pólus melletti uszit, igen, arra gondoltam. Rosszat hallottam róla... Sok a fertőzés, állítólag. Egy jó uszit a X.kerületben mondtak nekem, vagy az iwiw-en hirdet egy XVI.kerületi uszi, amiről még semmit sem tudok, de a honlapja jónak tűnik: www.babauszi.hu

Evés:: Levi magának állította be a napi 5x-i kajálást, nem kér már 3 óránként. Már 2-3 hete így megy. Aki banánt ad a babának, vigyázzatok, mert a banánról úgy tudom, hogy fullasztó.

Altatás: nekem CSAK a cicin altatás vált eddig be, máshogy még nem sikerült sosem. Én úgy szoktam, hogy eszik mind a két ciciból kb. 15-20 percet egyenként, utána csinálok tápit, ő eldönti, hogy abból mennyit eszik, nem erőltetem. Hogyha büfizett és úgy tűnik, tele a pocak, akkor kicsit beleteszem a pihiszékbe, mert evés után jön a rotyogtatás. Tisztába teszem, ledőlünk a nagyágyra és alszunk, általában mind a ketten.. Levi egyszer ébred, este 9 után általában 3-4 óra között, utána 8 felé.

Ma voltunk újra a Brendonban a baba-mama jógán, de ma valamiért nem élvezte Levi, többször is elsírta magát. Az első alkalom pedig nagyon jól sikerült. Na mindegy, azért még megyünk. Neki is vannak rosszabb, nyűgösebb napjai. Hiába volt ma gyönyörű, napocskás idő, Levi sírósabb volt, mint szokott lenni. Általában csak az öltözés, amiért minden nap sír, másért nem szokott. Úgyhogy nem értettem ma mi történhetett.

Ma délután kivételesen nem cicin aludt el, tettünk fel a hálószobánk erkélyajtajára égőket, karácsonyi díszítést és azt nézegette. Közben pedig elaludt. Teljesen meglepődtem. Lehet, hogy sokáig ott marad a díszítés? :)

Holnap be kell mennem a munkahelyemre, előre félek, hogy rengetegen körbeveszik Levit, ő pedig jól megijed. Legfeljebb hamar eljövünk.

KépKép
becka

Hát ez nem igaz, csütörtök óta végre eljutok ide, írok egy kisregényt, és amikor el akarom küldeni, eltűnik az egész! Kép

Szóval köszi Nyerkit a linket, neked meg a felajánlást Viranka, akkor küldöm az email címemet priviben!
Képzeljétek pénteken meg is vettem a mei- taihoz az anyagot!

Iszonyatos napokon vagyunk túl, illetve még nem is vagyunk teljesen túl rajta. A nagyfiam után szép sorban mind elkaptuk a betegséget, alul, felül minden jött ki a gyerekekből, alig győztem mosni. És mint betegek, lázasak még jobban szükségük volt anyára, aki maga is dögrováson volt.....ellenségemnek se kívánom.

Na, eddig hagyott Zita fórumozni!
Majd igyekszem jönni, Tünde neked még majd írok pár sort a többgyerekességről.

KépKépKép
bongyi

Bongyi! :cry: Jobbulást az egész családnak!!!

...amint látjátok, ma nem mentem tornázni... :wink:
Anyukámnak fáj a térde (alig bír menni), Apa meg nem vállalta be Szelit egyedül. Szerintem nem merte... hihihi :P

Kép

Kép
regcsiken14

Hali! Végre itt.

De irígylem azokat akinek otthon van már a párjuk. Az én párom még valószínű 24.-én de is dolgozik :cry: Közbejött egy sürgős, határidős meló és elvállalták :cry: Így most kora reggeltől késő estig dolgozik :cry: Grétivel semmit sem találkozik, hisz reggel mikor megy Ő még alszik, este meg mikor jön már alszik. Ráadásul most akar kibújni az első fogacska és nagyon megszenvedünk vele. Cica egész nap nyűgös.Ma is csak a babakocsiban tudott igazán pihenni. Na de úgy ha állandóan sétálunk nem halad a lakás, de karácsonyra legalább rendbe kéne tenni :roll: Még nem tudom, hogy oldom meg :roll:
Ja amúgy a kis drágám most itt alszik a karjaimba :oops: :roll:

TündiGratula az első fogacskához :lol: :lol: :lol:

Bongyi Jobbulást nektek!

Fleur A jó anyós ritka, mint a fehér holló :cry: :cry: Ahogy olvasgattam itt is sokunknak fekete jutott. Gyere mindig, írd ki magadból a dühöt és akkor jobb lesz. :lol:

Heni Te kis titokzatos :lol: :lol: Elárulod, hogy mennyi lett így a +90-el Petike súlya?

Beckaa X. kerben melyiket?

RitiAlmával kezdtek, aztán szép fokozatosan bővitette a kínálatot. Krumpli, sütőtök, sárgarépa.........

Felébredt Gréti

Talán majd még jövök.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni nem is vagyok titokzatos, Petykám súlya 6.40 Kg, 63 cm, szóval növögetünk.Észrevettem ám, hogy a 62es rucik már kicsik, de a 68 as meg nagy, borzasztó!

Regi, jó hogy irtad ezt a cigi témát, azzal cseszegtem apát állandóan, ha megy cigizni,hogy Szelinek még a nagymamája is leszokott, nemcsak az anyukája!!!!![/quote]

Heni
KépKép
heni81

Móni, nem tudom a X.ker babaúszás címét, holnap találkozom a lánnyal, aki odahordta a kisfiát, pontosítok. Holnap írok.

KépKép
becka

Heni! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Anyám! Amit ti itt műveltek, azt nem lehet követni! :lol:

Tündi, Kiskolbi! Itten vagyok! Köszi a hányolást! :oops: :D

Tündi! Gratulálok az első fogacskához én is!
Én ma beszerezetem a Dentinox gélt, mert gyanítom, hogy amikor elvileg minden oké, és sír, az a foga lehet. Szegénykémnek be van dagadva az ínye, állandóan folyik a nyála (ez már hetek óta tart), és csürüszköli a szájába az öklét. Most kezdett gíanús lenni, hogy ez már fáj neki.

Regi! Nagyon ügyi vagy, hogy leszoktál a cigiről. Nálunk Anyóséknál az a menetrend, hogy leszoknak: minden szilveszterkor, karácsonykor, meg a baba születésekor..... Depersze ez sosem sikerül. :lol:

Irina! El sem hiszed, mennyit jár az agyam rajtatok, mit lehetne tenni, hogy jobb legyen Nektek! Az nagy szerencse, hogy ilyen összetartóak vagytok a férjeddel, és tartjátok egymásban a lelket. Én azt sajnálom, hogy tartani kell a lelket, mert annyira nehéz nektek.
De továbbra is azt mondom, kárpótol benneteket minden rosszért ez a gyönyörű Fiúcska, aki nem tehet semmiről, és állítom, hogy neki is elege van már.
Szépen lassan kikecmeregtek ebből a kálváriából! Nagyon szorítok! (Állandóan!!!)

Fleur! Ez az! Írj ki magadból mindent!!!!!! A nőknek úgyis az segít, ha kibeszélik magukat. (A férfiak meg visszahúzódnak a barlangjukba, és megoldják egyedül a problémájukat).

Heni! Gratulálok, szép méretek!
Én már le sem merem írni..... Ma reggeli mérés: 7330 g. (1 hét alatt + 240 g). :shock: :lol:

Bongyi! Te szent sz.r!!!!!! :( ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Megy a gyógyvudu ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Regi! Egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy Szelinek a puki is könnyen jön! :wink:
És tök jó, hogy kibékültetek Apával!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Van pár friss képünk!

Kép Alvás előtt ezt csinálja

Kép No komment

Kép Hát nem édesek?

Kép

Kép Az első kajálás

Kép Kis haverral

Na pussz, megyek röhögni a Győzikén!!!

Kép
Kép
timi26

Csajok nincs valami jó kis vendégváró receptetek???ilyen falatka, szenya, hidegtál jellegű, amit ugye a vendégek a kanapén ülve tudnak elfogysztani. Elég sok vendégen lesz az ünnepek között és azért sima szenyákat csak nem adhatok?!

Heni
KépKép
heni81

Na az egyik alvós helyett a fejemelgetőset akartam... :oops:

Íme:
Szóval ezt csinálja alvás előtt:

Kép

Kép
Kép
timi26

A mai napunk rémes volt! Apa tárgyalni ment, én meg mentem vele Zsófival. Nekem is dolgom volt. Őt kitettem ügyfélnél, én be a volt munkahelyre (a volt főnököm hurcikolta a fenekét Zsófinak :lol: ).
Na de ott már nyűgös volt, mert otthon alig cicizett.
Babával vissza Apáért, aki kiszól, hogy 1 perc, és jön.
Kocsiban várok, 20 percet. :shock:
Baba izzadtra sírja magát. Mit sír! Üvöltött, de annyira, hogy gurgulázott már, sőt, azt hittem, ott fullad meg. Na, a nulla fokos kocsiban gondoltam megszoptatom. Annyira üvöltött, hogy az sem volt jó. Ráadásul spriccelt a tej a szájába.... Már vele együtt sírtam... :cry:
Gyorsan pár perc alatt anyóséknál voltunk, egyből cici, és akkor evett, megnyugodott. Majd nyügike volt, mikor vele akartak foglalkozni.
Elaludt a mellkasomon. (Nagyon kivolt, egész nap kb. 1 órát aludt össz-vissz).
Mikor felöltöztettük, és betettük a kocsiba, megint kezdődött az üvöltés. Kivettem az ülcsiből, menet közben szopi :shock: , semmi nem volt jó. A karomban nagy nehezen elaludt...
Hazaértünk, kibontom gyorsan, még mielőtt elkezdene sírni megint, fel a pelenkázóra.... és mosolyog...... :D
Az én drága kicsi Csillagvirágom sehol máshol nem érzi jól magát, csak itthon. Nyugodtan szopiztunk, majd játszottunk, és kb. f9-kor tettem le aludni.
Soha nem fogom elcincálni sehová, ha nem muszáj!
Ő csak itthon érzi jól magát! Persze a babatali kivétel! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Jaj Timi! Ez a Viktorka nagyon édes! És milyen erős! (És milyen erős Rebeka, hogy elbírja!) :lol:
Rebeka gyönyörű kislány! Le a kalappal! A papás kép meg zseniális! :D Tök jók a tornaszerkók! Ezeken Rebeka biztos klasszul levezeti a fölös energiáit. És jól látom? Kis vasalóállványa is van? 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Dobok egy szombati képet.

Kép gyakorlom a beszédemet!

Kép
Kép
Kép
gremese

Tünde! A többgyerekesekhez intézett kérdésed magamének érzem!:D
A többiektől előre is elnézést az off-ért.

Azt hiszem nincs tökéletes megoldás, hogy egyformán adj magadból mindkét gyereknek, a jó anya mindig törekszik erre és mindig lelkiismeret furdalása van, hogy nem sikerül….De szerintem a gyerek a maga szintjén megérti, hogy most a picur még tehetetlen, rád van utalva, még ha nem is tetszik neki. És amikor majd nagyobbak lesznek, változik a helyzet, és ez a pár hónap eltörpül majd.

Nálunk is az altatás az egyik legkényesebb pont, amikor jó lenne, ha több lenne belőlem, minden gyerek mellé egy! És persze pluszban apának egy kipihent példány belőlem! Vagy legalább lenne kb. nyolc kezem! Nagyon nehéz több gyerekkel egyszerre, hogy mindenki megkaphassa, ami neki jár! Hiába a szép tervek meg elméletek, hogy majd odafigyelünk, hogy ha nem is naponta, de minél sűrűbben legyenek a közös programok mellett csak anyával ás csak apával külön programok minden gyereknek külön-külön, de ehhez egy napnak 72 órából kéne állnia. És ugye közben takarírani, főzni, mosni is kell.

Ezekben az első hónapokban nincs mese a picurkának több jut, hiszen szoptatni csak én tudok, nálunk többnyire a fürdetés, nyugtatás, altatás is az enyém!

Mi úgy próbáljuk ezt az egészet megoldani, hogy
1. Apa rengeteget segít, amikor muszály a picivel lennem, ő van a két naggyal. Ugynakkor egyre többször már apa is el tud lenni a kicsivel és akkor én lehetek a fiúkkal! De segíthet ily módon nagyszülő, barátnő is, vagy olyankor lehetsz a másik gyerekkel, ha a kicsi alszik, esetleg rövid ideig eljátszik magában. Így szoktam én a naggyal pl. akár csak a boltba elszaladni, vagy átmegyünk a másik szobába, és mesét olvasok csak neki vagy csak egyszerűen beszélgetünk a kicsi feje felett. Persze az arány még így is bőven a picinek kedvez.
2. Megbeszéltük a nagyobbakkal, hogy Zita pici, tehetetlen, stb, most anyára nagyobb szüksége van, de ez csak egy pár hónap lesz, ahogy nő a picur, úgy lesz egyre többet megint velük anya. Nyilván nem érti meg teljesen, és sokszor haragszik is, de azt hiszem, hogy azért sokat ért belőle. Különösen, ha sikerül elérni, hogy már most nagyon szeresse a picit.
És persze sokszor hangsúlyozom a nagyoknak, hogy azért, mert velük nem vagyok annyit együtt, őket is ugyanannyira szeretem, imádom!

Szerintem most ha ez a pár hónap nehéz is az előszülöttnek, tényleg rövid idő ahhoz képest, amikor már mind nagyobbak lesznek és egyformán tudsz velük lenni.

Azért említést érdemel az a helyzet pl, amikor tényleg tök egyedül vagyok és pl a kicsi üvölt a fáradtságtól a kezemben, másik kezemmel etetem a középsőt, aki éppen kiöntötte az innivalóját, és akkor bekiabál a wc-ről a nagy, hogy menjek neki segíteni. Ilyen helyzetekben másodpercek alatt fontossági sorrendet kell kialakítani, és bizony van olyan, hogy valamelyik nagyobbhoz szaladok és a kicsit leteszem és hagyom sírni. (pedig az elsőszülöttet sosem hagytam, mindig mindent eldobtam, ha megnyikkant) :lol: :lol: :lol:

Bocs, hosszú lettem, de azt hiszem ebből regényt is tudnék írni...

KépKépKép
bongyi

Heni! Fogyózni? :shock: Jesszus! Nagy feketepont a védőnőnek! Kiskolbinak igaza van! A babák nem olvassák szakirodalmat!!!!!!

Kiskolbi! Nálunk pár napja van az, hogy Zsófi vagy hajnali 4-kor, vagy fél 6-kor elkezd dumálni az ágyban, meg izmozik, hogy ő fel akar kelni. Cupppogtatja a kezét, pakolja a fejecskéjét. Először "bedőltem" neki, és kivettem az ágyból, fél 6-kor indult a nap. :?
Utána (és érdekes, hogy csak ebben a két időpontban kezdi el - de nem minden nap) már nem vettem ki. Lélegzetvisszafolytva feküdtem, ujjaimat keresztbe fontam, úgy drukkoltam, hogy aludjon vissza. És visszaaludt! :twisted: Majd f8-kor kelt. :D Ez idáig 3x volt így, hogy vártam, és visszaaludt.

Nagyon megszenvedtem a saját Szentesténkért. Anyósék megint kérdezték, mikor megyünk, mondtam, hogy 25-én.
Hazafelé Apával beszélgettünk, mert mondta, hogy múltkor az öccse említette, hogy Anyós - miután mondtuk, hogy Szenteste hármasban akarunk lenni - órákig sírt.
Ez rossz volt nekem, mert szeretnék jót csinálni és nem lehet.
Apa meg őrlődött.
Én meg kiakadtam, hogy "csak" ennyit szeretnék, hármasban lenni Szenteste. Mindenki Zsófival akar lenni aznap. De én vagyok az anyja, hagy döntsem már én el, hogy hol legyen ez a gyerek. És miért nem értik meg ezt a többiek?
Apától meg kérdeztem, hogy miért nem áll ki mellettem? (Szegény mindenkinek jót akar).
Aztán persze itthon megölelgetett és mondta, hogy neki minden nap karácsony, mert együtt vagyunk. Anyósék meg majd megnyugszanak!
Program elfogadva, én győztem!
(De miért kell ennyit szenvedni egy kis családi együttlétért???)

Kép
Kép
Kép
gremese

Látom még most este felkerült pár kép!

Timi26, Látom nagy a szerelem.....

Hát igen Emese, Zsófika szól, ha valami nem tetszik......
Amúgy köszi a vudukat mindenkinek, talán kezdünk kifele menni a betegségből, kop-kop, bár gondolom, még a mai éjjelünk rémes lesz!

KépKépKép
bongyi

Hello Lányok,

megvolt a nagy karácsonyi bevásárlás. Baromira élveztem, és a végére baromi nagy tömegundorom lett és már nagyon örültem, hogy megyek haza Lizihez. Hétfőn 11-kor fullon volt az Árkád, mintha senki nem dolgozott volna. 12-kor lepakoltuk az első adag motyókat a kocsiba, na akkor már verekedés volt a parkolóhelyekért. De nagyon jó volt kikapcsolódni és totál feltöltődve jöttem haza Lizihez. Persze neki is vettünk pár dolgot a rokonok nevében (is). A kedvencem egy jó meleg kis usanka, amit a kinőtt satykót pótolandó vettük. És ebből tuti nem lóg ki a fülünk! Ő az, egyenlőre még csak az ágyon, hiszen még nem jött meg a jézuska :wink:
Kép
Csajok, kíváncsiságból beugrottunk a Zarába is, én még soha nem vásároltam ott, de hallottam, hogy elég durvák a babacuccai. Néztem egy nagyot, hogy mi mindent lehet kapni. Én meg azt hittem rugikból áll a virág. :lol: Mondjuk megkérdezném azt a pár hónapos babát, akire az anyukája ráad egy piros lakk műbőr hosszú kabátkát, h mennyire élvezi. :roll: Meg volt blézer és társai, mindez mondjuk 62-es méretben...
És apa is jól elvolt mindeközben Lizóval, csak 1x kért telefonos segítséget :wink:

Na, akkor most visszaolvasok...

silka
silka

Fleur,
nagyon-nagyon-nagyon irigy vagyok az altatásotokra!!! :lol: Néha tényleg jó, ha az ember kiírja magából a dühét. :wink:

Sense, Granda,
én határozottan látom közöttük a hasonlóságot! :lol:

Dettyk,
hópihe Panna nagyon cuki bebugyolálva!

Timi26,
nagyon szép családod van!

Regi,
én 14 hónapja szoktam le 13 év bagózás után... ...apával együtt a projekt kedvéért. Aztán ahogy teszteltem egy pozitívat, ő hátradőlt, h ő elvégezte a dolgát és visszaszokott. Azóta leszokik minden hétfőn, szombaton, 1. UH után, 3. UH után, szüléskor, stb. DE MOST (kopp-kopp) pont egy hete nem gyújtott rá. Nagyon bízom benne, h most sikerül.

Emese,
annyira aranyosan magyaráz Zsófi a székében, és milyen csini. Nekem eddig talán ez a kép tetszik róla a legjobban. :lol:
Képzeld, a múltkor pont erről beszélgettem a védőnővel, h 2x megpróbáltuk Lizit elvinni vásárolni és nem sikerült. (már azt gyanítottam, h vmi nem ok vele, hogy ennyire nyügi máshol :roll:) Erre ő azt mondta, h vannak olyan babák, akik kifejezetten gyűlölnek máshol lenni és csak otthon érzik jól magukat a megszokott kis kuckójukban. Úgy tűnik Zsófi (és Lizó is) ilyen...
Igazán dobhatnátok pár grammot felénk. Mi csak 10-13 dekákat hízunk hetente. Most tartunk 5600 gr-nál és 3850-nel születtünk. :?

silka
silka

Timi26! Nagyon jók a képek! Aranyosak a gyerkőceid! Rebeka meg egyszerűen gyönyörű kislány!!! :D

Emese! Milyen érdekes, hogy Zsofka otthon érzi igazán jól magát! Hiába, ahol mindig meghittség és szeretet van! :lol:
Édes Zsófi, ahogy magyaráz a pihiszékben! :D

Silka! :D Hát igen, nehéz a cigiről leszokni, az biztos! Egy csapda az egész. És milyen hülyék voltunk tinédzser korunkban, hogy azt hittük, ez buli… :oops:

Ma megyünk oltásra, de Szeli pont úgy ébredt, hogy a kapott időpontban kellene ennie… :? Felhívom a védőnőt, hogy mehetünk-e később fél órával. 8)

Képzeljétek! Apa reggel elmosogatott! :shock: Nagyon elgondolkozhatott… Kíváncsi vagyok, meddig tart. :twisted:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?