Hicudzsi!
1. alvásról: igen, lehet, hogy azért alszol kevesebbet, bár megsúgom, pár hónap múlva egy átaludt 4 órának is annyira fogsz örülni

Velem is uez van, az első harmadban aludtam, mint egy bunda akár 11-12 órát is, ja és délután is lefeküdtem a kisfiammal. Aztán a 2. harmadtól jött az, hogy már nem kell a délutáni alvás, ja és elég a kb 8 órás alvás. Így a 3.-ban meg éjfél körül kerülök csak ágyba, de mondjuk így is lealszom a 7-8 órát, csak most már 100x fordulok egyik oldalról a másikra
2. külföldi terhesgondozás
Bár nem engem kérdeztél, de gondoltam mesélek egy kicsit a finn terhesgondozásról. Szóval én totál elégedett vagyok mindennel, sőt a magyar rendszert tartom túlzásnak, legalábbis a magán nőgyogyis részét. Itt 3x van orvosi (manuális) vizsgálat, havonta védőnő, ami többet jelent mint otthon. Kicsit felér az orvosi vizsgálattal: szívhangnézés, vérnyomimérés, vizeletvizsgálat, laborvizsgálat... Mondjuk a kérdésem az, miért kéne ezekhez orvos?
a 32.héttől 2 hetente van ez, és a 36.heti orvosi vizsgálat után már hetente, plussz itt is utána már ctg a kórházban.
Az UH-ról:
Itt alapból 2 van, és már bocs, de totál elég. Csodálom, hogy a kismamik havonta akarnak járni, pedig köztudott, hogy a babók nagyon szenvednek alatta, azért is másznak el mindig a készülék alól, azért rúgják le a vizsgálófejet, azért takarják el az arcukat.... Itt úgy jellemzik, hogy kb azt hallják az UH-hullámokból, mintha egy denevért betennél a mikrosütőbe. Szóval itt az a nézet, hogy minek, ha nem muszáj. Tényleg, az UH nem mozi, szórakozás, mint ahogy pl. röntgenre sem azért jár az ember, hogy gyönyörködjön havonta pl. a tüdejében.
Viszont hangsúlyozom, hom indokolt esetben igenis itt is, és úgy tudom más külföldi országban is több UH van. Bár megsúgom, hogy pl. a 28. hét után UH-oknak szerintem semmi funkciója nincs, már bocs, de nem csak ilyen módszerrel lehet megállapítani a baba súlyát, meg hogy rendesen fejlődik-e.
Kicsit úgy érzem, otthon azért van a rengeteg UH, hogy az orvosi rendelőből kilépve azt érezd, hogy kaptál valamit az 5000-6000Ft-odért. Bocs, de szerintem eszméletlenül szemét, anyagias az otthoni terhesgondozás, nőgyógyászat. És szerintem mi rontottuk el azzal, hogy nem felel meg az alapellátás. Mi jöhet még ezután?
Puszi: NYuszimanóék ma betöltött 32

(indul a 33

) Megyek zuhanyozni, aztán meg a terhesrendelésre, majd jövök délelőtt, hogy mi volt.