2003.07.29 16:06

2003.07.29 20:57
Én is szoptam az ujjamat, úgy vagyok lefotózva a bölcsiben. Nekem igaz kellett fogszabályzó, de nekem azért mert befelé dőltek a fogaim, tehát kifelé kellett nyomni, ez tuti, hogy nem az ujjszopástól van, hiszen akkor pont kifelé kellett volna dőlnie.
Ma már hazaértem az angolról a délutáni alvásra, így nem volt gond. Egy picit talán érezteti Dóri, hogy délelőtt egy idegenre hagyom, most jobban apázik. Ennek nagyon örül persze az apja. Mindenben van haszon. Én egy picit furcsálom a Dóri nélküli délelőttöket, jó is meg nem is, olyan ambivalens érzés. Most egy picit látom a saját lányomat külső szemmel és néha az az érzésem, hogy kissé el van kényeztetve, néha meg, hogy rideg vagyok vele. Persze nagyon szeretem, ez nem kérdés.
és semmi nem segített. 2003.07.29 21:06

A Pityusnak meg be van gyulladva az inye, és ráadásul ott ahol be van gyulladva az iny, ott hiányzik a fél foga a gyereknek. Remélem, hogy ez még a tejfoga, majd holnap meglátjuk. Szerencsére visszajött a kedves gyerekfogász dokinéni a GYES-ről, így nincsenek beijedve a fiúk.

Tegnap a Miki nyitotta ki a kukorica konzervet, és a Bea körülötte sertepertélt. Hát, rögtön eszembe jutott Tomi.
Gyorsan el is pakoltam az asztalról mindent, és a nyitót is jó mélyre sülyesztettem a konyhafiókban.

Ezt hogy tudtátok elintézni? 

2003.07.29 21:08

2003.07.29 21:15

2003.07.29 22:15
Koszi,hogy irtal par szot az ujjszopasrol!Szegény Miki-ez a foghuzas!
Sokat szamit,ha legalabb a dokinénitol nem félnek.
Novemberben,ha hazamegyunk én is el szeretném vinni Rikit fogaszatra.Remélem engedi majd vizsgalni magat,mert most még elég hisztis tud lenni a dokiknal.
Képzeld a szulinapomon készultek fotok és ugy nézek ki rajtuk,mint egy anorexias.Szornyen megijedtem magamtol,amikor meglattam a képeket.
Holnap megkeresem.Aranyos lehetett a strandolast kovetelo Lacika!

Ki tanitsa meg az alkalmazkodashoz,ha nem ok?Es,hogy meg sem kérdeznek téged??Nem tul szép toluk.En az ilyen embereket nem is értem.Ha esetleg beleképzelnék magukat a te helyedbe...
Meglestem én is Hangat,olyan sokat nott!!Legalabbis igy a foton keresztul ez latszik.
Az unokahugodnak volt esze!
Hova jon helyileg? 
2003.07.30 00:27

Ha addig nem akkor .....utánna. 

2003.07.30 07:47

Mondjuk, most nincs otthon a kis unokatesó, mert ők vannak Balcsin, és őket váltjuk majd. Én meg gyorsan ügyintézek egy sort, befejezem a melómat, kicsit takarítok, aztán pakolok ezerrel.

Évek óta ilyenkor nyaralás előtt odaadom a fiúkat a mamához, hogy tudjak nyugodtan pakolni, de most a Beát is adom, mert ő is csak feltartana a készülésben. Szombat reggel útba ejtjük mamát,felvesszük a csemetéket, és irány horány, meg se állunk Balcsiig, és ha az idő nem olyan lesz mint most, akkor 3 hétig nem is leszek gép közelben.

2003.07.30 09:28
Persze Londont sem látta. Csak 3 közeli kisvárosba jutott el, néhányszor egyedül is bement egy közelebbibe, gyalog. Az első 2 hétben még volt suli a gyerekeknek, akkor a házvezetőnővel meg az albérlővel volt otthon Zsófi. Az albérlő vitte el egyébként a végén a reptér felé is. Szóval a 20 nap alatt nem sokat látott, de sokat nézett tévét, olvasott angol könyveket és azért beszélt angolul persze. Azt gondolná az ember, hogy egy ekkora családban a közös étkezések számítanak, de itt nem. Valaki elordította magát (szó szerint), hogy supper (estebéd) és mindenki ment. Amikor készen voltak, akkor felálltak és mentek a dolgukra. Ja, és rengeteg kaját kidobtak. Néha fél csirkecombokat csak azért, mert rászállt egy méhecske. A kutyák bejárták az egész házat, az ágyakon, fotelokon randalíroztak és bolhásak voltak!!! Zsófi egyszer arra ábredt, hogy a macsek is befeküdt mellé. Panaszkodott a fürdő-hygiéniára is Zsófi. Meg arra, hogy amikor kifogyott a WC-papír, soha nem tettek föl újat, csak ő
A hazaindulásnál épp csak szóltak neki, hogy akkor most viszi a Berry (albérlő), helló és kész. Úgy volt, hogy kiviszi a buszhoz, ami egyenesen Gatwickre megy. Ott vártak 1 órát, busz sehol. Erre átvitte kocsival a vonathoz, ami persze másik irányba volt. Onnan már teljesen egyedül ment! Elvonatozott Londonba, metróval átment a Victoria pályaudvarra, elvonatozott Gatwickbe, átszállt a reptéri buszra, majd a reptéren egy belső egysínes kisvonattal a termináljához ment. Ő volt az utolsó becsekkoló, kb. 20 perccel indulás előtt ért oda. Képzelhetitek, mit érzett szegény! De fantasztikusan hősies volt, csak a metrón sírta el magát egy néninek- állítólag
Tomit is meg kellene már mérnem, mert szerintem mostanában sokat nőtt.
Jó egy kis lehűlés, de azért inkább legyen még nyár egy kicsit, nehogy már szeptemberben legyen 35 fok..
2003.07.30 13:40
Ő is jó sok furaságot mesélt: rossz szigetelésű házak, higéniai hiányosságok, fura családi viszonyok, a gyerekek nagyon szemtelenek a felnőttekkel...
2003.07.30 13:52
Bocsi! Annál a családnál kb Julival egyidős fiúk vannak, és kb 10 éves a legkisebb fiú. Ja, összesen 3 fiú van, apuka egy autóbalesetben meghalt.

, miután egy kicsit elzsibbasztotta. Nagyon ari dokinő, és azt mondta, hogy az iskola ugyan nem hozzá tartozik, ahová a fiúk járnak, de ha bármi gond van, akkor, nyugodtan mehetünk hozzá.

Hurrá.

Akihez az iskolánk tartozik, az egy sintér.

Ha jól emlékszem tavaly mindhárom után kaptuk a dupla családit augusztusban.

2003.07.30 16:00
Akkor ez nekünk messze is van, meg éppen véget is ér, mire jönnek a fiúk.
Szóval ez nem a Zafira érdeme, bár tény, hogy sokkal kényelmesebb.
A cikk Ibollyal a 84. oldalon van, a szopiról és ujjszopásról szóló pedig a legelején "Édes és sós" címmel.
Igazából nem is a medencékre izgult rá, sokkal jobban tetszett neki a zuhany, vagy az ivókút. Megnyitottam neki a kinti zuhanyt, bazi hideg víz folyt belőle, ő meg beállt alá, a víz folyt a fejére, ő meg pislogott hármat, azután visítva kirohant alóla. Ott röhögött egyet jó hangosan, és visszament a víz alá. Ezt addig játszotta, hogy végül már kék volt és remegett a szája, de még akkor is üvöltött, amikor elcipeltem törölközni. 
Az ivókúthoz meg odaállt, és nyújtotta a poharát. Teletöltöttem neki, és odaadtam, ő meg nagyon boldogan itta teljesen egyedül, közben ömlött a "fölösleg" a hasára.

Nagyon meg lennék omolva, ha az idén is végig ömlene az eső, amíg a fiúk itt lesznek!
Én?!?! 

2003.07.30 16:41
, de azért ezek utólag megszépülnek
. A saját tapasztalataim alapján mondom. A busztársaság hibájából csatlakozást lekésős kalandjaim nekem is vannak, amikor én a magam 21 évével angolul intézkedtem a Brüsszeli pályaudvaron, azóta is hihetetlen. Félek, hogy azt a helytállást most már meg se tudnám ismételni
annyira szuper aranyos kisfima van, imádom
2003.07.30 21:37
Remélem Juli jobban fogja érezni magat,mint szegény Zsofi.Kivancsi vagyok,hogy mi lesz a véleménye a franciakrol.
Vagy volt mar kint?
Es olyan mérges tudok lenni,ha elfelejtodik!Remélem ezuttal kikerul hozzam az augusztusi szam.
Ha nem kunyeral,akkor meg ugyis fel kell pattannom,mert valami nem szabad dolgot csinal.
Na,azért megigértem,hogy megprobalkozok a lehetetlennel.

Ezeket neked kuldom,hogy ne legyél mérges!
2003.07.30 22:26
2003.07.31 11:31
Másokat azért vittek ám, csak a mi családunk volt ilyen fránya.
Jól leírtam.

)
A szobája meg kicsi egy normális védőrácsos ágyhoz. Ráadásul azon simán átbukfencezne szerintem. Tanácstalan vagyok, mert max. Auchan-ban szoktam látni ilyesmit, az meg elég bénának tűnik huzatügyileg. Esetleg ha van tippetek, hogy hol érdemes megnézni, esetleg ki csinál ilyet, azt is megköszönném. 2003.07.31 12:49
,igaz ehhez nekem is ugy kellett csinalnom,mint aki alszik.
Le fekudtem Apa mellé és tényleg majdnem elaludtam,de sajnos van mit csinalnom!
2003.07.31 13:11
2003.07.31 13:47
Ma alvás helyett egy nagy hisztit csapott, képzelem, mi lesz vele késő délután.
Bár mitől lenne álmos szegénykém, ha nincs is mitől elfáradnia? 2003.07.31 14:22
, Vilka tegnapelőtt volt 2 hónapos, épp elérte a 6 kg-t
. Már tud hangosan kacagni, néha sikkantani, csendesen mosolyogni, minket szeretettel megismerni, hasonfekve magát kinyomni, hasonfekve az ágyában körbeforogni, örülni a zenélő bohócoknak, színes kendőknek 

Még nem kapott oltást, mert nagyon esett az eső, így nem indultam útnak vele, majd jövő csütörtökön újra próbálkozunk
Persze, nem minden teljesen érthetően, meg nem is mindig, pld. ha fáradt, csak nyögdécsel, mint egy öregapó
TUdja mondani pld, hogy dinnyemag (és a dinnyéből immár kizárólag a magot hajlandó elfogyasztani). Legújabb nyaktörő mutatványa, hogy felmászik a bordásfal tetejére, lehetőleg akkor, mikor Vilkát pelenkázom, szoptatom, nehogy gyorsan utána tudjak ugrani, aztán onnan kiabál vigyorogva, hogy le-le-le - majd elfárad, nyafog... úgyhogy ma lezártam a bordásfalat egy deszkalappal! Lehet, hogy így megakasztom a gyors fejlődését, de legalább nem eshet le! 

Már a bal - jobb lábát is tudja, nemcsak mutatni, mondani is
, és megmutatja az összes ujját (hüvelyk, mutató - ezt mondja is!, stb). Tudja, és mondja is, mi sárga (jága), kék, zöld (jold), lila, fekete (jekete), fehér (jeér), arany (arani), piros (piosz), barna (banna), tudja az összes állata nevét (a majom manom
), ha Vilka sír, ő az első, aki rohan és kiabálja: Vlikababaaaa! 

- jaj, még órákig tudnám iseníteni 

de nem merem, nehogy megutáljatok
Andrástól egy csokor vörös rózsát kaptam
, Ármin pedig megtanulta mondani, hogy Márti (Máti), meg hogy Ármin (Áman)
Nem jó egy ágy egy leesésgátlóval? A bébikerben láttam, kb. 5000Ft.
Még jó, hogy nem ment el a kedve az utazástól! Juli útjához sok sikert!
Tomi és a fémdarab:
, még jó, hogy heppiend lett!

De azért te tanulj szorgalmasan, főleg, hogy az amerikai lány jó! Ésa bébiszitter is

Nagyon megérdemeltétek már ezt a napot!
2003.07.31 14:46
Azért persze felugráltat jó sokszor mindenféle innivalóért, vagy másért való nyarvogással, de lassan olyan rutinom lesz, hogy kézközelbe készítek mindent, amit kérni szokott, és akkor ehetek végre!
Lacika rosszalkodik, hisztizik, és ki akar menni.
Nem tudtok valahol Bp.-en, lehetőleg Békásmegyerhez közel, vagy BKV-val könnyen megközelíthető helyen hasonlót? Az Interneten csupa olyan gokartos oldalt találtam, ahol komoly gépekkel versenyezni lehet, de ehhez szerintem még kicsik a fiúk, és ráadásul ezek q. drágák. Én valami kimondottan gyerekeknek való helyet szeretnék, gokart vagy dodzsem is jó lenne.
Tudnátok még jó 5leteket adni, ahová érdemes elvinni egy 9 és egy 12 éves vidéki srácot Budapesten? 2003.07.31 14:50

Tudom, rossz érzés, hogy eltűnt az irományod, és most már nehéz lenne ugyanazt visszaadni, akkor legalább tőmondatokban írj az előző hozzászólásodról. Gyerekek hogy vannak? Hogy sikerült a nyaralás?
De jó neked!
HOGY VAGYTOK? 2003.07.31 15:01
2003.07.31 15:27
, jó lenne hallgatni! Vilka pedig tüneményes lehet, ahogy leírtad, miket tud!!!
Majd csak jön a szépidő! 2003.07.31 15:42
2003.07.31 15:58
Julinak jövőre már van 2 helye is, csak idénre nincs. Persze nem kergettek minket az asztal körül gyerekkorunkban, ha nem mentünk külföldre, de jó lenne, ha most is sikerülne.
Egyél csokit! Az finom is, meg hízlal is
Juli mostanság leginkább csak olvas, olvas, olvas. Arra is nehéz elővarázsolni a szobájából, hogy megterítsen, vagy segítsen leszedni a ruhákat ... 2003.07.31 15:58

Azért majd megkérdezem őket, mert imádták, lehet, hogy szivesen elmennének oda újra.
A fogaskerekűre azért nem gondoltam, mert nekem gyerekoromban uncsi volt. A fogaskerekekből semmit nem láttam, ment fel a doboz velünk a hegy oldalán, tőlem akár HÉV-en is ülhettünk volna. Viszont a libegővel kapcsolatban jó, hogy írod a tériszonyt, nem is gondoltam rá, pedig tényleg lehet nekik. Jól értelek, ti jártatok arra mostanában? Szerinted a libegőre fel lehet ülni egy 1,5 évessel?
A keddi mester-KEDD-j és a szombati szöszmötölés is jól hangzik, még nem tudom, melyikre kellene elmenni.
bár lehet, hogy meg se kellene próbálni a Planetáriumot Lacikával?! Nem voltam még ott, nem tudom, milyenek a programok. De egy olyan mozi-féle végigülőset tutira nem viselne jól.

Azért várom ám még a továbbiakat!
2003.07.31 16:05
2003.07.31 16:08

Kb. ennyi saját 5letük volt Budapesttel kapcsolatban, meg a Campona (?) a halakkal, de az angyon messze van tőlünk.
Lassan jegyzetelnem kell! 

2003.07.31 17:48

2003.07.31 18:42
Csak győzzétek energiával! 2003.07.31 18:57

A honlapon meg úgy írnak róla, mintha már ezer éve át lenne adva.
Megáll az eszem. Erről nem Te tehetsz, hanem a honlap szerkesztők. Íde raktam az aquapark honlapjának a linkjét. 
2003.07.31 19:31

2003.07.31 20:23
Azóta nem voltam. De ma sikerült
Igaz, először a bal kezembe szúrtak, ahonnan megint nem jött semmi, mondtam, sebaj, majd a másikból. De a nővér annyira beijedt, hogy ő nem vállalta. A másikból aztán simán jött. Nagyon érdekes dolog ez, mitől lehet. Amikor Tomit vártam is többször előfordult, hogy sima vérvételnél egy csepp vért sem tudtak venni, esetleg csak sokadik próbálkozásra, pedig előtt "halálra" ittam magamat. De most nagyon örülök, hogy sikerült
Csak épp úgy viszket a hülye ragasztó helye, hogy az na... 2003.07.31 21:09
Jó neked, hogy tudsz vért adni, még ha a szervezeted időnként "ellen is áll"!
Nem lehet, hogy nem találnak rendesen vénát?
Elég kalandosra sikerült a hazaút!
2003.07.31 21:11
Azért általában beválik a módszer.
Vilka is nagyon ügyes.
2003.07.31 21:12
Mondtam ne menjen a konyhába kosz van és fel kell porszívózni, azonnal odarohant a szekrény elé, ahol a porszívót tartjuk és mondta hogy "po", muszáj volt tényleg kiporszívóznom
A seprüt fefének hívja és ma állt hol a seprü helyére mutogatott, hol a porszívójéra, mondtam nem kell porszívóni erre tisztán mondta ő is, hogy "po nem", majd mutatott a "fefére", hogy akkor legalább seperjünk
.
2003.07.31 21:18
2003.07.31 21:36

A honlapjukon ott vannak az árak, és 1 felnőtt jegy, 1 napra 3.900.- forint. A gyerekekét nem tudom, de van családi belépő is, de az is nagyon drága.
2003.07.31 21:39
) 
Nagyon aranyosak a gyerkőcök
Én is ezer éve nem adtam... 2003.07.31 22:06
Persze a tegnapi irományom felére sem emlékszem, de legalább megmenekültök a sok olvasnivalótól.
. Így elég nehéz lesz, hogy főleg csak magamra számíthatok. És azért még itt van az érzelmi oldal is...
Áradozz csak!
Ármin is igazán ügyes, szívesen olvasok róla, miket tud már.
A bordásfalra mászás tényleg meredek volt, amikor csak úgy elengedi magát, aztán kapd el, ha tudod.
2003.07.31 22:26
Nem tudsz gyorsan egy pót igazi nyaralást megszervezni még a munka előtt ??? Vagy csak neked egy hosszú hétvégés kiruccanást, nem ártana a munka előtt egy picit pihenned is!
, én sem szeretem, ha mufurcok. 2003.07.31 23:46
Ja és imád telefonálni. Hurcolja a mobiljainkat és beszél rajta mint a nagyok. Válaszolgat és néha nevetgél. Mostanába próbálkozunk, hogy az apja néha tényleg felhívja a munkahelyéről. Nagyon jól eldiskurálgatnak.

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint