Csak egy szösszenet neked Bejci.
nekem sokat görcsölt az alhasam, pedig fogogátlót szedtem. Voltam vele orvosnál, de mindig azt mondták, hogy minden rendben van. És egy rutinvizsgálaton derült ki, hogy daganatom van a petefészkemben. na bumm!!! Azt hittem vége a világnak. De nem. Csak oda az egyik petefészkem. És jártam én sok orvosnál, de nem figyeltek eléggé rám.
Szerintem érdemes korábban menni, mert ha én is ezt tettem volna, nem kellene most egy petefészekkel próbálkoznunk.
Nati! Igazad van, de a doki mindig megnéz hüvelyuh-val, a rákszűrésem a legjobb eredményt hozta, akárhány doki megvizsgált, szervi bajt nem láttak, csak annyit, hogy kisebb a méhem mint az átlagnak, de ennyi... A 3 ciklus után elmegyek, mert akkor hormonvizsgálatot is szeretnék.
Kisvirág: Én Neked adom a laptetőt, nekem most úgyis mindegy...de nem történt volna ez meg, ha elmegyek vacsorázni...
Én elköszönök mára, mert kezdődik lassan az NCIS és azt szeretem. Előtte pedig még letusolok.
Anyu töltöttkáposztát csinál, kb éjfélre lesz belőle valami, de úgy döntöttem megvárom, mert nagyon megkívántam. És éhes is vagyok de nagyon.
Nati! Nem veszem okoskodásnak amiket mondasz, hiszen Te -illetve Ti- sokkal tapasztaltabbak vagytok a témában. De én valahogy nagyon úgy érzem, hogy szimplán most alakulnak vissza a dolgok a szervezetemben. Azért az a 10 év szünet nélkül, az kemény lehetett ám szegény belsőmnek.. és én most időt adok neki a regenerálódásra. De megfogadom a tanácsod, és ha nem lesz változás elmegyek egy nagyon alapos kivizsgálásra.
Fáj a torkom, köhögök, be van dugulva az orrom, és mondjuk úgy alapból náthásan érzem magam. Vagyis nem a legjobban. Erre a férjecském megkérdezi, hogy voltam e orvosnál? Most komolyan, mi a fenének? Egy sima megfázásért nem megyek orvoshoz, mert tök fölösleges.
Ebből is látszik, hogy mennyire különbözőképpen neveltek minket. Én gyerekkoromban alig szedtem antibiotikumot, inkább csak vitaminokat. Ha már nagyon muszály volt, vagy lázas voltam akkor szedtem valamit.
Ő pedig, ha egy kicsit meg van fázva szalad az orvoshoz, hiába tiltakozom ellene, és persze beszedi az összes dilibogyót amit az orvosa felír. Szerintem kell hagyni az immunrendszert dolgozni.
Szerintetek? Én gondolkozom hülyén? Szerintem nem. Bocs a hosszúságért.
Nati! Nem mondok semmit erre a töltött káposztára....de úgyis tudod mire gondolok.....
... a legjobb dolgok a legváratlanabb helyzetben történnek velünk
Erika!
Te gondolkozol jól. Az én férjem is Hozzád hasonlóan sosem vesz be gyógyszert! Múltkor amikor fájt a fejem úgy "megenergetizált" (nem röhögni!), hogy elmúlt a fejfájásom. Nem kell mindig gyogyit szedni. Azért dokihoz éppenséggel elmehetsz... szerintem..
Nati és többiek! Nektek is jó éjt.. én is elteszem magam, mert holnap korán kezdődik a nap...
ja már értem, nekem 4 év volt, a 2. év után fél év szünettel. Mielőtt elkezdtem szedni 26-27 napos ciklusaim voltak, és most amikor abbahagytam az első két hónap volt 27 napos, és utána beállt 28 napra. én örülök, mert nagyon jól lehet tervezni.
Csak azért lenne jó tudni, hogy mikor kezdted el szedni, mert van egy rossz sejtésem, amivel nem szeretnélek nagyon megijeszteni, de lehet, hogy akkor hamarabb kéne orvoshoz fordulnod.
A lényeg az, hogy a nőgyógyászok nagy százaléka azért nem szeret fogamzásgátló tbl-t felírni 18 év alatti lánynak, mert még a belső szervei fejlődés alatt vannak. Hiába nagyon kis hormontartalmúak a mostani fogamzásgátlók(10 évvel ezelőtt sokkal nagyobb volt a hormontartalmuk), akkor is leállítja a hormonális dolgokat, és átveszi az irányítást. És sajnos a méh is leáll a fejlődsében, és ha esetleg Te annak idején 16-17 évesen kezdtél el szedni gyógyszert, akkor meglehet az oka a méhed kisebbségének. És sajnos ez lehet oka annak, hogy nagyon nehezen esel teherbe.
Ne haragudj, ezzel nem akarlak megijeszteni, de sajnos így van.
Kisvirág!
Köszi jól vagyok csak a hányinger ne lenne Mindent megkívánok, de nem minden esik jól Az álmosságot jól viselem és egy kicsit fáj a derekam Te hogy vagy?
Erika
Nem megfázásod van, hanem egy vírus. Én is ezzel kezdtem, de mivel egy megfázás 3-4 nap alatt elmúlik, elmentem egy hét után dokihoz. Most van több mint 2 hete hogy beteg vagyok, de már elég jól vagyok.
nekem nem szokott a doki gyogyit írni, de már említettem, hogy ezért szeretem.
Odri: irigylem a hányingered Majd fogsz kívánni és enni is Én jól vagyok. Kicsit szúr, kicsit fáj, a hőm gyönyörű és remélem a piri nem látogat meg egy évig
Erika: én 20 évesen szedtem kb 3 évig triregort, ami akkoriban a legjobb volt. Hát mit ne mondjak, szerintem ittam a levét. Az egyik barátnőm is szedte és ő 3 év alatt lett terhes, én "csak" másfél év alatt. Szerintem hazavágta a szervezetünket.
A gyógyszerek amiket kismami nem szedhet.
Antibiotikumok
aszpirin
kodein tartalmú szerek
ibuprofen tartalmúak
cystitis elleni szerek ????
hasmenés elleni szerek
laxativumok (hashajtó)
migrénellenes gyógyszerek
paracetamol nagy dózisban
táplálékkiegészítők
afta elleni készítmények
Kisvirág, gázok ezek a fogigátlók, mondjuk abban a pillanatban jobb döntés, mint egy nemkívánt terhesség. Én 25 éves voltam amikor elkezdtem szedni, előtte másképpen oldottuk meg. De hogy sokkal kényelmesebb mint bármelyik másik módszer az is biztos.
Köszi nati, lehet, hogy holnap beszerzem ezeket, mert a köhögéstől az utóbbi napokban nem igazán tudtam aludni. De a hétvégére meg kell gyógyulnom. Nem várhatom életem párját betegen a reptéren.
Nekünk semmi gondot nem okozott soha a gumi, tudom sok férfi utálja, de párom azt mondja, semmi jelentős különbség nincs. És ha pontszerűen bordázottat veszek, mentolosat.....
Erika
Menyire köhögsz? Én nem tudtam tőle aludni. Bár nekem egy gyerekkorból visszamaradt asztma is rontja a köhögős betegségeimet. Majd megfulladok tőle.
Egyre jobban köhögök. Hétvégén csak akkor amikor le akartam feküdni aludni, de ma bedurrant, és egész nap khögtem. Még nem vészes, mert tavaly beszélni nem tudtam a köhögéstől, amikor beteg voltam. most még ez nincs.