A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Lehet hogy megmutatná magát a kicsikém, de az orvos a hülye. Vagy csak lusta volt megnézni.

Kép
tini_kismama

Tini, egyébként nagyon szépen lehetne ám már most is látni a 4D-n a kicsikét. Mi múlt héten voltunk, az arca meg minden egészen kivehető. Azért mert az orvos azt mondta, attól még elmehettek hamarabb 4D-re :wink:

Kép Kép
szõlõ

Nagyon tudnék örülni annak ha már tudnám a kicsi nemét. De én csak januárba megyek.

Kép
tini_kismama

Érthető, decembernek egyébként is mindjárt vége :wink:

Kép Kép
szõlõ

Gondolom téged is majd megöl a kiváncsiság hogy fiú lesz-e vagy lány. Vagy nem? Te vettél neki már valamiket?

Kép
tini_kismama

Szia! Naháát!!! :D 5 hetes pici pötty, de jó!!!!!! :D :D

Szándékosan nem mondom hogy gratulálok, nem szeretek előre

Kép Kép
szõlõ

Tini, igazából én az a ritka kivétel vagyok aki jobb szeretném a szülőszobában megtudni, miután kibújt. :) Olyan jó ez az izgatottság meg találgatás meg álmodozás Apukával hogy vajon ha kisfiú lesz akkor... és ha kislány akkor... Nálunk Apuka az aki nagyon tudni akarja, úgyhogy megkérdezzük (tiszteletben tartom hogy ő szeretné tudni), bár a legutóbbi után azt mondta hogy ha ennyire nem akarja megmutatni lehet hogy nem kéne erőltetni. :D

Venni vettünk már neki pár rugit, bodyt, uniszex színekben (fehér-zöld)

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!
Nekünk pont 2 hete derült ki (2 doki szerint is - először a nőgyógyászom mondta, másnap pedig a 4D-n) hogy kisfiúnk lesz.
Én nagyon rajongok a kisfiúkért, de a kislányok is elbűvölők. Én kislánynak éreztem már az elejétől, hát ennyit az anyai ösztönről...
(Persze azért még 1-2 % esély megvan rá) A párom - bár tiltakozik ellene- szerintem kicsit lánypárti.
Megyek, mert a védőnői hálózatban előadás lesz fél3-tól, amire eddig a munkahely miatt nem tudtam elmenni. Most eltudok menni, hogy szabin vagyok (a szociális juttatásokról v. a szülés menetéről lesz szó). Aztán utána megyek a nőgyógyászamhoz.
Majd este bekukkantok.
sziasztok,
Timi
:D

Kép
tim27

Ez egy élmény 5 hetes kis baba. Nagyon jó lehet én 2 hónaposan tudtam meg hogy van.

Kép
tini_kismama

Harivera!

:D :wink:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

TiniMami - Nekün kislányunk lesz - és nagy a boldogság ;)
A januári 4D csoda lesz!!!!

Vera - Nagyon halk gratuláció neked - jelentkezz, hogy álltok ;) :D El ne tűnj!

Kép
szösszenet

szösszenet

Gratulálok! Gondolom van már sok csodálatos lánycuccotok. Ugye?

Kép
tini_kismama

Timi, gratula a kislegényhez :D Nálunk férjem inkább fiúpárti de persze ő is bőszen tagadja :lol: Mindig azt mondja hogy csak azért mert tudna vele focizni az milyen jó lenne. Ilyenkor szoktam azzal gonoszkodni hogy és ha a gyerek (fiú) operaénekes vagy balettáncos akar lenni nem focista, akkor mi van? :lol:

Kép Kép
szõlõ

Ez jó gonoszkodás. Mit szokott rá mondani?

Kép
tini_kismama

Sziasztok!

VERA:Drukolok! :wink: :lol:

MAMACKA:Nekünk Angelcare légzésfigyelőnk van,és sajna az is sokszor tévessen jelzett be,de szerintem ettől függetlenül is ez a legjobb !

Mostanában sajna nagyon nyügős vagyok,sokszor olyan fáradt vagyok és hol van még a vége.........

A magne b6 -on kívül még mit lehet vajon szedni pocikeményedés ellen? :?: :roll:

Mostanában egyre többször keményedek,szedtem is eddig a magne b6-ot erre kiderül,hogy akinek vesepróblémája van ,az nem is szedheti,mert,légzéskimaradást,szívleállást, kómát és még egy csomó durva dolgot okozhat! :roll:

A nőgyógyászom és az urologusom is tudta ,hogy szedem,de nem modták,hogy ne tegyem ,csak olyan furán rosszul érezztem magam és elolvastam a betegtájékoztatót,azon meg rohadt nagy betűkkel rajta van,hogy veseproblémák esetén nem lehet szedni! :twisted:

Ma megyek nődokihozz,de biztos előveszem! :twisted:
Még jó,hogy a babára nem káros!

KépKép
KépKép
nicci

[quote="tini_kismama"]s írta:tini_kismamazösszenet
Gratulálok! Gondolom van már sok csodálatos lánycuccotok. Ugye?

Köszi!
Olyan sok még nincsen .. elkezdtünk ugyan vásárolni .. de nincs az a pénz, amit ne lehetne otthagyni a ruhaboltokban :D
Gyűlnek neki a csajos cuccok .. meg tegnap raktam fel képeket, amiket kaptunk rucikat .. ami egy fiúé volt - azok is aranyosak, bár nem rózsaszínek :D :lol:
Áprilisra összeáll a ruhatára ;)

Szőlő - Az én párom az a ritka kivétel, aki kislányt szeretett volna :D És én is .. :D

Kép
szösszenet

Jajj Nicci - ez nagyon durva :(
Hihetetlen, hogy nem szólnak ..
Naponta ledöbbenek itt 1-1 story-n .. milyen világban élünk :?: :shock: :shock:
Remélem már jobban vagy! A haskeményedés kellemetlen, jó lenne rá valami, amit te is szedhetsz. Bízom benne, hogy a dokid segít!

Kép
szösszenet

[quote="tini_kismama"]E írta:tini_kismamaz jó gonoszkodás. Mit szokott rá mondani?

Őőőő, hadd ne részletezzem :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Nicci, ez tényleg durva!!! :shock: :shock:

Kép Kép
szõlõ

Valószínűleg az én párom is kivétel: ő is lányt szeretne, meg én is.Holnap kiderül.

Kép
blani28

magneB6 helyett lehet még magnesii citrici-t szedni. de erre is rá van írva a vesekárosodás, vesezavar esetén nem.( de hátha másnak kell, mert a magneB6 már nem elég.-orvos ismerőseim szerint ebben több a magnesium)
az, hogy mire mi van ráírva azt hagyjuk.vesebajokban általában nem túl jó a sok ásványianyag, mert azt ugye a vese üríti. de mindig az előny-kockázatot mérlegelik a dokik. lehet, hogy mivel "csak" az egyik veséddel van baj, nálad az a fontos, hogy ne görcsöljél be. de nem vagyok doki. szerintem.
én alkoholos Echinacea kivonatnál gondolkodtam el egy pilanatra, hogy akkor azért van ráírva, hogy terhesek ne, mert naponta 3×20 csepp alkoholt be kellene venni. az semmi-így beszedtem.
na, ez volt az értekezésem :lol:
toncsi

toncsi80

az én férjem meg van róla győződve, hogy lány... Én legutóbb fiút álmodtam, és azt is "jósoltak". Talán pénteken kiderül, ha a köldökzsinór is úgy akarja... :D

Nicci, basszus... :( :shock: :shock: így bízzon az ember az orvosaiban... Ha bennük sem, akkor kiben?! :(

ercsi_3

Sziasztok,

Vera, szívből gratulálok :) A legszebb karácsonyi ajándék. Párod már tudja, vagy meglepetés lesz?

Tini, mi egy kórházhoz tartozunk. Ha a jelenlegi dokiddal nem vagy megelégedve, akkor szívesen ajánlom az enyémet. Fekete Tamásnak hívják, vagy akiről még nagyon sok jót hallottam az Hartmann Gábor... Esetleg...

Ercsi, szorítok, hogy pénteken kiderüljön a baba neme

Nicci, elég gáz, amit leírtál. :( :(

Mamacka, gratula a 20. héthez. :)

Kép
emi29

Vera- nagyon-nagyon örülök!!! Nyár végi kislány... :D :D :D
Vendég

Zsibima - Te is ciklus végén vagy .. természetesen neked is szorítunk, hogy jó hírekkel jöhess :)

Kép
szösszenet

Vera, gratulálok! :D

Én Magnerotot szedek, állítólag ez a legerősebb, de ezt sem javasolják súlyos vesefunkciós zavarban szenvedőknek. Veseelégtelenségnél egyedi elbírálás alapján adható.

Kép
babyteve2

Zsibima, drukkolok! :D

Kép
babyteve2

Azt hiszem, hogy fárasztó , hogy minden nap este 11-12 körül kerülök ágyba.....
Mára már úgy látszik sok lett belőle...aludtam 3 órát délután....fél órája ébredtem fel.... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Bocska, úgy látszik, hogy nem tudok számolni.... :oops:
2 óra volt az a három....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vera, :) :) :)

Kép
emi29

Sziasztok,

Egyszer már jelentkeztem Hozzátok/Nálatok :D

Most talán már aktívabb tudok lenni, illetve AZ LESZEK :lol:

Kép
melanieblue

[b]Ollem

Elhiszem, hogy jól esett a pihenés, nem semmi, ahogyan dolgoztok az otthonotokon!!! Le a kalappal előttetek!!! De igazi kis családi fészek lesz, az biztos!!

Kép
melanieblue

Lányok! Köszönöm, értesítelek benneteket, ha van valami jó hír! :D
Vendég

délután babakocsikat nézegettem a neten. elég tanácstalan vagyok (főbb vonalak megvannak, de azon túl...) :roll:

mi a különbség a bébiőr és a légzésfigyelő közt. a bébiőr arra jó, hogy halljam, ha felkellt? :oops: ez sem tiszta
toncsi

toncsi80

ti elhiszitek h v.ki 2 terhessége alatt 1 sem volt rosszul és fáradt sem volt ?

Nekem ez gyanús :roll:

[quote]t írta:oncsi80

keressél vissza volt kb. 1 hete szó a babakocsikról :)

Mamacka gratula :)

Csöppke neked mekkora a hasad azt hittem már 20 hét felett vagy :lol: meg milyen vékony vagy egyébként :o

A mai napon szétestem :oops:

3 vizsga + 3 óra buszozás alig élek.

Kép
kritta

zsibima

drukkolok neked, de én lehet nem tartanám számon így a ciklust,

mert spontán lehet hamarabb össze jön, mondjuk nem

vagyok még szakértő :lol:

Kép
kritta

Toncsi. Én a volt mega toysba dolgoztam úgy hogy kérdezzetek bátran. A bébiőr az amikor igen hallod a sírását az egyik szobából amíg te a másikba vagy. A légzésfigyelő a légzés leállást jelzi. Ha a baba nem vesz levegőt 5 másodpercet. De szerintem ezt a terméket nagyon felfújták és csak tényleg aki rászorul pl kora baba vagy nagyon nagy sújjal születetteknek ajánlott. Nekem pl a 2-iknak kellett volna mert őt meg is vizsgálták és voltak komoly leállásai de ott mondták hogy lényegébe véve minden baba kihagyó légzéssel alszik.

Babakocsi
Nekem már meg van hogy mit fogok venni. :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Toncsi,

Én légzésfigyelő párti vagyok, valahogy így leszek nyugodt, tudom. A bébiőr meg szintén kell majd nekünk, mert a babaszoba messze esik például a konyhánktól és én most úgy képzelem, hog yamíg teszek-veszek és babó alszik, jó ha hallom, hog mi történik nála, na meg majd ha utazunk, nyaralunk, ott is jó szolgálatot tehet.

Persze harivera meg a többiek, akikenek nem az első babójuk lesz, biztosan tapasztaltabbak ezen a téren.

Babakocsit már mi is kiválasztottuk, most még csak gondolatban, mert csak február-március tájékán akarunk vásárolni. Mi a Peg Perego márka mellett voksolunk, igaz, újonnan leég drága, de nagyon sokféle igényt kielégít.

Kép
melanieblue

Mamik
Anyunak beugrott kitől kapta anno a mézes receptet, így sikerült újból megszerezni!

Na tehát:

Erdélyi mézes

60 dkg liszt (finom)
20 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
1 csomag mézes fűszerkeverék, vagy ízlés szerint
2 egész tojás
12 dkg puha margarin
20 dkg méz

Meglangyosítani a mézet elolvasztani benne a cukrot, bele tenni a fűszereket, majd belekeverni a margarint meg a lisztet.

Hűtőben egy napot álljon.
Nagyon vékonyra kell kinyújtani mert a szódabikarbónától nagyra dagad (2-3 mili vastagra)

Szaggatni
sütés előtt lehet magvakkal díszíteni, sütés után tojással megkenni, ettől szép fényes lesz. Ha ételfestékkel akarjuk színezni azt a tojás "lakk" előtt kell.
Lakkozás után lehet fehér cukormázzal díszíteni.

Cukormáz:
egy tojásfehérje, 12-15 dkg cukor (legjobb a cukorliszt) Ezt géppel először lassan majd magas fokozaton 20 percig keverni.
Zacskókba tölteni kicsit kivágni a sarkát és lehet rajzolni.
A mázat a tészta felett nyomjuk és úgy fektessük rá, a zacskó ne érjen a tésztához, mert akkor görcsös lesz!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

Nagyon ígéretesen hangzik a recepted :P nem vagyok sajnos nagy sütős, nem is tudom, hogy mi az a mézes fűszerkeverék?? ez speciálisan a mézesekhez van??
Bocsánat, ha bugyuta a kérdésem... :oops:

Kép
melanieblue

Sziasztok!

harivera, gratulálok a pocaklakóhoz! Vigyázz Magatokra!

kritta, 3 vizsga? Nemsemmi! Ügyes vagy :)

Megyek is, csak kukk volt:)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Kritta, én sem voltam az első két terhességemmel egyszersem rosszul, se nem voltam fáradt.... az utolsó egy hónapban volt párszor, hogy többet pihentem, de akkorsem a fáradtság miatt, hanem mert nem birta a derekam a pocakot....
Most pedig állandóan aludnék már az eleje óta, pedig mindenhol azt irják, a 15.hét után aktivizálódik az ember... :) én csak vártam és várom a mai napig, mikor leszek végre aktiv....
A rosszullét is 13. hétig kinzott, akkor vége, most meg pár napja esténként nagyon ég a gyomrom. A fiúknál ez sem volt!

Ági
Vendég

toncsi: az echinacea cseppeket nemcsak az alkoholtartalmuk miatt nem ajánlott szedni (bár az alkohol nem dózisfüggő módon okoz elváltozást), az echinacea stimulálja az immunrendszert, az pedig azért nem jó, mert a babáink (lévén , hogy van egy apjuk is) a szervezetünk számára idegen anyag, ezért immunválasz indulna ellene. Normális körülmények között az anya T-lymphocytái ezért elnyomás alatt vannak (máskülönben kilökné a szervezet a magzatot, ugyanúgy, ahogy egy transzplantált szervet kilökne, sok esetben a spontán vetélések mögött abnormálisan erős immunválasz lehetséges). Ezért kockázatos immunrendszer - erősítőt szedni.

Vera: gratula!

légzésfigyelőt én is szeretnék, bébiőrt nem (azért a garzonnak is vannak előnyei :lol: )

kritta: igen, nekem is van olyan ismerősöm, akinek két terhessége volt, és azt mondta, hogy még hányingere sem volt :shock: szerencsés.

Cinyke

levelibeka

Sziasztok csajok!

Az én egyik barátnőm azt mondta, hogy a légzésfigyelő neki többször tévesen beriasztott .. mert csak arrébb mászott, az ágy másik végében kötött ki a baba..
Nektek erről mi a tapasztalat?
Én is tervezek venni .. viszont bébiőrre egyelőre nem lesz szükség - a panelban sem lehet olyan messze menni egyik szobától sem :D :lol:

Mamacka - Fincsinek hangzik a recept .. de én meg a sütés .. gyakorolni kellene :? :?

Egész nap takarítottam, délelőtt itt volt Anyukám és segített .. olyan éééédes :)
És úgy tűnik megint múlik a derékfájdalmam - tehát nem marad így áprilisig! :D :D Örülök, mert így még számíthatok fájdalommentes hetekre ;) :D

Mary - A muskotályos zsálya olaj nagyon jót tesz a derekamnak - megnyugtatja, úgyhogy csak ajánlani tudom. 600Ft-ért vettem egy kis üvegcsével .. sokat nem kell locskolni belőle. Nekem párom masszírozza a hátamba .. az elmúlt napokban 3-4-szer, és határozottan jól vagyok! :) Látod, ma takarítottam is :D

És vettem mandulaolajat - azzal a pocimat kenem :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

KÉptelenség követni benneteket amíg dolgozom :) De csak azért mert melóhelyen nincs net... :):):):):)

LÉgzésfigyelő: Nekem Babysense II. van, már a baba lesz a 4. gyermek akit kiszolgál, és 1x (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) SEM riasztott tévesen. Akkor persze igen ha kivettük a bébit és nem kapcsoltuk ki. Szóval én melegen ajánlom mindenkinek :)

Bébiőr: Nekünk sem volt eddig, de ha a baba lány lesz, akkor veszek, mert a KAta szobája elég messze van tőlünk, ill csak a szobáink sarkai érintkeznek, így nem feltétlen hallom meg ha félrenyel v. ilyesmi. Bár ez hason alvó babáknál szerencsére ritka :)

Babakocsi: Tanácstalan vagyok. Ami tetszene az 100 felett van, de igazából nem akarok ennyit rákölteni, mert nem lesz több baba. Ami Katával volt a Graco, az jó lenne, de jobb szeretnék olyat, amin cserélhető a mózes/sportkocsi. Szóval inkább a mrákátlanok között nézelődöm, és eddig egy nagy negatívumot találtam náluk, hogy műanyag a kereke. Nem tudom ez mennyire lehet hátrány, még sose volt műanyag kerekű kocsim....

De ezzel szemezek nagyon:

Kép

Kép

Csak lenne 3 kerekű, és gumi (v. legalább gumi bevonatú) kereke...

Egyébként ez 49.900, színtől függően a max 54e.

(csak hasonlításképp, egy Quinny Buzz 100 felett van mózes nélkül, persze nyilván jobb, de ennyivel???)

Krita! Bencével sosem voltam rosszul :) A katával a 22. hétig :) A kicsivel a 18.-ikig. Remélem tényleg lány lesz :)

Mi is kivételek vagyunk, mindenki lányt szeretne. (praktikusabb is lenne)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi - Nagyon szép ez a babakocsi :)
Mi is 40ezerért vetttünk .. én sem vagyok 100ezres nagyságrendet ilyesmire költeni ;)
Én megpróbálnám ..
Nekem pl. nem tetszenek a 3 kerekűek ..
Az, hogy műanyag a kereke, az viszont szerintem nem baj .. Én inkább picit kicsinek látom ezek kerekeit .. és a hátsóak sem duplák.
De ránézésre jó kocsinak tűnik .. és az anyagiak elég komoly szempont :)

A légzésfigyelő tippet köszi .. akkor lehet azzal volt a gond, hogy az nem volt jó választás .. mert ezek szerint nem mind riaszt be :)

Kép
szösszenet

Zsuzsófi!

Mit tudsz arról, mennyire alkalmas ez a babakocsi városban bkv-zásra és közlekedésre? Értem itt, hogy vajon mennyire nehéz, lehet-e emelgetni buszra, villamosra, lépcsőkön??? Mert nekem nagyon tetszik és kb. én is ennyit szánnék rá (maximum!!!) meg a szine..... jajjj, az nagyon tuti, ez az a szép rózsaszin, amitől el tudok ájulni! Dehát ezt tényleg akkor venném csak meg, ha már kibújt és a saját szememmel látom, hogy nincs kuki!!! :) Egyébként az az egy baj rajta, hogy tényleg, ahogyan Szöszi is irta, kicsik a kerekei.... Nekünk is Graco volt mindkét fiúval, és nagyon meg voltam elégedve vele, sportkocsiban is Gracot vettem, citysportot (jó drágán) de kiszolgálta mindkét fiút, tán még mindig meglenne, ha Atis nem akart volna folyton a csomagtartóján utazni.... :roll:
Ja, és hol lehet erre rálelni???? Cserélhető a mózes és a sportrész rajta vagy átalakitható? Mondjuk, Zoli nem bizti, hogy ki lenne békülve ezzel a kocsival, mert travel systemet kéne vennünk, nincs hordozónk sem, arra pedig szükségünk lesz, ha anyáékkal utazunk kocsival! Én Graco travel-t láttam most az Outlet-ben 50-ért... az jó ár szerintem....

Na, befogom....

Ági
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?