A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sajna én hiába festettem barnára, mit sem ér :lol: :lol:

Na azt hiszem akkor felhívom az Oxivitet holnap....

Kép Kép
szõlõ

Emi!

Jan 9. lesz a 4D-s!
Aztán lehet, hogy előtte 7.-én megyek terhesgondozásra és nődokihoz, de most a könyvembe nem írta, hogy uh lesz, úgyhogy lehet, hogy csak szívhangot fog nézni. Ilyenkor már csak két havonta csinál azt hiszem uh-t, de majd meglátom.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary: én is sokat érzem ma a Pöttömkét, és nekem majdnem mindig ugyanott, köldöktől lefelé, baloldali irányban, és nekem még csak mindig olyan érzés mint amikor lufik pattognak :lol: :lol:
De ma már éreztem délelőtt 10körül, 12-30kor, 15-30kor és most kezdi ismét :lol: :lol:
/Amúgy nekem is mellső fali a lepényem/

Én eddig kb. 8 kilót szedtem fel, de lehet van az 9 is, de nekem nem mondtak rá semmit :) :lol: ÉS az édességet nem kívánom :wink: //Csak hát ugye nekem feküdnöm kellett//

Kép
kis-csillag
Tököl

szőlő
én nem hívnám, mert utálok telefonálni. viszont mikor odamegyek a recepcióhoz mondanám, hogy én vagyok az ,akinek elb@szták az előzőt és most jöttem az ingyenes kárpótlásra.

én mindenütt érzem. ha kocsiban ülök vagy nagyon lent vagy a köldököm körül. ha fekszem akkor mindenütt várható, és tök gyorsan mozog.de hát ez már a 25.hét :P
toncsi

toncsi80

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:33-kor.

Kép
1bambi

Toncsi: akkor Te is már a 3. trim-ben vagyol :wink:
Ha fekszek én is érzem már nemcsak háton fekve, hanem oldaltfekve is /utóbbit főként éjjelente :lol: :lol: /

Amúgy nagyon örülök neki, hogy napról napra többet érzem, annyira megnyugtató :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Tegnap voltunk 4 d-n! Fantasztikus volt, továbbra is puncis!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Rakok fel képeket!

Kép
adri0422

Adri: Gratula a kis Puncishoz!! :D :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Kép Kép Kép Kép

Ime Lili! Már most imádom, annyira édes volt! :D :D :lol:

Kép
adri0422

Adri, gratulálok. De édes, a 2. képen olyan mintha mosolyogna :D

Kép Kép
szõlõ

Már 650 g a súlya, az összesített méretek alapján, két nappal idősebb a koránál a puncus.

Kép
adri0422

Adri,
nagyon édi a kiscsaj és tényleg mosolyog!!! Gratulálok :) :)

Kép
emi29

Segitseg!
Tudom, hogy mar nagyon sokszor volt rola szo, de most nem tudok visszakeresni, mert szetesik a fejem.
Milyen gyonyoruen gusztustalan gyogymodokat ismertek fejfajassal es lazzal egybekotott influenzara?

Kép
rozsomak

Helsinkiben nincs ho, Kisbo hisztisebb mint harom atomok, en meg legszivesebben elbujnek a takaro ala, es elo se jonnek jovo hetig.
(esetleg szosszenet marcipangolyoiert hajlando lennek megmozdulni...)
az egyetlen pozitivum, hogy most ket hetig nem dolgozom, bar mar jelezte a fonokom, hogy nagyon varnak vissza
anyukam hasaban akarok lenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Es ha lehet, ott is maradnek

Kép
rozsomak

szegeny-szegeny rozsomakok...

Kép
rozsomak

Rozsomák :( SAjna én nem tudok ilyet, de hallottam itt hagymateáról meg egyebekől, madj mondják a csajok... Jobbulást!!!! (Nekem torokgyuszim volt Maripent szedtem rá)

Kép Kép
szõlõ

Roszomák:
Oscillococcinum, Chorizalia, mind homeós cucc és hatékonyak!
Teácska, és elsősorban lázcsillapítás!

Kép
kis-csillag
Tököl

Hello....

Bébimozgás... én már mindenhol érzem, fent, lent, oldalt.... egyértelmű rugások, néha egyszerre két helyen... a hólyagomat rendszeresen csak akkor rugdossa, amikor megyek valahová és félúton odafelé (wc sehol) érzem, hogy pisilnem kell. Abban a pillanatban rákezd veszettül mocorogni és jól megrugdossa egyébként is kellemesen telt hólyagom :) drága ez a gyerek.
Most kezdődött a gyomorégés.. elég korán, a fiúkkal a 30. hét után kezdődött. :( Úgy érzem, a hasam is rohamosan nőni kezdett... ami még kicsit lötyögött rajtam két hete, most simán pont jó nadrág...

Kilók... jelentem eddig 13,5 kg plusz... :) pedig tornázok minden este (apával az ágyban) :lol: meg minden reggel és délután, amire felöltöztetem és levetkőztetem a fiúkat az oviban... :)

Ollem, hallom burkoltok.... van jó kis sztorim apámmal a burkolásról... :) Mikor három éve a telken csináltuk a fürdő meg a konyha járólapozását, apu csinálta az egyiket, nagybátyám a másikat, hogy gyorsabban haladjanak. Éjjel 1 óra volt már, de be kellett volna fejezni, hogy másnap elkezdhessük a csempézést és a festést... apu marhára unta már és elkezdett iszogatni... hajnal 2-re egész szépen állt már a sörösdobozok hada... apu nagyon hamar kész lett a konyhával... feltünően hamar... :) Másnap reggel nagybátyám ment be és nézte, hogy megszáradt-e már a ragasztó, rá tudunk-e menni, és érzi, hogy mozog a lába alatt egy-két lap... lehajol, felveszi simán... Kiabál apámnak, hogy cs--szd meg, gyere ide, nem tettél alá ragasztót! Apám odamegy, megnézi, és közli, hogy ő márpedig mindegyik alá tett ragasztót... BIZTOSAN BESZIVTA A BETON ÉJJEL!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Mondanom sem kell, szállóige lett a beszólása. Nagybátyám szegény dolgozhatott fater után is, aki ezután ha csak fél pohár sört ivott meg, akkoris el lett küldve mindennemü munka közeléből......
Pedig ért hozzá, hiszen két házat is felhúztak és megcsináltak a családban a saját két kezükkel, csak sok volt a sör... :)

Ági
Vendég

Koszonom mamik, mindet kiprobalom... (hagymatea, hmmm-hmmm jami-jami - ez biztosan iszonyu finom!)

Kép
rozsomak

magzatmozgás: én mindenütt érzem, sokszor egyszerre a hasam két oldalán. Az egyik UH-n láttuk, hogy széles terpeszben fekszik és rugdos a kis drága, hát ezért érzem egyszerre több helyen is. Ráadásul állandóan változtatja a helyét: amikor a védőnőnél voltunk, be is mutatta: a szívhang hallgatás alatt átmászott a másik oldalra, majd le és belerúgott a vizsgálófejbe. Tök jót röhögtünk rajta.

rozsomák. nem tudok homeo-s gyógymódokat. Lázcsillapítás.

Adri: gratula! Nagyon édes pofija van!

Cinyke

levelibeka

Lázra, fejfájásra Rubophen (Algopyrin nem).... Hársfa-tea... ha lehet, igazi citrom levével, hogy a rost is benne legyen. És rengeteg C-vitaminnal teli gyümölcs (narancs, mandarin)....
Homeos gyógyi is van egy pár, gyógyszertárban megmondják, melyik jó ilyen esetben. Viszont semmiféle-fajta forróitalport nem ihatunk ilyenkor (értem itt a NeoCitrant,stb)!!!! Ha pedig szükséges orrcsepp-féle, akkor tengerisó-oldatos orrspray vagy csepp.... a többiben a legtöbben van antibiotikum, azért nem jók.. nekem most mondta a gyerekorvos, hogy még a gyerkőcöknek való Nasivin orrcseppet sem használhatom... :roll:
Irták már a lányok a hagymateát, de majd irják, hogyan kell csinálni... aztat nemtom :?
Ennyit tudok....
Vendég

Koszonom, meglatjuk van-e a finneknek Rubophenjuk.
reggel hetig kene meggyogyulnom,mert akkor szokott felkelni Bo es el kell vinni delelott, hogy apu tudjon aludni. annyira hulyen dolgozik, hajnalban es keso este. nem tom hogy birja.
joccakat, mindenkinek kellemes osszerugottsagot es kora-hajnali pisileseket!

Kép
rozsomak

Nekem mindenhol mozog mindenem...egyik lepény mellső, a másik hátsó falon tapad. Általában Mira a köldök alatt balra, Gergő a köldöktől jobbra fent aktívkodik. És Mira pontban hajnal egykor jelez. Gergő meg reggel 8-kor...ha alszom, akkor is :D

Cukorterhelésnél nekem még azt mondták, a 2 órát az éhgyomri és a másik vérvétel között szigorúan nyugalomban kell tölteni, hiszen ha mozgolódik az ember, akkor más lesz az érték... :shock:

Szépek az uhus képek! :D

Kép
babyteve2

Sziasztok!

gitka, gratula a jó eredményekhez :)

Adri, szuperek a képek, szép nagy már a csajszi ;)

pumoka, lázra rubophen kismamának? Ezt doki mondta?
Algopyrint szabad szedni, a kórházban is azt adnak pl szülés után a császáros kismamáknak. Az fejfájásra és lázra is jó.

Szép estét :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

:) Ez érdekes Babyteve, a cukornak nincs sok köze a mozgáshoz... akkoris felmegy vagy leesik, ha futsz vagy ha fekszel.... :) A terhelésnél azt nézik, képes-e a szervezet feldolgozni két óra alatt a bevitt nem kevés cukormennyiséget, vagyis normál mértékben dolgozza-e fel.... :) Egyébként ez a cukorterhelés is érdekes dolog, anya lassan 40 éve van az egészségügyben, múltkor mesélte, hogy náluk az osztályon mindig úgy csinálták cukor-terhelés-mérést, hogy hagyták, menjen minden a megszokott mederben, tehát gyerek felkel, reggeli előtt vérvétel-reggeli-reggeli után vérvétel, és ugyanigy ebéd és vacsora előtt és után. Közben ugyanúgy eszik-iszik egész nap. Na, ha vkinek nem dolgozza fel a szervezete a cukrot, ott tutira kijött.... Jó ezt persze osztályon fekvő betegeknél csinálták meg... de azért mondom, szerintem semmi köze hozzá, hogy mozogsz-e vagy sem... :)
Vendég

Nekem mindenhol és mindenki azt mondta, Algot nem szabad, Rubophent igen. Szülés után más... de már nemhiába tették vénykötelessé az algot.... gyereknek sem lehetne adni, mig a rubophent igen....
Vendég

Ha rákeresel a google-ben, mindenhol az algopryrint javasolják, a paracetamon tartalmú gyógyszerek tilosak. És a Rubophen az.

Lázcsillapításra a terhesség bármely szakában az Aspyrin és az Algopyrin is megengedett; paracetamol tartalmú szerek nem! (a legtöbb reklámozott láz és fájdalomcsillapítóban ez a hatóanyag!) Dr. Nagy László

De ezen ne vesszünk össze :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke , az Algopyrint a második trimeszterben ajánlják, a Panadolt pedig végig lehet szedni, úgy tudom.
Szülés után teljesen más a szitu.

Babyteve: hű, micsoda banzáj lehet benned időnként :o de jó lehet :)

Cinyke

levelibeka

Nekem is azt mondta doki meg védőnő, hogy Algo mehet.... :D

Kép
babyteve2

WOW :lol:

Nekem mindenki azt mondja, csak paracetamol.. így csak Panadol van itthon.. De volt rá példa hogy bekaptam egy-egy fél algopyrint..
Az rosszabb ha szenvedsz, mert a baby is érzi..
Az első trim-ben aszpirint szedtem, akkor algo-t nem mertem..

Kép
kis-csillag
Tököl

Amúgy a kórházban Algozone-t adtak, de továbbra is azt mondom, ha nagyon fáj pl a fejem inkább bekapok egy tablit, vagy felet, mind hogy azon töprengjek, vajon érzi-e a Csöppség.. :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Voltam dokinál, most fiúnak látta a kicsit, majd meglátjuk!
Már a 26. héten vagyok!! Jejeje!!!!! :lol: :lol:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Kis-Csillag - Örülök, hogy tetszik a bolt, amit linkeltem :) És kedvesek, segítőkészek az eladók - ritka jó hely :) Emi is vásárolt már ott :)

Leveli és többiek
- Köszi a terhességi diabéteszről az infokat, így már minden tisztább :D Akkor folytatom a marcipánozást :D
És most tértem haza egy doboz mézeskalácsos Milka szaloncukorral csakis saját magam számára :D :lol:

Zorroné, Mary
- Muskotályos Zsálya olaj. Szinte sehol nem kapni. Viszont a Móriczon a vásárban van egy stand, ahol sikerült kapnom (ezt is ajánlották, azért mentem céltudatosan oda). Gyógyszertárban nem próbáltam .. lehet, ott is van .. de inkább biobolt .. meg ilyen illóolajos helyeken! :) Nekem nagyon jót tett!! Ma már egyáltalán nem fáj a derekam, délután 4kor indultunk vásárolni, és mostanáig nyomtuk :D És csak most érzem picit ..

Gitka
- Gratula a jó eredményekhez :) Mi az a csomó? Mennyit kell várni a következő UH-ig? Ti gondolom akkor nagyon szeretnétek tudni a nemét :D (mi is nagyon kíváncsiak voltunk)

Leveli - Zebrásodásra a mandulaolaj a jó ;) :) Én most azt kenem ... :D

Mary
- Én is össze-vissza érzem a mozgást :) De leginkább lefelé rugdos sajnos .. húgyhúlyag tájékon sűrűn betalál ..
A köldököm fölé még nem merészkedett rúgni .. tehát valószínű lefelé vannak most a végtagjai :D
Viszont most már nem csak a rugizását, hanem a helyváltoztatását, forgását is érzem :)
És nekem is már jó ideje szemmel látható :D

Én 5kg plussznál tartok a legutóbbi mérlegelés szerint .. de nem érdekelne, ha 10kg-nál tartanék .. az sem :lol: :lol:
Most már csak 3,5 hónap .. szerintem 15kg alatt megállok .. én annyit saccoltam magamnak :)

Adri
- Gyönyörűek a képek :) Jajj, alig várom, hogy mi is menjünk :D :D :D Gratulálok én is a kiscsajhoz :) Nagyon édes :)

Klarka
- Akkor fiúcska lesz? :) Mennyire mondta tutira? :)

Kép
szösszenet

Hát-hát..

10 óra óta készülök elaludni, de valaki nem hagy..
Zsombi Baby kezdi behozni a lemaradását..
Ma először lerugta az ujjam 3x is most este ..
És még most is mocorog.. :wink: A kis huncutka.. :lol:
Azt hiszem nekem is bekell vezetnem az altatódalt! :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Na bejöttünk a melóból.
Én csak szolídan néztem, picit néha segítgettem... :lol:
Folytattuk a járólapozást, kicsempéztük a konyhát és a nappaliban is folytattuk a tapétázást....7 órát voltunk kint....
Férjemnek fárasztó lehet nagyon 9 óra munkahelyen+7 óra itthon!!! Már várom , hogy készen legyünk és együtt pihizzünk... :D

Holnap visszaolvasok, addig is sziasztok!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Oh. Még valami!!!

BETÖLTÖTTÜK A 21. HETET!!!! :D :D :D

SZŐLŐ Neked is gratulálok a betöltött 21. héthez!!! :D :D :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jó reggelt!

Mary, köszi, neked is gratula :wink:

ínem semmi azért férjed :shock: Szerintem ő még nálad is jobban várja hogy végre pihizhessetek a kész házikóban. :)

Klarka, gratuláok! Most lehetett látni először a nemét? Mennyire biztos a kisfiú?

Kép Kép
szõlõ

Este kifestegettem az összes sóliszt gyurma díszt. :)

Kép

Kép

(A focilabda Apukának :D )

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok :D
Hogy ti mennyit írtok :!: Már 1 órája olvasok vissza,de még mindig nem vagyok képben.
Már azt sem tudom,hogy kinek mit akartam írni :oops:
Ami a legfontosabb:
VERÁNAK HIPHIPHURRRÁÁÁÁÁ

Kedden voltam 4d-n.Hát,egy élmény.A cd lesz a páromnak becsomagolva a fa alá :D

Mamacka,köszi a receptet.Ma bele is vágok,remélem nem fog ragadni az egész konyha.

Na mentem sütögetni,további szép napot mindenkinek.
És gratula a jó eredményekhez :D :D

Kép
szibi

Hűűűűű....hogy egyesek milyen hajnalban kelnek??? (Szőlő :wink: )

Nekem most is nagyon HAJNAL van....Volt 1 óra mire ágyba kerültünk, még ettünk tojásrántottát, mert nagyon éhesek voltunk.... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő!

Ügyi vagy, jók a díszek!!! Vajon mi az az "M" betű.... :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]S írta:ollemzőlő!

Ügyi vagy, jók a díszek!!! Vajon mi az az "M" betű.... :wink:

:D :wink:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Szösszenet: köszi az infót, ma lehet, hogy ki is nézek a móriczra, nem dolgozok messze tőle... Tegnap óta is állati sokat romlott a derekam, ma már alig bírtam felkelni... :-(

Szőlő: nagyon cukik a díszek, főleg a focilabda... :-)

Holnap 5-kor 4D uh a genesisben! Juhééé :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Köszi, Uramnak is az a kedvence, kérdezte hogy egész véletlenül arany? :wink: Mondtam neeem, tiéd az Aranylabda idén :lol:

Kép Kép
szõlõ

Hát, most inkább fiúnak látta, de én nem láttam egyértelműen, de azt mondta, hogy "látja, az ott a herezacskója"...hát ez valószínűleg már igaz, de a teljes bizonyíték az lenne, ha az egész "szerkezetet" látná:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Klarka, értem :) Azért ez elég valószínűnek hangzik már :wink: Kíváncsi vagyok nekünk ma megint olyan kis szemérmes lesz-e mint eddig.

Kép Kép
szõlõ

Remélem a mienk holnap is fiú lesz! :D 3 hétig 90%-ra mondták, hogy kislány, aztán a 18. héten meg tutira mondták, hogy fiú... :-) Még jó, hogy nincs több variáció... :-)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Mary,
le a kalappal előttetek. Elképesztő, hogy mit meg nem tesztek azért, hogy minél hamarabb be tudjatok költözni. Az én párom le...-ná az egészet....

Szőlő,
arik a díszek. Ügyi vagy :)
Gondolom várod már az UH-t. Remélem, most nem cseszik el.

Zorróné, Rozsomák,
jubbulást nektek!!!

Kép
emi29

Zorróné, ha nekem most valaki azt mondaná, hogy kisfiú, lehet, hogy szívinfarktust kapnék. Tekintve, hogy egy rakás rózsaszin cuccot vettünk már...
De az egyik barátomék babájára is 5 hónapig azt mondták, hogy kisfiú aztán kislány lett... (és ez nem 10 évvel ezelőtt volt, hanem idén. Nyáron született...)

Végre van már fánk. Feketefenyőt sehol nem találtunk, úgyhogy maradt a nordmann. Kicsit ugyan drága volt, de szép formás fácska..

Kép
emi29

Sziasztok csajok!
Ma nagyon dolgos napom van: 5-kor keltem, 6 után vezettem egy órát és 7-kor elindultam forgalmi vizsgázni... éééés... hivatalosan is közveszélyes lettem, azaz megkaptam a jogsit:-D Pedig nagyon nem bírtam a vezetést, minden óra után bekeményedett pocak, de az én kisfiam egy stramm pasi! :-*
Vizsga után értem jött a párom, jól megszívattam szegényt, beültem mellé szomorúan és megkérdeztem, hogy mennyi pénzünk van még vezetésórára.. szegény mondta, hogy már nem sok, és láttam rajta, hogy sajnál, hogy megbuktam... én meg közöltem vele, hogy tök jó, akkor az egészet babaholmira költhetjük, mert átmentem :lol: néha annyira gyerekes vagyok, de olyan jól esik! :lol:

És ha minden jól megy, ma megint szerzek egy pecsétet a kismamakönyvembe, elhozom a szopipárnát a postáról, beszerzem a maradék ajándékokat, feladom a képeslaposokat, és takarításba fogok, mert holnap vendégeink lesznek, azaz sütés-főzés lesz. Mindemellett a két ünnep között költözünk, úgyhogy már pakolászom össze a holmijainkat.

Szőlő: nagyon szépek a díszek! Én biztos nem tudnék ilyet :o

Cinyke

levelibeka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?