A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok Lányok,

Mi 28-án megyünk 4D UH-ra, már annyira várjuk!
Én csak csümölcskenyeret sütök, a többi sütit a tesóm, és anyu vállalta!
Még nincs meg a fánk és egy-két ajándék is hibádzik!

KépKép
kisfruzsi

Szőlő
4D Genesis nagyon jó a hallottak alapján! És most akciós is!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő: örülök, hogy összejött a 4d genesis! Este majd írok róla beszámolót, hogy milyen volt! :-) De hallottak alapján tényleg nagyon profi helynek tűnik így látatlanban is...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Nekem egy telefon után szimpatikusabb mint az Oxivit 3 év után...

Kép Kép
szõlõ

Ollem,

ne haragúdj, de nem voltam net közelben a héten csak hétfőn és ma, ezért nem tudtam megírni, hogy tegnap volt a szülőszobalátogatás Komáromban, ill. Szőnyben. Engem is csak szerdán hívott fel a védőnő telefonon.
Viszont jelentem nagyon-nagyon jók a benyomásaink!!! Apa is volt, egy szülésznő vezetett végig minket (kb. 5-6 pár) az osztályon.
Összességében családias kis kórház, ami egy kastélyban van, most újítják fel belül is, így a szülészet kb. januárig lesz ott, ahol most van utána a földszinten a gyerekosztály helyén. Nem hiper modern, de minden megvan ami kell, műszerekkel rendesen felszerelt és nagyon TISZTA!!!
Vajúdás közben szabadon lehet járkálni, van labda is, amit lehet a fájásoknál használni. Vihetsz be valami zenét is szülés közben hallgathatjátok. A szülőszobán 2 ágy van, van rajta lábtartó, amire azt mondta a szülésznő, hogy a kitolási szakaszban felteszik a lábat és a tartóba kapaszkodva, könnyebb nyomni. A szülés után odaadják a babát, de rövid időre, majd minden újszülött 2 órára inkubátorba kerül. Addig a mami a aszülőszobán marad megfigyelésre. Utána bekerül a kórterembe, ami babaás kórterem, és jön is a kicsinye azonnal. Csak éjszakára viszik el a babát vagy saját kérésre, hogy tudjon a mami pihenni. Gátmetszés általános, szoptatás szinte kötelező. Mindenre megtanítanak.
Nagyon nagyon kedvesek és mama-baba központúak!
Bevitttek egy 1 órás babához is, aki boldogan pillázott az inkubátorból, és több pólyás 1-2 napos babát is megmutattak és persze a mamikhoz is be lehetett menni. Aztán aki akarta szívhangot hallgathatott. Adtak egy listát mit vigyünk a babának, a papának és magunknak is.
Szóval mi nagyon megnbyugodtunk, ezek profik!

KépKép
kisfruzsi

Bocsi nagyon hosszú lett...
még valami: a szülésznő kerek perec kijelentette, hogy akinek nincs fogadott orvosa az is ugyanolyan ellátást kap és pontosan ugyanúgy bánnak vele, mint aki fogad orvost. És, hogy senki nevárja, hogy a fogadott orvos hamarabb bejön, minthogy a méhszáj már teljesen kinyílt és szinte kint a buksi. Nekem ez is szimpi volt nagyon!

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Szőlő: sajnálom az Oxivites esetet..
Viszont!
A 4D Genesisben nem fogsz csalódni!
Annyira szép és kultúrált hely, várni sem kellett nekünk!
És a szonográfushölgy egyenesen imádnivaló, annyira kedvesen beszél a babyhez! :roll:
Ha tehetném minden héten elmennék :roll:
De majd februárban megyünk vissza hozzájuk :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag: jaj de jó, hogy ilyen jókat írsz a genesisről... Most már aztán tényleg annyira várom a délutánt, hogy el sem tudom mondani! :-)

De azért előbb még a munkaidő végét várom!!! Mikor lesz már 2 óra?????

Kép

Kép

zorroné

Szőlő - Mi is 4D Genesis pártiak vagyunk .. ahogy többen is írták .. a szonográfus hölgyemények nagyon kedvesek .. úgy beszélnek a babáról/hoz, mintha a legszebb gyermek lenne a Földön :) :)
Nagyon jó lesz, hidd el - úgyhogy ki ne hagyd!
A másik hely által visszatartott 11ezer meg a januári ínséges időszakban is nagyon jót fog tenni... (legalábbis nekünk a jan.-febr. a dráma anyagilag)! :)

Kép
szösszenet

Virág - Gratulálok a Kislányhoz!!!! :D :D :D

Jajj de jó, hogy ennyien mentek UH-ra ... irigykedem picit :D
De most már mi is megbeszéltük, hogy szülinapunkra megajándékozzuk magunkat egy mozizással január közepén .. még egy hónap - de hamar elrepül :)

Kép
szösszenet

Zorroné: én nem tudok mást írni :roll: :wink:
Számomra az volt az egyik legszebb este az életemben :D
Hogy láthattam élőben a kicsi Zsombikát :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Zorróné, Szőlő
Kíváncsi leszek a 4D-s beszámolótokra, örülök szőlő, hogy ilyen gyorsan sikerült új helyet szerezni.
Tüsszentés-én is akkorákat szoktam tüsszenteni,hogy nem is tudom szegény gyerek hogy éli túl...földrengés a javából :?
Múltkor hajszárítás közben jutott eszembe, hogy azt is milyen hangosan hallhatja szegényke.

Kicsit eltűntem, mert mi is ajándékvásárlási körúton voltunk, ráadásul tegnap du-tól a nővérem 3 gyerekére (7,9 és 12 évesek) vigyázunk ma késő du-ig. Olyan aranyosak!Nem győzik puszilni és simizni az unokatestvérüket, és este legalább 1 órát pihentették a hasamon a kis kezüket, hogy mozogjon. Persze nem nagyon akart mozgolódni a betyár...

Timi

Kép
tim27

Timi: tegnap apuka későn ért haza, mielőtt megjött volna, a NagyTalpú Bölény rendesen fickándozott, nyújtózkodott, ide-oda forgott, aztán megjött apuci, csend lett.. :lol: De azért szerencsére kitapintotta a hátacskáját, meg kapott puszikát, mire azért kicsit megcsikizta azért apuci kezét :):):)

//Hogy miért NagyTalpú Bölény?? :lol: :lol:
Mert angyalomnak tényleg nagy a talpacskája, s a Zsombor jelentése pedig Bölény :lol: :lol: :lol: :lol: //

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok!

Hát igen nagy francok ezek a bébik! Én is amikor ráteszem a kezem a pocimra, vagy mondjuk csak nézem, mintha megérezné még azt is, és általában abbahagyja a ficánkolást! :D
De azért már egyre többször "elkapom"! Apának már nehezebb! :D Lévén, hogy ő pl. egész nap dolgozik, így csak az este marad!

mamacka! Bizti nem lett baja a kis Andornak! Csak megijedt, így elbújt. :D
Zsófi is néha lustizik, akkor aggódom...

Szőlő! Csak sikerül a karácsonyi ajándék!! Örülök neki! Azért mégiscsak ez lesz a legszebb. Bármit is vettetek volna helyette!!

Kép
gabo001

Csajok - Annyit említítek a szopis párnát .. mutatna nekem valaki egy képet, hogy milyen az - van sejtésem ... de tutira mennék.
Alvásnál miért jó? Hol vette, akinek van - és mennyiért? :)

Kép
szösszenet

szöszi!

www.szopipárna.hu

van házhozszállítás, szépek a minták, jó ár. (brendon negyede!!)

Kép
gabo001

szöszi!
Ja bocs! ékezetek nélkül persze!!

Kép
gabo001

Szössz nekem ilyen van és 4000 ft-ért vettem

Kép

Alvásnál azért jó mert ha már nagy a pocak akkor ki tudod vele támasztani és kényelmesebb.

Kép Kép
szõlõ

Már én is nagyon várom a holnapi 4D-t az a nő akivel beszáltem tényleg iszonyú kedves volt!

Közben meg az Oxivitből hívtak hogy bármikor ha arra járok menjek be a pénzért...

Kép Kép
szõlõ

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:35-kor.

Kép
1bambi

Bambi aludni én sem tudok rajta, mert ha a fülem rajta van baromira zavar a zörgés. De délutáni szunyára szktam, meg pl mikor beteg voltam nagyon jó volt mikor nem aludtam, jól kitámasztotta a hátamat.

Kép Kép
szõlõ

Kisfruzsi!

Megnyugtattál. Köszi az infókat a szőnyi kórházról!
Te mikorra is vagy kiírva???
A napokban úgyis megyek a szőnyi kórházba, mert barátnőm már mindennapos kismama....ő is ott fog szülni!!! Már a második babája fog ott születni!
Én is megnyugodtam kicsit. Azt nem tudod, hogy császárosoknál mi a helyzet? Apuka bent lehet?

Szőlő!

Örülök, hogy még van szabad hely 4D-re.

Mamacka!

Biztosan elbújt a Picurkád! ne aggódj! Egyik nap sajnos csúnyán összeszólalkoztam anyukámmal (hangos kiabálások stb...) és majdnem két egész napig nem éreztem a Picurt.... :( Meg is ijedtem rendesen... :cry:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Bambi!

Én még csak nézegettem, de januárban asszem veszek is! Néha már nekem is húz lefelé a hasam, ha oldalt fekszem. (máshogy meg nem tudok)
Barátnőm most már a szoptatásnál is használja. És szereti, baba alá teszi. Vagy ha csak játszanak a babával, akkor is jó!

Kép
gabo001

Azóta már éreztem manót igaz a pocakomat is ahol megnyomódott... :roll:

Én a szopipárnával úgy alszom, hogy alábam közé veszem és oldalt fekszem... szerintem nagyon jó... egyenlőre még nem használom, majd ha nagyobb lesz...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Ma is bekukkantok pár percre. Végigolvastam, amit tegnap és ma délelőtt írtatok. El is fáradtam kicsit.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Köszönöm a bíztató szavakat. A külső méhszáj van egy kicsit nyitva. Azt írtátok, az a kevésbbé veszélyes. De azért még mindig félek. Nem szeretném, hogy baja legyen a babánknak, vagy hogy sokkal hamarabb megszülessen. Még nem írtam, de sokat vártunk a férjemmel, amíg megjelent.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ráadásul a tegnap tudatosult bennem, hogy RH negatív vagyok. Eddig be volt írva a kiskönyvembe, de valahogy elkerülte a figyelmemet. Jól tudom, hogy ez az első babára nem jelent veszélyt?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci biztosan ne lesz gond... És te ebből éreztél/érzel valamit hogy valami nem oké?

Kép Kép
szõlõ

Szóval, a cukorterhelés miatt már nem is aggódom annyira, több más probléma leköti a figyelmemet. Csak az tud vigasztalni, hogy a baba sokat mocorog, mintha érezné, hogy ezzel meg tud nyugtatni engem. Ebből tudom, hogy jól van, nincs baja.

A férjem is nagyon aranyos, mindent megcsinál itthon is. És mindíg mondja, ne aggódjak semmiért, miután a baba megszületik, majd lesz elég lehetőségem a házimunkát végezni. :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nem éreztem semmit. Reggel voltunk ultrahangon, ott minden rendben volt. És este derült ki a vizsgálaton. És azt sem mondhatom, hogy valamivel megerőltettem magam, mert egy ideje nem dolgozom, és itthon is csak mértékkel tettem-vettem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szőlő,

amúgy sajnálom, hogy másodjára is csalódnod kellett a 4D-n. És örülök, hogy sikerül másképp megoldani! Biztos örülni fognak a nagyszülők! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Az mondjuk fura hogy engem még egyszer sem vizsgált meg a dokim, csak ultrahangot csinált :?

Gumimaci, és nagyon szorítok nektek hogy minden rendben legyen, és a házimunka kérdésében igaza van férjednek :wink:

Kép Kép
szõlõ

Mamacka, szépen gömbölyödik a pocid ;)

szőlő, örülök hogy végre megoldódik az UH dolog, és holnap végre meglesz a csodálatos felvétel Mazsibabáról :D

gumimaci, első babánál nem gond az RH negatívság, de anti-D szuirt biztosan kapni fogsz a szülés után.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="szőlő"]A írta:szőlőz mondjuk fura hogy engem még egyszer sem vizsgált meg a dokim, csak ultrahangot csinált :?

Ez tényleg fura. Engem 4 hetente vizsgál. Még soha egy testrészemet nem dícsérték annyit, mint a méhszájamat a doki a két terhesség alatt összesen :D :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Most már nem írok többett. Csak még annyit, hogy

nagyon jók a pocakos képek, amikoet felraktatok.

Aranyosak a gyerkőcök is.

Gratulálok azoknak, akik most tudták meg a babájuk nemét.

Nagyon tetszenek a díszítések a mézeskalácsokon. Én is szeretek sütni-főzni, de egy ideig ezt most hanyagolni fogom.

Ne haragudjatok, hogy nem névszerint üzentem, de jegyzetelnem kellett volna, hogy tudjam pontosan ki mit írt. Tegnap déltől mostanig csaknam 3 oldalt írtatok tele.

Ma utazunk a tesómékhoz és onnan a szüleimhez. Autóval megyünk, lehajtom az első ülést, így pihenhetek. Remélem nem lesz semmi baj. Amúgy a baba imádja, amikor ringatja az autó. Mikor gyakran volt hányingerem, főleg reggel, ahogy az autóval elindultunk, rögtön elmúlt.

Kívánok mindenkinek erőt itt az ünnepek előtt, hogy eltudjátok rendezni, amit még el kell, jó pihenést és meghitt, boldog ünnepeket!!

Ahogy tudok, ismét jelentkezem.
Sziasztok!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="csöppke"] írta:csöppke
[quote="szőlő"]A írta:szőlőz mondjuk fura hogy engem még egyszer sem vizsgált meg a dokim, csak ultrahangot csinált :?

Ez tényleg fura. Engem 4 hetente vizsgál. Még soha egy testrészemet nem dícsérték annyit, mint a méhszájamat a doki a két terhesség alatt összesen :D :D

Szőlő - Szerintem bátran kérdezz rá - mégis hogyan venné akkor észre, ha nyitva lenne a méhszáj? :shock: :shock:
Engem is 4 hetente manuálisan is megvizsgál ..

Kép
szösszenet

Köszi a szopipárnás infokat :)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]
Szőlő - Szerintem bátran kérdezz rá - mégis hogyan venné akkor észre, ha nyitva lenne a méhszáj? :shock: :shock:
Engem is 4 hetente manuálisan is megvizsgál .. [/color]

Hát ez az! :? Fura.... Mindgy január elején úgyis megyek.

Kép Kép
szõlõ

[quote]K írta:ritta, mikor lesz a nagy esemény?

Talán márc. elején ,de még nem tudjuk :lol:

Kép
kritta

Sziasztok!

Alig győzök lépést tartani veletek! :lol:

Szopipárna:Nekem is van,ajándékba kaptam,de valahogy idegesít,sokszor belegabalyodok alvás közben és olyankor csak dühössen kivágom az ágyból,de attól függetlenül a babánál még jól jöhet! :wink:

Levelibeka:Gratula a jogsihoz,remegve fogok ezután közlekedni!

Kérlek,vigyázz a nagyhasú barna kabátos nőkre! :lol: :lol: :lol:

Babamozbás:Én mindenhol érzzem,pláne azért mert harántfekvésben van,mint az első kisfiam,
aki ez miatt lett császáross!

Kiderült,hogy mégis szedhetem a magne B6-ot,mert nem olyan tipusú a vese próblémám ami ezt akadályozná!

Vettünk egy 2m30cm-es csodaszép fát! :wink:

A dokim azt mondta ha a baba súlya eléri a 3200-3400g-ot megcsászározz,a vesém miatt!Tehát a 37.hét -től bármikor!

Szőlő:Örülök,hogy megoldodik az uh-s kálváriád!

KépKép
KépKép
nicci

Ma már megint annyira felhúztam magam a munkahelyen h majdnem bőgtem.

Mára-tegnapra kiírtak szabadnapra, de nem tudják biztosan.

Nekem kell a szabadnap a vizsgáim miatt januárra. Most nem tanulok,mert legközelebb január 5-én vizsgázom.

Állítólag azt is hiszik, h miután kiírtak táppénzra majd bejárok segíteni ingyen.

1, nem vagyok hülye

2, 1 hónapom lesz szakdogát írni :twisted:

Kép
kritta

Lanyok :!: 2 hetig nem leszek.
Kép
Kivanok kellemes unepeket :!:
Boldog babavarast :!:
katavirag

UNEPEKET=UNNEPEKET :wink:
katavirag

katavirag

Neked is hasonlókat! :lol:

Kép
kritta

Kata, nektek is nagyon kellemes ünnepeket!!! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Katavirág, Nektek is boldog karácsonyt! :D

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!
Most értem haza karácsonyi kajáról, ami a munkahelyemen volt. úgy tele ettem magam, hogy szétdurranok. Annyi sok finomság volt.

Szőlő!
Örülök, hogy megoldódott a problémád. Én is bőgtem volna egy pár sort emiatt. Látod, karácsonyra azért minden megoldódott. Visszakapod a pénzed, és egy másik helyen megcsinálják újra, legalább mégegyszer látod a csöpséget.

Egyébként engem is kb. 4 hetente vizsgál a nőgyogyi manuálisan. Most kb. 3 hete voltam ilyenen, tegnap is voltam, és azt mondta a doki, hogy most ne csináljunk, majd 2 hét múlva kell mennem. Nem jó ha túl sokszor vizsgálgat igy. De azért 4 hetente nem árt, mert lehet gond is.

Babamozgás: az én picim a köldököm alatt picivel mozog, meg jobb oldalt.

Kép
blani28

Szopipárna nekem nov. elejétől van, meghalnék nélküle, de csak egy oldalon használom, mert ha pakolgatnám ide-oda, sosem aludnék...(2 kéne belőle, de mivel ikres, bazi nagy, 160 cm hosszú, így el is neveztem, hiszen egy ekkora dög az ágyunkban, név nélkül...párom utálja, szvsz tuti féltékeny rá :P ) A másik oldalon a páromra pakolom magam, úgysem ébred fel rá. :D Zörgés csak az elején zavart, már megszoktam. :D

Szőlő, nem semmi a 4-D-s balhé, de örülök, hogy megoldódik!

Méhszájamat 15 hetesen nézték először, tegnap másodszor. (Tomival 29 hetesen volt az első, aztán 34 hetesen, onnantól kezdve hetente.) Babóim 383 és 435 grammosak...(Lassan meglesz az egy kiló kölök bennem...) Január 7-ei héten lesz cukorterhelésem, és a 75 gr-os, mert amúgyis a felső határérték közelében szoktam lenni (Nem úszom meg a zsömlével). Hajrá-hajrá... :shock:

Kép
babyteve2

Mamacka nem tudom mikor írtad a krém receptjét.Vagy nem vettem észre v nem emlékszem. :oops:
Szőlő remélem a mostani már összejön.Én is gondokodom h lehetne még1x meglesni a babót h kiderüljön a neme és nem kelljen fizetni érte.De valószínű ki kell várni a köv.uh-t ami ki tudja mikor lesz.Jan.első csütörtökén megyek nőgyógyászhoz majd akkor kiderül mikor kell mennem. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a 4D ultrahangról! Nagyon szupi volt, nem csalódtunk a genesisben, tényleg profi hely és a szonográfus nő nagyon nagyon kedves. Majdnem egy órát voltunk ott, először 2D ultranggal állati alaposan megvizsgálták Benit, lemérték mindenét és annyira aranyos volt, mert egyáltalán nem bújt el. Csak a legvégén, amikor mondta, a szonográfus, hogy megcsinálja az utolsó képet, akkor utána fogta magát és befordult aludni! Mint aki jól végezte dolgát... :-) 33 perces dvd-t kaptunk, 1 színes fotót, meg egy cd-t 34 képpel + leletet!
Mindjárt teszek fel képeket is, csak még a férjemnek le kell kicsinyítenie.

Kép

Kép

zorroné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?