A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ez tenyleg nagyon edes!

Kép
rozsomak

En tenyleg tukon ulok mar, hogy mikor bujik ki a kis doggencs! Foleg amikor ilyen kepeket mutattok

Kép
rozsomak

Együttérzek Rozsomák, mindennap elmondom Uramnak hogy jaj mennyire várom már hogy itt legyen velünk. :)

Kép Kép
szõlõ

hát... én meg most láttam a vonalzomon, hogy 14 hét van hátra :shock: mondtam is, hogy hajaj. kezdhetek pánikolni. én most úgy szeretek így lenni. különösebben semmi bajom, csak az enyém odabent a Kisbéka, nekem cuki, mindig velem van. és az a 14 hét mindjárt eltelik :roll:
persze én is várom, csak még nem vagyok felkészülve. :oops: de majd igyekszem :lol:
toncsi
megyek nézni a Kispál koncertet a tevében 8)

toncsi80

Nyugi Toncsi :wink: Szerintem első babánál kevesn érzik úgy hogy fel vannak készülve, legalábbis én így gondolom, de javítsatok ki, Anyukák. :)

Kép Kép
szõlõ

Atyaég csajok, mennyit írtatok!

Kismamatorna: én nagyon szerettem volna járni, de azt mondták a gyógytornászok, a védőnők, meg az orvosom egyhangúan, hogy nekem tilos. Konkrétan az össz engedélyezett mozgás: a hímzés. Ágyban. :( Egy életre megutáltam a hímzést. Tényleg, mintha valakinek lett volna itt jó keresztszemes falvédőmintája, vagy rosszul emlékszem? Keresztszemest már régen csináltam és még van 3 hónapom!

Mellbőség: én 75 A -ról 95 D-re fejlődtem fel. Mit ne mondjak, apa el van bűvölve :lol:

Ebben az omega3 kapszulában én nem hiszek... anyukám olajos halat evett a terhessége alatt, kilószám, mégse lettem matekzseni...

Rozsomák: jaja már én is nagyon várom, hogy kibújjon Gáborka, szeretném meg harapdálni a talpát, meg összevissza dögönyözni. Ma reggel 6-kor ébresztett, annyira nagyokat rugdosott és olyan összevissza, hogy rám jött tőle a nevetés.

Adri0422: Én azt hiszem, akkor csuklik, amikor egy helyben érzed a ritmusosan jelentkező apró rángásokat. De persze honnét tudjam biztosan, lehet, h csak én képzelem ezt annak.

toncsi: a babacsomag egy termékminta-együttes, amihez a területileg illetékes védőnőnek kellene adnia egy kb. 40 oldalas prospektust a várandósságról. Beváltható meghatározott boltokban. A Maxi cosihoz nem tok hozzászólni... :oops:

Én Elevit -fan vagyok. A 4 kiló feletti babáknak már van saját hőszabályozásuk, és én szeretném ezt a plusz biztonságot a gyereknek. Így is- úgy is fájni fog a szülés, akár 3 , akár 4 kilós, a lényeg, hogy neki könnyebb legyen utána.

Ki érzi úgy, hogy fel van készülve az első babára?.... Szerintem nem lehet felkészülni valamire, amit még sosem próbáltál, de ez egy csodálatos kalandnak ígérkezik... amúgy meg: én nem töprengek már ezen Túl messzire jutottunk a mamaság felé vezető pályán ahhoz, hogy visszaforduljunk 8)

Képzeljétek. MEgfáztam. Lázam van. Fáj a torkom. És költözködünk. Pakolok ezerrel. Ha úgy vesszük, kismamatornázok!:lol: :lol: :lol:

Cinyke

levelibeka

Hajjjaj, de meg mennyire! Egy percig ne aggodj azon, hogy aggodsz toncsi, en ha lehetett volna, meg ket-harom evig a pocomban tartom a fiamat.
Igy masodjara tok mas az egesz, de nala en is ugyanigy ereztem. Elvezd ki minden percet, amig bent van es egy percig ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalasod

Kép
rozsomak

A terhesvitamin tudtommal a terhesség első 12 hetében fontos. Én semmiképpen nem kockáztattam meg, hogy nem szedem, mivel, van két nyitott csigolyám - a folsav és B vitaminok együtt ezt előzik meg többek között. Akinek nincs ilyen probléma a családjában, az biztos kevésbé idegesíti ezen magát, nekem ez volt az egyik parám, hogy ilyen szempontból (is) egészséges legyen a gyerekünk. Nálunk sajnos az egyik unokatestvéremnek született egy babája szinte teljes nyitott gerinccel, halva - igaz, hogy ez még a kilencvenes évek elején volt, állítólag sokkal fejletlenebb volt az ultrahangtechnika, nem vették észre. A következő terhességével (és már előtte) orvosi utasításra kellett szednie az Elevitet plusz folsavat.
Vendég

Toncsi, most igy érzed, de ha a kezedben lesz.... bár már nem merek semmit irni.... 8)
Személy szerint: én sem voltam felkészülve, azt sem tudtam, mit kezdek majd vele, aztán minden olyan természetes volt hirtelen, mintha mindig ott lett volna... pár hétig... aztán jöttek sorra a parák, miért sir, miért nem eszik rendesen, van-e elég tejem, hizik-e eleget... stb.... mindig van miért aggódni... a pocakban is azért sokszor gondolkodik az ember, hogy jól van-e, főleg két uh között, fejlődik-e rendesen, bizti mindene megvan... és ez folytatódik, mikor már kint van. De ezek annyira természetes dolgok. A másodiknál is ugyanúgy éreztem, mint az elsőnél, csak akkor nem jött ez a nem vagyok felkészülve érzés... :) Fura, mert mikor megszületik, egy-két hétre mintha megszünne a világ és minden gond, csak a baba, aztán olyan, mint mikor felszáll a rózsaszin köd.... de nem teljesen! :)
Mindegy, ezt leirni úgysem lehet, mindenki maga érzi át és tapasztalja meg... nincs két egyforma terhesség, nincs két egyforma szülés és nincs két egyforma baba és anyuci sem....

Ági
Vendég

Leveli, jobbulást és vigyázz magadra!!

Mazsi ismét megtalálta a hugyhólyagomat hurrá :lol: :lol: Éjjel is arra keltem hogy azzal focizik. Megint rászokott az éjszakai partyzásra, lehet be kell vetnem ismét az altatódalt.

Kép Kép
szõlõ

Leveli, ezt is már csak halkan, de hidd el hogy nem mindegy, mekkora a baba, mikor születik... sok szempontból más a szülés egy ekkorával és egy akkorával... igaz, nekem egyformák voltak, de szintén volt szűk családi körben súlykülönbséggel szülő anyuci és nagyon nem volt mindegy a mérete... sem a gátmetszés vagy repedés sem a fájdalmak nem ugyanazok.... de mára csitt.... mert én leszek az "okoskodó" :roll:
Vendég

Ez most hülyén hangzik, de kicsit "megynyugtat", hogy más is aggódik... nekem olyan hülye gondolataim vannak... pl, hogy fogom felöltöztetni, belefér-e a feje a rugiba?! meg merem-e majd egyáltalán fogni? Hisz olyan pici lesz... És én még nem fogtam újszülött babát... a tesóm is 17 éve volt kicsi... :oops: :oops: :oops: :oops:

ercsi_3

Ercsi!
Ne aggódj! Ahogy Ági is írta, jön minden magától, majd meglátod. :)
Gratulálok a kislányhoz! Amúgy milyen volt az UH? Én majd 7-én megyek oda.

Mamacka!
Köszi a krumplidiétát. Valószínűleg én is sok sósat ettem, mert most már jobb. Igaz még nem krumpliztam. Ez így ünnepek alatt kivitelezhetetlen volt.

Az én dokim sem favorizálja a vitaminokat. Mindig azt mondja egyek sok gyümit és zöldséget. A baj csak az, hogy a gyümölcsöktől rettenetesen ég a gyomrom. :cry:

Toncsi
A Maxi Cosi hordozó illetve babakocsi. Itt meg tudod nézni:
[url]http://www.maxi-cosi.com/

Eve
Nekem is Lizám van! :D

Andi[/url]

Kép
Kép
Kép
felsoa

Hát a linket nem sikerült beszúrnom...

Szőlő,
cuki a body.

Leveli,
Jobbulást. Igyál hársfavirág teát sok sok mézzel.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Blani,
gratula a félidőhöz.

Tim,
Neked pedig a bűvös 100hoz. Már nekem is csak öt nap van addig.

Rozsomak,
Te merre vagy?

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Levelibeka, jobbulást!!!!!Úgy elmosolyogtam magam,ahogy az utolsó mondatodat olvastam! Tőmondatokba szedve a nagyon lényeges dolgok pl. "megfáztam, lázam van, fáj a torkom" Ja, és ahogy mellékesen megjegyzed,hogy költöztök.. Szóval nem semmmi, le a kalappal előtted.

Szőlő, nagyon helyes a kis sárga ruhácska. Különben nekem is késő este, lefekvéskor jön a szokásos "disco" de annyira élvezem!!

Terhestorna: én sem járok, de én próbálkoztam.. Itt a környékünkön van egy jó hely, de tele vannak, azt mondták, hogy értesítenek ha felszabadul egy hely. Ezt még októberben ígérték. Pedig munka mellett eltudtam volna járni,mert heti 1-szer 1.5 óra lett volna 6-tól. Így marad a Kállai Ildikó dvd-je, csak azt már kezdem elég rendesen únni..

Vitaminok: én is 2-3 naponta szedem már csak a terhesvitamint, mert nem tudom megfelelően pótolni a vitamint+ásványi anyagokat, de szerintem a folsav a leglényegesebb, az első 12 hétben az tényleg kell.

Mellbőség: Nekem - a pocakkal ellentétben - abszolút nem nőtt még sajna..Teljesen ugyanazokat a melltartókat hordom. Pedig jó lenne..

Hát, ami azt illeti én is tele vagyok kétséggel, hogy mit fogok bénázni szegény gyerekkel. Egyetlen dologban vagyok csak biztos, hogy imádni fogom/már most imádom, a többitől eléggé tartok...

Timi

Kép
tim27

Halihó!

Andi: ti mikor tartjátok Liza névnapját? Fura kérdés, nem tudom már, hogy hogyan jött ez a név, de első hallásra nagyon megtetszett. Próbáltam utánanézi, de nem találtam a naptárban. Amikor én születtem, akkor még az Evelin sem volt benne a naptárban, anyuék utónévkönyvből a két dátum közül (02.12 és 05.26.) a febr-it választották, mert az messzebb esett a szülinapomtól és ne legyen annyira egybe a kettő. Természetesen évek múlva bekerült a naptárba a nevem, naná, hogy 05.26-ra :D Így 2x van névnapom az évben. Az egyik a családdal a másik a barátokkal, ismerősökkel, akik nem tudják az eredeti sztorit :lol:

Én szedek magzatvégő vitamint (Gravidát), a doki mondta, hogy nem kéne már szedni, de ő azért javasolja, mert ebben a ramaty időben nem árt. Egyébként én a patikában vettem aloe vera gélt, mert az emésztésem nincs rendben és el ne kiabáljam, ez most teljesen helyrehozta.

Eddig nem sokat mozogtam, mert mire hazaértem a munkából hulla fáradt voltam. Igekszem a dokival megbeszélni, hogy 2008/02. héten írjon ki betegácsira és akkor eljárok erre a kismamatornára. Egyébként ott nem csak tornáznak, hanem légzőgyakorlatokat is csinálnak, meg megtanulnak relaxálni/feltőltődni, ha hosszú lenne a vajúdás és kifárad a kismama, akkor legyen miből új energiát vennie. Hát, kiváncsi vagyok, én még nem voltam ilyenen.

Én is aggódok egy kicsit amiatt, hogy hogyan fogom majd megfogni a kicsit, pláne a fürdetéstől félek. A párom húgáéknál van most egy 2 hónapos picike, de nem merem megfogni. Azt mondják, hogy a sajátnál majd természetes lesz és minden jönni fog magától. Már nagyon várom, hogy itt legyen velünk :-)

Tudnátok segíteni házzaságkötés témában? Szeretnénk összeházasodni legkésőbb febr-ban, hogy apa nevére kerüljön Liza. Igaziból már 4 éve jegyben járunk, de nem foglalkoztunk tovább a témával, most lett aktuális. A neten utánanéztem, azt kiderítettem, hogy 30 nappal előtte kell bejelenteni az anyakönyvvezetőnél, de nem értem, hogy a hajadonnak valami jegyzőtől kell igazolást kérnie a családi állapotáról. Hol találom én azt a jegyzőt? Önkormányzatnál vagy az Anyakönyvi Hivatalban?
Ha tudtok, segítsetek légyszi! Előre is köszi!

Eve

Eve

KépKép
eve@liza

Eve,
Mi november 19-én tartjuk Liza névnapját. Már egyre több naptárban szerepel az Erzsébet mellett. Végülis az Elisabethből jön.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Persze, hogy nem fogunk összeveszni... én is csak leírtam a véleményem... szerintem nem reális a vitamin-óriásbébi teória... ez szerintem sokkal inkább generációs ugrás. Körülöttem lévő orvosok véleménye is ez. Környezetemben akárhányan szedték normális súlyú gyereket szültek. Véleményem szerint a szülés is sokkal összetettebb annál minthogy a nagygyerek egyesen arányosan nehéz szüléssel, míg kis gyerek könnyű szüléssel járna, persze a téraránytalanság más tészta és vannak kirívó esetek, de a nagyon nagy babáknál általában a kezeletlen cukorbetegség okozza a problémát. (lásd az a család akiknél az összes gyerek hat kiló felett született kivéve az egyiket ugyanis az koraszülött volt így az csak négy kilós lett :lol: :lol: :lol: )
Én azért szedem mert úgy gondolom, hogy nemtudom bevinni a kellő vitaminmennyiséget ebben a téli időszakban. Lehet nyáron sokkal ritkábban szedném, vagy csak az első harmadban, de eddig csak téli várandóságot próbáltam. :lol: :lol:
De ha kijön belőled akkor valóban semmi értele kínozni vele magad!
Ezt a Hipp Natalt ki akartam próbálni én is de eddig nem sikerült beszereznem.

Amúgy én középiskolás koromban szedtem multivitamint... hónapokig rosszulléttel küzdöttem reggelente mire rájöttem, hogy attól van. (nagyon hasonló volt mint a várandós émelygés) Ezért én egyáltalán nem vagyok egy nagy szintetikus vitamin párti. C vitamint szoktam kizárólag beszedni ha rosszul vagyok, vagy télen néha napján, de pl barátnőm az első várandósága alatt rájött, hogy ha szedi az Elevitet nem lesz beteg télen, azóta minden télen szedi ha kismama ha nem.. ilyen is van. Tehát én sokkal inkább ahhoz a táborhoz tartozom akik nem favorizálják a kordinálatlan vitaminszedést (véleményem szerint többet árthatunk vele mint használunk, különösen a zsírban oldódókkal kell vigyázni), csak valahogy a kismama vitamin egyenlőre nálam más lapra tartozik.

Tornázni én is szeretnék járni de Áronnal is csak terv maradt... én a Bajcsyt szemeltem ki erre a célra... bár ha sikerül egy hónapon bellül elköltöznünk akkor ez is ugrik.

Ne tartsatok attól, hogy mi lesz a babával, hogy tudtok vele bánni... annyira természetes lesz majd meglátjátok, és nyugodtan kérjetek tanácsot a környezetetektől.
Olyan vicces volt mert az első otthoni fürdetéskor telefonáltunk a leendő keresztszülőknek akik addigra tapasztalt három gyerekesek voltak, hogy ugyan hány fokosnak kell lenni a fürdetővíznek!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: utánna többet nem is mértük :) :) :) csak könyökkel...

Nekünk két héttel előbb indult a szülés... engem annyira váratlanul ért... abban a biztonságban éldegéltem, hogy még van két gyönyörű hetünk összegyúrva (én is nagyon szerettem pocakosnak lenni), hogy amikor elfolyt a magzatvíz fel-alá rohangáltam a lakásban, hogy én még nem akarok szülni, én még nem akarok szülni, még van két hetem... ugye ez nem a magzatvíz???!!! Olyan mókás lehettem :lol: :lol: :lol: Barátnőmék is pont nálunk aludtak, segítettek összeszedni a maradék cuccot. (érdemes a listát a táskában tartani mert vannak olyan becsomagolnivalók amiket induláskor lehet csak és a fejetlenségben nem árt gyorsan átfutni a listát, hogy mi kell még)

Felsoa
A kruplidiétával ráérsz akkor ha már az ujjaid is dagadnak, addig elég ha vigyázol a só bevitellel.

Csillag
Ez valóban nem fogyókúra, nyugodtan egyél annyit belőle amennyi jól esik! Csak a sót kell kerülni. De szerintem egy kiló elég lesz... a nap végére lehet rá sem bírsz már nézni :) :) :)

Szőlő
Aranyos a body és a te felsőd is nagyon csini! :)

...nnna én is kiokoskodtam magam, megyek is aludni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...

Kép
Kép
Kép
mamacka

eveliza
Ezt a jegyző dolgot én nem tudom, pedig házasok vagyunk :oops:
kérdezd meg a http://www.mennyegzo.hu -n ott biztos több aktuális infót kaphatsz.

névnap-szülinap
Áronomnak ápr 2.-án van a névnapja és 3.-án született! :lol: :lol: :lol: engem nem zavar, hogy közel van, tulajdonképpen névnapot sokkal inkább a barátok ünnepelnek akik nem tudják megjegyezni a születésnapokat, így viszont a születésnapja környékén lesz megköszöntve... tőlem amúgy is kicsit távol áll a névnapi köszöntés, nem tudom miért, a mi családunkban ez nem volt akkora divat.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó hajnalt!

Nem mondom, jó sokat írtatok :wink:
De nem baj :wink: :D

Szőlő: naon cuuuki a body!! Annyira kellemes színe van! :D
És az aláírás.. Szóval igen :lol: :lol:

Adri: én ugyan még nem éreztem mikor csuklik, de a lányok jól írták le! :D

Vitaminok: alapból nem szeretem a gebulákat, most is el vagyok keseredve, hogy napi kétszer be kell kapnom 4et.. Sokszor elhangzik ajkamról: "Atyaég, több gebulát szedek mint a nammamám :lol: :lol: "

Leveli: Mielőbbi jobbulást! Vigyázz magatokra!! :roll:
Hímzés: szeretném, de már a zsibi miatt nem tudnám megfogni a tűt :lol: :lol:

Mamacka, hát lehet, majd kiderül, de az a meglátásom, hogy idén erre már nem kerül sor :lol: :lol:
Pedig jó lenne, mert most is a probléma miatt vagyok fent.. :shock:

Én is aggódok, mi lesz, hogy lesz, meg tudom-e csinálni, meg merem-e fogni :D de szerintem ez úgyis jönni fog magától, és ráérzünk, hiszen anyák vagyunk :roll: :D

Bennem ma éjjel ötlött fel fél4kor, hogy "Te jó Isten, 16 hét szülésig, és még nem pakoltam a szobában semmit" - mert mellettünk lesz a kiságy :roll:
Apukának pont egyik nap említettem, hogy február végéig mindent be kellene szerezni, ami még hátravan, és hát még rengeteg minden hátravan :lol: :lol: :lol:
És hát ismervén magamat, nem szeretek kapkodni, nehogy valami kimaradjon :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Jó reggelt!

Eve, én is olvastam ilyet még mielőtt bjelentkeztünk volna a polgárira hogy nemtommilyen igazolás kell hogy nem vagyunk még házasok, de a kutya nem kérte sose. Annyi volt hogy megkérdezte az anyakönyvvezető: Első házasság? Igen. Gyermekük van? Nincs. Kész. Szóval szerintem egyszerűen menjetek be az anyakönyvvezetőhöz és jelentkezzetek be esküvőre, aztán ha kell valami úgyis szól és akkor azt is megmondja hol kell beszerezni.

Mondjuk Fehérváron elég extrém a dolog, legalábbis egy éve így volt mikor bejelentkeztünk. Először az okmányirodában kellet időpontot kérni az anyakönyvvezetőhöz hogy mikor tudunk menni időpontot kérni az esküvőre..... Nem hittem el hogy ilyen van. De így legalább nem kellett ott nyomorogni húsz másik párral hanem csak mi voltunk, végülis ennek is van elönye.

Kép Kép
szõlõ

Valamelyik oldalon már ugyan volt róla szó, de ennyi sok oldalt nem szeretnék átbújni a következő kérdésem lehetséges válaszáért :twisted: :twisted: :

Ha mi nem vagyunk házasok, s egyelőre nem is tervezzük, akkor mikor kell apasági nyilatkozatot tenni? Értem ezt úgy, hogy hány napnál nem lehet régebbi? pl. 30.. :roll: :wink:
A helyileg illetékes szülészeten érdeklődjem meg, vagy ez országosan azonos mindenhol? :roll:

És akkor mi történik, ha teszem azt kikérjük, és mondjuk 5 nappal később szülök, hogy letelik a 30 nap :lol: :lol: :lol:

Előre is köszönöm :!: :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Jó reggelt!

Csakhogy még egy kicsit a vitaminról beszéljek :lol:
Én sem vagyok vitaminpárti, de a kisbaba miatt szedem a vitaminokat, egyébként én csak C-vitamint szedtem télen. Én meg úgy hallottam, hogy a magzatvédő vitaminok nem növelik a baba súyát, a hiedelmek ellenére. Azért egy darabig még szedem. Nekem most vasat írt fel a doki, bár vérvételes leleten a határérték között volt az értékem. Nem értem?!
:roll:

Én is egy picit félek, hogy mi lesz ha már kint lesz a pici. Még nem tartottam a kezembe újszülöttet. Tesóméknak most született meg a kislányuk, és mondtam is nekik, hogy az övékén fogok gyakorolni, úgyhogy mire a mienk kint lesz, teljesen profi leszek. :)
De először éljem túl a szülést, mert én nagyon félek tőle.

Úgy tudom tesómék jóval a szülés előtt csináltatták meg az apasági nyilatkozatot, tehát már letelt a 30 nap, de majd én is megkérdezem a védőnőt.

Felsoa: köszi

Tim27: nekem is a Kállai Ildikós kazi van meg, de még bele se néztem, nemhogy tornáztam volna, majd a napokban akarom elkezdeni.

Kép
blani28

Jo reggelt mamik!
Az apasagi nyilatkozat (anno harom eve) mindegy volt, hogy mikori, csak legyen. En a harmincadik het korul battyogtam el erte, de azert kerdezd meg.
Asszem csak a hazassagi okmanyokkal van ez a harminc napos szivozas, az apasaginal csak az szamit, hogy legyen. (egyebkent baromi jo moka, majd meglatod...)
Helsinkiben vagyunk, felsoa, de holnap repulunk haza, es mar nagyon varom!!! (sajnos a fonokom is)

Kép
rozsomak

Blani, Rozsomak köszi :!:

Egyik kolléganőm aki 2006ban szült mesélt róla, hogy nagyot mókáztak rajta, hát kiváncsi leszek.. :D :lol: :D :lol:
És ezt is az anyakönyvesnél kell? vagy valahol máshol? :roll: :oops:
Jujj de tudatlan vagyok :lol: :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

A helyi onkormanyzaton megmondjak, de szerintem is anyakonyvi. Nekunk kulon vicces volt, hogy forditot kellett szereznem apunak. Vegul az egyik baratja jott el velunk nem kicsit masnaposan. Igazabol tenyleg sokat rohogtunk, foleg amig bebocsajtasra vartunk. Aztan az apa, majd a gyerek neve lett elirva, valamiert nagyon keves hivatalnok ismeri az aposztrofot... ez azota is igy van...

most mar pattannom kell a youtube vonatos videojara, mert kisbo egyre turelmetlenebb...

Kép
rozsomak

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:41-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:41-kor.

Kép
1bambi

sziasztok!
az apaságit a helyi okmányirodánál kell(Szeged) intézni az anyakönyvis résznél. kell mindkettőnk személyije, lakcímkártyáról a személyazonosítójel v szám. meg nőgyógyi igazolása, hogy terhes vagy. nem irták, hogy frissnek kell-e lennie.
köszi a válaszokat.
amúgy nem úgy parázok.azt magamról tudom, hogy ált. mindent tök jól megoldok (és még szerény is vagyok :lol: ). csak most olyan jó. persze, ha a végére minden bajom lesz, már bizti nagyon várom majd a találkozást. meg a cuccok beszerzése :roll: hát sosem voltam az a vásárolgatós. bár cukicuccokat én is szeretem megnézni, de kádak, hőmérők, ollók... nem nagyon kötnek le :oops:
toncsi

toncsi80

Sziasztok!
Hogy ti ma milyen korán keltetek-pedig nem is dolgoztok!
Én tegnap is és ma is alig tudtam felkelni,tegnap még az ébresztőt sem hallottam, ha a férjem nem szól, lehet, hogy még mindig alszom...
Most 10-től lesz itt bent koccintás-annyira felesleges szerintem, de mindegy. Még szerencse mondjuk, hogy most és nem 12-kor - remélem akkor már pályázhatunk haza.

Kis-csillag, a nyilatkozattételhez nem tudok hozzászólni, de azt tudom, hogy nekünk sem kellett a házasságkötéskor nyilatkozat a jegyzőtől (hajadonságra vonatkozóan) viszont kellett vinni a szül. anyakönyvi kivonatot.

Liza, kérdezted, én a Sote II. női klinikán szülök, papír szerint ápr. 6-án (szóval közel a Te 3-hoz).Nagy valószínűséggel kisfiúnk lesz

Timi

Kép
tim27

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:42-kor.

Kép
1bambi

Bambi
Hagymát nem tudom... nyersen biztos mehet, de ugyebár ha pirítod akkor van zsiradék is és azt nemtudom, hogy van -e hatással a vízvisszatartásra??? nyers kígyóuborkát lehet mellé enni, az is vízhajtó.

Ha ennyire visszatartod a vizet lehet kipróbálhatnád... nagyon sok maminak bejött, én végül csak vártam, hogy mikor kell bevetnem de nem vizesedtem annyira hogy kellett volna, a zokninyom is épphogy látszott. Majd most kiderül, hogy kell-e.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bambi, teszel fel képet a kisrucikról? :D

Timi, nekem Uram ment sajna dolgozni és mindig felkelek vele együtt, azért keltem olyan korán, kávézunk, ez kötelező reggeli szertartás mióta együtt vagyunk. :) Aztán visszafeküdtem ám és nemrég keltem fel :oops: :oops:

Úgy meghoztáttok a kedvem a hímzéshez... Régen szerettem keresztszemezni (tinikoromban :lol: :lol: Meg fősuli alatt vizsgaidőszakban ), kéne csinálni Mazsinak valami aranyosat :)

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Szerintem is butaság ez az összefüggés a nagy súly, és a vitaminszedés között. Gondoljatok bele, ilyen alapon mindenkinek túlsúlyosnak kellene lennie, aki vitamint szed. Én eddig mindkettővel szedtem, Bence 3770, KAta 3350 volt.

Kisbaba-nagybaba: Nem a súlytól függ hoigy könnyű-e megszülni. HA most elvonatkoztastunk az anya kifáradásától, a szülésleállástól stb, akkor egy dolog a fontos a szülésnél. A gyerek fejkörfögata. Ami utána jön, az már könnyen kicsusszan, legyen az 2,5 vagy 4,5 kg. A fiam 32-es fejkörfogattal született, a lányom 35-össel :) Pedig ő volt a kisebb. Mondjuk én mindkettőt vágás nélkül, 2 tolófájásra szültem, de ez nálunk családi örökség, anyum is ilyen könnyen szült :)

Ami még lényeges, hogy nem mindegy hogy egy 4,5 kg-os gyerek 50 cm, vagy 62 :) Szóval tényleg ne parázatok ezen az "én nem tudok egy nagy babát megszülni" dolgon mert nem ettől függ.

Én is kaptam anyumtól egy rakat ruhát. A 90%-a rózsaszín :) Lehet hogy ő már tud valamit?

A férjem meg cumitartót-cumit vett a kicsinek, az meg kék :) Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a kicsi :)

NA megyek, el kell mennünk boltba, meg gyógyszertárba.

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Igaz én 7 éve házasodtam, de nem kértek semmilyen igazolást a hajadonságomról. Bementünk a kerületi önkormi anyakönyvi irodájába, időpontot kértünk, személyi, lakcimbejelentő, születési anyakönyvi kivonatok... ennyi....
nyomós okból kifolyólag előbb is lehet időpontot kapni, én most nagyon benne leszek ezekben a dolgokban, mert január 21-én lesz az első válóperes tárgyalásom (soronkivüliséggel), remélem márciusig meglesz a második is és a baba születése előtt az esküvő Zolival... ha belefér még.... :shock: tehát ha úgy kapom meg a végzést a válásról, hogy már áprilisba csúszunk, orvosi igazolással és a váló és egyéb papirokkal berobogunk az önkormihoz, megcsinálják a házasságkötést egy-két napon belül.... tehát hasonlóan nyomós indok kell... vagy ilyen, hogy 30 napon belül adjanak időpontot.... :roll:
Az apaságit pedig barátnőmék tettek tavaly, ők a 25-26.hét körül, mert mondták is az önkorminál nekik (ezt is a helyi önkormányzatnál az anyakönyvi irodában kell tenni), hogy minél előbb, annál jobb, levan a gond róla és tuti, hogy nem lesz az majd, hogy ha előbb jön a baba neadjisten, akkor futkosás, hogy most mi lesz.....
mert ha igyis-úgyis a nevére akarjátok a babát, akkor teljesen mindegy, hogy vártok vele még két hónapot, vagy egy-két héten belül megejtitek....
Bárcsak nekünk is ilyen egyszerü lenne, csak egy apasági.... :(
de ezek a család- és gyerekbarát törvények csak a válás végleges kimondása után 360 nappal engedélyezik, hogy apasági nyilatkozatot tegyünk, akár a párom nekem, akár az exférjem vkinek..... nevetséges.... igy belekényszeritenek egy házasságba újra, amit nem igazán akarunk, mert kell a papir a francnak, főleg már mindketten túl vagyunk egy elrontott házasságon, de ha azt szeretnénk, hogy Zsófi Zoli nevén legyen, muszály, vagy választhatjuk a születése utáni hercehurcát a biróságon egy apasági perrel....... na, mindegy, ez az én bajom..... :roll:
Erre azt szokták nekem mondani a kedves körülöttem élők, hogy miért nem tudtam megvárni, amig elválok..... :evil:

Ági
Vendég

Zsu, mi ezt kaptok Apuéktól:

Kép

Lehet hogy ők is tudnak valamit (bár Apu szerint tuti lány lesz, ezek után nem igazán értem a kéket :lol: )

Uram mondta itthon hogy dehátezkééééék?! Mi lesz ha lány lesz? Mondtam hogy akkor kap hozzá rózsaszín cipőt meg sapit és tök vagány lesz :D

Kép Kép
szõlõ

[quote="pumpóka"]E írta:pumpókarre azt szokták nekem mondani a kedves körülöttem élők, hogy miért nem tudtam megvárni, amig elválok..... :evil:

:? :? Igen, mert ez így működik, imádom mikor valaki kívülről okoskodik..... :evil:

Kép Kép
szõlõ

Szőlő, nagyon cuki ez a ruha, majd meglátja az urad, hogy a kéket is ugyanúgy rá fogjátok adni ha kislány lesz, akkoris... :)
Én a fiúkra a rózsaszinen kivül mindent ráadtam. Rávitt a buki meg kaki meg pisi meg hasonlók.... :) Zsófira is rá fogom adni a fiúsakat is, bár próbálok rózsaszint beszerezni majd minél többet, ha végre két fiú után lányom lesz, akkor legyen neki lányos ruhája is.... :)
Vendég

Igen, én is ezt mondtam neki hogy azért a rózsaszínt nem adnám a kisfiúra barna cipő ide vagy oda :lol: De egy-két kisfiúsabb a kislányra simán jó.

No meg ahogy te is mondod, lehet hogy egy rugi 3 órát van rajta és mehet a mosásba :roll: :D

Kép Kép
szõlõ

Szőlő: nagyon aranyos ez az együttes!
Szerintem is felvehetik a kislánykák a kék színű rucikat!

De örülök, hogy nyers bubit is lehet enni!
Ez nagyon szuper!
Már ki is néztem egy dátumot, ami számomra ideális..
Vagy január 4., vagy 5. :twisted: :twisted:

Kép
kis-csillag
Tököl

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:43-kor.

Kép
1bambi

Bambi!

Ami a legalsó képen van macis együttes!
Olyan macis hálózsákot és 62es együttest katuk Karácsonyra :)
SZintén Tescós :wink:

Kép
kis-csillag
Tököl

Bambi nekünk meg a zöld kis csíkos szett van meg :D Az első szettből meg ugyanilyen darabok, de az utolsó macis mintájával. :wink: Édik ezek a Tescos ruhácskák, na. (Plusz nem tuolsó sorban az áruk is igen baráti)

Kép Kép
szõlõ

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:43-kor.

Kép
1bambi

Én még kari előtt fogtam ki a tesóban egy póló+nacis együttest, amolyan csini kék színben, a nacija cuki zöldes sárgás csíkos, a pólón meg egy gyönyörű hímzéses kutyulis háttér van :D
Féláron :wink: Utolsó darab itten minálunk :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Sziasztok csajok!
Mivelhogy holnap költözünk most mindjárt megszűnik a net. :cry: Valamikor január közepe táján fogok jelentkezni újra, addig puszilok mindenkit, nagyon jó volt köztetek lenni, jó kis csapat vagytok, imádlak titeket!
Szipp.
Jó pocakosodást mindenkinek!

Cinyke

levelibeka

:lol: :lol: :lol:
Lillus első ruhácskái:
Kép

Kép

:) Mekkora sikere van ezeknek a maciknak! :D
azért több rózsaszínt nem mertem még venni, megvárom a következő UH-t, (jan. 9.), hogy egy másik doki is megerősítse...

ercsi_3

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.01.16 15:44-kor.

Kép
1bambi

Leveli, sajnálom, de amint lesz újra net, gyere ám vissza!!! :wink: Költözködésnél pedig vigyázz magadra, nehogy nehezet emelj.

Ercsi :!: Ha szépen megkérlek azt a rózsaszít szettet szétbontva is lefotózod? :D Látom még lapul ott az első mögött 2 másik is, olyan kíváncsi vagyok azok milyenek :oops: :D

Kép Kép
szõlõ

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?