A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Neet: nekem is az Aliz tetszik, bár ez nyilvánvaló abból, hogy a férjemnek nem. :D EGyébként szerintem az Aliz is illik hozzá, szívesen hívnám így, de be vagyok fenyítve itthon. :lol:

Kép
Kép
tinu

Haliho,
most tudok csak bejelentkezni hosszu napok ota. Tulvagyunk jo néhány betegségen (még nem is teljesen egészséges a család minden tagja, most én vagyok soron éppen), és utazáson, de már látjuk a fényt az alagut végén.... már csak 2 hét elvileg...... amiböl lehet h csak 1 hetet leszünk itt, 1 hetet Baján, kompromisszum. még igy is minden nap nagyon hossssssssssszu Gárdonyban...
Karácsonyunkrol majd késöbb probálok mesélni.

Campona mikor lesz? Lehet hogy elmennénk, innen közel van viszonylag.

KépKép
fibi

Fibi, de jó neked, hogy látod a fényt!!!! 8) 8)
Én most úgy vagyok, hogy sose gyógyulunk már meg...

Hajnalban arra ébredtem, hogy zihál a gyerek (de alszik közben a drága), oda nyúlok, tűz forró... 39,2 volt. Nurofen be, aztán Zoli hazajött kapottt hűtőfürdőt is, most 36,7 :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

nukada

ja és elönye a torturának, h 4 kilot fogytam...
fibi

Sziasztok!

Tegnap már írtam egy hosszút de elveszett :evil: :evil: :evil:

Úgyhogy ma megpróbálom újból. Nagyon tetszett minden karácsonyos fotó! Még! :) És tényleg a gyerekek a legszebb ajándékok a fa alatt!

Bendi is legnagyobb részt műanyag vackokat kapott ajándékba, de hát mindenkinek nem mondhatom meg, hogy mit vegyen, de azért már utalgattam rá, hogy most már nem játék kellene, hanem játéktároló, mert már nem tudjuk hova tenni...anyukámnak megmondtam előre, hogy mivel tudom, hogy másoktól már kap egy csomó játékot, inkább vegyen ruhát, mert annak nagyobb hasznát vesszük, és Bendi annyira édi volt, ahogy nézegette magát az új nadrágban. :D
Én meg kaptam szép huzatot anyukámtól a fotelokra, hímezve, nagyon szép lett, ezt én kértem, hogy csináljon nekem, meg még webkamerával leptük meg magunkat a férjemmel, és vettünk ajándékba anyukáméknak. Ami jó, mert most ott van egy kicsit Bendi nélkülünk, de így tudunk kommunikálni, és láthatjuk is. :)

Votiv

Neked akartam írni, hogy nagyon érdekes volt amit a gyerekekhez való viszonyról írtál, olyan őszinte volt. És szerintem pont az aki ezt ilyen őszintén el tudja mondani, az figyel igazán arra, hogy mindkettőhöz a lehető legjobban tudjon viszonyulni, nem is az a lényeg, hogy egyformán, hanem mindenkihez úgy, ahogy az a legjobb. :)

Ancsi

Voltál már vizsgázni Rómából? Sikerült?

Nuk

Blogod, így utólag elolvasva vicces...nem kell foglalkozni az ilyenekkel.

Rylie, Szrek

Hát ezek a betörős, tolvajos dolgok...brrrrrrrr a hideg is kiráz...remélem hamar el tudjátok felejteni a rossz élményt..

Szrek

Bagózás témában nem nagyon van megoldás. Főleg ha ilyen erős bagósról van szó. Ezekről a dolgokról tudnék mesélni... a férjem mondjuk csak nagyon keveset szív, de a családjában mindenki!!! dohányzik (az én szüleim is sajnos) viszont náluk vannak olyan eszement dolgok a bagó miatt, hogy.... Pl. télen, náluk mindig az van, hogy ne kelljen kimenni a lakásból, mert ők sem szeretnék ha vágni lehetne odabent a füstöt, mindig a spejzban szoktak dohányozni. Na most ebből az van, hogy ha együtt van a család, ott vannak a sógoromék is, akkor én a gyerekekkel ülök a szobában, rajtam kivül viszont mindenki más bent a spejzban, néha egyik-másik kijön, de aztán újra bemegy és ott iszogatnak, adomázgatnak, mert úgyis mindenki ott van....kivéve engem meg a gyerekeket, mert ugye ilyenkor a sógoromék gyerekei is ott vannak...szép családi események, mi? de hát a családot nem választhatja meg az ember, bár lehet, hogy a férj kiválasztásnál erre is figyelnem kellett volna... :twisted: de akkor még nagyon rózsaszín volt a köd... :mrgreen:

Fibi

de jó, hogy már csak két hét...drukkolok, hogy addig is kibírjátok valahogy! :)

Betegek pedig gyógyuljatok!!

most muszáj mennem, mert a férjem már felkelt és csúnyán néz, hogy miért nem vele foglalkozom...

puszi

ruz
ruzicsky

Nuk,
a fényt a költözés közeledtére irtam. láz sajna B-nél is másodszor van :( nektek is sok +++++
fibi

Ruz,
köszi a drukkot. aztán majd Pesten talizunk remélem 8)

Kari ajándékok terén mi is megusztuk a müanyagot, mert elöre szoltam. Nagy legot, xylofont, pizsit, törülközöt, könyvet, habtapit, ilyeneket kapott B. Mi párommal nem akartunk nagy dolgot, sólámpa és könyv lett belöle. Végülis mi házat kapunk a Jézuskátol :lol:
fibi

Fibi:
Tudom :wink: , csak nekem meg erről jutott a betegség eszembe... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Kis pislákolást én is látok, mert maradt a 36,7...
De már levezettem magamban, hogy hogy vándorol a betegség a csládban: Bence/Lora hazahozzák az ovi/isiből -> anyu vigyáz rájuk -> anyu vigyáz a Rékára -> Réka rámköpi...
Úgyhogy most karantétnt rendeltem el, még a szilvesztert is lemondjuk... :cry: :cry: :cry:

nukada

Sziasztok,

Nuk: sajnos ezek a mostani vírusok nagyon dúúúúúrvák. Mi is (apa és én) szívunk vele egy jó ideje. Semmi komoly, csak még régebben amit Fanni hazahozott a bölcsiből nem tudjuk teljesen kiheverni. :-( Bulást nektek....

Votiv: köszi a másik Orsi honlapját, nagyon tetszik és próbáltam is neki írni, de visszadobott... :-) Remélem azért eljut majd hozzá a levelem, mert jó lenne menni hozzá. Tetszik a dolog.
Mennyire hasoló dolgot kaptak a dedek: nálunk is van fa domino, fűzhető gyümi, és nyomda valamint gyurma most ez a sláger.
Jó ajándékokat kaptál ám te is. :-)

Fibi: épp tegnap kérdeztem Denitől, hogy mi van veletek. Jó lenne már egysző összefutni. :-)

Szerettem volna kettőt kérdezni, hátha tudtok segíteni, mindkettő barátnőm kérdése..... (két különböző egyedülállóé) sajnos...

1. Lehet-e egyéni vállalkozónak igényelni gyest? Én azt gondolom, hogy miért ne? De ő állítja, hogy nem....

2. Vajon az özvegyi nyugdij mellett kaphatja-e majdan a barátnőm tovább a gyedet? Remélem állambácsi nem gondolja úgy, hogy csak egy juttatás jár neki. Mert az nagyon betenné a kiskaput....

Ha valaki tud ezekben segédkezni azt nagyon megköszönöm...

Mi gardróbot kaptunk a jézuskától (legalábbis egy részét) és ma szállítja az Ikejaaaaaaaa, már nagyon várjuk. Úgyhogy ma Fanni átment nagyszülőkhöz, hogy a felsordulásban nehogy jobban lesérüljön :lol: :lol: . Olyan édes volt, integetett ezerrel és mondta, hogy holnap jövök megnézem új cekrényt. :-)

Nuk: majd lehet, hogy pofátlan leszek és megkereslek ikea kérdésben. A nagyját megvettük "potom" pízért, de kiegészítők ügyében lehet, hogy megkörnyékezlek. Ilyen nagynál nem volt pofám... :lol: :o

Jaj csengettek, valeszeg jönnek a régiért....

Kép
Kép
johanna1975

Fibi: jobbulást nektek is. És ez a két hét hidd el már nem olyan hosszú és gondold el utána milyen jó lesz.

Kép
Kép
johanna1975

Fibi: szerintem a Ti Jézuskátok hozta a legjobb ajándékot ;)

Macs: értem már...akkor ez olyasmi dolog amiben én is hiszek :)

Johi: új gardrób rulez!

Nuk: jobbulást a dednek!

Ancsi: igen ez az egészben a legfélelmetesebb, hogy az ajtó vissza volt zárva! :shock: Igaz az már gyanús volt, hogy mi mindig kettőre zárjuk, de most csak egyre volt, de a felső is meg az alsó is!!! Egy kulcsunk van Anyunál még, őt hívtuk is és ott volt nála a szekrényben, szóval passz...állítólag álkulccsal simán be lehet igy jönni, mert nem volt egy hűdebonyi zárunk :roll:

Keresem a képeket!

Rylie
rylie

Johi :) a gyes alanyi jogon jár, mellette lehetsz egyéni vállalkozó

nyugdij és gyed viszont nem fér össze, úgy tudom. mindkettő tb juttatás, abbl nem lehet ketttő - ha jól emlékszem a szabályra

Rylie :) Nem fújok a keresztelőre és az esküvőre sem - ha az hitből és nem megszokásból jön. Nálunk nem volt eddig lehetséges, mert nem esküdhetek meg, hogy a gyerekekmet az illető egyház tagjaként nevelem , mivel nem hiszek - ha úgy tetszik fújok - az egyházakra. a hitben hiszek, a többit pedig Macs gyönyörűen megfogalmazta.
indianyo

Deni: upsz ezt elfelejtettem: szóval cipőkoptató-védőt valahol láttam már a neten, de megkérdem tesómékat hol vették pontosan, ok? JAAA emlékszem! Pakson egy kis játékboltban, ha szeretnél ilyet, akkor megkérem, hogy hozzanak egyet megint ha mennek le, okszi?

Na akkor a képek!
Ruci:
Kép
Vonatozom:
Kép
CSomagolás:
Kép
Itthon is megy a vonatozás:
Kép
KB ez az egyetlen kép amikor felnézett :)
Kép

És egy kis életcseppek:
Kép
Kép

Rylie
rylie

help!!!
hányásra, hányingerre mit lehet adni B-nek???
fibi

Szia Fibi,
jobbulást B-nek. Ha nincs komoly baja, akkor bármit, amit megkíván, és sok folyadék, de ha durván hány, akkor nem ilyen egyszerű az eset és akkor passz. +++ A smecta por viszont tuti, pótolja az elvesztett fontos izéket. (ásványi anyag, nyomelem, asszem, bár nem tudom, ezek mint jelentenek :roll: )

Rájli,
csodaszép a kisasszony! :)

Műanyagból jutott nekünk is, de még a babaállomány is nőtt vagy 5tel. :roll: Viszont van barbi is, kenguruval, fésülhetős, és a lábait térdben be lehet hajlítani, és nekem sose volt ilyen ámerikái vaczak túlcsini izém, és most mégse bánom, hogy egy azért van. (A másik Eszteré. :lol: )
neet
neet

Fibi:
Passz, szerencsére ez eddig kimaradt...
De ha vigasztal :roll: :roll: az influenzának van egy ilyen keringő válfaja is, az uncsik nálunk ezt kapták be...
De azért remélem, csak elrontotta a gyomrát valamivel...
++++++++++++++++++++++++++

Johi:
Hát persze, hogy szólhatsz! :wink: :wink: :wink: :wink:

Leni puszil mindenkit, de nincs abban az agyi állapotban (ezt ő mondta így :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ), hogy jöjjön ide... Ünnepek előtt "kicsit" betegek voltak, de majd ő mesél!!!!

nukada

Fibi,
hideg kóla, kikeverve. Ropi.
Smecta inkább hasmenésre, vmi hártyával vonja be a beleket. Ásványi anyag pótlásra mi sodioralt nyomunk, hányás az ize, de üditőbe (narancsosba) érdemes keverni. Aztán mi még ivójoghurtot nyomunk ilyenkor.
Aztán ha van hasmenés, akkor még normaflore.

homeóból alap az arsenicum album 3x5 bogyó, és nux vomica is jöhet eeesetleg.

JOBBULÁST!

Macs,
jelen. :)
zsancikant

Köszi csajok, szerencsére azota bennemaradt a vajas kenyér :) B a tojást kivánta, de anyos nem adott neki, mert az ilyenkor nem jo.......... :twisted: meddig lehet kibirni beszolás nélkül??????? banánt is kivánt, azt csakazértis adtam neki, késön ért a konyhába a kedves nagymami...

és Nuk,
lehet hogy a levessel rontotta el a gyomrát... itt divat, hogy a 4 napos kajákat is meg kell enni, nem lehet kiönteni semmit....

nekünk minden itteni szabályhoz alkalmazkodni kell, de ök a gyerekek szokásaira nagyivben.......
fibi

Zsan,
TI hogy vagytok?

Johi,
jo lenne, igen, összefutni 8) egyszö ugyis összejön!

Rylie,
képek cépek :D
fibi

Fibi: hányingerre konkrétan nem tom mit, de ha már van hányás, akkor a szőlőcukor nagyon jó. Nekünk bevállt és egy olyan hölgy mondta, akik sokáig nagyon szenvedtek a gyerekkel ilyen téren és sok sok év után mondta nekik egy doki.... úgyhogy az mindenképpen jó.

Rájli: szuperek a képek.

Nuk: köci előre is.

Indi: neked is köszike a választ. Jaj szegény barátnőm, akkor ettől a hírtől nagyon kilesz, mert ő számít mindkettőre. Még nem mondom neki, csak ha biztosat tudok meg.

Kép
Kép
johanna1975

Rájli: ez a betörés nagyon gáz, hogy rohadjon le az ilyen keze....Nekem is volt részem belőle többször is sajnos, tudom milyen szaharin.

Kép
Kép
johanna1975

Johi - a második csak emlékezetből ment, nézz utána a magyarorszag.hu-n. gyes bármivel kaphat együtt, gyed nem.
indianyo

Help megint!
Torokgyuszira a Phytolacca Decandra illik rám a kiskönyvböl, de nekem csak Phytolacca Americana van itthon (anno mellgyulára kaptam). Bocs ha hüje kérdés, de nem ugyanaz a kettö, ugye? Ergo ne vegyem be az utobbit?
Homeogenet egész nap szedtem, de semmit nem használt :( sztem a mandulám gyulladt be......
(tegnap sem aludtam, mert fekve még égetöbb, szurosabb a fájdalom :( )
fibi

Sziasztok,

Végre ma már mi is újra itthon :D Azt hittem, h anyóséknál lesz részem relaxben, de ő nem úgy gondolta :evil: Tegnapelőtt már össze akartunk csomagolni, h hazajövünk. Persze párom megsajnálta anyóst és maradtunk. Na azt nem kellett volna, mert este újabb veszekedés, h a vendégeik miattunk mentek el, mert mi nem tudjuk a saját gyerekünket kezelni :evil: :roll: :shock: :x Közben meg csak arról volt szó, h éppen jön egy rágófoga Adélnak és azt most egy picit nehezebben viseli. Természetesen, minek után a gyerek az ő kezében sem nyugodott el, rájött, h még sem mi vagyunk a hülyék :evil: Szal röviden ennyit.
Egyébként gyönyörűséges fehér karácsonyunk volt, Adél kétszer is szánkozott. Először nagyon nem élvezte, de másodjára már időnként láttunk az arcán mosolyt is :lol: Persze az első alkalommal após véletlenül beleborította a hóba :lol: Na akkor rendesen eltört a mécses Adélnál :lol:
És igen. A csajom megtette első 3 lépését kezünk segítségével :D :D

Kép Kép
curse

Fibi,
:D üdv az élők világában! Füli a torokgyulára homeogene9-et kapott dokinéninktől és fél nap alatt a bajok 98%-a eltűnt. Mostanra csak a "fííka" maradt, kicsiny mértékben...
amúgy ++++++++ hegyek irányodba.

Indike,
blogodban emlegetett "kivont kard"-hoz annyit, hogy ma beszéltem G.-vel és talán tudok neki segíteni ebben. Remélhetőleg sokat. Bocs, hogy ide, de ez volt most a legegyszerűbb..

Rájli,
Kamilla Csini :D és olyan szép .. :D

Ma feltaláltam egy új módszert, a megkapargatott, szenes fenekű piskóta legalizálására: Leporszívóztam. Mivel csak egy db, 1800W-s, AEG taksigép van itthon, hát azzal. Kicsiny üröm az örömben, hogy előszörre elmulasztottam a szívóerőt csökkenteni a légbeengedő szeleppel, így az egyik piskótalap úgy ugrott a felette lebegtetett cső felé, mint az egyszeri háziasszony a kisegértől, a végeredmény pedig leginkább egy homokpogácsa-katasztrófa egyetlen túlélőjére hajazott, de a többi remekül ment és a végén citrmos joghurttorta lett belőle.

gyógyuljatok, gyógyuljatok és holnap gondoljatok icsit rám is, mert életemben előszöt(most úgy föst), tök egyedül fogok szilveszterezn, egy alvó Fülessel a háttérben. Nehogy sajnálgatni kezdjetek! :) Elég, ha egy pillanatig jószívvel ide is gondoltok egyet éjfélkor :)
/ Apa sajna dolgozik, tegnap szegény hajnali fél négyre ért haza és nyolckor már ment vissza, ma se jön előbb, meg holnap se... éljen a banki migáció/
macskanyu

Én ki nem állhatom a kötelező szilveszteri jókedélyt és bulihangulatot, így nem fogok ünnepelni, de kivánok mindenkinek jó kis bulit, aki szeretne! Rossz emlékek múljanak!

sokgyerekes szülők néha gondolnak ilyesfélét :mrgreen:
indianyo

Macsinkóm :) Ez jó hír és még úgyis beszélünk róla, mert a druszád is akcióba lendül, ha minden igaz. Ha megvannak a részletek, akkor én is nekiállok publicitást adni a dolognak minden fórumon. Holnap szivesen gondolok feléd :)
indianyo

Curse,
gratula az első lépésekhez :D :D :D

köll a család, mint egy falat kenyér...ehh... anyós.. :evil:

/a fenti természetesen csak a Fibi/Curse-anyós jellegű családokra értendő/
macskanyu

Indike,
link ZSENIÁLIS :D valamiért olyan ismerős... :lol: :lol: :lol:

én viszont szakmailag és a jogszabályok tekintetében tudok segteni, nem a publicitással. Fenntartásaim sajna vannak, de majd mélek. :) nem ma, mert enörzsim konvergál a nullához....
macskanyu

Ezt meg én hagy oszam meg veletek, kis éjji matek

fetrengtem rajta... :mrgreen: tudni kell, hogy a képek valós dolgozatokban szerepeltek!!!! teljesen eredeti, valódi, hamisítatlan diáklogika.

Kép

Kép

Kép
macskanyu

Eszter,
én B. Balázsnál szültem császárral,de csak mert a dokim éppen nyaralt, s neki "adott át". 1x találkoztam vele a szülés előtt, nagyon szimpi volt, aztán császár, aztán utána párszor bejött hozzám, meg a varratszedésen és kész. szóval nem sokat tudok mesélni, de tény, ha nem a mostani dokimnál, akkor nála szülnék.

Ruzy!
dehogy vizsgáztam!NEM HALADOK ÉS 5-ÉN VIZSGA!!!! én még ilyet nem láttam, lassabban megy, mint a jogfogalmak (jogi alaptan), még csak a 47. tételnél tartok a 120-ból, de az elejét már jó ha csak 2-esre tudom, pedig megtanultam.:(

Nuk!
nem irigyellek.:( én ezért vagyok éjjeli kelős, mert folyton méregetem betegségben a lázát. :( mielőbbi bulást kívánok. ilyenkor jobb, ha csak tápival kínálod, mást nem biztos, hogy fog enni.

Johi,
ha az egyéni vállalkozó fizet közterheket maga után, vagyis fizeti mondjuk a minimálbér után a tb-t, stb-t, s az imígyen "munkában töltött" napjainak száma (életében) meghaladja összesen a 180 napot, akkor kap GYEDET is. (Indi leírta a Gyest)
viszont mivel már az egyéni vállalkozóknak is mintha kéne a minimálbér után fizetni, így próbálja meg a gyedet! mikor szül??? mert, ha korábban volt életében 180 nap jogviszonya, csak most mondjuk éppen nem fizet közterhet, akkor be kéne mennie a tébébe, hogy fizetni akar, mert akar kapni gyedet, és akkor kb. 110 eFt bruttó után fizet közterhet pár hónapig (szülésig), majd megkapja a gyedet (nem a maximum gyedet, hanema minimálbér 2x-ére járót)

özvegyi nyugdíj mellett gyes: szerintem külön gyest nem kap, államtól csak egy juttatás jár. de ennek jobban utána kéne nézni. az övz. nyugdíjat akkor se kapja, ha közben újra férhjez megy. (tudom, hogy ez nem áll fenn, csak gondoltam leírom az érdekesség képpen)

Indi,
mintha a nyugdíj meg a gyed összeférne, csak a nyugdíj, meg a gyes nem. (vmiért úgy emlékszem a gyedet a nyugdíjas nagyi is igényelheti, mert mittomén miért.... utána kéne néznem)

Rylie,
ez nagyon durva, hogy van ilyen zár, amit így lehet barmolni. :(
régi tulaj szóba se jöhet???

TB KÁRTYA, SZTK ELLÁTÁS:
tudtátok, hogy már ellenőrzik, hogy valaki rendesen fizet-e, vagy csak potyautas a tb ellátásban? előttem állt minap az sztk-ban egy csaj, mikor kérdezték tőle a betegfelvételen, hogy miért nem fizet tb-t. elmesélte, hogy ő külföldön dolgozik, így itthon nem fizet. ekkor elé toltak egy papírt, hogy írja alá, hogy a költségeket ától cettig neki kell viselni. ( megjegyzem nagyon is jogosan, hiszen ha kinn keres, miért mi tartsuk el a betegségét??) erre a csaj felhúzta az orrát, hogy csak nem képzelik, hogy ő fizet, ő most hazajött és gondolta kivizsgáltatja magát, mert jár neki az ingyenes orvosi ellátás, és inkább elhúzta a csíkot....pedig nem hinném, hogy a földhöz vágta volna egy szakorvosi kivizsgálás ára, annyira azért nem drága. (+ unokahúgom sittes mekdöncis munkával nettó 400ezret keres kinn, szóval ennél nyilván csak többje van a nőnek, csak ki tud már csengetni kb 5eFt-ot egy vizsgálatra)
azt várom, hogy a baromi gazdag vállalkozók, cégvezetők, akik be sincsenek jelentve sehova melózni, csak úgy megélnek a "semmiből" mikor kényszerülnek mondjuk a kórházi ellátás kifizetésére. (nem mintha megviselné a pénztárcájukat, csak majd a lelküket, hisz ők is azt hiszik, hogy az orvosi ellátás ingyenes)

ancsipancsi

Karácsonyi történéseket jó volt olvasni, persze a pozítiv élményekre gondolok :D Csini rucis dedek gyöngyörűek :D

Ríd,
Anyós :evil: :roll: Nálunk is az első kisebb veszekedés azért volt, mert egyfolytában tömte a gyereket mindenféle hülyeséggel :evil: :roll:

Zsanci,
Hú, anyukád nem semmi :shock: Én szeretnék úgy kinézni 3 gyerek után, mint te.

Neet,
Tojás esetében nálunk is szagcsek van.

Tinu,
Tényleg ugyanolyan a rucink, csak más színben :lol: Éljen az első bejgli :D És a karácsonyi ajándékozást hasonlóan gondolom.

Kisün,
Szépek vagytok nagyon :D

Macs,
Ez az ember, akiről írtál tényleg csodálatos lehet :D

Rylie,
Betörés :( száradjon le a keze az ilyen tetű embernek :evil:

Szrek,
Cigi nehéz eset :roll: Nálunk Apa is nyomja a cigit, persze nem roham tempóban és ő is az a típus, mint Neet férje. Hihetetlenül toleráns azokkal, akik nem dohányoznak. Szóval nem tudok tanácsot adni, emiatt soha sem volt köztünk ellentét. Na, ez most nem volt nagy segítség :oops:

Nuk,
Párod reakciója :lol:

Deni,
De szépek az ajándékok :D :wink:

Ancsi,
Kitartás a tanuláshoz!!! Lencsi tesója :D

Pocak
Marci kép rulez :lol:

Votiv,
Tényleg nem lehet könnyű Isti helyzete, de szerintem te nagyon jó anya vagy, aki nagyon jól megoldja és kezeli a helyzeteket :D És én ezért nagyon csodállak :D Campona nálunk is játszat :D

Fibi,
Drukk a mielőbbi költözéshez!!! :) Anyósékhoz pedig +++++!!!!

Ruz,
Össznépi bagózás a spejzban :roll: :shock:

Johi,
Éljen az új gardrób :D

Minden kis-és nagy betegnek pedig mielőbbi bulást!!!!

Sajna még nem volt időm Indi és Nuk blogját elolvasni, de ami késik az még hátra van :wink:

Ja és hát az ajándékozás. Természetesen jól sejtettem, h a mi ajándékaink nem fognak bejönni (naptár és dvd). Anyós kibontotta a csomit, konstatálta, h egy dvd és lerakja. Mondom neki: de hát van más is a csomagban. Erre ő : ja és végiglapozza a naptárat. Aztán pedig kiakasztotta a gardróba, ahol senki sem látja :roll: A dvd-t pedig a mi unszolásunkra nézték meg, és a borítót is csak akkor olvasták el. Azt hittem, h legalább egy olyan ajándéknak örülni fognak, ami az állítólagos "imádott" unokájukkal kapcsolatos. És persze, ahhoz képest, h megbeszéltük nem veszünk egymásnak semmit. Vettek nekem egy téligumi készletet, persze használtan (apósnak saját gumis cége van) és egyébként közölték, h nem is miattam/nekem vették, hanem az unokájuknak. Persze ez nem zavar, h Adél miatt, csak hát ha még Adél nem lenne, akkor felőlük és nyugodtan a fára is tekeredhetnék az autóval. :roll:
Ezek után úgy döntöttünk párommal, h minden sátras ünnepet vmi szállodában fogjuk tölteni. Ilyen családra nincs szükségünk :roll:
Azt már nem is írom le, h Adél mit kapott :roll:

Kép Kép
curse

ha a gyerek beteg, nem alszik többet????????
Réka 5:30kor kelt, egy órát aludt napközben, most meg még mindig itt ül az ölemben, mert ha leteszem, üvölt, mint a sakál....

nukada

Macs!
ilyenkor sajnálom, hogy nem a matek vonalon nyomultam tovább :D :D :D :D :D

Szilveszterre nálunk egy gyerekes pár jön (tavaly is ők voltak itt), most főzöm a kocsonyát kb. már 1,5 órája, és még legalább 3 óra van hátra.:(((
aztán holnap sütök tarját, meg ilyesmit

persze helyette tanulnom kéne a tetves rómait :(ami amúgy tök érdekes tantárgy végre, szóval a közepe érdekel is (az eleje töri, az nem annyira), csak nehéz)

és az előbb úgy lement a cukrom, hogy majd elszédültem a konyhában a húspucolás közben. nem vagyok már egy starpabíró csikre:(

Indi!
azért bujjékot Dominónak!
különben én teljesen ki vagyok békülve a kettesben történő szilveszterezéssel, dumálás, tévézés némi finomabb kaja és éjfélkor kocc , azt húzás az ágyba. nem vagyok a partyk, főként nem az éttermi bulik híve.
ancsipancsi

Curse,
ne szívd fel, fater is olyan, hogy semmivel se lehet meglepni, de ezt már tudom, és nem hajtom magam agyonra. (most is pálinkát kapott,megjegyzem nem részeges, csak úgy...)
viszont ne tedd, hogy ezek után nem árulod el, hogy mit kapott Adél!! :D tudnitudnitudniakarom!
ja, és hogy vígasztaljalak, azért mondták, hogy a gumit Adél miatt vették, mert megdumáltátok, hogy nem vesztek semmit, s nem akartak zavarba hozni, hogy mégis neked vették. tessék szépen ebből kiindulni! fix, hogy nem úgy értették, ahogy gondoltad!!!
ancsipancsi

ja, és hogy egy kicsit vagizzak :DDD

anyósoméktól egy frankó Ikeás ágytakarót kaptunk (én mutattam neki a katalógusban), majd lefotózom.

a keresztanyóséktól pedig Kikás vásárlási utalványt.

úgyhogy éljenek az ilyen énféle anyósok!!!!(+anyukámfélék is!!)
ancsipancsi

Macs,
uj modszered a porszivoval örültjo :lol: :lol: :lol:

Curse,
fogadd mély együttérzésem........ nálunk ugyanez, nem az unoka az elsö, hanem a vendég meg a saját programok, stb...
(jo példa erre karácsony másnapján történt itt: nagyszülök kifejezett kérése volt, hogy mind a 7 unoka legyen jelen aznap, hogy le tudják Magukat fotozni velük. De aznap délutánra hivták a halaszthatatlan vendégeket is. pedig váltig állitják, hogy mennyire várták, hogy mind3 gyerekük összes gyereke itt legyen egykupacban..... Mivel a vendégség elhuzodott, sogornöméknek indulni kellett volna, stb, persze hogy este kellett fotozkodni, amikor mindkét gyerekem fáradt és siros volt. és még mi voltunk a hibásak, amiért B nem akart odaülni a kamera elé...)

ui: a torokgyulát természetesen a sogornöm hozta be a házba.....
fibi

Fibi:
Nekem a már általam többször reklámozott Lymphomiosot a nyerő mandulagyuszira, de sztem torokgyulára is ugyan olyan jó!!!!!!!!

Fűűűű, ez az anyós téma nem semmi, szerencsére az enyém messze van. Ha eljönnek nincs gáz, de nem tudom, hogy hosszútávon (több nap), vagy gyakrabban milyen lenne. Ilyenkor elgondolkodom, hogy Zolinak milyen lehet, az ő anyósa majd' minden nap jön :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Réka nemrég aludt el, de úgy, hogy ott feküdtem mellette az ágyunkon, benyúltam a kiságyba, megfogta az ujjamat és kb fél órát énekeltem neki... Na, ilyen sem volt még...

nukada

Macs,
Nem semmi a piskóta legalizálása :lol: És gondolni fogok Rátok :wink:
Matek pldk rulak :lol:

Indi,
Én sem szeretem a nagy bulizást szilveszterkor, nem is tudom megérteni azokat az embereket. Mi vagy kettesben illetve most már hármasban ünneplünk vagy vmelyik barátunk és családja körében :)

Most is a legkedvesebb barinőm és családja jön, aki egyébként Adél keresztanyukája is :) Tök jó lesz, jó nagyokat beszélgettünk majd. Hiányzok nagyon, ráadásul most az én részemről lesz is miről :lol:
A menüt is már kitaláltam, igazán fogyókúrás lesz :mrgreen: sült libacomb, hajmás krumplival és dínsztelt káposztával. És ha még belefér egy kis husi leves is. Éjfélkor pedig a szokásos virslievés :lol:
Lencsét ti minek szoktátok megfőzni. Én nem igazán csípem, viszont a babona miatt most lehet, h kéne ennünk :?

Nuk,
Nálunk ha Adél beteg, megállás nélkül alszik, viszont csakis úgy, ha rajtunk teheti mindezt.

Ancsi,
Köszi :) és tényleg próbálom nem felszívni, csak hát ezek a dolgok nem először fordulnak elő és időnként nem is beszéddel bántják meg az embert, hanem a tetteikkel is. Én most már elértem az a pontot, h nem vagyok hajlandó nyelni. Biztos közrejátszik az is, h anyámékkal is összerúgtam a port. Nem tudom, de az biztos, h elegem van belőlük.
És szerintem ha pihensz egy napot a tanulásban, az még talán kifejezetten jót is tehet :wink: Nekem az egyfolytában tanulás totál leépítette az agyamat :roll:

Fibi,
Jaj, annyira sajnállak, h ilyen az anyósod :( Egyszerűen nem tudom őket megérteni, h ez miért okoz náluk örömöt. Lássa azt, h a fia boldog és kész.
Anyós azért is akasztott ki, mert ő mondta, h menjünk hozzájuk nyugodtan hosszabb időre, szívesen látnak. Aztán amikor nem tudnak a vendégekkel úgy mulatni ahogy ők szeretnék, akkor már rögtön mi vagyunk a hibásak.

Kép Kép
curse

Sziasztok lányok!

Én vagyok a nap hőse, egy csomó oldalt visszaolvastam :)

Mi most a változatosság kedvéért Szolnokon vagyunk, apjuknak haza kellett menni 1 napra, úgyhogy most babanetezhetek picit.

Nekünk nagyon jól telt a karácsony, 24-én 4-esben voltunk, Grétim odáig volt meg vissza a karácsonyfától. Peti díszítette, így minden mértani pontossággal volt a helyén :)

25-én nálunk volt a Szabó karácsony, és mivel Peti családja elég népes (kapásból 4 tesó, az egyiküknél 5 gyerek), így összesen 22-en voltunk :roll: De én előre megmondtam, hogy oké szép a nagy család és tök jó az évben 1 nap, mikor mindenki együtt van, de vagy mindenki kaja után jöjjön, vagy elégedjen meg az általam sütött mézes sütikkel. Így a fele társaság jött 10-re és az anyós által főzött káposztát ettük (műanyagtányérból :) ), a másik fele társaság 3 körül jött, és végül este 11-ig maradtak. A 2 gyerekemet alig láttam egész nap, a 12 különböző életkorú unokatesó kézről kézre adta őket.

26-án lejöttünk Szolnokra, azóta is itt vagyunk, anyum és apum szabin, így nagyon jó világ van ránk. Bár a nagy családból valaki megfertőzött bennünket, de érdekes módon csak egy picit folyik a gyerekek orra, és éjjel is alvás van :)

Ajándékokat mi se vittük túlzásba, Gréti tőlünk egy Noé bárkáját kapott Noéval és egy pár kis állattal, Bajni egy favonatot. Peti megkapta a híres nevezetes Galilei hőmérőt és egy elemmel működő tejhabosítót (kapuccsinó mániás :) ). Én meg egy telefont kaptam tőle (szétnyithatós Nokia) meg egy dvd-t (Bridget Jones-mindjárt megőrülök).
Anyuméktól a 2 gyerek egy activity asztalt kapott (nagyon szupi, imádják a gyerekek), én egy Laura Biagiotti parfümöt (imááádom), Peti törölközőt.
Tesómtól Gréti mini Hókuszpókot és Törpillát meg Hupikék törpikés kirakót kapott, meg egy Eperkés dvd-t, én egy Burberry parfümöt (ez a másik kedvencem).
Anyósomék a gyerekekmek olyan ajándékot adtak, amit én vettem még régen a gyerekeknek, csak nem adtam nekik oda, és karácsonyra sem akartam, így odaadtam anyóséknak, mert tudom, hogy nincs pénzük és így legalább nem fölösleges dolgot vesznek: Gréti mesekönyvet meg fakirakót, Bajni meg egy csörgő, zörgő, zenélő bocit.

KépKép
KépKép
lindicita

Zoli azt mondta, hogy fél éjfélkor bülünk a kádba, és ott pezsgőzünk... 8) 8) 8) 8) 8)

Valszeg anyuék, meg keresztanyámék átjönnek, nézzük a Budapest tv-t és szarrá röhögjük magunkat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Akire illik a leírás :lol: segítsen nekem.

Ha vki gyed alatt lesz újra pocakos, akkor a dokija mikortól veszi fel táppénzre? Kb. melyik hónaptól? Vagy felveszik egyáltalán az embert ilyenkor táppénzre?

Kép Kép
curse

Nuk,
Jó kis szilveszteri progi :lol: 8)

Ancsi,
Bocsi, lemaradt :oops: Szóval anyóséktól egy hangos könyvet kapott Adél. A halálba idegesít, ráadásul nem lehet érteni a szövegét. A nagy szája helyett nagy picsája-t lehet érteni. Aztán nagynéniéktől pedig telefont. Immáron ez a harmadik telefonja :roll: A honlapunkon direkt fent volt a lista, h mit vegyenek, ne legyen az, h egy fajta játékból 3-4 db lesz, de hát senkit sem érdekelt :roll:
Egyébként tőlünk hintapacit kapott, amivel szerencsére azóta megbarátkozott :lol: aztán vettünk még egy kirakót is és egy telefont. Keresztanyukája pedig egy babakocsis babát és egy konyha szettet hozott (ezutóbbit még egy kicsit korainak érzem :? )

Kép Kép
curse

Lindi,
Hú, milyen pici a család :lol:

na menek vacsizni, jóccakát!

Kép Kép
curse

Curse:
Csak nem?????? :D :D :D :D
Amúgy sztem nem veszik fel TP-re, mert akkor lóvéban szarabbul jár az ember, mert a tp, az ugye az évi átlag 70%-a, ami akkor jó, ha nem kell dolgoznod, csak növeszteni a potrohot. De ha az embert még nyüstöli egy "másik" 8) is, akkor má' nehogy kevesebbet kapjon (még ennél is...) De ez csak az én józan PARASZTI eszem... :wink:

Amúgy ezért nem éri meg hamar a kistesó (legalább is anyagi szempontból, és ezt kib-szásnak tartom), mert minél többet vagy itthon, annál kevesebbet kap az ember évről-évre... Ne', szaporoggyá magyar! :roll:

nukada

Szrek! Milyen genyó emberek vannak, de azért jó, hogy ilyen hamar megcsinálták a kocsit :)
Bagó: mikor mi megismerkedtünk Petivel, ő bagózott (1 doboz/nap). Ő sem gyújtott rá sem a lakásban, sem a kocsiban, de nem mindig szerettem csak azért menni sétálni egyet lefekvés előtt, hogy ő cigizzen egyet. Étteremben is kaja után rögtön rágyújtott :evil: (bár akkoriban nem nagyon volt még elszeparálva a dohányzó és nem dohányzó rész) Meg mondjuk az is furcsa volt, mikor a Tátrában, nem tudom hány ezer méter magasságban a hegytetőn a panorámát bagóval a szájában néztük :roll: Kértem, szekáltam, hgy hagyja abba, 10 évig nem tette. Aztán 7 évvel ezelőtt abbahagyta, és nekem eleinte tökre hiányzott, hogy amikor elmentünk kapucsínózni, nem gyújtott rá, pedig utálom a bagószagot. Na, 7 éve ő is :)

Rylie! Ti is belefutottatok ezekbe a genyó emberekbe :twisted: Sajnálom, hogy nem jött össze a relax hétvége :(, háthas összejön még a bébicsek előtt :) Ti tudjátok már, hogy fiú lesz vagy lány?

Johi! Örülök, hogy Fannikáról lekerült a gipsz :)

Votiv! Érdekes, nálunk pont fordítva van a dolog. Nálunk az egész család Grétit ajnározza, Bajni meg le van tojva, merthogy ő még olyan pici, Gréti meg olyan édes ... Meg Bajni csak sír, Gréti meg már el tudja mondani, mi baja. Úgyhogy nekem meg úgy kell rájuk szólni, hgy Bajnival is foglalkozzanak eg ypicit. Bár most már kezd kicsit változni a helyzet, mert Bajninak már fogni kell a kezét, mert egész nap menni akar, így muszáj vele foglalkozni. Meg már kezd komunikálni kicsit, külön jó pont, hogy a Mamát probálja mondogatni, úgyhogy anyukám olvadozik.
lindicita

Sziasztok :)
Sajnos mi is bekaptunk valami bacit :( Orrfolyás (persze a rondábbik zöld fajta :x ), köhögés stb.
Már javúlgatunk. De ha nem leszünk "tökéletesek" 2-áig, akkor ugrott a Campis tali részünkröl :( Meglátjuk...

Curse, Fibi!
én is ilyen anyóst nemértő típus vagyok..... :roll: legalábbis néha!

Curse,
grat a csajszidnak az első lépésekhez :D Én Gyedbe szűltem bele ;)
Egy jó kis "okosságal" többet kapok, mint alapból kaptam volna(mert ugye én min. béres vagyok/voltam) Nekem egy TB-s csaj segítet (Babafalva) Azt tudom, hogy a jelen szerződésben lévő összeg után számolják a píízt ;) Szóval, ha időközben még emelték is Neked, akkor az csak jó ;) És nem biztos, hogy jó az, ha elmész táppénzre.... Ezt pontosan meg kell tudni ;) De az indexen is megkérdezheted ;)

Öööööö most ennyi.
Megyek, fűűűűrdök egy jót ;)

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Curse! Én gyed alatt lettem terhes Bajnival és a 12-ik héten kiírattam magam táppénzre. Írtam egy levelet a munkahelyemre és a MEP-nek, hogy a gyedet kérem megszüntetni és helyette táppénz ellátást kérek. Így tényleg az eredeti fizum 70%-át kaptam, ráadásul Peti igénylete meg Gréti után a gyest (+25e ft), így ezzel együtt több, mint a gyed dupláját kaptuk havonta Bajni megszületéséig. (és nem mellékesen ismételten borsot törtem a főnököm orra alá, mert az első 15 napot egy az egyben ő fizette és utána is a táppénz 1/3-át :twisted: )
lindicita

Ja, és Curse!
Persze, hogy felvesz táppénzre, akár azonnal ;) De előtte le kell mondeni a Gyeded, stb....
Na most már tényleg L
szmagdi

Nuk,
és ez a Lympho izé homeos cuccc? szoptatás mellett is szedhetö?
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?