A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Igen azt csináltam amit írtatok,meg ott volt egy ujjam készenlétben,hogy lenyomjam az állkapcsát,hogy ne tudjon harapni.Gyakorlatilag ez ment reggel,mert csak rágni akart. :shock: Most a szopinál már köpdöste ki nem mert ráharapni.Remélm így is marad.
varga tünde

Helló mindenkinek!

Tündi!Hát így aztán tényleg nem lehet könnyü a szoptátás, néha Bertus is annyira rászoritt a ciccimre,hogy komolyan fáj,mi lenne ha még foga is lenne?!Jobbulást az egész családnak nátha ügyben!

Csajok engem nagyon érdekelne,hogy a ti babátok mennyit és hányszor eszik mert mi sajnos nagyon sokszor eszünk( 8-szor)(már pótlást is kell adnom mert kevés a tejem)és sajnos szeretne nagyon sokat enni.Azért írom,hogy szeretne mert vissza kellett vennünk az adagját mert orrán szájján sugárba hányt voltunk emiatt kórházba is.(De az is lehet,hogy nem ez volt a probléma mert amikor hazajöttünk a kórházbol megint hányt,addig nem viszont itthon adnom kellett neki Mildibé ha tápszert mert nem volt elég a tej és utána rögtön ki is hányta.A kórházba csak anyatejet kopott ott nem hányt.Aztán váltottunk Milupa Milmilre azóta minden oké csak a mennyiséget nem igazán tudom most 150-et kap de az kevés neki viszont 8-szor eszik.)

Tudom,hogy minden baba más de mégis úgy megközelitőleg érdekelne! Amúgy mi most 7 kiló 5 dekák vagyunk!

KépKép
juba

Regi, köszönöm!
Játék: erre csak azt tudom mondani, amit egy topikban írtak, hogy a kisbabáknál semmi nem állandó (és ez az, ami engem nagyon megnyugtat...), hidd el, Szeli egyre jobban ellesz. :-)

Varga Tündi: megértelek, hogy a harapdálással ez így macerás, remélem, teljesen el fog tűnni! Azt is megértem, aki emiatt abbahagyja a szopizást. A kirepedt mellbimbi miatt most én is állandóan figyelem Ádit, hogy ne húzkodja (főleg ha rájön a hasmars evés közben, és sokszor rájön, akkor kezdi tépkedni, vagy ha vmi érdekeset talál a szobában és húzza, húzza... ilyenkor kiveszem a szájából, de van, hogy emiatt aztán nem is eszik tovább, én meg aggódhatok, hogy eleget evett-e). A kezével sem érhet a sebes részhez, mert összetojom magam (elég a ráharapást kibírni). Szóval ez most kriminális, azt remélem, hogy azért nagyon lassan beforr az a seb...

Kép
Kép
irina

Juba:mi is nagyon sokat eszünk.Kérdeztem a védőnőt szerintem nem baj,ha igényszerint szoptatok.De mindenki véleménye más és más.
Valahogy neked kellene kitapasztalni,hogy mennyit és,hogyan.Hiába mondanak ezt azt,mert úgyis követelni fogja ami jár neki.De ez nagyon nehéz.LEhet a tápit nem bírja apocoja.
jaj megyek, mert sírás van.

Uhh még egy gyros:

gremese:jó kis ajit kaptál,babának masszirolo,anyának meg utánna szado mazo..így is jókat harapnak nem még azután a cumi után.:D:D:D
varga tünde

abbahagyja a szopizást = mármint a szoptatást! :lol:

Juba, mi minimum 6-szor eszünk egy nap (anyatejes baba, tápszer nincs, ez befolyásolja a gyakoriságot), fogalmam sincs, milyen mennyiségeket eszik Ádi, azt csak az első hónapban néztem meg néha, most az időt figyelem és a tempót, ebből próbálom kitalálni, mennyire lakhatott jól. 7 kiló 4-500 gr körül lehetünk kábé, ezt sem tudom, mert elbúcsúztattam a mérleget. Én a 7. evést aszerint lövöm be, hogy mennyit evett Ádám napközben, mennyire tűnik éhesnek, hogy jön ki épp a lépés. Például: ha fél 2-kor evett, próbálom, hogy kibírja-e 5-ig legalább, ha nem, mert csak nasizott mondjuk fél 2-kor, akkor 4-f5-kor etetem, így a többi időpont is korábbra tolódik. Nappal mindig a 3 órás ciklus számít, amit -- akárcsak Gremeséék -- egyre inkább próbálok kitolni 3,5-4 órára, van, amikor ez megy, van, amikor nem, ez a babától függ. Éjjel is ő szabja meg, hogy 4-5-6 vagy 6,5 óra múlva éhezett-e meg (merthogy éjjel is eszünk még egyszer legalább, a kettő már ritka). Bukás nincs már egy jó ideje nálunk, legfeljebb egy hónapban egyszer, ha Ádi túlkajálja magát.
Mit mondtak, miért hányja ki a kicsid a tápszert? Az íze, a mennyisége vagy más miatt?

Kép
Kép
irina

Juba, utóirat: egyébként vannak gyakrabban, de kevesebbet evő babák is, nem egy ilyenről hallottam (írtam is már az egyik ismerősöm "csak 5 percet evő" babájáról, és Ádinak is vannak ilyen napjai, legfeljebb estefelé kajál be). Engem nem érdekel már, hogy mennyiszer kellene ennie, ha igény szerinti szopi van, ez nem is számít. Nálunk még nem volt két egyforma nap kaja szempontjából (sem)...

Kép
Kép
irina

Juba, na még egyet: épp most olvasom az augusztusi topikot, vannak még éjjel 3-szor (!) evő babák is köztük, pedig nagyobbak a mieinknél, na ők is biztos esznek napi 7-8-szor. Úgyhogy... 8)

Kép
Kép
irina

Na nem nagy baj ,volt csak apa nem vette fel ez nem tetszett.De most bátyus izgalmas dolgokat csinál,ez most izgalmas.. :)

Irina:a szoptatást lehet nem én fogom előbb befejezni,hanem a fiam. :( vagy nem tudom mi a baj most,de nem nagyon akar enni. Ha 2,félórán belül elfordítom és etetni akarom ordít.Lehet még addigra nem éhezik meg? Nem tudom,de kezdek aggódni. Viszon azt lesi mi mit eszünk.Tiszta izgi neki.Pedig szeretek szoptatni.Oké van,hogy elgondolkodok és eszembe jut,hogy Bencit nem szoptattam igaz sokáig,de miután tápis volt sokkal könnyebb volt vele.Nem volt muszály otthon teremnem a vásásrlásból mikor eljött a kaja idő,vagy elmehettünk estére a barátokhoz,vagy a férjem megtudta etetni,így tudtam pihenni az éjszakákat.ÉS sokkal,de sokkal többet aludt,mert jobban tele lett a pocoja a tápival mint az anya tejjel.Szóval érvek és ellen érvek.Most nem tudom mi lesz,de majd alakul.Azt viszont tudom,ha kevés lesz a tejcim,akkor nem érdekel ki mit mond adok pótlást.

Az én bal cicim is amit hajnalban sikeresen megharapdált párszor,tökre csúnya és fáj.Hát félve szoptatok most. :? de ez van..
varga tünde

Csajok köszi, hogy szorítotok! Mondjuk azóta már kicsit utánna olvastam anyu betegségének és hát nagy valószínűséggel jó indulatú. Az első pánik után igyekszem lehiggadni, mert anyunak nem arra van szüksége, hogy még én is bőgjek. Valakinek bíztatnia is kel. Azt még nem tudom, hogy hogy fogom megoldani, de mindenképpen szeretném látogatni, amíg Pesten lesz kórházban, mert apu nem tud majd jönni csak 1x. Neki vigyázni kell öcsémre, meg el kell látnia. Na szval már kicsit összeszedtem magam.

Irina
Kösz a bíztatást és igen tudom, h ez nem rózsaszín köd és igyekszem bizakodó lenni, mert ez az egyetlen lehetőségem.
Örömmel olvasom, h Ádi babával kezditek a normális anya-papa-baba kapcsolatot élni :)

Tünde
Aztaa az nem semmi, fúú a harapdálásért nem írigyellek...

Na majd folyt köv....

KépKép
KépKép
fleur

Az a helyzet,hogy a kórházba nem mondtam meg,hogy pótlást kap mert egyátalán nem gondoltam én arra,hogy a tápi miatt hányhat én csak azt mondtam,hogy van úgy,hogy 200-250 milit is benyakal azt nem tettem hozzá,hogy abba van tápi is.Erre ők kiszámolták,hogy az ő adagja 120 mili mivel 8-szor eszik!Na ezzel a mennyiséggek kb másfél óráig elvolt és utánna jött az üvöltés!Ezért most megemeltem neki 150-re amivel úgy két,két és fél óráig elvan.(Amikor hazajöttünk rögtön kellett tápit adnom mert már nem volt tejem mire ő egy az egybe mindet kihányta!Itt volt pont a nővérem és ő mondta,hogy tuti a tápszert nem bírja.)Tehát lehet,hogy igazából nem is a mennyiség miatt hányt(mivel ő már egy hetesen megszopta a 130-at)hanem a tápszer miatt az újtól nem hányt még.De nem nagyon merem emelni az adagját nehogy gond legyen.Egyébként nekem a tejet is minig le kell fejnem,hogy tudjam mennyit evett,kivéve éjjel akkor nem bírnék még azzal is vacakolni. na mindegy majd csak alakulunk.Ma reszeltem neki almát és megkinálta két-három kanállal mert ha teljesen elmegy a tejem akkor azért mást is akarok adni neki nem csak tápit,ez a dobozra is rá van írva,hogy 4,6 hónapos kor után vegyes táplálékkal ki kell egészíteni neki. Na erről ennyit. Köszi,hogy leírtátok,hogy nálatok,hogy van.

Fleur! Örülök,hogy nem hagyod el magad,továbbra is szorítok az anyukádért!!!

KépKép
juba

Sziasztok,

mi a szilvesztert itthon töltjük 3masban:-) de én nem bánom!!!

Törpém sajna mostanában este nem akar elaludni, nem tudom mi lehet a gond, csak 10 után hajlandó. Ha elkezdem altatni, szó szerint üvölt. Szeretne még velünk tvzni, mert mikor vissza kihozom a nappaliba, rögtön megnyugszik. Éjjeli bagoly lesz??? Katasztrófa!

Nálunk is javában megy a fogzás mizéria, nyálzás ezerrel, meg ökölrágás.
Kaki még mindig nem állt be, csak szélcsővel kakil:-(
Rengeteg édességet, csokit ettem az utóbbi időben és megfigyeltem, hogy a gyereke kaksija kemény lett, kolbászkát kaksizik, szerintetek ez normális???? Az igaz hogy evett almát is, de nem sokat. Lehet az fogta meg?

Heni
KépKép
heni81

Mi a szilvesztert itthon töltjük, nekünk inkább túlélés lesz, mint ünnep.
Ugyanis a két kutyám az előszobában lakik, és az egyikük borzalmasan fél a petárdától. Szűköl, nyüszít, elég hangosan és lépes erre órákon keresztül, akár a hányásig. Szegény. :( Így már ma adtam neki egy fél andaxint, holnap este meg egy egészet kap, hogy kibírja. Remélem hatni fog....

Ha Zsófi nem lenne, akkor is adnám neki, de mivel van, így még inkább szeretném, ha nyugodtan viselné ezt az egészet. Ugyanis nálunk a kedves szomszédok és a kedves környék rengeteget petárdázik. Tavaly valahogy úgy lőttek egy jó adagot, mintha a mi kertünkből indulna. És bazi hangosan süvít, meg durran.

Apával már előre görcsben vagyunk. És ha Zsófi nem tud aludni, akkor menjek át és kérjem meg őket, hogy hagyják abba, mert nem tud aludni a 4 hónapos gyerekem? Vagy dugjak füldugót a fülébe? Jaj, már előre stresszelek, de sajnos van alapja.

Irina! Igaz lassan, de szépen alakulnak Nálatok a dolgok! Ez igazán jó!

A cicirángatás nagyon király! :? Általában akkor van, ha Zsófi babának nézelődhetnékje akad, pölö a csíkos pólóm. Vagy ha szól a tv, képes kitekeredni, hogy lássa. Néha a sima plafont nézi és mosolyog. (Olyankor elég félelmetes, mert olyan, mintha "valakivel" kokettálna, de nincs ott senki :shock: ).

Nálunk meg inkább zöldes árnyalatú a kaki, mint sárga. Vagy zöldessárga, de szép sárga, ritkán. Nem tudom, mi lehet. De szépen gyarapodik, eleven, meg minden.... Mostanában én is sok csokit eszek. :oops: Talán attól van? :roll:

Tünde, Irina! Sajnálom a fájó bimbiket, megy rájuk a gyógyenerdzsi! +++++++++++++

Nekem az elején volt ilyen, utána helyrejött, majd hetekkel később újra fájt szopinál. Emlékszem, Apa ült előttem az ágyon, én a fájdalomtól dőlöngéltem törökülésben Zsófival a szopinál, mint egy autista, szorítottam a fogam, és potyogtak a könnyeim. Apa meg rémülten kérdezte, hogy ENNYIRE FÁJ? :( Én meg csak bólogattam....
Hú.... Miken nem mentünk keresztül.....

Juba! Mi már elég régóta napi 5x eszünk, és átaludjuk az éjszakát. Ez most magától kitolódott, az esti kaja 8 körül van. 9-f10-ig alszik, és reggel f8-felé kelünk. 8)
A mennyiséget nem tudom, mert az utóbbi időkben nem mértem. A mérleget pénteken meg visszavittem a rendelőbe.

Viszont az altatás (napközbeni, és az utolsó esti) elég macerás lett, mert Zsófikám behergeli magát ezerrel, üvölt és "verekszik". Így persze nehéz altatni... Ilyenkor ölbe veszem és vizet adok neki cumiból. Kell is az üvöltés miatt, mert le is izzad, de meg is nyugtatja. Kb. az altatások fele könnyen megy, a másik fele meg szenvedősen.

Regi! Ez tök jó, hogy Szeli eljátszadozott egyedül. Én hiába pakolom körbe játékkal, talán 10 alkalomból 1x képes egyedül eljátszani, max 10 percig. Zsófival foglalkozni kell, ami nem probléma, mert imádom, csak néha jó lenne, ha elszórakozna egyedül, mert azért háztartás is van....

Előszilveszter: Mi családi házban lakunk, és a födémek nem túl vastagok. Felettünk Anyu Nagymamával, felettük az utált unokanővéremék a 3 rosszindulatú gyerekükkel karaoke-znak este fél 11-kor. És ezt hallgatjuk....
Ezek senkire nincsenek tekintettel!!!!!! Nem baj, hogy a 90 éves nagymamám pihenne, meg hogy mások is laknak itt.... (Jaj bocsi, most felhúztam magam. Ez nagyon régóta tartó családi probléma... :evil: )

Kép
Kép
Kép
gremese

Altatás: Mármint vállon cipelészem, úgy üvölt és csapkod, majd leülök vele, úgy veszem ölbe és adok neki vizet. Nem a kiságyában van egyedül ilyenkor.

Kép
Kép
Kép
gremese

Na megyek aludni, holnap kemény napunk lesz.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese:nem irigyellek.

Ma megyünk sióra ott is megállás nélkül petárda,tüzijáték.Ott is a mi kutyánk kész szokott lenni,mi veszünk gyogyot a dokinál és beadom neki,jól átalusza az egészet.Muszály, mert mindent széttép amit talál!
Beengedni nem engedem,mert nem megbízható.Már oda kapgod a kezünkhöz,ha nem tetszik neki valami.Azt hiszem hamarosan elintézik apáék,mert nem lehet kint hagyni a gyerekekkel együtt,nem lennénk nyugodtak.Meg egyáltalán,ha a papa játszik Benivel,olyan féltékeny kapkod a gyerek felé,hogy menjen el a papa mellől.Már nem jó kutya.Mikor ott vagyunk mindíg kenelben van,ott meg megállás nélkül ugat,tökre idegesítő. :?
Na mind1..

Timi
tök jó a ruckója Ádámnak!Jó kis pocakos lehet Ádi, ha nem volt jó a naci.. :)

Amíg nem jönnék B.Ú.É.K!
varga tünde

Köszi, csajok.
Hát igen, Pankát itthon gyakrabban Punky-zzuk, vajon miért :lol: ??

Mi 6x eszünk naponta, de a mennyiségeket én sem tudom. Havonta 1x mérjük a tanácsadáson. Ez a 6x-i kaja napközben oszlik el, eddig 2,5 óránként evett, és volt egy délutáni nagy alvása, mostanában nagyon keveset (alkalmanként 20-30 percet) alszik nappal, de inkább 3 óránként eszik, és éjjel jól alszik. 1/2 9 körül van az utolsó kaja, és általában 1/2 7 körül ébred reggel. Persze időnként becsúsznak hajnali 4-5 órás etetések, pl. takonykórnál, ill. amikor menzeszelek :shock: . (Komolyan mondom: Panka olyan ideges ilyenkor, mintha neki lenne meg, nem nekem :shock: .)

Cicirángatás, ahogy Gremese írta. :? . Ha észreveszi, hogy nézem, huncutul vigyorog, erre néz-arra néz, a semmibe vigyorgás is megvan, a Tv is érdekes...nagyon édi, csak sokszor úgy préseli a bimbimet, miközben forgatja a fejét, hogy jaj...
Fogas témában nem tudok mit mondani, a határozott rászólás biztosan segít, mert Bencénél azt alkalmaztam, és 17 hónapig szoptattam, akkor pedig már volt pár foga :) .
A sebes cicikre egyébként jó volt a levegő és az anyatej, eleinte nekem is repedezett, és könnyezve szoptattam, de szopik között fedetlen cicivel tévéztem és szopi után körbekentem egy kis anyatejjel, meg rajtahagytam Pankusz nyálát, és tényleg begyógyult pár nap alatt.

Timi, Ádi nagyon trendi pasi!!

Kaki ügyben nálunk is változás volt, és én is a sütikre gyanakodtam: 25-én reggel kakilt, aztán napokig semmi :shock: !!! Már éppen tanácsot akartam kérni tőletek, amikor megtört a jég, és 29-én reggel telenyomta a pelust. Zöldes volt, az igaz, de állagra nem volt gáz, viszont az a mennyiség!!!!! Rendesen súlya volt a pelusnak, és természetesen átöltöztetős akció volt :lol: . Azóta megint semmi...néha dirr-durr, de nem úgy néz ki, mintha bántaná a pocija. Tudom, hogy anyatejeseknél ez is Ok, de eddig naponta 1 kaki volt.

A játékkal nekünk szerencsénk van, irigyel is érte a hugom, akinek 6 hónapos a babája. Panka gyakorlatilag amióta megszületett, elvan egy ideig egyedül. Amikor kisebb volt, akkor az origami madarakat nézegette kb. 1 órán keresztül, most a játszószőnyegen "dolgozik", kaja után ugyanennyi ideig. Tegnap már észrevettem tudatos nyúlásokat és markolásokat, ja, és hasra is fordult 1x, csak a karját nem bírta kiszenvedni maga alól. :lol: Olyan édes!!! Amikor unja magát, akkor pedig elkezd kiabálni. Nem sír, hanem "héééééj"-zik :lol: :lol: . De most, hogy téli szünet van, valaki mindig van mellette (apa, vagy Bence Tv-t néz), de addig, amíg érdekes dolga akad a szőnyegen, nem igényli a társaságukat.

Mi is itthon szilveszterezünk négyesben, szegény kutyáim behúzódnak a kazánház legmélyére, és reggelig ki sem dugják az orrukat. Bence minden évben megpróbál fent maradni éjfélig, eddig sikertelenül :lol: , talán idén...Nálunk is körben tüzijáték van, remélem, Panka nem ébred fel rá :roll: .

Ha ma már nem jövök, mindenkinek BUÉK!!!!!
dettyk

Emese nem irigyellek, sem az unokatesódék, sem a pedárdázó szomszédok miatt. Mi annó Pesten társasban laktunk, de csak 1 évig birtuk és soha többé nem mennék vissza. Soha semnki nem volt tekintettel a másikra, és én ehhez nem voltam szokva, családiban laktam mindig.

Tegnap az én fiam is nehezen viselte a tyutyulgatást anyunál :-(

Cicirágás:Az én cicimet nem tudja a drágám szétrágni:-) éppen tegnap gondolgattam, hogy elég sokáig megy nekem a szopiztatás azzal a hülye mellbimbóvédővel is ( jaj de utálom, de nélküle nem tudja bekapni a cicim a fiam) pedig olvastam, hogy igy nem akkorák a ingerek. Fene sem tudja, én meg mindig csak szoptatok és a gyerek gyarapszik, nem keveset:-)

Evés: jelenleg éjszaka 2x, napközben 4-5x, szóval sok.

Timi Ádi nagyon vagány pasi:-)

Altatás: Én inkább nem is nyilatkozom, de az esti valami katasztrófa.:-(

Heni
KépKép
heni81

Ja és jut eszembe, karácsony előtt elő kellett kotorni a 68 as rucikat és gyorsan kimosni, mert egyik napról a másikra akkorát nőtt a fiam, hogy csak lestünk:-) a többit meg már be is dobozoltam, majd megszakadt a szivem, a sok szép és szinte új rucikért, de hát már kicsik!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, Lányok!
No, én meg azt hittem, csak nálunk gond a napközbeni és esti altatás... Ádit is le kell az apjának nyugtatni este sokszor, ha nem alszik el rendesen a cicin. Én nem is tudnám már elaltatni, ami azért fura...
Most, hogy leírtátok, tudatosult bennem is, hogy körülöttünk is szoktak petárdázni és tűzijátékozni szilveszterkor -- szép esténk lesz, ha a gyerek felébred rá... mert azt terveztem, hogy alszom egy kicsit éjfél előtt, de felkelek koccintani és picit ünnepelni az új évet, melytől sok jót várok.
Sajnálom a kutyukat, a mieink is, amíg éltek, rettegtek a durrogástól, jobb híján a kenelükbe vagy a pincébe zártuk be őket.

Gremese, részvétem a körülményeitek miatt!

Szoptatás: két napja Ádi azt csinálja, hogy 4-5-6 perc után nézelődni kezd, és nem is szopizik tovább, negyedóránként újra megpróbálom megetetni, de aggaszt, hogy így nem eszik eleget. Pisi és kaki mondjuk van. De nem mindegy, hogy 10-15 percig szopizik vagy 5, és nem tudom elhinni, hogy 3,5-4 óra alatt csak annyira éhezett meg, hogy 5 perc cici kell neki (alkalmanként ez persze oké, de tegnap is háromszor egymás után csinálta).

A lábam tiszta gyulladt, próbálom majd borogatni, állni szenvedés rajta. A férjem meg holnaputántól dolgozik, nem tudom, hogyan fogom így az állómunkákat megoldani...

Rucik: Heni81, nálunk is dettó ez van. Ádi most kapott egy csomó 68-ast, mert a pamutrugikból az még tök jó méret rá, erre egy csomó 68-as eleve akkora, mint egy 62-es, tehetem el (valamint kapott meleg cuccokat, amiket itthon rá sem tudok adni, csak ha megyünk valahová, de akkor sem tuti, hogy aláférnek az overáll alá....). Úgyhogy én is rakhatom el a használatlan ruhákat, sebaj, majd a következő fiamnak jók lesznek. ;-)

Heni81, hány naponta szélcsövezed Petit (meddig vársz, ha nem kakil)?

Juba, értelek. Sajnos nem tudok a mennyiségekhez hozzászólni, mert, mint írtam, nem mértem, csak egy-egy alkalommal, meg Ádi össze-vissza mennyiségeket szopizik. De talán a hozzátáplálással tényleg megoldódik a gondotok.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Én is újra itt :lol: :lol: Jegyzeteltem miközben olvastam :wink: remélem senkit sem fogok kihagyni :roll:

Viranka Csinos nagyon a lányod, Bálintka meg nagyon vagány abban a szerelésben :lol: :lol:

Emese Nagyon jól áll Zsófikának a csíkos ruha. Örülök, hogy jól sikerült az első családi szentestétek. :wink: :lol:

Ancsi26 Nagyon szépek a lányok, mint mindig :lol: :lol:

Regi Nagyon ügyesen tud már fekve nyomni Szelina :lol: :lol:

Irina Végre egy közös kép :lol: Gratula Ádikának az átforduláshoz. Várjuk a szilveszteri családi fotót :lol: :lol:

Sense Nagyon szépek vagytok Botival, Ő meg nagyo.nagyon vagány abban a kisruhában :lol: :lol:

Heni Petike nagyon rácsodálkozott a nagyvilágra :lol: Nagyon cuki :lol:

Emese anyósék nekem, nekünk is nagyon elcseszték a karácsonyunkat :cry: :cry:

A szentesténk nagyon szép volt de a többi kész katasztrófa :evil: :evil: :evil: Hazamentünk Orosházára a szülőkhöz. Anyuéknál nagyon jó volt, ott is aludtunk, de az anyósom miatt veszekedtünk, olyannyira, hogy még a válás is szóba jött. Ő meg elégedetten pöffeszkedett. Hülye p...a :twisted: Szerinte én rossz anya vagyok!!! Minden mozdulatomba belekötött amit nagyon nehezen viseltem. Aztán jött azzal a dumával, hogy miért nem bízom rá a gyermekemet! Mikor ő 3 gyereket felnevelt és mindent jobban csinálna mint én! Nagyon összevesztem vele! A fiát imádom, de őt már nem tudom elviselni egyáltalán. Pénteken szinte menekültem haza. Az én szüleim és testvérem miatt még maradtam volna, de anyósomnak "hála" sokkal kevesebb lett a tejem. Éjszakánként kétszer kellet felkelni fejni, hogy elég legyen, de még így is épphogy..... Mostanra talán visszaállt a régi kerékvágásba, de 3 óránként fejtem éjszaka is. Talán ma már nem kell emiatt többször kelnem. Bocs a panaszáradatért.

Juba Nagyon szép kislány Berta. Örülök, hogy újra írsz :lol: Nem lehet, hogy elég Bertinek a tejed és azért bukja ki a tápszert? Szerintem próbáld ki, hogy otthon se adsz neki tápot, hátha javul. Szerintem nagyon sokat eszik.( kicsit sok lett a szerintem, szerintem :lol: )

Anitja Noel nagyon tetszik abban a kockás ruciban :lol: :lol: Sokat nőtt a találkozó óta :lol:

Zsuzsóci Nagyon szép család vagytok. Apa milyen gyengéden öleli magához Ákit :lol: Alexa meg nagyon huncut ezen a képen, nem csodálom, hogy ez a kedvenc fotód róla :lol:

K.TimiMicsoda fekvőtámasz Áditól. nagyon édi :lol:

IrinaKérhetünk karaoke videót :lol: :lol: :?:
Megy a vudu a lábadnak. Remélem hamar rendbejön. Örülök, hogy Ádikával alakultok, drukkolok, hogy a BCG-vel ne legyen komoly baj, ne keljen műteni.

Granda Lindus nagyon érdeklődve néz a kamerába. Nagyon szép kislány :lol:

Detty Nagyon helyes nagyfiad van. Panna meg igazi pank :lol: :lol: :lol:

Emese Biztos minden oké lesz szilveszterkor :wink:

fotó Rossmannba januárba 100 db kép előhívása 2000 ft. Ebben a transzfer is benne van.

sterilizálás Naponta egyszer szoktam még. Nem tart semeddig, pedig tudom, hogy már nem kéne :roll:

evés Naponta öt alkalommal eszik Gréti. Az első reggel hét körül, az utolsó este 9 körül.

játék egyedül Minden nap de és du is kb 1-1 órát játszik egyedül. Sokszor álomba játsza magát :lol: :lol:

menszeszolyankor a babáknál is van hormonváltozás, mármint az anyatejes babáknál :roll: A tejjel magába szívja a megváltozott hormonokat is, sajnos :(

altatás. Nálunk mostanában könnyen megy, leteszem és magától elalszik.Most is úgy aludt el :lol:

Szilveszter. Mi is itthon, talán hármasban. Még nem biztos, lehet apa megy bulizni. Ő nem az a itthon ülős fajta, én meg nem bízom senkire Grétit. A szomszédban házibuli lesz nem tudom, hogy fogja viselni. Az előbb a hnagpróbára nem ébredt fel, pedig szerintem nagyon hangos volt :roll: :roll:

Na most ennyi, majd még jövök.

Ha mégsem akkor MINDENKINEK BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET.
És én is örülök, hogy így egymásra találtunk :lol: :lol: :lol:

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

l. móni, de jó, hogy jöttél! Köszi a kedves szavakat!
Fú, hát nem irigyellek, ilyen anyóst! Nekem egyszer mondhatná azt, hogy nem vagyok jó anya, többet a tájára sem mennék... de az unokája sem (biztos szánalmas unokával "zsarolni", de arra a gyerekemet sem bíznám, aki szerint az anyja nem kompetens személy a nevelésére).

Kép
Kép
irina

Heni!
Azt én se bánnám, ha hármasban lennénk itthon, de Apa elmegy bulizni. Fekete pont neki! :evil:

Emese!
Nem csodálom, hogy fél a kutyusod a petárdától. Nem tudom, mi lesz a babákkal is… :roll: A füldugón már én is agyaltam, de hogyan??? Abba a pici fülbe… meg amúgy sincs. :?

Én is sokat próbálkoztam, hogy egyedül ellegyen Szeli. Pl. először csak magam mellé tettem, és úgy szórakoztattam, következő lépésben már a járókába tettem, és ugyanígy mellette ülve szórakoztattam. Aztán cserélgettem a játékokat, ha 10 perc után megunta. És így eljutottunk ide. Persze ez sincs minden alkalommal, de haladunk! :D Ma meg, mikor felébredt a délelőtti szunyából, sírt (szokás szerint), így jelezve, hogy menjek be, mert felébredt. Aztán csak megfordítottam, és kimentem a szobából (mert valamit még gyorsan megcsiáltam), erre rohanok vissza, ő meg felhúzott lábakkal a mackóját nézegeti, közben néha mosolyog. :shock: :lol: És ez ment 15 percig!!! Azt hittem, megzabálom! :D

Eddig nem is írtad, hogy unokanővéredék is ott laknak! Mekkora a házatok? Megmutatod?

K.Timi!
Ádinak nagyon vagány a szabadidő szerkója!!! :D

Dettyk! Szeli meg úgy szól, hogyha unatkozik, hogy „ejjejjeee”! :wink: :lol:
Most itt volt a Nagytesó és legozott. Szeli nagyon érdekesnek találta. :)

Kép

Kép
regcsiken14

Móni!
Meg tudnád beszélni a férjeddel, hogy anyóssal inkább ne találkozzatok, vagy csak ritkán, kevesebb ideig?

Altatáshoz cumi se kell? Nekünk igen, és azzal könnyen megy. :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Kép photo by Mami

Kép

Kép
regcsiken14

Irina általában este fürcsi előtt szélcsövezünk is, mert amikor vetkőztetem látom rajta, hogy húzza fel a lábát és nyom, de nem jön semmi:-( na ilyenkor lépek közbe, de az ingerre rögtön erősebben nyom és van is eredménye:-) Szóval mi még 2 napnál nem vártunk ezzel tovább, tudom kellene, de majd lehet ha már megkezdem a hozzátápit fog neki menni egyedül is.

Regi ne búsulj, majd jövőre mehetsz te is apával bulizni:-)

L.Móni őszinte részvétem az anyósoddal kapcsolatban, az enyém se valami N.1.

Heni
KépKép
heni81

Regi szuper a kép!!! Ügyik vagytok!!!!

Heni
KépKép
heni81

l. móni, jut eszembe: kicsi lányod pocifájása ugye már elmúlt?

Lányok, lábujjkörmöt vágott már valaki a babájának? Nálunk Ádi kézkörmét is nehéz levágni, mert minden ilyesmi ellen hadakozik, a lábujjkörmét levágni meg egyenesen lehetetlennek tűnik... :shock:

Kép
Kép
irina

Regi, de klassz kép, gratu!!!
Nálunk a cumi kiesett, a nátha alatt Ádi leszokott róla, s azóta meg nem kell neki. És ez bizony jócskán megnehezítette az életet... :(

Kép
Kép
irina

Irina nálunk körömvágás 2 emberes. Apa itatja cumisüvegből, én meg addig gyorsan levágom a körmét:-) Vagy még a tv is eltudja voni a figyelmét.
Jó hamar leszokott a fiad a cumiról, mi nagy cumisok vagyunk, már elrőre félek a leszoktatásról:-(

Azt mondta apa hogy ma nagy pancsolást ( nagykád) csinálunk:-) Ez lesz a szilveszteri buli:-)

Heni
KépKép
heni81

Heni, a cumiról való leszokásnak önmagában örülnék, de azóta nem tudunk normálisan altatni se napközben, se este, mert nincs ami lenyugtassa Ádit, hacsak az apja szelíd kézlefogásai nem. Így ott tartunk, hogy én nem is tudom elaltatni, az apjának is sokszor sokáig tart... úgyhogy ha már választani lehet, inkább cumi... :roll:

Kép
Kép
irina

Regi Próbáltam. Szerinte ne foglalkozzak azzal amit mond és tegyek úgy mintha semmi sem történt volna. Nekem ez nem megy, 13 évig türtem a hülyeségeit, de az anyaságomat ne vonja kétségbe egy ilyen nő :evil: Most jó darabig nem fogunk hazamenni az biztos, de az én családomat is büntetem ezzel sajnos, hisz Ők is abban a városban laknak. Most próbálom észérvekkel meggyőzni a párom, hogy ne kényszerítsen többet ahoz a nőhöz.

Irina Nem merem elkiabálni, de úgy néz ki elmúlt :roll: :roll: Néha fáj még, de csak egy kicsit.Infacolt se használunk egy ideje :lol: :lol: :lol:

Cumi néha kell az elalváshoz, de nem mindig. Van, hogy rögtön kiköpi ha a szájába adom van, hogy addig nyöszörög míg meg nem kapja :roll: Ki érti ezt :shock:

KépKép
Kép Kép
l.móni

LMóni! Úristen milyen anyósod van!!!!! :evil: Ez tök gáz! :evil: Szegénykém. Nyugodtan mond meg a párodnak, hogy 13 év után ez már mindennek a teteje, az anyaságba ugyan már ne szóljon bele. A párod meg fogja érteni, ha nem kívánsz az édesanyjával találkozni!

És egyáltalán..... Te annyira rosszul csinálod a dolgokat, hogy Gréti ennek ellenére boldog, szépen gyarapodik, egészséges.... :wink:

KTimi! Hú, én még nem is dicsértem meg Ádi szerkóját! Olyan benne, mintha legalább egy éves lenne. Olyan nagyfiús ebben a melegítőben. Már csak egy focilabda hiányzott mellőle. :lol:

Irina! Szegénykém! Nagyon tud fájni a gyulladt lábköröm! Betadine van otthon? Tehetnél rá azt is.
Nem irigyellek a nehéz altatás miatt. Nálunk is előfordul. Hát... kell hozzá türelem, meg fifika.

Cumi: Ugye mi Anyóséktól kaptunk. Egy van náluk, egy nálunk. Én próbáltam már bevetni, mikor ordított ezerrel, hogy megnyugodjon, egy ideig szopizta, majd megfogta, kivette a szájából és eldobta.
Nálunk nem alvós ordításnál sokat segít a vizecske. Volt már, hogy sokat ordított, adtam neki, és szinte azonnal beájult. De látni is, ha cserepes a szája.

Ma reggel így néztünk közösen TV-t (egy picit).

Kép

Később beöltöztettem Zsófit, és mondtam Apának - aki félálomban volt -, hogy kimegyünk a teraszra levegőzni. Esett a hó. 20 perc teraszon történő körözgetés után úgy döntöttem, elmegyünk sétálni. Tök jó idő van, a védőnéni is azt mondta, hogy hóesésben a legtisztább a levegő.
Így esett:

Kép

Fél óra múlva hív Apa, hogy hol a francban vagyunk, mínusz száz fok van, szakad a hó, és miért fagyasztom meg a gyereket.
Én meg mondom, hogy édesdeden alszik, és mindjárt otthon vagyunk.
Erre: persze, nem mozdul, mert már megfagyott szegény!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Majd lefényképezem a házat, és felteszem a g-mailre. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mamócák!

Irina! sajnálom a lábad, nekem úgy tünik javulgat (kop-kop-kop el ne szóljam magam...) viszont nagyon örülök, hogy Ádika jobban van
Neked meg:+++++++++++++++++++++++++++++++++++gyógyulj meg mielőbb

Timi! nagyon jó ajándék lehetett ez a videó, és írtó jó felvételek, a Párod csinálta?

Bongyi! Nagyon helyesek a Fiúk, Zita pedig jó kis husimusi

Fleur! én eszek mindenféle zöldséges ételt, például múltkor paradicsomos káposztát, egyedül csípőset nem eszem, és hát még én is szoptatok.
Igen, a henna vörösre festi a hajat.
Anyukádnak sok +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ !!! Nagyon szorítunk Érte!!!

Regi! Nagyon édesek vagytok a közös fotón :lol: Te kifőzöd még a cumisüvegeket?

Granda! Nagyon aranyos a kis Linda!

Tünde! Hát akkor jól összejött Nektek minden... Szegénykém, remélem mostmár tudsz pihizni...

Juba! Mi kb. 6x eszünk, általában hajnalban az első evés cici, fogalmam sincs mennyi, utána nagyjából 3 óránként, de változó, ugye mi vegyeskék vagyunk, tehát szoptatok is, szóval 200ml-ket szoktam bekeverni, valamikor elég neki 100-150, valamikor még a 200 is kevés (annyit tudtam megfigyelni ha sokat eszik, a következő evésnél elég neki kevesebb). Mi is 7 kiló felett vagyunk.
de egy érdekesség: ezt a tápszeres dobozról fotóztam, mindkettő ugyanaz a Milupa Milumil HA1, csak most új (kék)doboza van.

Kép

Kép

Egyébként bukhat simán a tápszertől, Noel amióta a HA1-et kapja (sűrűbb) nem bukik sokat.

Emese! szerintem tudja Zsófi mikor hogy kell ennie, Noel is olyan ügyes, teljesen más technikával szopja a cicit mint a cumisüveget, de egyébként vannak már nagyon jó rágókák amik masszírozzák az ínyét.
Sajnálom a kutyidat, szorítok, hogy hasson az a nyugtató.

Heni! Nem próbáltad többször etetni nappal? Akkor hátha nem kel fel olyan sokszor éjjel. Meg esetleg ha sokat alszik nappal, akkor nehéz az elalvás este, nem lehet, hogy ez a baj? :roll:

Mensi: Nekem nem jött meg azóta (7. hét körül volt egy erősebb) :oops:

Altatás: van, hogy könnyebb, van, hogy nehezebb, tegnap pl. letettem, egy kicsit gagyorászott, majd elaludt, de én a 6-os szopi után nem engedem aludni, fürdés, játék, vagyis szóval tartom :lol:

Szilveszter: jönnek a Szüleim vacsira, aztán meglátjuk meddig bírjuk :lol:

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN MAMINAK ÉS BABINAK!!!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, mert készülődöm. Csak felületesen olvastam vissza. :oops:

Heni!
Nem próbáltad hanyatt fekvésben Péter hasához nyomni a lábát, amikor látod, hogy elkezd nyomni? Ilyenkor is erősebben nyom, és lehet, hogy elkerülhető lenne a szélcső.

Fleur!
Sok+++++++++++ Anyudnak!

Altatás:
Mostanában könnyebben megy. Nappal, ha látom hogy fáradt, akkor vagy ölbe veszem (alvó pózba, amit egyébként utál). Ez csak akkor jó, ha a fáradtság első jelét veszem észre. Ha később, akkor be a kiságyba cumi a szájba és 5-10 perc múlva alszik. Este: 2 napja nem kéri a cumit. Csak nyöszörög magának 10 percig, aztán elalszik.

Szilveszter:
Úgy volt, hogy hármasban töltjük itthon + Anyum is felnéz hozzánk. Végülis egy barátnőm és a párja is nálunk fognak szilvbeszterezni, így most javában készülök. Semmi extra, csak hidegtál lesz, (krumplisali+tésztasali+franciasali+kaszinótojás+sonkatekercs+egybefasírt) A pogi és a linzer már kész.
Törpe most anyummal van.

Petárda: Marci kutyánk (berni pásztor, ha ez mond vmit... :shock: ) retteg minden hangos zajtól. Ez az időszak pedig egyenesen katasztrófa. Meghallja a durranást és helyből átugorja az 1m 50 centis kerítést!!!! Majd kinyitja a bejárati ajtót, és máris a konyhában van. Mire nem képes az adrenalin! :lol: Ma már este beengedjük, mert másképp nem bírná.

Kaja:
Botond ált 6x eszik egy nap : 2, 8, 11, 14, 17, 20 órák körÜL

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK, SOK ÖRÖMET ÉS ELSŐSORBAN JÓ EGÉSZSÉGET!
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Móni! Részvétem az Anyósod miatt, ez tényleg szörnyűűűű :evil:

Hát nem tudom itt lesz-e hangzavar éjfélkor, bízom benne, hogy nem, de arra gondoltam füldugó helyett, hogy egy kis cérnasatyi, és a fülhöz pici vatta, hülyeség? :roll:

Regi! Nagyon ügyes vagy, hogy így szoktatod Szelit az önálló játékra
A BUÉK üdvözlőd meg csudaszép! :lol:

Heni! Van, hogy Noel is 3nap elteltével kakil :roll:

Lábujjköröm Babán: hát ahogy Emese írta, nekünk még mindig "bizbaszok" vannak, lehetetlen levágni, a nagylábujjról szoktam kisérletezni...
A kezén már nincs gond, sugdosni szoktam a fülébe közben, és akkor nagyon koncentrál, nem kalimpál

Irina! Noel sem cumizik, de az alábbit esetleg Te is kipróbálhatod, szopi (ha szokott nyugiszopizni) és óvatosan becsúsztatod a szájába a cumit, cici gyorsan ki, csak les mint a mukinyúl, de cumizik tovább, sőt tegnap így el is aludt napközben simán.

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Köszi csajok a jó tanácsokat, meg fogom próbálni!

Az én hercegem is kinn alszik a teraszon, tényleg nagyon jó a levegő:-) csak nagyon hideg van és hull a hó, de a hercegfiúcska jó be van öltöztetve igy esélye sincs fázni.

Én meg már megfőztem, még holnapra is, meg össze is pakoltam.
Csajok holnap nem szabad csak pusi husit enni, meg lencsét hogy lenyen sok pénz amit elköltünk a babákra. Csak ugye sajna mi nem nagyon ehetünk lencsét, igy majd apába nyomom:-)
Tudom ez babona, de nekünk idén bejött:-)

Emese nagyon cukik vagytok Zsófi királylánnyal:-) Mi is szoktunk tvzni:-( ejnye bejnye, de a fiam imádja már most ( tiszta anyja)

Anitja tudod lehet nem is éhes, hanem csak vagy cicizne, vagy bújna, fene sem tudja, mert az egész csak 5 perc és alszik is.
Az alvásigénye pedig napközben nagy szerintem, volt úgy hogy keveset aludt, 7 kor totál beájult aztán a nagy alvás 8 ig tartott :-( és altatgattunk még utánna vagy 2 órát:-( És képzeld ha fáradt csukott szemmel ordit és küzd az elalvás ellen, meg ugye a mi idegeinkkel.

Sense próbáltam, meg fogom is, sőt meg egy kicsit a végbelét is masziroztam, hátha elég ennyi inger, de eddig nem jött be, de nem adom fel.

Irina szerintem a mi gyerekeink kissé hasonlitanak ( rossz tulajdonságaik) eddig ment a hasfájás, most az altatás... sajna a fogacskák jönnek, már rettegek.

Heni
KépKép
heni81

A lábujjkörmöknek nevezett bizbaszokat idáig kétszer vágtam le, mind a kétszer a pelenkázón kapálózott közben. :shock:
Azonban ma reggel már megint le kellett vágnom (ez volt a 2. alkalom). Beszéltem hozzá, és kértem, hogy ne mozogjon. És nem mozgott. Csak egy picit. És így tudtam ügyködni.
A kezén lévő körmöt TV-zés közben tudom levágni.

Sense! Még jó, hogy nem készülsz sok dologgal. :shock: Ezekkel én egy hét alatt sem végeznék. :lol: Minden esetre jó szórakozást estére! :D

A berni pásztor pedig mond valamit! Szép, nagy kutyus! :wink:

Ancsi! Köszönjük a jókívánságokat! Nagyon klasszak a képeslapok! :D

Anitja! Nem hülyeség! Én is erre gondoltam! Van nekünk vékony sapink, aminek van fület takaró része, és még betennék két vattakorongot, ha nagy gáz lesz. Nekünk régi fa redőnyeink vannak, azokat is majd leengedem csutkára, hátha szigetel valamit.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mint ahogy látszik, már megint itthon van apa, nem jutok a géphez! :(
De most elment zenélni, Rebeka meg a barátnőjénél szilveszterezik, ketten maradtunk Viktorkával! :(

Itt szakad a hó az autók sorban keresztbe vannal fordulva az úton, hótolónak még hírét sem láttuk... :shock:

Juba, Anitja: köszi a videódícséretet. Az úgy történt, hogy két hónapja eszembe villant, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy ilyet. Párom letöltött a netről egy profi vágó programot és közösen vágtuk össze. Illetve a Viktorkás részt már egyedül csináltam meglepve a páromat!
Azóta az egész család csak ezt nézi, nagyon örülnek neki!

Gremese: Viktorka pont a fordítottja. Nagyon szereti a nagy nyüzsgést maga körül. Az ünnepek alatt is állandóan vigyorgott meg dumált mindenkinek.
Sőt, kari előtt elmentünk a férjem egyik próbájára, iskolás gyerekekkel készültek karácsonyi estre. Szóval volt ott sok gyerek meg hangos zene is, ő meg akkorát aludt a babakocsiban, mintha tök csend vette volna körül! :shock:

Móni: ez tényleg szörnyű!!!

Ruhák: én előrelátó voltam és minimum 80-as rucikat kértem. Kaptunk is 3 melegítőt, jó sok bodyt, zoknikat. Hát nem mondom, hogy sokat kell várnunk a hordásukig!

Tegnap először bekebelezett Viktorka egy egész üveg paradicsomos burgonyát! Csak lestem! :shock:
Egyébként szinte mindent megevett eddig, kivéve a barackosat, meg a zöldborsópürét! Érdekes, ezeket Rebeka sem szerette!

Este lesz valaki???
Mert Viktorka 7 körül elalszik aztán unatkozni fogok ezerrel!!!
Ha mást nem majd írogatok itt magamban!!!

Jó szórakozást a bulizósoknak és az otthon maradottaknak is!!!

Kép
Kép
timi26

Nyugi Timi én itt leszek, hisz ti vagytok a második családom és barátnőim:-)

Heni
KépKép
heni81

Timi26! Én leszek! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni81, Gremese: az nagyon jó, akkor majd együtt bulizunk! :D

Kép
Kép
timi26

Irina!
Lábujjköröm: Én még nem vágtam Szelinek. Szerintem eddig lekopott, mert nem nő meg. :shock: De éppen ma gondolkoztam rajta, hogy hogyan fogom én azt levágni… :roll:
A kezén akkor vágom le a körmét, ha félálomban van. És a TV nálunk is segít néha. :oops:

Hát igen, a cumi sokmindent megold! Bár én szinte csak altatáshoz használom már, meg néha ha nagyon felhergeli magát, és nehezen nyugszik meg. Illetve mikor elindulunk sétálni, ugyanis nem bírja elviselni, ha rajta van a bundazsák, csak ha elindulunk :shock: . A babakocsiban már nincs gond.

Heni! Nálunk a nagy kád víz nagyon bevált! Jó bulizást hozzá! :lol:
Holnapi menü: Lencsefőzelék és fasírt (disznóból). :wink:

Emese! Oké! Kivi vagyok a házatokra! :D
Szelikének mostanában nem tudok vizet adni. Úgy csinál, mintha citromot nyomnék a szájába. :shock: Persze ugyanezt teszi, ha már nem kéri a kaját… :roll:
Nagyon szépek vagytok tévézés közben! :D

Anitja! Én a cumisüveget csak elmosom mosogatószerrel, a cumikat meg néha kisterilizálom (tablettás sterilizálóval). Nem viszem túlzásba… :oops:
Önálló játék: a kényszer nagy úr! :wink: Elég sokat vagyunk ketten, és nagyon tud zavarni a rendetlenség és a kosz… meg persze hétvégén főzök is.

Ancsi! Tetszenek a képeslapok! Köszi! :D

Mi is voltunk sétálni! Olyan szép kékes fehér minden!!! :lol:

Altatás: Én azt olvastam, hogy kipihenten lehet jót aludni. De tényleg! Mi is, ha iszonyat fáradtak vagyunk, akkor nem tudunk elaludni. :!:

Sense! Azért jó kis salik lesznek! :lol:

Timi26! Én még nem jutottam el odáig, hogy megnézzem a videókat… :oops: Bepótolom! Viszont a vágóprogram nevét leírhatnád! Köszi! :)
Szerintem én is itt leszek, miután Szelit letettem aludni.

Kép

Kép
regcsiken14

Kép

Kép
Kép
h@jni

Hajrá Csajok! Jó bulizást, majd lehet én is benézek ha elmenzek Anyuék, végülis 2 hónapig szinte alig aludtam, akkopr már kibírom ezt az egy éjszakát :lol:

Képzeljétek Noel fél kettő óta alszik :shock: , felkelt enni 3kor aztán vissza, lehet Ő is bulizni készül? :lol:

Ja a tápszeres fotókon a mennyiségeket nézzétek, mondom, ugyanaz a tápszer csak új csomagolás - most legyen okos az ember lánya! :?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Nagyon Boldog Új Évet kívánunk az egész topiknak Ildi,Ildike és a fiúk!!!!
Kép
Kép Kép
Kép Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Anitja: ne azt nézd, hogy mikor mennyit kellene enni, hanem Noel igényeit, akármit is írnak a dobozon. (úgy látszik, úgy gondolják, hogy az új dobozzal új igényei vannak a babának)
De egyébként én azt is megfigyeltem, hogy az új csomagolásban picit kisebb az adagolókanál is. Lehet hogy a tápi összetételében is változtattak.??!!
(Mi is Milupát eszünk, csak nem HA.-t, hanem a sima 1-et.)
Ja, igen ás nálunk, ha 210 ml vizzel csinálom, 250 ml lesz. :shock:

Kép
Kép
timi26

Anitja! Szerintem is Noel igényeit nézd. Ezek az adatok csak irányadóak. A babák nem olvasták el! :wink:

Nálunk fél6 óta puffogtatnak, kutyim teljesen kész, az andaxin még nem hatott, Zsófi jó ideje fent van már, hulla fáradt, de nem tud elaludni. Most az ágyában szenved.
Most csönd van.... Mindjárt belopózom. Csak az a baj, hogy itt-ott recseg az a k.rv. parketta, és arra is felébred.

Kép
Kép
Kép
gremese

„Hogy boldog lehess, 3 kincset keress: Higgy, remélj, szeress. Hozzon az új év örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket mit csak lehet!”

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?